Yalıçapkını Haberleri

Yalıçapkını nasıl yazılır? Yalıçapkını ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde bulunan kelimeler ile ifade olanağı en geniş dillerden biridir. Ancak birçok dil kuralı olması bazı sözcüklerin yazımında hatalar yapılmasına neden olabilmektedir. Türlerine göre sınıflandırmalara ayrılan kelimeler mevcuttur. Yazı dilinde en çok hata yapılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Kelimelerin doğru kullanımlarına önem veren kişiler, yalıçapkını gibi sözcüklerin doğru yazım biçimini sorgular. Peki yalıçapkını nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:12

REYTİNG SONUÇLARI açıklandı! Yalı Çapkını, Kızılcık Şerbeti, Ateş Kuşları 2 Haziran REYTİNG BİRİNCİSİ hangi yapım oldu?

Reyting sonuçları ve en çok izlenen yapımlar seyirciler tarafından merak edilip gün gün takip ediliyor. 2 Haziran Cuma günü televizyon ekranlarında Ateş Kuşları, Yalı Çapkını, Kızılcık Şerbeti, Survivor, Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı gibi yapımlar yayınlandı. Peki, Reyting sonuçları açıklandı mı? İşte 2 Haziran reyting sonuçları...

Magazin 03-06-2023 10:25

İki yalıçapkının dişi kuş için savaşı! Dakikalar boyunca havada durarak...

İki erkek yalıçapkını, Kuzey İrlanda'da gagalarını birbirine geçirmiş halde görüntülendi. Onların bu halde olmasına neden olansa dişi bir yalıçapkınıydı. Kur yapma telaşına giren kuşlar dakikalar boyunca havada kalıp mücadele verdiler.

Haber 24-03-2021 07:48