Yiğit Haberleri

Yiğit eş anlamlısı nedir? Yiğit kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Farklı kültürlerin dilleri ile etkileşim hâlinde olan Türkçe birçok yabancı kelimeyi kabul etmiştir. Dilimizin geniş kelime hazinesi içinde yabancı kökenli sözcüklerin yanı sıra Eski Türkçeden günümüze kadar korunan ve hâlâ kullanılan kelimeler de yer alır. Yiğit kelimesi de Türkçe bir sözcüktür. İsim ve sıfat görevinde, asıl ve mecaz anlamları bulunan yiğit kelimesi eş anlamlılara da sahiptir. Peki, yiğit kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 16-12-2022 15:57

Erkek eş anlamlısı nedir? Erkek kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eski Türkçeden günümüze pek çok kelime varlığını korumuştur. Bu kelimelerin hâlâ kullanılıyor oluşu dilimizi zenginleştirmektedir. Bu eski kelimelerden birisi de erkektir. Türkçenin eski dönemlerinden beri dilimizde olan erkek kelimesi güncelliğini korur. Peki, erkek kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 15:38

Er eş anlamlısı nedir? Er kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe derin ve bir o kadar da zengin bir dildir. Başka dillerden beslenerek daha da gelişen dillimizdeki bazı sözcükler de Türkçe kökenlidir. Bu sözcüklerden biri olan er, Türkçe kökenlidir. Kahraman, yiğit gibi anlamlarda da kullanılan erin eş anlamlısı olan birçok kelime mevcuttur. Peki, er kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 15:33

Yiğit

Yiğit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yiğit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.