HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hedef yurt dışına teknoloji transferi

İSTİNYE Üniversitesi bünyesinde, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), üniversitede gerçekleştirilen törenle açıldı.

Hedef yurt dışına teknoloji transferi

İSTANBUL, (DHA)- İSTİNYE Üniversitesi bünyesinde, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), üniversitede gerçekleştirilen törenle açıldı. TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, “Bu coğrafyada ürettiğimiz teknolojiyi dışarıya transfer etmeliyiz” dedi.

İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitede gerçekleştirilen törenle açıldı. TTO tanıtım programına, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Karaöz, TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, akademisyenler ve İSTKA yetkilileri katıldı. İstinye Üniversitesi TTO hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, “Ofisimizde halihazırda dört tane modülümüz var. Bunlar; proje destek, girişimcilik ve kuluçka, üniversite-sanayi iş birliği ve fikri mülkiyet birimleri. Kuluçka merkezimizin fiziki alt yapısı tamamen kuruldu ve başvurular için ilk çağrımıza çıktık. 16 kişilik kapasitemiz bulunuyor. Proje birimimizde akademisyenlerimizin proje yazmaları konusunda destekler veriyoruz. İSTKA, AB ve TUBİTAK projelerine yönelik desteklerimiz mevcut. Akademisyenlerimiz bu konuda son derece aktif” diye konuştu.

“TEKNOLOJİYİ DIŞARIYA TRANSFER ETMELİYİZ”

Çalışmalarının odak noktasının sağlık sektörü olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul, “Bizim ana odak noktamız sağlık. Ama diğer bölümlerimiz hızlı bir şekilde gelişiyor. Özellikle NANO teknoloji ve malzeme konusundaki gelişmelerden son derece umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bu noktada hem tıp hem de ileri derecede malzeme branşlarında başvuru bekliyor ve bu alanlarda fark yaratacağımızı düşünüyoruz. Teknolojiyi dışardan transfer etmek son derece maliyetli. Bu, bir noktadan sonra sürdürülebilir bir hale gelmiyor. TTO’lar olarak bu coğrafyada ürettiğimiz teknolojiyi dışarıya transfer etmeliyiz. Dolayısıyla ülkemizi teknolojik gelişim ve değişimlerin öncüsü bir ülke haline getirmeliyiz. Umuyorum ki biz de bu nihai hedefe katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLERE KULUÇKA MERKEZİ ÇAĞRISI

Rektör Prof. Dr. Melih Bulu ise TTO’ların amacı hakkında bilgi vererek, “TTO’ların amacı burada üretilen bilginin toplumdaki ilgili noktalarla buluşmasını sağlamak. Burada üretilen bilgilerin korunması, patent, faydalı model gibi başvuruların yapılıp onların alınması yine TTO’ların görevi. Diğer bir konu da burada üretilen bilgilerin bunu üreten hocalar ya da öğrencilerimiz tarafından şirketleşmesi. Bunu da TTO bünyesinde olan kuluçkada yapıyoruz. Sağlıkla ilgili konularda çok ciddi bir alt yapımız var. Bu da bizi sağlık alanında ön plana çıkarıyor. Burada birçok proje geliştirme ve deneme imkanımız oluyor. Üniversitemizde mühendislik bölümü, sağlık alanına da destek veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Girişimcilere bir çağrıda bulunan Prof. Dr. Bulu, “Bizim sahip olduğumuz alt yapı nedeniyle girişimciler burada geliştirdikleri projeleri yine bünyemizde uygulama şansına sahipler. Girişimcilerin kuluçka merkezimize katılımını rica ederim” dedi.

Tören ardından konuklar, İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ni gezdi. İstinye Üniversitesi TTO Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi başvurularının 18 Nisan Cuma günü sona ereceği belirtildi.

Hedef yurt dışına teknoloji transferiHedef yurt dışına teknoloji transferiHedef yurt dışına teknoloji transferiHedef yurt dışına teknoloji transferi

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler