HABER

Her ülkeye bir Türkiye kitaplığı

ANKARA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk edebiyatının dışa açılması ve Türkçe'nin yazı dili birikimini dünyaya açmayı hedefleyen projeyi hayata geçirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı "Her Ülkeye Bir Türkiye Kitaplığı" projesiyle Türk kültür ve edebiyatının seçkin eserlerini dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversite kütüphanelerine gönderiyor. Türkiye ile ilgili birer ihtisas kitaplığı oluşturulması planlanan proje kapsamında Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Almanca, Fransızca vb. dillerde yayınlanan prestij-kaynak eserlerden oluşan yaklaşık 25 bin kitabın 100'ü aşkın ülkedeki 200'e yakın ihtisas merkezine gönderilmesine başlanıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen proje, yayının okuyucusuyla buluşturulması ve Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımına yönelik sağlıklı kaynakların sağlanmasını hedefliyor.

Herhangi bir maddi karşılık beklenmeksizin gerçekleştirilen projeye özel sektörün de katılımıyla her yıl yeni yayınlarla Türk kültür ve edebiyatının tanıtımında rol oynayacak klasik, çağdaş ve yeni yayınların düzenli olarak yurdışına gönderilmesi sağlanacak. Bu proje kapsamında yurtdışına gönderilecek olan bazı kitaplar şunlar: Altaylardan Tunaboyuna Türk Dünyasında Ortak Motifler, Mevlana Celalettini Rumi Divan-ı Kebir, Oğuz Damgalarını Göktürk Harflerinin El Sanatlarımızdaki İzleri, Ana Tanrıça Kybelenin Kral Midasın Ülkesi, Cumhuriyet Dönemi Denemeler Seçkisi, Nasreddin Hoca (Ben, Hoca Nasreddin, Hep Varolacağım), Karşılaştırmalı Türk Lehçeleri Sözlüğü, Aziz Nesin (Gülmek mi Ağlamak mı?).

En Çok Aranan Haberler