Köyceğiz ilçesinde etkili olan yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu gölün karşı kıyısında bulunan ve bölgede şifa kaynağı olarak bilinen Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ve tesisler sular altında kaldı
İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve içinde taşıdığı 12 ayrı mineral nedeniyle Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosu ile de turizme hizmet ediyor.
Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'nı ziyaret etmek isteyen turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden yolcu tekneleriyle kaplıcalara taşınıyorlar.
Yaz sezonunda günde yaklaşık 2 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Sultaniye Kaplıcaları'nda bulunan çamur banyoları, kaplıca havuzları ve tesisler yağışlarla birlikte oluşan lodos nedeniyle sular altında kaldı.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölemez Dağı'nın eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları'nın tarihinin 2 bin yıl öncesine dayandığını söyledi.
Kaplıcadan doğal olarak çıkan suyun her mevsim 39-40 derece sıcaklıkta olduğuna işaret eden Ceylan, tesisler içerisinde 2 açık ve 2 kapalı havuzun bulunduğu belirterek, "İlçede birkaç gündür etkili olan lodos nedeniyle gölde ve kanallarda şişme oldu. Gölün lodosla birlikte taşması sonucu Sultaniye kaplıcaları da sular altında kaldı" dedi.
Kaplıcalara turist girişi yapmadıklarını, bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattıklarına işaret eden Ceylan, "Kaplıcalardaki havuzlar, çamur banyoları ve tesislerin bulunduğu alan sular altında. Kaplıcalardaki alt yapı tamamen zarar gördü. Tesisler de sular altında kaldı ve hasar var. Lodos nedeniyle ağaçlar da devrilmiş, camlar, kapılar kırılmış" diye konuştu.
Ceylan, suyun çekilmesinin ardından hasar tespit çalışması yaparak, turizm sezonu öncesi tesislerde bakım onarım yapacaklarını dile getirdi.