HABER

İnternetten kadayıf dolması satışı

ERZURUM (İHA) - Erzurumlu kadayıf dolması imalatçısı Muammer Tanhaş,Erzurum'daki işyerinin yanı sıra , yurt içinden gelen siparişleri internet üzerinden karşılıyor.

İnternetteki www.kadayifcimuammerusta.com.tr www.kadayifcimuammerusta.com.tr isimli web sitesinde kadayıf dolmasının tanıtımını yapan Muammer Tanhaş, siparişleri e-mail yoluyla da alıyor.

Web sitesinde Kadayıfın tarifi, Tarif ve malzemeler, fotoğraflar, sipariş,Basında Muammer usta, 12 adımda kadayıf dolması, ziyaretçi defteri, linkler ve iletişim linkleri bulunan Muammer Usta, e-mail yoluyla siparişlerin şimdilik sadece yurt içinden alınabildiğini belirterek " Kadayıf dolması siparişlerini şimdilik sadece yurtiçinden alabiliyoruz. Sebebi ise, yurtdışına gönderilen gıda maddelerinin gümrüklerde açılmasıdır. Bu da, kadayıf dolmasının tazeliği açısından dezavantajdır.

Yurtiçinden kadayıf dolması siparişi vermek isteyenler aşağıdaki adımları izleyerek siparişlerini verebilirler." dedi. Sipariş için sitede belirtilen banka hesap numarasına kilo başına belirtilen ücretin yatırılması ve bilgi@kadayifcimuammerusta.com.tr adresine siparişinizle ilgili bilgilerin yazılması isteniyor.

İnternet sitesinde kadayıfla ilgili de şu bilgiler yer alıyor: "Tel kadayıf, Tel Kadayıf Standardı'nda elenmiş buğday ununa, içme suyu katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun olarak dökülüp pişirilmesi veya yufka haline getirilip kesilmesi ve gerektiğinde kızartılması suretiyle elde edilen bir yarı mamüldür, şeklinde tanımlanmaktadır.Tel kadayıf, Anonymous (1986)'a göre "un ve suyla hazırlanıp özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülerek sıcak saçta kurutulmuş hamur ve bununla yapılan tatlı" şeklinde tarif edilmektedir.

Anonymous (2000)'de Türklerin unlu mamülleri çok sevdikleri dolayısıyla her mutfağın malzeme açısından zengin olduğu, bu malzemelerden birinin de kadayıf ve baklava tepsileri olduğu belirtilmektedir. Aynı kaynakta Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu, Prof. Ünver "Berayı Hassa" adındaki mutfak defterlerindeki kayıtlardan Sultanın tercihleri arasında kadayıfın bulunduğu nakletmektedir. Bu bilgilerden kadayıfın tarihçesinin çok eskilere dayandığı anlaşılmaktadır. Tel kadayıfın Erzurum'da "kadayıf dolması" olarak bilinen çeşidi ise içi cevizli olarak sarılıp yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp sonra şerbetlenerek tüketilmektedir.

Erzurum'da kadayıf denince, akla ilk olarak Ramazan ayı gelmektedir. Kadayıf dolmasız bir iftar düşünülemez. Ramazan ayı boyunca hemen hemen her iftarın tatlısı kadayıf dolmasıdır. İftar vakti yaklaşınca Erzurum ev hanımları iftar hazırlıklarına girişirler. Bir taraftan et yemekleri, bir taraftan çorbalar, bir taraftan da kadayıf dolması hazırlanır. İftarda kadayıf dolmasının olduğunu gören erkekler ve misafirler, hemen hemen her gün yedikleri halde yine de heyecanla iftar vaktini beklerler. Ramazan ayında olduğu kadar olmasa da kadayıf dolmasının tüketimi yılın diğer aylarında da oldukça sık görülmektedir. Türkiye çapında kadayıf üretimi ve tüketimine dair resmi bir kayıt bulunmamaktadır."

En Çok Aranan Haberler