HABER

İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ soruşturmaları sürecinde bugüne kadar 507 avukat hakkında tutuklama kararı verildiğini, 3 bin 906 hakim ve savcının görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Gül, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın 2. bölümünün görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e yönelik saldırıyı kınayan Gül, "Kendisinin durumu çok şükür iyi. İnşallah yakın zamanda sağlığına kavuşacak. Yine Kocaeli'de bir meslektaşımız, avukat Mehmet Sami Geredeli bir saldırıda hayatını kaybetti. Taziyelerimi iletiyorum. Her iki olayın da faili belirlenmiş. Gerekli soruşturmalar adli makamlarımızca yapılmaktadır. Yargı camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

Adalet çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili çalışmalara değinen Gül, adliyeye gönderilen ödeneklerin ve adliye çalışanlarının güvenliğine ilişkin her türlü tedbirin alınmaya devam ettiğini söyledi.

Özlük haklarına ilişkin iyileştirmeler kapsamında daha önce çıkarılan KHK ile ceza infaz koruma memurlarına yıpranma payı getirildiğini anımsatan Gül, bu hususlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Abdulhamit Gül, adliye binalarının fiziki yapıları konusunda, "Merdiven altlarında hizmet veren adliyeler, AK Parti hükümetleriyle birlikte çok güzel fiziki imkanlara kavuştu. 'Daha iyisi mümkün' diyor ve çalışmalara bu yönde devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, hakim ve savcı alımlarında en düşük puanın tüm zamanlarda 54, son sınavda ise 63 olarak belirlendiğini dile getirdi.

Abdulhamit Gül, FETÖ soruşturmalarının yargı kanadına dönük çalışmalarının da titizlikle devam ettiğini belirtti.

Soruşturmalarda bugüne kadar 507 avukat hakkında tutuklama kararı verildiğini anlatan Gül, "Soruşturma sürecinde 3 bin 906 görevden uzaklaştırılan hakim ve savcı var. Bunlarla ilgili OHAL Kurulunun vereceği karara karşı itiraz yolu var. 100 bine yakın müracaat var. Komisyon bağımsız şekilde çalışıyor. Daha önce ihraç edilen kamu görevlisinin iadesiyle ilgili hukuki hiçbir yol yoktu. Dolayısıyla ilgililer OHAL Kurulunun farklı karar vermesi durumunda yargı yoluna başvurabilecek." açıklamasında bulundu.

- "Nuriye Gülmen'e refakatçi imkanı sağlanacak"

Adalet Bakanı Gül, OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen açlık grevindeki tutuklu Nuriye Gülmen'in hastanedeki durumuna da değindi.Gülmen'in ilgili doktorların nezaretinde yürütülen muayene ve tetkiklerinin devam ettiğini dile getiren Gül, "Hastanenin doktor heyetince yürütülen tetkik faaliyetleri devam ediyor. Yoğun bakımdaki enfeksiyon riski dolayısıyla doktorların normal odaya alınması yönünde bir tavsiyesi oldu. Bunun üzerine normal tutuklu odasına alınmıştır. Gülmen'in beşeri ihtiyaçlarıyla ilgili destek olması için refakatçi konusunda imkan sağlanacaktır."

En Çok Aranan Haberler