10 Haftalik Gebelik Goruntusu Haberleri

Covid döneminde başladı: Evde kürtaj uygulaması kalıcı hale getirildi

Covid döneminde kadınların hastaneye gelerek virüs kapmaması için İngiltere ve Galler’de uygulamaya konan evde kürtaj uygulaması, kalıcı hale getirildi. Gebeliğin erken dönemde evde ilaçla sonlandırılması uygulaması pandemi döneminde başlamıştı. İngiltere ve Galler’de yaşayan ve istenmeyen gebelik yaşayan kadınlar 10 haftaya kadar gebeliği evde kendileri hapla sonlandırabilir.

Haber 2022-08-24 07:43:43

Gebelikte kaç kilo alınması uygundur?

Anne adayları gebelikte ne kadar kilo almalıdır? Kâinatın altın kuralı burada da geçerlidir: ölçü. Yani sorunun cevabı ne az ne de çok olmalıdır. Peki az ya da çok tam olarak hangi değerleri tanımlamaktadır? Eğer gebelik öncesinde aşırı kilo ile başınız dertteyse, belki daha az kilo alarak gebeliği tamamlamanız gerekebilir. Bu nedenle eğer gebelik öncesi vücut kitle endeksi 25 ve üzerinde ise gebeliğiniz boyunca 7-10 kilo almanız yeterli olacaktır.

Haber 2022-04-26 12:36:22

Kovid-19 salgını sağlık hizmetlerinde dijital dönüşümü hızlandırdı

Sağlık iletişimcisi Serap Öcal: - "Salgın döneminde evde daha fazla vakit geçirildiğinden mobil cihazlar ile cep telefonu kullanım süresi arttı. Son dönemde gebelik takibi, sağlıklı beslenme, hastalık takibi, fiziksel aktivite hesaplayıcı ve düzenli uyku için uyarıcı mobil uygulamaların kullanımı da arttı" - "10 yıl önce insanlara bir video oyununa benzer cihazla acılarının azaltabileceğini söylemek pek çok boş bakış toplardı. Sanal gerçeklik sağlık hizmetlerinde dijital dönüşümün en önemli noktasıdır"

Yurthaber 2021-02-27 15:50:06

Hamilelikte 10. Hafta : 10 Haftalık Gebelik Gelişimi

Seninle birlikte çıktığımız bu uzun ama çok güzel yolculuğun 9 haftasını bitirdik bile! 10 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsan söyleyeyim, tam tamına 2 aylık ve bir haftalık bir bebeğin var anneciğim.

Kadin 2020-06-29 13:46:42

10 günlük adet gecikmesi normal midir, neyi işaret eder?

Adet döngüsü, olası bir gebelik için hazırlık evresi olarak değerlendirilebilir. Her ay kadının yumurtalıklarından bir yumurta olgunlaşır. Bu olgunlaşma evresine ovulasyon ismi verilir. Ayrıca rahim, hormonal değişiklere sebep olan hamilelik dönemi için hazırlanır. Eğer herhangi bir döllenme olmadan ovulasyon gerçekleşirse, rahim astarı kan şeklinde dışarı atılır.

Haber 24-06-20 11:07

Hamileleri koronavirüse karşı koruyacak 10 önlem

Koronavirüsün (Covid-19) yaşattığı endişe her geçen gün artıyor. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Burçak Erzik, hamilelerin özellikle hijyen kurallarına önem vermesi gerektiğini aynı zamanda da bağışıklık sistemini güçlü tutacak şekilde beslenerek gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabileceğini söyledi.

Haber 23-03-20 11:04

Olumsuz 6 tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasreti PRP tedavisiyle son buldu

Mardin’de yaşayan Mülkiye Necat Çelik çifti, çocuk sahibi olmak için birçok şehirde tüp bebek denemesi yapmalarına rağmen olumsuz sonuç aldı. Çelik ailesi, 6 defa başarısız tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasretine son vermek için tavsiye üzerine Diyarbakır’da gittiği Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, tarafından yapılan tedaviler sonucu gebelik kesesini görmenin mutluluğunu yaşadı.

Trend 09-11-19 12:06

Gebelikte sigara içen annelere bir kötü haber daha

Gebelik sırasında sigara içen annelerin bebeklerine verdikleri zararlara bir yenisi daha eklendi. İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde çalışan doktorlar, anneleri gebeliğinde sigara kullanmış olan ve yaşları 0-10 gün arasında değişen 64 erkek ve 56 kız bebeği inceledi. Araştırmada, gebeliği sırasında sigara içen annelerden doğan kız çocuklarında uzun vadede kız çocuğunun hormonal durumunu ve üreme sağlığını olumsuz etkileyebileceği ortaya çıktı.

Kadin 16-10-19 12:21

PRP yöntemi ile ikide iki gebelik

Diyarbakır’da yaşayan ve 13 yıllık evli olan Nazire Abdurrahman Kocadağ çifti, 10 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı.

Haber 07-10-19 16:05

Anne adaylarına günde 10 fındık tüketmeleri öneriliyor

Uzmanlar gebelikte annelerin beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulunarak, gebelik sürecinde tüketilen fındığın anne sağlığı ve bebeğin gelişimine fayda sağladığını belirtti.

Kadin 15-09-19 09:00

Arabada doğum yaptı, oğlu saniye saniye kaydetti

Gebelik takibi için rutin kontrole giden kadın, arabada doğum yapınca heyecanlı anlar yaşandı. Olayı bu kadar ilginç kılansa 10 yaşındaki çocuğunun bun anları kayıt altına almasıydı. Tüm dünyanın izlediği görüntüler bir anda binlerce paylaşım alarak viral oldu.

Kadin 30-05-19 13:46

Anne-baba olmayı kolaylaştıracak 10 öneri

Çocuk sahibi olmak önemli bir karar. Ancak bu kararı vermiş olmak hemen çocuk sahibi olunabileceği anlamına ne yazık ki gelmiyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, anne baba olmayı planlayan çiftlerin uymaları gereken basit kuralların ve planlı bir gebeliğin hem gebelik oluşumunu pozitif etkileyeceğini hem de düşük ve erken doğum gibi riskli gebeliklerin önüne geçilmesinde önemli rolü olacağını belirtiyor.

Kadin 25-04-19 11:18

Gebelikte hipertansiyonun zararları nelerdir? Gebelikte hipertansiyonu önlemenin yolları nelerdir?

Kan basıncı gebelikte fizyolojik olarak düşme gösterse de 10 gebeden 1'inde hipertansiyon görülüyor. İleri yaş gebelikleri ve obezite bu sorunun başlıca nedenlerindendir. Gebelikte hipertansiyon gebeliğe özgü çıkabileceği gibi gebelik öncesi var olan kronik hipertansiyon olarak da görülebilir.

Trend 16-04-19 11:11

Azaltmak, riski ortadan kaldırmıyor!

Tüm dünyada, yılda yaklaşık 6 milyon kişinin ölümüne neden olan sigara, dünya çapında kalp damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin %10’undan fazlasından sorumlu. Kanser türlerinden diyabete; gebelik riskinden erken menopoza; ameliyat sonrası iyileşmenin önlenmesinden KOAH’a kadar birçok riski taşıyan sigara, önlenebilir ölüm sebepleri arasında yer alıyor.

Trend 23-02-19 08:44

Süper model Natalia Vodianova, kadınlar için Antalya'da (3)

35 HAFTALIK HAMİLE AZRA AKIN'DAN 'NEFES ÇALIŞMASI' PROJESİ  Rus super model Natalia Vodianova'nın ev sahipliği yaptığı 'Let's Talk!' sempozyumuna katılan oyuncu, 35 haftalık hamile Azra Akın; mülteci ve Türk kadınlarla birlikte sağlıklı gebelik için nefes çalışmaları yaptıkları bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.  Model ve oyuncu Azra Akın, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi sözcüsü olarak Antalya'da yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle, kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna katıldı.

Haber 26-10-18 14:21

Tüp bebek ve çoğul gebelik hakkında bilmeniz gereken 10 madde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, anne baba adaylarının merak ettiği tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik, ikiz gebelik, embriyo seçimi hakkında bilgiler verdi.

Kadin 10-08-18 12:28

Hamilelikte yaşanan sağlık sorunlarının çözümü var!

Kadınlar hamilelik (gebelik) döneminde sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Peki hamilelik (gebelik) sağlık sorunları için çözüm üretmek mümkün mü? Uzmanlar hamilelik (gebelik) sağlık sorunlarının çözmek için 10 öneride bulunuyor. İşte hamilelikte (gebelikte) yaşanan sağlık sorunları konusunda rahatlatacak çözüm önerileri...

Haber 20-07-18 14:09

Tüp bebekte başarısızlığın bilinen ve bilinmeyen birçok nedeni var

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Buyru: - "Kadının veya eşinin sigara kullanımı; yumurta ve sperm kalitesini, rahim iç tabakasını olumsuz etkileyerek başarısızlık olasılığını arttırır. Tedaviye karar verildiğinde sigarayı bırakmakta yarar vardır. Kilo problemi olanlarda yüzde 5-10 kilo verme dahi olumlu etki yapabilir. İnsülin direnci olanlarda ilaç desteği yapılabilir" - "Başarı oranları ülkemizde diğer ülkelerle karşılaştırılabilir durumdadır. ABD'de daha yüksek doz ilaç kullanılarak daha çok embriyo elde edilmeye çalışılmaktadır. Avrupa'da genel olarak ülkemize ve ABD'ye göre gebelik oranları daha düşüktür. Bu hem uygulanan tedavi protokollerinden hem de laboratuvar koşullarındaki farklardan kaynaklanabilir. Bu faktörlerden dolayı merkezler arasında da başarı oranlarında farklılıklar olabilmektedir" - "Aslında istirahat dahil, hastanın transfer sonrası başarıdaki payı verilen ilaçları doğru kullanması ile sınırlı. Yapılan araştırmalarda embriyo transferi sonrası kalkıp yürüyenler ile 10 gün boyunca istirahat edenler arasında gebelik olasılığı açısından bir fark olmadığı gösterilmiş. Yani 'Ben istirahat etmedim' veya 'Çalıştım' gibi şeylerle hastanın kendini suçlamaması gerekiyor, bunların başarıda hiç etkisi yok"

Haber 01-05-18 11:12

Hacettepe Üniversitesi tüp bebek kongresi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı tarafından, "Tüp Bebek'te Mükemmeliyet, Tüp Bebek Başarısızlığı, Bulmacayı Nasıl Çözebiliriz" kongresi düzenlendi - Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaralı: - "35 yaş altında hayatının ilk uygulamasında tek bir embriyo transferiyle yüzde 60'a yakın, yüzde 65 civarında gebelik oranı yakalanabilir. Bunların yüzde 10-12'si erken gebelik kaybı, bir o kadar da düşük olacağını varsayarsak yüzde 40-45 canlı doğum oranlarını tek bir uygulamayla yakalayabilmekteyiz" - "Yumurta dondurulmasıyla da ilgili çok yol katedildi. Yumurta vücudun en büyük hücresi olsa bile bu kapsamda şükürler olsun ki elimizdeki dondurma metotlarıyla gerek embriyo gerek yumurta safhasında gayet güzel neticeler alabiliyoruz"

Haber 21-04-18 12:16

Çocuk doktorlarına en sık sorulan 10 önemli soru

Anne baba adayları için gebelik süreci her zaman heyecanlı, bir o kadar da stresli geçiyor. Doğum gerçekleştikten sonra ise ebeveynler; bebeğin gelişimi, beslenmesi ve genel sağlık durumu ile ilgili pek çok konu hakkındaki sorunun yanıtını arıyor, endişelerini çocuk doktorlarına aktarıyor. Ailelerin yaşamını kabusa çevirebilen pek çok konu, aslında basit bir sorundan ibaret olabiliyor.

Haber 07-12-17 15:04

Çocuk Doktorlarına En Sık Sorulan 10 Önemli Soru

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Taşkesen, anne baba adayları için gebelik sürecinin...

Yurthaber 05-12-17 12:42

Prof.dr. Gürgan: “kök Hücreyle Gebelik 5-10 Yıl İçinde Olabilir”

Dünya Tüp Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, kök hücre çalışmalarının geliştirilmesiyle laboratuarlarda yumurtalık,...

Yurthaber 09-10-17 12:53

Prematüre Doğumda Gebelik Takibinin Önemi

Yenidoğan Uzmanı Dr. Meral Oruç, Türkiye’de her 10 doğumdan birinin prematüre olduğunu ve gebelik takibinin...

Yurthaber 16-11-16 16:27

Hamilelikte kaçamayacağınız 10 durum

Gebelik her kadının hayatına yeni bir anlam katıyor. Endişe ve heyecanın birarada yaşandığı bu dönem unutulmaz anlara sahne oluyor.

Kadin 18-04-16 14:52

İleri Yaşta Gebelik Şansı

Türkiye’de 10 çiften 7’sinin yaşadığı problem çocuk sahibi olamamak. Çiftlerin çocuk sahibi olamamasının altında birçok...

Yurthaber 07-12-15 11:34

Gebelikte hemoroid (basur)

Hamilelik veya gebelik döneminde kadınların % 10-15’inde hemoroid ciddi bir sorun oluşturur.

Haber 16-06-15 09:05

Sağlıklı Bir Gebelik İçin Anne Adaylarına 10 Altın Öneri

Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Kıvanç Şahin, "Gebelik döneminde anne...

Yurthaber 24-09-14 11:35

"Hamilelik Döneminde Çocuk Için 10-12 Kilo Almak Yeterli"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Taş, normal bir gebelik sürecinde annenin kendi gereksinimine...

Yurthaber 28-11-13 11:02

Şartlı Nakit Transferleri

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılının ilk 10 ayında eğitim, sağlık ve gebelik yardımları için toplam 2

Yurthaber 28-11-12 13:50