1000 Kalorilik Diyet Listesi Haberleri

Karaciğer yağlanması diyeti nedir ve nasıl yapılır? Karaciğer yağlanması olanlar için diyet ve beslenme listesi örneği

Karaciğer yağlanması karaciğerin aşırı miktarda yağ depolaması sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezite, diyabet, alkol tüketimi, yetersiz egzersiz ve genetik faktörler gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Karaciğer yağlanmasını önlemek veya tedavi etmek için ise sağlıklı bir beslenme programı takip etmek önemlidir. Peki, karaciğer yağlanması diyeti nasıl olmalı?

Haber 2023-06-15 14:19:55

Ketojenik beslenme nedir, ketojenik yiyecekler nelerdir? Keto diyeti nasıl yapılır: İşte örnek menü listesi

Sağlıklı bir hayat için çeşitli fiziksel aktivitelerle birlikte beslenme şeklinin de büyük bir önemi vardır. Kilo vermek, mevcut hastalıklardan korunmak, daha sağlıklı ve düzenli beslenmek ve daha mutlu olabilmek adına beslenme düzeni değiştirilmektedir. Tüm bunlar için çok çeşitli beslenme ve diyet programları uygulanmaktadır. Günümüzde sayıları gittikçe artan bu programlardan biri de ketojenik diyettir. Ketojenik diyet nedir ve nasıl yapılır?

Haber 2023-04-07 16:24:29

21 günlük detoks diyeti listesi nedir, kaç kilo verdirir? Detoks diyeti nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir?

Vücudumuz her ne kadar biriken zararlı maddeleri kendi atabilse de yeterli gelmediği durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda dışardan takviyeler, detokslar ve diyet programları devreye girmektedir. Bunlardan detoks diyetleri son zamanlarda sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biri olmuştur. Farklı uygulama şekilleriyle karşımıza çıkan detoks diyetlerinden 21 günlük detoks diyeti kaç kilo verdirir?

Haber 2023-04-07 16:22:10

Paleo diyeti nedir, nasıl yapılır? Paleo diyeti örnek menü listesi nasıl, Paleo diyeti zararlı mı?

Paleo diyeti ismini Paleotik çağdaki insanların beslenme şeklinden alır. Bazı besin gruplarının tüketilmesi bazı besin gruplarının ise tüketilmemesi prensibine dayanan diyette işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerekiyor. Paleo diyeti az ya da hiç işlem görmemiş besinleri tüketmeye dayalı olan bir beslenme programıdır. Paleo diyet programı, 10.000 yıl öncesindeki insanların beslendikleri şekilde bir yeme planının oluşturulması düşüncesini savunur. Peki, paleo diyeti zararlı mı?

Haber 2022-11-04 17:41:55

IF diyeti örnek menü listesi: Hangi yemekler yenir? Intermittent Fasting nedir, diyeti nasıl yapılır?

IF diyeti yani aralıklı oruç, vücudu dinlendirme yöntemi ile kilo verme ve beden sağlığını desteklemeye yarayan bir diyet türüdür. Intermittent Fasting diyeti, çok eski yıllardan günümüze gelen bir diyet metodudur. Intermittent fasting, tüm dünyada tercih edilen en popüler sağlık ve fitness trendleri arasında gösterilebilir. Yapılan birçok araştırma bu diyetin vücut ve beyin üzerinde güçlü olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Peki, IF diyetinde hangi yemekler yenir?

Haber 04-11-22 17:33

Düşük karbonhidrat diyeti örnek menü listesi: Düşük karbonhidrat diyeti ile kaç kilo verilir, faydaları ve zararları nedir?

Yaş ve cinsiyete bağlı olarak kişinin beden kitle indeksi ve alması gereken kalori miktarı değişkenlik gösterir. Buna rağmen sağlıklı kilo vermenin en önemli anahtarı alınan kalorinin verilen kaloriden daha az olmasıdır. İstenilen miktarda kalorinin alınması ve fazla kalorilerin verilmesi adına pek çok diyet programı ve egzersiz uygulanır. Low carb olarak da adlandırılan düşük karbonhidrat diyetiyle kaç kilo verilir?

Haber 04-11-22 17:26

Definasyon nedir, ne kadar sürer? Definasyon döneminde beslenme nasıl olur, örnek diyet listesi

Spor yapan kişiler arasında definasyon terimi yaygın olarak kullanılır. Definasyon zaman sporcular için büyük bir öneme sahiptir. Bu dönemde sporcuların uygulaması gereken bazı programlar ve kaçınması gereken durumlar vardır. Bütün bu uygulamalar vücuda büyük ölçüde etki eder. Bundan dolayı definasyon döneminin ne zaman olacağı ve bu dönemde neler yapılması gerektiği oldukça önemlidir. Peki, definasyon döneminde nelere dikkat etmek gerekir, definasyon dönemi ne kadar sürmeli?

Haber 04-11-22 17:25

Sirtfood diyeti listesi örneği: Sirtüin diyeti nedir, nasıl yapılır, sirtfood içecek tarifi nedir?

Çağımızın en büyük problemlerinden biri de kilo sorunlarıdır. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanlar sürekli bir arayış içindedir. Günümüzde bu problemlere çözüm üretmek üzere trend beslenme modelleri oluşturuluyor. Sirtfood diyet listesi son dönem oldukça popüler olan yağ yakımını hızlandıran bir diyet türüdür. Bu diyetin amacı kaloriyi kısıtlamak ve sirtüin proteininin aktivite olmasına yardımcı olan gıdaları tüketmektir. Sirtüin diyeti nedir, hangi yiyecekler yenir?

Haber 01-11-22 17:14

Aralıklı oruç diyeti listesi nasıldır, neler yenir? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, örnek menü listesi

Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?

Haber 01-11-22 17:11

Kilo verme yolunda size yoldaş olacak en başarılı mutfak gereçleri

Diyet yapmaya karar verdiğimizde aklımızda hemen bir alışveriş listesi belirir. Yeşillikler, avokadolar, sebzeler, kuru yemişler bu listenin başını çekse de diyet menülerimizi hazırlarken gerekli olan önemli bir şeyleri unutabiliriz: Mutfak gereçleri! Akıllı tartılardan blenderlara, buharlı pişiricilerden meyve sebze kurutucularına kadar bütün mutfak gereçleri diyet yolculuğunda yoldaşımız.

Yemek 01-10-21 23:02

Şeker hastaları için diyet listesi!

Tip 2 diyabet olarak bilinen şeker hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir dizi kuralları yerine getirmesi gerekiyor. Bu kuralları yerine getirenler, şekerin vücuda vereceği tahribattan kaçabileceği gibi istedikleri kiloya kavuşma imkanı da bulabilirler.

Haber 22-09-21 17:13

Vücutta yağ bırakmayan diyet! Canan Karatay’ın tavsiyeleri ile beslenme listesi

Son dönemde pandemi nedeniyle evlere kapanmak zorunda kalmıştık. Bu zorunluk hareketsizliği de beraberinde getirerek, pek çok kişinin kilo almasına neden oldu. Sizler için Canan Karatay Hoca’nın vücutta yağ bırakmayan diyet listesini hazırladık.

Haber 16-08-21 15:41

Obez çocuğun beslenmesi nasıl düzenlenmeli? Çocuklarda obezite nasıl hesaplanır?

Obez çocuğun beslenmesi diyet listesi ile düzene sokulması gerekir. Yaşıtlarına göre daha kilolu olan çocuklarda obez olup olmadığı hesaplama yapılarak ortaya çıkar. Peki obez çocuğun beslenmesi nasıl olmalı, doğru beslenme alışkanlığı nasıl kazandırılmalıdır? Konuyla ilgili bilgi veren Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Yzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz, çocuklarda obezite görülmesi durumunda nasıl tedavi uygulanması gerektiğini anlattı.

Kadin 07-07-21 13:46

Ronaldo sadece bunları yiyor! Şaşıracaksınız...

İlerleyen yaşına rağmen harika formuyla dikkat çeken Cristiano Ronaldo'nun diyet listesi açığa çıktı. Juventus'tan arkadaşı Daouda Peeter, yıldız futbolcunun hep aynı yiyecekleri yediğini söylerken kesinlikle gazlı içecek içmediğini belirtti. Peeters, "Cristiano her zaman aynı şeyi yer; Brokoli, tavuk, pirinç, bir litre su ve yanında kesinlikle gazlı içecek olmadan" ifadelerini kullandı.

Spor 25-06-21 21:53

Kolayca uygulayabileceğiniz 2 farklı 1200 kalorilik diyet

Besin değeri açısından zengin gıdalarla beslenerek aç kalmadan uygulamanız mümkün olan 1200 kalorilik diyet programlarında kendinizi 3 öğünle sınırlamak zorunda değilsiniz.

Kadin 23-06-20 13:57

Zamanım Yok Diyenlere 5 Günde 10 Kilo Verdiren Şok Diyet Listesi

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte vücut hatlarını daha çok belli eden kıyafetlerin giyilmeye başlanması, fazla kilolarından muzdarip olan kişileri kısa bir süre içerisinde kilo vermeyi sağlayan çeşitli diyet programlarını uygulamaya itiyor.

Kadin 23-06-20 13:57

Yağ yakıcı özelikli 5 farklı diyet listesi

Kısa sürede yağ yakmak istiyorsanız birbirinden farklı diyet listelerini uygulayabilirsiniz.

Kadin 23-06-20 13:57

Kolayca 1 Haftada 5 Kilo Vermenizi Sağlayacak Diyet ve Egzersiz Listesi

İşlenmiş gıdaların beslenme düzenimizde önemli ölçüde yer kaplamasıyla birlikte hepimizin ortak problemi haline gelen fazla kilolardan kurtulmak mümkün mü? Tükettiğimiz besinlere dikkat edip, düzenli olarak egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirdiğimizde elbette mümkün.

Kadin 23-06-20 13:57

Pratik Bir Şekilde 1 Haftada 4 Kilo Vermenizi Sağlayacak Diyet ve Egzersiz Listesi

Özellikle yaz aylarının başlangıcında ve yaz mevsimi boyunca dert haline getirilen ve görsel açıdan önemli bir sorun olarak görülen fazla kilolardan, düzenli bir beslenme programına göre beslenip yine düzenli bir şekilde egzersiz yapıldığı takdirde kurtulmak mümkündür.

Kadin 23-06-20 13:56

Kolayca uygulayabileceğiniz 1000 kalorilik diyet listeleri [EN KOLAY]

Zayıf olmak ve güzel görünmek şüphesiz hem kadınların hem de erkeklerin önem verdikleri konular listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Kadin 23-06-20 13:56

1 haftada 5 kilo verdiren Dukan Diyeti: Diyet listesi ve bilmeniz gerekenler

Dukan diyeti ilk olarak 2000'li yıllarda uygulanmaya başlandı. Dr. Pierre Dukan tarafından hazırlanan bu diyet, öyle popüler oldu ki günümüzde bile hala sıklıkla uygulanan diyetlerin başında geliyor.

Kadin 23-06-20 13:56

Kolayca Uygulayabileceğiniz 1000 Kalorilik Diyet Listeleri [EN KOLAY]

Zayıf olmak ve güzel görünmek şüphesiz hem kadınların hem de erkeklerin önem verdikleri konular listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Ancak tabii kadınların kilo konusuna daha fazla kafa yordukları ve dolayısıyla yedikleri besinlere daha çok dikkat ettiklerini söylemek mümkün. Yedikleri besinlerin direkt kiloya dönüşmesinden yana şikayetçi olan kadınlara iyi haber; istenmeyen kilolardan kurtulmanın pek çok yolu mevcut.

Yemek 05-11-19 11:20

3 günde 4 kilo verdirdiği iddia edilen incir diyeti nasıl yapılır?

Şok diyet türlerinden biri olan incir diyeti, kuru ya da yaş incir tüketilerek yapılıyor. Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği bu diyet hakkında detaylı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İncir diyetini uygulamadan önce doktora danışmanız şart sevgili okur. Peki incir diyeti nedir? İncir diyeti yemek listesi nedir? gelin hep birlikte öğrenelim.

Yemek 04-10-19 10:39

CEO’lar şirket yönetimini daha verimli kılmak için koçlardan destek alıyor

Fortune 1000 listesi arasından belirlenen 200 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasına göre, bireysel veya takım koçluğu desteği alan yöneticilerin çalışma hayatında daha verimli olduğu görüldü.

Haber 24-04-19 11:11

Düşük bütçeyle diyet nasıl yapılır? Ekonomik diyet listesi nasıl hazırlanır?

Kışın sona erdiği ve henüz yaz ürünlerinin yetişmediği bahar döneminde diyet yapmak da pek ucuza mal olmuyor. Fakat ufak ipuçları ve dokunuşlarla hem sağlıklı hem de ekonomik beslenmek mümkün. Uzmanlar herkesin bütçesine uygun, ekonomik diyet için ipuçlarını paylaştı.

Trend 26-03-19 11:21

Karatay diyeti yasaklar listesi nelerdir?

Karatay diyeti, ülkede en çok merak edilen ve tartışma yaratan bir beslenme modeli. Karatay diyeti alıştığımız diyet modellerinden oldukça farklı olsa da listede yasaklar mevcut. İşte karşınızda Karatay diyeti yasaklar listesi.

Yemek 22-01-19 09:16

Testosteron seviyesini zirveye çıkaran en etkili gıdalar

Eğer doğru gıdaları tüketirseniz testosteron hormonunu yükseltip çok daha iyi bir cinsel hayata sahip olabilirsiniz. Tıpkı diyet listeleri gibi cinselliği bir üst aşamaya taşıyacak yiyecek listesi mevcut. Bakalım bu yiyecekler nelermiş...

Yemek 10-10-18 09:56

Yumurtayı bir de böyle deneyin! İşte Karatay’ın yumurta diyet listesi

Yıllarca yumurtanın kolesterolü yükselttiği bu özelliğinden dolayı da az tüketilmesi gerektiği söyleniyordu. Ancak bilinenin aksine bu görüşün çok ta kabul edilir olmadığı dile getirilmeye başlanınca tüm fikirler altüst oldu. Buna karşı gelenlerin başında da Prof.Dr.Canan Karatay yer aldı.

Yemek 07-02-18 17:33

Canan Karatay'ın 7 Günlük Diyet Listesi

Bol bol et, tereyağı, yoğurt, balık...

Yemek 11-07-17 15:59

Bir Kereden Bir Şey Olur mu?Diyenlere: Diyet Bozdurmadan Tok Tutan 11 Yiyecek

Yediklerinize dikkat ediyor ve bir diyet listesi takip ediyorsunuz ama aniden bastıran yeme ataklarıyla bir türlü baş edemiyorsanız size dost yiyeceklere yönelmeniz gerekiyor. Bu yiyeceklerle diyet yapmak, sandığınızdan daha da kolay!

Yemek 05-06-17 08:49

İmkansız değil! 1 haftada 4 kilo verin

Beslenme Koçu Serra Yücel, bir hafta gibi kısa bir sürede 3 ila 5 kilo arasında kilo vermenin mümkün olduğunu dile getirirken, Mynet Kadın okuyucularına özel bir diyet listesi hazırladı. 

Kadin 10-08-16 06:30

Ulusoy Un, Türkiye’nin Dev 500 Şirketinden Biri Oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 1000 listesi açıklandı. Listede 2014 yılında 39 milyon 460 bin dolarlık ihracat...

Yurthaber 02-06-16 14:30

Diyet Yapanlar İçin 9 Alışveris Tüyosu

Yazın gelişine ramak kala üzerinize yapışan fazlalıkları atmak için harekete geçin! Diyet yapmaya karar verdiniz, peki ya bu süreçte neler yemeniz gerekecek? Kararlı ve hazırsanız alışveriş listesi oluşturmaya başlayalım.

Yemek 25-05-16 14:32

Kaç Farklı Tat Aldığınızı Biliyor Musunuz?

Ünlü diyetisyen Taylan Kümeli TK1962 Besin Atlası'yla damak zevkine göre diyet listesi hazırlıyor. Listeyi hazırlamadan önce insanların kaç farklı tat aldığını açıklıyor ve tat duygularınıza göre bir nevi karakter analizi yapıyor.

Yemek 05-04-16 23:28

Dikkat! Bu 4 Diyet Ürünü Kilo Aldırıyor!

Diyet listenizi check etme zamanı! İçinde amaçlarına uygun davranmayan suçlular olabilir. İşte bunları listesi:

Yemek 30-12-15 17:22

Bu gıdalar ''sağlıklı'' diyet listesinin vazgeçilmezi!

Mutfağınızda yer açmanız gereken 10 süper gıda kaynağı! Siyah pirinçten, chia tohumuna, yer lahanasından, su yosununa kadar birçok gıda ürünü sizleri bekliyor. Özellikle diyet listesi yaparak formunu korumak isteyenler için son derece faydalı olan bu bitkiler zayıflamanızın yanı sıra sağlığınızı korumanızda da yardımcı olabiliyor. İşte diyet listenizin baştacı olacak olan gıdalar...

Kadin 04-11-15 09:09

Yağ yakıcı diyet ile kısa sürede zayıflayın!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hareketlerimiz kısıtlandı ve metabolizmamız yavaşladı. Bu kışı daha fit geçirmek ve hayalinizdeki kiloya ulaşmak istiyorsanız, 5 günlük yağ yakıcı diyeti denemelisiniz. İşte kilo vermeye yardımcı yağ yakıcı diyet listesi.

Kadin 04-12-14 07:42

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

İşte kısa süreli sonuçlar vererek göz boyayan, ancak uzun süreli etkileri sağlığınızı etkileyecek güçte olan o diyetlerin listesi..

Haber 01-08-14 09:56

Kalorilik Diyete Dikkat

Medical Park Özel Tokat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Merve Kalelioğlu, her bireyin günlük...

Yurthaber 26-12-13 11:52

Turan'dan Ilk 1000'e Giren Firmalara Tebrik

 Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, "Türkiye’nin İlk 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi"ne giren 24 Konya firmasını tebrik etti. 

Yurthaber 02-09-13 16:31

TİM'in Ilk 1000 Ihracatçı Listesi

Gaziantep tarafından açıklanan 2012 ilk 1000 ihracatçı listesinde Sanko Holding'e bağlı 4 şirketin yer aldığı bildirildi. Holdingden yapılan yazılı açıklamada, TİM'in

Yurthaber 10-06-13 14:42

TİM'in Ilk 1000 Ihracatçı Listesi

İzmir tarafından açıklanan 2012 yılı ilk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi'nden 129 firmanın olduğu bildirildi. Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre,

Yurthaber 09-06-13 12:30

'Herkesin Diyet Listesi Kendi Parmak Izi Gibi Farklı'

Özel Bahar Hastanesi Diyetisyeni Mine Palacıoğlu, kişinin diyet listesinin kendi parmak izi gibi olduğunu belirterek...

Yurthaber 15-02-13 12:12

1400 Kalorilik Diyet

90/10 diyet programını uygulayanların çoğu için bu diyet en popüler kilo verme formüllerinden biridir.

Kadin 05-09-07 14:43

Kilo vermek isteyenlere öneriler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için uzmanlar 'altın öneri' listesi hazırladı. Uzmanlar, fazla kilolardan kurtulmak ve en az bir yıl kilo almamak için beslenme alışkanlığının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Çünkü yanlış beslenme alışkanlıkları değişmezse, yapılan diyet ve sporlar sonuç getirmiyor ve bir süre sonra verilen kilolar tekrar alınabiliyor.

Haber 30-11-99 00:00