11 Haftalik Gebelikte Tarama Testleri Haberleri

Dikkat testi: Resimdeki farklı sayıyı 11 saniyede bulanlar süper zeki kabul ediliyor!

Optik illüzyonlar ve dikkat testleri ile ayrıntıları fark etmekte ne kadar dikkatli olduğunuzu ölçebilirsiniz. Bazen zorlayıcı olabilen bu testler kişinin dikkat seviyesi ve görsel zekasını ölçmede oldukça etkili oluyor. Bu dikkat testinde resimdeki farklı sayıyı 11 saniyede bulabilenler dahi kabul ediliyor.

Kadin 2023-10-06 14:19:15

'Karataş Çukurları' teröristlerden temizlendi! Sığınak ve mağaralar yok edildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Van'ın Çatak ilçesinde bulunan 'Karataş Çukurları' teröristlerden temizlendi. 11 gün boyunca arama-tarama faaliyetlerinin yapıldığı bölgede yüklü miktarda silah, mühimmat, yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirilirken sığınak ve mağaralar kullanılamaz hale getirildi.

Haber 2023-06-27 15:00:45

Hamilelikte hangi tarama testleri uygulanmalıdır?

Hamilelikte birçok tarama testi bulunmaktadır. Bunlar arasında en başta genel rutin kan testleri bulunur. Hastalarımızın kan testlerine, tiroid testlerine, mikrobiyolojik testlerine (Hepatit B ve C) ve gebeliğin ilerleyen trimesterlerinde zeka testlerine bakılıyor.

Kadin 2022-07-30 14:51:40

Uzmanından genetik test yapmak isteyen anne adaylarına tavsiyeler

Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Söğütözü Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Danışman: - "Bebeğimizin tüm genetik durumunu gösterecek bir test bulunmuyor. En önemli yol gösterici, perinatal ve genetik danışmanlık çalışmalarıdır" - "Genetik testler, tarama ve tanı olarak ayırt ediliyor. Genetik tanı testleri özel durumlarda, özel bilgi sistemleri ile işleyen uzmanlık uğraşlarıdır"

Yurthaber 2022-07-25 16:11:05

Gebelikte tarama testi ne işe yarar?

Gebelik süreci, sağlıklı geçirildiği durumda büyük mutluluk yaşatan bir dönemdir. Ancak anne karnındaki fetusun sağlıklı olmama durumuna karşın gebelikte yapılan tarama testleri önem taşır. Normal kromozom sayısına sahip olmayan genetik bozukluğa sahip bebeklerin sağlık sorunları, tarama testleri ile saptanabilmektedir. Bu nedenle Üreme Tıbbı Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, gebelikte tarama testlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kadin 19-10-21 08:58

Almanya'dan yeni Covid-19 testi kararı! Ücretli oluyor

Almanya'da aşı olmayanlara yönelik koronavirüs testleri ile alakalı yeni bir karar alındı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başkanı ile telekonferans yoluyla bir araya geldiği zirve sonrası ülke genelinde 11 Ekim’den itibaren Covid-19 testlerinin ücretli olacağını ve selden zarar gören bölgelere 30 milyar euro destek ayrıldığını açıkladı. Ülkede alınan yeni kararlara göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede aşı olmayanların günlük yaşamları daha da zorlaştırıldı.

Haber 10-08-21 19:43

Rahim ağzı kanseri daha çok orta yaşı etkiliyor

Medicana Avcılar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilal Cengiz Şahbaz: - "Tarama testleri, rahim ağzı kanserine dönüşebilecek olası hücrelerin tespit edilmesine yardımcı olabilmektedir. Çoğu kaynak, 21 yaşından itibaren rahim ağzı kanseri ve kanser öncesi değişiklikler için taramaya başlanmasını önermektedir"

Yurthaber 25-05-21 15:24

Uzmanlardan anne adaylarına uyarı! Hamilelik döneminde tarama testleri büyük önem taşıyor

Hamilelik döneminde haftalara göre planlanan tarama testleri hem anne hem de bebeklerin sağlığı için büyük bir önem taşıyor. Testlerin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, “Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz” dedi.

Kadin 16-04-21 10:52

Op. Dr. Mustafa Behram; “Hamilelikte tarama testleri ihmal edilmemeli”

Kadın hastalıkları doğum uzmanı Perinatolog Op.

Yurthaber 04-03-21 10:16

Gabar Dağı’nda terör örgütüne ait mühimmat ele geçirildi

Şırnak Gabar Dağı’nda devam eden “Eren-10 Şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal Operasyonu” kapsamında yapılan arama tarama faaliyetinde terör örgütü PKK’ya ait mühimmat ele geçirildi.Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “Eren-10 Şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal Operasyonu kapsamında Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından 11 Şubat 2021 günü Şırnak ili Merkez Gabar Dağı bölgesinde icra edilen tarama, arama faaliyetinde tespit edilen 11 sığınak, 4 mağara, 3 barınak ve arazide toprağa gömülü vaziyette; 2 adet MG-3 M tüfeği, 2 adet dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği, 1 adet mavzer piyade tüfeği, 1 adet dolu halde law silahı, 6 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 3 adet el bombası, 1 adet av tüfeği, 1 adet 60 mm.

Haber 13-02-21 21:23

Bursaspor’da 8’i futbolcu 11 ismin Covid-19 testi pozitif çıktı

Bursaspor Kulübü, Giresunspor maçı öncesi yapılan Covid-19 testleri sonrası takımda 8’i futbolcu olmak üzere 11 isimde pozitif sonuca rastlandığını duyurdu.

Spor 06-02-21 17:47

LG Velvet 5G Android 11 desteğini aldı

LG, buzdolaplarından akıllı telefonlara kadar çeşitli elektronik ürün portföyüne sahip. Güney Koreli teknoloji şirketi, geçtiğimiz ay LG Velvet 5G için Android 11’in beta sürümünü yayınlamıştı. Güney Koreli şirketin Android 11 beta testleri sorunsuz ilerledi. Böylece şirket beta programını 1 ayda başarılı bir şekilde tamamladı.

Haber 02-02-21 09:14

Sığınakta mühimmat ele geçirildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yufkalı köyü kırsal alanında 8 Tim ile gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sırasında sığınak ve mühimmat ele geçirildi.Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 11 Ocak 2021 günü Şemdinli ilçesi Yufkalı köyü kırsal alanında 8 Tim ile gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti esnasında tespit edilen sığınak içerisinde; 4 adet roketatar sevk fişeği, 30 adet pil bloğu 1 adet alıcı, bin metre kablo, 5 adet koli bandı, 1 adet elektrik bandı, 180 adet Bixi mühimmatı, 1 adet Bixi mayonu, 2 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, tişört, çorap ve konserve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Yurthaber 12-01-21 19:53

Eğirdir Kaymakamlığı çalışanları Covid-19 testinden geçti

Eğirdir Kaymakamlığında bulunan adliye, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, tapu ve kadastro müdürlüğü, milli emlak şefliği, icra dairesi, köylere hizmet götürme birliği, nüfus müdürlüğü ve çay ocağı çalışanlarına yönelik kontrol amaçlı Covid19 PCR testi yapıldı.Eğirdir Hükümet Konağı meydanında özel kıyafetli sağlık personeli tarafından, COVİD 19 tedbirleri kapsamında tüm birimlerde memur ve çalışan personellerden kontrol amaçlı PCR sürüntü testi alınırken testlerin aynı gün içinde sonuçlanacağı bildirildi.Konu ile ilgili açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, “Bugün ilçe kaymakamlığımızda korona tedbirleri kapsamında tarama testleri yapılıyor.

Yurthaber 25-12-20 16:03

Bebeklerde topuk kanı testi hakkında bilinmesi gerekenler

Yeni bebek sahibi olan anne ve babaların en çok sorduğu soruların başında bebeğin ilk tarama testleri içinde yer alan beyin topuk kanı testi nedir sorusu gelir. Topuk kanı testi bebeğin kalıtsal bir hastalığının olup olmadığının tespitine yönelik uygulaması basit bir testtir.

Kadin 18-12-20 12:11

Mustafakemalpaşa Belediyesi mobil saha ekibi Fehmi Arık için seferber oldu

Mustafakemalpaşa Belediyesine bağlı mobil saha ekibi, 3 gün süren arama kurtarma çalışmaları sonunda cansız bedenine ulaşılan Fehmi Arık (72) için seferber oldu.AFAD, İNDAK, ANDA, Yıldırım Belediyesi, JAK ekiplerinin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın talimatıyla görevlendirilen 11 kişilik ekipte, ilçeye bağlı Soğucak Mahallesi Fasulyelik mevkii diye bilinen alanda tarama yaptı.

Yurthaber 18-12-20 10:54

Realme UI 2.0 güncellemesi beta testleri başladı

Google, bu yılın eylül ayında büyük Android 11 güncellemesinin dağıtımına başlamıştı. Her zamanki gibi, Android telefon üreticileri kendi beta programlarıyla telefonlarını güncellemeye başladı. Realme UI yazılımını bu yıl açıklayan Realme, aynı ay içerisinde Android 11 tabanlı Realme UI 2.0’ı duyurdu.

Haber 25-11-20 12:39

5-11 Ekim Disleksi farkındalık çalışmaları

Edirne’de, Dünya Disleksi Günü münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesine bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik ‘Disleksi taraması’ ve personellerie ‘Disleksi farkındalık eğitimi’ gerçekleştirildi.Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Edirne Temsilciliği işbirliği ile Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesine bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik 06 Ekim 2020 tarihinde “Disleksi taraması”, 08 Ekim 2020 tarihinde ise bakım personellerine yönelik “Disleksi farkındalık eğitimi” gerçekleştirildi.Koranavirüs tedbirlerine uygun bir şekilde Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen tarama ve eğitim; Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Edirne Temsilcisi Öğretmen Açelya Sivrikaya Giray tarafından gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen eğitimin içeriğinde, “Disleksi Nedir, Disleksi Alt konuları ve Öğrenme ile bağlantısı, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Disleksi ve Okuma Güçlüğü, Disleksi’nin okul öncesi ve ilkokul belirtileri, Disleksili çocuklara yönelik yaklaşımlar, Değerli Hissetmenin önemi, Disleksi şüphesi taşıyan çocuklara yönelik değerlendirme ve tanılama, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı, Tanılanmış çocukların yasal hakları ve okullardaki fiziki düzenlemeler, Ailelerin yasal hakları, erken tanı ve erken müdahalenin önemi, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği çalışma alanları” konularından bahsedildi.Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Edirne Temsilcisi Öğretmen Açelya Sivrikaya Giray eğitimde yaptığı açıklamada, “Disleksi okuma güçlüğüdür.

Yurthaber 08-10-20 16:42

Gümrükte 11 adet cep telefonu ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde gümrükten geçirilmek istenen 11 adet cep telefonu ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Suriye’den ülkemize girmek üzere olan bir araçtan şüphelenerek detaylı tarama için x-ray cihanına gönderdi.

Yurthaber 28-09-20 13:06

Gümrükte 11 adet cep telefonu ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde gümrükten geçirilmek istenen 11 adet cep telefonu ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Suriye’den ülkemize girmek üzere olan bir araçtan şüphelenerek detaylı tarama için x-ray cihanına gönderdi.

Yurthaber 28-09-20 13:05

Gümrükte 11 adet cep telefonu ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde gümrükten geçirilmek istenen 11 adet cep telefonu ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Suriye’den ülkemize girmek üzere olan bir araçtan şüphelenerek detaylı tarama için x-ray cihanına gönderdi.

Yurthaber 28-09-20 13:05

Marmaris’te okullarda başlayacak destek görevlileri eğitim aldı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki okullarda görevlendirilmek üzere ‘’Toplum Yararına Çalışma Programı’’ kapsamında çalıştırılacak 46 temizlik görevlisi ile 11 güvenlik personeli, önce "Hijyen Eğitimine" alındı daha sonra Marmaris Devlet Hastanesinde Kovid-19 testleri yapıldı.İŞKUR üzerinden alınan 57 personele Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatı ile Marmaris Devlet Hastanesinde Kovid -19 testleri yapıldı.

Yurthaber 24-09-20 09:49

Bu testler hayat kurtarıyor! Kist ve miyomu olanlar dikkat

Tüm kanserlerde olduğu gibi jinekolojik kanserlerde de erken tanı ve tarama testleri yaşamsal önem taşıyor. Ancak jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında gecikmelerde, hastaları ilerlemesi ile karşı bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, jinekolojik kanserler ve tanı yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 17-09-20 10:44

Koronavirüs salgınıyla mücadelede kritik öneme sahip “3CLpro” enzimi üretildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2020 yılı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında 21 Nisan 2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan, Bartın Üniversitesi’nin yararlanıcı olduğu “In-Vitro Ilaç Tarama Sisteminin Oluşturulmasına Yönelik Main Proteaz Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi” projesi başarıyla tamamlandı.Bartın Üniversitesi laboratuvarlarında 3 ay süren çalışmaların ardından Koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılacak önleyici ve tedavi edici ilaçların testleri için gereken kritik öneme sahip “3CLpro” adlı enzim rekombinant DNA teknolojisi yöntemleriyle yerli olarak üretildi.Salgınla mücadeleye katkı sağlayabilecek önemli bir adımBartın Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç.

Yurthaber 01-09-20 19:39

Koronavirüs salgınıyla mücadelede kritik öneme sahip “3CLpro” enzimi üretildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2020 yılı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında 21 Nisan 2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan, Bartın Üniversitesi’nin yararlanıcı olduğu “In-Vitro Ilaç Tarama Sisteminin Oluşturulmasına Yönelik Main Proteaz Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi” projesi başarıyla tamamlandı.Bartın Üniversitesi laboratuvarlarında 3 ay süren çalışmaların ardından Koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılacak önleyici ve tedavi edici ilaçların testleri için gereken kritik öneme sahip “3CLpro” adlı enzim rekombinant DNA teknolojisi yöntemleriyle yerli olarak üretildi.Salgınla mücadeleye katkı sağlayabilecek önemli bir adımBartın Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç.

Yurthaber 01-09-20 19:39

Van'daki kayıp tekneyle ilgili yeni gelişme! Ölü sayısı 11'e yükseldi

Son dakika haberine göre Van'daki kayıp tekneyle ilgili yapılan arama tarama çalışmalarında, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Haber 06-07-20 08:34
Van

Kayseri sanayisinde Kovid-19 antikor tarama testleri başladı

Kayseri sanayisinde Kovid-19 antikor tarama testleri başladı

Yurthaber 26-06-20 13:08

Salgına karşı mücadelede önemli adım

Sağlık Bakanlığı kontrolünde Eskişehir Sanayi Odası ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğinde, sanayi üretimi alanında çalışanlara yönelik Covid-19 Antikor Tarama testleri yapılmaya başlandı.Kontrollü normal hayatın devamı ve sağlıklı üretim hedefleyen Eskişehir Sanayi Odası, çalışanların Covid-19 antikor taramasının yapılması için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile önemli bir adım attı.

Yurthaber 19-06-20 14:09

Tutuklandıktan sonra koronavirüs çıktı! Savcı dahil 11 kişi karantinada

Kahramanmaraş'ta eski erkek arkadaşının yüzüne kezzap attığı için tutuklanan Fatma Özdaş'ın (43) koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra aralarında ifadeyi alan cumhuriyet savcısının da olduğu 11 kişi, evlerinde karantinaya alındı. Filyasyon ekiplerinin Özdaş'ın temas ettiği kişilere yönelik tarama çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Haber 17-06-20 19:16

Bandırma’da toplum tarama testleri başlıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekipler rastgele vatandaşların adreslerine giderek rızaları alındıktan sonra korona virüs testi uygulayacak.Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunca Kovid-19 ile mücadele için başlatılan “ Toplum Tarama Çalışması “ kapsamında 13-19 Haziran tarihleri arasında İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon Saha Ekiplerince TUİK tarafından rastgele belirlenen adreslere gidilerek kişilerin rızası dahilinde ELİSA testi için kan örneği ve PCR Testi için sürüntü örneği alınacak.

Yurthaber 16-06-20 12:02

Adıyaman’da evde antikor taraması başladı

Adıyaman’da sağlık ekipleri korona virüs (Covid-19) hastalığına karşı bağışıklığı tespit etmek için antikor taraması başlatıldı.Sağlık Bakanlığı’nın kademeli olarak 81 ilde gerçekleştireceği Türkiye’nin korona virüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri için hane ziyaretleri Adıyaman’da başladı.Sağlık Bakanlığı’nın bu hafta başlattığı "Yeni korona virüs (Covid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hane, filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edilmeye başlandı.

Yurthaber 15-06-20 13:13

Elazığ’da antikor testleri başladı

Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı bağışıklığın tespiti için bir çok ilde olduğu gibi Elazığ’da da antikor testlerinin yapılmaya başlandığı bildirildi.İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı tarafından kademeli olarak 81 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin Covid-19 hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri hane ziyaretleriyle başlandığı aktarıldı.

Yurthaber 13-06-20 17:17

İstanbul'da koronavirüs antikor testleri başladı! Bağışıklık haritası 20 Haziran'da belli olacak

Koronavirüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri İstanbul'da başladı. İstanbul'daki çalışmalarda sonucun 20 Haziran'da çıkması bekleniyor.

Haber 13-06-20 13:02

OSB’de tarama testleri başladı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde korona virüs salgını ile mücadele kapsamında tarama amaçlı testlerin yapılmasına başlandı.OSB Başkanı Cengiz Şimşek, tarama testlerinin başlamasında büyük destek ve katkıları bulunan başta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Vali Davut Gül olmak üzere milletvekillerine, belediye başkanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yurthaber 22-05-20 16:53

Erzurumspor tesislerinde 60 kişi karantina altında

BB Erzurumspor’da dün yapılan testlerin ardından 4'ü futbolcu 11 kişinin sonucunun pozitif çıkması üzerine kulüp tesisleri 14 günlük süreyle kapatıldı. Pozitif olan 11 kişi pandemi hastanelerine kaldırılırken, testleri negatif çıkan toplam 60 kişi ise kulüp tesislerinde karantinaya alındı.

Spor 14-05-20 15:45

Başkan Orhan: “Önce sağlık sonra futbol”

BB Erzurumspor’un dün yapılan ikinci Covid-19 testleri sonrasında 4’ü futbolcu toplam 11 kişinin pozitif çıkması Erzurumlu futbolseverleri üzüntüye boğdu.

Yurthaber 14-05-20 15:09

Muğla’da maskesiz sokağa çıkmak yasak

Korona virüs salgınını koruma tedbirleri kapsamında Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararla 15 Mayıs tarihinden itibaren sokağa koruyucu maskesiz çıkışlar yasaklandı.Kurul aldığı son kararda, ‘Yenidoğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce mutlaka yapılmasına, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu verilmesine, ayrıca ilimizde referans merkezi olmaması nedeniyle işitme tarama sevkli bebeklerin il dışına gitme durumlarının 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına ertelenmesine.

Yurthaber 13-05-20 18:15

Muğla’da maskesiz sokağa çıkmak yasak

Korona virüs salgınını koruma tedbirleri kapsamında Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararla 15 Mayıs tarihinden itibaren sokağa koruyucu maskesiz çıkışlar yasaklandı.Kurul aldığı son kararda, ‘Yenidoğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce mutlaka yapılmasına, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu verilmesine, ayrıca ilimizde referans merkezi olmaması nedeniyle işitme tarama sevkli bebeklerin il dışına gitme durumlarının 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına ertelenmesine.

Yurthaber 13-05-20 18:15

Gölbaşı ilçesinde filyasyon ekibi tarama testleri yaptı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Devlet Hastanesi Filyasyon ekibi bazı cadde ve sokaklarda tarama testleri yaptı.Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde korona virüs kaptığı belirlenen K.A ve aile üyelerinden eşi E.A ve oğlu A.A’nın ikamet ettiği mahallenin bazı sokak ve caddelerinde tarama testleri yapıldı.

Yurthaber 04-05-20 17:02

Ayvalık’ta İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kansere karşı farkındalık çalışması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, KETEM Projesi kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından meme kanseri, kalın bağırsak ve kadınların kendi kendilerini göğüs muayenesi yapabilmeleri konularında bilgilendirme çalışması yapıldı.Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında; Ayvalık İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda kanser tarama testleri, 30-65 yaş arası HPV kanserine karşı Smear testleri, 50 ile 70 yaş arasındaki vatandaşlar için Kalın Bağırsak Kanseri bilgilendirilmeleri yapıldı.Çalışmalarla eş zamanlı olarak da 40 ile 70 yaş arasındaki kadınlara özel mamografi çekimleri de Ayvalık Belediyesi’ne ait 150 Evler Mahallesi Pazaryerinde de kanser tarama tırında gerçekleştirildi.Ayvalık İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yapılan çalışmalarla ilçe halkına kanser hastalıkları konusunda bir farkındalık oluşturmanın hedeflendiği vurgulandı.Cumhuriyet Meydanı’ndaki bilgilendirme çalışmaları sırasında erken teşhis sayesinde kanseri yenen hastaların da fotoğrafları sergilenerek; kanserden değil, geç kalmaktan korkulmasına yönelik mesajlar verildi.

Yurthaber 21-02-20 15:59

Denizde kaybolan bekçiden 16 gündür haber yok

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Ocak’ta balık tutmak için arkadaşıyla kayıkla denize açıldıktan sonra haber alınamayan bekçi Oktay Avcı’dan 16 gündür haber alınamıyor.Tarsus Emniyet Müdürlüğü bünyesinde mahalle ve çarşı bekçisi olarak görev yapan Oktay Avcı’yı (32) bulmak için yürütülen çalışmalar, havadan, karadan ve denizden devam ediyor.Drone desteğiyle yapılan çalışmalarda, Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğünde görevli 10 polis, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünden ekipler de destek veriyor.Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çadırda bekleyen yakınlarına Tarsus Belediyesi ekipleri destek veriyor.Deniz polisi, botla suda tarama yaparken, AFAD ekipleri, polisler de kıyıyı ve sazlık alanları inceliyor.Oktay Avcı ile balık tutmak için Kulak Mahallesi’nden denize açılan bekçi Ömer Özer’in (32) cansız bedeni 16 Ocak’ta yaklaşık 60 metre açıkta bulunmuştu.

Haber 26-01-20 09:33

AFAD: Elazığ merkezli depremde 922 kişi yaralandı

Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman illerinin kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetleri tamamlandı ve durumun normale döndüğü öğrenildi - Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacak - AFAD tarafından bölgeye144 tır ile 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 15 bin 480 battaniye sevk edildi

Haber 25-01-20 06:42

“Dikkat testleri eğitimi” projesinin sözleşmesi imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Dikkat Testleri Eğitimi" projesinin sözleşmesi Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Dinçer Dönmez tarafından imzalandı.Proje kapsamında, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde ve proje ortağı Çorlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görev yapan 24 psikolojik danışman ve özel eğitim öğretmenine 2 ayrı grup halinde toplam 14 saatlik test eğitimi verilecek.Eğitim sonunda öğretmenler odaklanmış dikkat, seçici dikkat, tepki ketlemesi, bozucu etkiye direnç, bilgi işlemleme hızı, görsel mekansal algılama, sürekli dikkat, görsel tarama, ataklık, tepki hızı, mekansal ihmal, kısıtlı kapasite sistemleri (kısa-süreli bellek), işitsel, görsel, sözel ve yazılı modalitede dikkat konularında yetkin hale gelmiş olacak.

Yurthaber 28-12-19 10:35

Xiaomi MIUI 11 güncellemesi için düğmeye bastı

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, MIUI 11 güncellemesinin testlerine geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Başlamıştı başlamasına ancak bu beta testleri sadece Çin’de satılan Xiaomi modelleri üzerinde devam ediyordu. Bugün ise Çinli teknoloji devinden büyük bir hamle geldi.

Trend 26-12-19 13:57

Kan hayat kurtarıyor: Bağışçı farkında olmadığı hastalığını da öğrenebilir

Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Bayık, bağışçının gönüllü olmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Bayık, “Kan bağışçısı bağışladığı kana tarama testleri yapıldığı için farkında olmadığı hastalığını da öğrenebilir” dedi.

Trend 04-11-19 09:55

Şeker hastalığının gebelikte tanınması son derece önemli

Perinatoloji Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Yanık: - "Anne adayları ve bebeklerinin sorunlarla karşılaşmaması için şeker hastalığının gebelikte tanınması ve tedavi edilmesi son derece önemlidir" - "Gebelikte diyabete yatkınlık artabilir. Biz 24 ve 28 haftalıktan sonra tarama yapmaya başlıyoruz çünkü bu haftalardan sonra gebelikteki bazı hormonlar şekere yatkınlığı artırabiliyor"

Yurthaber 07-10-19 11:51

Şeker hastalığının gebelikte tanınması son derece önemli

Perinatoloji Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Yanık: - "Anne adayları ve bebeklerinin sorunlarla karşılaşmaması için şeker hastalığının gebelikte tanınması ve tedavi edilmesi son derece önemlidir" - "Gebelikte diyabete yatkınlık artabilir. Biz 24 ve 28 haftalıktan sonra tarama yapmaya başlıyoruz çünkü bu haftalardan sonra gebelikteki bazı hormonlar şekere yatkınlığı artırabiliyor"

Haber 07-10-19 11:49

Minik öğrencilere işitme tarama testleri başladı

Manisa’nın Kula ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1.

Yurthaber 01-10-19 16:31