19 Haftalik Gebelikte Bebek Hareketleri Haberleri

ÖZEL | Vakalar arttı, endişe başladı: Yeni bilinmeyen salgın mı var? Yapılan 'Covid 19' aşısı iddialarına Prof. Dr. Alpay Azap'tan yanıt: Aşıların değil ama koronavirüsten korunma önlemlerinin etkisi

Son günlerde üst solunum yolu şikayetiyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlenirken, özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Söz konusu şikayetlerin 1 ay devam etmesiyle 'bilinmeyen bir salgın' endişesi akıllara gelirken, Prof. Dr. Alpay Azap yoğunluğun sebebini Mynet'e açıkladı. 'Covid 19' detayı ise dikkat çekti.

Haber 2024-01-08 12:07:31

Lohusalık nedir? Lohusalık döneminde ne olur?

Anne olmak ve annelik duygusunu yaşamak her kadının hakkıdır. Bir bebek sahibi olacağının heyecanı, onu kucağına almayı bekleme, geleceğe dair hayaller kurma gibi durumlar birçok kadında görülmektedir. Gebelik sürecinde çoğu kadınlarda fiziksel değişimler söz konusu olur ve kimisi kilo alırken kimisi ise yalnızca göbek kısmından kilo almaya başlar. Gebelikte belirlenen süre bittiğinde yani doğum gerçekleştiğinde ise lohusalık dönemine geçiş yapılır. Peki, lohusalık nedir?

Kadin 2023-10-18 19:50:29

İkiz gebelikte beta HCG değeri nedir, kaç olmalı? İkiz gebelik beta HCG değerleri tablosu ve kan değerleri nasıl olmalı?

İkiz gebelik bir anne karnında iki embriyonun veya fetüsün aynı anda geliştiği bir durumdur. Genellikle birden fazla yumurtanın aynı anda döllenmesi veya tek bir yumurtanın bölünmesiyle oluşur. İkiz gebelikler doğal olarak meydana gelebileceği gibi tüp bebek veya yardımcı üreme teknolojileri kullanılarak da elde edilebilir. Peki, ikiz gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 2023-06-15 14:14:28

Kürtaj olduğu iddiasıyla katletmişti! Hamile olmadığı ortaya çıktı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Ahmet Emre Irmak (25), kendisinden habersiz 'kürtaj' olduğunu ileri sürdüğü eşi Elif Irmak'ı (19) dışarı çıkarıp saçından sürükledikten sonra bıçaklayarak öldürdü. Yapılan otopside Elif Irmak'ın hamile olmadığı ve bebek aldırmadığı ortaya çıktı. Ahmet Emre Irmak hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, Ahmet Emre Irmak'ın savunmasına itibar edilmemesi ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerektiği belirtildi.

Haber 2023-03-02 17:17:08

Hamilelikte tetanos aşısı ne zaman yaptırılır, tetanos aşısı vurulmazsa ne olur? Gebelikte tetanos aşısının yan etkileri nelerdir, düşüğe neden olur mu?

Bir bebek sahibi olmaya karar verdikten sonraki süreç son derece önemlidir. Hem anne hem de baba adayına düşen bazı görevler bulunmaktadır. Öncelikli olarak atılacak adımın bir doktora danışmak olması gerekir. Anne ya da baba olmak için hiçbir engeli bulunmadığı tespit edilen çiftler bebek sahibi olabilir. 40hafta sürecek olan hamilelik boyunca yapılması gereken bazı aşılar da bulunmaktadır. Peki, hamilelikte tetanos aşısı vurulmazsa ne olur?

Kadin 17-02-23 09:35

Böyle canilik görülmedi! Sevgilisiyle otel odasında beraber olabilmek için bebeğini arabada ölüme terk etti

Kolombiya’nın Valledupar kentinde yaşanan bir olay ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 19 yaşındaki Maria Camila Mengual Mojica isimli bir kadın, sevgilisiyle buluşmak için otele gitti. Yanına 7 aylık bebeğini de alan kadın daha rahat hareket edebilmek için bebeğini arabada bıraktı. Mojica, bebeği arabada yalnızken serin tutmak için klimayı açık bıraktı ancak klima sisteminin arızalanması üzerine bebek dumandan boğularak hayatını kaybetti.

Trend 07-01-23 08:15

Yeni doğan bebeğini kapı önüne bırakmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Kocamdan korktum

Burdur'da 19 Aralık'ta yeni doğan bebek bulunmuş, hastaneye kaldırılan bebeğin hipotermi geçirdiği belirlenmişti. Bebeğe antibiyotik tedavisi uygulandığı öğrenilirken bebeğin annesi M.Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. M.Y. ifadesinde, eşinden korktuğu için tek başına doğum yaptığını ve çocuğu komşusunun evinin önüne bıraktığını söyledi.

Haber 21-12-22 15:01

Ne yaptın Ferdi Kadıoğlu! Rakip takımı Ronaldinho edasıyla çalıma dizdi...

Fenerbahçe-Giresunspor maçında Ferdi Kadıoğlu damgasını vurdu. Karşılaşmanın 19. dakikasında topu orta sahada alan milli oyuncu, rakip takımı teker teker çalımlayarak ceza sahasına kadar ilerledi. Ceza sahası içinde yere düşürülen Ferdi, takımına penaltı kazandırdı. Genç oyuncunun hareketleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Spor 12-11-22 17:29

Esra Erol'da Ahmet ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı! Fatma'nın 'aldatma' iddiası stüdyoda buz kestirdi... Meğer 2,5 aylık bebek...

Esra Erol'a damgasını vuran 19 yaşındaki engelli Fatma'nın hikayesinde şok gelişmeler yaşandı. İmam nikahlı eşi ve 2 çocuğu olan Ahmet Kaymaz'a kaçan Fatma, hamile kaldıktan sonra işler kötüye gitti. Fatma, Ahmet'in kendisine şiddet uyguladığını ve aldattığını söylerken bir başka şok ise bebeklerinin pislikten vahim bir halde bulunduğu duyulunca yaşandı. Ahmet bu iddiaları inkar etse de çok geçmeden foyası ortaya çıktı. Esra Erol adeta çılgına döndü.

Haber 29-09-22 15:27

Konya'da doğan Mersinli dördüzlerin 19 yıllık doktor vefası

Konya'da 19 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen dördüzler, tedaviyi uygulayan ve doğumu yaptıran doktoru her yıl ziyaret ediyor - Kardeşlerden Semih Orak: - "Buraya gelip, Mehmet Çolakoğlu hocamızla buluşuyoruz. Kendisiyle istişarelerde bulunuyoruz. Onun bize ilgisi mutlu ediyor. Birçok şeyi görüşüp danışıyoruz"

Yurthaber 28-08-22 13:57

İnsülin direncine karşı kritik kurallar

Son yılların en popüler tıbbi terimlerinden olan insülin direnci, vücuttaki şekeri düzenleyen insülin hormonunun görevini yerine getirmekte güçlük çekmesi olarak tanımlanıyor. Ailesinde diyabet hastalığı sık görülenlerde, gebelikte kan şekeri yüksek olan kadınlarda, dört kilogramın üzerinde bebek doğuran kadınlarda, bel çevresi 80cm’nin üzerinde olan kadınlar ile 90 cm’nin üzerinde olan erkeklerde insülin direnci oluşuyor.

Haber 26-07-22 10:09

ABD'yi sarsan saldırı! 5 aylık bebek hayatını kaybetti

ABD'nin Chicago kentinde silahlı saldırganlar, araç içindeki 5 aylık bebeği öldürdü. Son zamanlarda sık sık yaşanan silahlı saldırılarla gündeme gelen ABD'de 24 Mayıs'ta bir okula düzenlenen saldırıda 2'si öğretmen 19'u öğrenci 21 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber 25-06-22 22:20

Antalya Manavgat'ta bir kadın çırılçıplak şekilde sokaklarda dolaştı! Valilikten açıklama geldi

Bebek sahillerinde çekilen görüntülerin yankıları sürerken, Antalya'nın Manavgat ilçesinde de bir kadın, yanındaki küçük çocukla birlikte sokaklarda çırılçıplak dolaşırken görüntülendi. O anlar cep telefonu ile kaydedilirken, sosyal medyada gündem olan olayla ilgili Antalya Valiliği açıklama yaptı. Valilik 19 yaşındaki kadının hastaneye yatırıldığını duyurdu.

Haber 31-05-22 23:51

Sevişme sahnesi sözleriyle gündeme gelen Naz Mila itirafıyla şoke etti! 19 yaşında sevgilim var...

Bir dönem katıldığı evlendirme programında hareketleri ve söylemleriyle tanınan ve adını tüm Türkiye'ye duyurmayı başaran fenomen gelin adayı Naz Mila, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Cesur ve dekolteli pozlarıyla takipçilerini mest eden Naz Mila, son paylaşımıyla olay yarattı.

Magazin 27-05-22 16:34

Gebelikte anne ve bebeğin sağlığı için doğru beslenme…

Anne adaylarının gebelik döneminde sağlıklarına ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Hamilelik sürecinde yapılanlar hem anneyi hem de bebeği etkiliyor. Her iki bireyin de sağlıklı olması için anne adaylarının doğru beslenme düzeni oluşturmaları gerekiyor. Sağlıklı beslenme ile bebek çok daha sağlıklı olarak dünyaya geliyor.

Kadin 17-05-22 11:45

Ebru Şallı zayıf fiziğiyle dikkat çekti! İskelet modası çoktan geçti...

Sunucu Ebru Şallı en son tüp bebek tedavisiyle gündeme gelmişti. Spor hareketleri ve beslenme tavsiyelerini sosyal medya hesabından paylaşan pilates eğitmeni Ebru Şallı, tahtanın üzerine yattığı pozuyla eleştiri yağmuruna tutuldu.

Magazin 14-04-22 18:44

Erkek çocukları ne zaman sünnet olmalı?

Bebeklik döneminde sünnet hangi ay olursa olsun, ileriki yaşlara göre daha avantajlıdır. Ancak, ilk 6 ayın büyük avantajları vardır. Sünnetin çok kısa sürmesi nedeniyle, bebek kaç aylık olursa olsun, hareketleri sünneti engellemez. Sünnet sırasında bacaklarının kısa süreyle tutulması yeterlidir. Vücudun hareketleri sıkıntı yaratmaz. Hareket durumu, sünnet sonrasında da sakınca yaratmamaktadır. Kısacası, bebeğin hareketli olması sünnette zorluk oluşturmaz.

Haber 08-03-22 15:51

Bacağı kırılan Batuka karantina sürecinde evlerinin kuzusu oldu

Konya'da doğum sırasında bacağı kırılan kuzuya evlerinde bakmaya başlayan Gülşen ile Mustafa Kahveci çifti, "Batuka"yla bebek gibi ilgileniyor - Kovid-19 nedeniyle karantinaya girince Batuka evlerinin neşesi olan Gülşen Kahveci: - "Dört çocuğum vardı, bu beşinci çocuğum oldu. Kendi çocuğum gibi ilgileniyor, elimle besliyorum" - "Annesinin sütünü sağıp, ısıttıktan sonra biberonla besliyorum. Benimle birlikte her yere gitmek istiyor"

Yurthaber 05-03-22 11:57

Bebeğe zarar verir diye koronavirüs aşı olmadı, bu fotoğraf kahretti! ''Melek bebek annesiz büyüyecek''

Mardin'de bebeğine zarar gelir düşüncesiyle aşı olmayan 19 yaşındaki Selma Arslan koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Vefat etmeden önce kızına Melek Mira adını koyan Arslan gözyaşları arasında toprağa verildi. Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz vefat eden Arslan'ın mezar taşına bağlı olan tülbendinin görselini paylaşarak, 'Mardin’de hava karlı ve soğuk. Fakat içimizi üşüten kar değil; 19 yaşındaki gebe, aşısız kaybettiğimiz annemiz' diyerek anne adaylarının aşı olmasını istedi.

Haber 26-01-22 09:54

Mardin'de 19 yaşındaki hamile Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz: - "İçimizi üşüten kar değil, aşısız kaybettiğimiz annemiz ve annesiz büyüyecek 'Melek' bebek. Acımız tarifsiz. Anne adaylarımız lütfen aşı olalım"

Yurthaber 24-01-22 13:57

Omicrona karşı 3. doz aşı genlere zarar veriyor mu? Hastalığı geçirenlerin aşı olması gerekir mi?

Omicrona karşı önerilen 3. doz koronavirüs aşısı birçok endişeyi beraberinde getirdi. Endişeyle birlikte ortaya çıkan yanlış düşünceler de kısa sürede halk arasında hızla yayıldı. Peki omicrondan korunmak için başvurulan 3. doz aşı ile ilgili doğru sanılan yanlışlar neler? Aşı genlere zarar veriyor mu? Hamilelikte anne ve bebek için sakınca yaratıyor mu? Hastalığı geçirenlerin aşı olması gerekiyor mu? İşte Covid-19 aşıları hakkında doğru sanılan yanlışlar...

Haber 31-12-21 10:55

13 Aralık – 19 Aralık haftalık burç yorumları: İkizler burcunda dolunay haftası!

13 Aralık – 19 Aralık haftalık burç yorumları astroloji severler tarafından takip ediliyor. Gezegen ve yıldızların hareketleri kişilerin duygularını, düşüncelerini ve olayları etkileyebiliyor. Bu haftanın ilk gününde Mars'ın Yay burcuna geçmesiyle beraber hareketli bir sürece girebiliriz. İkizler burçları iş görüşmeleriyle ilgilenirken, Başak burcu bazı durumlarla vedalaşabilir. Peki 13 Aralık – 19 Aralık 2021 haftalık burç yorumlarına göre neler yaşanacak?

Kadin 13-12-21 08:52

İspanya'da doğum sonrası yanlış aileye verilen bebek, 19 yıl sonra dava açtı

İspanya'nın kuzeyindeki bir hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Haber 30-11-21 03:43

Kovid-19'a yakalanan gebelerde prematüre doğumlar artıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya: - "Kovid-19 olan kadınların yüzde 25'inin bebekleri prematüre olduğu gibi ciddi enfeksiyonlarla ve daha erken haftalarda dünyaya geliyor" - "Gebeler 'salgın var' diye hastaneye gitmemezlik yapmasınlar, kontrollerini zamanında yaptırsınlar, aşılarını olsunlar, sağlıklı beslenip, fiziksel aktiviteyi artırsınlar ve mutlaka izole olsunlar" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Ovalı: - "Prematüre halk sağlığı sorunudur. Halkımızın bilinçlenmesi, gerekli önlemleri alması önemli. Bebek ne kadar küçükse gelişen problemler o kadar ağır oluyor"

Yurthaber 19-11-21 11:25

İspanya'da doğum sonrası yanlış aileye verilen bebek, 19 yıl sonra dava açtı

İspanya'nın kuzeyindeki bir hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Haber 09-11-21 19:23

Ordu'da Kovid-19 tedavisi sırasında doğum yapan ikiz bebek annesinden aşı çağrısı:

"Allah'a şükür bebeklerime bir şey olmadı. Ama ben ölümden döndüm. Hiç düşünmeden herkes aşısını olsun. Eğer rahatlıkla nefes almak istiyorlarsa, sevdiklerini düşünüyorlarsa aşı olsunlar"

Yurthaber 20-10-21 16:09

İspanya'da doğum sonrası yanlış aileye verilen bebek, 19 yıl sonra dava açtı

İspanya'nın kuzeyindeki bir hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Haber 20-10-21 07:17

İspanya'da doğum sonrası yanlış aileye verilen bebek, 19 yıl sonra dava açtı

İspanya'nın kuzeyindeki bir hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Haber 29-09-21 18:49

Kovid-19'un son varyantları gebelerde daha ağır seyrediyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu: - "Gebelikte kilo alımına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Gebelikte alınan aşırı kilolar Kovid-19 için de risk yaratıyor, koronavirüsün gebelerde daha ağır seyretmesine neden oluyor" - "Son varyant gebelerde gerçekten ağır etkiler yarattı. Yatan gebe hasta sayısı arttı, maalesef ağır seyrediyor ve kayıplar da biraz daha fazla oldu" - "Tüm gebelik boyunca ve emzirme döneminde aşılar yaptırılabiliyor. Bununla ilgili bir sorun görülmedi. Gebeliğin her ayında aşı yaptırılabilir"

Yurthaber 25-09-21 11:15

1 aylık bebeğe koronavirüs aşısı tartışması! Sağlık Bakanlığı yanlış aşıyı doğruladı

Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün "Bebek ve çocuklara yanlışlıkla kızamık aşısı yerine koronavirüs aşısı yapıldı" iddiası üzerine bir açıklama yaparak profesör hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. İzmir'de ise bir bebeğe yanlışlıkla Kovid-19 aşısı uygulandığını doğrulayan Bakanlık, bununla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü bildirdi.

Haber 24-09-21 08:53

Hamileyken Kovid-19'u yendi, dördüzleri mutluluğun adı oldu

Antalya'da aynı gün gebelik ve Kovid-19 testi pozitif çıkan 32 yaşındaki Ayşe Kılınç, önce hastalığı yendi, ardından da dördüz bebeğinin olacağı haberiyle hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşadı - Doktorların 'Bebeklerin ikisinin kalbini diğerlerinin sağlığı ve yaşaması için durdurmalıyız' önerisini kabul etmeyen Kılınç, dördüzlerini hamileliğinin 32'nci haftasında sağlıklı şekilde dünyaya getirdi - Ayşe Kılınç: - "Dört bebek olunca zorlanıyorum ama yorucu da olsa çok mutluyuz. Gece uykularım neredeyse hiç yok. Sürekli bez alıyorum, mama hazırlıyorum"

Yurthaber 19-09-21 11:19

Kovid-19'un Delta varyantı hamilelerde ölüm riskini artırıyor

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin: - "Hastanemizde bir yıldaki gebe ölüm sayısına bu sene Delta varyantı nedeniyle neredeyse bir ayda ulaşıldı. Kovid-19 gebelerde gerçekten ağır seyrediyor" - "Aşıyı gebelikte kesinlikle öneriyoruz. Şu anda Kovid-19 servisimizde 25 gebemiz yatıyor ve ne yazık ki hiçbiri aşılı değil" - Kovid-19 tedavisi gören 32 haftalık hamile Fatma Aybar: - "Kovid-19 aşımı olmamıştım. Gebelere aşı yapıldığını bilmiyordum, bilseydim bir değil 10 defa bile olurdum"

Yurthaber 17-09-21 10:37

Hamileyken Covid-19 bulaşan iki anne hayatını kaybetti, 3 bebek annesiz kaldı

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde doğum yapan iki anne korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Testi pozitif çıkan annelerden biri doğumdan 10 gün sonra ölürken diğerinin ikiz bebekleri sezaryenle alındı. Sağlıklı olan bebeklerden ikiz bebeklerin birinde de koronavirüs tespit edildi.

Haber 08-09-21 15:36

İspanya'da doğum sonrası yanlış aileye verilen bebek, 19 yıl sonra dava açtı

İspanya'nın kuzeyindeki bir hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Haber 08-09-21 01:42

Kovid-19 hastalığı sürecini gözyaşlarıyla anlatan Kocaelispor'un teknik direktörü aşı çağrısında bulundu

Kocaeli ve Trabzon'daki hastanelerde 3 ay tedavi gördükten sonra hastalığı yenerek görevine başlayan Mustafa Reşit Akçay: "Ölümle karşılaştım, 6-7 gün böyle geçti, hiçbir şey hissetmeden... Akciğerimin makineye bağlandığı, ölümle yüzleştiğim, 10 kişiden birinin kurtulduğu bir ECMO makinesinden çıktım" - "Tuvaletinizi yapamadığınızı, altınızı başkalarının temizlediğini, bu utancı, yoğun bakımda bebek maması yediğinizi düşünün. Bu basit bir durum değil, lütfen bu aşıyı olun"

Yurthaber 07-09-21 11:17

Gebelikte Kovid-19 hastalığı ağır geçirilebiliyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selman Laçin: - "Yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır ki gebelikte Kovid-19 hastalığı geçirilirse daha şiddetli seyredebilmekte ve yoğun bakıma gereksinim daha fazla olabilmektedir. Erken doğum ve ölü doğum oranları da normalden daha fazla görülmektedir. Oysa gebelikte yapılan aşıların ise belirgin bir soruna yol açmadığı, hastalıktan ve ağır formundan büyük ölçüde koruduğu bilinmektedir" - "Çocuk sahibi olmayı planlayan veya bu amaçla tüp bebek tedavilerinden yararlanmak isteyen çiftlerin tedavilerine başlamadan önce aşılarını tamamlamaları uygun olacaktır. Son aşıdan hemen sonra tedaviye başlanmasında da hiçbir sakınca bulunmamaktadır"

Yurthaber 27-08-21 15:58

Hamilelikte Covid-19 aşısı olunabilir mi? Gebelikte aşı düşük riskini artırır mı?

Covid-19 aşısı salgın ile mücadele kapsamında büyük önem taşıyor. Ancak gebelik süreci yaşayan anne adayları koronavirüs aşısı olma konusunda endişe yaşayabiliyor. Aşıların yan etkileri ile ilgili tedirgin olan anne adayları, özellikle dünyaya gelmesini dört gözle bekledikleri bebeklerinin etkilenmesinden korkuyor. Peki koronavirüs aşısı gebeler için riskli mi? Koronavirüs aşısı yaptıran anne adayları düşük yapar mı? İşte en çok merak edilen soruları yanıtı...

Kadin 28-07-21 12:31

Bez Bebek’in Yağmur’u Asena Keskinci son haliyle sosyal medyayı salladı

Bez Bebek dizisinde canlandırdığı Yağmur karakteriyle hafızalara kazınan Asena Keskinci artık 19 yaşında. Genç oyuncu son olarak Masumiyet dizisinde rol almıştı. Asena Keskinci, Instagram hesabından paylaştığı pozlarıyla sosyal medyayı salladı.

Magazin 06-07-21 23:04

18 haftalık hamile Bengü uyarıya rağmen koronavirüs aşısı oldu

Müzisyenlerin aşıda öncelik kapsamına alınmasının ardından aşı yaptıran isimlerden biri de şarkıcı Bengü oldu. 18 haftalık hamile Bengü'nün aşı yaptırması, Sağlık Bakanlığı'nın hamilelerle ilgili tavsiyesini de yeniden akıllara getirdi. Bakanlık, mRNA aşısı yaptırmak isteyen hamilere, "Gebelikte KOVİD-19 mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır" uyarısında bulunmuştu.

Magazin 10-06-21 09:13

Tüp bebek tedavisinde akupunktur mucizesi! Bakın nasıl etki ediyormuş

Tüp bebek tedavisi akupunuktur yöntemi ile başarı oranını arttırıyor. Tüp bebek tedavisi başarısızlıkları altında farklı nedenler yatar. Stres, hormon dengesizlikleri ve endometriumun kalınlaşmaması gibi faktörlere çözüm üreten akupunktur tüp bebek tedavisiyle anne olmak isteyen kişilerde başarı oranını ciddi ölçüde arttırır. Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunkturun gebelikte başarısızlığa sebep olan 3 nedeni de ortadan kaldırdığını söyledi.

Haber 09-06-21 07:47

Dünyada bir ilk! 8 aylık bebeğe iki doz koronavirüs aşısı yapıldı

ABD'nin New York eyaletinde, iki doz Pfizer-BionTech aşısı uygulanan 8 aylık bebek Enzo Mincolla, "dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı vurulan en küçük insan" unvanını aldı.

Haber 25-05-21 09:04

Kovid nedeniyle yoğun bakımdayken doğum yapan annenin bebeğiyle buluşması duygulandırdı

Hatay'da, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede solunum cihazına bağlıyken kız bebek dünyaya getiren Eylül Özge Avcı: - "Hastaneye nasıl geldim, ne yaşadım, hiçbirini hatırlamıyorum ancak tüm sağlıkçılarımıza çok teşekkür ediyorum, onların sayesinde ben de iyileştim bebeğim de iyileşti. Allah'a binlerce şükürler olsun, bebeğimi de gördüm, çok mutluyum" - Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Volkan Alparslan: - "Anne Eylül, kritik süreçten kritik müdahalelerle kurtuldu. Annemiz yoğun bakım yatışının ilk gününde yapay solunum cihazına bağlandı ve buna rağmen kandaki oksijen düzeyi tutulamadığı için acil ameliyata alınıp bebek sezaryenle doğurtuldu"

Yurthaber 23-05-21 11:09

19 yıldır kızının 'anne' demesini bekliyor: Onu bir bebek gibi seviyorum

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hanım Aksu, 19 yaşındaki kas hastası kızının "anne" diyeceği günün hayaliyle yaşıyor.

Haber 09-05-21 09:57

Korona bebek doğumlarının oranını düşürdü!

ABD'de pek çok uzman, bir yıl önce Covid-19 kısıtlamalarıyla 2021 yılında doğum oranlarında ciddi bir artış yaşanacağını öngördü. Ne var ki istatistikler bunun tersinin gerçekleştiğini gösteriyor.

Haber 29-04-21 07:41

Covid: Brezilya'da neden yüzlerce bebek hayatını kaybetti?

Koronavirüsün şimdiye kadar çocuklarda ve bebeklerde ağır seyretmediği belirlense de, Brezilya'da 1300 bebeğin Covid kaynaklı olarak yaşamını yitirmesi tartışmalara neden oldu. Hükümetin Covid-19 salgınına ilişkin politikası ve sağlık hizmetlerine erişim kısıtları, ölüm oranlarını doğrudan etkiliyor.

Haber 15-04-21 15:15

Üniversiteli Feride Nur, hem yatağa bağımlı ninesine hem annesiz kalmış kuzuya bakıyor

Eğitimine Kovid-19 salgını dolayısıyla uzaktan devam etmek zorunda kalınca Muğla'daki ailesinin yanına gelen Feride Nur Akça, yatağa bağımlı 83 yaşındaki ninesinin çok sıkıldığını görünce doğumdan sonra annesi ölen kuzuyu da eve aldı - Hem ninesinin hem de Pakize adı verilen kuzunun yemesinden içmesine, temizliğinden bakımına kadar her şeyiyle adeta bir bebek gibi ilgilenen Akça, duyarlı davranışıyla başta ninesi olmak üzere herkesin gönlüne dokunuyor - Feride Nur Akça: - "Anneannem gün geçtikçe daha kötü oldu. Eskiyi özlüyor. Pakize'yi eve aldık, ona süt verdik. Bazen ninemin baş acunda, ayak ucunda uyuyor. Anneannem de onu çok seviyor"

Yurthaber 11-04-21 11:41

Türkiye'nin antikorlu doğan ilk bebeği: Uras bebek

Hamileliğinin 29 ve 33'üncü haftalarında Covid-19 aşısını olan Op. Dr. Zeynep Aslı Kaplan'ın bebeği de antikorlu olarak dünyaya geldi. Henüz 20 günlük olan Uras bebek, Türkiye'nin antikorlu doğan ilk bebeği oldu.

Haber 06-04-21 12:18

Covid-19 salgınında doğum sırasında anne ve bebek ölümleri üç katına çıktı

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 17 ülkede yapılan bir araştırmaya göre Covid-19 salgını, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki doğum sırasında anne ve bebek ölümlerinin üç katına çıkmasına yol açtı.

Haber 01-04-21 06:32

Gebelikte su kaybına dikkat

Gebelerin bebek sağlığı için su tüketimine özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.

Yurthaber 30-03-21 15:29