2 Haftalik Gebelik Goruntusu Haberleri

1, 2, 3, 4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? Beta hCG değerleri hesaplama tablosu

Gebelik takibi ve doğru zamanlamalar anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için oldukça önemlidir. Bu süreçte beta hCG hormonu gebelik testlerinde sıkça kullanılan ve gebeliğin erken dönemlerindeki gelişimini değerlendirmeye yardımcı olan kritik bir parametredir. Beta hCG değerlerini anlamak ve yorumlamak sağlık profesyonelleri için gebelik sürecinin doğru takibini sağlayarak anne ve bebeğin sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Haber 2023-07-29 20:22:59

2 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 2 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

İki haftalık hamilelik, yumurtanın rahme yerleşmesinin ardından gelen en erken dönemlerden birisidir. Bu dönemde henüz gebelik belirtileri yaşanmaz ve çoğu anne adayı hamile olduğunun farkında değildir. İki haftalık gebelik adet döngüsüne göre hesaplandığında yumurtlamanın yaklaşık olarak gerçekleştiği döneme denk gelir. Peki, 2 haftalık hamilelikte beta hCG değeri kaç olmalıdır?

Kadin 2023-06-15 14:16:29

Böylesi milyonda bir oluyor! Adıyaman'da yaşandı: Hamileyken tekrar hamile kaldı

Adıyaman'da milyonda bir görülen olay yaşandı. Kurbanda kesmek için 2 ay önce 1,5 aylık yavrusuyla birlikte satın alınan keçi, gebelik süresinin tıbben 5 ay olmasına rağmen 3,5 ayda yeniden hamile kaldı. Veteriner ve keçi sahibi dahil herkesi şaşkına çeviren gebeliğin milyonda bir görüldüğü belirtildi.

Haber 2022-07-07 11:00:30

Konya'da 570 gram doğan Ahsen Buğlem bebek hayata tutundu

Dünyaya 24 haftalıkken gelen ve solunum sıkıntısı yaşayan, gözlerindeki sorun nedeniyle de lazer ve enjeksiyonla operasyon geçiren Ahsen Buğlem bebek, kuvözde kaldığı 4 aylık sürecin ardından taburcu edildi - Anne Havva Adıyaman: - "Baş ağrılarım geçmeyince hastaneye başvurduk. Gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum. Çocuğun hareket etmediğini fark ettim. Çocuğun sıvısının bittiğini söylediler. Çocuk da ben de hayatımı kaybedebilirmişim. 'Acil almamız gerekiyor. Çocuk yaşamaz' dediler. Çok şükür yaşıyor" - Prof. Dr. Rahmi Örs: - "570 gram dünyaya gelen bebek şu an 2 bin 40 gram. Erken doğan bebeklerde gördüğümüz retinopati dediğimiz göz problemiyle karşı karşıya kaldık. Bir enjeksiyon bir de lazer tedavi olmak üzere 2 gözüne de müdahale yapıldı"

Yurthaber 2021-09-12 12:23:05

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda dünyaya gelen yavru fil ilk kez bahçeye çıkarıldı

Yaklaşık 2 yıllık gebelik sürecinin ardından 17 Haziran'da 124 kilogram ağırlığında dünyaya gelen yavru fil, annesi ve iki kardeşiyle bahçede vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu - İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin: - "Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada doğal ortamlarını oluşturduk. Sıcak aylarda havuzları kullanarak serinliyorlar. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve."

Yurthaber 04-07-21 11:16

Gebelikte ve doğum sonrası hemoroid tedavisi nasıl olur?

Hemoroid (basur) gebelik döneminde ya da sezaryen doğum sonrasında görülebilen bir durumdur. Gebelikte hemoroid 2 şekilde gözlenir. İç ve dış olarak yaşanabilen hemoroid tedavisinde gebelerde nasıl bir yol izlenir? İşte hemoroid tedavisi, belirtileri ve nedenleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 29-06-21 15:26

2 milyon kişi bu sorunu yaşıyor! Brokoli ve lahana tüketin

Halk arasında 'kısırlık' olarak bilinen infertilite, 'en az 1 yıl süreyle korunmasız düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik sağlanamaması durumu' olarak tanımlanıyor. Hem kadın hem de erkekten kaynaklanan bir sorun olabilen kısırlığın çiftlerin yaklaşık yüzde 15’ini etkilediğini ve bu oranın her geçen gün arttığını belirten İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, beslenme önerileri paylaştı.

Haber 05-11-20 09:57

Özel Ümit’ten Dijital Gebelik eğitimi

Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri Dijital Gebelik Eğitimlerine devam ediyor.Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri Pandemi süreci nedeniyle gebelik eğitimlerini sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştiriyor.2.

Yurthaber 05-07-20 11:43

Hamilelikte 10. Hafta : 10 Haftalık Gebelik Gelişimi

Seninle birlikte çıktığımız bu uzun ama çok güzel yolculuğun 9 haftasını bitirdik bile! 10 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsan söyleyeyim, tam tamına 2 aylık ve bir haftalık bir bebeğin var anneciğim.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 8. Hafta : 8 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anne, tam 8 haftadır birlikteyiz. Ben büyüyorum ve sen de ilk günlere göre çok daha iyisin. Daha az mide bulantıları, daha az baş dönmeleri olduğundan ikimizi de sağlıklıyız. 8 haftalık gebelik kaç aylık olur diye soranlara; 2. ayında olduğunu söyleyebilirsin.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 38. Hafta : 38 Haftalık Gebelik Gelişimi

Merhaba anneciğim, beraber 38. haftamıza geldik ve artık sayılı günlerimiz kaldı. 2 hafta en fazla 4 hafta sonra beraberiz. Ben neredeyse hazırım sadece son detayları hallediyorum.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 37. Hafta : 37 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim, aslında ben doğmaya hazırım. Ama burada biraz daha zaman geçirmek, biraz daha kilo almak ve dışarısı için biraz daha hazırlanmak hiç de fena olmaz. Ama en fazla 2-3 hafta daha, o kadar. Peki, 37 haftalık gebelik kaç aylık olur? 8 ay ve 1 hafta olur. Yani kavuşmamıza çok az kaldı!

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 16. Hafta : 16 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim hamileliğinin 16. haftasındasın artık. Daha önümüzde uzun bir yol olsa da yine de baya yol kat ettik birlikte değil mi? Peki 16 haftalık gebelik kaç aylık olur, sen şu an 4 aylık hamilesin yani 2. Trimester’ın 3. haftasında bulunuyorsun. Beni bu hafta hissetmeye başlayacaksın ne güzel!

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 20. Hafta : 20 Haftalık Gebelik Gelişimi

Bu hafta itibariyle beraber çıktığımız yolculuğumuzun yarısına geldik anneciğim. Artık beni daha iyi hissetmeye başladın. 20 haftalık gebelik kaç aylık olur diye düşündüğünü duyar gibiyim. 4 ay + 2 hafta cevabını verebilirim sana. Bu hesap yapılırken son regl tarihinin ilk günü baz alınıyor. Bu hafta beş duyu organımın her biri için beynimdeki özel alanlar gelişmeye başladı.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 2. Hafta : 2 Haftalık Gebelik Gelişimi

Hamilelik döllenmeyle birlikte başlar. Fakat döllenmenin ne gün gerçekleştiğini kesin olarak bilmeniz mümkün değil. Bunun için ovulasyon yani yumurtlama gününüzü bilmeniz gerekir. Pek çok etkene bağlı olarak her kadının yumurtlama günü farklıdır. Hatta aynı kadın için bile her ay aynı gün yumurtlar diyemeyiz.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 24. Hafta : 24 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim ben artık 24 haftalık oldum. 24 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsan ben şu an tam 6 aylığım. Bu hamileliğinin 2. trimester’ının son ayı demek oluyor. Hiç tahmin ediyor muydun bu kadar hızlı büyüyebileceğimi? 24 hafta nasıl geçti hiç anlamadın bile değil mi? Artık karnına attığım tekmeleri hissediyorsun. Bir an önce senin yanına gelebilmek için sana türlü türlü numaralar yapıyorum içeriden. Bacaklarım ve kollarım hiç durmuyor haklısın.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 42. Hafta : 42 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim 40. haftadan beri heyecanla doğacağım anı bekliyorsun. Haklısın biraz geç kaldım ama bu durum sende endişe yaratmasın. 42 haftalık gebelik kaç aylık olur diye soracak olursan 40. hafta beni kucağına almayı beklesen de gebelik süreni 1-2 hafta kadar aştın. Sabrının sonuna geldin biliyorum ama çok yakın zamanda beni kucağına alacaksın merak etme, ben sabırlıyım ve bekliyorum sen de sabırlı ol olur mu?

Kadin 29-06-20 13:42

Hamilelikte 26. Hafta : 26 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim yolculuğumuz tüm hızıyla sürüyor ve her geçen hafta beni sana daha da yakınlaştırıyor. Artık 2. trimesteri bitirmene çok az kaldı, bir hafta kadar. Yani 3'te 2'si bitti diyebiliriz aslında. Peki 26 haftalık gebelik kaç aylık olur dersen şu anda 6. ayının içindesin cevabını verebilirim sana.

Kadin 29-06-20 13:42

Hamilelikte 27. Hafta : 27 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim sen artık 27. haftaya adım attın. 27 haftalık gebelik kaç aylık olur sorusu en merak ettiğin soru biliyorum. Sen bu hafta itibariyle 6. ayını dolduruyorsun. Yani bu haftadan sonra 2. trimester sona eriyor.

Kadin 29-06-20 13:42

Hamilelikte 15. Hafta : 15 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim şu an 15 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsun, sen artık hamileliğinin 4. ayındasın. 2. Trimester’ın ilk kısmındasın yani. Benim senin karnında olmam nasıl bir duygu? Artık bana iyice alıştın, ilk dönem şikayetlerin de azalmaya başladı. Ben şu an bir elma boyutuna ulaştım ama bir nar tanesi kadar da ufak değilim artık! Hızla büyümeye devam ediyorum.

Kadin 29-06-20 13:42

Hamilelikte 14. Hafta : 14 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim bu hafta itibariyle 2. trimestere başlıyoruz. İlk 3 ayda yaşadığın sıkıntıların birçoğunu bu trimesterde yaşamayacaksın. O yüzden bu dönem için “hamileliğin balayı” diyorlarmış diye duydum.

Kadin 29-06-20 13:42

Gebelik şekeri uyarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın: - "Tip 2 diyabet ve depresyon ilişkisi araştırmalarla gösterilmişti. Diabetic Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir makalede gestasyonel diyabet depresyon ilişkisi de ortaya konuldu. Elde edilen çalışmanın sonucuna göre gestasyonel diyabet tanısı alan her 4 kadından birinde depresyon bulunuyor" - "Gebelik döneminde şeker yükleme testiyle zamanında tanı konup, tedavinin uygun şekilde yapılması sorunları en aza indirebilir"

Trend 16-11-19 13:50

GEBELİK DİYABETİ OLAN KADINLARDA DEPRESYON RİSKİ 2 KAT FAZLA

İngiltere kökenli Diabetic Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir makale, gebelik diyabeti (gestasyonel diyabet) ile depresyon ilişkisini ortaya koydu.

Haber 16-11-19 11:26

Gebelik diyabeti olan kadınlarda depresyon riski 2 kat fazla

İngiltere kökenli Diabetic Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir makale, gebelik diyabeti (gestasyonel diyabet) ile depresyon ilişkisini ortaya koydu.

Haber 16-11-19 10:43

Karnı burnunda maratona hazırlanıyor

İzmirli 32 haftalık hamile Özlem Işık, Vodafone İstanbul Maratonu'nda 42 kilometre koşmaya hazırlanıyor - Özlem Işık: "Zaman geçtikçe heyecanım artıyor. Tek istediğim bitiş çizgisini görmek. Bitiş çizgisini gördükten sonra nasıl duygulanırım hayal bile edemiyorum" - "Bebeğimin sağlığı gayet yerinde. Şu an 2 kilogram olmuştur. Benim de hiçbir sağlık problemim olmadı" - Doç. Dr. Mehmet Tunç Canda: "Gebelik sürecinde şu ana kadar herhangi bir problem yaratmadı. Gayet iyi gitmekte. Koşmak için hazır gibi duruyor. Kardiyak açıdan da iyi duruyor"

Haber 23-10-19 11:08

Karnı burnunda maratona hazırlanıyor

İzmirli 32 haftalık hamile Özlem Işık, Vodafone İstanbul Maratonu'nda 42 kilometre koşmaya hazırlanıyor - Özlem Işık: "Zaman geçtikçe heyecanım artıyor. Tek istediğim bitiş çizgisini görmek. Bitiş çizgisini gördükten sonra nasıl duygulanırım hayal bile edemiyorum" - "Bebeğimin sağlığı gayet yerinde. Şu an 2 kilogram olmuştur. Benim de hiçbir sağlık problemim olmadı" - Doç. Dr. Mehmet Tunç Canda: "Gebelik sürecinde şu ana kadar herhangi bir problem yaratmadı. Gayet iyi gitmekte. Koşmak için hazır gibi duruyor. Kardiyak açıdan da iyi duruyor"

Yurthaber 23-10-19 11:07

Derya Baykal sunuculuğunda Merakına Yenilsin halk buluşması

Erzurum'da, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen, moderatörlüğünü oyuncu ve sunucu Derya Baykal'ın yaptığı "Merakına Yenilsin" halk programında, alanında uzman hekimler vatandaşları aydınlattı - Atatürk Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Başol Tekin: - "Meme kanserinden korunmada erken gebelik, çocuk emzirme ve genç yaşta hamilelik, fiziksel aktivite yani günlük yürüyüş ile kilo almamak çok önemli koruyucu faktörler. Annenin 2 yaşına kadar çocuğu emzirmesi gerekiyor"

Haber 12-10-19 16:11

Derya Baykal sunuculuğunda Merakına Yenilsin halk buluşması

Erzurum'da, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen, moderatörlüğünü oyuncu ve sunucu Derya Baykal'ın yaptığı "Merakına Yenilsin" halk programında, alanında uzman hekimler vatandaşları aydınlattı - Atatürk Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Başol Tekin: - "Meme kanserinden korunmada erken gebelik, çocuk emzirme ve genç yaşta hamilelik, fiziksel aktivite yani günlük yürüyüş ile kilo almamak çok önemli koruyucu faktörler. Annenin 2 yaşına kadar çocuğu emzirmesi gerekiyor"

Yurthaber 12-10-19 16:11

Sağlıklı toplum için ilk adım anne sütü

Yeni doğan her bebeğin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirilmesi, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 2 yaşına kadar anne sütü almaya devam etmesi durumunda, dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 500 çocuğun hayatının kurtarılacağı belirtildi - Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin bebek dünyaya gözlerini açarken, bebek beslenmesinde yapılabilecek hatalar bebek sağlığı ve toplumun geleceğini de olumsuz etkiliyor - Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı çerçevesinde, tüm Türkiye'de gebelik döneminden itibaren başlanarak, annelerin ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeklerini emzirmeleri öngörülüyor

Haber 10-08-19 11:06

Sağlıklı toplum için ilk adım anne sütü

Yeni doğan her bebeğin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirilmesi, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 2 yaşına kadar anne sütü almaya devam etmesi durumunda, dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 500 çocuğun hayatının kurtarılacağı belirtildi - Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin bebek dünyaya gözlerini açarken, bebek beslenmesinde yapılabilecek hatalar bebek sağlığı ve toplumun geleceğini de olumsuz etkiliyor - Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı çerçevesinde, tüm Türkiye'de gebelik döneminden itibaren başlanarak, annelerin ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeklerini emzirmeleri öngörülüyor

Yurthaber 10-08-19 11:06

İlk 6 ay sadece anne sütü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. İlke Mungan Akın: - "Bebekler için optimal beslenme, ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonra 2 yaşına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesiyle mümkündür. Anne sütü, bebek beslenmesinde yeri doldurulamayan ideal, özgün ve doğal bir besindir. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin gebelik haftasına, doğum ağırlığına ve ayına uygun değişim göstermesidir" - "Küresel ölçekte, maalesef 6 aydan küçük bebeklerin sadece yüzde 43'ü anne sütüyle beslenmektedir. Hiç emzirilmeyen bebeklerin ölüm olasılığı yalnızca anne sütüyle beslenenlere göre 14 kat fazladır. Emzirmeye başlanması ne kadar gecikirse çocuğun ilk 1 ayda ölme riski artmaktadır"

Haber 30-07-19 11:07

Kaliteli ebelik hizmeti, anne ve bebek ölümlerinin 3'te 2'sini önlüyor

DSÖ Üreme Sağlığı ve Araştırmaları Adölesanlar ve Riskli Toplumlar Koordinatörü Lale Say: - "Gerekli gebelik ve yenidoğan hizmetlerinin yüzde 87'si ebeler tarafından yapılabiliyor. Bilgili ve becerili ebeler, doğum sırasındaki ölüm riskini azaltıyor. Kaliteli ebelik hizmetleri, anne ve bebek ölümlerinin 3'te 2'sini önlüyor" - İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın: - "Hem anne hem çocuk ölümleri bizzat ebelerin faaliyetiyle önlenebilen iki kritik göstergedir. Ebenin çok aktif ve başarılı olduğu bir sağlık sistemi, en temel sağlık göstergelerinin en kestirme yoldan düzeltilebileceği bir sistemdir. Ebeliği sadece bir klinik meslek olarak değil, halk sağlığı mesleği olarak da görmek lazım"

Haber 26-04-19 14:53

Hafta hafta gebelik serüveni

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Meltem Aksu Sönmezer, hafta hafta gebelik serüvenini anlattı.Gebeliğin ilk 2 haftası olarak sayılan dönem aslında hamileliğin gerçekleşmesinden hemen önceki döneme denk geldiğini anlatan Op.Dr.Meltem Aksu Sönmezer, “Yani hamileliğin ilk 2 haftası olarak sayılan dönemde aslında gebe değilsinizdir.

Yurthaber 17-04-19 10:40

Suyla gelen sağlık

Gebelik döneminde kabızlık ve gaz problemlerinin önüne geçmek adına sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten uzmanlar, kahvaltıdan önce içilecek 2 bardak ılık suyun, bağırsakların daha etkili çalışmasına katkı sağladığını ve böylece şikayetlerin önüne geçilebileceğini hatırlattı.Anne adayları, Doruk Sağlık Grubu tarafından hayata geçirilen ’Gebe Üniversitesi’ aracılığıyla bilgilendiriliyor.

Haber 30-01-19 15:50

Süper model Natalia Vodianova, kadınlar için Antalya'da (3)

35 HAFTALIK HAMİLE AZRA AKIN'DAN 'NEFES ÇALIŞMASI' PROJESİ  Rus super model Natalia Vodianova'nın ev sahipliği yaptığı 'Let's Talk!' sempozyumuna katılan oyuncu, 35 haftalık hamile Azra Akın; mülteci ve Türk kadınlarla birlikte sağlıklı gebelik için nefes çalışmaları yaptıkları bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.  Model ve oyuncu Azra Akın, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi sözcüsü olarak Antalya'da yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle, kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna katıldı.

Haber 26-10-18 14:21

Erken yaşta evliliğin önüne eğitimle geçilebilir

OMÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kumcağız: - "Kadınların eğitim düzeyinin düşüklüğü, kız çocuklarının erken evliliklerinin hem nedeni hem de sonucudur" - "Ülkemizde erken yaşta gebelikler sık görülmektedir. İlk gebelik deneyimi 15 yaş kadınlarda yüzde 2, 19 yaş kadınlarda yüzde 23 oranındadır"

Haber 28-03-18 17:57

'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 43'üncü gün; 2 bin 434 terörist etkisiz hale getirildi (3)

GENELKURMAY HAFTALIK BİLGİLENDİRME YAPTI Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde güvenliğin sağlanıp terör nedeniyle göç eden halkın geri dönüşünün desteklendiği, Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes sürecinin devamının sağlanması amacıyla gözlem noktalarının tesis edildiği ve Afrin'in teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'na başarıyla devam edildiği belirtildi.

Haber 03-03-18 12:56

HAFTALIK - Piyasaları veri dolu bir hafta bekliyor, tarım dışı istihdam belirleyici olacak (2)

Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, “ABD tahvil piyasalarının seyri ve gelecek hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi belirleyici olacak” dedi ve bu verinin her ay giderek daha da önem kazandığını vurguladı.

Haber 23-02-18 18:14

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki olay

- Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın bildirilmediği iddialarına ilişkin, hastanede görevli 2 personel hakkında kamu davası açıldı

Haber 19-01-18 21:57

Emine Erdoğan: Sezaryen talep değil, zorunluluk gereği olmalıdır

2. Uluslararası Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sezaryenin talep değil, zorunluluk gereği olması gerektiğini belirterek, 'Doğal doğum desteklemelidir' dedi.

Haber 30-11-17 18:27

2. Uluslararası Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Türkiye'de doğum öncesi bakım alma oranı 2003 yılında yüzde 81 iken bu oran 2016 yılında yüzde 98,5'e yükselmiştir. Doğum sonrası bakım alma oranları da yüzde 84,5'ten yüzde 98,9'a yükselmiş durumdadır"

Haber 30-11-17 13:57

Her 3 Anneden 2’si Gebelik Sonrası Sendromu Yaşıyor

Kayseri Memorial Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şaban Karayağız, gebelik sonrasında...

Yurthaber 10-08-17 14:46

Yaşasın! Artık annelerin de kendine özel TV kanalı var

Sağlık Bakanlığınca gebelik ve bebek bakımına ilişkin detaylı bilgilerin anlatılacağı "Anne ve Bebek TV", 2 Mayıs'ta internetten yayın yapmaya başlayacak.

Kadin 28-04-16 09:42

Hamilelikte 1. hafta

Gebeliğin 1. ve 2. haftasında henüz bir gebelik veya bebeğin varlığından bahsedilemez.

Kadin 12-01-16 10:08

Harikalar Diyarı’Nın Yeni Sakinleri, 2 Yavru Ceylan

KAYSERİ, Hayvanat Bahçesi'nde geçen hafta sonu 2 ceylan dünyaya geldi. 6 Aylık gebelik süresinden sonra dünyaya gelen ceylanların sağlık durumlarının

Yurthaber 22-05-15 09:50

Şartlı Nakit Transferleri

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılının ilk 10 ayında eğitim, sağlık ve gebelik yardımları için toplam 2

Yurthaber 28-11-12 13:50

Gebeliğe nasıl hazırlanmalıyım?

Son zamanlarda en çok 'Anneliğe nasıl hazırlanabilirim?' sorusu soruluyor. En son arayan hastalarımdan biri de 30 yaşında olduğunu, eşini evlenmeden uzun süre önce tanıdığını, 2 aylık evli olduğunu, meslek problemlerini hallettiklerini, maddi sorunları olmadığını ve artık bir bebek sahibi olmak istediklerini söylemekteydi. Benden 'ne tür bir hazırlık devresinden geçmesi ve gebelik boyunca ne tür önlemler alması' gerektiği yönünde bilgi almak istedi.

Haber 16-12-04 04:37