29 Haftalik Gebelikte Annenin Kilosu Haberleri

Gebelikte TSH değeri kaç olmalıdır, T3 T4 TSH normal değerleri nelerdir? Hamilelikte TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi, TSH yüksekliği nasıl düşürülür?

Gebelikte anne ve bebeğin hayatı için önemli olan değerler bulunmaktadır. Bu değerlerden birisi de annenin tiroid değerleridir. Gebelikte tiroid hormonlarındaki değişimler, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. TSH değeri, gebelikte sıkça takip edilen bir parametre olup uygun seviyelerde tutulması önemlidir. Düzenli doktor kontrollerini aksatmamaya gebelik süresince dikkat edilmelidir. Peki, gebelikte TSH kaç olmalıdır ve TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi?

Kadin 2023-03-17 16:51:02

Bayram alışverişine çıktı, dükkandan çıkınca teröristin üstüne atladı! Katliamı önleyen kahraman annenin acısı hâlâ taze

Bundan tam 11 yıl önce, terör örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Bingöl'de kanlı bir katliam gerçekleştirmeyi planlarken Hatice Belgin önüne geçti. O gün bayram alışverişine çıkan Belgin, dükkandan çıktıktan sonra canlı bomba teröristi fark edip üstüne atlayarak saldırıyı engelledi. Belgin ve 2 oğlu yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı olayın ardından Belgin'in yakınlarının acısı bugün bile taze. Belgin'in eşi Kadri Belgin, acılarını unutmadıklarını, gurur da duyduklarını söyledi.

Haber 2022-10-29 10:59:44

''Hayatımı cehenneme çevirdi!'' Sapığı 10 gün boyunca evinin çatı katında saklanıp...

İngiltere'den 37 yaşındaki Hayley Smith, 29 yaşındaki Ben Gould ile bir arkadaşlık sitesinde tanıştıktan sonra tam bir yıl boyunca genç adamın tacizlerine maruz kaldı. Ancak genç adamın, bekar annenin çatı katında 10 gün boyunca saklanması bardağı taşıran son damla oldu.

Trend 2022-08-08 08:35:36

Kardeşi genç annenin intihar etmeden önceki görüntülerini paylaşıp isyan etti! Aile içi şiddet ölüm getirdi

İngiltere’nin Lancashire şehrinde yaşayan bir çocuk annesi 23 yaşındaki Kiena Dawes’in ölümü ülkede geniş yankı uyandırdı. Dawes’in 29 yaşındaki kardeşi Kynan Dawes, kız kardeşinin birden fazla kimliği gizlenen bir aile üyesinin saldırı ve tacizinin kurbanı olduğunu iddia etti. Kardeşinin evinde ve üzerinde sürekli olarak panik alarmları bulunduğunu anlatan Kynan, Kiena’nın saldırılardan kurtulabilmek için intihar ettiğini söyledi.

Trend 2022-07-29 14:06:29

Kahreden ölüm! Damla, düğün günü toprağa girdi: Yaktın beni

İzmir'de 29 yaşındaki genç kız beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Düğün günü toprağa verilen Damla Soykorkmaz'ın ölümü yakınlarını yasa boğarken, annenin feryadı yürekleri dağladı. Soykorkmaz'ın annesi Gül Korkmaz, ''Ben seni böyle mi görecektim? Kurban olayım ben sana. Annem bu gelinliği giyecektin. Ne hayallerle diktirmiştin bu gelinliği. Damla'm böyle mi hayal kurdun? Yaktın beni güzel kızım" şeklinde feryat etti.

Haber 21-06-22 11:13

Adana'nın mavi yengeci Uzak Doğu sofralarını süslüyor

Akyatan Lagünü'nden çıkartılan ve yılda ortalama 100-150 ton ihraç edilen mavi yengeçler, kilosu 8-10 avrodan alıcı buluyor - Mavi yengecin tanıtımı için 28-29 Ağustos'ta Ulusal Mavi Yengeç Kısa Film Festivali düzenlenecek - Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz: - "Bu bölge mavi yengecin anavatanı, en büyük üretim ve yakalanma merkezlerinden biri. Buradan dünyanın birçok bölgesine mavi yengeç yolluyoruz"

Yurthaber 23-08-21 11:04

Uzman isim uyardı! Hamilelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir

Hamilelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Yazıcı, tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyledi.

Haber 09-08-21 09:39

İşini bıraktı hayvancılığa başladı! Keçi peyniri ve sütü yok satıyor, gelecek yılın siparişini şimdiden alıyor

Antalya'da Tayfun Caner (29), 10 yıl boyunca çalıştığı turizm sektörünü bırakarak, 20 Honamlı keçisiyle hayvancılığa başladı. Kısa sürede 200 keçilik çiftliğe sahip olan Caner, "Yılda 500 kilogram peynir elde ediyorum. Kilosu 60 liradan satıyorum. Gelecek yılın siparişlerini şimdiden alıyorum" dedi.

Finans 02-07-21 11:43

Türk salyangozu Fransız sofralarını süslüyor! Kilosu 7 lira

Aydın'ın Söke ilçesinde, Sedat Yaşa (67) tarafından 29 yıl önce kurulan fabrikada işlenip, ihraç edilen salyangozlar, Fransız sofralarını süslüyor. Yaşa, salyangoz ihracatı ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon lira katkı sağlıyor. Yağan yağmurlar sonrası çıkan salyangozları toplayan vatandaşlar kilosu 6-7 liradan fabrikaya getirerek satıyor. Alınan salyangozlar ise pişirilip, temizlendikten sonra paketlenerek Fransa'ya ihraç ediliyor.

Finans 18-12-19 09:42

Gebelik ve emzirme döneminde vitiligo tedavisi nasıl planlanır?

Bağışıklık sisteminin kendi kendine saldırısı ile gelişen vitiligo hastalığı gebelik ve emzirme dönemlerinde tetiklenebiliyor. Pekiyi gebelikte ve emzirme döneminde tedavi yaklaşımı ve takip nasıl olmalıdır? Annenin ve bebeğin riskleri nelerdir? Tedavinin yan etkileri var mıdır? Tüm bunların cevabını İç Hastalıkları ve İmmünoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez verdi.

Trend 19-11-19 15:54

Gebelikte beslenmenize dikkat edin

Uzman Diyetisyen Beyza Vural Öten, hamilelik sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin annenin kronik hastalıklardan korunması için önemli olduğunu söyledi.

Kadin 15-10-19 15:05

Gebelikte beslenmenize dikkat edin

Uzman Diyetisyen Beyza Vural Öten, hamilelik sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin annenin kronik hastalıklardan korunması için önemli olduğunu söyledi.Medicana Konya Hastanesi Uzman Diyetisyeni Beyza Vural Öten, sağlıklı bir hamilelik süreci geçirip sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için anne adaylarının beslemesinde dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.Hamilelik sürecinde bebeğin büyüme ve gelişmesinin annenin günlük aldığı besinlerin plasenta yoluyla bebeğe iletilmesiyle gerçekleştiğini hatırlatan Öten, “Bu dönemde annenin yeterli ve dengeli beslenmesi annenin sağlığını doğrudan etkileyecek diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklardan korunması için önemlidir.

Yurthaber 15-10-19 14:36

14'ünde evlenip, 29'unda terk edilen 5 çocuklu annenin azmi

Ankara'da 14 yaşında evlenen, 24 yaşında 5 çocuk annesi olan Şükran Keskin, 27 yaşında üniversiteyi kazanırken, 2 yıl sonra 29 yaşında eşinden ayrıldı.

Haber 03-09-19 12:28

14'ünde evlenip, 29'unda terk edilen 5 çocuklu annenin azmi

Ankara'da 14 yaşında evlenen, 24 yaşında 5 çocuk annesi olan Şükran Keskin, 27 yaşında üniversiteyi kazanırken, 2 yıl sonra 29 yaşında eşinden ayrıldı. Üniversiteyi bitirip, işportacılıktan tezgahtarlığa, sekreterlikten garsonluğa kadar birçok işte çalışarak çocuklarını okutan Şükran Keskin (53), bir süre sonra kafe açarak kendi işinin patronu oldu. Azmiyle dikkat çeken Keskin, "İnsanlar her zaman güçlü olsunlar ve yılmasınlar" dedi.

Trend 03-09-19 11:59

14'ünde evlenip, 29'unda terk edilen 5 çocuklu annenin azmi

Ankara'da 14 yaşında evlenen, 24 yaşında 5 çocuk annesi olan Şükran Keskin, 27 yaşında üniversiteyi kazanırken, 2 yıl sonra 29 yaşında eşinden ayrıldı.

Haber 03-09-19 11:52

14'ünde evlenip, 29'unda terk edilen 5 çocuklu annenin azmi

ANKARA'da 14 yaşında evlenen, 24 yaşında 5 çocuk annesi olan Şükran Keskin, 27 yaşında üniversiteyi kazanırken, 2 yıl sonra 29 yaşında eşinden ayrıldı.

Haber 03-09-19 11:35

Plasenta yapışıklığı annenin hayatını tehdit ediyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Miyom ameliyatı, rahim düzeltme ve iki kez sezaryen doğum geçiren kişiler plasenta yapışması riskiyle karşı karşıya kalabilirler" - "Gebelikte bebeğin eşinin rahim duvarına yapışması ve ayrılmaması durumu 500 ile bin doğumda bir görülüyor"

Haber 20-08-19 11:15

Dar pantolon hamilelerde enfeksiyon riskini artırıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kudret Erkenekli: - "Gebelere dar pantolon ve naylon içerikli kıyafetleri kesinlikle önermiyorum. Çünkü gebelikte özellikle mantara ve diğer enfeksiyonlara eğilim artıyor. Annenin doğru bedende kıyafetler ve uygun içerikli çamaşırlar giymesi hem konforu hem de enfeksiyonlara yakalanmaması için önem taşıyor"

Haber 18-08-19 11:09

Çocuğuna işkence yapan anneden tüyler ürperten sözler

Avcılar’da kızı E.M.K.’ye (1.5) doğduğundan beri işkence yapan anne E.K. (29) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, anne E.K.’nin 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Şüpheli annenin alınan ifadesinde, doğduktan sonra kızına bir türlü ısınamadığı, işkence ve eziyetleri bebeğin ölmesi için yaptığını söylediği açıklandı.

Haber 31-05-19 12:52

Gebeliğin ilk gününden doğum anına kadar bilinmesi gerekenler

Yeni bir yaşamın başlangıcı olan gebelikte hem annenin hem de bebeğin sağlıklı olması bir hayli önemli.

Haber 01-02-19 09:33

Gebelik depresyonuna ilginç çözüm. Fototerapi!

Depresyon tedavisinde yüksek oranda başarı sağlanırken, gebelikte meydana gelen bazı duygu durumları, tedavi sürecini etkileyebiliyor. Annenin bebeğine zarar gelmesi ile ilgili endişeleri, depresyon tedavisini karmaşık hale getiriyor. Uzmanlar, depresyon tedavisinde annelerin ilaç kullanmak istemediğini, daha zararsız fototerapiyi tercih ettiğini belirtirken, gebelik depresyonunda güvenli bir tedavi olan “fototerapi” hakkında önemli bilgiler verdi.

Haber 24-01-19 10:21

Bir annenin en acı anı! Yanına koştu ve...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Mustafa D. (26), iddiaya göre, kendisini uyuşturucu kullanmaması yönünde uyaran ağabeyi Hüseyin D.’yi (29) av tüfeğiyle vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralı genci, annesi Nevin D. öperek sakinleştirmeye çalıştı.

Haber 16-11-18 21:23

Ramazan öncesi ucuz et için kuyruk oluştu

Erzurum'da, ramazan hazırlıkları için kasaplarda kilosu ortalama 39 liradan satılan kırmızı eti ESK'den 29 liraya satın almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu - Vatandaşlardan Aslan: "Et almak için sabahın erken saatlerinde kadın, erkek, yaşlı, genç herkes geliyor ve burada uzun kuyruklar oluşturuyor. Öğlene kadar beklememize rağmen bazen et kalmadığından alamadığımız günler oluyor"

Haber 09-05-18 10:56

Türkiye'yi ayağa kaldıran skandal olayda yeni gelişme!

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde, 29 yaşındaki Erdem Tülübaş, eşi 27 yaşındaki Tuğba Tülübaş'ın 2 yaşındaki kızları Esila'yı darp etmesini evin salonuna yerleştirdiği gizli kamerayla kaydederek, evden 3 ay uzaklaştırma cezası almasını sağladı. Büyük infial yaratan annenin küçük kızı darp görüntülerin değerlendiren Çorlu’daki mahkeme küçük kızın velayetini annesinden alarak, babası Erdem Tülübaş’a verdi.

Haber 12-12-17 17:49

(özel) Çaresiz Annenin Feryadı:

İşten çıkarıldıktan sonra kendisine ve çocuğuna bakamayacağı gerekçesiyle eşi tarafından terk edilen 29 yaşındaki Fatma...

Yurthaber 11-02-16 13:11

Gebelik Döneminde Bizi Neler Bekliyor?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, gebelik süresi boyunca annenin bedeninde fizyolojik, yani tamamen gebelikte vücutta...

Yurthaber 07-01-16 10:03

Gebelikte sık tüketilmesi gereken besinler

Annenin günlük yaşantısını sürdürecek yeterli enerji ve besin öğelerini alırken doğal yollardan fazladan alacağı protein, enerji, vitamin ve mineraller hem kendisi hem de doğacak bebeğin sağlıklı olmasının garantisidir.

Magazin 06-09-15 12:56

Gebelikte sık tüketilmesi gereken besinler

Annenin günlük yaşantısını sürdürecek yeterli enerji ve besin öğelerini alırken doğal yollardan fazladan alacağı protein, enerji, vitamin ve mineraller hem kendisi hem de doğacak bebeğin sağlıklı olmasının garantisidir.

Magazin 31-08-15 10:40

Gebelikte Kan Şekeri

Annenin kan şekeri kötüyse bebek tosuncuk doğuyor!  

Kadin 07-08-15 17:36

Gebelikte Beslenme

Gebelik sırasında beslenme hem annenin sağlığı, hem bebeğin gelişimi hem de yenidoğan sonuçları üzerinde son derece önemli bir etkiye sahiptir.

Kadin 07-08-15 17:29

Denizli’de 110 Santimetrelik Annenin 46 Santimetrelik Çocuğu Oldu

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne başvuran 110 santimetre boyundaki kadın, boyu 46 santimetre kilosu...

Yurthaber 24-02-15 15:19

Gebelikte Kan Şekeri

Annenin kan şekeri kötüyse bebek tosuncuk doğuyor!  

Kadin 15-10-12 11:31

Kazada Oğlunu Kaybeden Acılı Annenin Feryadı

Yaklaşık iki ay önce Turgutlu'da trafik kazasında hayatını kaybeden Umut Karadağ’ın (29) annesi Şükran Karadağ,...

Yurthaber 25-06-12 14:47

Pazarcı Tarladan Ürün Alınca Fasulye 50, Kabak 30 Kuruşa Düştü

Havaların ısınmasıyla market ve pazar tezgahlarındaki sebze meyve fiyatları düştü. Karpuzun kilosu 29, fasulye 50,...

Yurthaber 24-06-12 10:16

Kanserli annenin seçimi

Kanser tedavisi gören 29 yaşındaki hamile kadın, ikizlerini kurtarmak için kemoterapiyi reddetti. Hem ikizlerini doğurdu hem de doğumdan sonra tedaviye cevap verdi ve hızla iyileştiğini bildirdi.

Haber 02-03-09 18:18

Gebelikte Beslenme

Gebelik sırasında beslenme hem annenin sağlığı, hem bebeğin gelişimi hem de yenidoğan sonuçları üzerinde son derece önemli bir etkiye sahiptir.

Kadin 01-10-07 12:11

Gebelikte annenin genetik mirası cenine geçiyor

Gebelik sırasında annenin genetik mirası cenine, özellikle beyninin gelişimi sırasında doğrudan geçiyor. Fransız araştırmacıların bu bulgusunun otizm, gelişim bozukluğu veya insanların yüzde 20'sini etkileyen bir bağırsak rahatsızlığının anlaşılmasına yardımcı olacağı umuluyor.

Haber 19-12-06 13:21