30 Haftalik Bebek Hareketleri Haberleri

Sivilcelerinizden bir haftada kurtulun! Cilt kusurlarına veda ettiren formül, yüzünüz bebek gibi olacak

Çoğunlukla ergenlik döneminde görülmeye başlayan sivilceler, yağlı cilde sahip kişilerde 30'lu, hatta 40'lı yaşlara kadar sürebiliyor. Sivilce için kullanılan bazı ilaçların yan etkisi ise oldukça fazla. Cilt kusurlarından kurtulmak isteyenler için doğal tedavi yöntemini sizler için derledik. İşte, sivilce geçiren o mucizevi yöntem....

Kadin 2023-08-10 11:25:08

30 yaşında 9 çocuğu olan dünyanın en doğurgan annesi! Kız çocuk istediğim için bencil olduğumu söylüyorlar

Günümüzde evliliklerin ileri yaşlarda gerçekleşmesi ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle çocuk sahibi olmak çok daha zor duruma geldi. Birçok çift çocuğu olsun diye tüp bebek gibi çeşitli tedavilere başvuruyor. Ancak bazı kişilerin oldukça doğurgan olduğu görülüyor. Amerika'da yaşayan 30 yaşındaki bir kadın 10. çocuğuna sahip olmak istediğini açıkladığı için bencil ilan edildi.

Kadin 2023-04-25 14:07:29

Dünyanın en yaşlı ikizleri! Yeni doğdular ama aslında 29 yaşındalar... 30 yıl önce dondurulan embriyolardan doğdular

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Philip ve Rachel Ridgeway çifti, 30 yıl önce dondurulmuş embriyolar sayesindeki ikiz bebeklerinin dünya geldiğini anlattı. Doğum en yaşlı embriyolarla gerçekleşen yenidoğan bebek olarak dünya rekoru kırmayı başardı.

Trend 2022-11-23 15:08:00

Dört katlı bina üzerine çöken 4 aylık bebek kurtarılmayı başardı! “Betondaki küçük bir delikten onu gördüm”

Ürdün’ün başkenti Amman’ın en eski mahallelerinden birinde dört katlı bir bina aniden çöktü. Binanın çökme nedenine ilişkin henüz kesin bir bilgi verilmezken arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Kurtarma çalışmalarında 30 saat boyunca enkazda mahsur kalan 4 aylık bir bebeğin çıkartıldığı anlar ülkenin gündemine yerleşti.

Trend 2022-09-21 10:11:36

Doktorlar söyleyince inanamadı! “Bir haftada iki kez hamile kaldım”

İngiltere’nin Beckton şehrinde yaşayan 30 yaşındaki Alica Luca isimli kadın ve eşi Rick Carmea ilk çocuklarını kucaklarına aldıktan sonra uzun yıllar boyunca yeniden bebek sahibi olmak için uğraş verdi. Tüm çabalarına rağmen yeniden çocuk sahibi olamayan aile mucizeyi yaşadı. Çünkü Alina, bir hafta içinde iki kez hamile kaldı. Kadın tıbbi olarak ikiz olmayan kızları Ellie ve Millie’yi kucağına aldığında büyük bir mutluluk yaşadı.

Kadin 20-07-22 13:23

Kanada'da neredeyse mükemmel durumda bir bebek mamut ölüsü bulundu

Kanada'da bir altın madencisi şans eseri 30 bin yaşından büyük neredeyse mükemmel durumda bir bebek mamut fosili buldu.

Haber 27-06-22 03:14

Bu da oldu! Şimdi de süte alarm taktılar...

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarına yüzde 30 zam yapmasının ardından 1 litrelik sütün market raflarında 20 lirayı geçmesiyle, bazı marketlerde süte alarm takıldığı görüldü. Daha önce bebek maması gibi ürünlere de yapılan yöntem vatandaştan tepki topladı.

Finans 31-05-22 07:40

Aralıkta doğan bebek birkaç hafta içinde 2 yaşında sayılıyor! 'Kaç yaşındasın?' sorusuna o ülkede yanıt vermek zor

Güney Koreliler için "Kaç yaşındasın"? sorusu hiç de kolay yanıtlanabilecek bir soru değil. Çünkü bu soru üç farklı şekilde cevaplanabilir. Güney Koreli ünlü K-pop grubu BTS'nin 30 Aralık 1995 doğumlu Kim Tae-hyung (V), geleneksel Kore hesabı ile 28 yaşında, uluslararası hesaplamaya göre 26 yaşında, veya diğer resmi Kore yaş hesabına göre de 27 yaşında.

Haber 21-04-22 12:18

Ebru Şallı zayıf fiziğiyle dikkat çekti! İskelet modası çoktan geçti...

Sunucu Ebru Şallı en son tüp bebek tedavisiyle gündeme gelmişti. Spor hareketleri ve beslenme tavsiyelerini sosyal medya hesabından paylaşan pilates eğitmeni Ebru Şallı, tahtanın üzerine yattığı pozuyla eleştiri yağmuruna tutuldu.

Magazin 14-04-22 18:44

Doktorların kısır olabileceğini söylediği kadın, aynı yılda iki bebek dünyaya getirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde yaşayan 30 yaşındaki Caroline Wortman isimli bir kadın ilk jinekolog randevusunda doktorların kendisine kısır olabileceğini söylediğini iddia etti. Bir yıl içinde iki farklı hamilelik yaşayan Caroline ve eşi Nate durum karşısında şaşırdıklarını dile getirdi. Çift vajinalı olduğunu söyleyen Caroline’in bebekleri farklı rahimlerde büyüyerek dünyaya geldi.

Trend 09-03-22 17:05

Erkek çocukları ne zaman sünnet olmalı?

Bebeklik döneminde sünnet hangi ay olursa olsun, ileriki yaşlara göre daha avantajlıdır. Ancak, ilk 6 ayın büyük avantajları vardır. Sünnetin çok kısa sürmesi nedeniyle, bebek kaç aylık olursa olsun, hareketleri sünneti engellemez. Sünnet sırasında bacaklarının kısa süreyle tutulması yeterlidir. Vücudun hareketleri sıkıntı yaratmaz. Hareket durumu, sünnet sonrasında da sakınca yaratmamaktadır. Kısacası, bebeğin hareketli olması sünnette zorluk oluşturmaz.

Haber 08-03-22 15:51

Akılalmaz olay! Sivilce enfeksiyonu, tekerlekli sandalyeye mahkum etti

Ordu’nun Ünye ilçesinde Muhammet Dikici'nin (30), 2 yıl önce göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine bulaştı. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, omurilik felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Sağlığında engellilerin yaşadığı sorunları göremediğini söyleyen Dikici, "Her birey engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın” dedi.

Haber 03-12-21 09:58

%30'a varan indirimlerle satın alabileceğiniz en iyi bebek bakım ürünleri

Bebek sahibi olduğunuzda elinizde sürekli kocaman bir çanta ile dolaşmanız gerektiğini bilirsiniz. Bu sayede evde olduğu kadar dışarıda da bebeğinizin konforunu devam ettirebilirsiniz. Her an yanınızda bulunduracağınız ıslak mendil, pişik kremi ve külot bez gibi ürünlerle bebeğinizi çok daha rahat hissettirebilirsiniz. Bunun için öncelikle bebeğinize en uygun ürünleri tercih ederek onun narin cildinin daima bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kadin 19-11-21 16:36

26 Eylül Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve Ripple ne kadar?

Son zamanların popüler yatırım aracı kripto paralar çakıldı. Geçtiğimiz haftalarda 30 bin dolar seviyelerinden hızla 50 bin dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin son üç haftadır değer kaybediyor. Bitcoin'de görülen hareketleri diğer birçok altcoin de takip ediyor. Dogecoin hafta boyunca yaklaşık yüzde 15 değer kaybetti.

Finans 26-09-21 10:38

Dünyadaki ilk tüp bebek hangi yıl doğmuştur?

Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından biri olan "Kim Milyoner Olmak İster" adlı programda yarışmacıya sorulan soru, seyircilerin dikkatini çekti. İşte 30 bin TL değerindeki "Dünyadaki ilk tüp bebek hangi yıl doğmuştur?" sorusunun yanıtı...

Trend 04-09-21 22:10

Nirvana'nın albüm kapağındaki bebek, 30 yıl sonra 'cinsel istismar' davası açtı

Nirvana'nın Nevermind albümünün kapağında bebekken çekilmiş fotoğrafı kullanılan Spencer Elden, 30 yıl sonra "cinsel istismar" davası açtı.

Haber 25-08-21 18:15

Nirvana grubunun albüm kapağındaki çıplak bebek 30 yıl sonra gruba istismar davası açtı

Müzik grubu Nirvana'nın Nevermind albüm kapağında yer alan bebeğin, 30 yılın ardından cinsel istismar iddiasıyla gruba dava açtığı bildirildi.

Magazin 25-08-21 15:32

İzmir'de canice öldürülen 5 yaşındaki Eymen, mahkemenin gerekçeli kararında duygusal ifadelerle anıldı:

"Eymen bebeğin gülerken çekilmiş tek fotoğrafını da üzüntü içerisinde kararımızda paylaşıyoruz. Maktül Eymen Sadık Durak 17 Ekim 2014 doğumlu olup 30 Ağustos 2019'da ne yazık ki her iki sanık tarafından canice öldürülmüştür." - "Dileğimiz Eymen bebeğin bu dünyaya sığan kısacık ve acılarla dolu ömrünün diğer dünyada ödüllendirilmesi ve hak ettiği mutluluğu diğer dünyada yaşaması olacaktır. Eymen bebeğin gülen gözleri asla unutulmayacaktır. Ruhun şad olsun Eymen bebek"

Yurthaber 10-07-21 12:38

Yürekleri dağlayan görüntü! Ölen bebeğini kucağında Adli Tıp'a götürdü

Adana’da 30 günlük bebek karyoladan düşerek hayatını kaybetti. Babanın bebeği kucağında Adli Tıp'a götürmesi yürekleri dağladı.

Haber 28-06-21 09:56

Şeyma Subaşı'dan 'hamile' haberleri sonrası flaş hamle

İspanya'nın Ibiza adasında tatil yapan Şeyma Subaşı, magazin gündeminden düşmüyor... Kendisinden altı yaş büyük Mısırlı milyarder sevgilisi Mohammed Alsaloussi'dan hamile olduğu iddia edilen 30 yaşındaki fenomenin eliyle karnını gizlediği pozlar, sosyal medyayı sallamıştı. Birçok takipçisi, 'bebek göründü' yorumunu yapmıştı. Şeyma Subaşı, hakkında çıkan 'hamilelik' haberlerden sonra yine dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

Magazin 29-05-21 14:00

Vatandaşlar yolda yürürken gördü! 30 günlük bebeği kaldırıma terk ettiler

Adana’da kaldırımda battaniyeye sarılarak terk edilmiş halde vatandaşlar tarafından bulunan bir aylık erkek bebek, polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Hemşireler tarafından 'Maviş' ismi verilen bebeğin ailesini bulmak için polis çalışma başlattı.

Haber 19-05-21 14:11

Kars’ta yangın çıkan bina geçici olarak kapatıldı

Kars’ta önceki gece çıkan yangında 2’si bebek 40 kişinin mahsur kaldığı bina geçici olarak kapatıldı.İstasyon Mahallesi Sinan Şamil Sam Caddesindeki 6 katlı bir apartmanın otoparkında park halindeki bir araç saat 22:30 sıralarında yanmaya başladı.

Yurthaber 16-03-21 10:59

Kilis’te büyükbaş hayvanların aşılanmasına başlandı

Kilis’te, ilkbahar dönemi ŞAP ve LSD Aşılama Kampanyası kapsamında tüm sığır cinsi büyükbaş hayvanların aşılanmasına başlandı.Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrol Genelgesi gereğince Kilis merkez ve ilçelerinde uygulamaya başlaanan ilkbahar dönemi ŞAP ve LSD Aşılama Kampanyası kapsamında 30 Nisan 2021 tarihine kadar tüm sığır cinsi büyükbaş hayvanların aşılanması hedefleniyor.İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğunu ifade ederek, “Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde yüzde 15-35 arasında kayıplara neden olmaktadır.

Yurthaber 25-02-21 09:33

Doğumda çekilen fotoğraftan esinlenerek başladığı iş mesleği oldu

Kahramanmaraş'ta yaşayan 30 yaşındaki Gül Demircan, doğumu sırasında bebeğiyle beraber çektirdiği fotoğraftan esinlenerek başladığı "bebek fotoğrafçılığı" mesleğini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor. - Gül Demircan: "Biz aslında sadece çekim yapmıyoruz. Daha çok böyle anne babaların heyecanına ortak oluyoruz. Benim en çok duygulandığım an, bebeğin babaya verildiğinde onun o göz yaşı. Bunları görünce de işimi daha çok seviyor ve odaklanıyorum"

Yurthaber 21-11-20 11:27

İzmir kahramanlarına başarı belgesi verildi

İzmir’de meydana gelen depremde aralarında Ayda bebek dahil enkaz altındaki bir çok kişinin kurtarılmasına büyük emek veren Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan ile personeli, Vali Mehmet Ali Özkan tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi.İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından Tunceli AFAD ekibi arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için bölgeye gitmişti.

Yurthaber 12-11-20 13:59

Kuraklık zamanı alternatif ürün olarak yetiştirilen mantar, ilçenin beyaz altını oldu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 30 yıl önce yaşanan kuraklık nedeniyle sebze ve meyvelerden istedikleri verimi alamayan çiftçiler, alternatif ürün olarak başladıkları mantar yetiştiriciliğinde zamanla söz sahibi oldu - İlçede "beyaz altın" adı verilen mantar, hem modern büyük firmalara ait tesislerde hem de evlerin altına kurulan küçük ölçekli işletmelerde üretilerek Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor - Mantar üretimi yapan şirketin genel müdürü Erdem Cengiz: -"Mantar üretiminin zorlukları var. Bebek gibi bakım istiyor. Kuluçka aşaması, topraklama, havalandırma dönemi çok önemli"

Yurthaber 05-10-20 11:08

Letgo’daki dolandırıcı şimdi de ‘Bebek yüzü' kullandı

Kendisini polis olarak tanıtarak ikinci el satış sitesi Letgo’da oyun konsolu sattığını iddia eden dolandırıcı, bu kez de minik bir bebeğin fotoğrafını kullanmaya başladı. Şahsın açıp kapattığı hesap sayısı 30’u geçerken, sitenin hala bir önlem almaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Haber 12-08-20 15:00

Bebeğinizi 4 aydan önce denize sokmayın

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu: - "Bebekler, cilt altı yağ dokularının kalınlaşarak vücut ısısını korumaya başladığı, kafasını dik tutabildiği, yaklaşık 7 kiloya ulaştığı 4’üncü aylarından itibaren denize ve evlerindeki özel havuza girebilir" - "Unutulmamalıdır ki temiz bir denize sokmak havuza nazaran daha doğru bir tercihtir. Havuzlarda sterilizasyon için kullanılan ozon veya klor gibi kimyasallar bebeğin cildinde hassasiyet oluşturuyorsa bebek, havuza sokulmamalıdır" - "Aşırı sıcakta su kaybını önlemek için bebek ve çocuklara yeteri kadar su ve sıvı gıda verilmelidir. Bebekler her defasında suda en fazla 30 dakika tutulmalıdır, zira güneş altında su kaybına maruz kalır ve vücut sıcaklıklarını uzun süre koruyamazlar"

Yurthaber 29-07-20 15:02

Samsun’da 372 bin hayvan aşılandı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2020 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı kapsamında binlerce hayvan şap ve LSD’ye karşı aşılandı.10 Şubat 2020 tarihinde başlayan ve büyükbaş hayvanlarda uygulanan şap ve LSD aşılama programları 30 Haziran 2020 tarihi itibari ile sona erdi.

Yurthaber 10-07-20 22:49

Bebek hareketleri ne zaman azalır, azalma ciddi bir durum mu?

Bebeklerin bacakları ve eklemleri gebeliğin 16. haftasından itibaren oluşmaya başlar. 16. haftayı takip eden 4 haftalık periyot içerisinde anne bebeğinin karnında dönmesini, tekme atmasını ve hıçkırmasını hisseder.

Kadin 23-06-20 14:16

Antalya’da geçen yıl 30 bin 438 bebek dünyaya geldi

TÜİK’in doğum verilerine göre, Antalya’da 2018 yılında 32 bin 295 canlı bebek doğarken, geçen yıl bu sayı 30 bin 438’ olarak kaydedildi.

Yurthaber 13-05-20 11:21

Başkan Şahin, Bakan Soylu’nun istifasının kabul edilmemesini değerlendirdi;

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediği söyleyerek, "Başarılı bakanımızın göreve devam ediyor olmasından Türkiye ve Osmaneli büyük mutluluk duyuyor" dedi.Başkan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde Korona virüsle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası büyük şehirlerde bazı sorumsuzların alışveriş yerlerine hücum ederek oluşturdukları bizlere yakışmayacak hareketleri sonrası bu gece istifa eden değerli bakanımızın istifasının Cumhurbaşkanımızca kabul edilmemesi Türk halkında büyük sevinç oluşturdu.

Yurthaber 13-04-20 14:27

Başkan Şahin, Bakan Soylu’nun istifasının kabul edilmemesini değerlendirdi;

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediği söyleyerek, "Başarılı bakanımızın göreve devam ediyor olmasından Türkiye ve Osmaneli büyük mutluluk duyuyor" dedi.Başkan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde Korona virüsle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası büyük şehirlerde bazı sorumsuzların alışveriş yerlerine hücum ederek oluşturdukları bizlere yakışmayacak hareketleri sonrası bu gece istifa eden değerli bakanımızın istifasının Cumhurbaşkanımızca kabul edilmemesi Türk halkında büyük sevinç oluşturdu.

Yurthaber 13-04-20 14:27

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yasak kapsamında tedbirlerini aldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince belediyenin Kriz Merkezinin çalışmaya devam edeceğini, başta yaşlılar olmak üzere vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanacağını, MER-EK Halk Ekmek Fabrikasında da ekmek üretim ve satışlarının devam edeceğini söyledi.İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaptığı açıklamada, 2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kriz Merkezinin 50 çalışanıyla hizmet vermeye devam edeceğini, vatandaşların başta gıda, ilaç, bebek bezi ve bebek maması gibi ihtiyaçlarını ivedilikle karşılayacaklarını belirtti.Hafta sonunda sokağa çıkma yasağı uygulanmasının doğru bir karar olduğunu, ancak kamuoyuna açıklanma saatinin yanlış olduğunu dile getiren Seçer, karar geç açıklandığı için insanların tedbir almak için marketlerde izdiham oluşturduklarını kaydetti.

Yurthaber 11-04-20 10:11

Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 1 yaşında

Ergene Belediyesi’nin yaptığı eğitim hizmetlerinden biri olan ve yüzlerce kişinin katılımıyla açılışı gerçekleşen Beren Bebek Oyun Evi 1.yılını doldurdu.8 Temmuz 2018 günü Uzunköprü-Halkalı seferini yaptığı sırada Çorlu’nun Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilen trende hayatını kaybeden 25 kişiden en küçüğü olan ve henüz 6 aylıkken annesi ile birlikte hayatını kaybeden Beren bebeğin adını yaşatmak için Ergene Belediyesi tarafından yapılan ve hizmete açılan Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 1.yaşını doldurdu.2019 yılı Şubat ayında kapılarını açan Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 3 öğretmen ve 30 öğrenci ile başladığı eğitimine bugün 6 öğretmen ve 80 öğrencisi ile devam ediyor.

Yurthaber 05-02-20 13:45

Depremlerle ilgili çok konuşulacak iddia: 30 gün öncesinden tahmin

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Ağalday, 17 yıldan bu yana sürdürdükleri çalışmalarla, depremi önceden tahmin edecek sistemde yüzde 80-90 oranında başarı elde ettiklerini açıkladı.

Haber 27-01-20 12:30

Emine Erdoğan: Son 30 yılda bebek ve çocuk ölümlerini en hızlı düşüren ikinci ülkeyiz

"Türkiye'de kamp ve kamp dışı göçmenlerde, gebe ve lohusa izlemlerini titizlikle yapıyoruz. Gebe ve lohusalara, ücretsiz demir ve D vitamini desteği sağlıyoruz" - "Her yıl 100 binin üzerinde doğan Suriyeli bebeğin hayatta kalması için büyük çaba sarf ediyoruz" - "Anne ve bebek sağlığına yönelik kendi vatandaşlarımıza verdiğimiz tüm hizmetler, eşit ve ücretsiz olarak mültecilere de sağlanmaktadır"

Haber 16-12-19 18:44

Yavru kuzuya evlerinde bebek gibi bakıyorlar

Tokat’ta, bebek gibi evde bakılan yavru kuzu emekli çiftin neşe kaynağı oldu.İstanbul’da 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olarak memleketleri Tokat’a dönen Esin (51) ve İbrahim Kar (59) çiftinin 2 oğlundan Sadık Kar (30) geçtiğimiz yıl hayatını kaybetti.

Haber 15-12-19 10:08

Ameliyatın ardından miyomun tekrarlama riski nedir?

Miyom 30’lu yaşlardan sonra kadınlarda sıkça görülen, çapı 15 cm’e kadar büyüyebilen ve genellikle iyi huylu olan oluşumlar miyom olarak adlandırılır. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, "Ameliyat ardından miyomun tekrarlama riski nedir?" sorusuna tüm ayrıntılarıyla açıklık getirdi.

Kadin 13-12-19 10:27

(Özel) Öğretmen dayağı sonucu yatağa mahkum kalan çocuklarına 26 yıldır bebek gibi bakıyorlar

Bolu’da, okul müdürü tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması nedeniyle bitkisel hayata girerek felç olan ve 26 yıldır yatağa mahkum hayatına devam eden İbrahim Akkaş’ın (41) ailesi, sorumluların yeniden yargılanarak ceza almalarını istiyor.Olay, 30 Aralık 1993 yılında Bolu’nun Mengen ilçesinde meydana geldi.

Haber 08-12-19 10:44

Tüp bebek akupunkturu ile anne oldu

      Ankara'da evliliğinin ilk 5 yılında çocuk sahibi olamayan Ebru Özdemir (30), tüp bebek akupunkturu tedavisi ile bebeğini kucağına alarak anne oldu.

Haber 09-11-19 12:53

Tüp bebek akupunkturu ile anne oldu

ANKARA'da evliliğinin ilk 5 yılında çocuk sahibi olamayan Ebru Özdemir (30), tüp bebek akupunkturu tedavisi ile bebeğini kucağına alarak anne oldu.

Haber 09-11-19 12:28

GRAFİKLİ - 4 Soruda Bulgaristan'dan zorunlu göç

Bulgaristan'da 45 yıl iktidarda kalan komünist rejimin ülkedeki Türk ve diğer Müslümanlara uyguladığı asimilasyon kampanyasının üzerinden 30 yıl geçti - Dönemin komünist diktatörü Todor Jivkov liderliğindeki rejim, Türkleri isim değiştirmeye zorladı - Türkçe konuşanlara para cezaları kesildi, Türklerin dini vecibelerini yerine getirmesi engellendi - Asimilasyon kampanyası sonucu 360 bin Türk Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı - 1984'te henüz 18 aylıkken annesinin kucağında şehit olan Türkan bebek, Bulgaristan Türklerinin direnişinin sembolü oldu

Haber 04-11-19 11:16

Kadıköylü güne sporla başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin “Daha Çok Spor Daha Çok Kadıköy” sloganıyla başlattığı sabah sporları Kadıköy’ün 7 noktasında başladı.Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün “Daha Çok Spor Daha Çok Kadıköy” sloganıyla hazırladığı sabah sporu programında Kadıköylüler yaklaşık bir saat boyunca profesyonel eğitmenler eşliğinde temel beden eğitimi, kültür - fizik hareketleri, yürüyüş, koşu, pilates, step - aerobik gibi farklı branşlarda spor yaparak güne daha zinde başlıyor.Kadıköylülerin güne daha mutlu ve sağlıklı bir şekilde başlamaları için düzenlenen sabah sporlarının programı şöyle: Kriton Curi Parkında her hafta çarşamba, cuma, cumartesi, pazar günleri saat 7:30’da; Milli Hakimiyet Parkında çarşamba, cuma 7:30’da; Kalamış Spor Merkezinde salı, çarşamba, perşembe, cuma saat 9:00’da; Koşuyolu Spor Merkezinde salı, perşembe, cuma saat 8:00’de, Özgürlük Parkı Spor Merkezinde salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri saat 7:00’de; Yoğurtçu Parkında pazartesi, çarşamba, cuma saat 7:30’da; Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonunda pazartesi, çarşamba, cuma günleri 7:30’da gerçekleşecek.

Yurthaber 23-10-19 11:02

50 yaş üzerindeki 4 kişiden birinde osteoporoz bulunuyor

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Osteoporoz ve Diğer Metabolik Kemik Hastalıkları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk: - "Ülkemizde 50 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinde osteoporoz bulunduğu bilinmektedir. Aslında önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olan osteoporoz, günümüzde önemli bir ekonomik ve sosyal problem haline gelmiştir" - "Bireyler kemik yapımının ve kazanımının devam ettiği 30 yaş civarına kadar yeterli kalsiyum ve D vitamini almalı ve kemiğe yük bindiren spor hareketleri yapmalı. Kemik kaybını azaltmak amacıyla 30 yaşından sonra da benzer yaşam tarzı değişiklikleri sağlanmalı"

Haber 19-10-19 11:30

Simge fotoğrafın kahramanları 30 yıl sonra buluştu

1989 yılında yaşanan zorunlu göç sırasında ailesiyle birlikte Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ve o dönemde henüz 6 yaşında olan Aynur Yavuzkan, göçün simgesi haline gelen fotoğrafını çeken Behiç Günalan ile 30 yıl sonra bir araya geldi.1989 yılında Edirne’de muhabirlik yapan ve o dönemde Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç edenleri haberleştieren Behiç Günalan’ın çektiği göç simgesi olarak anılan elinde oyuncak bebek bulunan kız çocuğu fotoğrafının kahramanları 30 yıl sonra Ergene Belediyesi tarafından buluşturuldu.Duygusal anların yaşandığı buluşmada fotoğrafı çeken Behiç Günalan, “Kapıkulede o dönemde yüzlerce insan sınır dışı edilerek Trakya topraklarına gelmişti.

Haber 12-10-19 18:25

Mor bebek hastalığından 30 yıl sonra Denizli'de kurtuldu

ÖZBEKİSTAN'da yaşayan ve halk arasında 'Mor bebek' olarak bilinen Fallot Tetralojisi hastalığıyla dünyaya gelen 30 yaşındaki Flyrua Sufieva, Denizli'deki hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 29-09-19 10:13

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Mor bebek hastalığından 30 yıl sonra Denizli'de kurtuldu Özbekistan'da yaşayan ve halk arasında 'Mor bebek' olarak bilinen Fallot Tetralojisi hastalığıyla dünyaya gelen 30 yaşındaki Flyrua Sufıeva, Denizli'deki Özel Sağlık Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 29-09-19 09:58

Mor bebek hastalığından 30 yıl sonra Denizli'de kurtuldu

ÖZBEKİSTAN'da yaşayan ve halk arasında 'Mor bebek' olarak bilinen Fallot Tetralojisi hastalığıyla dünyaya gelen 30 yaşındaki Flyrua Sufieva, Denizli'deki hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 29-09-19 09:54