42 Haftalik Hamileyim Sancim Yok Haberleri

Hamile kadını cinsel ilişki sırasında fantezi yaparken öldürdü, savunması 'yok artık' dedirtti! 'Öptüğüm için olabilir'

Bursa’da Suriye uyruklu Yahya Al Mohamad Altaha (42), dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile N.M.T.’yi (43) cinsel ilişki sırasında fantezi yaparken boğarak öldürdü. Tutuklu sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen ve kadının boğazındaki morlukların nedenini, "Öptüğüm için olmuş olabilir" sözleriyle açıklayan sanığa verdiği cezada indirim uygulamadı. Sanığın 'çok uzun süre cinsel birliktelik' savunması ise 'yok artık' dedirtti.

Haber 2024-04-07 09:59:18

Mersin'de sır ölümler: Bir aile yok oldu! Anne ve çocuk evde, baba araçta yanarak can verdi

Mersin’in Erdemli ilçesinde sır dolu 3 ölüm meydana geldi. Anne Nurgül Kaya (35) ile oğlu Emrullah Kaya (10), evde yanarak ölmüş halde bulundu. Baba Neşet Kaya (42) ise evden 4 kilometre uzaklıkta bir araçta yanmış halde bulundu. Jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Neşet Kaya'nın eşi ve tek çocuğu olan oğlunu yaktıktan sonra da kendini yakmış olabileceği değerlendiriliyor. İşte detaylar...

Haber 2024-04-05 10:55:35

YALI ÇAPKINI BUGÜN YAYINLANMAYACAK MI? Yalı Çapkını yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? 42. bölüm tarihi ve 20 Ekim 2023 Star TV yayın akışı

Yalı Çapkını dizisinin yeni bölümünün bugün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu. Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Beril Pozam gibi oyuncuların rol aldığı Yalı Çapkını dizisi her hafta cuma günleri yayınlanıyor. Peki, Yalı Çapkını bu akşam var mı, yok mu? Yalı Çapkını yeni bölüm ne zaman? İşte, 20 Ekim 2023 Star TV yayın akışı...

Magazin 2023-10-20 19:01:36

Antalya’da jandarmadan uyuşturucuya geçit yok

Antalya’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında; 42 gram esrar, 37 adet uyuşturucu hap, bin 723 gram metamfetamin, 5 gram bonzai, 96 kök kenevir, 151 adet likit elektronik sigara, 621 adet elektronik sigara, 4 bin 871 paket sigara, 7 bin 360 adet dolu makaron, 23 kilogram tütün ve 3 adet tabanca ele geçirildi.

Yurthaber 2023-06-06 10:03:14

5 litre Biryağ ayçiçek yağı 169,00 TL, 1 kg Fiskobirlik Tirebolu 42 çayı 54,50 TL! BİM'de kuyruk oluşturacak İNDİRİM! Yetişen alacak!

Son günlerde adından sıkça söz ettiren BİM markette yok böyle indirim dedirten kampanya başlıyor. 13 Aralık salı günü BİM'in kapısında kuyruk olacak. 5 litre Biryağ ayçiçek yağı 169,00 TL'den, 1 kg Fiskobirlik Tirebolu 42 çayı 54,50 TL'den satılacak ve yetişen alacak. 13 Aralık Salı BİM aktüel ürünler listesinin tamamına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

Finans 09-12-22 09:34

Tartışma yaratan 'asgari ücret' sözleri! Geçen sene 41 kilo alınabiliyordu dedi ve ekledi: Çok artış yok ama düşmemiş

TBMM'deki bütçe görüşmeleri gergin geçti. AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, görüşmelere ilişkin grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşma gerçekleştirdi. Canikli, asgari ücretin 1 sene önceki alım gücüyle bugünü karşılaştırarak, "Geçen yıl asgari ücretli 41 kilo dana kuşbaşı alabiliyordu, şimdi 42 kilo. Çok artış yok ama düşmemiş." ifadelerini kullandı. Canikli'nin sözlerine CHP sıralarından tepkiler geldi.

Haber 06-12-22 00:41

Şanlıurfa'da ekim alanı artan pamukta rekolte beklentisi yüksek

Türkiye'de yetiştirilen pamuğun yaklaşık yüzde 42'sinin üretildiği kentte, 1 milyon 400 bin ton kütlü pamuk rekoltesi bekleniyor - Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu: - "Bu sene çok şükür pamukların gelişimi çok iyi, herhangi bir hastalık veya kurt yok"

Yurthaber 22-07-22 11:55

37 bin sterlinlik arabasını satmayı reddediyor ama taksi tutmak için parası yok

42 yaşındaki Dean Crawford, İngiltere, Lancashire'da yüksek hız yaparken yakalandı. Mahkeme, şirket patronunun ehliyetine el koymayı planladı. Crawford, araba kullanması yasaklanırsa spor salonuna gidemeyeceğini, ailesini ve dokuz yaşındaki kızını ziyaret edemeyeceğini söyleyerek yaşayacağı olağanüstü zorluklar için savunma yaptı. Mahkeme arabasını satmayı bir seçenek olarak gösterdiğinde Crawford, arabasını satmayı reddetti.

Trend 19-05-22 17:46

İşlemediği suç neredeyse yok! Evinden çıkanlar şoke etti, kaçmaya çalışırken ayağını kırdı

Adana'da birçok suça karışan M. A. B.'nin (42) evine ve tarlasına eş zamanlı baskın düzenlendi. Evinde yakalanan M. A. B. kaçmaya çalışırken ayağını kırdı ancak yakalanarak gözaltına alındı. Suç makinesi M. A. B.'nin evinden çıkanlar ise şaşkına çevirdi.

Haber 14-05-22 14:35

Ardahan'da ishal ve kusma şikayetiyle 42 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Vali Hüseyin Öner: - "Çocuklarımızın sağlık durumlarına ilişkin çok şükür şu anda ciddi bir durum yok. Doktorlarımız gerekeni yapıyor"

Yurthaber 10-03-22 15:11

Eşini 46 yerinden bıçaklamıştı! Öldürürken zevk aldığına dair delil yok

Konya'da 46 yerinden bıçaklanarak öldürülen Tuba Erkol'un (37) katili Bekir Erkol'un (42) kasten öldürmek suçundan aldığı ağırlaştırılmış müebbet cezası, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak cezası 18 yıl 4 aya indirildi. Mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararda, canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, somut olayda sanığın bir haz ve zevk duyduğunu gösterir bir delilin olmadığına yer verildi.

Haber 20-06-21 12:37

ŞURKAV 30 yılı geride bıraktı

Şanlıurfa’nın tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan ŞURKAV, açılan kurslar, kurulan korolar, basılan kitaplar, yapılan restorasyonlar, düzenlenen konferans, panel sempozyum ve hafta kutlamaları ile toplam bin 466 başarılı faaliyete imza attı.Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, 30 yıl önce kurulan Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), kurulduğu yıldan itibaren Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan değerlere sahip çıkarak, bin 466 başarılı faaliyete imza atmanın gururunu yaşıyor.Bir ihtiyaçtan doğan ve faaliyetlerinin tamamında vakıfların topluma faydalı olma amaçlarının bütün özelliklerini görmenin mümkün olduğu ŞURKAV, halkın birbirleriyle anlaşmasının ve yaklaşmasının en güzel örneklerini vermesinin yanı sıra, her yerde olması arzulanan Halkla-Devlet kaynaşmasının en ideal modelini teşkil ediyor.Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in başkanlığında, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya’nın ikinci başkanlığı ve İbrahim Halil Kaya, Abdullah Ekinci, Abdülkadir Açar, Cevahir Asuman Yazmacı ve Selami Yıldız’ın yönetim kurulu üyeliğini sürdürdüğü ŞURKAV tarafından 30’uncu yıla özel hazırlanan tanıtım filminde, bugüne kadar yapılan tüm faaliyetlere rakam rakam yer verildi.ŞURKAV, geride bıraktığı 30 yılda 207 kurs, 193 gösteri, 279 konser, 39 anma, sanat ve şiir gecesi, 37 Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü, 27 yurt dışından ekip daveti, 42 yurt içinden ekip daveti, 26 yurt içine gönderilen ekip, 24 sinema, 58 yarışma, 14 tarihi eser aydınlatması, 16 park ve bahçe düzenlemesi, 7 resital, 5 fuar,15 yurtdışında sergi, 49 il dışında sergi, 55 yayın, 30 panel, 83 sergi ve 137 konferansla kent kültürüne sahip çıkmanın yanı sıra yurt içi ve yurt dışında tanıtımını sağladı.Açılan kurslar, kurulan korolar, basılan kitaplar, düzenlenen konferans, panel sempozyum ve hafta kutlamaları hizmet zincirinin birer güzel halkalarını oluştururken yapılan 93 restorasyonla gelecek nesillerin emanetleri yıkılıp yok olmaktan kurtarılıp, onlara kültürel miras olarak bırakıldı.Alanında en büyük ve en güzel uygulama olan “Dergah-Balıklıgöl Çevre Düzenleme Projesi” lokomotifliğinde yürütülen restore çalışmaları geniş halk kesiminin ilgi ve desteği ile devam ediyor.ŞURKAV Yönetim Kurulu, sosyal medya hesabında yaptığı 30’uncu yıl kutlama duyurusunda, bu çalışmaların ekip çalışmasının ürünü olduğunu belirterek, “Bu başarıda, Mütevelli heyet üyelerinden taş ustalarına, Vakıf çalışanlarından, ŞURKAV gönüllüsü kamu görevlilerine kadar birçok kişinin payları vardır” ifadelerine yer verdi.

Yurthaber 05-01-21 10:42

16 yaşındaki Mahmut'tan 21 gündür haber yok

Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki evinden çıktıktan sonra kaybolan Mahmut Çapıt'tan (16), 21 gündür haber alınamıyor. Baba Hacı Salih Çapıt (42), cep telefonunda sürekli PUBG adlı oyunu oynayan oğluyla ilgili kendilerine çok sayıda ihbar geldiğini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Haber 02-09-20 10:16

Ağrı’da uyuşturucuya geçit yok

Ağrı ve Van İl Emniyet Müdürlüklerince uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan suç organizasyonlarının tespiti ile uyuşturucu madde sevkiyatının önlenmesine yönelik ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda, 80 paket halinde 42 kilo 208 gram eroin maddesi, 3 paket halinde 810 gram Afyon sakızı maddesi ele geçirildi.Ağrı Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan suç organizasyonlarının tespiti ile uyuşturucu madde sevkiyatının önlenmesine yönelik yaptıkları çalışmalar sonucunda; Şeker Kavşağı Narkotik Arama ve Kontrol Noktasında durdurulan bir araçta narkotik madde arama köpeği aracılığı ile yapılan kontrollerde 80 paket halinde 42 kilo 208 gram eroin maddesi, 3 paket halinde 810 gram Afyon sakızı maddesi ele geçirilmiştir.

Haber 31-08-20 10:35

Bursa’da ne maske ne mesafe! 42 kişi yakalanmasına rağmen...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün yaptığı uyarılar, Sağlık Müdürlüğü’nün 3 düğünde 42 kişinin koronavirüse yakalandığını açıklamasına rağmen düğünlerde ne maske ne de mesafe kurallarına uyuluyor. Dün akşam 2 sokak düğününden sosyal medyaya yansıyan görüntüler "yok artık" dedirtti.

Haber 25-08-20 10:15

Acılı baba Nezir Bilen konuştu: Tarifi yok

Bursa'da sele kapılarak kaybolan ve 5 gün sonra cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Derya Bilen, memleketi Bingöl'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Sel felaketinde kızı Derya'yı annesi Nazmiye Bilen, kardeşi Ahmet Bilen, yengesi Türkün Bilen ve yeğeni Medine Bilen'i kaybeden 42 yaşındaki Nezir Bilen "Anlatılacak bir şey yok. Allah, bu acıyı düşmanıma bile yaşatmasın. Yaşadığım acının tarifi yok" diye konuştu.

Haber 27-06-20 17:59

Malatya’da sokak satıcılarına geçit yok

Malatya’da, orbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan iki farklı operasyon neticesinde uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, olayla ilgili yakalanan 4 zanlı tutuklandı.Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan iki farklı operasyon neticesinde, 42 fişek halinde 29,20 gr Metamfetamin maddesi, 65 adet Captagon maddesi, 2 adet yeşil reçeteye tabi hap, ,47 gram sentetik kannabinoid maddesi, 2 adet Extacy hap, 20,90 gram esrar maddesi ve 200 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Yurthaber 09-06-20 18:05

Yasak nedeniyle 42 gündür görüşemiyorlardı! Birbirlerini görünce...

Antalya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun süre görüşemeyen 2 kız arkadaş, izinde buluştuklarına koşarak birbirlerine sarılıp, yere düştü. Sosyal mesafeyi yok sayan arkadaşlar, yerde sarılıp birbirlerini öptü. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haber 16-05-20 21:12

28 Şubat mağduru atanmak için mezun olduğu yıla uygun sınav istiyor

28 Şubat sürecinde Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde okuyan 42 yaşındaki Vildan Evci, başörtüsüz fotoğraf vermediği için diplomasını ancak 2008 yılında alabildi - Mezun olduğu alanda öğretmenlik yapmak isteyen Evci: - "Okul bittiğinde tabii ki çalışmak istiyordum. Bizimle mezun olanlar 50 puanla atanmışlardı. Ben o sürede bir arkadaşımın çocuğuna bakıcılık yaptım" - "2014 yılında 28 Şubat'ta mağdur olan öğrencilere mezun oldukları yıla uygun sınav yapılması talebiyle çalışma yaptık. Bu torba yasaya kadar geldi. Ancak torba yasanın çıkacağı gün bu, yasanın dışında bırakıldı" - "Bizim için 40 yaş problemi vardı. 28 Şubat Platformu bunu çözdü. Ama yeni KPSS sisteminde istenilen puanı alacak durumumuz yok. Biz kamuya yerleştirilmek istiyoruz. Bu mücadelemizi devam ettiriyoruz"

Yurthaber 28-02-20 11:40

Bakan Koca’dan Korona virüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "(Korona virüs tetkiklerinde şu ana kadar çıkan sonuçlarla ilgili olarak) Şu anda pozitif olan sonuç yok, çıkanlar negatif" dedi.Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgını sonrasında Vuhan’da bulunan 42 kişi Türk Hava Kuvvetleri bağlısı A400M tipi kargo uçağıyla Türkiye’ye getirilerek uçuş ekibiyle beraber karantinaya alınmıştı.

Haber 02-02-20 23:03

Vuhan'dan 42 kişiyi tahliye operasyonu tamamlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Yolcularımızın hiçbirisinde, yolda dahil olmak üzere, hastalık belirtisi, herhangi bir şüphe yok" - "Özellikle devletimizin güçlü olduğunu dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağımızın altını çizmek istiyorum"

Haber 01-02-20 22:21

Son dakika! Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs salgını hakkında açıklama

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Koca "Şu ana kadar 13 bin yolcu tarandı, herhangi bir şüpheli yolcuya rastlanmadı. Aileleriyle birlikte 32 Türkiye, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Arnavut vatandaşı olmak üzere 42 yolcumuz geliyor. Hiçbirinde en ufak hastalık belirtisi yok. Böyle bir durum olsa, uçuşuna izin verilmeyecekti." dedi.

Haber 01-02-20 12:27

Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman Rize’nin 2019 suç bilançosunu açıkladı

Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize’nin 2019 suç bilançosunu açıklayarak “Rize asayiş suçları anlamında yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir kentimiz” dedi.Rize’nin diğer kentlere göre huzurlu bir şehir olduğunu dile getiren Gökduman “2019 yılında ilimizde terörle mücadele, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ile narkotik olaylarına karışan 6 bin 710 kişi ve adli makamlarca haklarında yakala emri verilen 916 kişi olmak üzere toplam 7 bin 626 kişi yakalandı ve bunlardan 571 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi” ifadelerini kullandı.Gökduman, söz konusu bir yıllık dönemde meydana gelen olaylarda 186 tabanca, bir adet uzun namlulu silah, 15 adet av tüfeği, 21 adet kuru sıkı tabanca, 2 bin 684 adet tabanca fişeği, 42 adet uzun namlulu tabanca fişeği, 16 adet av tüfeği fişeği, 237 adet şarjör ve 100 adet aksamı namlu ile gövde 85 adet bıçak, 4 adet muşta, 10 kilo kubar esrar maddesi, 9 kilo sukunk esrar maddesi, bin 41 adet ectasy hap ile çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisini paylaştı.Rize’de uyuşturucu anlamında daha çok esrar maddesi kullanıldığını ve kimyasal uyuşturucu kullanımının yok denecek kadar az olduğunu belirten Gökduman, “Asayiş olaylarına baktığımızda 2019 yılı içerisinde Rizemizde bir tane cinayet var.

Haber 14-01-20 14:29

42. Afrika Parlamenter Birliği Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "Amerika bir yandan sözünü yerine getirmeyip diğer yandan Türkiye'nin satın aldığı S-400 füze sistemi için 'kullanılmasın' uyarısını dillendiriyor. Kendi planlarını uygulamaya çalışıyorlar, Türkiye'nin güvenliğini düşündükleri yok" - "Emperyalistler gibi Afrika'ya altın, elmas, petrol penceresinden bakmadık, bakamayız. Böyle bir bakış açısını Türkiye'nin ve aziz milletimizin karakterinde göremezsiniz"

Haber 28-11-19 12:23

Kıskançlık cinayeti zanlısı rahip ile ilgili flaş gelişme! 'Cİnayet işleyecek gücüm yok'

İzmir'in Bornova ilçesinde, eşi S.Y.'nin güzellik merkezine bakım yaptırmaya gelen Mehmet Özkan'ı (42) iddiaya göre kıskançlık yüzünden pompalı tüfek ile vurarak öldürüp kaçan ve ardından kısa süre içinde Aliağa'da yolcu otobüsünde yakalanan rahip Hasan Y., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Trend 15-11-19 03:23

Kıskançlık cinayetinin zanlısı rahip, yakalandı (2)

'CİNAYETİ İŞLEYECEK GÜCÜM YOK' DEDİ, TUTUKLANDI İzmir'in Bornova ilçesinde, eşi S.Y.'nin güzellik merkezine bakım yaptırmaya gelen Mehmet Özkan'ı (42) iddiaya göre kıskançlık yüzünden pompalı tüfek ile vurarak öldürüp kaçan ve ardından kısa süre içinde Aliağa'da yolcu otobüsünde yakalanan rahip Hasan Y., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber 14-11-19 22:09

- Darbe gecesi kışla dışına askeri mühimmat çıkarılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi gecesi kışla dışına çıkarılan askeri mühimmata ilişkin olarak birlik komutanları hakkında, "Milli müdafaa vasıtalarını kasten tahrip" Suçundan soruşturma başlattı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklama şöyle: "15/07/2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişimi sırasında Cumhuriyet Başsavcılığımızın adli yetki ve sorumluluk sahasında bulunan bölgelerde yurt savunmasında kullanılmak üzere, devletimizce tahsis ve tedarik edilen TSK envanterindeki araç, silah, mühimmat ve sair harp malzemesi, tahsis ve tedarik amacına aykırı biçimde askeri hizmet dışı bir nedenle kışla dışına çıkarılması ve nihai olarak menfur darbe girişiminde kullanılması maksadıyla, 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 109/2'inci maddesinde düzenlenen, 'astına suç işlemek için talimat veren' birlik komutanları ile adli bir suç ihtiva ettiğini bilebilecek durumda olmasına rağmen, konusu suç teşkil eden bu talimatı yerine getirmekten imtina etmeyen bağlı birlik personelleri hakkında menfur darbe girişiminde kullanılan silah, mühimmat, araç ve sair harp malzemesinin tahribine, terk edilmesine, yok edilmesine, kaybedilmesine veya kullanılmayacak hale getirilmesine sebebiyet vermek suçundan dolayı 5237 Sayılı TCK'nın 42 ve 309/2'inci maddelerinin açık hükümleri sebebiyle, evvelce soruşturma, yargılama ve hüküm konusu yapılmış diğer tüm suçlardan ayrı olarak unsur ve müeyyidesi 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 59/1-3'üncü maddesinde belirtilen, 'Milli müdafaa vasıtalarını kasten tahrip' suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır."    

Haber 23-09-19 17:07

DARBE GECESİ KULLANILAN ASKERİ MALZEMELERE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

-"MİLLİ MÜDAFAA VASITALARINI KASTEN TAHRİP" SORUŞTURMASI Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kışla dışına çıkarılarak kullanılan askeri malzemelere ilişkin soruşturma başlatıldı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi gecesi kışla dışına çıkarılan askeri mühimmata ilişkin olarak birlik komutanları hakkında, "Milli müdafaa vasıtalarını kasten tahrip" suçundan soruşturma başlattı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi askeri birlikler dışına askeri mühimmatı çıkararak darbe girişiminde kullanan birlik komutanları hakkında, "Milli müdafaa vasıtalarını kasten tahrip" suçundan soruşturma başlattı.  DARBE GECESİ KULLANILAN ASKERİ MALZEME SORUŞTURMASI İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklama şöyle: "15/07/2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişimi sırasında Cumhuriyet Başsavcılığımızın adli yetki ve sorumluluk sahasında bulunan bölgelerde yurt savunmasında kullanılmak üzere, devletimizce tahsis ve tedarik edilen TSK envanterindeki araç, silah, mühimmat ve sair harp malzemesi, tahsis ve tedarik amacına aykırı biçimde askeri hizmet dışı bir nedenle kışla dışına çıkarılması ve nihai olarak menfur darbe girişiminde kullanılması maksadıyla, 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 109/2'inci maddesinde düzenlenen, 'astına suç işlemek için talimat veren' birlik komutanları ile adli bir suç ihtiva ettiğini bilebilecek durumda olmasına rağmen, konusu suç teşkil eden bu talimatı yerine getirmekten imtina etmeyen bağlı birlik personelleri hakkında menfur darbe girişiminde kullanılan silah, mühimmat, araç ve sair harp malzemesinin tahribine, terk edilmesine, yok edilmesine, kaybedilmesine veya kullanılmayacak hale getirilmesine sebebiyet vermek suçundan dolayı 5237 Sayılı TCK'nın 42 ve 309/2'inci maddelerinin açık hükümleri sebebiyle, evvelce soruşturma, yargılama ve hüküm konusu yapılmış diğer tüm suçlardan ayrı olarak unsur ve müeyyidesi 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 59/1-3'üncü maddesinde belirtilen, 'Milli müdafaa vasıtalarını kasten tahrip' suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır."  

Haber 23-09-19 17:07

Mersin’de izinsiz asılan afiş ve pankartlara izin yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent estetiğini bozan ve izinsiz olarak asılan afiş, pankart ve benzeri reklam tabelalarını topluyor.Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Tarsus Denetim ekipleri, ilçe genelinde afiş veya pankart asan esnafı uyararak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42.

Yurthaber 01-09-19 13:20

Okumanın yaşı yok

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İpek Yılmaz, ilçedeki okuryazar durumu ile ilgili çalışmaların mutluluk verici olduğunu, Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında 268 kişinin okuryazar belgesi aldığını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde 5 Şubat 2018 yılında başlattığı Okuma-Yazma Seferberliği Gerze ilçesinde de kendini gösteriyor.Şubat 2018’den bu yana 42 kurs açılırken toplamda 268 kişinin okuryazar belgesi aldığını söyleyen Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İpek Yılmaz, programa katılan okuma-yazma bilmeyen vatandaşların diledikleri zaman başvuru yapabileceklerini, başvurunun ardından 80 saatlik uygulanan ders programının ardından sınava girip başarı elde edenlere okuma-yazma belgesi verildiğini belirtti.Eylül 2018 tarihinde köylerde ve kent merkezinde yapılan alan taramasının ardından Gerze ilçe nüfusuna kayıtlı 447 kişinin okuryazar olmadığı tespit edilip, bunların 143’ünün okuma-yazma programından mezun olup belgelerini aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Programa katılmanın sınırı yok.

Yurthaber 05-07-19 13:23

Manisa’da bir aileyi yok eden kaza anı güvenlik kamerasında

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.Turgutlu ilçesine bağlı Avşar Mahallesinde sabah saatlerinde Cumali Yarıcı (32) yönetimindeki 45 KB 1212 plakalı otomobil yol kenarında park halindeki 42 GM 842 plakalı tıra arkadan çarptı.

Haber 02-07-19 19:15

Ayakkabı tamircisi kick boksçunun hedefi dünya şampiyonluğu

Niğde'de ayakkabı tamirciliği yapan 42 yaşındaki Mehmet Tayfur, 4. Uluslararası Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda veteranlarda elde ettiği şampiyonluğun ardından dünya şampiyonasında da kürsünün zirvesine çıkmayı hedefliyor - Mehmet Tayfur: "Dünya şampiyonasında da derece yapıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Sporun yaşı yok, her seviyede 7'den 70'e herkes spor yapabilir"

Spor 05-06-19 11:30

Ayakkabı tamircisi kick boksçunun hedefi dünya şampiyonluğu

Niğde'de ayakkabı tamirciliği yapan 42 yaşındaki Mehmet Tayfur, 4. Uluslararası Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda veteranlarda elde ettiği şampiyonluğun ardından dünya şampiyonasında da kürsünün zirvesine çıkmayı hedefliyor - Mehmet Tayfur: "Dünya şampiyonasında da derece yapıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Sporun yaşı yok, her seviyede 7'den 70'e herkes spor yapabilir"

Yurthaber 05-06-19 11:21

Mevlana kentinde dönen restorana ramazan ilgisi

Konya'nın kent merkezindeki 42 katlı kulenin zirvesinde yer alan restoran, dönen platform sayesinde, müşterilerine 163 metre yüksekte 360 derece şehir manzarası eşliğinde lezzetler sunuyor - Türk ve dünya mutfağının seçkin yemekleriyle damaklara hitap eden restoran, ramazanda da yoğun ilgi görüyor - Restoranın bağlı olduğu şirketin yöneticisi Yunus Köse: - "Cam kenarı sabit olduğu için buraya çantasını bırakan veya çocuklarını oturtan bazı müşterilerimiz, bir süre sonra telaşa düşüyor. 'Eyvah çantam yok, çocuğum nerede' diye paniğe kapılıyor"

Haber 29-05-19 11:41

Mevlana kentinde dönen restorana ramazan ilgisi

Konya'nın kent merkezindeki 42 katlı kulenin zirvesinde yer alan restoran, dönen platform sayesinde, müşterilerine 163 metre yüksekte 360 derece şehir manzarası eşliğinde lezzetler sunuyor - Türk ve dünya mutfağının seçkin yemekleriyle damaklara hitap eden restoran, ramazanda da yoğun ilgi görüyor - Restoranın bağlı olduğu şirketin yöneticisi Yunus Köse: - "Cam kenarı sabit olduğu için buraya çantasını bırakan veya çocuklarını oturtan bazı müşterilerimiz, bir süre sonra telaşa düşüyor. 'Eyvah çantam yok, çocuğum nerede' diye paniğe kapılıyor"

Yurthaber 29-05-19 11:41

İstanbul Muhtarları Buluşması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Muhtarlık seçimlerinin de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var. Muhtarlık seçimlerinin, belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir" - "Bugün itibarıyla artık bu 123 sandıktaki 42 bin oyun akıbetinin tespiti mümkün değildir. Çünkü oylar çalındı. Aradaki farkın 13 binlere düşmüş olmasını da kendileri itiraf ediyor, 29 binden başlıyor, iniyor, iniyor 13 bine kadar geliyor. Peki 29 binden 13 bine iniyorsa burada bir şaibe yok mu? Bir şeyler çalınmadı mı? 16 bin oy çalındı. Öyleyse yenilenmesi şartına, işte buna benzer birçok oradaki usulsüzlükler sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu gelmiştir. Yüksek Seçim Kurulu, haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir" - "İstanbul'daki yaklaşık 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakını kanuna aykırı atanmıştır. Oy sayım ve döküm cetvellerinden ise 5 bin 388'i mühürsüzdür, 694'ü imzasızdır, 214'ü tamamen boştur, 498'i eksik doldurulmuştur, 919'unda rakam belirtilmemiştir, bin 135'inde de sayı eksikliği bulunmaktadır. Üstelik bunlar sadece bizim tespit edebildiğimiz usulsüzlüklerdir"

Haber 17-05-19 22:46

Türk Kızılayının şefkat eli yaşlıların yüzünü güldürüyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Yaşlılar Konukevinin 42 sakini, Türk Kızılayının şefkatli kolları arasında ikinci baharlarını yaşıyor - Konukevi müdürü Mustafa Çakır: - "Onlar bizim ailemiz. Doktorun yanına da birlikte gidiyoruz, gece hastanede kalacaksa yine onunla kalıyoruz. Bundan sonraki hayatında Türk Kızılayı olarak biz her anında varız. Gülerken de, ağlarken de hastalığında, sağlığında da yanındayız" - Konukevi sakini Ahmet Karalar: - "Deprem, savaş ne olursa olsun Kızılay gidiyor, çadır kuruyor, çorba veriyor. Allah bin kere razı olsun Kızılay'dan. Kızılay bize kucağını açtı, annemiz, babamız oldu, başka güvencemiz yok"

Yurthaber 23-03-19 12:46

Türk Kızılayının şefkat eli yaşlıların yüzünü güldürüyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Yaşlılar Konukevinin 42 sakini, Türk Kızılayının şefkatli kolları arasında ikinci baharlarını yaşıyor - Konukevi müdürü Mustafa Çakır: - "Onlar bizim ailemiz. Doktorun yanına da birlikte gidiyoruz, gece hastanede kalacaksa yine onunla kalıyoruz. Bundan sonraki hayatında Türk Kızılayı olarak biz her anında varız. Gülerken de, ağlarken de hastalığında, sağlığında da yanındayız" - Konukevi sakini Ahmet Karalar: - "Deprem, savaş ne olursa olsun Kızılay gidiyor, çadır kuruyor, çorba veriyor. Allah bin kere razı olsun Kızılay'dan. Kızılay bize kucağını açtı, annemiz, babamız oldu, başka güvencemiz yok"

Haber 23-03-19 12:44

Tel Rıfat üç yıldır YPG/PKK işgalinde

Suriye'de Afrin-Azez arasındaki Tel Rıfat ilçesi, 3 yıldır terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor - Tel Rıfatlı 250 bin civarında Arap sivil, Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde bulunan kamplarda barınmaya çalışıyor - Terör örgütü, Türkiye sınırına 18 kilometre mesafedeki Tel Rıfat'tan Afrin ve Azez'i hedef almaya devam ediyor - Tel Rıfat ve çevresindeki 42 köyden zorla çıkartılan sivillerden Amir Allito: - "Rusya uçakları havadan, YPG/PKK’nın karadan saldırıları sonucu Tel Rıfat’tan çıktık. Nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Sınır hattına yürüyerek ulaştık. Başlangıçta çok zor zamanlar geçirdik" - 12 yaşındaki Yusuf Kuveys: - "Üç senedir buradayım. Bizi evimizden ettiler. Okulumuzdan geri bıraktılar. Çadırlarda çamurla yaşamak zor" - "Bizim bir suçumuz yok. Biz sadece çocuktuk. Tüm arkadaşlarım benim gibi göç etti. Herkes farklı bir yere dağıldı"

Haber 15-02-19 11:09

Önce güvenlik kamerası yok oldu, ardından hayvanlar

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde her geçen gün artarak devam eden hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin etmeye başladı.Meraya salma şeklinde hayvancılığı yaygın olarak yapıldığı Karpuzlu’da, geçtiğimiz aylarda hayvanları çalınan ve aylardır hayvanlarının bulunması için mücadele eden 42 yaşındaki Yalçın Beşparmak, hayvanların yerini söyleyeni ve bulunmasına yardımcı olanı ödül vereceğini söyledi.Hayvanlarının çalışmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığına giderek şikayetçi olan Beşparmak, jandarma ekiplerinin hırsızları yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.“Güvenlik kameraları söküldü, hırsızlık arttı”İlçenin değişik mahallelerinde giriş ve çıkışlara 5-6 yıl önce kamera sistemi kurulduğunu ancak kameraların işlevsiz hale gelmesinin ardından hırsızlık olaylarının arttığını belirten Yalçın Beşparmak, “Her köyde güvenlik kamerası var.

Yurthaber 13-02-19 12:20

Arakanlı kadınlar yaşadıkları zulmü unutmuyor

Avrupa Yetim-Der tarafından Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde hayırseverlerin desteğiyle yapılan çadır evlerde yaşama tutunan, anne, baba, eş ya da çocuklarını kaybeden mazlum Arakanlılar yaşadıkları acıyı unutmuyor - Kotice Bibi: "Eşim ve ben burada beraber yaşamayı çok istiyorduk. Kocam hayatını kaybetti. Hamileyim, hem çocuğumuzu hem de burayı göremedi. Burada mutluyum, zulüm yok" - Rukiye Şofik: "Babamı ve annemi gözlerimin önünde öldürdüler. Burada hem çocuklarıma hem kardeşlerime bakıyorum. Allah yardımda bulunan bütün Türkiye devletinden ve halkından razı olsun"

Haber 14-12-18 11:26

İstanbul'un en tecrübeli öğretmeniyle en yenisi buluştu

İstanbul'un 42 yıllık en tecrübeli öğretmeni 65 yaşındaki Hasan Öztürk ile 3 ay önce göreve başlayan 24 yaşındaki en yeni öğretmen Saadet Öztürk bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı - Hasan Öztürk: - "Okula her gün hevesle, aşkla geliyorum. Bir yerde evdeki stresimi bile atıp öğrencilerin arasında huzur buluyorum. Yıllarca idarecilik de yaptım ama sınıfta çocuklarla olmayı daha çok seviyorum. Çocuklara değer verip bir adım yaklaştığımızda onlar bize iki adım yaklaşıyor" - "Genç öğretmen kardeşlerimiz öğrencilerle uyum konusunda bizden daha başarılılar. Çünkü aralarında nesil farkı yok. Genç öğretmenlerden ümitliyim, işlerini çok iyi yapıyorlar ve teknolojiyi de bizden daha iyi kullanıyorlar" - Saadet Körükçü: - "Yaşlarına yakın olmam dolayısıyla öğrencilerimle çok iyi anlaşıyoruz. Onların hayata bakış açılarına daha yakınım ve onlar gibi bakabiliyorum. Empati kurabiliyorum, arkadaş olabiliyorum"

Haber 23-11-18 13:10

Nagehan Alçı'yı sinirlendiren fotoğraf

Nagehan Alçı, günlüğüne 42 bin TL verip tekneyi kiraladıklarına ilişkin haberlere tepki gösterdi. Alçı, “Ayrıca benim de olduğum bazı fotoğrafları yayınladınız anladık da Rasim’in tek fotoğrafı yokken nasıl ‘Rasim Ozan aylar sonra görüntülendi’ diye haber yapılabiliyor? Yani yalanın da bir sınırı olması gerekmez mi? Ortada tek görüntü yok ve olmayan görüntü üzerinden ‘Rasim görüntülendi’ deniyor. " ifadelerini kullandı

Haber 08-08-18 14:21

Bodrum'a tatile gelen kadından 8 gündür haber yok

BODRUM'a tatile gelen Ayfer Can'dan (42), 8 gündür haber alınamıyor.

Haber 23-07-18 14:35

GÜNCELLEME 3 - İzmir'de gıda zehirlenmesi şüphesi

Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan 700'den fazla işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı - İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur: - "Hala şikayeti olan hastalarımızın hastanelere başvurduğunu görüyoruz. Son sayımız 739'larda. 42 hasta Çiğli'de, 6 hasta da Menemen'de olmak üzere 48 hasta hastanede yatıyor. Onların da en geç yarın akşama doğru çıkacaklarını tahmin ediyoruz. Hastalarla ilgili bir sıkıntımız yok" - Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı SAYI GÜNCELLENDİ, HASTALAR VE SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

Haber 18-07-18 15:24

Turizmde yaz bereketi başladı

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık: - "Oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Önümüzdeki üç aylık dönem bu doluluk oranlarında geçecek. Sadece güney ve batıda değil Karadeniz'de de bu doluluk oranlarını göreceğiz" - Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu: - "Gerçekten muhteşem bir dönem. Kriz, enflasyon gibi faktörler bizi pek etkilemedi. Yıl sonu itibarıyla 40 milyon turist sayısına ulaşmayı bekliyoruz. Turizmde çok güzel gelişmeler yaşanıyor" - "Seçim döneminin ardından temmuz, ağustos satışlarında maddi bir kaybımız yok. Yani kardan kaybımız oldu, zarar yok. Şu süreçte sadece oteller, acenteler değil, esnafından lokantalarına kadar turizmle ilgili 42 sektör kazanıyor" -"4,3 milyon turizm çalışanı ve ailelerini de dikkate aldığımızda 12 milyon kişi bundan olumlu bir şekilde etkileniyor"

Haber 05-07-18 11:17

AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Yeni havalimanı, Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Aynı zamanda 2023 hedeflerinin de manivelası olacaktır. Şimdi ana muhalefetin adayı, ona kalsa zaten böyle devasa ve dev bir havalimanını istemez. Hiçbir şey istemiyorlar ki. Kanal İstanbul, 'hayır.' Tutturmuş birşey; 'Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de dördüncüyü yaparım.' Ya yapamazsın, senin havsalan bunu almaz" - "Şimdi Allah nasip eder, inşallah 24 Haziran'da milletin bize bu görevi verdiği andan itibaren, zaten 29 Ekim'de inşallah o dev havalimanımızın açılışını yapacağız. Bak onun da özelliğini söyleyeyim. Sayın İnce onu da öğren. İlk etapta yılda buraya inip kalkan uçakların getirdiği yolcu sayısı ne olacak biliyor musun? 90 milyon/yıl kapasiteli bir havalimanı. 2023, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde ne olacak biliyor musun? 150 milyon/yıl yolcu kapasitesi olacak ve bunun 200 milyona kadar çıkma potansiyeli var. Ey İnce, sen bunlardan anlamazsın. Diğerlerini konuşmaya gerek yok zaten. Bu iş, yürek işi, yürek. Bu iş, zihniyet işi, zihniyet" - "Bizim bu yolda arkadaşlarımızla biz istişarelerimizi yaptık ve cezaevinden çıktıktan sonra biz kime gittik biliyor musun? Pensilvanya'ya değil, halkımıza gittik ve 81 vilayette dev bir kamuoyu araştırması yaptırdık. 42 bin donörle görüşme yaptık. O bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimize varıncaya kadar, adına varıncaya kadar, partimizin kurulmasının gereğini, milletimizden aldığımız icazetle kararını verdik. Ey İnce, biz bir yerlerden gelen talimatla değil, milletimizden aldığımız talimatla bu adımı attık. Onun için ne oldu? Partiyi kurduk, 16 ay sonra bu millet, bu aziz millet bizi nereye getirdi? İktidara getirdi. Niye? Çünkü kararı o verdi. Millet kararı verdi"

Haber 29-05-18 15:37

Karşıyaka'da Altuğ'a ceza yok

TFF 2'nci Lig'den 38 yıl sonra 3'üncü Lig'e düşmenin acısını yaşayan Karşıyaka'da disiplin kurulu, yönetimin çarpıcı usulsüzlük iddialarıyla kulüp tüzüğünün 42'nci maddesi uyarınca kendilerine sevkettiği eski başkan Mutlu Altuğ'a disiplin cezası vermedi.

Haber 18-04-18 13:58