5 Haftalik Gebelikte Yapilacak Testler Haberleri

Görsel zeka testi: Yalnızca kartal gözlü insanlar gizli meyveleri 1 dakikada bulabiliyor!

Görsel zeka testleri, beyin aktivitesini ve görsel algıyı değerlendirmek için kullanılan etkili araçlardan biridir. Bazı testler oldukça zorlu olabilir. Görsel keskinlik ve dikkat seviyesi, birçok alanda başarı için önemli faktörlerdir ve bu tür testler, bu becerilerin ölçülmesine yardımcı olabilir. Aşağıdaki resimde yer alan 5 gizli meyveyi bulabilmeniz için yalnızca 1 dakikanız var. Test ve cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 2024-04-23 07:37:54

Dikkat testi: Yalnızca süper görüşe sahip kişiler resimdeki farklı nesneyi 5 saniyede bulabiliyor

Dikkat testleri, zihinsel keskinliği ve görsel algıyı ölçmek için kullanılıyor. Hem eğlendiren hem de dikkat seviyenizi ölçmenize yarayan bu testler oldukça popüler. Aşağıdaki resimde birbirinin tıpatıp aynısı olan hastane emojileri yer alıyor. Ancak bunlardan bir tanesi diğerlerinden farklı. Resimdeki farklı nesneyi yalnızca süper görüşe sahip kişiler 5 saniyede bulabiliyor. Peki, siz bu testi kaç saniyede çözdünüz?

Kadin 2024-04-20 10:14:24

Zorlu optik illüzyonla saklanan muzu sadece dahiler saniyeler içinde fark ediyor

Optik illüzyon testleri, görsel algı, odaklanma ve hızlı düşünme yeteneklerini ölçmede kullanılır. Zorlayıcı ve eğlenceli olan bu testler, en hızlı şekilde resimde gizlenen veya farklı nesneyi bularak çözülür. Bu testte dünya şeklinde bir oyuncağın etrafında bulunan 5 çocuk yer alıyor. Testte gizli muzu bulmak için saniyeleriniz var. İşte zorlu optik illüzyon testi ve cevabı...

Kadin 2024-04-13 08:23:27

5 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Bebeğin dünyaya gelmesi genellikle iyi bir süreçtir ve hamilelikte her hafta önemli bir dönüm noktasıdır. Beş haftalık gebelik gebeliğin erken dönemlerinde yer almaktadır. Bu aşamada vücutta büyük değişiklikler gerçekleşmeye başlar ve bebeğin gelişimi hız kazanır. 5 haftalık gebelikte bebeğin embriyonik gelişimi başlar. Yumurta döllenmesi gerçekleştikten sonra embriyo rahimin iç duvarına yerleşir ve plasenta gelişmeye başlar. 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 2023-06-15 14:17:15

Gebelikte bulantıyı önlemek için hangi gıdalar tüketilmelidir?

Gebelikte bulantı ve kusma nedenleri hormon düzeylerindeki artış, barsak hareketlerindeki değişimler ve fizyolojik faktörler gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Genellikle 5. ve 18. haftalar arasında görülen gebelikte bulantı ve kusma kadınların yüzde 50 ile 90'ında gözleniyor. Peki gebelik bulantısı ve kusmaya ne iyi geliyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceylan Akiş, gebelikte bulantıyı önlemek için tüketilebilecek besinleri anlattı.

Kadin 29-06-21 09:54

Milli İHA'lar yerli uydu terminalleriyle uçuyor

CTech tarafından üretilen uydu terminalleri Anka-S ve Aksungur'a entegre edildi - 5 hava aracıyla testler dahil 500 saatlik uçuş süresine ulaşıldı, yeni araçlara entegrasyon çalışmaları devam ediyor - CTech Genel Müdürü Cüneyd Fırat: - "Bu sistemlerin ilk defa yerlileştirilerek hizmete girmesinin oldukça önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Zira bugüne kadar bu terminaller yurt dışından temin ediliyordu. Bu tür kritik alt sistemlerin yurt dışı bağımlı olması hem platformun operasyonel bağımsızlığına hem de ihracatına önemli kısıtlamalar getirebiliyor" - "Bundan sonraki süreçte beklentimiz, ürünlerimizin kazanacağı uçuş tecrübesiyle ulusal ve uluslararası alanda yer alan farklı İHA platformlarında da kendine yer bulmasıdır"

Yurthaber 23-06-21 11:02

Antikor testi nedir? Antikor testi neden yapılır?

Antikor testi son zamanların en çok tercih edilen tanı koyma aracıdır. Hem evde hem de laboratuvar ortamında yapılabilen testler, 15 dakikadan 5 güne kadar değişen süre içerisinde sonuçlanabilir. Peki antikor testi neden yapılır?

Haber 21-12-20 13:49

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Taşova'dan, temaslılara hemen teste gitmeyin uyarısı:

"Pozitif bir kişiyle temas ettiğinizde en erken 6 gün sonra testiniz pozitif çıkar. 6 günden önce yaptırdığınız testler negatif çıkacaktır" - "(Bir kişiyle temas ettim hemen gidip test yaptırayım), dediğimiz vakit bu testiniz pozitif çıkmaz. Böyle bir temas varsa 5-6 gün beklenir, herhangi bir semptomunuz varsa gidin. Bir bulgunuz, herhangi bir sıkıntınız yoksa o temastan sonra 5-6 günden önce testinizin pozitif çıkma olasılığı çok düşük"

Yurthaber 26-11-20 12:41

Gebelikte mutlaka yaptırılması gereken testler neler?

Hamilelik döneminde mutlaka yaptırılması gereken test ve kontroller hakkında bilgi veren Özel Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Volkan Aksakallı, hangi testin gebeliğin hangi döneminde ve nasıl yapılacağı konusunda uyarıda bulundu.

Kadin 14-08-20 11:29

Küner Mahallesi'nde ölüm ve vaka sayısı yükseldi

Koronavirüs vaka sayısının bir süredir artış gösterdiği İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Küner Mahallesi'nde vaka sayısı 78 kişi olurken, ölü sayısı da 5’e çıktı. Son yapılan testler ile yeni vaka sayısı bulunmazken, hastanelerde iyileşen hastaların sayısında ise yükselme olduğu öğrenildi.

Haber 05-07-20 20:58

Gebelikte şeker yüklemesi hakkında bilmeniz gerekenler

Hamilelikte oluşabilecek diyabet (şeker hastalığı) sık görülen durumlardan biridir. Bunu tespit etmek için de anne adayına bazı testler yapılır. Uzmanlar hamileliğin hem anne hem de bebek için sorunsuz geçmesi adına bu testlerin yapılması gerektiğini belirtiyor. Ancak şeker yüklemesinin zararlı olup olmadığı hala tartışılan bir konu. Hamileliğin bazı dönemlerinde ise anne vücudu bebeğin glikoz ihtiyacını gidermek için insülin direnci geliştirir.

Kadin 23-06-20 14:16

Borsada endeksten sıfır atılmasına ilişkin testler haziranda başlıyor

Borsa İstanbul'da endeksten iki sıfır atılmasına ilişkin testlerin 5 Haziran'da başlayacağı duyuruldu.

Finans 15-05-20 15:49

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonuna karşı alınabilecek 5 önlem

İdrar yolu enfeksiyonları, gebelik döneminde anne adaylarının sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olarak görülüyor. Ciddi hastalıklara yol açabilen bu önemli problem, belirti vermeden de ortaya çıkıp ilerleyebiliyor. Gebelik sürecindeki anne adayları için idrar yolları enfeksiyonlarından korunmada bol ve yeterli su tüketiminin yanı sıra düzenli doktor kontrollerinin de yaptırılması büyük önem taşıyor.

Kadin 16-07-19 13:41

Sağlıklı bir gebelik için 5 öneri! 20'inci haftadan sonraki ağrıya dikkat

Kadınların yaşamlarındaki en önemli evrelerinden biri olan gebelik; bu süreçte görülen bulantı, halsizlik, mide yanması ve baş ağrısı gibi şikayetler nedeniyle anne adayları için sıkıntılı olabiliyor. Bu sorunların tam olarak ortadan kaldırılması mümkün olmasa da alınacak bazı önlemlerle konforlu bir gebelik dönemi sağlanabiliyor. Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Yunus Çavuş, gebelikte yaşanabilecek sorunları azaltmak için önerilerde bulundu.

Kadin 22-02-19 11:45

Uzmanlar gebelikte yapılması gereken testler hakkında bilgiler aktardı

Anne adaylarının gebelik sırasında yaptırması gereken testler ve dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler aktaran Doç.

Haber 30-01-19 09:30

Dikkat! Gebelikte kullanılan güvenli ağrı kesicilerin gizli tehlikesi

Özellikle içinde bulunduğumuz kış ayları boyunca gebelerde sıkça grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları izlenebiliyor. Yine gebelerde sıkça baş ağrıları ve ilerleyen gebelik haftalarında eklem-kas ağrıları oluşabiliyor. Genel önlemler ile durumu geçiştiremediğimizde ağrı kesicilere başvuruluyor. Günde 3-4 hatta 5 kereye kadar da kullanımların olduğunu görüyoruz. Ateşle seyreden hastalıklarda da gerekli hallerde ağrı kesici kullanımının olduğunu görüyoruz.

Kadin 28-11-18 11:56

Hamilelik şekeri nedir? Sebepleri nelerdir? Nasıl kontrol altına alınabilir?

Gebelik şekeri, ilk kez gebelikte saptanmış kan şekeri yüksekliği demektir. Özellikle 24. Haftadan sonra bebeğin plasentası tarafından salgılanan hormonlar nedeni ile gerçekleşir. Gebeliklerin yaklaşık yüzde 5’inde görülür. Sıklıkla risk grubundaki gebelerde görülmekle birlikte risk görülmeyen gebelerde de ortaya çıkması diyabetin her gebede taranması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Haber 28-11-18 09:01

Gebelikte Yaptırılması Gereken Testler

Hamilelik döneminde mutlaka yaptırılması gereken test ve kontroller hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum...

Yurthaber 22-06-18 10:20

Yosun benzinin yerini mi alıyor?

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi laboratuvarlarında yapılan testler sonucunda yosundan biyoenerji üretildi. 5 yıllık çalışma ile üretilen enerjnin araçlarda kullanımının yaygınlaştırılması ve Türkiye'nin dışa bağımlılığının azaltılması amaçlanıyor.

Finans 21-06-18 15:06

Gebelikte Yapılan Testler Bebeğin Zeka Düzeyini Belirlemede Önemli

Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nilgün Avşar Benzer, gebelik döneminde...

Yurthaber 06-06-18 09:42

'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 57'nci gün; 3 bin 569 terörist etkisiz hale getirildi (5)

GENELKURMAY HAFTALIK BİLGİLENDİRME YAPTI Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde güvenliğin sağlanıp terör nedeniyle göç eden halkın geri dönüşünün desteklendiği, Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes sürecinin devamının sağlanması amacıyla gözlem noktalarının tesis edildiği ve Afrin'in teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'na başarıyla devam edildiği belirtildi.

Haber 17-03-18 16:29

Didim’de tenisin gelişmesi için ortak adım

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün destekleri ve Didim Tenis Akademisi öncülüğünde “Geleceğin tenisçilerini seçelim” projesi başlatıldı.“Geleceğin tenisçilerini seçelim” Projesi kapsamında ilçede bulunan 5-6-7-8 yaş guruplarına yönelik olarak tüm ilköğretim okullarında tenise uygun bilimsel testler yapılarak seçilen sporcular Didim tenis akademisinin alt yapısına seçilecek ve eğitim almaya başlayacak.

Haber 21-02-18 14:37

Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum (5)

'İLKBAHAR VE SONHABARDA ÖDEME YAPILACAK' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çorlu'daki programın ardından Tekirdağ'ın Yağcı Köyü'ne giderek

Yurthaber 03-08-17 08:28

Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum (5)

'İLKBAHAR VE SONHABARDA ÖDEME YAPILACAK' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çorlu'daki programın ardından Tekirdağ'ın Yağcı Köyü'ne giderek çiftçilerin

Yurthaber 03-08-17 00:27

Anadolu Yakasının Trafiğine Yeni Çözüm

Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL, BOSTANCI KAYIŞDAĞI ARASINDA YENİ BİR YOL YAPILACAK Proje ile E-5 Karayolu Kozyatağı - Küçükyalı trafiğinin rahatlaması amaçlanıyor.

Yurthaber 01-02-17 16:19

Gebelikte ne tür testler yapılmalıdır?

Gebelik hem doğal bir olay, hem de bir takım değişiklikle meydana gelebildiği için farklılıklar arzeden bir süreçtir. Gebeliği tek kategoriyle sınıflandırmak veya tarif etmek güçtür. Çünkü gebe kadının genç veya yaşlı olması, çok zayıf ya da çok şişman olması önemli bir farklılıktır. Veya anne adayı doğuştan bir takım genetik problemler taşıyabilir.

Haber 27-01-05 02:57