Akne Haberleri

Kusursuz bir cilt görünümü için bu beş şeyi yap!

Kusursuz bir cilt görünümüne sahip olmak, birçok kişinin hayali. Bunu yapmak doğru cilt bakımı alışkanlıklarıyla mümkün. Kusursuz bir cilt görünümü için dikkat etmeniz gereken beş sır bulunuyor. Bu adımlar, cildinizin sağlığını destekler, nem dengesini korur, akne ve lekeleri azaltır ve cildinizi genç ve canlı tutar. Doğru cilt bakımı rutini ile, her zaman sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kadin 2024-03-19 16:06:22

Sivilce ve akne problemi yaşayanlar dikkat! Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre anlamları

Sivilce ve akne gibi cilt problemleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan bu sivilcelerin çıktığı bölgeye göre bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? İşte sivilcelerin çıktığı bölgeler ve anlamları...

Kadin 2024-03-05 08:13:41

Akneye karşı savaş açan 9 yiyecek! Bir porsiyonu etki ediyor

Günlük yaşamımızda sık sık karşılaştığımız bir sorun olan akneyle savaşmak için birçok farklı yöntem deniyoruz. Bu can sıkıcı probleme karşı bazen doğal ve besinsel çözümler daha etkili olabilir. Akne ve sivilce oluşumuna karşı savaş açan ve bir porsiyonunda bile etkisi hissedilen 9 güçlü yiyeceği haberimizde derledik. Cilt sağlığınız için bu yiyecekleri tüketerek, sivilce ve akne problemlerini doğal yollarla hafifletebilirsiniz.

Kadin 2024-02-26 14:15:08

Sürdüğünüz anda... Saray hekimlerinin tedavi edemediği kişileri bile iyileştiren İbn-i Sina bin yıllık kitabında yazmış! Altın değerinde güzellik formülü

Pek çok insan, çeşitli rahatsızlıklardan korunmak ve iyileşme sürecine katkı sağlamak için şifalı bitkilerden yararlanıyor. Bin yıllık eseri “El Kânun Fi't-Tıbb” ile dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın da şifalı bitkilere dair önemli tavsiyeleri var. Özellikle akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için İbn-i Sina gül suyunu önermiş. Saray hekimlerinin bile tedavisini bulamadığı Buhara Emiri'ni dahi tedavi eden İbn-i Sina'nın reçeteleri altın değerinde. İşte gül suyun cilde faydaları...

Kadin 2024-01-15 16:45:09

Yağlı cilde sahip olanların etkili bir cilt bakım rutini oluşturmasına yardımcı olacak tüyolar ve ürünler

Yağlı cilt; parlaklık, leke oluşumu ve akne gibi sorunları beraberinde getirir. Bu nedenle, yağlı cilt sahipleri için uygun ve etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak oldukça önemli. Neyse ki, doğru ürünler ve yöntemlerle yağlı ciltlerdeki bu sorunları azaltmak mümkün. Yağlı cilde sahip olanlara yardımcı olacak tüyoları ve kullanabilecekleri etkili ürünlerden bahsettik, işte detaylar!

Kadin 04-12-23 12:12

Buğday yağı cilt lekelerine iyi gelir mi? Buğday yağı ciltte nasıl kullanılır?

Cilt sağlığı insanların dikkatini çeken ve korumak istedikleri önemli bir konudur. Birçok insan cilt lekeleri, akne izleri veya yaşlanma belirtileri gibi cilt sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Buğday yağı son yıllarda cilt bakımı dünyasında popülerlik kazanmış doğal bir yağ türüdür. Bu yağın cilt üzerindeki potansiyel faydaları pek çok kişinin ilgisini çekmiştir.

Kadin 30-09-23 22:34

Biberiye cilt için faydalı mı? Biberiye cilt için nasıl kullanılır?

Güzellik ve sağlık konularında doğal çözümler arayanlar için biberiye uzun süredir en iyi sırdaşlardan biri olmuştur. Bu aromatik bitki sadece yemeklere lezzet katan bir baharat olarak kalmamış aynı zamanda cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni haline gelmiştir. Biberiye içerdiği zengin antioksidanlar ve doğal bileşenlerle cilt sağlığını desteklemek, akne ile savaşmak, cilt tonunu dengeli tutmak ve yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için kullanılan güçlü bir bitkidir.

Kadin 29-09-23 02:04

Borik asit nedir? Borik asit yüze sürülür mü?

Borik asit cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yıllardır kullanılan bu doğal mineral cilt sağlığını desteklemesiyle cilt bakımındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Borik asit anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde akne ve sivilce tedavisinde etkili bir yardımcı olarak bilinir. Ayrıca, ciltteki fazla yağı dengeleyebilir ve gözenekleri temizler, böylece ciltteki yağlı parlamanın önlenmesine yardımcı olur.

Kadin 26-09-23 16:01

Karbon peeling nedir? Karbon peelingin faydaları ve zararları nelerdir?

Karbon peeling cilt bakımının yenilikçi ve etkili bir yöntemi olarak dikkat çekmektedir. Bu yöntem, cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri ve lekeleri hedef alarak cilt yenilenmesini sağlar. Karbon peeling, özellikle akne izleri, leke sorunları, genişlemiş gözenekler ve ince kırışıklıklar gibi cilt problemlerinin tedavisinde tercih edilir. Peki, karbon peeling nedir?

Kadin 29-08-23 16:38

Yüzünüzü pürüzsüz hale getirecek en etkili ve kullanışlı yüz bakım kremleri

Cilt bakım rutinlerinde olmazsa olmaz ürünlerin başında yüz bakım kremleri geliyor. Yüz bakım kremleri cildin ihtiyacına göre farklı içeriklerde sunuluyor. Kimi insan akne problemi kimisi kırışıklık sorunları için bu kremleri tercih ediyor. Yüzünüze ihtiyaç duyduğu bakımı yapabilmeniz, pürüzsüz bir cilde kavuşmanız için en iyi yüz krem markalarını bir araya getirdik. Gelin, bunlara birlikte göz atalım.

Kadin 09-08-23 17:14

Yumurta beyazı faydaları: Yumurta beyazı ne işe yarar?

Yumurta beyazı yumurta içindeki berrak ve jelatinimsi sıvıdır. Yüksek kalitede protein ve B vitaminleri içeren besleyici bir kaynaktır. Cilt sıkılaştırıcı etkisi, yağ kontrolü ve akne tedavisine yardımcı olabilir. Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkları hafifletme ve cilt tonunu düzenleme gibi faydaları vardır. Cilt bakımında doğal bir seçenek olarak tercih edilir. Ancak cilt alerjisi olanlar öncesinde test yapmalı ve cilt bakımında diğer doğal ürünlerle birlikte kullanmalıdır.

Haber 31-07-23 16:15

Hodan yağının faydaları nelerdir? Hodan yağı nedir, ne işe yarar?

Hodan yağının eşsiz güzellik sırlarını keşfedin. Kuru ciltleri nemlendirerek pürüzsüzlüğe kavuşturan, akne ve sivilcelerle mücadelede yardımcı olan bu doğal mucize, saçlarınıza parlaklık ve güç kazandıracak. Kaş ve kirpiklerinizin gürleşmesine destek olurken, kas ağrılarına şifa veriyor. Mantar ve enfeksiyonlara meydan okuyan doğal kalkanınız olacak.

Haber 30-07-23 23:03

Vücudundaki sivilceler yüzünden yaz aylarında istediği kıyafeti giyemeyenler için akne karşıtı ürünler

Geçmek bilmeyen vücut sivilceleri yaz aylarının tadını kaçırabilir, istediğiniz kıyafetleri giymenizde size engel olabilir. Yazın getirdiği fazla terleme ve çevresel faktörler de sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için farklı markaların en iyi akne karşıtı temizleyici ve losyonlarını sizin için bir araya getirdik. İşte o ürünler!

Kadin 21-07-23 18:09

Yoğurdun cilde faydaları nelerdir? Yoğurt cilde nasıl uygulanır?

Yüzde ortaya çıkan sivilce, siyah nokta, akne gibi sorunları yok etmek için içeriği bilinmeyen kimyasal ürünler kullanmak, bir sorunu çözerken başka bir cilt sorununa neden olabilir. Her evde bulunan doğal malzemelerle doğal bir cilt bakımı yaparak cilt üzerindeki sorunlar kolayca ortadan kaldırabilir. İçeriğinde bulunan vitamin ve minareller sayesinde oldukça faydalı olan yoğurdun cilt üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor.

Haber 25-06-23 18:28

Çay ağacı kremi faydaları: Çay ağacı kremi ne işe yarar?

Çay ağacı kremi doğal ve etkili bir cilt bakım ürünüdür. Çay ağacı yağı ile zenginleştirilmiş bu krem, cildinizi besler, korur ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Antioksidan ve antiseptik özellikleri sayesinde cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Çay ağacı kremi sivilce, akne, cilt irritasyonu, egzama gibi sorunlarla mücadele etmek için ideal bir seçenektir. Doğal içeriğiyle cildi rahatlatır, iyileştirir ve yeniler. Günlük kullanımda cildinizi nemlendirir ve yumuşaklık sağlar.

Haber 28-05-23 22:14

Kükürtlü sabunun faydaları nelerdir, cilde ve saça iyi gelir mi? Kükürtlü sabun ne işe yarar, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Kükürtlü sabun özellikle cilt problemleri ile mücadele etmek isteyenler arasında popüler hâle gelen bir sabun türüdür. Genellikle siyah ve sarı renkli olan kükürtlü sabun özellikle akne, sivilce, egzama ve mantar gibi cilt problemleri için önerilmektedir. Kükürtlü sabun içeriğindeki kükürt sayesinde cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Kükürt cildin doğal yağ dengesini koruyarak cildin nem seviyesini artırır. Peki, uyuz için kükürtlü sabun kullanılır mı?

Haber 08-05-23 13:31

Dövmelerinizden alın yazınıza kadar her şeyi kapatabilme özelliğine sahip fondötenler

Mükemmel bir ten makyajı için makyaj çantanızın olmazsa olmazı ürünlerinden biri, fondötenler. Bu ürünler cildinizdeki akne, sivilce izi, leke, göz altı morlukları ve gözenek görünümlerini kusursuz bir şekilde kapatmanıza yardımcı olurken aynı zamanda aydınlık ve ışıl ışıl bir görünüm de sağlar. Eğer siz de kaliteli fondöten ya da concealer arayışındaysanız en çok tercih edilen markaların ürünlerine yer verdiğimiz listeyi birlikte inceleyelim!

Kadin 23-03-23 15:24

Cildinizdeki lekelere karşı savaşan en iyi leke kremi markaları

Güneşe maruz kalma, yaşlanma, akne gibi etkenler ciltte lekelenmeye sebep olabiliyor. Ancak, günümüzde üretilen son teknoloji leke kremleri sayesinde bu lekeler kolayca yok edilebiliyor. Leke kremi seçerken en çok dikkat edilen konular arasında kremin içeriği ve leke üzerindeki etkisi yer alıyor. Siz de cilt lekelerinden mustaripseniz inatçı lekeler için üretilen en etkili leke kremlerine ihtiyacınız var demektir. Sizler için en iyi leke kremlerini listeledik. İşte detaylar!

Kadin 05-02-23 19:53

Dokunduğu yere şifa veriyor: Kulak kaşıntısını giderir, eklem ağrısını dindirir, akne izlerini yok eder

Hardal yağı tahmin edemeyeceğiniz kadar sağlık faydası ile doludur. Hem lezzetli bir baharat hem de faydalı bir besin olan hardal yağı, başta iltihap giderici olmak üzere birçok faydası bulunuyor. Hardal yağı, aynı zamanda saçların uzamasını hızlandırır, eklem ağrılarını dindirir ve kulak kaşıntısını dindirir.

Haber 05-11-22 16:00

Adı güzellik salonu ama yapılanların sonu yok! 'Pes' dedirten uygulamalar: Bakanlık ceza yağdırdı

Güzellik salonu adı altında açılan işletmelerde yapılan uygulamalar sonrası Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Botoks, dudak renklendirme, dolgu, çatlak ve akne tedavisi, gıdı eritme, kalça ve göğüs büyütme gibi cerrahi operasyonlar uyguladığı da belirtilen çok sayıda işletmeye 1,5 milyon lira ceza kesildi. Öte yandan "mide fıtığı ameliyatı" yapan bir profesör de ceza yedi

Haber 05-10-22 07:31

Bu sabunu en çok saçı olmayanlar tercih ediyor! En büyük özelliği ise...

Doğal tuzlardan üretilen tuz sabunları, şifa arayanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İçerisinde 84 adet mineral bulunan bu sabunlar, en çok da saçı olmayanlar tarafından talep görüyor. Bunun en büyük sebebi ise köpürmeyen bu sabunların saç ve cilt sağlığı için faydalı olması. Akne, sedef, sivilce ve mantar oluşumunu önleme özelliği bulunan tuz sabununun fiyatı ise 10 ila 15 lira arasında değişiyor.

Haber 26-09-22 10:10

TikTok zıvanadan çıktı! Şimdi de slugging akımı: Yüzlerine sürüp paylaşıyorlar

Kore’den yayılmaya başlayan yeni bir güzellik akımı izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. TikTok’da ortaya çıkan bu akım sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Cilt güzelliğini iyileştirdiği iddia edilen bu akımın aslında her şeyi daha kötü hale getirdiği belirtildi. Her gece uyumadan önce yapılması tavsiye edilen bu uygulama sonucu akne ve sivilce oluşumu daha da hızlanacaktır.

Haber 07-09-22 07:24

Sıcak yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından sizi koruyacak en iyi güneş kremleri

Cilt problemlerine karşı erkenden önlem almak istiyorsanız yaz kış fark etmeksizin mutlaka güneş kremini çantanızdan eksik etmemelisiniz. Akne, kuruluk ve kırışıklık gibi sorunların oluşmaması için ilk adım olarak güneş kremi kullanmalısınız. Bu yüzden cilt sağlığınız için harcadığınız paraya değecek, yapısıyla size rahatsızlık vermeyecek güneş kremlerini listeledik. Gelin, bu ürünlere birlikte göz atalım.

Kadin 04-08-22 14:19

Akne ne demek? Akne kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Akne ne demek? Akne kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:07

Patatesi böyle kullanmak kimsenin aklına gelmemişti! Patates sivilceye iyi gelir mi?

Cildinize hangi besinin, bitkinin veya kremin iyi geleceğini tahmin bile edemezsiniz. Patates maskesi de bu akımlardan biri. Sosyal medyada başlayan ve çoğu kişinin olumlu etkisini gördüğünü belirttiği patates maskesi ile akne ve sivilcelerinize veda edebilirsiniz. Yine de doğal ürünlerle cilt bakımı yaparken dikkatli olmakta fayda var. Patates maskesini öncelikle cildinizde görünmeyecek bir yerde denedikten sonra yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Kadin 13-05-22 14:35

Gül hastalığına karşı lazer uyarısı

Türk Dermatoloji Derneği Akne Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Serap Karadağ Gül: - "Uygun olmayan, cildi soyan, tahriş eden işlemler, asit içerikli kozmetikler, peelingler ve soyucu lazerler sonrası cilt bariyerinin yerine gelmesi zorlanmakta, hatta bazı hastalarda bu tarz uygulamalar sonrası hastalık başlayabilmektedir"

Yurthaber 26-04-22 15:09

Akne problemi yaşayanlara özel cilt bakım önerileri

Kusursuz ve pürüzsüz bir cilt herkesin hayalini süslüyor. Dış etmenler, yanlış bakım ürünlerini kullanmak, makyaj kalıntıları gibi faktörler ise akneli ciltleri zorlayan noktalardan sadece birkaçı. Ancak yağlı ve akneye meyilli cilde sahipseniz bu süreç biraz zorlu olsa da doğru ve düzenli bakım yöntemlerini uygulayarak hayalinizdeki cilde kavuşmanız mümkün. O hâlde gelin, cilt bakım rutininize hangi ürünleri eklemeniz gerekiyor, birlikte bakalım.

Haber 12-04-22 16:11

Akne ve sivilcelere karşı panzehir resmen! O yağı kullananlar şifa buluyor!

Akne ve sivilcelere iyi geldiği bilinen Hint yağının faydaları saymakla bitmez. Doğal bir nemlendirici olan bu yağ hem yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar hem de mantar gibi rahatsızlıklara ve saç derisine iyi gelir. Peki Hint yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir? Akne ve sivilce gibi birçok soruna iyi gelen Hint yağı ile ilgili detaylar haberimizde...

Haber 22-03-22 14:22

Son günlerde vaka sayıları patladı! Sizde de maskne olabilir

Pandemi döneminde uzun süre maske kullanımından dolayı pek çok kişi cilt sorunları yaşadı. Maske döneminde yeni bir terim ortaya çıktı. Maske akne yani ‘Maskne’ diye geçiyor. Maske aknesi yani maskenin olduğu bölgede aknelenme olarak biliniyor. Maskne’nin son günlerde çok arttığını belirten uzmanlar aynı zamanda maske zorunluluğunun kalkmasıyla yaz aylarında güneş kremi kullanılmasını tavsiye etti.

Haber 05-03-22 11:10

Sivilce ve akne kâbusunuz olmasın! Bu ipuçları sayesinde sivilce ve akne oluşumunun önüne geçebilirsiniz…

Sivilce ve akne, başta ergenlikte olmak üzere her yaş grubunda görülebilecek bir cilt problemi. Bu cilt probleminin birçok farklı sebebi olabilir. Dış görünüş ve özgüven üzerinde oldukça etkili olan sivilce ve akne oluşumunu tetikleyen başlıca alışkanlıkların ve yiyeceklerin neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte detaylar!

Kadin 24-02-22 18:28

Türk Dermatoloji Derneği evde yapılan kozmetik uygulamalara karşı uyardı

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pelin Kartal: - "Yanlış kozmetik ürün seçimi ve uygulaması, alerjik reaksiyon, akne, egzama, renk değişikliği, doku kaybı, yanık gibi ciddi yan etkilere neden olabilir" -"Dermatologlar ve uzman hekimler tarafından yapılması gereken kozmetik uygulamaları amatörce evlerinizde denemeyin"

Yurthaber 07-02-22 14:38

Pürüzsüz ve ışıl ışıl bir yüz için en iyi kil maskesi çeşitleri

Kusursuz görünen bir cilt, herkesin hayali. Neyse ki kil maskeleri ile bu hayale ulaşmak mümkün! Sivilce ve akne izlerinden arınmış, geniş gözenek problemi olmayan bir cilt için düzenli olarak kil maskesi uygulamak gerekir. Sağlıklı ve kusursuz bir görünüme kavuşmanıza yardım edecek en iyi kil maskesi çeşitlerini sizler için araştırdık.

Kadin 09-12-21 10:11

Beden pozitifliği savunucusu olan Chessie King, düğününde makyaj yapmayacağını söyleyerek meydan okudu

Fitness fenomeni ve beden pozitifliği savunucusu olan Chessie King, uzun süredir akne problemiyle mücadele ediyordu. Yüzündeki izler nedeniyle öz güveninde düşüş yaşadığı zamanları geride bıraktığını söyleyen King, sosyal medyadan ilham olmak için beden pozitifliği paylaşımları yapıyor. Öyle ki King, düğününde dahi sivilce izlerini kapatmamayı seçeceğini ifade etti.

Trend 21-10-21 16:26

Maske yüzünden cildiniz mahvolabilir! Güzelliğinizin yitip gitmemesi için hemen bunları yapın

Maske, pandemi sürecinde vazgeçilmezlerimiz arasında yerini aldı. Bununla birlikte gün boyu maske altında kalan cildimizde akne, kaşıntı, kızarıklık gibi birçok cilt problemi de ortaya çıkabiliyor. Bu problemlerin önüne geçmek için birkaç bakım önerisini uygulamanız yetiyor! Gelin, gün boyu maskenin altında kalan cilt için bakım önerilerini inceleyelim.

Kadin 27-09-21 09:50

Sivilce ve akne nasıl geçer? Sivilce ve akneli ciltten kurtulmak mümkün: İşte yöntemi

Sivilce ve akne problemi hemen herkesin ortak sorunudur. Beslenme şeklinden yaş aralığına, kullanılan cilt bakım ürünlerine kadar pek çok farklı neden sivilce ve akne sorununa yol açabilir. Güzel bir cilde sahip olmak isteyenlerin aklını kurcalayan ise sivilce ve akne nasıl geçer sorusudur. Sivilce ve akne nasıl geçer diye merak edenlerin ilk odaklandığı konu cilt bakımı olsa da atlanmaması gereken nokta yeme alışkanlıklarıdır. İşte detaylar...

Kadin 07-07-21 16:06

Sivilceleriyle güzellik algısını baştan yazdı! Kendisini saklamayı asla tercih etmedi

Akne ve yüzdeki sivilce lekeleri pek çok kişiyi güvensiz hissettirebilir. Hatta bunları kapatmak için çoğu insan photoshop ve filtreleri kullanıyorlar. Ancak Kadeeja Khan isimli sosyal medya fenomeni cildini ve lekelerini saklamadan daha güzel hissettiğini ortaya koydu.

Trend 25-05-21 11:56

Sivilcelerden kurtulmak için bitkilerden destek alabilirsiniz! Bu yöntemle geçmeyen sivilcelerden anında kurtulabilirsiniz

Akne tedavisinde son yıllarda fitoterapi popüler hale geldi. Geçmeyen sivilce izlerden kurtulmak izin tıbbi tedavilere ek olarak uzmanlar doğal yöntemleri de tavsiye ediyor. Çay ağacı yağı, aloe vera, yeşil çay ve resveratrol başta olmak üzere birçok bitki sivilce tedavisinin yanında tercih ediliyor.

Kadin 10-05-21 11:20

Alt tarafı bir krem diye düşünmeyin! Eğer cildinizde akne varsa nemlendiriciniz...

Tüm nemlendiricilerin aynı olduğunu düşünebilirsiniz ancak durum hiç de öyle değil. Cildiniz kuru mu, yağlı mı, normal mi yoksa bunların bir kombinasyonu mu? Sivilceye yatkın mısınız veya hassas bir cildiniz mi var? Bu soruların cevapları, hangi tip nemlendiriciyi seçeceğinizi belirlemelidir çünkü farklı ürünler farklı cilt tipleri için formüle edilmiştir. Cilt tipine göre hangi ürünler seçilmeli, bakalım.

Kadin 23-02-21 16:35

Sıkmak çözüm değil... Akneleri yok eden doğal yöntemle tanışın! Sirke ve aloe vera...

Akne, dünyadaki en yaygın cilt sorunlarından biri ve genç yetişkinlerin tahmini olarak 85'ini etkiliyor. Akne tedavileri için akne solüsyonları kullanılabilir ancak, bunlar pahalı olabilir ve kuruluk, kızarıklık ve tahriş gibi istenmeyen yan etkilere sahip olabilir. Sizin için akneleri yok eden doğal yöntemleri araştırdık.

Kadin 25-01-21 14:17

Sivilceli ciltler için mucize gibi çalışan yağ! Kekik yağı bakterilerle savaşırken...

Sivilceniz varsa ve reçeteli akne tedavilerine bir alternatif arıyorsanız, uçucu yağların mucize gibi çalıştığını görebilirsiniz. Peki bitkinin farklı bölümlerinden buharla çıkarılan uçucu yağların hangileri sivilceleri gideriyor? İşte sivilceli ciltler için aromaterapide kullanılan yağlar.

Kadin 25-01-21 09:46

Kimyasala artık para harcamayacaksınız! Evde yapabileceğiniz 3 çilek maskesi tarifi

En iyi doğal ürünlerden birinin çilek olduğunu biliyor muydunuz? Akne tedavisi için ticari olarak başarıyla satılan salisilik asit dahil olmak üzere esansiyel meyve asitleri içerirler. Öyleyse, bu inanılmaz derecede kolay çilekli cilt maskelerini doğrudan mutfağınızda deneyebilirken neden sivilce tedavisi veya başka bir yapay kimyasal ürün için büyük paralar harcayasınız ki? Gelin önce çilek maskesinin faydalarına sonra da maske tariflerine bakalım.

Kadin 18-01-21 11:19

Siyah noktalardan kurtulmak için nasıl cilt maskesi yapılır? Kökünden söküp atan kahveli karışım...

Milyonlarca insan siyah noktalarla mücadele ediyor bu yüzden yalnız olmadığınızı bilin. Akne çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Beyaz başlıklar ve siyah noktalar en yaygın olanlarıdır. Tüm sivilce türleri, aşırı yağ , kir ve ölü cilt hücreleri bir gözeneğe hapsolduğunda ortaya çıkar. Ancak siyah noktalardan kurtulmanın kolay bir yolu olduğunu unutmayın.

Kadin 08-01-21 09:42

Sihirli bir değnek gibi! Ünlüler bu sayede kusursuz görünüyor! Göz altı morlukları ve kırmızı lekeler için...

Akne, yaşlılık lekeleri, cilt tonu farklılığı ve koyu halkalar hayatın normal bir parçasıdır ve utanılacak bir şey değildir. Ancak, eşit tonda kusursuz bir cilde kavuşmak hiç de uzakta değil. Renk değişimini ortadan kaldıran ve pürüzlü dokuyu düzelten cildiniz için en iyi kapatıcıyı bakın nasıl seçeceksiniz. İşte ipuçları...

Kadin 22-12-20 07:58

Sonuçlara inanamayacaksınız! Aspirini bununla karıştırıp yüzünüze sürün...

Akne, siyah nokta, sivilce giderici ve gözenek küçültücü ürünlerin en önemli ortak noktası salisilik asit içermeleridir. Yıllardır hepimizin evinin bir köşesinde yer alan aspirinin her bir minik tabletinin salisilik asit ile dolu olduğunu daha önce hiç duymuş muydunuz? Tek başına aspirini maske haline getirmek biraz zor olacağı için hemen baldan destek alabilirsiniz.

Kadin 14-12-20 14:22

Akne değil maskne! Maske nedeniyle tıkanan cilt...

Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, Çin Hubei'deki sağlık çalışanlarının en az yüzde 83'ünün cilt problemleri yaşadığını, sağlık çalışanları dışındaki kişilerde de akne problemlerinde yüksek oranda artış olduğunu ortaya koydu. Bunun sebebi de, maske nedeniyle tıkanan cilt gözenekleri ve yağ bezi kanalları, gün sonunda temizlenmediği takdirde iltihaplı sivilcelere dönüşüyor.

Kadin 11-12-20 14:04

Boşuna para vermeyin! Bu derdin devası karnabahardaymış

Akne izleri cilde ve altındaki dokuya zarar verir. Vücut bu hasarı onarmaya çalışır ve kolajen üretir. Vücut çok az veya çok fazla kolajen üretirse, bir yara izi belirir. Kozmetik endüstrisi sivilce izleriyle savaşmanın birçok yolunu buldu ancak, bunu yapmanın en kolay ve en doğal yolu sizin için önerdiğimiz bu yiyeceklerde bulunuyor.

Kadin 13-11-20 16:24

Göz altı kapatıcısı uygulamanın püf noktası! Ünlü isimler bu yöntemi uyguluyor

Cilt kusurlarını kapatıp, yüzde homojen bir renk tonu oluşturmaya yarayan göz altı kapatıcıları aynı zamanda sivilce ve akne izlerini yok etmek için de kullanılıyor. Peki, göz altı kapatıcısını doğru bir şekilde nasıl sürebiliriz? İşte detaylar...

Kadin 13-10-20 10:57

Akneden nasıl kurtulunur? 5 önemli öneri!

Akne sorunu yani sivilcelenme özellikle gençlerde ergenlik döneminde başlıyor. Çoğu zaman 20’li yaşların sonlarına doğru artık görülmese de, bazı durumlarda genetik sebeplerle 50’li yaşlara kadar kişiye rahatsızlık vermeye devam edebiliyor. Akneler çoğunlukla yüz, boyun gibi gözle görülür bölgelerde çıktığı için psikolojiyi olumsuz etkilemekle beraber yaşam kalitesini de düşürüyor.

Kadin 25-09-20 07:32

Sivilce değil akne değil! Göz çevresindeki bezeler ne anlama geliyor?

Çoğunlukla da göz çevresinde görülen Milia adındaki bezeler can sıkıcı olabilir. Bu cilt problemini çözmek için önce içten dışa bir çözüm yolu deneyebilirsiniz. Bunun için de her gün bir bardak pancar suyu tüketmek iyi bir fikir olabilir.

Kadin 24-09-20 12:17