Alzheimer Belirtileri Haberleri

Unutkanlığı hafife almayın... Canan Karatay alzheimer hastalığını önleyecek besinleri tek tek açıkladı! Bunları mutlaka tüketin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa alzheimer hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, alzheimer hastalığını önceleyecek besinleri tek tek açıkladı.

Haber 07-12-2023 10:06

Uzman isim uyardı! Hemen deneyin, küçük parmağınızla bu hareketi yapamıyorsanız risk altında olabilirsiniz

7. önde gelen ölüm nedeni olarak bilinen bunama (demans) hastalığının en yaygın türü olan Alzheimer, dünya genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla büyük artış gösteriyor. Doktor Jay Will, geçtiğimiz yıl TikTok'ta paylaştığı videoda felç ve özellikle Alzheimer hastalığı olmak üzere bunama gelişme riskimizin yüksek olup olmadığını gösterebilecek bir test gösterdi.

Haber 30-11-2023 13:19

Gün içinde bunu yapıyorsanız dikkat! O hastalığın riskini yüzde 63 yükseltiyor

Doğru beslenme, egzersiz ve hareketli bir yaşam sağlık açısından son derece önemlidir. İş yaşamı nedeniyle birçok kişi günün büyük bir bölümünü oturarak geçiriyor. Bu durumun sağlık açısından olumsuz bir etkisi olduğunu belirten uzmanlar çok sık görülen bir hastalığı işaret edip riskin yüzde 63 oranında yükselebileceğini söyledi.

Haber 01-10-2023 14:07

Bunları yiyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı, meğer severek tükettiğimiz o besinler bunamaya neden oluyormuş

Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...

Haber 05-09-2023 14:31

Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Belirtileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alzheimer Belirtileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

30'lu yaşlarda bunu yaşadıysanız dikkat! Meğer Alzheimer'ın en büyük nedeni oymuş

Unutkanlık çağımızın en büyük sorunlarından biri. Yapılan bir araştırmaya göre 30'lu yaşlarda yaşanan bazı durumlar Alzheimer'ın habercisi. Hastalık yıllar önce sinyal veriyor. Alzheimer'ın en büyük nedeni ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Haber 11-08-2023 11:40

Alzheimer hastalığının yıllar önce görülen ilk belirtisi! Gözlerdeki değişime dikkat

Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.

Haber 05-04-2023 09:11

Sürekli olarak şey diyorsanız dikkat! Alzheimer riskiniz çok yüksek

Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 20-09-2022 12:52

Dikkat! Daha önce Covid olduysanız bu hastalığa yakalanma riskiniz yüksek

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hem sağlık hem de sosyal açıdan birçok değişim yaşamamıza neden oldu. Toplumda birçok insan oldukça korunmasına ve aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalandı. Yapılan araştırmalar daha önce Covid geçiren kişilerin bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 16-09-2022 10:37