Asi Haberleri Ve Son Dakika Asi Haberleri

Asi Haberleri Ve Son Dakika Asi Haberleri

Aşı, tıp ve botanik alanlarında farklı anlamlarda kullanılan bir terimdir. Zayıflatılmış hastalık virüsü ve hastalık etkeninin parçaları ya da salgılarını içeren çözeltiye tıpta aşı adı verilir. Aşılar, insan veya hayvan vücutlarına verilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırmanın amaçlandığı bir uygulamadır. Canlı, ölü, subünit ve toksoid aşılar olmak üzere dört farklı türe sahiptir. Verem, kabakulak ve kızamık aşıları canlı; boğmaca aşısı ise ölü aşı kategorisinde yer alır. Tetanoz ve difteri toksoid aşılar olarak sınıflandırılırken grip ve Hepatit B subünit aşılara girer. Hastalığın olumsuz etkilerini ve ortaya çıkmasını engelleyen aşı uygulaması sonrasında antikorların vücutta uzun süre kaldığı görülmüştür. Botanik biliminde ise aşı, bitkilerde uygulanmakta olan tohumsuz üretim şekline denir.

Aşı Haberleri

Biontech aşısıyla ilgili çarpıcı iddia! İnsan kullanımına uygun değil

Corona virüsü salgınıyla mücadele için geliştirilen, Pfizer'ın Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucu ortakları arasında olduğu BioNTech aşısı hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Florida'nın sağlıktan sorumlu bakanı Dr. Joseph Ladapo, Biontech aşılarıyla ilgili "Bu aşılar insanlarda kullanım için uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Trend 04-01-2024 14:31

Bakan Koca tarih vererek duyurdu: Aşıların tamamı yüzde 100 Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, "Çocukluk çağı bağışıklama programındaki kuduz, Hepatit A ve suçiçeği gibi üç aşıyı teknoloji transferi ile Türkiye'de üreteceğiz. Bağışıklama programındaki diğer tüm aşılar Hıfzıssıhha'da üretilecek. 2028'de tüm aşılar yüzde 100 Türkiye'de üretiliyor olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 16-12-2023 23:16

Sağlık Bakanlığı'ndan ATS kaynaklı aşılarda tehlike iddialarına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, “Aşı Takip Sistemi (ATS) kaynaklı aşılarda tehlike olduğu” iddialarıyla ilgili yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 'ATS kaynaklı aşılarda tehlike olduğu' iddiaları yalanlandı.

Haber 04-12-2023 19:00

Bağışıklığınızı 9 adımda zirveye çıkarın! Uzman isimden kışı sapasağlam geçirmek için öneriler

Hastalıklardan korunmada önemli bir yeri olan bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlardan biridir. Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önerilerde bulundu.

Haber 13-10-2023 08:45

Aşı

Asi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Asi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Covid-19'un yeni varyantı Eris, yükseliyor! 51 ülkeye yayıldı... İşte en çok görülen belirtileri!

Dünya ağır yaralı olarak ayrıldığı koronavirüs pandemisi sonrası yeni bir virüsün kıskacında. Koronavirüsün bir varyantı olan Eris, şimdiden 51 farklı ülkede yayılım gösterdi. Uzmanlar Eris varyantı hakkında çok kritik açıklamalarda bulundu. İşte bütün detaylar!

Haber 14-08-2023 15:25

LeBron James'in oğlu için Covid-19 iddiası! Geçirdiği kalp krizinin aşıyla ilgisi var mı? Elon Musk'tan gündeme bomba gibi düşen iddia...

LeBron James'in oğlu Bronny, yaptığı antrenman esnasında kalp krizi geçirmişti. Durumu stabil olan Bronny, yoğun bakım ünitesinden çıkarılmıştı. Ünlü iş insanı Elon Musk, Bronny'nin kalp krizinin nedeninin Covid-19 aşısının olabileceğini iddia etti.

Spor 26-07-2023 10:39

Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de görülmeye başladı! Yaklaşan kızamık tehlikesine dikkat

Kızamık hastalığı son günlerde Türkiye'nin gündemleri arasında yer alıyor. Türkiye'de salgın haline gelen kızamık sadece çocukları değil yetişkinleri de etkiliyor. Çocukken aşı yaptırmasına rağmen 35 yaşında kızamık olan Gülşah Becerikli Aksan, yaşadığı kızamık belirtilerini anlattı.

Haber 18-06-2023 10:04

Ankara Üniversitesi, yerli KKKA aşısı geliştirecek

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı Prof. Dr. Aykut Özkul öncülüğünde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) desteğiyle yerli aşı geliştirme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Haber 17-05-2023 19:57

Ardahan'da farklı illere hayvan sevkiyatları başladı

Ardahan'da, SAT-2 serotipi hastalığı sonrası büyükbaş hayvanların aşı işlemlerinin büyük bölümünün tamamlandığı canlı hayvan pazarlarından farklı illere sevkiyatlar başladı.

Yurthaber 01-05-2023 15:12

Kars'ta aşı çalışmaları sonrası açılan canlı hayvan pazarlarında sevkiyatlar başladı

Kars'ta, SAT-2 serotipi hastalığı sonrası büyükbaş hayvanların aşı işleminin tamamlanmasıyla açılan canlı hayvan pazarlarından İstanbul, Mersin, Ankara ve Kayseri'ye sevkiyat yapıldı.

Yurthaber 28-04-2023 13:55

'Bir salgından söz edebiliriz' Prof. Dr. Yavuz uyardı: İstanbul'dan çok fazla vaka bildirimi gelmeye başladı

KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, kızamık vakalarında büyük artış yaşandığını söyledi. Yavuz, kliniklerinde tedavi gören 2 erişkin hastadan 1'inin öğretmen olduğuna dikkat çekip "İstanbul'dan çok fazla vaka bildirimi gelmeye başladı, bir salgından söz edebiliriz gerçekten. Aşılama takviminde bir an önce eski oranlarımıza ulaşmamız gerekiyor" dedi. Kovid 19’un mevsimsel grip gibi görülemeyeceğini aktaran Yavuz, bazı merkezlerde test pozitiflik oranının yüzde 50'lere ulaştığını söyledi.

Haber 01-04-2023 11:48

Rus koronavirüs aşısının geliştiricisiydi! Arkadaşı tarafından kemerle boğularak öldürüldü

Rusya Gamaleya Ulusal Araştırma Merkezi'nde Sputnik V aşısının geliştiricilerinden Andrey Botikov, yakın arkadaşı tarafından evinde kemerle boğularak öldürüldü.

Haber 03-03-2023 18:39

Giderek artan kızamık vakaları endişe yarattı! Ölümcül salgın yeniden başlayabilir

Kızamık hastalığı özellikle çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığında aşının önemi her fırsatta belirtiliyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar bu durumun ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Haber 01-02-2023 11:54

Özlem Türeci ve Uğur Şahin dünyaca ünlü dergiye kapak oldu! Kanser aşısı müjdesi…

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 16-01-2023 09:55

Piyasadan geri çekilmişti! Sağlık Bakanlığından aşı açıklaması

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, piyasadan çekilme işlemi uygulanan tetanos-difteri aşısına ilişkin, "Aşının toplatılmasını gerektirecek istenmeyen etki bildiriminde bulunulmamıştır. Ancak son denetim esnasında eksiklik görülen bazı süreçlere bağlı olarak komisyon kararıyla ilgili seriye çekme uygulanmıştır" açıklaması yapıldı.

Haber 24-12-2022 21:40

MRNA kanser aşısı umut oldu! 10 kat daha iyi diyerek duyurdu, Türkiye'ye geleceği tarihi açıkladı

Koronavirüs pandemisi döneminde geliştirilen ve tüm dünyada tedavi sürecinde yayın olarak kullanılan MRNA teknolojisi şimdi de kanser için umut oldu. Çalışmalarda faz-3 aşamasına geçilen MRNA'lı aşılar bundan böyle kanser tedavisinde kullanılacak. Üstelik aşının Türkiye'de uygulanacağı tarih de belli. İşte kanser tedavisinde yeni bir dönemi başlatacak olan MRNA'lı aşılarla ilgili tüm detaylar...

Haber 16-12-2022 07:42

Kars'ta sahipsiz hayvanlar kuduza karşı aşılanıyor

Kars'ın Kağızman ilçesinde kuduz nedeniyle bir köyün karantinaya alınmasının ardından il genelinde sahipsiz hayvanlara karşı aşılama çalışması yürütülüyor.

Yurthaber 30-11-2022 13:46

DSÖ, savunmasız bölgelerin yetersiz aşı nedeniyle risk altında olduğunu duyurdu!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya üzerinde eşit yapılmayan aşı dağılımının savunmasız insanları aşıdan mahrum bıraktığını açıkladı.

Haber 09-11-2022 23:52

Aydın’da 28 mahallede mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde hayvanlarda görülen "mavi dil hastalığı" nedeniyle 28 mahalle karantina altına alındı.

Haber 03-11-2022 07:43

Önce gönüllü sonra pişman oldu: Aşı testinde başına gelmeyen kalmadı

Yeni bir aşının çalışmalarına para karşılığı katılan kadın binlerce sivrisinek tarafından ısırmayı da kabul etmiş oldu. Carolina Reid isimli kadın, test yapılacağı günler aç bırakılmış yüzlerce sivrisinek tarafından ısırılıyordu. Sadece kolunun açık kaldığı özel bir kıyafetle sivrisineklerin olduğu odaya giren kadın, test çalışmalarının sonucunda sıtmaya yakalandı.

Haber 01-11-2022 18:09

Dikkat! Belirtisi değişti: Covid enfeksiyonu ilk darbeyi tuvaletten vuruyor

Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 23-10-2022 10:51

Uğur Şahin ve Özlem Türeci kanser aşısıyla ilgili müjdeli haberi duyurdu! Kovid aşılarındaki teknoloji kullanılacak: Tarih verdiler

Geliştirdikleri mRNA teknolojili Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı ile dünya gündemine damgasını vuran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bu kez kanser aşısıyla ilgili müjdeli haber geldi. Kovid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olmak için kullanılabileceğini söyleyen BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, kanser aşısıyla alakalı bir tarih de verdi.

Haber 17-10-2022 11:33

Malavi 5 yaş altı tüm çocukları sıtmaya karşı aşılayacak

Malavi 5 yaş altı tüm çocukları sıtmaya karşı aşılayacak

Yurthaber 11-10-2022 19:11

Uzmanlar uyarıyor: Bu kış virüslerin çok daha fazla artması bekleniyor

Kış aylarında virüsler çok daha bulaşıcı olabiliyor. Kapalı alanlar virüslerin hızlı bir şekilde bulaşmasına neden oluyor. Uzmanlar özellikle bu kış virüslerin artabileceğini belirterek hasta olan kişilerin yapmaları gerekenleri açıkladı. Bilinçli bir şekilde kendinizin ve çevrenizin hastalanma riskini azaltabilirsiniz.

Haber 02-10-2022 12:19

Dikkat! Uyarı geldi: Bu yıl daha erken ve çok görülecek

Koronavirüs nedeniyle her şey değişti. Uzmanlar grip vakalarına karşı uyarıda bulundu. Bu yıl daha erken ve daha çok görülmesi beklenen grip vakalarının ağır seyredeceği tahmin ediliyor. Çocuklar ve yaşlılar aşı olmalı uyarısında bulunan Prof. Dr. Zafer Kurugöl “Altta yatan kronik hastalığı olanlar, gebeler, akciğer, kalp hastası olanlar, kilolu, özellikle beş yaş altı çocuklar mutlaka aşı olmalı” ifadelerini kullandı.

Haber 24-09-2022 07:32

Dikkat! Daha önce Covid olduysanız bu hastalığa yakalanma riskiniz yüksek

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hem sağlık hem de sosyal açıdan birçok değişim yaşamamıza neden oldu. Toplumda birçok insan oldukça korunmasına ve aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalandı. Yapılan araştırmalar daha önce Covid geçiren kişilerin bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 16-09-2022 10:37

Uzmanlar uyarıyor: Batı Nil virüsünün belirtisine dikkat! Hastalık hızla yayılıyor

Komşu ülkemiz olan Yunanistan'da hızla artan Batı Nil vakaları tüm dünyayı tedirgin ediyor. Kolayca bulaşan Batı Nil virüsü belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Batı Nil virüs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 07-09-2022 15:08

Hatay'da balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı

Hatay'da balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı

Yurthaber 06-09-2022 11:31

Solunabilir Kovid-19 aşısına onay çıktı! İlk örnek olacak

Çinli şirketin geliştirdiği "solunabilir" Kovid-19 aşısına onay verildi. CanSino Biotech'in geliştirdiği "Convidecia Air", Kovid-19 aşıları arasında enjektör yerine nebulizatör (fısfıs) ile tatbik edilen ilk örnek olacak.

Haber 05-09-2022 19:01

Artış gösteren grip vakaları için aşı uyarısı

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Feyza Umay Koç: - "Özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribe karşı korunması ve bulaşın önlenmesi için grip aşılarının yaptırılması büyük önem taşıyor"

Yurthaber 02-09-2022 15:35

Bu varyantlar daha bulaşıcı! Hatırlatma dozları yapılmazsa ölüm riski yüksek

Koronavirüsünün etkileri tüm dünyada devam ediyor. 2019 yılından itibaren tüm dünyayı etkileyen Covid-19 nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Doktorlar yeni varyantların çok daha tehlikeli olduğunu belirterek hatırlatma dozları hakkında uyarıyor.

Haber 22-08-2022 11:18

Çok hızlı bulaşıyor! Çocuk felci nedir? Belirtileri nelerdir?

Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 15:55

Bilim adamları uyardı! Bu kış maskeler geri dönebilir

Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 19-08-2022 17:13

Antalya'da Kovid-19 vaka sayılarında azalma

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük: - "İki haftadır vaka sayıları, artık aşağıya doğru bir azalma eğilimi gösteriyor. Yoğun bakımda hasta sayısında da bir azalma var" - "Son dönemde vaka sayıları çok artmış olmasına rağmen hastane yükümüzün çok artmadığını gördük. Aşı hastane ve yoğun bakım yatışını azaltıyor"

Yurthaber 16-08-2022 16:11

Tunceli’de bir köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Tunceli’de bir köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Yurthaber 16-08-2022 12:43

Son dakika: Koronavirüste ‘sonbahar’ uyarısı! ‘Büyük faydası var…’

Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte panik yaratan açıklamalar da peş peşe gelmeye başladı. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, hatırlatma dozu aşılarının sonbahar mevsiminden önce yaptırılması konusunda çağrı yaptı. Kayıpmaz ayrıca kovid geçirenlerin 14 gün süreyle virüsü bulaştırma risklerinin olduğunu söyleyerek 'maske' uyarısında bulundu.

Haber 11-08-2022 12:37

Vaka sayısı 5’e yükselmişti! Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir?

Covid-19 etkileri bitmeden başlayan Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı tedirgin ediyor. Giderek yayılan maymun çiçeği hastalığından korunmak için bilinçli olmak gerekiyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak ettikleriniz için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 09-08-2022 16:25

Trakya'da hatırlatma dozu hareketliliği devam ediyor

Trakya'da "hatırlatma dozu" hareketliliği devam ediyor

Yurthaber 29-07-2022 11:34

Kırklareli'nde huzurevi sakinlerine hatırlatma dozu uygulandı

Kırklareli'nde huzurevi sakinlerine "hatırlatma dozu" uygulandı

Yurthaber 26-07-2022 09:01

Trakya'daki hastanelerde hatırlatma dozu yoğunluğu sürüyor

Trakya'daki hastanelerde "hatırlatma dozu" yoğunluğu sürüyor

Yurthaber 25-07-2022 10:49

Diyarbakır'da Kovid-19 vaka artışına karşı aşı çağrısı

DÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. İlyas Yolbaş: - "Aşının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Daha önce Kovid-19 aşısı olmamış ve hastalığı geçirmemiş kişilerin mutlaka aşı olması gerekiyor" - İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu: - "Bölge illerinin tümünde aşı oranlarının düşük olması nedeniyle bağışıklık sistemlerinde bazı eksiklerimiz var. Tüm Diyarbakırlı hemşerilerimiz, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm sağlık kahramanlarımızın verdiği aşılama hizmetlerinden faydalansın"

Yurthaber 24-07-2022 10:23

Artan Kovid-19 vakalarına karşı hatırlatma dozu yaptırın çağrısı

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük: - "Elimizde kullanabileceğimiz en güçlü silah şu an için aşı. Toplumdan ricamız en kısa sürede hatırlatma dozlarını yaptırmaları"

Yurthaber 20-07-2022 17:01

Şanlıurfa'da Kovid-19 vaka artışına karşı aşı uyarısı

Şanlıurfa'da Kovid-19 vaka artışına karşı aşı uyarısı

Yurthaber 20-07-2022 15:52

Trakya'daki hastanelerde hatırlatma dozu yoğunluğu oluştu

Trakya'daki hastanelerde "hatırlatma dozu" yoğunluğu oluştu

Yurthaber 13-07-2022 11:39

Eskişehir'de Kovid-19'a karşı yeni hatırlatma dozunun uygulanmasına başlandı

Hatırlatma dozu için gelenler, Yunusemre Devlet Hastanesinin aşı polikliniği önünde uzun kuyruk oluşturdu

Yurthaber 11-07-2022 15:10

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Aşılar...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son iki haftada dünya genelinde Kovid-19 vaka artış oranının yüzde 30'a yükseldiğini açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Haber 06-07-2022 19:07

Kanser aşısında sonuçlar 'umut verici'

Kanser aşısı çalışmaları dünyanın dört bir tarafında devam ediyor. Bir süredir üzerinde çalışılan ve Covid-19 aşısına benzer teknoloji kullanılarak hazırlanan kanser aşısının erken sonuçları açıklandı. Araştırmacılar, kişiselleştirilmiş bir kanser aşısının "gerçekten umut verici" erken sonuçlar verdiğini söylüyor.

Haber 06-07-2022 10:15

Sağlık Bakanlığı haftalık Kovid-19 verilerini açıkladı

Ülke genelinde 27 Haziran-3 Temmuz'da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi

Yurthaber 05-07-2022 00:10

Maymun çiçeği: ABD'de virüse maruz kaldığını düşünen herkese aşı

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) maymun çiçeği salgınını durdurmak için eyaletlere on binlerce maymun çiçeği aşısı göndermeye başladı.

Haber 29-06-2022 11:39