Bebek Hareketleri Kacinci Haftada Azalir Haberleri

Van'da 24 haftalıkken dünyaya gelen 500 gramlık bebek sağlık çalışanlarının çabasıyla büyüyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde dünyaya gelen 500 gram ağırlığındaki bebek, sağlık çalışanlarının müdahaleleriyle 6 haftada 760 grama ulaştı.

Yurthaber 2023-11-16 13:34:53

Bu kür adeta güzellik iksiri! Haftada 3 kez tüketmek cildi bebek gibi yapıyor

Cilt problemleri hem ilerleyen yaş hem de dış faktörler sonucu ortaya çıkabiliyor. Ancak düzenli cilt bakımı ve sağlıklı beslenme ile cildinizi daha genç bir görünüme kavuşturmak mümkün. Bu kür tarifi hücre onarımı ile cildinizi bebek gibi yapıyor.

Kadin 2023-08-27 13:34:41

Sivilcelerinizden bir haftada kurtulun! Cilt kusurlarına veda ettiren formül, yüzünüz bebek gibi olacak

Çoğunlukla ergenlik döneminde görülmeye başlayan sivilceler, yağlı cilde sahip kişilerde 30'lu, hatta 40'lı yaşlara kadar sürebiliyor. Sivilce için kullanılan bazı ilaçların yan etkisi ise oldukça fazla. Cilt kusurlarından kurtulmak isteyenler için doğal tedavi yöntemini sizler için derledik. İşte, sivilce geçiren o mucizevi yöntem....

Kadin 2023-08-10 11:25:08

Normal doğum kaçıncı haftada olur? Normal doğum hakkında bilinmesi gerekenler

Normal doğum anne adayının vücudunun kendi doğal süreçleriyle bebeğin doğumunu gerçekleştirdiği doğal bir doğum yöntemidir. Bu doğum şekli, bebek ve anne için pek çok fayda sağlayabilir. Normal doğum, anne adayının vücutta doğal hormonların salgılanmasını teşvik ederek rahim kaslarının doğum sancılarıyla ritmik bir şekilde çalışmasına izin verir.

Kadin 2023-07-31 16:27:06

Günlük 1,5 - 2 kilo süt içiriyorum diyor, yanından hiç ayırmıyor! Büyüyünce kesip yiyecek değilim... Evlat gibi bakıyorum ona

Ankara’da yaşayan 70 yaşındaki Medine Kara, 'Nonik' ismini verdiği kuzusuna bebek gibi bakıyor, yanından hiç ayırmıyor. Kara, bakımına ve beslenmesine önem verdiği Nonik'e günlük 1,5 - 2 kilo süt içirdiğini, haftada 100 liralık bez aldığını söylüyor. Medine Kara, "Büyüsün, büyüyünce kesip yiyecek değilim. Evlat gibi bakıyorum ona. Kışa kadar bakarım. Başka kuzu da yanında olsa eş olarak bakarım. Tek durmuyor, sağa koşuyor, sola koşuyor” diye konuştu.

Haber 08-05-23 12:05

Doktorlar söyleyince inanamadı! “Bir haftada iki kez hamile kaldım”

İngiltere’nin Beckton şehrinde yaşayan 30 yaşındaki Alica Luca isimli kadın ve eşi Rick Carmea ilk çocuklarını kucaklarına aldıktan sonra uzun yıllar boyunca yeniden bebek sahibi olmak için uğraş verdi. Tüm çabalarına rağmen yeniden çocuk sahibi olamayan aile mucizeyi yaşadı. Çünkü Alina, bir hafta içinde iki kez hamile kaldı. Kadın tıbbi olarak ikiz olmayan kızları Ellie ve Millie’yi kucağına aldığında büyük bir mutluluk yaşadı.

Kadin 20-07-22 13:23

Ebru Şallı zayıf fiziğiyle dikkat çekti! İskelet modası çoktan geçti...

Sunucu Ebru Şallı en son tüp bebek tedavisiyle gündeme gelmişti. Spor hareketleri ve beslenme tavsiyelerini sosyal medya hesabından paylaşan pilates eğitmeni Ebru Şallı, tahtanın üzerine yattığı pozuyla eleştiri yağmuruna tutuldu.

Magazin 14-04-22 18:44

Uzmanından bebeğinizin ağlama nöbetlerini gözlemleyin uyarısı

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzman Dr. Gülnara Heydarova: - "Günde üç saat, haftada üç gün ve en az üç haftadır devam eden ağlama ve huzursuzluk atakları infantil kolik olarak adlandırılır. Bebek üç aylık olduğunda infantil kolik ağlamaları kendiliğinden kaybolur. Genellikle bebeklerde infantil kolik ağlamaları akşam veya gece olur"

Yurthaber 17-03-22 13:34

Erkek çocukları ne zaman sünnet olmalı?

Bebeklik döneminde sünnet hangi ay olursa olsun, ileriki yaşlara göre daha avantajlıdır. Ancak, ilk 6 ayın büyük avantajları vardır. Sünnetin çok kısa sürmesi nedeniyle, bebek kaç aylık olursa olsun, hareketleri sünneti engellemez. Sünnet sırasında bacaklarının kısa süreyle tutulması yeterlidir. Vücudun hareketleri sıkıntı yaratmaz. Hareket durumu, sünnet sonrasında da sakınca yaratmamaktadır. Kısacası, bebeğin hareketli olması sünnette zorluk oluşturmaz.

Haber 08-03-22 15:51

15 günde fiyatı yüzde 50 arttı! Taneyle satılmaya başlandı

Son gelen zamlardan bebek bezi de nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğin etkili olduğu fiyat artışlarından dolayı, bebek bezinin fiyatında son iki haftada yüzde 50 artış oldu. Öte yandan bazı marketler taneyle bebek bezi satmaya başladı.

Finans 08-12-21 10:24

''Doktorlar yaşamaz'' dedi, mucizeyi başardı! Bir paket şekerden bile daha hafifti

23. haftada doğan ve ağırlığı bir torba şekerden daha hafif olan bebek, hayata sıkı sıkı tutunmasıyla bir mucizenin yaşanmasını sağladı. Jayden adındaki bebek, doktorların anneye ''Hamileliğini sonlandıralım'' demesine rağmen yaşama tutundu ve artık bugün 3 yaşında oldu.

Haber 08-05-21 14:30

Evde kalça ve basen eritmek için hangi hareketler yapılır?

Kalça ve basen problemi pek çok kişinin ortak sıkıntısı. Ancak bu sorundan kolayca kurtulmak mümkün. Zayıf kişilerin de problemi olan kalça ve basen problemi için tek çözüm maalesef ki yemeklerle ilgili değil. İstediğiniz fiziğe kavuşabilmeniz noktasında başvurmanız gereken yol ise düzenli egzersiz. Basen ve kalça eritme hareketleri ile kısa sürede hayalinizdeki bedene sahip olabilirsiniz. Haftada 2 kez yapacağınız basen ve kalça eritme hareketleri ile fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Haber 29-01-21 15:51

ABD’de 5 aylıkken doğan ve yaşamaz denilen bebek taburcu oldu

ABD’de 21’inci haftada dünyaya gelen ve yaşamaz denilen bebek, 6 ay sonra hastaneden taburcu edildi.

Haber 26-12-20 09:19

Kaç haftada doğan bebeklere prematüre bebek denir?

Hamilelik sürecinde 37. haftadan erken gerçekleşen doğum “prematüre doğum” olarak tanımlanır. Peki prematüre ne demek, prematüre bebek gelişimi nasıldır? Prematüre hakkında tüm merak ettikleriniz yazımızda sizlerle!

Kadin 18-12-20 14:17

Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Cinsiyet kaçıncı haftada anlaşılır?

Hamileliğin ilk aylarından itibaren bebek cinsiyetinin hangi ayda belli olduğu anne ve babalar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Anne karnındaki bebeğin gelişiminin aylara göre tamamlanmasıyla, bebeklerin cinsiyeti öğrenilmektedir. Peki, ultrason ile görüntülenen bebeklerin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Kadin 10-11-20 15:31

Bebek hareketleri ne zaman azalır, azalma ciddi bir durum mu?

Bebeklerin bacakları ve eklemleri gebeliğin 16. haftasından itibaren oluşmaya başlar. 16. haftayı takip eden 4 haftalık periyot içerisinde anne bebeğinin karnında dönmesini, tekme atmasını ve hıçkırmasını hisseder.

Kadin 23-06-20 14:16

Kayserispor’da kapılar kapandı

Hes Kablo Kayserispor, ligin 24.haftasında kendi evinde oynayacağı Göztepe A.Ş maçı hazırlıklarını basına ve taraftara kapalı olarak sürdürüyor.Süper Lig Cemil Usta sezonunda mücadele eden Hes Kablo Kayserispor 24.haftada oynayacağı Göztepe A.Ş maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Robert Prosinecki nezaretinde sürdürüyor.Kadir Has Tesislerinde Hırvat teknik adam Robert Prosinecki yönetimindeki antrenman koşu ve ısınma hareketleri ile başladı.

Yurthaber 28-02-20 15:36

Umut bebek, hayata tutundu

HATAY'da 4 ay önce, 25'inci haftada erken doğum sonucu 670 gram olarak dünyaya gelen 'Umut' bebek, hayata tutundu.

Haber 24-11-19 12:23

Umut bebek, hayata tutundu

HATAY'da 4 ay önce, 25'inci haftada erken doğum sonucu 670 gram olarak dünyaya gelen 'Umut' bebek, hayata tutundu.

Haber 24-11-19 12:10

Gece mesaisine kalan kadınlar düşük yapıyor

Haftada en az iki kez gece mesaisi yapan kadınlarda düşük riskinde artış saptandı. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, gece mesaisi yapan kadınların neden düşük yaptığı konusunda bazı bilgiler verdi.

Kadin 01-05-19 12:18

1 kilo 195 gram prematüre bebek, hayata tutundu

Hamileliğinde ağır preeklampsi yaşayan anne Selma Uyan, 29. haftada 1 kilo 195 gram olarak dünyaya gelen kızı Hümeyra'nın yoğun bakımda kaldığı günlerin zorluğunu aktararak, zor günleri, doktorunun olumlu yaklaşımı sayesinde kolayca atlattığını söyledi - Anne Selma Uyan: - "O günleri hatırladığımız zaman duygusal anlamda çok üzülüyoruz ama bu süreci sağlıklı bir şekilde atlattığımız için de çok mutluyuz. Gelişen teknoloji ve tıp sayesinde artık prematüre doğan bebeklerde, geçmişe nazaran çok büyük sıkıntıların yaşanmadığını biliyorum, benim bebeğim de bu anlamda sıkıntı yaşamadı. Doktorumuz ve sağlık ekiplerince her türlü desteği aldığımız için bebeğim kolayca hayata tutundu" - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ercan Tutak: - "Türkiye için zorlu anların yaşandığı 15 Temmuz gecesinin Hümeyra’nın yoğun bakımda olduğu zamanlara denk gelmesi sadece Uyan ailesi değil, bizler için de hiç kolay olmadı. Biz tüm gücümüzle ailelere destek olduk ve bebeklerimize büyük bir özenle bakmaya devam ettik"

Haber 05-12-18 11:29

Ecrin bebek Gaziantep'te şifa buldu

Iğdır'da 7 aylık dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken Ecrin bebek, Gaziantep'te yapılan tedaviyle hayata tutundu - Prof. Dr. Ercan Sivaslı: - "Normalde 37 haftanın altında doğan bebeklerin yaşama gücü çok düşük oluyor. Ama bu bebeğimiz çok şanslı. Solunum yetmezliği vardı. Bu nedenle solunum cihazına bağlı yaşadı. Uzun süre damardan beslendi. Gözü kör olabilirdi, beyin kanaması geçirebilirdi" - "Şu an solunumu, kilo alması, hareketleri normal seyrediyor. 2 kilo 400 gram ağırlığına ulaştı. Ben ve ekibim onu sağlıklı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Haber 04-09-18 11:49

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Büyümeyen bebeğine özveriyle bakıyor

Doğum sırasında oksijensiz kalan ve geçirdiği havale sonucunda konuşma ve yürüme yetilerini kaybeden 22 yaşındaki selebral palsili oğlu için büyük özveri gösteren anne Tülay Kocaağa, "büyümeyen bebek" diye tanımladığı oğlunu haftada iki gün fizik tedaviye, iki gün de özgür bir şekilde hareket edebildiği yüzme havuzuna götürerek, oğlunun yaşamını güzelleştirmeye çabalıyor - Anne Kocaağa: - "Fizyoterapistimiz, 2,5 yaşındayken (oğlumun) eğitim almasını söyledi ama o zamanlar hepsi ücretliydi. Ancak fizik tedaviyi karşılayabiliyorduk. Onun için de ben evde gelinlik, eldiven dikiyordum, el işi yapıyordum" - "Tabii ki zorlukları var ama onunla bir bütün olduk artık. Ben şu an fizik tedaviye gidiyorum. Belimde, boynumda, bütün omuriliğimde fıtık var ama ben onu taşıyorum 48 kilo. Oğlum, bana ağır gelmiyor. Siz kaldırın, kaldıramazsınız. Önemli olan zoru başarmak, kolayı herkes yapıyor. İşimiz çok zor ama güzel" - "Oğlum benim için bir melek. Ömür Kaan, bizim büyümeyen bebeğimiz. İyi ki var. İleriyi düşünüyoruz ama çok düşünmek istemiyoruz. İnşallah iyi insanlarla karşılaşırlar "

Haber 04-05-18 11:06

Neden bebek sahibi olamıyorum? İşte gebeliği engelleyen nedenler

Sağlıklı ve genç çiftlerde herhangi korunma yöntemi kullanmaksızın düzenli cinsel ilişkiye rağmen (haftada ortalama 3 kez) bir yılın sonunda hala gebelik oluşmayan durumlar için Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 24-04-18 12:31

700 gram doğan Güneş hayata tutundu

Dünya'da nadir görülen tehlikeli bir metabolik hastalıkla 700 gram olarak dünyaya gelen Güneş Ülkem bebek, 101 günde 10 kez ölüm tehlikesi atlattı ve yaşam mücadelesini kazandı - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kahramaner: - "Çok ciddi sorunlar atlattı. Bu bir mucize. Ekip olarak çok ciddi efor sarfettik. Umutlarımızı yitirdiğimiz anlar oldu. Kendisi o kadar güçlü bebek ki hayata tutundu" - Anne Uyar: "Biz böyle bir şey beklemiyorduk. Bizi çok korkuttu. Ölüm riskinden haberimiz vardı. Küçücük bir şeydi. Haftada bir kez gelip 15 dakika görebiliyorduk ama sonra ona kavuştuk"

Haber 22-04-18 11:02

Prematüre Bebeğe Başarılı Beyin Ameliyatı

Sivas’ta 25. haftada 1 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen bebek, başarılı bir beyin ameliyatı...

Yurthaber 30-03-18 09:09

Organik Bebekler, Plastik Oyuncaklara Rakip Oldu

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 30 kadın, haftada 250 adet organik örgü bebek yaparak hem kendi ekonomilerine...

Yurthaber 11-12-17 11:51

İngiltere'den Çin'e ilk yük treni yola çıktı

Viski, meşrubat, vitamin ve bebek bakımı ürünleri taşıyan 30 vagonlu tren üç haftada 12 bin kilometre kat edecek. Fransa, Belçika, Almanya, Polonya, Belarus, Rusya ve Kazakistan'dan geçecek trenin yolculuğu Çin'in Yiwu kentinde son bulacak.

Haber 10-04-17 15:15

5. Ayda Bebek Gelişimi

Emekleme benzeri hareketleri yapmaya bu dönemde başlar. Yatağının içinde hareket eder, sabit bir şekilde kalmamaya başlar.

Kadin 10-03-16 17:10

Bebek gelişiminde 9. ay

Eğer çok tombul bir bebek değilse, artık yürümeye yönelik hareketleri iyice artmıştır.

Kadin 09-02-16 17:05

Düzenli seks kadının hamile kalma şansını artırıyor

Düzenli seks kadının hamile kalma şansını artırıyor. Uzmanlar bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin haftada en az 3 kez ilişkiye girmelerini öneriyor.

Kadin 15-01-16 13:54

Bebek Bakma Oyunları

Bebekler muhteşem sevimlilikleri ve şirin hareketleri ile herkesin ilgi odağı olmayı başarırlar. Bu özellikleri ve çok sevilmeleri oyunlara da konu olmuş ve bebeklerle ilgili birçok konseptte oyun hazırlanmaktadır. Sitemizin de ilham ka

Trend 14-01-15 16:21

Bebek Bakıcısı Oyunları

Bebekler muhteşem sevimlilikleri ve şirin hareketleri ile herkesin ilgi odağı olmayı başarırlar. Bu özellikleri ve çok sevilmeleri oyunlara da konu olmuş ve bebeklerle ilgili birçok konseptte oyun hazırlanmaktadır. Sitemizin de ilham ka

Trend 14-01-15 16:19

Boyabat Halk Eğitim Merkezi'nde 'Kitre Bebek' Kursu Açılacak

Sinop’un Boyabat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM), 'Kitre Bebek' kursu açacak. Haftada 3 gün...

Yurthaber 08-10-12 11:48

Groseri yılın annesini ödüllendirdi

Hoş Geldin Bebek Kampanyası kapsamında 8 Mayıs Anneler Gününde ve devam eden haftada Adana, Ceyhan...

Yurthaber 15-08-11 09:55

Sekiz haftada eski formunda

Bir süre önce DJ Sunnery James ile evlenen ve Phyllon adını verdiği bir erkek bebek dünyaya getiren ünlü manken Doutzen Kroes, mesleğine geri döndü.

Haber 24-03-11 11:28

Yaşama ''kıl payı'' tutundu

Adana'da 25 haftada ve 600 gram ağırlığında dünyaya gelen ''Gülce bebek'' yaşama adeta ''kıl payı'' tutundu.

Haber 05-02-11 11:50

Zeynep bebek 2 haftada yürüyebilecek

Hakkari'deki mayın patlamasında yaralanan ve tedavisi tamamlanarak taburcu edilen 1 yaşındaki Zeynep Kurt artık yürüyebilecek.

Haber 15-10-10 13:39