Bebeklerde Balik Alerjisi Haberleri

Baharda o hastalıklar artıyor! 'Özellikle geceleri daha çok...'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarından olan kurdeşen, güneş alerjisi, alerjik deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve güneş lekeleri hakkında bilgi veren Kükürt, korunma yollarını anlattı.

Kadin 2024-04-18 11:25:33

Istakoz krizi gündemdeydi! Armağan Çağlayan'ın Ajda Pekkan'la yaşadığı zorlu Istakoz anısı herkesi şaşırttı

Istakoz meselesi gündemdeyken ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan da geçmişte Ajda Pekkan'la yaşadığı bir anıyı anlattı. Çağlayan, "Ajda Hanım 'Istakozları yiyemem' dedi, ben alerjisi var sandım ama konu farklıymış" ifadelerini kullandı.

Magazin 2024-04-16 14:22:49

Wilkinson pomad vücutta ne kadar kalmalı? Wilkinson pomad cinsel organa sürülür mü?

Gerek yetişkin bireylerde gerek çocuklarda gerekse bebeklerde görülen birçok farklı cilt sorunu mevcuttur. Cilt problemlerinin ortaya çıkmasına neden olan da çeşitli faktörler vardır. Özellikle dış ortamla kesintisiz bir biçimde temas hâlinde olan deri üzerinde daha sık cilt sorunları görülmektedir. Bu cilt problemlerinin giderilmesinde Wilkinson gibi çeşitli pomad ve krem türleri kullanılmaktadır. Peki, Wilkinson pomad vücutta ne kadar kalmalı ve cinsel organa sürülür mü?

Haber 2024-04-09 18:50:14

Şikayetler 2 kat arttı! Uzman isim uyardı 'O saatler arasında dışarı çıkmayın'

Uzman Dr. Döne Gülçin Unutmaz Erkaya, bahar alerjileri ve polenlerle ilgili hasta şikayetlerinin arttığını söyledi. Polen alerjisi için alerjenden kaçınmak gerektiğini belirten Dr. Erkaya, "Polenin yoğun olduğu saatlerde ve dönemlerde mümkünse dışarıya çıkılmamalıdır. Özellikle sabah saatlerinde rüzgar olur. Güneş doğarken 05.00 ile 09.00 saatleri arası polenlerin uçuşması daha yoğundur. Eğer çıkılması gerekiyorsa, bağ bahçeye gidilecekse koruyucu ekipman kullanılmalıdır" dedi.

Haber 2024-04-04 12:21:57

Diğer Haber Etiketleri

ayaklar dudak Göz Güneş ilik iltihap bahar hastalık ele Armağan Çağlayan wilkinson pomad uyuz alerji polen çöl Recep Tayyip Erdoğan Denizli meni sosyal medya kek ta leziz tarif tarifi tatlı tatlı tarfileri abd doğum serum fizyolojik serum fizyolojik nedir nasıl kullanılır kusma geniz akıntısı bebeklerde geniz akıntısına doğal çözüm geniz akıntısı nasıl geçer geniz akıntısına ne iyi gelir göz alerjisi neden olur ne iyi gelir balık ekmek Masterchef güneş alerjisi polen alerjisi polen alerjisi belirtileri polen allerjisi d vitamin d vitamini damla nasıl kullanılır anne ishal faydaları nelerdir süt laktozsuz süt süt kabız yapar mı kabızlık 10 gün süren kabızlık badem kulak ağrısı bebeklerde kulak ağrısı bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir isilik isilik ne iyi gelir pişik pişik kremi öksürüğe iyi gelen bitki bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir bebeklerde öksürük nasıl geçer bebeklerde öksürük ne iyi gelir idrar yolu enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir bebeklerde burun tıkanıklığı bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltı bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir bebeklerde sarılık bebeklerde sarılık belirtileri bebeklerde sarılık neden olur bebeklerde sarılık nasıl geçer bebek hıçkırık çilek meyve çilek alerjisi gıda belirti tedavi c vitamini sarımsak yenidoğan Oksijen bahar alerjisi grip bebeklerde ishal nasıl geçer bebeklerde ishale ne iyi gelir burun açıcı polenin faydaları Esenyurt alara iştahsızlık iştahsızlık neden olur iştahsızlık nedenleri bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer bebeklerde diş çıkarma belirtileri bebeklerde diş gelişimi bebeklerde diş ne zaman çıkar alerjik kaşıntı ciltte kızarıklık kortikosteroid kortikosteroidler bebeklerde alerji bebeklerde alerji belirtileri alerji belirtileri bebeklerde kalça çıkığı nasıl anlaşılır eo bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl anlaşılır mon sırt anomali böbrekler idrarda bakteri idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? bıngıldak neresi refleks şişman göbek fıtığı

Türkiye için kırmızı renkli çöl tozu uyarısı! Sahra Çölü'nden geliyor, pazartesi gününe dikkat! 'Maskeleri hazırlayın'

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı" dedi.

Haber 22-03-24 13:57

Son dakika | Erdoğan 'Alerjileri var' dediği kesime yüklendi: Adeta savaş açtılar! Kadınları korkutmaya başladılar

Son dakika haberi: 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'aile' kavramına vurgu yaptı. "Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var" diyen Erdoğan, söz konusu kesimin 'aile'ye savaş açtığını ifade etti. Erdoğan ayrıca 31 Mart seçimlerine değinerek "Kadınları korkutmaya başladıklarını görüyoruz. Kadınların 31 Mart'ta korku siyasetini bir kez daha ellerinin tersiyle iteceklerine yürekten inanıyorum" ifadelerini de kullandı.

Haber 08-03-24 15:37

Denizli’de ‘Glütensiz Market’ projesi

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, çölyak hastalarının, glüten alerjisi olan bireylerin ve glüten içeren gıdaları tüketmeyen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma hazırlıyor.

Yurthaber 08-03-24 13:43

'Meniye alerjim var' dedi... Sosyal medyada itirafı gündem yarattı: Seks hayatım bir mücadeleye dönüştü

34 yaşındaki Allison Tennyson isimli bir kadın meni ve prezervatif alerjisi olduğunu, bu durumu cinselliği dayanılmaz ve rahatsız edici bir deneyime dönüştürdüğünü itiraf edince sosyal medyada gündem oldu.

Trend 01-03-24 14:16

Laktoz alerjisi olanlar için süt yerine su ile yapabileceğin tatlılar

Laktoz alerjisi olan kişiler, süt tüketmekten imtina ediyorlar. Tatlı tariflerinin pek çoğunda da süt bulunduğu için süt yerine suyla hazırlanan alternatif tatlı tarifleri bu kişiler için çok kıymetli oluyor. Siz de laktoz alerjisi nedeniyle süt yerine su ile yapabileceğiniz leziz mi leziz tatlı tarifleri arıyorsanız birbirinden özel ve pratik tatları sizin için listeledik.

Yemek 08-02-24 10:33

'Gerçekten büyük bir şeye rastlamış olabiliriz' Yarık damak, alışılmadık derecede küçük kafalar... ABD'de çok sayıda bebekte benzer doğum kusurları tespit edildi! Uzmanlar ondan şüpheleniyor

ABD'de en az bir düzine bebekte birbirine benzer ciddi doğum kusurları olduğu görüldü. Bu doğum kusurlarının hamilelik sırasında fentanil kullanımına bağlı olabileceği üzerinde duruyor. Söz konusu bebeklerde; yarık damak, alışılmadık derecede küçük kafalar gibi doğum kusurlarının olduğu aktarıldı. Uzmanlar şüphelendikleri bulguların doğrulanması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Aynı zamanda söz konusu annelerin hamileliklerinde uyuşturucu kullandıkları üzerinde de duruluyor.

Haber 06-12-23 16:47

Serum fizyolojik nasıl kullanılır, bebeklerde burun temizliği nasıl yapılır? Serum fizyolojik ile burun temizliği nasıl yapılır?

Serum fizyolojik izotonik salin ya da salin solüsyonu gibi isimlerle anılan bir ilaç türüdür. Genellikle tek doz yeterli görülen serum fizyolojik, tıkalı burun açma ve günlük göz temizliği konularında tercih edilir. Eczanelerden satın alınabilen serum fizyolojik özellikle bebek ve küçük çocukları olan anne ve babalar tarafından araştırılan bir konudur. Peki serum fizyolojik ile burun temizliği nasıl yapılır?

Haber 06-12-23 12:05

Bebekler neden kusar? Bebeklerde kusmayı ne keser?

Bebek sağlığı ebeveynlerin en önemli önceliklerinden biridir ve bebeklerin gelişimi, beslenmesi ve genel refahı konusundaki her türlü sorun, endişe yaratır. Bebeklerde kusma da bu endişe yaratan durumlar arasında yer alabilir. Bebeklerde kusma, birkaç farklı nedenle ortaya çıkabilir ve genellikle normal bir reaksiyon olabilir. Peki, kusan bebeğe ne iyi gelir?

Haber 30-11-23 23:58

Bebeklerde geniz akıntısı neden olur? Bebeklerde geniz akıntısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Bebekler, dünya ile ilk temaslarına başladıkları an itibariyle çeşitli dış etkenlere karşı savunmasızdır ve geniz akıntısı gibi durumlarla sıkça karşılaşabilirler. Geniz akıntısı, genellikle burun salgılarının arkaya doğru akması sonucu oluşan bir durumdur. Bebeklerde geniz akıntısı genellikle zararsız olmakla birlikte, ebeveynleri endişelendirebilir. Bazı durumlarda bu durumu hafifletmek ve bebeklerin rahatlamasını sağlamak için bazı adımlar atılabilir.

Haber 30-11-23 10:19

Göz alerjisi neden olur, nasıl geçer? Göz alerjisine ne iyi gelir?

Göz alerjisi problemi genci yaşlısı, kadını erkeği fark etmeksizin herkeste görülebilen bir göz rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık kendini gözlerde sulanma, kaşıntı, batma, kızarıklık gibi bulgularla gösterir. Bu duruma sebep olan pek çok faktör bulunur. Bu sebepler ortadan kaldırıldığında alerji problemi de çözülebilir. Son derece rahatsız edici bir durum olarak bilinen göz alerjisi, kişilerin gündelik yaşamını da büyük ölçüde olumsuz yönde etkiler. Peki, göz alerjisi neden olur, nasıl geçer?

Haber 29-11-23 12:24

MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eminönü'nde yeme keyfini aratmayacak

Balık ekmek tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Peki, balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Eminönü'nde geçirdiğiniz lezzet dolu anları aratmayacak güzellikte balık ekmek tarifi...

Yemek 28-11-23 20:55

Güneş alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Güneş alerjisine ne iyi gelir?

Alerjiler bağışıklık sistemimizin bir maddeye, genellikle zararsız olan bir şeye, aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan durumlardır. Bu tepki kaşıntı, kızarıklık, burun akıntısı, öksürük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Ancak alerjilerin birçoğu mevsimlerle veya çevresel etmenlerle değişiklik gösterebilir. Güneş alerjisi de bu alerjik reaksiyonlardan biridir ve güneş ışığına maruz kalındığında ciltte oluşan reaksiyonlarla kendini gösterir.

Haber 28-11-23 16:52

Polen alerjisine ne iyi gelir? Polenlere karşı alerjisi olanlar ne yapmalı?

Polen alerjisi özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğanın uyanışıyla birlikte artan sıkıntılı bir sorun haline gelir. Bu dönemde çiçekler açar, ağaçlar yeşerir ve doğa canlanırken polen alerjisi olanlar için bu güzel manzara, kaşıntılı gözler, hapşırma krizleri, burun tıkanıklığı ve genel rahatsızlıkla örtüşebilir. Ancak endişelenmeyin polen alerjisi semptomlarına karşı etkili bir mücadele yöntemi vardır.

Haber 30-10-23 23:52

D vitamini damlası nasıl kullanılır? D vitamini damla direkt içilir mi?

D vitamini hem bebeklerde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde eksikliği görülebilen bir vitamindir. Direkt olarak güneşten alınabilen D vitamini bazı bünyelerde eksiktir ve takviye ürünlerin kullanılması gerekebilir. Bu eksikliği giderme amacı ile üretilen takviye D vitaminleri doktor kontrolünde ve tavsiye ettiği oran ve miktarlarda kullanılmalıdır.

Haber 15-09-23 21:21

Emziren anne ne yerse bebek ishal olur? Bebek ishal olunca emziren anne ne yemeli?

Bebeklerin sağlığı ve refahı tüm annelerin en öncelikli endişeleri arasında gelir. Emziren anneler bebeklerine sağlıklı bir şekilde besin aktarımı sağlamak için kendilerine büyük bir sorumluluk yüklenirler. Ancak bazen beklemediğimiz durumlarla karşılaşabilirler bunlardan biri de bebeklerde ishaldir. İshal sulu dışkı ve sık dışkılama şeklinde kendini gösterir ve bebeğin vücudundaki su ve elektrolit dengesini etkileyerek hassas sistemlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 31-07-23 23:06

Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir? Hindistan cevizi sütü ne işe yarar?

Hindistan cevizi sütü Hindistan cevizinin rendelenip suyla karıştırılması veya preslenmesiyle elde edilen bir bitkisel süt alternatifidir. Bu besleyici içecek son yıllarda dünya genelinde popülerlik kazanmıştır ve veganlar, laktoz intoleransı olanlar ve süt alerjisi olanlar için ideal bir seçenek olmuştur. Hindistan cevizi sütü, tropikal Hindistan cevizi meyvesinin öğütülmesiyle elde edilen doğal bir sıvıdır. Kremsi dokusu ve hafif tatlı aromasıyla dikkat çeker.

Haber 31-07-23 17:28

Yumurta beyazı faydaları: Yumurta beyazı ne işe yarar?

Yumurta beyazı yumurta içindeki berrak ve jelatinimsi sıvıdır. Yüksek kalitede protein ve B vitaminleri içeren besleyici bir kaynaktır. Cilt sıkılaştırıcı etkisi, yağ kontrolü ve akne tedavisine yardımcı olabilir. Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkları hafifletme ve cilt tonunu düzenleme gibi faydaları vardır. Cilt bakımında doğal bir seçenek olarak tercih edilir. Ancak cilt alerjisi olanlar öncesinde test yapmalı ve cilt bakımında diğer doğal ürünlerle birlikte kullanmalıdır.

Haber 31-07-23 16:15

Süt kabız yapar mı? Bebeklerde süt tüketimi kabızlığa sebep olur mu?

Günümüzde bebeklerin beslenmesinde en yaygın tercih edilen besinlerden biri olan süt onların sağlıklı büyümesi ve gelişimi için önemli bir rol oynar. Ancak bazı ebeveynler bebeklerinde süt tüketiminin kabızlıkla ilişkili olduğundan endişe duyar. Kabızlık bebeklerin hassas sindirim sistemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve anne babalar arasında bu konuda pek çok soru işareti bulunur.

Haber 29-07-23 20:36

Bebeklerde kabızlık nasıl geçer, ne iyi gelir? Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?

Bebeklerde kabızlık sindirim sistemi sorunları arasında yaygın görülen bir durumdur. Kabızlık bebeklerin bağırsak hareketlerinin düzensiz, zor ve sert olmasıyla kendini gösterir. Bu durum bebeğin rahatsızlık yaşamasına ve ailelerin endişelenmesine neden olabilir. Peki, bebeklerde kabızlık neden olur?

Haber 28-07-23 15:03

Hem faydalı hem lezzetli en iyi badem cinsleri ve çeşitleri

Keklerden pastalara, ekmeklerden turtalara, dondurmadan pilava her şeye çok yakışan badem, mutfakların vazgeçilmezi! Uzmanlar, alerjisi olmayan herkesin günde 15 ila 20 badem yemesini öneriyor. Elbette çocukları da unutmamak gerek! Günde 5 ila 10 badem çocukların bağışıklığını güçlendiriyor. Eğer siz de bu benzersiz kuru yemişi seviyorsanız en iyi badem çeşitlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Haber 06-07-23 16:21

Bebeklerde kulak ağrısı kaçıncı ayda başlar, nasıl anlaşılır?

Bebeklerin sağlığı ve refahı her ebeveynin öncelikli konularından biridir. Bebeklerde kulak ağrısı gibi rahatsızlık verici bir durum ortaya çıktığında ebeveynler doğal olarak endişelenir ve çözüm ararlar. Bebeklerde kulak ağrısı genellikle orta kulak enfeksiyonu gibi faktörlerden kaynaklanır. Bebeklerin kulak ağrısıyla nasıl başa çıkılabileceği ve ne zaman bir doktora başvurulması gerektiği konularında bilgi sahibi olmak ebeveynlerin bebeğin sağlığını korumasına yardımcı olabilir.

Haber 30-06-23 01:29

İsilik nasıl geçer, Alerjik isilik neden olur? Bebeklerde isilik neden olur, ne iyi gelir?

İsilik cildin hassas bölgelerinde ortaya çıkan yaygın bir deri rahatsızlığıdır. İsilik genellikle sıcak hava, terleme, cilt sürtünmesi veya alerjik reaksiyonlar gibi faktörlerden kaynaklanır. Cildin üst tabakasındaki tıkanmış gözenekler terin ve nemin cilt altında hapsolmasına neden olarak iltihaplanmaya ve kaşıntılı kızarıklıklara yol açar. Pki, bebeğimin yüzünde isilik şeklinde kızarıklık var ne yapmalıyım?

Haber 15-06-23 14:26

Pişik nasıl geçer, neden olur? Pişiğe ne iyi gelir, yetişkinlerde ve bebeklerde pişik nasıl tedavi edilir?

Pişik bebeklerde ve bazen yetişkinlerde de görülebilen ciltte oluşan bir rahatsızlıktır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde ve cildin kıvrımlarında ortaya çıkar. Pişik cildin tahriş olması ve ıslaklık, sürtünme veya tahriş edici maddelerin etkisiyle meydana gelir. Pişiğin başlıca nedeni bez bölgesinin uzun süre ıslak ve nemli kalmasıdır. İdrar ve dışkıdaki kimyasal maddeler ciltte tahrişe yol açar. Peki, bebeklere pişiğe ne iyi gelir?

Haber 15-06-23 13:41

Bebeklerde öksürük nasıl geçer, neden olur? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri

Bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişme sürecinde çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşması oldukça yaygındır. Bu sorunlardan biri de öksürüktür. Bebeklerin hava yolları hassas olduğundan çeşitli faktörler öksürük gelişimine neden olabilir. Öksürük solunum yollarındaki tahrişin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve bebeklerin rahatsızlık duymasına ve huzursuz olmalarına yol açabilir. Bebeklerde görülen öksürük neden olur ve nasıl geçer?

Haber 15-06-23 10:27

3 aylık bebekte idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve hızlı bir şekilde tanınması ve tedavi edilmesi gereken önemli bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle bakteriyel bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkar ve idrar yolunu etkiler. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri bazen belirsiz olabilir ve bebeklerin kendilerini ifade edememesi nedeniyle tanı koymak zor olabilir.

Haber 30-05-23 10:00

Çocuklarda ve bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri

Çocuklarda ve bebeklerde idrar yolu enfeksiyonları oldukça yaygın bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu bakterilerin idrar yoluna yerleşmesi ve çoğalması sonucu meydana gelir. Küçük çocuklar ve bebekler henüz tam olarak gelişmemiş olan idrar yolları nedeniyle bu enfeksiyonlara daha yatkındır. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri arasında ateş, idrar yaparken ağrı veya rahatsızlık, idrarda değişiklikler, sık idrara çıkma, huysuzluk ve iştahsızlık yer alabilir.

Haber 30-05-23 09:24

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bebeklerde burun tıkanıklığı doğal yollardan nasıl geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı yaygın bir sorundur ve birçok ebeveynin karşılaştığı bir durumdur. Bebeklerin burun pasajları dar olduğu için hava akışı kolayca engellenebilir ve burun tıkanıklığına yol açabilir. Bu durum bebeklerin beslenme, uyku ve genel rahatlıklarını etkileyebilir. Bebeklerde burun tıkanıklığına genellikle soğuk algınlığı, grip veya diğer üst solunum yolu enfeksiyonları neden olur.

Haber 29-05-23 10:30

Bebeklerde sarılık nedir, neden olur? Sarılık olan bebeğe ne yapılır, nasıl anlaşılır?

Bebeklerde doğdukları andan itibaren birçok farklı hastalık görülebilir. Özellikle yeni doğan bebekler yapıları gereği çok hassas oldukları için dışarıdan gelen tüm olumsuz etkenlere karşı savunmasız olurlar. Haliyle pek çok farklı hastalığa yakalanma riski artar. Yeni doğan bebeklerde en sık rastlanılan hastalıklardan biri sarılıktır. Bu hastalığa neden olan birçok unsur vardır. Peki, bebeklerde sarılık nedir, nasıl anlaşılır, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Haber 22-05-23 10:07

Bebeklerde hıçkırık nasıl geçer, hıçkıran bebeğe ne yapılır? Bebekleri neden hıçkırık tutar, hıçkırık doyduğunu mu gösterir?

Hıçkırık gerek bebeklerde gerek çocuklarda gerekse yetişkinlerde zaman zaman görülebilen bir durumdur. Diyafram kasılması olarak da bilinen hıçkırığın pek çok sebebi vardır. Özelliklerde bebeklerde hıçkırık olayına daha sık rastlanır. Ayrıca daha bebek doğmadan anne karnında bile hıçkırabilir. Hem solunum hem de beyin gelişimi için hıçkırık çok önemli bir durumdur. Peki, bebeklerde hıçkırık neden olur ve hıçkıran bebeğe ne yapılır?

Haber 22-05-23 10:07

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-23 16:50

Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir, ne işe yarar? Sarımsaklı süt nasıl yapılır, öksürüğe iyi gelir mi?

Sarımsaklı süt birçok faydası nedeniyle son yıllarda popüler hâle gelmiş bir doğal ilaçtır. Sarımsak antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir. Süt kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir içecektir. Sarımsaklı süt doğal bir ilaç olarak kabul edildiğinden herhangi bir yan etkisi olmadan güvenle kullanılabilir. Ancak özellikle süt veya sarımsak alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Haber 08-05-23 12:00

Bebeklerde oksijen tedavisi yapılır mı, bebeklere oksijen nasıl verilir? Yeni doğan oksijen tedavisi nedir, bebeklere fazla oksijen verilirse ne olur?

Her canlıda olduğu gibi bebeklerde de zaman zaman oksijen tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Bebekler doğdukları andan itibaren birçok hastalığa açık hale gelirler. Bunun nedeni henüz gelişmemiş olmalarından kaynaklıdır. Özellikle yeni doğmuş bebeklerde solunum sıkıntısına çok sık rastlanır. Sezaryen veya beklenen süreden daha erken doğan bebeklerde oksijen sorunu ortaya çıkabilir. Peki, bebeklerde oksijen tedavisi yapmak doğru mu?

Haber 28-04-23 15:40

Baharla birlikte kabus geri döndü! Vatandaşlar dikkat: Grip sanılıyor ama...

Vatandaşlar son günlerde gözlerde kızarıklık, burunda tıkanıklık, öksürük ve hapşırma şikayetleriyle hastanelerin yolunu tuttu. Özellikle vatandaşlar grip olduklarını ve hastalığın uzun süre geçmediğinden şikayetçi. Uzman isimler vatandaşların grip diye adlandırdıklarının bahar alerjisi olduğunu ifade etti. Maske kullanılmasına dikkat çeken uzman isimler, kronik hastaların mayıs ortalarına kadar ilaç tedavisi alması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 25-04-23 09:43

Bebeklerde ishale ne iyi gelir, ishal olan bebeğe ne yedirilir? Bebeklerde ishal nasıl geçer bitkisel çözümler

İshal, halk arasında sık sık yer edinen hastalık türleri arasındadır. Hemen hemen her yaşta kendini gösteren ishalin çocuklarda ve bebeklerde görünmesi riskli olabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gerekir. İshal olan bebeğin beslenmesi, sıvı ihtiyacı, kalori alımı, boşaltım salgılaması ve sağlık durumuna ayrıca dikkat edilmelidir. Hassas olduklarından dolayı herhangi bir durumdan ishal olabilirler. Peki, bebeklerde ishale ne iyi gelir?

Haber 10-04-23 15:01

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir, neden olur? Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır, nasıl geçer?

Bebekler, en hassas canlılardır. Bu yüzden çıkacak ve oluşacak herhangi bir hastalıkları oldukça önem belirtir. Burun tıkanıklığı da bu sorunlardan biridir. Burnun tıkalı olması bebeği rahatsız eder. Huzursuz hisseden bebeğin rahatsızlığını gidermek için çeşitli yöntemler bulunur. Peki, bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir, burun tıkanıklığı nasıl açılır?

Haber 10-04-23 14:56

Polenin faydaları nelerdir, zararları var mı? Polen nasıl tüketilir, ne işe yarar, günde ne kadar tüketilmeli?

Polen bitkilerin üreme sürecinde hayati bir rol oynayan mikroskobik bir maddedir. Bitkilerin üreme hücrelerinin taşınmasından sorumlu olan polen doğada birçok farklı bitki türünde bulunabilir. Ancak bazı insanlar için polen alerjisi bahar aylarında çiçeklerin açmasıyla birlikte sorunlu hale gelir. Polen alerjisi semptomları arasında hapşırma, burun akıntısı, kaşıntılı gözler ve boğazda rahatsızlık hissi yer alabilir.

Haber 10-04-23 12:02

Esenyurt Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi yardımında bulunuluyor

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, içinde onların beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda kolisi yardımında bulunuyor.

Yurthaber 07-04-23 10:16

Bebeklerde iştahsızlık neden olur, nasıl giderilir? Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Bebeklerin sağlıklı büyümesi için yeterli beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ancak bazen bebekler yeterli miktarda beslenmeyi reddeder ve iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Bebeklerde iştahsızlık ebeveynlerin endişelenmesine ve bebeğin sağlığı için kaygı duymasına neden olabilir. İştahsızlık çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ebeveynlerin nedenini belirlemesi ve uygun şekilde müdahale etmesi önemlidir. Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Kadin 30-03-23 17:28

Bebeklerde diş çıkartma huzursuzluğu ne kadar sürer? Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir?

Bebeklerin diş çıkartma süreci hem bebekler hem de ebeveynleri için oldukça zorlu bir dönem olabilir. Bu süreç genellikle bebeklerin 6-12 ay arası olduğu dönemde başlar ve 2-3 yaşlarına kadar devam edebilir. Diş çıkarma süreci her bebek için farklı olabilir ve bazı bebeklerde ağrılı ve sancılı bir süreç olabilirken bazı bebeklerde dişler neredeyse fark edilmeden çıkabilir. Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir?

Kadin 30-03-23 17:27

Bebeklerde alerji belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Bebeklerin hayatları boyunca karşılaşabilecekleri birçok farklı alerjen vardır ve bazı bebekler bu alerjenlere karşı hassas olabilirler. Alerjiler bebeklerde sıkça görülen bir durumdur ve bu durum ebeveynlerin endişe ettiği bir konudur. Bebeklerin alerjik reaksiyonlar göstermesinin birçok nedeni olabilir ve bu nedenlerin belirlenmesi doğru tedavinin uygulanması açısından son derece önemlidir. Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Kadin 30-03-23 17:27

Bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl anlaşılır, neden olur? Kalça çıkıklığı testi ne zaman yapılır, kalça çıkığı tedavisi nasıl yapılır?

Kalça çıkığı bebeklerde sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Bu durum kalça eklemi üzerindeki kemiklerin normal pozisyonundan çıkması anlamına gelir. Bebeklerde kalça çıkığı doğumdan hemen sonra ortaya çıkabileceği gibi ilk birkaç ay içinde de fark edilebilir. Eğer tedavi edilmezse kalça çıkığı ciddi bir soruna dönüşebilir ve kalça eklemi hasarı, yürüme problemleri ve diğer problemlere neden olabilir. Bu nedenle kalça çıkığı teşhisi konulduğunda erken tedavi edilmesi çok önemlidir.

Kadin 30-03-23 17:26

Bebeklerde sırt dikeni nedir, nasıl temizlenir? Bebeklerde sırt dikeni normal mi?

Bebeklerin sırtında çıkabilen bir dizi küçük kabarcık veya kist olan sırt dikeni birçok ebeveynin endişe duyduğu bir durumdur. Bu kabarcıklar genellikle zararsızdır ve bebeklerin büyüme ve gelişimlerine herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ancak ebeveynler genellikle bu durumu gördüklerinde endişelenirler ve neden olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini merak ederler. Bebeklerde sırt dikeni normal mi?

Kadin 30-03-23 17:26

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-23 17:25

Bebeklerde bıngıldak ne zaman kapanır? Bıngıldağı erken kapanan bebekler zeki mi olur?

Bebeklerin başının üst kısmındaki yumuşak nokta bıngıldak olarak adlandırılır. Bu nokta bebeğin beyin gelişimine olanak sağlamak için doğumdan sonra hala kemikleşmemiş olan kafatasının birleştiği yerdir. Yeni doğan bebeklerin bıngıldağı dokunulduğunda genellikle hafifçe çökmekte ve dalgalanmaktadır. Bazı ebeveynler bu nedenle bebeğin başının üzerine dokunmaktan kaçınırlar veya bıngıldağın zarar görmesinden endişe ederler. Bıngıldağı erken kapanan bebekler zeki mi olur?

Kadin 30-03-23 17:24

Bebekleri neden hıçkırık tutar, bebeğin hıçkırması normal mi? Bebek hıçkırığı nasıl geçer, bebeklerde hıçkırık ne zaman başlar?

Bebekler doğumdan sonra birçok farklı refleks gösterirler ve hıçkırık da bu reflekslerin bir örneğidir. Hıçkırık, bebeklerin solunum sistemindeki kasların ani ve istemsiz kasılması sonucu oluşur. Bu durum bebeklerde oldukça sık görülür ve genellikle zararsızdır. Ancak bazı durumlarda hıçkırık uzun sürer veya bebeğin beslenmesi veya uyku düzenini etkiler bu durumda ebeveynler endişe duyabilirler. Peki, yeni doğan bebeğin hıçkırması normal mi?

Kadin 30-03-23 17:24