Bebeklerde Gaz Sancisi Nasil Giderilir Haberleri

Süt gaz yapar mı? Sütün gazı nasıl giderilir?

Günlük hayatımızın önemli bir parçası olan süt besleyici içeriği ve lezzetiyle birçok kişinin sofralarından eksik etmediği bir içecektir. Ancak bazı insanlar süt tüketiminden sonra karın bölgesinde rahatsız edici gaz problemleriyle karşılaşabilirler. Sütün gaz yapabilme özelliği özellikle laktoz intoleransı veya sindirim sistemine hassasiyeti olan bireyler için endişe verici olabilir. Neyse ki sütün neden olduğu gaz sorunlarına yönelik çeşitli yöntemler ve pratik çözümler mevcuttur.

Haber 2023-07-29 20:44:54

Bebeklerde kabızlık nasıl geçer, ne iyi gelir? Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?

Bebeklerde kabızlık sindirim sistemi sorunları arasında yaygın görülen bir durumdur. Kabızlık bebeklerin bağırsak hareketlerinin düzensiz, zor ve sert olmasıyla kendini gösterir. Bu durum bebeğin rahatsızlık yaşamasına ve ailelerin endişelenmesine neden olabilir. Peki, bebeklerde kabızlık neden olur?

Haber 2023-07-28 15:03:16

Bebeklerde iştahsızlık neden olur, nasıl giderilir? Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Bebeklerin sağlıklı büyümesi için yeterli beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ancak bazen bebekler yeterli miktarda beslenmeyi reddeder ve iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Bebeklerde iştahsızlık ebeveynlerin endişelenmesine ve bebeğin sağlığı için kaygı duymasına neden olabilir. İştahsızlık çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ebeveynlerin nedenini belirlemesi ve uygun şekilde müdahale etmesi önemlidir. Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Kadin 2023-03-30 17:28:16

Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir, kabız ateş yapar mı? Bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer?

Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ebeveynlerin birtakım noktalara dikkat etmesi gerekir. Bebeklerde kabızlık sorunu en sık karşılaşılan sorunların başında gelir. Bu durumun yaşanmaması için anne ve babaların daha önceden bazı önlemler alması gerekir. Bebeklerdeki kabızlık problemi yetişkinlerde olduğu hemen anlaşılamayabilir. Peki, bebeklerde kabızlık nasıl giderilir, kabız ateş yapar mı?

Kadin 2023-03-24 16:51:41

Bebek gazı en kolay nasıl çıkarılır? Bebeklerde gaz çıkarmanın püf noktaları nelerdir?

Bebeklerde gaz sıkıntısı anne babaların sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. Bebeklerin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz oluşumu ve bunun sonucu olarak rahatsızlık hissi yaygın bir durumdur. Bebeklerde gazın en belirgin belirtileri arasında huzursuzluk, ağlama, karın ağrısı ve sancı yer alır. Ancak bebeğin gaz sancılarıyla baş etmek zorunda kalmaması için birkaç püf noktası bulunmaktadır. Peki, bebek gazını çıkarmanın en kolay yöntemleri nelerdir?

Kadin 17-03-23 16:38

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl giderilir? Burun tıkanıklığı nasıl açılır, yeni doğan burun tıkanıklığı için ne yapılabilir?

Bebeklerde burun tıkanıklığı çok sık rastlanan bir durumdur ve bebeklerin nefes almalarını zorlaştırabilir. Bebekler henüz burunlarını temizleyebilecek kadar büyümedikleri için bu durumun nedeni genellikle bir enfeksiyon veya alerjik bir reaksiyondur. Bu tıkanıklık bebeklerin yemek yemesi ve uyuması gibi günlük aktivitelerini de olumsuz etkileyebilir. Neyse ki bu durum genellikle evde uygulanabilecek birkaç yöntemle hafifletilebilir. Peki, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır?

Kadin 17-03-23 16:37

Bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde gaz sancısı nasıl giderilir, ne zaman geçer? Evde doğal ve bitkisel çözümler nelerdir?

Doğum sonrası ebeveynleri en çok zorlayan şeylerden biride bebeklerin gaz problemidir. Bebeklerde yaşanan gaz sancısı, yeni doğan bebeğin dış dünyaya alışma sürecinde yaşadığı bir durumdur ve bir hastalık değildir. Gaz problemleri rutin bir hâl alırsa bu duruma kolik denir. Bir hastalık olmamasına rağmen bebeklerde yaşanan gaz sancıları özellikle gece uykusunu negatif etkiler. Neredeyse tüm bebeklerde görülebilen gaz sanıcısı için evde doğal ve bitkisel çözümler nelerdir?

Haber 28-11-22 17:49

Bebeğin ağlama sebebi gaz sancısı mı? Nasıl anlaşılır? Kolik nedir?

Kolik, bebeklerde çok sık gördüğümüz bir durum değildir. Genellikle erkek bebeklerde daha sık karşımıza çıkmakla birlikte her bebekte görülmemektedir. Dolayısıyla gaz ve kolik problemini ayırt etmenizde fayda vardır.

Haber 22-09-22 18:42

Anne sütü ve emzirmenin faydaları

Bayındır İçerenköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Türkoğlu: - "Bağışıklığı güçlendirdiği gibi zatürre, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi hastalıkların görülme sıklığı anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülüyor. Sindirimi kolay olduğundan gaz sancıları, kabızlık ve ishal gibi durumlar daha az görülüyor"

Yurthaber 04-08-22 10:37

Kabızlık çeken bebeklere rahatlatıcı masaj önerisi: Bu hareketleri 6 kez tekrarlarsanız...

Kasların zayıf olması ve bağırsak hareketlerinin yavaş olması bebeklerde kabızlık sorununa neden oluyor. Ancak gaz sancısı ve dışkılamada zorluk çeken her bebekte kabızlık sorunu yaşamıyor. Bu nedenle bebeğin kabızlık yaşadığından emin olup ona göre hareket etmek gerekiyor. Peki kabız olan bebekleri rahatlatmak için ne yapmak gerekiyor? Bu noktada bebeğe kabızlık için masaj yapmak rahatlatıcı bir etki yaratıyor. Kabızlık için masaj yaparken dikkat edilmesi gerekense bebeğin tepkileri.

Kadin 02-06-21 12:16

Stresli ailelerin bebeklerinde gaz sancısı görülebilir

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ferhan Çetindağ, anne ve babaların uykusuz gecelerinin en büyük nedenlerinden biri olan ve bebeklerde oldukça sık görülen Gaz Sancısı ( İnfantil Kolik) hakkında bilgiler verdi.Dr.

Yurthaber 29-06-20 18:14

Bebek gazı nasıl çıkarılır?

Bebeklerde genellikle yenilen gıdanın yeterince parçalanmayıp hazmedilememesinden ya da bebeğin hava yutmasından kaynaklanan gaz, anne ve babaların korkulu rüyasıdır.

Kadin 23-06-20 14:27

Basit bir sorun gibi görmeyin! Bebeklerde burun tıkanıklığı, gaz sancılarına yol açabilir

Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, "Burun tıkanıklığı olan bebek, yeterince ememez, beslenemez. Beslenme sırasında çektiği güçlükten dolayı fazla miktarda gaz yutabilir ve bu da gaz sancılarına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Kadin 09-12-19 12:12

Bebeklerde burun tıkanıklığı, gaz sancılarına yol açabilir

Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun: - " Burnu tıkalı bebek sadece ağızdan nefes alabilir bu da soğuk ve kirli havanın burnun filtresinden geçmeden doğrudan akciğerlere geçmesine neden olur" - "

Yurthaber 06-12-19 14:20

Tedavi amaçlı kullanılacak bitkilere dikkat

Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya: - "Tedavide, bitkinin doğru teşhis edilmesi, bilimsel olarak tanımlanması ve hastalarca doğru kullanılması önemli" - "Örneğin tıbbi papatya genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bebeklerde gaz giderici olarak kullanılıyor. Ancak bugün piyasada satılan ve papatya adıyla hastalara sunulmaya çalışılan bitkilerin bir kısmı tıbbi papatya değil. Bunlar ilerleyen süreçte, kullanıma bağlı olarak karaciğerde toksik hepatit gelişim riskine yol açıyor" - "Pek çok bitkinin organ yetmezliğine sebep olacak etkileri var. Dolayısıyla tedavide kullanılacak bitkinin doğru olması çok anlamlı. Bunun için doğru kaynaklara gidilmesi gerekiyor"

Haber 24-04-19 11:16

Tedavi amaçlı kullanılacak bitkilere dikkat

Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya: - "Tedavide, bitkinin doğru teşhis edilmesi, bilimsel olarak tanımlanması ve hastalarca doğru kullanılması önemli" - "Örneğin tıbbi papatya genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bebeklerde gaz giderici olarak kullanılıyor. Ancak bugün piyasada satılan ve papatya adıyla hastalara sunulmaya çalışılan bitkilerin bir kısmı tıbbi papatya değil. Bunlar ilerleyen süreçte, kullanıma bağlı olarak karaciğerde toksik hepatit gelişim riskine yol açıyor" - "Pek çok bitkinin organ yetmezliğine sebep olacak etkileri var. Dolayısıyla tedavide kullanılacak bitkinin doğru olması çok anlamlı. Bunun için doğru kaynaklara gidilmesi gerekiyor"

Yurthaber 24-04-19 11:16

Bebeklerde Açlık Ağlamasına Dikkat

Bebeğin anne kokusu özlemi, acıkma, gaz sancısı ve kakasını yapması gibi dört nedenden dolayı ağladığını...

Yurthaber 01-03-18 11:36

Bebeklerde açlık ağlamasına dikkat

Bebeğin anne kokusu özlemi, acıkma, gaz sancısı ve kakasını yapması gibi dört nedenden dolayı ağladığını belirten Doğuma Hazırlık Eğitmeni Ebe Yonca Celep, “Bebek acıktığında kesintisiz şekilde ağlaması devam eder ve buna eşlik olarak çene titremesi görülür.

Haber 01-03-18 10:44

Uzmanlardan Gaz Sancısı Olan Bebeklerin Annelerine Uyarılar

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Gezgin Akhan, yeni doğan bebeklerde sık rastlanan gaz...

Yurthaber 23-05-17 12:45

Bebeklerde Gaz Sancısını Azaltmanın Etkili Yolları

Uzmanlar, bebeğin sağlıklı gelişimi açısından düzenli ve kaliteli uykunun önemine dikkat çekerek, bebeklerde en yaygın...

Yurthaber 03-02-17 14:26

Gaz Çıkarmak İçin Yılda 57 Milyon Tl Harcıyoruz

Bebeklerde gaz sancısı tıbbi terimi ile infantil kolik her 10 bebekten 3’ünde görülüyor. Yeni bebek...

Yurthaber 11-07-16 13:18

Uzmanından Annelere Öneriler

Berko İlaç, bebeklerde ‘infantil kolik’ olarak bilinen gaz sancısıyla ilgili “Bebeklerde Beslenme ve Sık Karşılaşılan...

Yurthaber 04-05-16 15:51

Bebeklerde Gaz Sancısına Bitkisel Çözüm

Dr. Ömer Coşkun, bebeklerde oluşan gaz sancısı için annelere bodur otu ve kantaron yağını önerdi.Bir...

Yurthaber 03-05-16 09:16

Bebeklerde Gaz Sancısını Azaltmanın Yolları

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Gülcan Çelik, bebeklerde gaz sancısını azaltmanın yolları konusunda bilgi verdi.Dr.Gülcan...

Yurthaber 13-01-16 12:20

Bebeklerde Gaz Sancısına Son!

Colinox Damla bebeğin gaz çıkarmasını kolaylaştırıyor ve gaz oluşumunu engelliyor.

Kadin 07-08-15 17:32

Bebeklerde Gaz Sancısına ritmik Ses Dinletme Önerisi

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Alp, "Anne karnındaki uğultuya benzeyen

Yurthaber 25-04-13 11:40

Bebek ilacında skandal

Bebeklerde kullanılan 'Sab Simplex' adlı gaz ilacı Türkiye'de yıllardır 'kaçak' satılırken şimdi de piyasada sahteleri cirit atıyor. Hem de daha pahalı fiyatlarla

Haber 27-01-11 10:14
Haber 23-07-02 12:27