Bebeklerde Idrar Yolu Enfeksiyonu Haberleri

Tedavi edilmezse... KBB uzmanı uyardı! 'Okul başarısını olumsuz etkileyebilir'

Özellikle kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü belirten Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, "Çocuklar yılda ortalama 3-8, erişkinler ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilirler. Kış aylarında belirgin bir artış gösteren, viral ya da bakteriyel kökenli olabilen bu hastalıkların tedavisinde nedenin çok iyi belirlenmesi gerekir” dedi.

Kadin 2024-02-19 12:33:48

Beşiktaş'a derbi maçı öncesi kötü haber! Omar Colley, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek

Beşiktaş’ın Gambiyalı savunma oyuncusu Omar Colley, yüksek ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer alamayacak.

Spor 2024-02-04 16:15:47

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 2024-01-23 09:56:32

İsim değiştirerek kış boyu sürebiliyor! Hastaneler dolup taşıyor... Uzman isimden önemli uyarılar

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Haber 2024-01-08 12:33:32

Diğer Haber Etiketleri

alara mon Yunus üst solunum yolu enfeksiyonu okul beşiktaş beşiktaş, da, maçı süper li Süper Lig yapılan açıklama Trabzonspor omar colley covid zatürre enfeksiyon hastane krup hastalığı krup nedir Adana fatura özel hastane sistit sistit nedir tevfik özlü solunum yolu enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik maydanoz maydanoz kürü sirkeli su yassı epitel kulak ağrısı bebeklerde kulak ağrısı bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir pişik pişik kremi kasık ağrısı kasık ağrısı neden olur kasık ağrısına ne iyi gelir erkeklerde kasık ağrısı cinsel organ Ürolog idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi idrar yolu enfeksiyonu nasil gecer idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik adları idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? idrar yolu enfeksiyonu kac gunde gecer idrar yolu enfeksiyonu neden olur üşütmek idrar yolu enfeksiyonu yapar mı bebeklerde burun tıkanıklığı bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltı bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavisi soğan idrar yolu enfeksiyonu ilaçları idrar yolu enfeksiyonu iyi gelen besinler anomali böbrekler idrarda bakteri iltihap ishal hamilelikte idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir hücre hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu iğde iğde faydaları iğde nedir iğdenin faydaları Diyarbakır seks tuvalet çiş idrar Celal Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu zatürre belirtileri zatürre nasıl geçer depresyon depresyon belirtileri kuşburnu kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları kuşburnu faydaları faydaları nelerdir ihanet sosyal medya penis kabak çekirdeği kabak çekirdeği faydaları pırasa ülser grip grip aşısı covid 19 aşı çocuklarda boğaz ağrısına ne iyi gelir boğaz enfeksiyonu cinsel ilişki cinsel ilişki pozisyonları Misyoner genital bölge kadın Defne yaprağı idrar yolu yanması nasıl geçer probiyotik

Krup nedir, nasıl geçer? Krup hastalığı belirtileri ve tedavisi

Krup hastalığı tıbbi terimle "akut larenjit" olarak da bilinen ve genellikle solunum yollarını etkileyen bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık özellikle çocukları etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve genellikle virüslerin neden olduğu bir iltihaplanma sürecini içerir. Ebeveynleri oldukça endişelendiren bir çocuk hastalığı olan krup nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 13:27

Özel hastaneden fatura oyunu: Hasta ölünce ortaya çıktı! Devleti bakın nasıl dolandırmışlar

Adana'da özel hastanede idrar yolu enfeksiyonu tanısıyla 28 gün tedavi gören ve taburcu olduktan sonra yaşamını yitiren Şadiye Taşdan'ın (75), ikinci derece yoğun bakım hastası olmasına rağmen üçüncü derece entübe edilmiş olarak gösterilip, fazla fatura kesildiği ortaya çıktı. SGK, faiziyle 25 bin 496 lira 50 kuruşluk fazla ödemeyi hastaneden tahsil etti. Annesi üzerinden hastanenin usulsüzlük yaptığını belirten Mine Taşdan, "Bu hastane, devleti dolandırıp zarara uğrattı" dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 16:55

Sistit nedir, neden olur? Sistite evde ne iyi gelir?

Sistit, mesane iç yüzeyini kaplayan zarın (mukozanın) iltihaplanması olarak tanımlanan yaygın bir idrar yolu enfeksiyonu türüdür. Genellikle "idrar yolu enfeksiyonları" olarak anılan bu durum özellikle kadınları etkileyen bir sağlık sorunudur. Ancak erkekler de sistite yakalanabilir. Sistit idrar yolunda yaşanan bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda meydana gelir ve kendini idrara çıkarken yanma, sık sık idrara gitme isteği, idrarda kanama ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle gösterir.

Haber 31-10-23 22:35

Vakalar arttı! Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: 'Bu semptomlar varsa okula göndermeyin'

Son zamanlarda okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirtildi. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bir kişi hasta olarak okula geldiğinde bu 40-50 kişi oluyor. Daha sonra hastalık okullardan evlere taşınıyor. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için bu zincirin kırılması lazım. Solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan öğrencileri ne olur okula göndermeyin” dedi.

Haber 23-09-23 09:40

Urocare nedir? Urocare nasıl kullanılır?

Bu ilaç Urocare etken maddesine sahip, fosfomisin olan bir antibiyotik türüdür. Ülkemizde 3 gr saşe biçiminde kullanıma sahiptir. Portakal ve mandalina aroması içerir. Fosfomisine duyarlılık gösteren idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kullanım biçiminin kolaylığı ve tek doz olması sebebiyle çok sık tercih edilen bir ilaç türüdür. Peki urocare nasıl kullanılır?

Haber 20-09-23 23:10

İdrar yolu enfeksiyonu ateş yapar mı? İdrar yolu enfeksiyonu ateşi kaç gün sürer?

İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen yaygın ve rahatsız edici bir enfeksiyon türüdür. Bu enfeksiyon bakterilerin mesane, böbrekler veya üretra gibi idrar yolunda çoğalması sonucu meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonu kadın ve erkeklerde farklı semptomlar gösterebilir ve genellikle idrar yapma sırasında yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görünümü ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle kendini belli eder. Ayrıca bazı durumlarda idrar yolu enfeksiyonu ateşe de yol açabilir.

Haber 31-07-23 23:10

İdrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı mı? İdrar yolu enfeksiyonu başkasına bulaşır mı?

İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen ve her yaştan insanı etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Bakterilerin idrar yollarına yerleşmesiyle meydana gelen bu enfeksiyon genellikle kadınlarda erkeklere kıyasla daha sık görülür. Bulaşıcı bir hastalık olup olmadığı ve başkasına bulaşıp bulaşmadığı enfekte olan kişinin uygun tedavi ve önlem almasıyla doğrudan ilişkilidir.

Haber 31-07-23 23:10

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen maydanoz kürü tarifi: Maydanoz kürü ile idrar yolu iltihabı tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen rahatsız edici bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyon idrar yolunu etkileyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelir. Bu şikayetler genellikle antibiyotik tedavisi ile kontrol altına alınırken bazı insanlar doğal ve bitkisel yöntemlere yönelmeyi tercih edebilirler. Maydanoz kürü geleneksel tıpta uzun süredir kullanılan bir yöntemdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı mücadelede doğal bir seçenek olarak kabul edilir.

Haber 31-07-23 23:09

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve bitkisel tedavisi

Hamilelik dönemi bir kadının hayatında oldukça özel ve hassas bir süreçtir. Ancak maalesef hamilelik süreci vücutta bazı sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu sorunlardan biri de hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yolu enfeksiyonları anne adaylarını tedirgin eden ve bebeğin sağlığını endişelendiren önemli bir konudur. Anne ve bebeğin sağlığını korumak adına bu hassas konuyu anlamak ve tedavi edilmesi gereken belirtileri bilmek son derece önemlidir.

Haber 31-07-23 23:09

Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler, bitkisel yöntemler nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonları idrar yolundan yukarı doğru yükselen bakterilerin sebep olduğu yaygın enfeksiyonlardır. Antibiyotik tedavisi genellikle etkili bir yol olsa da bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlerle de bu tür enfeksiyonlarla başa çıkmayı tercih ederler. Bu yöntemler arasında öne çıkan sirkeli su gibi bazı ev ilaçları idrar yolu enfeksiyonunun semptomlarını hafifletebilir.

Haber 31-07-23 23:08

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonları kadınların sıklıkla karşılaştığı rahatsız edici ve yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyonlar idrar yapma sırasında yanma hissi, sık sık idrara çıkma isteği, idrar renginde ve kokusunda değişiklikler gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edilmediğinde ise ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerini hafifletmek ve iyileştirmek için bir dizi etkili yöntem ve tedavi seçeneği bulunur.

Haber 31-07-23 23:08

Yassı epitel nedir? İdrarda yassı epitel hücre yüksekliği ne demek?

Yassı epitel hücreleri vücut içindeki çeşitli dokuları kaplayarak ve koruyarak önemli bir işlevi yerine getiren hücrelerdir. Yassı epitel çeşitli organların iç yüzeylerini, dış yüzeyleri ve vücut boşluklarını kaplayarak koruyucu bir bariyer oluşturur ve mekanik, kimyasal veya enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. İdrarda yassı epitel hücrelerinin yüksek düzeyleri, genellikle idrar yolu enfeksiyonları, böbrek hastalıkları veya diğer ürolojik sorunlarla ilişkilendirilir.

Haber 30-07-23 19:31

Bebeklerde kulak ağrısı kaçıncı ayda başlar, nasıl anlaşılır?

Bebeklerin sağlığı ve refahı her ebeveynin öncelikli konularından biridir. Bebeklerde kulak ağrısı gibi rahatsızlık verici bir durum ortaya çıktığında ebeveynler doğal olarak endişelenir ve çözüm ararlar. Bebeklerde kulak ağrısı genellikle orta kulak enfeksiyonu gibi faktörlerden kaynaklanır. Bebeklerin kulak ağrısıyla nasıl başa çıkılabileceği ve ne zaman bir doktora başvurulması gerektiği konularında bilgi sahibi olmak ebeveynlerin bebeğin sağlığını korumasına yardımcı olabilir.

Haber 30-06-23 01:29

Pişik nasıl geçer, neden olur? Pişiğe ne iyi gelir, yetişkinlerde ve bebeklerde pişik nasıl tedavi edilir?

Pişik bebeklerde ve bazen yetişkinlerde de görülebilen ciltte oluşan bir rahatsızlıktır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde ve cildin kıvrımlarında ortaya çıkar. Pişik cildin tahriş olması ve ıslaklık, sürtünme veya tahriş edici maddelerin etkisiyle meydana gelir. Pişiğin başlıca nedeni bez bölgesinin uzun süre ıslak ve nemli kalmasıdır. İdrar ve dışkıdaki kimyasal maddeler ciltte tahrişe yol açar. Peki, bebeklere pişiğe ne iyi gelir?

Haber 15-06-23 13:41

Kasık ağrısı nasıl geçer, kasık ağrısı için hangi bölüme gidilir? Sol ve sağ kasık ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Kasık ağrısı kasık bölgesinde hissedilen rahatsızlık veya ağrıdır. Kasık bölgesi, karın bölgesi ile bacakların birleştiği noktada yer alır ve kasık ağrısı birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Kasık ağrısının altında yatan nedenler çeşitli olabilir, bunlar arasında kas veya bağ dokusu yaralanmaları, enfeksiyonlar, idrar yolu veya üreme organlarından kaynaklanan sorunlar, bağırsak rahatsızlıkları, kasık fıtığı veya iç organlardaki problemler sayılabilir. Peki, kasık ağrısı neden olur?

Haber 15-06-23 13:29

Uzman isim erkekleri tuvaletlerini yanlış yaptıkları konusunda uyardı! “İdrar yapmanın doğru yolu oturmak”

Ürolog Dr. Gerald Collins, dünya genelindeki pek çok erkeğin tuvalet kullanımı konusunda hata yaptığını söyledi. Özellikle erkeklerin idrarını yanlış bir şekilde yaptığını dile getiren Dr. Collins, hijyen ve sağlık açısından daha iyi olan yolu anlattı.

Trend 31-05-23 15:43

İdrar yolu enfeksiyonu için hangi bölüme gidilir? İdrar yolu enfeksiyonuna hangi doktor bakar?

İdrar yolu enfeksiyonu hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyonu yaşayan bireyler genellikle hafif semptomlarla başa çıkmaya çalışabilirler. Ancak idrar yolu enfeksiyonunun ciddi sonuçlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu belirtileri fark edildiğinde bir doktora başvurmak büyük önem taşır. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri gözlemlendiğinde, bir doktora başvurmak hayati önem taşır.

Haber 30-05-23 10:09

3 aylık bebekte idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve hızlı bir şekilde tanınması ve tedavi edilmesi gereken önemli bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle bakteriyel bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkar ve idrar yolunu etkiler. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri bazen belirsiz olabilir ve bebeklerin kendilerini ifade edememesi nedeniyle tanı koymak zor olabilir.

Haber 30-05-23 10:00

İdrar yolu enfeksiyonu adeti geciktirir mi? İdrar yollarındaki enfeksiyon adet düzensizliği yapar mı?

İdrar yolu enfeksiyonu kadınların sık karşılaştığı bir sağlık sorunudur ve ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kadınların anatomik yapısı idrar yolunun kısa olması ve idrar yolunun anüse yakın olması nedeniyle enfeksiyon riskini artırır. Bakterilerin idrar yoluna ulaşması ve çoğalması sonucunda enfeksiyon gelişebilir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 30-05-23 09:52

Çocuklarda ve bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri

Çocuklarda ve bebeklerde idrar yolu enfeksiyonları oldukça yaygın bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu bakterilerin idrar yoluna yerleşmesi ve çoğalması sonucu meydana gelir. Küçük çocuklar ve bebekler henüz tam olarak gelişmemiş olan idrar yolları nedeniyle bu enfeksiyonlara daha yatkındır. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri arasında ateş, idrar yaparken ağrı veya rahatsızlık, idrarda değişiklikler, sık idrara çıkma, huysuzluk ve iştahsızlık yer alabilir.

Haber 30-05-23 09:24

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur? İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçer mi?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolunda yer alan bakterilerin üreme ve çoğalma sonucunda meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar kadınlar arasında daha sık görülse de erkeklerde de ortaya çıkabilir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtiler arasında sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi, bulanık veya kanlı idrar, karın veya kasık ağrısı gibi rahatsızlık verici semptomlarla kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi ve uygun hijyen önlemleriyle başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 30-05-23 09:15

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle kadınlara kıyasla daha az yaygın olsa da önemli bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu üretra, mesane veya böbreklerde oluşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle alt idrar yolları enfeksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkar. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma veya acı hissi, bulanık veya kanlı idrar, idrar kesesinde dolgunluk hissi olabilir.

Haber 29-05-23 15:57

İdrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi nasıl yapılır? İdrar yolu enfeksiyonu doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri

İdrar yolu enfeksiyonu günümüzde insanların sıkça karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyon, idrar yoluna giren bakterilerin sebep olduğu bir hastalıktır. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi enfeksiyon türüne, hastalığın şiddetine ve hastanın genel sağlık durumuna göre farklılık gösterebilir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisinde temel olarak enfeksiyon kontrol altına alınarak ve semptomları hafifletilir. İdrar yolu enfeksiyonlarının çoğu antibiyotikler kullanılarak tedavi edilir.

Haber 29-05-23 13:48

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonu nerede ağrı yapar?

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrar yolunda yer alan organların (mesane, üretra) bakteriyel enfeksiyonudur. Genellikle bakterilerin idrar yoluna girişiyle oluşur. Kadınlarda, üretranın kısa olması ve anüs bölgesine yakın olması nedeniyle idrar yolu enfeksiyonları daha yaygındır. İYE'nin belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrara çıkarken yanma hissi, idrarda kan veya pus, karın veya kasık bölgesinde ağrı, bulanık idrar ve genel halsizlik bulunur.

Haber 29-05-23 13:32

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bebeklerde burun tıkanıklığı doğal yollardan nasıl geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı yaygın bir sorundur ve birçok ebeveynin karşılaştığı bir durumdur. Bebeklerin burun pasajları dar olduğu için hava akışı kolayca engellenebilir ve burun tıkanıklığına yol açabilir. Bu durum bebeklerin beslenme, uyku ve genel rahatlıklarını etkileyebilir. Bebeklerde burun tıkanıklığına genellikle soğuk algınlığı, grip veya diğer üst solunum yolu enfeksiyonları neden olur.

Haber 29-05-23 10:30

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri, ilaçları ve evde bitkisel tedavisi: İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen oldukça yaygın bir enfeksiyon türüdür. Bu tür enfeksiyonlar genellikle bakterilerin idrar yoluna girmesiyle ortaya çıkar ve idrar kesesi, idrar kanalı veya böbrekleri etkileyebilir. Kadınlarda daha sık görülmesine rağmen erkeklerde de meydana gelebilir. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri arasında sık idrara çıkma isteği, idrar yaparken yanma veya acı hissi, idrarda bulanıklık veya kan görülmesi olabilir.

Haber 28-05-23 23:40

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-23 17:25

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi, belirtileri nelerdir? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Hamilelikle birlikte fiziksel ve psikolojik birçok değişim meydana gelir. Genel olarak hamilelik döneminde farklılaşan vücut sistemi çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Hamilelik döneminde yaşanan en yaygın rahatsızlıklardan biri idrar yolu enfeksiyonudur. İdrar yolu enfeksiyonu hamilelik döneminde dikkate alınması gereken bir süreçtir. İdrar yolu enfeksiyonu için gerekli olan tedavinin uygulanması ile oluşabilecek sorunların önüne geçebilir. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Kadin 03-03-23 17:07

Kemikleri taş gibi yapar, hemoroidi iyileştirir, enfeksiyonu kurutur, eklem ve sırt ağrılarını dindirir

İçi, dışı, kabuğu, çekirdeği her haliyle mucize dağıtıyor. Kemikleri taş gibi yapar, hemoroidi iyileştirme etkisine sahiptir. Kolları ve bacakları güçlendirir. Akciğer enfeksiyonunu kurutur, vücutta detoks etkisi yaratır. C vitamini deposudur. İdrar damlama sorununu çözer. Ağaç dalından soframıza uzanan mucize sayesinde eklem ve sırt ağrılarını dindirir. Çekirdeğinin tozu ile iltihaplı romatizma hastalığının tedavi edilebildiği öne sürülüyor.

Haber 30-11-22 14:36

6 yaşındaki Miraç, diyalize muhtaç kalmadan sağlığına kavuştu

Diyarbakır’da sıkı idrar yolu enfeksiyonu şikayeti ile ailesiyle birlikte hastaneye başvuruda bulunan 6 yaşındaki Miraç Ermağan, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktorların cerrahi müdahalesiyle sağlığına kavuştu.

Yurthaber 28-11-22 11:36

Bir tabu daha yıkıldı! Seviştikten sonra koşmanıza gerek yok

Cinsel ilişki sonrasında özellikle kadınların hemen tuvalete gidip idrarlarını yapmaları tavsiye ediliyordu. Ancak, uzmanlar yaptıkları son açıklamayla o kadar da gerekli olmadığını söyleyerek şaşırttı. Cinsel ilişki sonrasında yapılan idrarın hastalıklara karşı bir önlem olduğu söyleniyordu. Başta idrar yolu enfeksiyonları olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili olduğu belirtiliyordu. Şimdi ise idrar yolu enfeksiyonlarından bu şekilde kaçınılamayacağı söyleniyor.

Haber 23-11-22 07:42

SON DAKİKA | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

Son dakika haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu 68 yaşında hayatını kaybetti. Son olarak solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastanede tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olan Celal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'deki evinde aniden fenalaştı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekipler, Celal Kılıçdaroğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Haber 19-11-22 01:24

Depresyon sandığınız aslında zatürre olabilir!

Pnömoni, toplumda yaygın bilinen adıyla zatürre, virüs veya bakteriler nedeniyle akciğer dokusunda bulunan hava keseciklerinin enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Mikropların kolayca yayıldığı kapalı ortamlarda sık zaman geçirilmesi, soğuyan havanın vücut direncini düşürmesi ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle, zatürre sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor.

Haber 11-11-22 20:16

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tüm bitkilerin insan sağlığına farklı durumlarda faydası vardır. Kuşburnu da doğada bulunan ve birçok konuda insan sağlığına faydası olan bitkilerden biridir. Bağışıklığı güçlendirmesi, cildi güzelleştirmesi dışında birçok faydası bulunur. İdrar yolu enfeksiyonlarına çok iyi gelen kuşburnu çayı daha başka birçok hastalıkta da insan bedenini iyileştirici özelliğe sahiptir. Mide yanması, kusma, baş ağrıları, ishal gibi sorunlara iyi geldiği bilinir. Peki, kuşburnu çayı nasıl demlenir?

Haber 28-10-22 16:53

Erkek arkadaşını ihanetini hastalık ele verdi! “Bana bulaştırınca beni aldattığını anladım”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arkansas eyaletinde yaşayan 19 yaşındaki Tori McFarlin isimli bir kadın kimliğini açıklamak istemediği erkek arkadaşının ihanetiyle yüzleşme sürecinden bahsedince sosyal medyada gündem oldu. Erkek arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdikten sonra idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrenen McFarlin adım adım ihaneti ortaya çıkarttı.

Trend 14-10-22 11:22

Eğer bunu yapmazsanız son sevişmeniz olabilir!

Cinsel ilişki sonrası alışkanlıklar sağlık için çok önemlidir. Bir erkeğin hijyen kurallarına uymayan alışkanlıkları idrar yolu enfeksiyonu, cinsel hastalıklar ve mikropların yayılmasına neden olur. Bu tarz cinsel hastalıklar ise hoş olmayan kokulara, kaşıntıya hatta daha büyük sorunlara neden olabilir. Uzmanlara göre, erkeklerin her cinsel ilişki sonrasında cinsel organlarını yıkamaları gerekiyor.

Haber 12-10-22 21:57

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler

Genellikle idrar çıkışı sırasında ağrı ve yanma ile kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonu, son derece rahatsızlık verici bir sağlık problemi olarak tanımlanır. Farklı belirtiler ile ortaya çıkabilen idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilecek bazı uygulamalar bulunur. Bu rahatsızlık için evde yapabileceğiniz tedaviler, bilinmesi gereken detaylar ve daha fazlasını paylaştık. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?

Haber 09-10-22 12:44

Erkeklerde sperm kalitesini ve kadınlarda doğurganlığı arttırır

Kabak çekirdeği, herkesin daha fazla tüketmesi gerektiği süper besinlerden biridir. Antioksidan deposu olan kabak çekirdeği, magnezyum ve çinko açısından zengindir. Her gün bir avuç kabak çekirdeği yiyerek, vücudun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağ miktarını karşılayabilirsiniz. Kalp hastalıklarına ve bazı kanser türlerine karşı etkili olan kabak çekirdeği, prostat ve idrar yolu hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Kabak çekirdeği erkeklerde sperm kalitesini ve kadınlarda doğurganlığı arttırır.

Haber 07-10-22 23:30

İdrar yolu iltihabını anında kurutur, afrozdizyak etkisi vardır, toksinleri vücuttan hemen atar! Pırasa suyunun faydaları nedir, pırasa suyu nasıl yapılır? İlaç gibi tarif

Pırasa, herkesin sevmediği bir besin olsa da sağlık için çok faydalıdır. Hatta görünce burun kıvırmayın kaşık kaşık yemeye başlayın. O kadar çok faydası var ki, öğrendikçe çok şaşıracaksınız. Pırasanın suyu da en az pırasa kadar faydalı. Afrodizyak etkisi olan pırasa suyu vücuttan toksinleri atar, idrar yolu iltihabını önler, anemiye iyi gelir. Peki, pırasa suyu nasıl yapılır?

Haber 07-10-22 22:57

Doktora danışmadan ilaç kullandı: Her şey ters gitti, hayatı karardı!

İsmi açıklanmayan 62 yaşındaki adam, doktora danışmadan kullandığı ilaçlar yüzünden hayatı karardı. Aslında idrar yolu enfeksiyonu olan adam doktora gitmek yerine iyi geleceğini düşündüğü bir ilaç almaya başladı. Sadece üç gün kullandığı ilaçlar yüzünden cilt ülseri oldu.

Haber 06-10-22 19:03

Hem grip aşısı hem de Covid-19 aşısı yaptırılmalı mı? Uzmanı yanıt verdi

Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesiyle solunum yolları enfeksiyonları daha sık görülmeye başlandı. Bir yandan da Covid-19 enfeksiyonu çeşitli varyantlarla tehdit olmaya devam ediyor. Solunum yolu enfeksiyonlarının yalnızca Covid-19 ve gripten oluşmadığını, sonbahar ve kış aylarında çok sayıda virüs ve daha az oranda da bakterilerin enfeksiyonlara yol açabilir.

Haber 05-10-22 18:27

Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? Boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları

Çocuklarda boğaz ağrısının geçirecek yöntemler merak edildi. Çocukluk dönemlerinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de boğaz yolu enfeksiyonları ve beraberinde getirdiği boğaz ağrısı olmaktadır. Çocukların aileleri doktor tedavisinin yanında evde yapılabilecek çözümleri arıyorlar. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? İşte boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları.

Haber 29-09-22 00:59

Bu pozisyonlar sağlığınızı tehlikeye atıyor! İdrar yolu enfeksiyonlarına neden olan pozisyonlar

Cinsel birliktelik yaşarken daha fazla haz almak ve konfor sağlamak için farklı pozisyonlar deniyor olabilirsiniz. Ancak birçok pozisyon sağlığınızı tehdit ediyor. Özellikle kadınların cinsel organları enfeksiyona çok açık olduğu için seks pozisyonlarına karşı oldukça dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 12-09-22 17:25

Yaşadığınız yanmalara son verin! İdrar yolları enfeksiyonu için mucizevi tarif

İdrar yolu enfeksiyonları özellikle yaz aylarında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum idrar yaparken yanmalara ve acıya sebep olabiliyor. Uzun süren idrar yolu enfeksiyonlarının mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.

Haber 06-09-22 16:47

Doğurganlığı artırır, idrar yolu enfeksiyonlarını önler... Vakit kaybetmeden başlayın

Kadınların en çok şikâyet ettiği sağlık sorunlarının başında idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlar yer alır. Bunlarla birlikte doğurganlık ve hormonal bozukluklar da sıklıkla şikâyet edilen sağlık sorunlarındandır. Probiyotikler, sindirim sisteminizin sağlığını destekleyen canlı bakterilerdir. Sağlıklı bir bağırsak, sağlıklı bir hormon sistemi ile bağlantılıdır. Giderek daha fazla araştırma, sindirim sisteminizdeki bakterilerin dengesi veya dengesizliği arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Haber 01-09-22 16:00