Boraks Haberleri

Boraks ne demek? Boraks kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Boraks kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Boraks kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 21:48:21

Rusya ve Çin'e gidecek ihracat trenleri Ankara Gar'dan uğurlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Türkiye, Demir İpek Yolu’nun en stratejik bağlantı noktası haline geldi" - "(Rusya'ya uğurlanan ilk blok ihracat treni) Ülkemizde üretilen 3 bin 321 bulaşık makinesi, ocak ve fırın, Vladimir Bölgesine taşınacak" - "Çin trenlerimizin bir yenisi daha bugün yola çıkıyor. Trenimizle Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Çin'e ihraç edilecek 1000 ton boraks madeni 42 konteyner içerisinde taşınacak"

Yurthaber 2021-01-29 12:14:04

Eti Maden'den 5. Boraks Pentahidrat Tesisi ihalesine ilişkin açıklama:

"5. Boraks Pentahidrat Tesisi'nin yapım işi kapsamında oluşan kamu alacağını garanti altına almak için gereken tüm iş ve işlemler yürütülmüştür"

Yurthaber 2020-11-16 17:17:33

Bu yöntemlerle sürekli toz kokan kırlentlere veda edeceksiniz! Boraks ve..

Evlerde kanepeleri, yatakları ve hatta kimi zaman yerleri süsleyen yastıklar hem dekoratif duruşlarıyla hem de sundukları konforla kalplerimizi çalıyor. Koltukları hareketlendiren desenli kırlentler ve yatakların konforunu artıran bu tür yastıkların da sık sık temizlenmesi gerekiyor. Peki, yapısı itibariyle içerisine toz dolan bu yastıkları temizlerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Kadin 2020-08-29 17:32:17

Boraks (Borax) nedir, ne işe yarar? Kullanım alanları

Boraks, İran bölgesinde keşfedilişinin 4000 yıl önceye dayandığı kabul edilen bir mineraldir. Günümüzde de aktif olarak pek çok sektörün üretim aşamasında kullanılır.

Kadin 23-06-20 14:03

İzmir'de kırtasiyelere 'slime' operasyonu

İzmir genelinde zabıta ekipleri, eğitim kurumlarının çevrelerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Çocuklar arasında son dönemde popüler olan ve uygun şartlarda üretilmediğinde sağlığı tehdit eden, 'slime' denilen yapışkan oyun hamurunun kutusunda yazılı içeriği okuyan zabıta, kanserojen kimyasal 'boraks' maddesinin olduğunu görünce ürünleri topladı. Kırtasiyelerle ilgili tutanak tutulurken, artırılan denetimlerden en çok veliler memnun oldu.

Haber 17-09-19 09:42

Ticaret Bakanlığı'ndan slime toplatma kararı

 İZMİR'de, çocuklar arasında son dönemde popüler olan, renkli ve akışkan oyun hamuru 'slime' uygun şartlarda üretilmediğinde sağlığı tehdit ediyor. İzmir Ticaret Müdürlüğü ve Buca Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı denetimler sırasında, bir imalathaneden alınan numunelerde, slimeların hiçbir kurala uyulmadan yapıldığı ayrıca içinde cilt kanserine neden olan kimyasal 'boraks' maddesinin yoğun olarak kullanıldığı tespit edildi.

Haber 16-09-19 15:27

Başkan Hasan Ali Uzun güven tazeledi

Kırka Boraks Spor Kulübü’nün Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp başkanlığına yeniden Hasan Ali Uzun seçildi.Eti Maden Kırka Bor İşletmesi Memur yemekhanesinde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Ayhan Meriç yaptı.

Yurthaber 22-06-19 11:32

Hindistan cevizi yağıyla gelen çözüm! Yapışan Slime'ı bakın nasıl çıkardı

Boraks tozu, tutkal, gıda boyası karışımıyla elde edilen slime (balçık) çılgınlığının dozu bu yıl biraz düşse de, birçok çocuk bununla oynamayı hala seviyor. Avustralya'da yaşayan Jordan da o çocuklardan biri. Ancak küçük çocuk işi biraz abartıp akışkan hamuru saçına sürünce annesinin kısa süreli de olsa paniğe kapılmasına neden oldu. Annenin bulduğu çözüm ise tüm ebeveynlerin beğenisini topladı.

Kadin 14-05-19 16:15

Boraks Tesisinde Yangın

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmelerine ait boraks tesisinde yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz...

Yurthaber 04-02-17 18:41

Kırka Boraks’a 900 Işçi Daha Alınacak

Eskişehir Kırka Boraks İşletme Müdürü Tümay Uludağ, kuruma bağlı yeni tesislerin 2014 yılında faaliyete geçeceğini...

Yurthaber 08-07-13 11:31

Eskişehir’de İgm Toplantısı

Eskişehir’de, İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı son toplantısı Ahmet Yapıcı başkanlığında yapıldı.Kırka Boraks maden...

Yurthaber 07-07-13 16:24

AK Parti İşçi Komisyonu Kırka Boraks Grubu Toplantısı

Kırka Boraks İşletmesi'nde çalışan işçilerden oluşan AK Parti İşçi Komisyonu Kırka Boraks Grubu, ilk toplantısını yaptı.

Yurthaber 24-05-13 15:10

Ak Parti İşçi Komisyonu Kırka Boraks Grubu Toplantısı

Kırka Boraks işletmesinde çalışan işçilerden oluşan AK Parti İşçi Komisyonu Kırka Boraks Grubu üyeleri, AK...

Yurthaber 24-05-13 14:33

Petrol-İş Sendikası 13. Halı Saha Futbol Turnuvası

Bandırma'da Petrol-İş Sendikası tarafından düzenlenen 13. Halı Saha Futbol Turnuvası'nda, şampiyonluğu Boraks-I takımı kazandı.

Yurthaber 29-06-12 10:20

Öğrencilerin borask projesi ABD'de dünya üçüncülük ödülü aldı

Afyonkarahisar Zafer Lisesi öğrencileri, boraks madeninin sanayide metallerin sertleşmesinde kullanılarak dışa bağımlılığın azaltılmasını sağlayacak proje...

Yurthaber 09-05-12 14:53