Burclara Gore Beslenme Haberleri

Bu tarifle tuvaletten asla çıkamayacaksınız! 3 günde bağırsak temizleyen hurma kürü

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın temel bir göstergesidir. Doğru beslenme alışkanlıkları bu dengeyi korumak için hayati öneme sahiptir. Bazen bağırsaklarımızı doğal yollarla temizlemek isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada, 3 günde bağırsakları temizleyen hurma kürü devreye giriyor. Bu kür, içeriğinde bulunan lifler ve doğal şekerler sayesinde sindirim sistemini harekete geçirir ve bağırsakları temizler.

Kadin 2024-03-26 10:05:59

Sivilce ve siyah noktalar kabusunuz olmasın! Sadece 3 günde karaciğeri tertemiz, cildi pürüzsüz yapan karışım

Sivilce ve siyah noktalar, birçok insanın cilt sorunları arasında yer alır. Karaciğer, cildimizin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve toksinlerin vücuttan atılmasında kritik bir rol oynar. Bu sağlıklı kür tarifi, karaciğer sağlığını desteklemeye ve cildi temizlemeye yardımcı olan doğal bileşenler içerir. Doğru beslenme ve cilt bakımının yanı sıra bu karışımı da rutinlerinize ekleyerek sivilce ve siyah noktalardan daha hızlı kurtulabilirsiniz.

Kadin 2024-03-23 08:43:17

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 2024-03-21 17:34:37

İftarda kilo aldıran bu 5 hatayı sakın yapmayın! Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmanın yolları

Ramazan ayında oruç tutanlar için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle iftarda ve iftar sonrası yapılan bu 5 hata kilo alımına sebep oluyor. Doğru beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kadin 2024-03-16 09:40:05

Diğer Haber Etiketleri

hurma tuvalet bağırsak keten tohumu tarçın Kefir kilo verme mon siyah Karaciğer‎ sivilce siyah nokta aşlama yiyecekler iftar Sahur Ramazan kilo almak diyet sağlıklı yaşam tarif tarifi tuzlu yiyecekler Ramazan menüsü yulaf lapası poşe yumurta tarifi Avokado pratik sahur tarifleri sağlıklı beslenme İstanbul Havalimanı Tom Hanks Muğla Oruç kilo zayıflama bastı glüt badem ceviz yulaf ezmesi chia tohumu siyah zeytin Zincir market ankara üniversitesi veteriner fakültesi posa kanser protein havuç hormon testi östrojen hormonal bozukluk havuç salatası tarifi saç dökülmesi Cinsel isteksizlik Sebze makarna böbrekler damarlar hücreler ilik sinirli yemek borusu zihin su eklem ağrısı Diyetisyen şeker tuz taze hazır çorba chia cansu erkan karakteri Cansu Tosun limon sumak karbonat yağ göbek ekmek ekşi maya nedir glutensiz ekşi mayalı ekmek ense kekik zencefil altın süt tarifi kinoa tavuk börülce yemek tarifi Gluten dürme farklı yemekler sandviç saklama kabı saklama kabı plastik yemek termosu Tupperware bento zwilling Çağla Şıkel sosyal medya beslenme ele Oyuncu kilo verme hikayeleri Kilo vermek kilo vermek için tahin eo sağlıklı yiyecek yeşil yapraklı sebzeler yeşil sebzeler kalp krizi kalp damar hastalıkları incelmek egzersiz göç pelikan Tekirdağ zayıflama hikayeleri Göz cilt soğan sarımsak brokoli kırmızı biber faydası bağışıklık içecekler kola milkshake enerji içeceği kahve alkol sıcak çikolata Meyve suyu hasta hastalık kış ayları metabolizma diyet yapmak

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-24 08:47

Gün boyu susatmıyor! Oruç tutanlar için tok tutacak sahur tarifleri... O yiyeceklerden uzak durun

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 14-03-24 12:49

Tom Hanks'in filmi gerçeğe dönüştü: İstanbul Havalimanı evi oldu! Günlerdir sandalyelerde uyuyor, yemek ve duş...

Tom Hanks'in ünlü filmi Terminal, İstanbul Havalimanı'nda gerçek oldu! Bir aydır, bir akademisyen havalimanında yaşıyor. İranlı Shiva Kaviani, oturum süresi dolduğundan vize alamadığı için Kanada'ya gidemiyor. Siyasi yasaklı olduğu için de ülkesine dönemeyen Kaviani, günlerdir zorluk içinde havalimanında yaşıyor. Sandalyelerde uyumaya çalışan yaşlı kadın, beslenme ve duş konusunda ise zorluk yaşadığını belirtti.

Haber 13-03-24 10:39

31 bin liralık 'iftar ve sahur' önerisi! Sağlık Bakanlığı'nın listesi tepki topladı: Asgari ücretli 16, emekli 9,5 gün oruç tutabiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın Ramazan ayı için paylaştığı sağlıklı beslenme için menü önerisi, 4 kişilik bir aileye aylık 31 bin liraya mal oluyor. Asgari ücretli bir aile bu tavsiye ile ancak 16 gün, emekli ailesi de 9.5 gün oruç tutabiliyor.

Finans 13-03-24 08:17

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Ramazan ayında oruç tutan bireyler için sağlıklı beslenme önerisi içinde özellikle sahurda süt, yoğurt, peynir, çiğ sebze-meyve ve lifli yemeklerin tüketilmesini önerdi.

Yurthaber 12-03-24 10:14

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 11-03-24 15:43

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu!

Ramazan ayı, birçok kişi için kilo verme hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olabilir. Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu bulunuyor. Bu ipuçları, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte etkili kilo kaybını teşvik eder. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bu ipuçlarını takip ederek, Ramazan ayı boyunca istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kadin 11-03-24 10:40

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-24 00:48

Zincir marketlerde yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı! Glütensiz ürün zorunluluğu

Glüten intoleransı dolayısıyla tıbbi beslenme tedavisine gereksinim duyanların bu ürünlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla şube sayısı 200'den fazla zincir marketler belli şartlar altında glütensiz ürün bulundurmak zorunda olacak.

Finans 05-03-24 09:23

Kilo fazlası olanlar Obezite Okulunda sağlıklı zayıflıyor

Edirne'de kilo fazlası olanlar, Obezite Okulunda uzmanlar tarafından hazırlanan beslenme ve spor programlarıyla sağlıklı zayıflıyor.

Yurthaber 04-03-24 11:16

Evcil hayvanlar için ilk beslenme danışmanlığı birimi Ankara Üniversitesinde kuruldu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde evcil hayvanlara yönelik beslenme danışmanlık hizmeti sunacak Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu.

Yurthaber 04-03-24 11:15

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-24 17:25

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-24 15:59

'Yıllarca makarna yiyen birine sen makarna yemeyeceksin demek gerçekçi değil' Kilo vermek isteyenler için altın tavsiye

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan, sağlıklı beslenme ve diyet konusunda uyarılarda bulundu.

Kadin 22-02-24 16:07

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin 21-02-24 17:31

Diyetisyenlerden sağlıklı beslenme hakkında doğru bilinen 7 yanlış! 'Geç saatte yiyebilirsiniz, 'doğal' şeker daha iyi değildir ve yumurta kolesterolü yükseltmez...'

'Günde asla ikiden fazla yumurta yemeyin. Tam tahıllı ekmek tüketin ve beyazlardan (un, şeker, tuz) kaçının. Şekerli ve gazlı içeceklerden kaçının.' gibi beslenme kuralları yaygın olarak biliniyor. Bunlar, yıllar boyunca beslediğimiz ve optimum sağlığın anahtarı olduğuna inandırdığımız yüzlerce sözde diyet 'kuralından' sadece üçü. Ancak giderek artan kanıtlar, aslında sağlıklı bir beslenmenin çok daha basit olduğunu gösteriyor.

Kadin 20-02-24 08:26

Marketten bu ürünleri almadan önce bir kez daha düşünün! Zararlarını duyan çok şaşırıyor

Market raflarında birçok ürün bulunur. Bazen alışveriş yaparken dikkatsiz davranabiliriz. Tüketicileri bilinçlendirmek ve sağlıklarını korumak amacıyla paylaşım yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Durman bir diyetisyen olarak marketten asla almadığı ürünleri paylaştı.

Kadin 19-02-24 08:30

Karaciğeri tertemiz, karnı dümdüz yapıyor! Bağırsaklardaki tüm atık maddeleri temizliyor

Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun iç temizliği büyük önem taşır. Bunun için beslenme alışkanlıklarımızın yanı sıra düzenli olarak detoks yapmak da önemlidir. Detoks yapmanın en etkili yollarından biri karaciğer ve bağırsakların doğal temizliğini desteklemektir. İşte tam da bu noktada bu kür tarifi karaciğer ve bağırsaklarınızı tertemiz yapmaya yardımcı olur.

Kadin 16-02-24 15:55

Cansu Tosun fit kalmasını neye borçlu? Düzenli egzersiz ve dengeli beslenme

Meslektaşı Erkan Kolçak Köstendil ile mutlu bir evlilik sürdüren bir çocuk annesi oyuncu Cansu Tosun gözlerden uzak sakin bir hayat yaşıyor. Tosun fit görünümünün sırrını verdi.

Magazin 15-02-24 11:25

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 14-02-24 14:09

'3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif'! Şişkinlik ve ödemden eser kalmıyor

Birçok kişinin kilo verme sürecinde kullandığı stratejiler ve elde ettikleri sonuçlar her zaman dikkat çekici oluyor. Özellikle sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu tür içerikler oldukça yol gösterici oluyor. Diyetisyen Büşra Çalışkan '3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif' başlığı altında şişkinlik ve ödemden eser bırakmayan kür yapımını paylaştı.

Kadin 13-02-24 15:56

Ekmek yemeyi sevenlere iyi haber! Beslenme uzmanı neden daha fazla ekmek yemeniz gerektiğini açıkladı 'Yemeye başladım ve kilo almadığımı fark ettim'

Genellikle sağlıklı beslenmenin içerisinde ekmeğe pek de yer olmadığı düşünülür. Ancak bir beslenme uzmanı, sosyal medyada yaptığı paylaşımla ekmek yemeyi sevenler için iyi haberi verdi. Neden daha fazla ekmek yemeniz gerektiğini madde madde anlatan beslenme uzmanı ancak elbette sadece özel bir ekmek çeşidine vurgu yaptı.

Kadin 12-02-24 17:08

İştahı anında kesen mucizevi kür! Yemekten yarım saat önce bir bardak tüketmek yetiyor

İştah kontrolü sağlamak, kilo yönetimi ve sağlıklı beslenme için önemlidir. Yemekten önce tüketilen bir bardak mucizevi kür, iştahı anında keserek kontrollü bir şekilde yeme alışkanlıklarını destekler. Bu mucizevi kürü yemeklerden yarım saat önce tüketmek, iştahı bastırır ve fazla yeme eğilimini azaltır. Sağlıklı bir diyet ve aktif bir yaşam tarzıyla birlikte düzenli olarak kullanıldığında, bu kür kilo kontrolüne katkıda bulunabilir ve daha sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyebilir.

Kadin 12-02-24 15:55

Vücudu dipçik gibi yapan 'altın süt'! 1 bardağı bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor! Yağ yakımına yardımcı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt” tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi. Altın süt tarifi hem yağ yakımını hızlandırıcı özelliği hem de içeriğindeki sayısız fayda ile oldukça seviliyor.

Kadin 10-02-24 07:34

Nasıl daha sağlıklı beslenirim? diyenler için sağlıklı yemek tarifleri

Sağlıklı beslenme, bedenimizin ve zihnimizin en iyi performansını sergilemesi için temel bir unsurdur. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek bazen zorlayıcı olabilir. "Nasıl daha sağlıklı beslenirim?" sorusuyla yola çıkanlar için bu yazıda sağlıklı yemek tarifleri ve pratik öneriler sunduk. Her bir tarif, lezzetli olmanın yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeleyerek sağlığı destekleyici bir etki sunacak.

Yemek 09-02-24 09:19

Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerileri

Glutensiz bir diyet sürdürenler için lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Gluten içermeyen bir beslenme tarzı aslında birçok lezzetli alternatife kapı açar. Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerilerini derledik. Bu tarifler, hem besleyici hem de damak tadınıza hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Yemek 09-02-24 08:46

İşe, okula yemeğinizi evden götürenler için kullanışlı ve pratik yemek taşıma kapları

Günümüzün hızlı tempolu yaşamında dengeli beslenmek her zamankinden daha önemli hale geldi. İşe veya okula giderken sağlıklı atıştırmalıklarınızı yanınızda taşımak genellikle zor olsa da saklama kapları dengeli beslenmeyi sürdürmek için mükemmel bir çözüm sunuyor. Biz de sizler için farklı tasarım ve özelliklere sahip birbirinden pratik ve kullanışlı beslenme kaplarını derledik. Hadi, sağlıklı beslenmeyi kolaylaştırmanın yanında çevre dostu bir seçenek sunan 10 beslenme kabına birlikte bakalım.

Yemek 08-02-24 18:54

'Peki biz şimdi ne yiyeceğiz?' Sosyal medyanın kafası karıştı! Çağla Şıkel'den sonra o diyetisyenin sözleri konuşuluyor 'Önce süt ürünleri ve baklagili kesiyorum'

Çağla Şıkel'in beslenme rutini sosyal medyada gündem yarattı. Şıkel süt ürünleri, kuruyemiş, meyve ve gluteni bıraktığını söyleyince "Ne kaldı geriye", "Yediklerini söylesen daha kolaydı" gibi yorumlar geldi. Şıkel'in açıklamaları konuşulurken bu kez de diyetisyen Pınar Demirkaya'nın sözleri gündem oldu. Demirkaya'nın da "Önce süt ürünleri ve baklagilleri kesiyorum" demesi üzerine sosyal medya "Peki biz şimdi ne yiyeceğiz" diye düşünmeye başladı. İşte herkesin kafasını karıştıran o sözler...

Kadin 07-02-24 16:24

Sabah aç karna tüketildiğinde cayır cayır yağ yakıyor! '1 ayda 10 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif'

Kişilerin kilo verme süreçlerinde deneyimledikleri yöntemler ve elde ettikleri sonuçlar daima ilgi çeki oluyor. Özellikle sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konularında bilgi edinmek isteyenler için bu tarz içerikler oldukça değerlidir. Diyetisyen Hatice Nur Ege '1 ayda 10 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif' başlığı altında cayır cayır yağ yakan o karışımı paylaştı.

Kadin 07-02-24 16:07

Çağla Şıkel'in beslenme düzeni sosyal medyanın diline düştü! Keşke yediklerini söyleseydin

Özel hayatıyla son dönemde sık sık gündeme gelen manken ve sunucu Çağla Şıkel beslenme alışkanlığını değiştirdiğini ve şişkinliklerinden kurtulduğunu belirtti. Çağla Şıkel'in beslenme düzeni sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 07-02-24 10:15

'Kilo verdikten sonra tanınmaz hale geldiğimi söylüyorlar' Görenler şaşkına döndü 'Aynı kişi olduğuna inanmayı reddediyorum'

Kilo vermek ve bambaşka bir görünüme sahip olmak pek çok kişinin hayali. Bu uzun yolculukta sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gibi detaylara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Ancak uzun olduğu kadar zorlu da olan yolculukta insanlar bazen ilham verici hikayelere de ihtiyaç duyabiliyor. O hikayelerden birinin sahibi de Kanada'da yaşayan Ashley Gertley. Ashley, sosyal medyada 1 yılda 38 kilo vermesi sonucu yüzünde gerçekleşen değişimi öncesi/sonrası görüntüleriyle paylaşmasıyla viral oldu.

Kadin 06-02-24 17:15

Her sabah 1 kaşık tüketirseniz vücuttaki tüm zehri söküp atıyor! Hazımsızlık, şişkinlik ve mide yanmasına son veriyor

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları birçok sağlık sorununa çözüm olabilir. Günlük beslenme rutininize bir kaşık tahin eklemenin, vücudunuzun sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini duyan çok şaşırıyor. İşte her sabah 1 kaşık tüketildiğinde vücuttaki tüm zehri söküp atan mucize besin ve faydaları...

Haber 06-02-24 07:53

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 02-02-24 15:02

Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyor musunuz? 8 adımda egzersiz yapmadan karın yağlarından kurtulma yöntemi

Elbette sağlıklı bir şekilde kilo vermek, incelmek ve fit bir vücuda sahip olmak için düzenli ve sağlıklı beslenme ile egzersiz yapmak çok önemli. Ancak bazıları için egzersiz yapmak için spor salonuna gitmek sıkıcı olabilir ya da buna vakit ayırmak mümkün olmayabilir. Uzmanlar, beslenme ve yaşam tarzıyla ilgili ufak değişikliklerin karın bölgesini inceltmeye yardımcı olabileceğini açıklıyor.

Kadin 01-02-24 17:32

Balıkçıların beslediği pelikan Osman ile İbo bu sene göç etmedi

Tekirdağ'da Marmaraereğlisi ilçesinde balıkçıların beslenme alışkanlıklarına müdahalesi nedeniyle iki pelikan Afrika'ya giden kolonilerine katılmayıp ilçede kaldı.

Yurthaber 01-02-24 11:44

'Herkesin yapabileceği iki basit değişiklikle 30 kilo verdim' Doğumdan 12 ay sonra vücudu tamamen değişti

Zayıflamak ve fit bir vücuda kavuşmak için doğru beslenme alışkanlıklarına yönelmek ve aksatmadan egzersiz yapmak çok önemli. Bunun yanında pek çok kadın doğum kilolarını verememekten de şikayetçi. 26 yaşındaki bir anne, zor bir hamilelik geçirdikten sonra 12 ayda vücudunu nasıl tamamen bir farklı bir görünüme soktuğunu anlattı. Üstelik bunun için sadece herkesin yapabileceği iki basit değişiklik yapmıştı. Genç kadın bu sürede 30 kilo verdi.

Kadin 01-02-24 10:48

'Hiçbir şey yapmadım sadece taşındım ve 22 kilo verdim' 6 aydan kısa sürede hayatı değişti! 'Hiç fark etmemiştim'

Kilo verip daha sağlıklı hem de daha fit bir vücuda sahip olmak pek çok kişinin kişisel hedefleri arasında. Bunun için sağlıklı beslenme ve düzenlik egzersiz de ilk kural. Bu büyük çaba gerektiren yolculukta kilo verme hikayeleri dinlemek de yararlı olabiliyor. Ancak ABD'li bir kadın hiçbir çaba sarf etmeden nasıl 22 kilo verdiğini anlatmasıyla sosyal medyada herkesi şoke etti. Kadının bunun için yaptığı tek şey ise taşınmak oldu. İşte 6 aydan kısa sürede hayatını değiştiren o dönüşüm öyküsü...

Kadin 31-01-24 16:29

Pürüzsüz bir cilde sahip olmamanızın 11 nedeni! Cilt bakımından sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız...

Pürüzsüz bir cilt her kadının hayali. Bunun için cilt bakımının yanı sıra beslenme alışkanlıkları, su içme sıklığı ve stressiz bir yaşam gibi faktörlere de dikkat etmek gerekiyor. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız bakın bazen gözden kaçırdığınız önemli noktalar olabiliyor. İşte pürüzsüz bir cilde sahip olmak için dikkat edilmesi gereken 11 madde ve detayları...

Kadin 31-01-24 14:48

Bu sebzelerin çiğ halleri pişmiş hallerinden katbekat daha faydalı! Pişirmeden önce bir kez daha düşünün

Sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, bazı sebzelerin çiğ hallerinin pişirildikten sonraki hallerine göre besin değerleri açısından daha zengin olduğunu ortaya koymaktadır. İşte çiğ halinin daha faydalı olduğu 4 sebze...

Kadin 30-01-24 11:14

Mucizevi karışım! Mandalina ve zencefile 1 çay kaşığı eklediğinizde... Zırh gibi koruyor

Türkiye’de soğuk havanında etkisiyle son aylarda daha çok yayılan kombo virüsü ve giribal enfeksiyonlardan korunmak için tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gizem Bakar, bağışıklık sistemini güçlendirici Akdeniz beslenme tipinin tercih edilmesi ve sera ürünleri yerine mevsimlik sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen, hastalıklardan koruyan mucizevi bir karışımın da tarifini verdi.

Haber 29-01-24 17:44

Uzmanlar dünyanın en zararlı içeceklerini açıkladı! İşte uzak durmanız gereken 7 içecek...

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmek ve vücudumuza zarar veren maddelerden kaçınmak önem arz ediyor. Uzmanlar, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan içecekleri belirleyerek dünyanın en zararlı içeceklerini sıraladı. Bu içecekler, metabolizma, kalp sağlığı ve genel sağlığa ciddi zararlar verebilecek içeriklere sahip. İşte uzmanların tespit ettiği ve kesinlikle uzak durmanız gereken 7 içecek...

Haber 29-01-24 11:57

Duyunca şaşıracaksınız! Hasta olduğunuzda iyileştirecek ezber bozan ilginç gıdalar! Çikolata bile var

Kış aylarında pek çok insan hastalıklardan muzdarip oluyor. Pek çok insanın hastalıklar bakımından kendini kötü hissettiği yılın bu zamanlarında sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Ancak bir beslenme uzmanının verdiği tavsiyeler adeta ezber bozdu. Beslenme uzmanının hasta olduğunuzda iyileşmenizi hızlandırabilecek yiyecekler önerisinde çikolata gibi ilginç yiyecekler de var. İşte o şaşırtıcı liste...

Kadin 29-01-24 11:39

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

'Kilo vermek istiyorsanız bu sırrı herkesten saklayın' Diyetisyenden ilginç öneri! 'Söylerseniz her şey bozulur' Araştırmalar da ortaya çıkardı

Yeni yıla girerken 2024'te kilo vermeyi kendinize hedef olarak koyduysanız çok ilginç bir noktaya dikkat etmeniz gerekebilir. Elbette kilo vermek için sağlıklı beslenme, sağlığına uygun diyet programları ve düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Fakat diyetisyen Michelle Saari, farklı bir öneride bulunuyor. Buna göre; diyetinizi aileniz ve arkadaşlarınız başta olmak üzere herkesten saklamanız gerekebilir ve maalesef ki söylerseniz her şey bozulabilir. Üstelik bazı araştırmalar da bunu doğruluyor.

Kadin 26-01-24 11:08