C Vitamini Haberleri

Cildinize iyi gelecek en iyi C vitamini serumu önerileri ve kullanıcı yorumları

Antioksidan özellikleriyle bilinen C vitamininin öne çıkan özellikleri arasında; yaşlanma belirtilerini azaltması, lekeleri ve matlığı yok etmesi ve cildinizi gençleştirmesi yer alıyor. Ancak birçok seçenek arasından cildinize doğru olan serumu seçmek düşündüğünüz kadar da kolay olmayabilir. Bu nedenle en etkili olan C vitamini serumlarını ve kullanıcıların deneyimlerini derledik. Cilt bakım rutininize C vitamini eklemeyi düşünüyorsanız, öncesinde içeriğimize bir göz atmanızı öneririz.

Kadin 17-04-2024 13:08

Hastalıklardan korunmanın yolu! C vitamini bol olan mandalina ve portakalın faydaları

En iyi C vitamini kaynaklarından ikisi mandalina ve portakal. Turunçgillerin en ünlü fertleri olan bu ikiliye aynı zamanda "milli kış meyvelerimiz" desek hata olmaz.

Yemek 12-02-2024 11:55

Aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak istiyorsanız dikkat! Hangi vitamin ne zaman alınır?

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak için pek çoğumuz vitamin takviyelerine başvuruyoruz. Bu vitaminleri almanın zamanlaması önemli bir faktördür. Doğru vitaminleri doğru zamanlarda almak, vücudunuzun bunlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. İşte, aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak için dikkat etmeniz gerekenler...

Kadin 26-01-2024 09:23

C vitamini faydaları nelerdir? C vitamini neye iyi gelir?

Vitaminler doğada kendi kendine yetişebilme imkanı bulunan meyveler, sebzeler, bitkiler aracılığı ile temin edilebildiği gibi eczaneler aracılığıyla satılan ilaçlarda ve takviye ürünlerde de yer alır. Vitaminlerin, insan sağlığı için son derece önemli olduğu da bilinir. Her vitaminin ise vücudun düzenli çalışması için üstlendiği farklı görevleri vardır. Bazıları sinirler, bazıları enerji, bazıları ise kan için önemlidir.

Haber 18-01-2024 10:35

Diğer Haber Etiketleri

balık yağı belirti Gözaltı Diyetisyen Doktor Gıda mühendisi Model Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK a vitamini alkol aloe vera b vitamini bakla balık bal çilek çinko e vitamini iğde karabiber kayısı kivi kuşburnu limon magnezyum maydanoz omega 3 pancar portakal salatalık sarımsak soğan tarçın zencefil yeşil çay kan şekeri kolesterol saç dökülmesi Aronya meyvesi Canan Karatay Avokado meditasyon kapya biber retinol Sebze a vitamin meyve kalp hastalıkları vitamin su hastalık 14 14 uyku yaşlanma karşıtı krem burun kanaması Güneş Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Gaziantep Ağrı Mersin Çay botoks mantar sindirim sistemi cilt bakımı Cinsellik Madonna fondöten D vitamini biber Bakır güneş kremi sivilce Acı biber endorfin masaj kirpik tedavi peeling sağlıklı beslenme tuz pudra koronavirüs (Covid-19) antalya tiktok alerji alzheimer b 12 eksikliği Bağışıklık Sistemi bunama c vitamini eksikliği çilek alerjisi demir eksikliği enfeksiyon erken menopoz grip hormonal bozukluk iktidarsızlık influenza kanser kansızlık karaciğer yağlanması kolajen eksikliği nezle prostat soğuk algınlığı stres tansiyon uykusuzluk yaşlılık yorgunluk alara aronya cilt ciltte kızarıklık cinsel bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklık bakım c vitamin c vitamini eksikliği belirtileri c vitamini faydaları c vitamini hangi besinlerde bulunur c vitamini içeren besinler c vitamini meyveler c vitamini ne işe yarar c vitamini nelerde var c vitamini olan besinler c vitamini serumu fayda faydaları enerji gargara günlük c vitamini ihtiyacı güzellik göz altı morlukları grip belirtileri grip nasıl geçer grip ne iyi gelir gıda genç ibrahim saraçoğlu hücre ilik iğde ağacı iktidarsızlığın çözümü atom egzersiz japon kalp damar hastalıkları yara yaş yaşlı mon koruma liçi prostat büyümesi sağlıklı yaşam şifa tatlı patates kadın kuşburnu faydaları koku kayınvalide papatya çayı organik uzman torba torun ibrahim saraçoğlu kürleri 24 gram 1 gram cildi mevsim sebzeleri tett turunçgiller yüz masaj aleti vitaminler yağ eo yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde hücreler vf balıkları iğde faydaları spektrum posa geçmeyen grip limon kabuğu yağı

C Vitamini

C Vitamini Hakkındaki Haberler Mynet'te. C Vitamini Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Kovid-19 döneminde yaşamamıştık' Acil servisler dolup taşıyor... Profesörden önemli uyarı 'B ve C vitamini' için çarpıcı sözler

Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu bildirdi. Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Aksay, salgından söz etmenin mümkün olduğunu, bu salgının Kovid-19 döneminde maske kullanımı nedeniyle çok yaşanmadığını vurguladı. Aksay, hasta olanlara kalabalık ortama girmeme uyarısı yaptı. Grip ve soğuk algınlıklarında antibiyotiklerin faydası olmadığını belirten Aksay, damardan tek dozda alınan C ve B vitaminlerinin de faydası olmadığını söyledi.

Haber 06-01-2024 13:22

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı! Bunu yiyen hastalıklardan korunuyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için açıklamada bulundu. Faydaları saymakla bitmeyen bir besine değinen uzman isim portakaldan bile 7 kat fazla C vitamini içerdiğini vurguladı. İşte soğuk havalarda grip ve nezle dahil hastalıklardan koruyan o besin...

Haber 06-11-2023 13:20

C vitamini ciltte nasıl kullanılır? C vitamini ciltte ne işe yarar?

Cilt bakımı sağlığınızı ve görünümünüzü iyileştirmenin önemli bir yolu olarak günümüzde büyük bir vurgu almaktadır. İyi bir cilt bakım rutini, cildinizi temizlemek, nemlendirmek, güneş koruması sağlamak ve spesifik ihtiyaçlarınıza göre bakım yapmak anlamına gelir. Bu rutine dahil edilen birçok ürün arasında C vitamini, cilt bakımının yıldız oyuncusu haline gelmiştir.

Kadin 30-10-2023 15:01

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin: Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor C vitamini deposu!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez bir öneride bulunan Karatay süper besini açıkladı. Cildin yaşlanma belirtilerinin pek çok kişide endişe verici olduğunu söyleyen Canan Karatay, önerdiği besini tüketen kişilerin 10 yaş gençleşeceğini söyledi. İşte C vitamini deposu o besin...

Haber 28-10-2023 08:54

Her kadının sahip olması gereken temel malzeme! İnce çizgileri ve kırışıklıkları geçiriyor

Cildimiz dışarıdan gelen zararlı etkiler nedeniyle kolayca yıpranabiliyor. Güzellik uzmanı ciltte meydana gelen hasarların görünümlerini en aza indirmek ve sağlıklı, parlayan bir cilde sahip olmak için bakım rutininize eklemeniz gereken temel malzemeleri sıraladı.

Kadin 09-06-2023 14:29

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

C vitamini cilde faydaları: C vitamini cilt lekelerine iyi gelir mi?

C vitamini cilt sağlığı için önemli bir besin maddesidir ve birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle cilt lekelerinin azaltılmasında etkili olabilir. C vitamini antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak cildi korur. Serbest radikaller cilt lekelerine ve diğer cilt hasarlarına yol açabilen zararlı moleküllerdir. C vitamini bu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltarak cildi korur ve lekelerin oluşumunu engelleyebilir.

Haber 28-05-2023 18:33

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-2023 16:46

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-2023 08:41

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 16:50

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-2023 17:05

82 yaşındaki büyükanne 20 yaş genç gözükmesini sağlayan gençlik sırrını paylaştı! Yaşlanma karşıtı üç tavsiye

Yaş ilerledikçe cildimizde meydana gelen değişimleri en aza indirmek için doğru cilt bakım rutini oluşturmak gerekiyor. Yaşıtlarına göre çok daha genç gözüken kadınların cilt bakım ve güzellik sırları oldukça merak ediliyor. TikTok'ta 82 yaşındaki bir büyükanne torunun paylaştığı videoda en az 20 yaş genç gözükmesini sağlayan tüyolarını açıkladı.

Kadin 22-04-2023 15:49

Güzellik uzmanı yaşlanma karşıtı yağı açıkladı! Botoks etkisi yaratan yağ 10 yaş gençleştiriyor

Yaşlanmayı önlemek mümkün olmasa da yaşlılık etkileri doğru yöntemler ile azaltılabiliyor. Yüzdeki kırışıkları gidermek için en etkili yolun botoks olduğu düşünülüyor. Ancak güzellik uzmanları evde uygulanan doğal bir yağın da düzenli kullanımda botoks etkisi yarattığını paylaştı.

Kadin 14-04-2023 14:55

Cilde iyi gelen vitaminler nelerdir, cildi hangi vitamin gençleştirir? Cildi güzelleştirmek için hangi vitaminler kullanılır?

Sağlıklı bir cilt hem estetik açıdan güzel görünür hem de vücudun dış etkenlere karşı korumasında önemli rol oynar. Bundan dolayı cildin düzenli olarak bakılması oldukça önemlidir. Sağlıklı bir beslenme şekliyle elde edilen vitamin ve minerallerin, dışarıdan takviye edilmesi de mümkündür. Günümüzde pek çok kişi düzenli olarak cilt bakımı yaparak, cildine iyi gelen ürünler kullanıyor. Peki cilde iyi gelen vitaminler nelerdir?

Kadin 10-04-2023 11:56

61 yaşındaki kadın yıllara meydan okuyan gençlik sırrını açıkladı! Yataktan çıkmadan önce...

Sağlıklı ve kırışıksız bir cilde sahip olan kadınların gençlik ve güzellik sırları merak ediliyor. Her kadının cildine uyguladığı bakım rutini farklılık gösteriyor. TikTok'ta 61 yaşında yıllara meydan okuyan bir kadın, yaşlanma karşıtı gençlik sırrının günlük rutininden geçtiğini paylaştı.

Kadin 06-04-2023 13:51

Bu meyve doktor yüzü göstermiyor! Portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor

C vitamini, vücudun dinç ve daha sağlıklı olmasına yarayan vitaminlerdendir. Özellikle artış görülen enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlamak adına C vitamini içeren gıdaları tüketmek önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdanın portakal olduğu düşünülse de değeri pek bilinmeyen bir meyvenin portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içerdiği ve sayısız faydası olduğu öğrenildi.

Haber 30-03-2023 17:14

64 yaşındaki Madonna'nın cildini sıkılaştırma sırrı! Sadece çatal kullanarak...

Tüm dünyada sevilerek dinlenen Madonna kariyerin başından beri hem başarıları hem de özel hayatıyla ilgi çekiyor. 64 yaşındaki başarılı sanatçının yaşına rağmen sıkı cildini ve güzelliğini nasıl koruduğu merak ediliyor. Madonna cildini sıkılaştırmak ve yaşlılık izlerinden kurtulmak için çatal kullandığını paylaştı.

Kadin 25-01-2023 10:07

'Fiyatı bu sene 20 TL' Doğal grip ilacı diyorlar: Akın akın gelip alıyorlar! İçindekini tahmin etmek imkansız

Son dönemde gribal enfeksiyonlar büyük artış gösterdi. Herkesin hastalıktan yakındığı bu dönemde taze sıkılmış meyve suları ve atoma ilgi arttı. Meyve, bal, fındık ve fıstık gibi ürünlerin olduğu atomun vücut direnci ve bağışıklığı geliştirmenin yanı sıra yüksek enerji verdiği de belirtiliyor. Geçen yıl fiyatı 10 TL olan bir karışımın bu yıl 20 TL'ye satıldığı belirtilirken özellikle çeşitlerden birinin içinde ne olduğunu tahmin etmek neredeyse imkansız. Çünkü o atom baklavadan yapılıyor.

Haber 04-01-2023 13:10

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 16-12-2022 15:55

Faydasını duyanlar markete koşuyor! Hastalıklardan korunmak için mutlaka tüketin

Kış hastalıklarından korunmak için bağışıklık sistemini korumak gerekiyor. Güçsüzleşen bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara açık hale getiriyor. Gripten ve nezleden korunmak isteyenler yüksek C vitamini içeren portakal ve mandalina gibi meyveler tercih ediyor. Ancak sadece bu sebzelerde değil birçok besinde yoğun C vitamini bulunuyor.

Haber 11-12-2022 16:59

Güne zinde başlamanın formülü bu besinlerden geçiyor

Güne zinde ve enerjik başlamak için planlar yapıp, her güne daha yorgun kalkarız ve günümüz yorgun mutsuz geçer. Oysa ki enerjik olmak için yapılması gerekenler oldukça basittir. Sadece değişim istiyorsak değişmek için davranışlarımızı değiştirmeliyiz. İstediklerimizi eyleme geçirmediğimiz sürece değişim başlamayacaktır.

Haber 10-12-2022 07:14

Kimse gerçek yaşına inanmıyor! 30 yaş küçük duruyor: Gençlik sırrını verdi

Cildimiz ve saçlarımız sağlığımız gibi yaşlandıkça değişime uğruyor. Kadınlar daha genç bir görünüm için çeşitli cilt bakım malzemeleri kullanıyor. Ancak bu malzemelerden istenilen sonuçları almak oldukça zor oluyor. Japon model Risa Hirako, en az 30 yaş küçük görünmesini sağlayan gençlik sırlarını paylaştı.

Kadin 05-12-2022 16:02

C vitamini nelerde var, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar? C vitamini faydaları nelerdir, hangi besinlerde bulunur?

Vitaminler, vücutta bulunması gereken organik bileşenlerdir. Vücut metabolizmasının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan vitaminlerdir. Vitaminler sayesinde birçok ciddi rahatsızlık önlenir. Bu sebeple vücutta yeterli miktarda bulunması gerekir. Vitaminler insan vücudunda az miktarda depolanmakta veya hiç depolanmayabilir. Vücutta yeteri kadar depolanmayan vitaminler besinler aracılığı ile alınması gerekir. C vitamini faydaları nelerdir, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar?

Haber 04-11-2022 17:58

Şifa kaynağını çöpe atmayın! Kabuklarının öyle faydaları var ki duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz meyve ve sebzelerin kabuklarını genellikle çöpe atıyoruz. Ancak bazılarının kabukları öyle faydalı ki onları bugüne kadar çöpe atanları pişman ediyor. Kanser, karaciğer hastalığı için büyük önemi bulunan bu kabukların faydalarını duyunca bir daha çöpe atmayacaksınız.

Haber 14-10-2022 14:15

Başucunuza koyduğunuz mucizevi ikilinin etkisini ertesi gün fark edeceksiniz! Hastalıklarla savaşıyor

Sonbahar ve kış ayları hastalıklar için çok daha fazla risk oluşturuyor. Düşen bağışıklık sistemi nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve içerisinde bulunan odanın havalandırılmasını iyi yapmak büyük önem taşıyor. Uyumadan önce başucunuza koyacağınız limon ve tuz ikilisi sağlık için oldukça etkili sonuçlar sağlıyor.

Haber 12-10-2022 07:08

Bu kış hastalıklardan uzak durun: Gripten korunmak için yapmanız gerekenler çok basit! Gripten kurtulmanın yolu da buradan geçiyor

Yaz sezonu bittikten sonra grip vakalarında artışlar görülmeye başlıyor. Özellikle okulların açılması ve havaların soğuması nedeniyle kapalı alanların yetersiz havalandırılması gribe yakalanan kişi sayısını artırıyor. İnsanlar gripten nasıl korunum? Gripten kurtulmak için ne yapmam gerekir? gibi soruları merak ediyor. İşte gripten kurtulmak için yapılan en etkili yöntemler...

Haber 04-10-2022 06:55

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 08:22

Bu belirtiler varsa durumlar kötüleşmeden önleminizi alın! C vitamini eksikliği belirtileri

Vitaminler sağlığımız için oldukça büyük öneme sahiptirler. Eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yol açarak hastalıklara neden olmaktadırlar. En önemli vitaminler arasında bulunan C vitamininin eksikliği de büyük sorunlara yol açmaktadır. C vitamini eksikliğini gösterdiği belirtilere göre anlayarak önlemenizi alabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 10:44

İğdenin faydaları saymakla bitmiyor: Kendi küçük ama etkisi büyük!

Daha sağlıklı ve zinde olmak adına beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekiyor. Doğal besinleri tedavi olarak kullanan kişiler iğdeyi sıklıkla tüketiliyor. Ancak toplumda bu şifa kaynağı meyvenin faydaları tam olarak bilinmiyor. İşte iğdenin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 14-09-2022 11:01

Umudunuzu kaybetmeyin! İktidarsızlığı çözmek mümkün

Cinsel birliktelik hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önem taşıyor. Birlikteliğin çok daha mutlu olmasını sağlayan cinsellikte bazı istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Cinsel iktidarsızlık bu durumlar arasında bulunuyor. Ancak iktidarsızlığı çözmek sanıldığı kadar zor değil. Doğru adımlar ile bu sorundan kurtulmak mümkün.

Haber 28-08-2022 11:35

Göz altı torbalarınızdan şikayet etmeyi bırakın! Göz altı torbalarınızdan doğal yöntemler ile çözün

Gözler tüm duygularımızı ifade etmemizi sağlıyor. Bu nedenle gözlere yapılan bakımlar oldukça önem taşıyor. Eğer ki göz altı torbalarından şikayet ediyorsanız bu probleminizi çözmek doğal yöntemlerden geçiyor. Her evde bulunan malzemeler göz altı torbalarına elveda diyebilirsiniz.

Kadin 23-08-2022 11:38

Basit ama etkili! Bu yöntemler ile çok daha sağlıklı ve bakımlı görüneceksiniz

Daha güzel görünmek sağlıklı ve bakımlı olmaktan geçiyor. Daha sağlıklı bir görünüm elde etmek için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Bazı basit yöntemler ile çok sağlıklı ve bakımlı görünmek mümkün olabiliyor. Aşağıda yer alan taktikleri hayatınızda uygulayarak çok daha zinde bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kadin 21-06-2022 17:26

Cilde olan faydaları saymakla bitmiyor! Evde kolayca yapacağınız C vitamini maskeleri

Cilt bakımı daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça önem taşıyor. Cilt bakımında kullanılan serumlar ve vitaminler cildin çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle son yıllarda C vitamininin cilde olan faydaları belirtiliyor. Evde kendi C vitamini maskenizi ve serumunuzu yapabilirsiniz.

Kadin 17-06-2022 13:48

Güzellik uzmanı paylaştı: Sadece 5 yöntem ile çok daha genç görünmek mümkün

Yaşlılık herkesin yaşadığı doğal bir süreç. Yaşlandıkça sağlığımızda ve cildimizde farklılıklar yaşanabiliyor. Bu farklılıklar özellikle kadınları oldukça rahatsız edebiliyor. Güzellik uzmanı Lora Croftcheck sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda çok daha genç görünmek için işe yarayacak 5 öneri verdi.

Kadin 16-06-2022 14:43

Eksikliği hayati risk oluşturur! Biber, limon, portakal... C vitamini yüksek besinler

C vitamini, birçok gıdada, özellikle meyve ve sebzelerde bulunan suda çözünen bir vitamindir. Vücutta güçlü bir antioksidan işlevi gören C vitamini aynı zamanda bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlar. Yeteri miktarda C vitamini aldığınızda başta kalp sağlığı olmak üzere yaygın birçok hastalığın önüne geçmiş olursunuz. C vitamini kemikler, dişler ve damarlar için hayati önem taşır. Peki, C vitaminini hangi besinlerden alabilirsiniz? İşte C vitamini yüksek besinler...

Haber 12-05-2022 11:48

Bunları yiyerek cildinizi 10 yaş daha genç gösterebilirsiniz! Doğal kolajen içeren besinler…

Kolajen içeren ürünler kullanmak ve besinler tüketmek özellikle son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Zaman geçtikçe vücutta azalan kolajen üretimini doğru besinler tüketerek arttırabilirsiniz. Kolajen içeren besinleri yiyerek ve doğru bakımları uygulayarak cildinizde çok daha genç ve sıkı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kadin 13-04-2022 17:28

Uyurken göz altı problemlerinizden kurtulabilirsiniz

Göz altı morlukları ve göz altı şişkinlikleri herkesi rahatsız eden sıklıkla yaşanan problemler arasında yer almaktadır. Tüm ifademizi yansıtan gözlerimiz bu tarz problemler yüzünden yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep olmaktadır. Uyumadan önce yapacağınız bakım ile göz altı problemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Kadin 12-04-2022 12:01

C, D VE B12 vitaminlerinin bağışıklık sistemine etkisi nedir? Vitamin takviyesi alınmalı mı?

D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminin zayıflamasını sonucu hastalıklara davetiye çıkarır. D vitamininin en iyi kaynağı güneş olmakla beraber, D vitamininden zengin besinler; somon, ton balığı, karaciğer, yumurta ve süttür. D vitamini bağışıklığı koruyup geliştirir. D vitamini eksikliği olduğunda kemik erimesi, diyabet, kalp- damar hastalığı, hipoglisemi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk ve ağrı olur.

Haber 25-03-2022 12:19

Hastalıktan eser kalmayacak: Covid-19'a yakalanan nasıl beslenmeli?

Covid-19'a yakalanan kişi nasıl beslenmeli sorusu testi pozitif çıkan milyonlarca kişinin aklına gelen ilk sorulardan biri oluyor. Covid-19'a karşı aşıdan sonra en etkili korunma yöntemlerinden biri de bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeme içme tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Kısaca Covid-19 testiniz pozitif çıktıysa hemen bunları yemeye başlayın.

Haber 26-02-2022 09:54

Şifa dolu! Portakaldan daha fazla C vitamini içeriyor

C vitamini ile özdeşleşen portakal, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için bire bir olsa da portakaldan daha fazla C vitamini içeren sebze ve meyveler var. Hem Covid hem grip hem de diğer hastalıklara karşı bağışıklığı yükseltmek için kış aylarında bol bol tüketmeniz gereken C vitamini sebze ve meyveleri mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.

Haber 25-01-2022 15:08

Koronavirüs tedavisinde C vitamini mucizesi! İyileşme oranını yüzde 70 artırıyor

Koronavirüs tedavisinde C vitamininin etkilerini araştıran 12 klinik, umut veren bir sonuca ulaştı. Koronavirüs tedavisi için damar yoluyla verilen C vitaminin kandaki oksijen seviyesini artırarak iltihabı azaltabildiği sonucuna varan araştırmacılar, C vitamini takviyesinin hastanede kalış süresini kısaltabileceğini açıkladı.

Haber 01-11-2021 12:16

Cildinizin daha genç ve güzel görünmesini istiyorsanız hemen bu önerileri uygulayın! C vitamini ile...

Cilt bakım rutinlerinizde kremler, nemlendiriciler ve serumlar önemli yer tutar. Özellikle belli bir yaştan sonra yaşlanma karşıtı ürünlere daha sık başvurabilirsiniz. Gerek vücuda enerji veren gerekse ışıl ışıl bir cilde kavuşmanızı sağlayan C vitamini tam da buna göre! Peki C vitamininin faydaları tam olarak neler? İşte detaylar...

Kadin 01-11-2021 11:25

Akdeniz Üniversitesinde üretilen C vitamini endüstri için hazır

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erbaş: - "C vitamini uzun yıllardır Amerika, Çin ve Almanya'da üretiliyor, toplam ticaret hacmi 1 milyar dolar kadar"

Yurthaber 05-09-2021 11:30

Kapya biberin faydaları nelerdir? Kapya biberin içindeki vitaminler neler? Kilo vermeye yardımcı olur mu?

Bir bardak kırmızı biber günlük C vitamini alımının yüzde 200'ünden ve A vitamini alımının %100’ünden fazlasını içerir. Bu iki vitamin güçlü antioksidan özellikleri ile hücreye zarar veren bir molekül türü olan, beraberinde damar sertliği, kalp hastalığı, eklem kireçlenmesi, eklem romatizması ve astım gibi iltihabi durumların oluşmasına yol açan serbest radikalleri etkili bir şekilde nötralize eder.

Yemek 28-06-2021 12:07