Camasir Suyu Kullanilmamasi Gereken Alanlar Haberleri

İçmeden önce bilmeniz gerekiyor! Maden suyu hakkında 3 önemli detay

Şişkinlik ve sindirim problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tükettiği maden suyu bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Maden suyu içmeden önce bilmeniz gereken önemli detayları haberimizde derledik.

Haber 2023-08-31 11:30:19

Sararmış çamaşırları anında beyazlatıyor! Çamaşır suyundan daha etkili

Deodorant ve ter lekesiyle sararan beyaz çamaşırlar temiz olsa bile pis gibi görünebiliyor. Yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sararan çamaşırları beyazlatmak için tek çarenin çamaşır suyu olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çamaşırları bembeyaz yapmak için uygulamanız gereken oldukça basit bir karışım bulunuyor.

Kadin 2023-06-02 11:32:44

Nükleer Enerji Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Nükleer Enerji Mühendisliği bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Kariyerini planlayan kişiler gelecek vaat eden, iyi bir gelir getirecek olan alanlara yönelmeyi tercih eder. Ancak meslek seçiminde göz önünde bulundurulması gereken başka durumlar da vardır. Kişilerin ilgi duyduğu alanlar ve yeteneklerine göre meslek seçmeleri son derece önemlidir. Nükleer Enerji Mühendisliği de son zamanların gelecek vaat ettiğine inanılan alanlarından biridir. Bu bölümde eğitim alan kişiler kariyerlerini bu alanda planlayabilirler.

Egitim 2023-04-20 10:54:51

Hamileler şalgam içebilir mi, şalgam suyu sağlıklı mı? Hamilelikte şalgam nasıl tüketilir mi, şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Gebelik döneminde tüketilen besinlere çok dikkat etmek gerekir. Bitkisel kaynakların vücut için pek çok faydası olsa da içerdikleri bileşenlerden dolayı bazen zararlı olabilirler. Hamilelikte ekstra dikkat edilmesi gereken beslenme konusunda anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de şalgam tüketimidir. Yararlı bir içecek olan şalgamın gebelik döneminde tüketimi ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olmak ve doğru miktarda tüketmek çok önemlidir. Şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Kadin 2023-03-07 17:59:09

Hamileler maydanoz yiyebilir mi, maydanoz düşüğe sebep olur mu? Hamileler maydanoz suyu içerse ne olur?

Gebelik dönemi anne adaylarının yeme içmelerine en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönem anne adaylarının hem kendileri hem de bebeklerinin sağlıkları için doktorlarının önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir. Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının yedikleri içtikleri her şeye ekstra özen göstermeleri gerekir. Bazı yiyecekler, anne adayları için risk teşkil edebilir. Peki, hamilelerde maydanoz tüketimi zararlı mı?

Kadin 03-03-23 17:26

Sağlık Bakanı Koca'dan tetanos uyarısı! Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş il Sağlık Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Tetanos aşıları ve şebeke suları hakkında bilgi veren Koca, alınması gereken önlemleri açıkladı.

Haber 24-02-23 17:32

Tıkanan tuvaletleri tek hamlede açıyor! Tesisatçıyı aramadan önce tıkanan tuvaletleri açmak için en uygun yöntem

Tuvalet evin içerisinde en sık problem yaşatan alanlar arasında bulunuyor. Hijyenine ekstra dikkat etmemiz gereken tuvalet zaman zaman tıkanabiliyor. Uzmanlar tıkanmış tuvaletler için sert kimyasallar kullanmamanız gerektiğini belirtiyor. Tıkanan tuvaleti ne açar diye düşünüyorsanız bunun cevabı mutfaktan geçiyor.

Kadin 14-11-22 09:42

Yüksek tansiyona ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Tansiyonu ne düşürür?

Bir diğer ifadeyle hipertansiyon olarak ifade edilen yüksek tansiyon, ciddi hastalıklara neden olabilen ve tedavisi uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken bir sağlık problemidir. Genellikle burun kanaması, baş ağrısı, halsizlik ve çarpıntı ile kendini gösteren yüksek tansiyon; yaşam tarzı değiştirilerek kontrol altına alınabilir. Peki yüksek tansiyonu ne düşürür, limon suyu içmek doğru bir uygulama mıdır, evde hazırlanabilecek doğal tarifler nelerdir? Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Haber 09-10-22 12:44

Sağlığımız için en gerekli olan ihtiyaç! Ancak bu durumlarda içilen su hastalıklar için risk oluşturuyor

Su içmek daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için yapılması gereken temel görevlerin başında geliyor. Bazı kişiler su içmeyi oldukça severken bazıları günlerce su içmeyebiliyor. Su içmemek vücuda yapılan en zararlı alışkanlıklar arasında bulunuyor. Ancak suyu da doğru zamanlarda içmek gerekiyor. Yanlış zamanda içilen su sağlığınızı tehlikeye atıyor.

Haber 06-10-22 07:40

AK Parti'li Karaaslan, sosyal konut projesini değerlendirdi:

"İlk Evim İlk İş Yerim' dünyaya örnek olacak. Çünkü dünyada sosyal devletin vatandaşına sağlaması gereken hizmetlerin birçoğunda geri adım atılmaya başlandı" - "Konut üretimi yapılırken şehirlerimize yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Yeni yaşam alanlarında açık alanlar, çocuk alanları, parklarıyla şehre değer katan alanlar oluşacak"

Yurthaber 17-09-22 17:18

Ata tohumundan yüksek proteinli domates suyu için kadın girişimciler kolları sıvadı

Tarlalarından topladıkları domateslerden ürettikleri salça ve püreyle dünya pazarına giren kadın girişimciler, 100 yıllık ata tohumlarından yüksek proteinli domates suyu yapılabilmesi için başlattıkları projenin AR-GE çalışmalarını tamamladı - Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol: - "Ata tohumlarından yüksek protein içerikli domates suyu yapılacak. Bu, bir sporcu içeceği olabilir ya da bir kişinin gün içinde alması gereken protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayabilecek bir içecek olacak"

Yurthaber 13-08-22 11:03

Yumurta haşlarken suyuna mutlaka limon ekleyin!

Sabah kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinlerinden biri olan yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Pratik olması için genellikle haşlanmış yumurta tercih edilir. Yumurta haşlarken suyuna limon suyu eklemeyi denediniz mi? Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken bu yöntem sayesinde artık sürekli yumurta haşlarken suyuna limon damlatacaksınız.

Kadin 05-08-22 07:43

Karabük'te selde zarar gören alanlarda onarım çalışmaları sürüyor

Vali Fuat Gürel: - "İlçe merkezimiz ile köylerimizde selden hasar gören alanlar onarıldı, onarılıyor. Ulaşılamayan, elektrik ve suyu olmayan hiçbir yerleşim yerimiz kalmadı"

Yurthaber 29-07-22 14:16

İstanbul'un içme suyu havzasında son yağışlarla su seviyesi arttı

Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü havzası ile Melen Çayı'nın doğduğu bölgede bulunan araziler şiddetli yağışların etkisiyle su altında kalırken, ekili alanlar da zarar gördü - Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan: - "Efteni Gölü'nde su seviyesi çok yükseldi. Önceden yürüme yoluna kadar su gelirdi, şimdi su korkulukları da geçti. Gölde su seviyesi eski halinden 3-3,5 metre civarında yükseldi"

Yurthaber 01-07-22 11:08

Maydanoz ve maydanoz suyu hakkında bilmeniz gereken her şey! Maydanozun faydaları nelerdir, maydanoz nasıl tüketilmeli? Maydanoz suyu nasıl hazırlanır?

Maydanoz hem kilo vermek isteyenlerin hem de yeşil yapraklı sebze severlerin mutfaklarından asla eksik etmedikleri faydalı mı faydalı bitkilerin arasında başı çekiyor. Maydanoz suyu ödem atma, kilo verdirme gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Yeşil yaprakları ve baharatlı tadıyla yemeklere lezzet katan maydanozun sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Düşük kalorisi ve vitamin içeriğiyle diyetlere gönül rahatlığıyla eklenebilen maydanoz, bağışıklık sisteminin de güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Haber 23-02-22 11:02

Çamaşır makinelerinin en önemli bölümü: Çamaşır filtresine dair bilinmesi gerekenler...

Çamaşır makineniz suyu boşaltmıyor ya da giysilerinizi çok mu ıslak çıkartıyor? Endişe etmenize gerek yok. Yapmanız gereken işlem, çamaşır makinenizin filtresini temizlemek olmalı. Temizliğin ardından makinenizin eskisi gibi çalışmaya başladığına şahit olacaksınız. Peki çamaşır makinesi filtresi nasıl temizlenir?

Kadin 08-02-22 17:35

Sulak alanlar hem suyu temizliyor hem de erozyon kontrolü sağlıyor

Sulak alanlar hem suyu temizliyor hem de erozyon kontrolü sağlıyor

Yurthaber 02-02-22 11:29

Binbir türlü faydasıyla her gün tüketmeniz gereken en iyi maden suyu çeşitleri

Toplum olarak en fazla tükettiğimiz içecekler arasında yer alan maden suları, ter ile kaybolan elektrolitleri dengelemek ve mineral yapısını uygun seviyede tutmak için gerekli bir içecek. Eğer siz de sık sık maden suyu tüketiyorsanız en kaliteli maden suyu markalarını listelediğimiz yazımıza göz atarak sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

Yemek 20-12-21 14:21

Pek çok insanın henüz keşfetmediği kıpkırmızı mucize pancar suyunun faydaları

Sonbahar ve kış aylarında evlerden eksik edilmemesi gereken pancar suyu, tam bir sağlık iksiri denebilir. Çoğu insan, pancar suyunu beğenerek tüketir. Hem besleyici hem lezzetli olan bu kıpkırmızı içeceğin sağlık üzerinde de olumlu etkileri var. Peki, pancar suyunun faydaları hakkında neler biliyorsunuz?

Haber 25-11-21 11:51

Eşyalarınız artık sığmıyor mu? Banyo ve mutfakların küçüklüğünden dert yananlar için pratik çözümler

Banyo ve mutfaklar evlerde herkes tarafından kullanılan ve hijyen açısından düzenli kalması gereken alanlar. Özellikle küçük evlerde yaşayan insanlar için mutfak ve banyoda eşyaları düzenli bir şekilde depolamak oldukça güç hale gelebiliyor. Banyo ve mutfaklarınızda dağınık görüntüye son vermek ve aradığınız eşyalara kolayca ulaşmak bazı basit depolama yöntemleriyle mümkün. Peki etkili depolama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kadin 01-11-21 07:04

Eğirdir Gölü'nde kuruyan alanlarda yapılaşma skandalı: Villa yapılmaya başlandı

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü'nün 150 kilometrelik kıyı kesiminde; kuruyan doğal su aynası içinde tarım alanı, yol, barınak, villa, spor sahaları ve park gibi yapılaşmalarla işgallerin arttığını söyledi. Kesici, ''sazlık alanlar da kesilmeye başlandı. Burası canlıların yaşam ortamıdır. Göl suyu için doğal filtredir'' diyerek kesilmesine karşı çıktığını ifade etti.

Haber 06-10-21 11:01

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Tunç Elazığ'da sektörel değerlendirme toplantısına katıldı:

"(Kuraklıktan etkilenen alanlar) Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi dekara 100 liraya kadar hasar tazmin ödemeleri üreticilerimize ve çiftçilerimize yapılacak. Bu hasar tazminatlarının yeni dönemin tarımsal faaliyeti için bir can suyu ve bir kaynak olarak kullanılmasını ümit ediyoruz" - "Bitkisel üretim, hayvancılık, kırsal kalkınma yatırımları, IPARD kapsamındaki yatırımların yüzde 100'ünü hayata geçirmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 10-06-21 14:22

Meyve suyu paketinden çıkan 'küf' görüntüsü sonrası uzman isimden uyarı: Bardağa dökerek için

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, meyve suyu paketinden çıkan 'küf' görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşması sonrasında başlayan tartışmalarla ilgili Prof. Dr. Özer Ergün değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ergün "Bir meyve suyunu ya da kapalı ambalajlarda bir içeceği içerken en önemli yapmamız gereken nokta bunu bardağa dökerek içmek" diye konuştu.

Haber 21-05-21 11:44

Nakliyeci görünümlü dolandırıcılara operasyon: 11 gözaltı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Tekirdağ merkezli olarak İstanbul, Çorum ve Antalya’da eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri operasyonda kendilerini tır şoförü ve nakliye şirketi yetkilisi olarak tanıtıp nakliye maksadıyla aldıkları yükleri farklı depolara indirdiği tespit edilen 11 şüpheli gözaltına alındı.Whatsapp ve Telegram gibi uygulamalarda oluşturulan nakliye gruplarına katılarak kendilerini tır şoförü ve nakliye şirketi yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin aldıkları tonlarca yükü götürülmesi gereken yerden farklı adreslere götürdüğü ve depolara indirdikleri belirlendi.Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgütlü nitelikli dolandırıcılık suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında yaklaşık 2 ay süren teknik takip ve HTS incelemesi gerçekleştirdi.Soruşturma öncesinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 26 ton şeker, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 28 palet maden suyu, Afyonkarahisar’da 3 bin 132 koli maden suyu, İzmir’de 25 ton tuz, İstanbul’un Tuzla ilçesinde 600 bin lira değerinde temizlik malzemesinin, götürülmesi gereken adreslerden farklı yerlere indirilerek dolandırıcılık yapıldığı belirlendi.Çalışma sonucu kendilerini tır şoförü ve nakliye şirketi yetkilisi olarak tanıtan kişilerce, götürüleceği yerlerden farklı adres ve depolara indirilen 26 ton un, bin 762 koli silikon, 3 tır dolusu 78 palet seramik, 24 ton ayçiçek yağı, 600 bin lira değerinde şalgam suyu ve 28 palet maden suyu, Tekirdağ, İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa illerinde ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.Çalışmalarda, İzmir’den İstanbul’a sevki planlanan bir tır seramik, İzmir’den Antalya’ya sevki planlanan bir tır seramik, İstanbul’dan Kırklareli’ne sevki planlanan bir tır cips, İstanbul’dan Konya’ya sevki planlan bir tır bebek bezinin suç örgütü üyelerince başka adreslere götürülmesi de engellendi.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 şüphelinin yakalanması amacıyla Tekirdağ merkezli İstanbul, Antalya ve Çorum’da eş zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonda 11 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerden birinin nitelikli dolandırıcılık suçundan da arandığı belirlendi.Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 15 bin 600 paket tuz, bin 920 maden suyu, 84 paket temizlik malzemesi daha ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma ve inceleme sürdürülüyor.

Haber 23-02-21 16:56

2 Şubat dünya Sulak Alanlar Günü yemleme faaliyeti ile kutlandı

Sulak alanların önemi, korunması ve doğaya katkıları konularında kamuoyu bilincini geliştirmek maksadıyla her yıl 2 Şubat tarihinde kutlanan “Dünya Sulak Alanlar Günü” kapsamında Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda yaban hayvanları için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yemleme çalışmaları yapıldı.Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park Şubesi yetkilileri, "Sulak alanlar; içerisinde barındırdığı canlılara beslenme, konaklama ve ev sahipliği yaparken, suyu filtre ederek bizlere de temiz su sağlar.

Yurthaber 03-02-21 11:52

MESKİ’ye ’Mükemmel laboratuvar sertifikası’

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, ’Merkez Su Analiz Laboratuvarı’ bünyesine kazandırdığı ICP-MS cihazı ile katıldığı ilk uluslararası yeterlilik testlerinde yüzde 100 başarı sağlayarak, ’Mükemmel laboratuvar sertifikası’ aldığı bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarında, ’İnsani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik’te yer alan parametreler ile 6 Temmuz 2019 tarihinde, ’İçme suyu temin edilen suların kalitesi ve arıtılması hakkında yönetmelik’in revize edilmesi sonucu belirtilen parametreler içerisinde bakılması gereken ağır metallerin (alüminyum, arsenik, antimon, baryum, berilyum, kadmiyumm, krom, kobalt, bakır, demir, kurşun, mangan, civa, nikel, selenyum, sodyum, çinko, bor, vanadyum) gerçekleştirilebilmesi için laboratuvar bünyesine ICP-MS cihazı temin edilerek ilgili analizler hızlı, hassas ve doğru bir şekilde yapılmaya başlandı.Yetkili servis tarafından kurulum, eğitim ve aplikasyon hizmeti tamamlandıktan sonra akreditasyon gereği cihaza ait arttırılması planlanan 19 adet parametre için 19 validasyon raporu, 57 adet ölçüm belirsizliği raporu, cihaz kullanma talimatı ve standart çalışma talimatı hazırlandı.

Yurthaber 31-01-21 11:22

MESKİ’ye ’Mükemmel laboratuvar sertifikası’

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, ’Merkez Su Analiz Laboratuvarı’ bünyesine kazandırdığı ICP-MS cihazı ile katıldığı ilk uluslararası yeterlilik testlerinde yüzde 100 başarı sağlayarak, ’Mükemmel laboratuvar sertifikası’ aldığı bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarında, ’İnsani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik’te yer alan parametreler ile 6 Temmuz 2019 tarihinde, ’İçme suyu temin edilen suların kalitesi ve arıtılması hakkında yönetmelik’in revize edilmesi sonucu belirtilen parametreler içerisinde bakılması gereken ağır metallerin (alüminyum, arsenik, antimon, baryum, berilyum, kadmiyumm, krom, kobalt, bakır, demir, kurşun, mangan, civa, nikel, selenyum, sodyum, çinko, bor, vanadyum) gerçekleştirilebilmesi için laboratuvar bünyesine ICP-MS cihazı temin edilerek ilgili analizler hızlı, hassas ve doğru bir şekilde yapılmaya başlandı.Yetkili servis tarafından kurulum, eğitim ve aplikasyon hizmeti tamamlandıktan sonra akreditasyon gereği cihaza ait arttırılması planlanan 19 adet parametre için 19 validasyon raporu, 57 adet ölçüm belirsizliği raporu, cihaz kullanma talimatı ve standart çalışma talimatı hazırlandı.

Yurthaber 31-01-21 11:22

Resmi Gazete'de yayımlandı! 'Yağmur suyu toplama sistemi' kurulması zorunluluğu getirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, çatıda toplanan yağmur suyunun bahçe zemini altında bir depoda toplanmasını sağlamak amacıyla yeni binalara "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi.

Haber 23-01-21 12:47

Suyu akmayan da hayvanı hastalanan da 112'yi arıyor

Kars 112 Acil Çağrı Merkezine geçen yıl gelen 397 bin çağrıdan 345 bini asılsız çıktı - İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Aytur Ayata: - "Bir teyzemizin su borusu patlamış, bizi arayıp yardım istedi. Buna benzer birçok vakayla karşılaşıyoruz. Hayvanı hastalananlar gibi birçok asılsız ihbar alıyoruz. Yeni telefon alanlar, telefonun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için 112'yi arıyor"

Yurthaber 18-01-21 11:08

MİM-DER’den Ankara temasları

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak kentsel dönüşüm başta olmak üzere bazı konularda yetkililerle istişarelerde bulundu.Ankara temasları ile ilgili bilgi veren MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mustafa Bakır ile Ankara Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere birçok bürokrat ve yönetici ile bir araya geldiklerini belirtti.Bülbüloğlu, ziyaretlerde derneklerinin tanıtımının ve çalışmalarının yanı sıra Malatya’nın kentsel dönüşüm ihtiyacı, acil dönüştürülmesi gereken alanlar, riskli yapı stokları, kentsel dönüşümün hızlandırılması için gerekli adımlar ile sektörde yaşanan sıkıntılar gündeme getirdiklerini söyledi.Ayrıca inşaatlarda çalışan yabancı uyruklu işçilerin durumları ile şantiyelerdeki iş sağlığı ve güvenliği alanında da birçok konuyu ele aldıklarını belirten Bülbüloğlu, derneklerinin bağlı bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu(İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile de bir araya geldiklerini ifade etti.2020 yılının değerlendirildiği ve 2021 yılı için de konfederasyonun çatısı altında sektörde yapacakları çalışmaları ele aldıklarını kaydeden Bülbüloğlu, “Yaptığımız toplantıda geçtiğimiz günlerde Gazi Meclisimizde yapılan deprem komisyonunda İMKON adına dile getirilen konuların başında gelen inşaat müteahhitleri odası veya yasal meslek örgütü kurulmasının gereklilikleri istişare edilmiş, bundan sonraki süreçte sektörün daha iyi temsil edilmesi ve disiplinize edilmesi hususlarında yol haritamız belirlenmiştir.

Yurthaber 18-01-21 10:54

MİM-DER’den Ankara temasları

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak kentsel dönüşüm başta olmak üzere bazı konularda yetkililerle istişarelerde bulundu.Ankara temasları ile ilgili bilgi veren MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mustafa Bakır ile Ankara Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere birçok bürokrat ve yönetici ile bir araya geldiklerini belirtti.Bülbüloğlu, ziyaretlerde derneklerinin tanıtımının ve çalışmalarının yanı sıra Malatya’nın kentsel dönüşüm ihtiyacı, acil dönüştürülmesi gereken alanlar, riskli yapı stokları, kentsel dönüşümün hızlandırılması için gerekli adımlar ile sektörde yaşanan sıkıntılar gündeme getirdiklerini söyledi.Ayrıca inşaatlarda çalışan yabancı uyruklu işçilerin durumları ile şantiyelerdeki iş sağlığı ve güvenliği alanında da birçok konuyu ele aldıklarını belirten Bülbüloğlu, derneklerinin bağlı bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu(İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile de bir araya geldiklerini ifade etti.2020 yılının değerlendirildiği ve 2021 yılı için de konfederasyonun çatısı altında sektörde yapacakları çalışmaları ele aldıklarını kaydeden Bülbüloğlu, “Yaptığımız toplantıda geçtiğimiz günlerde Gazi Meclisimizde yapılan deprem komisyonunda İMKON adına dile getirilen konuların başında gelen inşaat müteahhitleri odası veya yasal meslek örgütü kurulmasının gereklilikleri istişare edilmiş, bundan sonraki süreçte sektörün daha iyi temsil edilmesi ve disiplinize edilmesi hususlarında yol haritamız belirlenmiştir.

Yurthaber 18-01-21 10:52

Av komisyonu toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde av komisyonu toplantısı düzenlendi.Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özgür Er, Orman İşletme Şefi Ömer Güner, ilçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Mahir Toprak, Gölbaşı Gençlik ve Spor Müdür Vekili Süreyya Keklik, Avcı Kulübü Başkanı Ahmet Yasılak katıldı.Toplantıda ilçe sınırları içerisinde av hayvanlarının korunması, av döneminde avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, avcı başına belirlenen günlük avlanma limitleri, koruma altına alınan hayvanlar, avlanmanın yasaklandığı alanlar, avcıların avlanma ile ilgili dikkat etmeleri gereken hususlar görüşülerek karara bağlandı.

Yurthaber 13-01-21 16:26

İzmir'in içme suyu barajlarında doluluk oranı düştü

Aşırı su kullanımı ve yaşanan kuraklık nedeniyle kentin şebeke suyunun sağlandığı barajların doluluk oranı geçen yıla göre önemli oranda azaldı - Doluluk oranı geçen yıla göre artan tek baraj Balçova olurken en önemli su sağlayıcılardan Tahtalı'da rakam yüzde 67'den yüzde 40'a, Alaçatı Kutlu Aktaş'ta ise yüzde 52'den yüzde 17'ye düştü - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Su Kaynakları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Baba: - "Tüketim fazla olunca ve üstüne bir de yanlış uygulamalar ve insan kaynaklı kirleticiler bu sistemi etkileyince maalesef bizim su kaynaklarımız tükenme noktasına geliyor. Bu çok hassas ve dikkat edilmesi gereken önemli bir durum"

Yurthaber 19-10-20 11:05

Şahinbey Belediyesi’nden Hatay’a 25 bin fidan

Şahinbey Belediyesi Hatay’daki orman yangınlarında yok olan ağaçları yeniden canlandırmak için 25 bin adet fidan gönderecek.Hatay’ın Belen ilçesinde geçen hafta Cuma günü başlayan ve güçlükle kontrol altına alınan yangında zarar gören alanlar için Şahinbey Belediyesi, Hatay’a can suyu olması için 25 bin fidan göndermek için harekete geçti.

Yurthaber 16-10-20 15:55

Yediğimiz marulda bile var! Zeka geriliğine kadar...

Gün içinde maruz kaldığımız birçok plastik ürünün içinde uzun vadede sağlığa zararları olan maddeler bulunuyor. En bilinen kimyasal Bisfenol A'nın (BPA) ve türevleri, su şişeleri, süt ve meyve suyu kutuları, plastik mataralar, faturalar, kağıtlar ve daha birçok üründe sağlığımızı tehdit ediyor. Bu maddeler ile ilgili deniz canlıları üzerinde TÜBİTAK projesi yürüten Doç. Dr. Özlem Çakal Arslan, herkesin bilmesi gereken gerçekleri tek tek anlattı.

Yemek 28-09-20 10:29

Hasan Şimşek, bu dönem en güvenli yatırım gayrimenkul ve toprak oldu

HS Yatırım ve Danışmanlık firmasının yetkilisi Hasan Şimşek, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde, Türkiye’de ve insanların kendisini güvende hissettiği ülkelerde en güvenli yatırım aracının gayrimenkul ve özellikle toprak olduğunu belirtti.Pandemi döneminde kalabalık şehirlerde yaşayanların hem ekonomilerini hem de sağlıklarını koruyup doğa ile iç içe yaşamak için toprağa yatırım yaptığını belirten Hasan Şimşek, “Önümüzdeki süreçte suyu, güneşi ve temiz havası olan bölgeler en kıymetli alanlar olacak.

Yurthaber 14-09-20 15:00

Hasan Şimşek, bu dönem en güvenli yatırım gayrimenkul ve toprak oldu

HS Yatırım ve Danışmanlık firmasının yetkilisi Hasan Şimşek, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde, Türkiye’de ve insanların kendisini güvende hissettiği ülkelerde en güvenli yatırım aracının gayrimenkul ve özellikle toprak olduğunu belirtti.Pandemi döneminde kalabalık şehirlerde yaşayanların hem ekonomilerini hem de sağlıklarını koruyup doğa ile iç içe yaşamak için toprağa yatırım yaptığını belirten Hasan Şimşek, “Önümüzdeki süreçte suyu, güneşi ve temiz havası olan bölgeler en kıymetli alanlar olacak.

Yurthaber 14-09-20 15:00

Dümdüz bir karın için suya eklemeniz gereken 4 malzeme

Vücudu toksinlerden arındırmak, bağırsak hareketlerini hızlandırmak ve karın şişliğinden kurtulmak için detoks sularından destek alabilirsiniz. Dümdüz bir karın için mucize niteliğinde 4 farklı detoks suyu tarifi paylaşıyoruz, buyursunlar.

Kadin 28-08-20 11:20

Aspirini çamaşır yıkarken kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bembeyaz sonuçlar için yapmanız gereken...

Beyaz çamaşırlar yıkandıkça maalesef grileşir. Solmuş ve rengi atmış kıyafetleri de giymek istemeyiz. Durum böyle olunca da çamaşırlarımızı beyazlatabilmek için türlü türlü yol deneriz. Çamaşır suyu, deterjanlar… Ancak bir kere grileşen çamaşırları eski haline getirmek oldukça zordur. İşte tam da bu noktada aspirin mucizevi bir şekilde imdadımıza yetişiyor. Aspirin sayesinde çamaşırlardaki bütün lekeler çıkıyor ve eskisi gibi bembeyaz oluyor!

Kadin 08-08-20 14:22

AYKOME 15 bin altyapı kazısı organize etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü (AYKOME), içme suyu, elektrik, gaz, telefon gibi yeraltından geçen bütün tesisler için yapılması gereken çalışmaların denetimini sağlayarak, koordinasyon içerisinde sonuca ulaştırmasını sağlıyor.

Yurthaber 14-07-20 16:48

Adana’da iş yerlerine eş zamanlı denetim

Adana’da iş yerlerinde eş zamanlı olarak denetimler yapıldı.Normalleşme planı kapsamında korona virüs salgınının yayılımını engelleme, kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge kapsamında yer alan birçok iş yeri, belirlenen tedbirlere uymaları kaydıyla yeniden hizmet vermeye başladı.Söz konusu berber, kuaför, güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler, açık alanlar, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, park, piknik alanları, dernek lokalleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri sırasında genelgede belirtilen hususlara uyup uymadıkları eş zamanlı denetimlerle kontrol edildi.Adana Valisi Mahmut Demirtaş, birçok iş yerinde yapılan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Virüs salgınına karşı alınan sıkı tedbirleri ülkemiz genelinde elde edilen tablonun başarılı olması vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan normalleşme planı kapsamında Bakanlığımızca yayımlanan genelge ile iş yerlerinde uyulması gereken kuralları belirlenmiştir.

Yurthaber 05-06-20 15:56

Vali Demirtaş: Başarı hepimize ait

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, vatandaşların desteğiyle salgının Adana’daki yayılma hızını düşürdüklerini, yine onların desteğiyle bu virüsten tamamen kurtulacaklarını söyledi.Adana’da 16 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ile cuma namazlarının kılınmasına ara verilmesinin ardından 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cami ve mescitlerde belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceği kararının alınmasıyla il genelinde yapılması gereken çalışmalar belirlendi.Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile il müdürlerinin katıldığı toplantıda 29 Mayıs’tan itibaren cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazlarının kılınacağı camiler ve alanlar belirlenip konuyla ilgili Adana genelinde yapılması gereken hazırlıklar ve çalışmalar tüm ayrıntılarıyla ele alındı.Uyulması gereken kurallarVali Yardımcısı Zafer Öz, toplantıda gerçekleştirdiği sunumda; cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazlarının kılınacağını, diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camilerin açık tutulacağını; sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taşıyanların evlerinde kalmaları konusunda gerekli uyarı/bilgilendirmelerin kolluk görevlileri ve müftülükler tarafından yapılacağını söyledi.Cemaatle ibadete başlanan cami ve mescitlerin her gün temizleneceği; cami ve mescit içerisinde bulunan klima ve havalandırmaların çalıştırılmayacağı, kapı ve camların açık tutularak caminin sürekli havalandırılmasının sağlanacağını belirten Öz; camilerde ortak kullanım alanlarını asgari düzeyde tutulması için abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağını, abdest gibi ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi konusunda cemaate gerekli bilgilendirmelerin/uyarıların müftülüklerce yapılacağını; camilerde bireysel veya cemaatle namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanmasının zorunlu olduğunu, cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmelerinin sağlanacağını veya imkanlar nispetinde müftülükler tarafından tek kullanımlık seccade temin edilerek cemaatin kullanıma sunulacağını; cami ve mescit girişlerinde ve cami/ibadet alanı olarak belirlenecek yerlere girecek herkesin ellerini mutlaka dezenfekte etmesinin sağlanacağı ve cemaatin fiziksel temastan kaçınması ve sosyal mesafe kuralına uyması yönünde gerekli uyarıların sıklıkla tekrarlanacağını belirterek katılımcılara yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.Cami ve alanlar duyurulacakAdana Valisi Mahmut Demirtaş ise pandemi sürecinde ilk günden beri alınması gereken tüm tedbirleri titizlikle belirleyip uyguladıklarını ve Adana’da elde edilen başarılı tablonun da yapılan bu çalışmaların sonucu olduğunu söyledi.

Yurthaber 26-05-20 13:46

Lavabodaki kokulara elveda! Türk kahvesi ve kaynar suyu lavabonuza döktüğünüzde...

Temizlik yaparken herkesin en çok uğraşıp zaman harcadığı alanlar mutfak ve banyolardır bilirsiniz. Heyecanla giriştiğiniz temizlikte, birbirinden farklı kimyasal ürünler kullanır, banyo ve mutfaklarınızı mis gibi yaparsınız. Fakat bir sorun vardır; eviniz temizliğe rağmen mis gibi kokmaz! Ah o lavabo giderlerinden gelen pis kokular yok mu? Adeta temizliğimizin üstüne bir gölge gibi çöker ve tüm keyfimizi kaçırır.

Kadin 19-04-20 15:46

Çamaşır suyunu kesinlikle buralarda kullanmayın! Nefes darlığı ve zehirlenme...

Siz de çamaşır suyu olmadan temizlik olmaz diyenlerden misiniz? Sizin için de çamaşır suyu bir temizlik malzemesi olmaktan daha fazlası mı? Gerek sağladığı beyazlıkla çamaşırlarda, gerekse ev temizliğinde tercih edilen çamaşır suyunun asla girmemesi gereken yerler de var. Çamaşır suyu kullanılmaması gereken alanları merak ediyorsanız yazımıza göz atmalısınız.

Kadin 16-04-20 11:54

Fatsa’da 3,5 milyon TL maliyetli alt yapı çalışması devam ediyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinin en önemli caddelerinden biri olan Sevgi Caddesi modern bir görünüme kavuşacak.Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) tarafından Sevgi Caddesi ve bağlantılarında 3 milyon 400 bin TL’ye mal olacak olan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmasının ardından aynı mevkide sıcak asfalt çalışması başlayacak.Sevgi Caddesi Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın en çok önemsediği acilen yapılması gereken bir cadde.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sevgi Caddesi caddesinde yapılan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması Kurtuluş mahallesi Beyazıt Caddesi’nde başlayıp Sakarya Ortaokulu mevkisine kadar 1.5 kilometrelik mesafeyi kapsıyor.OSKİ tarafından yapılan bu çalışma Sevgi Caddesi’ne bağlantıları olan Aydın Sokak, Bingöl Sokak ve Akasya Sokak’ta da yapılacak.

Yurthaber 07-04-20 14:18

Patnos L Tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz kurumlarında Korona Virüs tedbirleri arttırıldı

Patnos Ceza infaz kurumlarında tedbirler arttırıldı.Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı yetki alanı içerisinde bulunan Patnos L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında Covid-19 salgını ile ilgili tedbirler artırıldı.Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir yaptığı açıklamada, dünya genelinde etkisini sürdüren Covid-19 salgınını önlemek için Patnos Ceza İnfaz Kurumlarında her türlü tedbirin alındığını belirtti.Başsavcı Daşdemir, şunları kaydetti; “Patnos L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında Sağlık ve Adalet Bakanlıklarının Covid-19 virüs salgınına yönelik önlemleri kapsamında ceza infaz kurumlarımızda barındırılan hükümlü/tutuklular ile tüm personele virüs bulaşının önlenmesi amacıyla, Adalet Bakanlığımızın, Bilimsel Danışma Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda açıkladığı tedbirler kapsamında cezaevi savcımız, hekimlerimiz ve ilgili kurum müdürlerimizin katılımlarıyla sürecin en başından beri sürekli toplantılar yapılmış ve kurumlarımız personeli ile hükümlü ve tutukluların korunması için yapılacak iş ve işlemler hakkında bir yol haritası belirlenmiş ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile sürekli istişare halinde olunarak gerekli planlamalar yapılmıştır.Öncelikle bugün itibariyle ceza infaz kurumlarımızda barındırılan tutuklu ve hükümlüler ile herhangi bir cezaevi personelimizde ve adliye çalışanlarımız da hiç pozitif COVID-19 vakası bulunmadığını kamuoyuna duyurmak isteriz.Ülkemizde ilk vakanın bildirilmesi ile birlikte kurumlarımızda; koridor zemini, pencere ve kapı kolları, merdiven korkulukları, hükümlü ve tutukluların kullandığı telefon ahizeleri, işyurdu ve hobi atölyeleri, muayene odaları, sevk araçları, tuvalet ve banyolar başta olmak üzere hükümlü ve tutukluların barındırıldığı alanlar ile personel tarafından kullanılan tüm fiziki alanların genel dezenfeksiyonu günlük ve gerek duyulması halinde anlık olarak dezenfekte edilmektedir.Yine hükümlü ve tutuklulara günlük olarak kişisel temizlikleri ile odalarının hijyenini sağlamaları için başta çamaşır suyu ve sıvı el sabunu olmak üzere temizlik ürünleri verilmektedir.Hükümlü/tutukluların ilk giriş işlemleri yapılırken, hastaneden ateş, öksürük, halsizlik ve bunun gibi COVID-19 bulgularının olmadığına dair rapor alınmaktadır.

Yurthaber 05-04-20 19:02

Ceza infaz kurumlarında tedbirler artırıldı

Oltu Cumhuriyet Başsavcılığının yetki alanı içerisinde bulunan Oltu T Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Narman Açık Ceza İnfaz Kurumlarında COVİD-19 salgını ile ilgili tedbirler artırıldı.Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır tarafından yapılan açıklamada dünya genelinde etkisini sürdüren COVİD-19 virüsünün bulaşmasını önlemek için Oltu ve Narman Ceza İnfaz Kurumlarında alınan tedbirler ele alındı.Başsavcı Bayındır açıklamasında şunlara değindi;“Çin Halk Cumhuriyeti’ nin Vuhan Kentinde 2019 yılı Aralık ayı sonlarında ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan COVİD-19 salgını sonucunda pek çok insan hayatını kaybetmiş, alınan tüm tedbirlere rağmen salgınının yayılmasının önüne geçilememiştir.Oltu Cumhuriyet Başsavcılığımız yetki alanı içerisinde bulunan Oltu T Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Narman Açık Ceza İnfaz Kurumlarında Türkiye Bilimsel Danışma Kurulunun ceza infaz kurumlarına yönelik alınması gereken tedbirler kapsamında ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce verilen talimatlar doğrultusunda Kurumlarımızda barındırılan hükümlü tutuklulara, zor şartlarda görev yapan personele ve ailelerine COVİD-19 virüs bulaşmasının önlemek amacıyla;Ülkemizde ilk vakanın bildirilmesi ile birlikte kurumlarımızda hükümlü-tutuklu odaları, ziyaret yerleri, işyurdu ve hobi atölyeleri, muayene odaları, eğitim sınıfları, sevk araçları, personelin bulunduğu kısımlar ile lojmanlar ve kurumda bulunan diğer tüm bölümlerin hijyen açısından genel bir temizliği yapılarak, hijyen temizliğinden sonra havalandırılarak dezenfektan ilaçlaması yapılmış, haftalık olarak dezenfektan işlemleri tekrarlanmaktadır.Hükümlü ve tutuklulara günlük olarak kişisel temizlikleri ile odalarının hijyenini sağlamaları için başta çamaşır suyu ve sıvı el sabunu olmak üzere temizlik ürünleri verilmekte olup ayrıca kurumlarımızda bulunan kantinlerden istenilen miktarda temizlik ürünlerini hükümlü ve tutuklular tedarik edebilmektedir.Gerek personelin kendi arasında, gerekse personelin hükümlü-tutuklularla bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sosyal mesafe kuralına uyularak, personele maske ve eldiven takılarak teması ve iletişimi sağlanmaktadır.Kurumlarımıza ilk gelen kişilerin hastanece düzenlenen “COVİD-19 semptomları bulunmadığı” dair rapor ile son 14 günde yurtdışından ülkemize girişi olmadığına dair yazı alınarak kuruma kabulü yapılmakta olup ayrıca ateşi ölçülerek 14 gün diğer hükümlü ve tutuklularla temasının olmadığı ayrı bir odada izole edilmektedir.Yine nöbet tutacak personel 15 gün dışarıyla ve aileleriyle temas etmeden izole edildikten sonra kuruma alınarak tedbir en üst seviyede tutulmaktadır.Oltu Cumhuriyet Başsavcılığı görev alanı içerisinde bulunan ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü- tutuklulara, personele ve ailelerine COVİD-19 salgının bulaşmaması için tüm tedbirler Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınmış olup, kurumlarımızda herhangi bir vaka bulunmamaktadır.

Yurthaber 03-04-20 13:31

Türkeli’de otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantı düzenlendi

Otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantı, Türkeli Kaymakamlık makamında yapıldı.Türkeli Kaymakamı Hüseyin Remzi Konak başkanlığında yapılan toplantıda, trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazaları ve sonucunda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde yaşanılan sorunların çözümü ele alındı.Düzenlenen toplantıda, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler, kış şartlarına uygun lastik kullanımı, kazaların temel nedeni olan yorgun ve uykusuz araç kullanmanın önlenmesi, seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içinde gerekli uyarılarının yapılması, firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yetkililiklerinin kontrol edilmesi, terminallerde ve güzergah üzerinde araçların teknik donanım ve ekipmanlarının denetlenmesi, trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması ve belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme ve indirmenin yapılmaması hususları görüşülerek, karara bağlandı.Türkeli Kaymakamı Hüseyin Remzi Konak başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili İhsan Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Tatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Olgun Şensoy, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Davut Günay, Türkeli Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Beytullah Yılmaz, Türkeli Sahilgülü Turizm otobüs işletmesi yetkilisi Ahmet Acar ve trafik polisleri katıldı.

Yurthaber 21-02-20 19:42

Adana’da otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, otobüs şoförlerinin 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlara nezaket kuralları çerçevesinde davranmaları gerektiği konusunda uyarılmaları ve gerekirse eğitime tabi tutulmaları gerektiğini söyledi.İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konan ‘‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’’ doğrultusunda trafikte kural ihlali yapılması sonucunda meydana gelen kazaların önlenmesine yönelik kısa vadede yapılması gereken çalışmaların görüşüldüğü otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantı Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.Konuyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Demirtaş, ‘‘İçişleri Bakanlığımızca uygulamaya konan kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi hususunda yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere sizlerle istişarelerde bulunmak istedik’’ dedi.Yapılan çalışmalar doğrultusunda kazalardan kaynaklı sosyo-ekonomik kayıpların yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiği çalışmaların ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirten Vali Demirtaş, trafik kurallarına uymanın hayati önem arz ettiğini bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlığın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağına değindi."Gereksiz korna çalınmasın"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla süren toplantıda oda başkanlarına da seslenen Vali Demirtaş, gereksiz yere korna çalınmasının vatandaşlara rahatsızlık vereceğinden bu hususta şoförlerin ikaz edilmesi gerektiğini belirterek vatandaşların can güvenliği açısından da önemli bir husus olan 10 numara yağ kullanımının önlenmesi konusunda uyarıda bulundu.Ayrıca şoförlerin; 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlara nezaket kuralları çerçevesinde davranmaları gerektiği konusunda uyarılmaları ve gerekirse eğitime tabi tutulmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Demirtaş, belirlenen alanlar dışında yolcu indirme/bindirmenin yapılmaması gerektiğini belirtti.Toplantı, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler, kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri, mevzuatın ön gördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları, kazaların temel nedeni olan yorgun/uykusuz araç kullanmanın önlenmesi, firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, şoförlerin çalışma sürelerinin kaydının tutulması, emniyet kemeri kullanımı ve otobüs içinde yolcuların bu konuda uyarılması, sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimli ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması ve firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi, trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmaması, terminallerde ve güzergah üzerinde araçların takograf, ışık, far gibi teknik donanım ve ekipmanların denetlenmesi, otobüs yangınlarını önlemek amacıyla alınması gereken tedbirler gibi konu başlıklarının değerlendirilmesiyle son buldu.

Yurthaber 21-02-20 14:53