Cikolata Kistleri Haberleri

Çikolata kisti nedir, belirtileri nelerdir? Çikolata kisti neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Çikolata kisti tıbbi olarak endometrioma olarak bilinen kadın üreme sisteminde sıkça görülen bir durumdur. Bu kistler endometrium adı verilen dokunun rahim dışında genellikle yumurtalıklarda veya pelvik bölgede oluşmasına neden olan endometriozis adlı bir durumun bir sonucudur. Çikolata kistleri adını içlerinde yer alan koyu renkli, kahverengi sıvı benzeri materyalden almışlardır. Bu kistler genellikle ağrıya, adet düzensizliklerine ve pelvik bölgede rahatsızlık hissine neden olabilir.

Haber 2023-06-30 22:38:03

Tedavi için geldiği hastanenin mıntıka temizliği 17 yıldır ondan soruluyor

Şant olan beynindeki kistleri aldıran ve 4 defa kulak ameliyatı geçiren 43 yaşındaki Fevzi Özkaya, doktorunun vasıtasıyla KTÜ Farabi Hastanesi'nde başladığı çevre temizliği işini 17 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 2023-02-02 12:10:14

Sever hastalığı nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Çocuğunuz topuk ağrısından yakınıyorsa dikkat!

Sever hastalığı, çocuklarda sık görülen topuk ağrısı ile birlikte ortaya çıkıyor. Topuk büyüme kıkırdağının iltihaplanması olarak özetlenebilecek sever hastalığı, ağrı ile kendini belli eder. Sever hastalığı nedenleri arasında aşırı kilo, topuk kemiği kistleri, topuk kemiği enfeksiyonu ve yanlış ayakkabı tercihi yer alabilir. Peki ebeveynler hangi durumlarda sever hastalığından şüphelenmelidir? İşte sever hastalığı belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Haber 2021-08-25 10:22:05

Karın ağrısına dikkat! Yumurtalık kisti belirtisi olabilir

Birçok kadın vücudunda yumurtalık kistlerinin olduğundan haberdar bile değildir. Ancak yumurtalık kistleri, kasık ve karın ağrısı, bulantı gibi şikayetlerle kendini belli edebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aşkın Evren Güler konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 2021-06-25 17:15:11

Meme kanserinde erken teşhis uyarısı: Kendinizi kontrol edin

Kadınların rutin olarak kendilerini kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Metin Şen, meme kanserinde erken teşhisin oldukça önem taşıdığını anlattı. Şen, “Kadınlar kendilerini kontrol ederek doktorlardan önce daha küçük kistleri bulabilir” dedi.

Kadin 05-03-21 10:24

Bel ağrısı şikayetiyle doktora müracaat eden kişi kist hidatik hastası çıktı

Konya'da şiddetli bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın omurgasında tespit edilen ve köpeklerden bulaşan 26 santimetre çapındaki "kist hidatik" başarılı operasyonla çıkarıldı - Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi: - "Bu hastalık, genellikle köpeklerden bulaşan parazitsel hastalıktır. En önemli bulaş kaynağı, özellikle hasta koyunların akciğer ve karaciğerinin köpeklere verilmesiyle insanlara bulaşır ve vücuttaki çeşitli bölgelerde içi su dolu kistler meydana gelmesine neden olur" - "İnsanlarda belirtileri en çok karaciğer ve akciğerlerde görülen bu parazit, insan vücuduna yerleşerek 'kist hidatik' hastalığına sebep oluyor. Hastamız Süzülmüş'ün bel bölgesinde, irili ufaklı toplamda 26 santimetre çapındaki kistleri, yapılan başarılı operasyonla aldık. Hasta şu anda iyi durumda"

Yurthaber 17-08-20 11:06

’Çikolata kistleri infertiliteye yol açabilir

Çikolata kistlerinin kadınların hayatını olumsuz etkilediğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum ve İnfertilite Uzmanı Dr.

Yurthaber 25-06-20 14:56

Rahimde Kist : Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Rahim kistleri, çeşitli yaş aralıklarında oluşabilir ve hemen hemen her kadının hayatının bir döneminde karşısına çıkar.

Haber 24-06-20 10:20

Çikolata kistleri kısırlığa neden olabilir! Adet sırasında şiddetli ağrılar varsa...

Eskişehir Özel Ümit Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdurrahman Akçay, endometriozis ve çikolata kisti hakkında bilgi verdi.

Kadin 29-04-20 12:24

Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti çocuk sahibi olmayı engeller mi?

Endometriozis yani halk tarafından bilinen adıyla çikolata kistleri, günümüzde her 5 kadından birini etkiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Şimşek, ‘’Çikolata kisti çocuk sahibi olmayı engelliyor’’ konusu hakkında bilgilerini aktardı.

Kadin 08-01-20 17:20

Menopoz dönemindeki kistlere dikkat

Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlığa neden olabilen yumurtalık kistlerine karşı uyarıda bulundu. Dr. Kavasoğlu, "Yumurtalık kistleri önlenebilecek bir durum değil ancak düzenli kontrollerle riski azaltabilirsiniz. Özellikle menopoz dönemindeki kistler kötü huylu olmaya eğilimlidir" ifadelerini kullandı.

Kadin 03-10-19 17:08

Yumurtalık kistleri üreme sağlığını etkiliyor

Yaş farkı gözetmeden en sık rastlanan kadın sorunları arasında yer alan yumurtalık kistlerinin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, gebelik düşünenlerin önceden muayene olmaları konusunda uyardı. Ünal, gebelik düşünenlerin yumurtalıklarına, rahmine ve rahim ağzına baktırmaları gerektiğini vurgulayarak, gebelik sırasında tedaviyi engelleyecek bir hastalığın varlığının da araştırılması gerektiğini anlattı.

Kadin 09-08-19 16:48

Yumurtalık kistleri üreme sağlığını etkileyebiliyor

YAŞ farkı gözetmeden en sık rastlanan kadın sorunları arasında yer alan yumurtalık kistlerinin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof.

Haber 09-08-19 12:27

Çikolata kisti dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Çikolata kistleri ağrı şikayetlerinin yanı sıra aşırı stres, anksiyete ve dikkat dağınıklığına da yol açmaktadır. Kişinin kendini işine verememesi, sürekli ağrı kesici kullanması, sürekli tuvalete gitme ve ağrı kesici alma ihtiyacı ortaya çıkararak sosyal hayatını bozmaktadır" - "Bir kadında sürekli kasık ağrıları varsa bu kişilerde 'endometriozis' dediğimiz çikolata kisti olma olasılığı çok yüksektir. Bu hastaların da mutlaka bir jinekolojik değerlendirmeden geçmeleri gerekiyor"

Haber 20-07-19 11:12

Çikolata kistleri ile nasıl mücadele edilir?

Özellikle 30’lu yaşlardaki kadınlarda daha sık görülen endometriozis hastalığının genetik temeli aslında halen tam olarak açıklanabilmiş değil. Günümüzde gelişen teknoloji ile daha sık saptanan endometriozis farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. Genetik alt yapısının olduğunu bildiğimiz bu hastalık, özellikle ileri evrelerinde hayatı çekilmez hale getirebiliyor.

Trend 17-06-19 15:15

Çikolata kistinin 3 önemli belirtisi

Kısırlık nedeniyle ileri üreme tekniklerine başvuran kadınların %17’sinde görülen çikolata kistleri, gebe kalmanın önündeki en önemli engellerden biri olarak kabul ediliyor.

Yurthaber 22-05-19 09:25

Çikolata kistleri anne olmaya engel değil

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın, Çikolata kistlerinin anne olmaya engel olmadığını belirterek, "Ağrısı ve çikolata kisti olan hastalarda ilk seçeneğimiz, medikal tedaviler. Ağrının üstesinden gelemezsek, cerrahi müdahaleye başvuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadin 10-05-19 10:41

Çikolata kistleri anne olmaya engel değil

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın: - "Ağrısı ve çikolata kisti olan hastalarda ilk seçeneğimiz, medikal tedaviler. Ağrının üstesinden gelemezsek, cerrahi müdahaleye başvuruyoruz"

Haber 10-05-19 09:50

Çikolata kistleri anne olmaya engel değil

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın: - "Ağrısı ve çikolata kisti olan hastalarda ilk seçeneğimiz, medikal tedaviler. Ağrının üstesinden gelemezsek, cerrahi müdahaleye başvuruyoruz"

Yurthaber 10-05-19 09:50

Çikolata kistleri kadınları vuruyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof.

Yurthaber 08-04-19 10:10

Laparoskopik kist eksizyonu nedir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, yumurtalık kisti tedavisinde uygulanan laparoskopik ameliyatı türünü sizler için anlattı. Yumurtalık kistleri, genel olarak ifade edilecek olursa, kadınların yumurtalıklarında oluşan sıvı veya katı yapılanmalar içeren kitleler olarak tanımlanabilir.

Trend 26-03-19 13:40

Sinsice ilerliyor! Yumurtalık kistleri ne anlama geliyor, doktora ne zaman gitmeli?

Yumurtalık kistleri, yumurtalığın içinde veya üzerinde yer alan, içleri sıvı dolu keseciklerdir. Yumurtalıklar uterusun her iki tarafında da yer alan, badem büyüklüğündeki organlardır. Yumurtalar yumurtalıklarda gelişir, büyür ve doğurganlık zamanlarında her ay regl döneminde dışarı atılır.

Kadin 20-03-19 15:06

Yumurtalık kistleri her zaman operasyon gerektirmez

Yumurtalıklar kadın üreme sisteminin bir parçası olarak, rahmin her iki yanına yerleşmiş oval şekilli iki küçük organdır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuba Tarhan Gümüş, yumurtalık kistlerinin her zaman operasyon gerektirmediği uyarısında bulunarak konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Kadin 18-02-19 10:59

Pankreas ameliyatlarını 100 doktor canlı izledi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 günde 15 hastaya endoskopik yöntemle yapılan pankreas operasyonlarını, 100 doktor aynı anda canlı olarak takip etti - 4 ayrı ameliyathanenin kullanıldığı operasyonları konferans salonundan takip eden uzman hekimler, ameliyathaneye canlı bağlanarak cerrahlara sorular yöneltti - Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cindoruk: "Bu operasyonlardaki amacımız, pankreas kistlerinde kanser oluşmadan önce saptamak ve hastanın hayatını kurtarmak" - Pankreas kistleri ileride kanserleşme riskine sahiptir. Biz kanser kistlerini saptamaya çalışıyoruz. Saptadığımız vakalarda, lezyonun içine girerek sıvı örneklemeleri alıyoruz. Kanserleşme olan bir kist ise erkenden endoskopik tedavi yöntemleri varsa onu uyguluyoruz, yoksa cerrahi uyguluyoruz"

Haber 12-01-19 11:47

Çikolata kistleri anneliğe engel oluyor

Çikolata kistlerinin tekrarlama riskinin yüzde 2040 arasında değişmekte olduğunu belirten Prof.

Yurthaber 05-01-19 11:45

Çikolata kistleri anneliğe engel oluyor

Çikolata kistlerinin tekrarlama riskinin yüzde 20-40 arasında değişmekte olduğunu belirten Prof.

Yurthaber 10-12-18 10:15

Çikolata kistleri her yaştan kadının sorunu oluyor

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.

Yurthaber 27-10-18 10:40

Adı Tatlı Kendisi Acı Bir Hastalık: Çikolata Kistleri

Çikolata kistlerinin tekrarlama riskinin yüzde 20-40 arasında değişmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Polat Dursun, çikolata...

Yurthaber 02-08-18 11:03

Yumurtalık kisti belirtileri nelerdir? Yumurtalık kisti tedavisi

Yumurtalık kisti belirtilerinin neler olduğunu öğrenerek hemen doktorunuza görünebilirsiniz. Neden oluştuğu tam olarak belirlenemeyen yumurtalık kistleri zararsız oldukları gibi hayati tehlikeye sebep olacak kadar tehlikeli olabiliyor. Zararlı olup olmadıklarını anlamak pek mümkün olmadığından yumurtalık kisti belirtileri gözlemlendiğinde mutlaka bir doktora görünülmelidir. 'Yumurtalık kisti belirtileri nelerdir' ve 'yumurtalık kisti tedavisi nasıl olur' sorularının yanıtları…

Kadin 20-06-18 02:38

Çikolata kistlerinin tedavisi var mıdır?

Endometriozis yani halk tarafından bilinen adıyla çikolata kistleri, günümüzde her 5 kadından birinin yakalandığı bir hastalık haline gelmiştir. Çikolata kistlerinin ne olduğuna, neden ve nasıl oluştuğuna, belirtilerine, tanı sürecine ve tedavi seçeneklerine açıklık getiriyoruz.

Kadin 31-05-18 09:24

Kadınların 3 korkulu rüyasına konforlu çözümler

Miyom, çikolata kisti ya da diğer yumurtalık kistleri kadınların en çok korktuğu sağlık sorunları arasında yer alıyor. Rahim ya da yumurtalıkların alınması ile sonuçlanabilen bu problemler organ koruyucu cerrahi ile konforlu bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Önder Koç, iyi huylu kitlelerde organ koruyucu cerrahi ile rahim ve yumurtalık kaybının önlenebileceğini ve bu işlemin kadın sağlığı açısından önemini anlattı.

Kadin 02-01-18 10:48

Kadınların 3 korkulu rüyasına konforlu çözümler

Miyom, çikolata kisti ya da diğer yumurtalık kistleri kadınların en çok korktuğu sağlık sorunları arasında yer alıyor. Rahim ya da yumurtalıkların alınması ile sonuçlanabilen bu problemler organ koruyucu cerrahi ile konforlu bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor.

Haber 02-01-18 10:10

“meme Kanserinde Erken Teşhis İçin Ele Gelen Kitleyi Beklemeyin”

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Abcı, meme kistleri ile ilgili bilgi verdi.Hisar Hospital Genel...

Yurthaber 20-10-17 11:54

Yıllarca Bebek Özlemi Çeken Hale Öğretmen, Ikiz Annesi Oldu

Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)- İZMİR'de yumurtalıklarındaki çikolata kistleri ve rahmindeki polip nedeniyle hamile kalamayan 38 yaşındaki Hale Zenginobuz, gerekli

Yurthaber 24-05-17 10:17

Yıllarca Bebek Özlemi Çeken Hale Öğretmen, Ikiz Annesi Oldu

Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)- İZMİR'de yumurtalıklarındaki çikolata kistleri ve rahmindeki polip nedeniyle hamile kalamayan 38 yaşındaki Hale Zenginobuz, gerekli

Yurthaber 24-05-17 09:58

Gebeliği İmkansızdı, İkiz Annesi Oldu

Yumurtalıklarındaki çikolata kistleri ve rahmindeki polip nedeniyle gebe kalamayan 38 yaşındaki Hale Zenginobuz, tüp bebek...

Yurthaber 24-05-17 09:26

Tedavi Edilmeyen Yumurtalık Kistleri Çocuk Sahibi Olmayı Geciktiriyor

Özel Konya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Bayram Sancaktar, yumurtalık kistlerinin...

Yurthaber 22-01-17 12:10

Çikolata kisti belirtileri

Çikolata kistleri hakkında bilgi veren Dr. Cem İyibozkurt, çikolata kisti problemi olan kişilerde genellikle ağrılı adet görme, ilişki sırasında ağrı, kronik pelvik ağrı görüldüğünü, kistin yerleşim yeri ve özelliklerine göre de kısırlık gibi sorunlara da yol açabileceğini söyledi.

Magazin 18-12-15 11:56

Kapalı Cerrahi İle Yumurtalıklar Korunarak ’çikolata Kistlerine’ Son

Kadınlarda kısırlık yapabilen ve çocuk sahibi olamama sorununa yol açabilen ’çikolata kistleri’, kapalı cerrahiyle ve...

Yurthaber 07-11-15 14:14

Yumurtalık kistine karşı siyah üzüm tüketin önerisi

Bir grup bilim insanı tarafından yürütülen araştırmada, siyah üzüm yemenin yumurtalıklarda oluşan kistleri tedavi ettiği saptandı

Magazin 20-07-15 09:58

Çikolata kistleri yaşam kalitesini düşürüyor

Yaklaşık olarak 9-10 kadının birinde görünen ve endometriozis adı verilen hastalık, sanıldığı kadar masum değil. Hastalık çoğu kez yıllarca doğru tanı konmaması veya ciddiye alınmaması sebebi ile kısırlaştırıcı etki yapabiliyor, kronik ağrı, cinsel ilişkide ağrı başta olmak üzere birçok şikayete sebep olarak yaşam kalitesini kötü etkiliyor.

Magazin 24-06-15 11:50

Çikolata Kistleri Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Yaklaşık olarak 9-10 kadının birinde görünen ve endometriozis adı verilen hastalık sanıldığı kadar masum değil....

Yurthaber 23-06-15 11:49

(özel Haber) Kistleri Patladı, Çocuk Umuduyla Dayandı

Üç aylık evli 32 yaşındaki İzmirli beden eğitimi öğretmeni Sibel Çoğumlu Çelikkol, çocuk sahibi olmak...

Yurthaber 05-02-15 11:26

İki Kişilik Dev ‘çınar’

Kistleri nedeniyle rahmini aldıracakken hamile olduğunu öğrendi, doğum sırasında ilk nefesini alamadığı için engelli olan...

Yurthaber 27-12-14 09:24

Endometrioma Çikolata Kistleri Ve İyileştirme Yöntemleri

Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Rana Karayalçın, son dönemlerde görülme...

Yurthaber 15-09-14 10:52

Böbrek kistleri nedir? Böbrek kistleri tedavisi

Op. Dr. Murat Çeltik bu hafta böbrek kistleri konusuna değindi

Haber 15-04-14 10:20

En Güzel Doğum Günü Hediyesi

METİN BOLAT - Hemşire Ayşe Akkanat, kısırlığa yol açan "çikolata kistleri" nedeniyle anne olamayınca, 3 ay geçici menopoz olması

Yurthaber 02-02-14 11:30

Geçici Menopozla Anne Olacak

Hemşire Ayşe Akkanat, kısırlığa yol açan ''çikolata kistleri" nedeniyle anne olamayınca, 3 ay geçici menopoz olması sağlandı. Ayşe hemşire, 2

Yurthaber 15-06-13 11:30

‘Çikolata Kisti’ Kısırlık Nedeni midir?

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun çikolata kistleri ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Yurthaber 29-11-12 14:22