Ciltteki Gozenekler Neden Genisler Haberleri

Vücut kaşıntısı neden olur, ne iyi gelir? Kaşıntıyı en çabuk ne geçirir?

Vücut dış dünyayla temas kurduğumuz ve çevremizle etkileşimde bulunduğumuz bir arayüzdür. Bu nedenle kaşıntı sadece bir deri sorunu olarak düşünülmemelidir. Kaşıntı, bu arayüzdeki bir sorunun işareti olabilir. İnsanlar genellikle ciltteki kaşıntıya odaklanırken aslında bu semptomun altında yatan daha derin ve karmaşık nedenlere bakmak gerekir. Kaşıntı insan sağlığını ve yaşam kalitesini etkileyen çok yönlü bir sorundur.

Haber 2023-10-31 17:31:04

Yatak yarası (bası yarası) nedir, neden olur? Yatak karası krem tedavisi nasıl yapılır?

Yatak yarası, tıp literatüründe bası yarası olarak da bilinir ve ciltteki sürekli basınç veya sürtünme nedeniyle oluşan bir tür cilt hasarıdır. Özellikle uzun süre hareketsiz kalan veya yatağa bağımlı hastalarda görülme eğilimi yüksektir. Bu yaralar genellikle vücudun kemik çıkıntılarına en yakın bölgelerde, yatağın üzerinde uzun süreli baskıya maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar.

Haber 2023-07-30 21:35:19

Süt sivilce yapar mı? Süt ürünleri akneye neden olur mu?

Sivilce gençlerin ve genç yetişkinlerin çoğunlukla karşılaştığı cilt sorunlarından biridir ve onlarca yıldır bilim insanlarının ve uzmanların dikkatini çeken bir konudur. Cilt sağlığının önemli bir unsuru olan sivilceler genellikle yüz, sırt ve göğüs gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkar ve ciltteki gözeneklerin tıkanmasıyla oluşurlar. Özellikle süt ve süt ürünler, akneye neden olup olmadığı konusunda çelişkili görüşler bulunur.

Haber 2023-07-29 20:54:47

Koltuk altındaki kararmaları anında bembeyaz yapıyor! Ciltteki kararmaları geçirmenin en etkili yolu

Koltuk altı kararmaları özellikle yaz aylarında istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Kadınlar koltuk altı kararmasını geçirmek için doğal çözümler arıyor. Ancak ilk olarak koltuk altı neden kararır? sorusunun cevabını öğrenmek gerekiyor. Bu sorunun cevabıyla koltuk altına uygulayacağınız doğal çözümler sayesinde koltuk altınızı bembeyaz yapabilirsiniz.

Kadin 2023-05-26 17:11:26

Gençlik sırrı sayesinde kimse gerçek yaşını bilemiyor! Botoks olmadan kırışıklıklara ve yıllara meydan okuyor

Ciltteki kırışıklıklar çok daha yaşlı gözükmeye neden olabiliyor. Kadınlar botoks olmadan kırışıklıklardan kurtulmanın etkili yollarını arıyor. Yaşıtlarına göre çok daha genç gösteren kadınların cilt bakımlarında uyguladıkları teknikler merak ediliyor. TikTok'ta yaşam sırlarını paylaşan bir kadın genç gözükmesini sağlayan yaşlılık karşıtı tüyosunu açıkladı.

Kadin 17-03-23 12:06

Sadece saniyeler içinde 20 yaş gençleşti! Botoks kullanmadan yaptığı ilginç gençleştirme yöntemini paylaştı

Cildimiz yaşımız ilerledikçe değişim yaşıyor. Yaşlılık sıkı cildin esnekliğini kaybetmesine neden olarak ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara yol açıyor. Kırışıklık karşıtı ürünler ve botoks uygulamaları ciltteki yaşlılık izlerinin azalmasını sağlayabiliyor. Ancak TikTok'ta kendi kolay yöntemini paylaşan bir kadın saniyeler içerisinde gençleştiğini göstererek görenleri hayrete düşürdü.

Kadin 24-02-23 16:27

Yaşlılık izlerini anında silip atıyor! Sadece bir saat içinde...

Zaman geçtikçe vücudumuzun çeşitli yerlerinde değişimler yaşanıyor. Vücuttaki kolajenin azalması cildin kırışmasına neden oluyor. Ciltteki kırışıklıkları düzeltmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Özellikle yaşlılığı en çok gösteren alanlardan olan ellerde görülen kırışıklıklar kadınların şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Ellerdeki kırışıklıkları anında geçirecek yöntem etkili sonuçlar sağlıyor.

Kadin 10-01-23 10:03

Orta yüz bölgesi gençleştirme estetiği nedir?

Cildin doğal yaşlanma sürecinde göz, burun ve ağız çevresinde gözle görülür çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Bunun yanı sıra ciltteki kolajen ve elastin kaybı da yanaklarda hacim kaybına neden olabilir. Estetik cerrahide uygulanan enjeksiyon tedavileri, ameliyat veya iyileşme süresine gerek olmaksızın hacim kayıplarını geri kazandırabilir. Yanak ve çene büyütme bölgesindeki hacim kayıpları için oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Kadin 30-03-22 13:49

Sedef bulaşıcı mı? Neden olur?

Sedef hastalığı uyarısında bulunan uzmanlar, dünyada 125 milyondan fazla kişide sedef hastalığı görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye'de yüzde 1-5 oranında görülme sıklığına ulaşan sedef hastalığı, ciltteki lezyonun inciye benzetilmesi nedeniyle bu ismi almış. Hastalığın bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, sedef hastalığının nedenleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 27-10-20 15:35

Yıpranan cildi onaran 7 ipucu! Ciltteki leke oluşumunu...

Bir yaz mevsimi daha hızla geçti. Deniz, havuz ve yaz güneşinin etkisi ile cildimizde çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Güneş ışınları cildi yaşlandırırken aynı zamanda ciltte leke oluşumu, kuruluk, alerji gibi farklı sorunlara da neden olabiliyor. Bu etkenlere son dönemde bir de pandeminin bize yüklemiş olduğu ağır stresin de negatif etkileri oldu.

Kadin 28-09-20 11:42

Ağda yanığından hangi yöntemlerle kurtulduğuna inanamayacaksınız! Meğer çok kolaymış...

Ağda, hem kadınlar hem de erkekler tarafından istenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanan yöntemlerden biri. Ciltteki ölü deriyi de söküp attığından hayalimizdeki pürüzsüz görünüme ağda ile kavuşabiliyoruz. Ne yazık ki ağda, yanık ve kızarıklık gibi bazı cilt bakım sorunlarına da neden olabiliyor. Hatta ilerleyen evrelerde güneş ile temas ederse güneş lekelerine ortam hazırlıyor.

Kadin 20-07-20 12:12

Ciltteki kuruluk erken yaşlanmaya neden oluyor

Lokman Hekim Hastaneleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Sümeyye Ünal: - "Kuru deri daha erken kırışıyor ve yaşlanıyor. Genetik olarak belirlenmiş bir yaşlanma süreci olduğu gerçeğinin yanında koruyucu tedbirler alınırsa bu süreç yavaşlatılabilecek ve geciktirilebilecektir"

Yurthaber 21-12-19 12:19

Küçük Yaralar Ayak Ülserine Neden Olabilir

Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Yaşar Selçuk, ciltteki küçük yara ve çatlakların fark...

Yurthaber 26-09-13 12:23

"Fazla yıkanan ciltte, yağ dengesi bozulur, kuruluk olur"

Uzmanlar, hergün duş almanın, cildin çok fazla yıkanmasının ciltteki yağ dengesinin bozulmasına ve kuruluğa neden...

Yurthaber 07-03-12 11:52

Küçük yaralar ayakta ülsere neden olabilir

Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Yaşar Selçuk, ciltteki küçük yara ve çatlakların kolayca enfeksiyon kapıp, ayak ülserlerine (diyabetik ayak-nöropati) yol açabileceğini söyledi.

Haber 25-09-10 11:00