Cinsel Terapi Haberleri

Seks terapisi nedir, ne işe yarar? Seks terapisinin faydaları nelerdir, neden ve nasıl yapılır?

İngilizcede "sex therapy" ve "sexual therapy" olarak adlandırılan seks terapisi, günümüzde cinsel terapi ismiyle yaygınlaşmaya devam eden tedavi yöntemlerindendir. Cinsel terapi sayesinde cinsel bozuklukların belirtilerinin giderilmesi ve cinselliğe yönelik işlevsiz inanışların aşılması mümkündür. Ruh sağlığı uzmanlarının farklı yöntemleri tercih ederek uygulayabildikleri cinsel terapi seanslarının planı, danışmanların ihtiyaçlarına göre şekillenir. Cinsel terapi faydaları nedir?

Kadin 24-03-2023 17:33

Sadece kilo almıyorsunuz! Cinsel hayatınızı bitiriyorsunuz

Son yüzyılın en büyük problemlerinden biri olan obezite ve obeziteyle bağlantılı hastalıklardan kaynaklı ölümlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yemek kültürünün baştan aşağıya değişmesi, trans yağlar, işlenmiş etler ve işlenmiş karbonhidratların aşırı tüketimi ile birlikte hareketsizlik obezitenin en büyük kaynağı.

Haber 11-03-2022 09:29

Uzman isim açıkladı! Cinsel ilişkiden zevk almanın yolu bunlardan geçiyor

Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken psikiyatri uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.

Kadin 02-09-2021 11:38

'Cinsel terapi' bahanesiyle kadınları istismar eden şüpheli tutuklandı

Adana’da, kendisini üniversitede psikoloji bölümü öğrencisi olarak tanıtarak E.M. isimli kadına, eski sevgilisini unutturmak için cinsel terapi yapma bahanesiyle yaklaşan ve olumsuz yanıt alınca da cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Sercan Keskinkılıç (26), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Benzer yöntemlerle başka kadınlara da cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen Keskinkılıç, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber 30-05-2021 17:47

Hipnoterapiyle cinsel sorunlar tedavi edilebiliyor! Erken boşalma ve vajinismus sorunu bakın nasıl çözülüyor

Cinsel işlev bozukluklarına birçok şey neden olabilir. Geçmişteki yanlış davranışlar nedeniyle kendini cezalandırma, olumsuz bir vücut imajı (penis büyüklüğü, vajinalarının çirkin veya farklı olduğunu düşünen kadınlar) nedeniyle utanç duymak gibi. Bununla birlikte fiziksel ve zihinsel gerginlik genellikle cinsel ilgiyi engeller. Hipnoterapi de cinsel probleminizin arkasındaki sebebi ortaya çıkararak size yardımcı olabilir.

Haber 18-02-2021 10:20

Cinsel bozukluklarda terapinin önemi

Cinsel Fonksiyon problemleri kadın ve erkeklerin özgüvenlerini, aile yapılarını ve dolayısıyla sağlıklı toplum yapısını yakından ilgilendiren sağlık sorunlarıdır. Bu psiko-sosyal sorunlar cinsel işlev bozukluğunda kimi zaman sebep, kimi zaman da sonuç olarak karşımıza çıkar. Cinsellikle ilgili sorunlar kişinin kendi için olduğu kadar eşi, partneri için de önemlidir. Prof. Dr. Halim Hattat,cinsel fonksiyon bozukluklarının terapi ile tedavisini Mynet okurları için yazdı.

Haber 19-12-2005 01:35