Cocuklarin Beslenmesi Haberleri

Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu: 16 bin 646 liraya yükseldi

DİSK/BİSAM tarafından hazırlanan Mart 2024 dönemine ait ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’ yayımlandı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 16 bin 646 TL olarak duyuruldu. Yoksulluk sınırı da 57 bin 578 lira oldu.

Finans 2024-04-16 10:31:37

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 2024-03-25 10:27:51

Bahar Fırsatları kapsamında kedi ve köpek mamalarına özel indirimler başladı

Evcil dostunuzun mama kabında ne var? Bu basit bir soru ancak kedi ve köpeklerin beslenmesi konusunda bilinçli seçimler yapmamız gerekiyor. Siz de mama seçimi konusunda kararsız kalıyorsanız sevindirici bir haberle karşınızdayız. Amazon'da Pro Plan, Purina, Trendline gibi mama markalarında indirimler sizi bekliyor. Bahar Fırsatları kapsamındaki mamalara indirimle sahip olmak isterseniz acele edin, detaylar içeriğimizde...

Haber 2024-03-15 18:10:57

Spor salonuna parası yetmeyince bu yöntemi buldu! Hem 37 bin TL tasarruf etti hem inanılmaz bir değişim yaşadı 'En tuhaf kısmı...'

Zayıflamaya karar veren pek çok kişi sağlıklı ve dengeli beslenmesi ve düzenli egzersiz yapması gerektiğini biliyor. Ancak bazen bazıları da egzersiz için spor salonuna gitmesi gerektiğini düşünüp bunu da maddi olarak karşılayamayacağını fark edince tüm bu önemli yolculuktan bir çırpıda vazgeçiyor. Ancak İngiltere'de yaşayan 26 yaşındaki iki çocuk annesi bir kadın bunu yapmadı. Spor salonu ücretini karşılayamayınca ilginç bir yöntem buldu, hem tasarruf etti hem de inanılmaz bir değişim yaşadı.

Kadin 2024-01-31 17:36:22

Diğer Haber Etiketleri

açlık ve yoksulluk sınırı Ramazan reflü köpek maması kedi maması fiyatları zayıflama kilo verme bağ doku hücreler mon Rahim rahim sarkması kusma Arıcılık vegan sosyal medya fenomen vegan beslenme vegan beslenme nedir vegan beslenmek nedir vegan ne demek bebeklerde ishal nasıl geçer bebeklerde ishale ne iyi gelir sporcu beslenmesi sporcu beslenme programı Oruç iftar Sahur su beslenme uzman yiyecek refleks sırt bebek anne hıçkırık kedi evcil hayvan mama kısır kedi maması proplan proplan kedi maması proplan kısır kedi maması nd kedi maması royal canin royal canin kedi maması felicia felicia kedi maması hills kedi maması acana alara kurallarına 6 aylık bebek beslenmesi 6 aylık bebek ne yer 6 aylık bebek menüsü bebek beslenmesi Göz ilik sağlıklı besinler ek gıda rezene çayı vitamini Sebze zihin hamilelikte beslenme hamilelikte beslenme listesi dengeli beslenme hamilelik köpek kedi maması yavru kedi maması yavru köpek maması deprem Adana Hakkari köy Erzurum Erling Haaland beslenme çantası okul çantası ilkokul çantası ameliyat Konya yemek borusu istanbul gelisim universitesi Diyarbakır kemalpaşa mahallesi Serdivan tilki Hindistan Iğdır Yeşil arı kuşu Bingöl Ramazan 2022 biberon emzik Kenya çilek Hatay muz Reyhanlı Türk Kızılay saç ekimi çocuk çocuk sağlığı alerji astım NASA yarışma uzay Pitbull iklim değişikliği kuraklık maymun kamyon Arkeoloji Tokat polis bekçi Aronya meyvesi Girişimcilik köpek cinsleri kısırlaştırma Halter Kilis Mehmet Güneş

Rahim sarkması nedir, rahim sarkması neden olur? Rahim sarkması nasıl anlaşılır?

Gebelik durumlarında, doğum anına kadar fetüsün yuvalanması, beslenmesi, korunması gibi görevleri üstlenen rahim, sahip olduğu kas yapısı ve dokusu ile doğum sırasında bebeğin dışarı itilmesini de sağlar. Kadın üreme sisteminde önemli bir rolü olan rahimde çeşitli rahatsızlıkların oluşumunun önüne geçebilmek için düzenli olarak doktor kontrolü yapılması gerekli ve önemlidir.

Kadin 15-12-23 19:23

Bebekler neden kusar? Bebeklerde kusmayı ne keser?

Bebek sağlığı ebeveynlerin en önemli önceliklerinden biridir ve bebeklerin gelişimi, beslenmesi ve genel refahı konusundaki her türlü sorun, endişe yaratır. Bebeklerde kusma da bu endişe yaratan durumlar arasında yer alabilir. Bebeklerde kusma, birkaç farklı nedenle ortaya çıkabilir ve genellikle normal bir reaksiyon olabilir. Peki, kusan bebeğe ne iyi gelir?

Haber 30-11-23 23:58

Arıcılık nasıl yapılır? Arıcılık yapmaya nasıl başlanır?

Balarısı kolonilerinin beslenmesi ve de bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai gelir sağlanan bir meslek olan arıcılığın başlıca hedefi bal üretimidir. Ayrıca propolis, arı sütü, polen, arı zehiri gibi ürünlerin de arıcılık ile elde edilebilmesi mümkün olur. Birçok açıdan son derece zengin topraklara sahip olan Türkiye’de arıcılık da ön plandadır. Türkiye’nin arıcılıkta dünya çapında ikinci sırada olduğu bilinmektedir.

Haber 18-11-23 01:47

Vegan sosyal medya fenomeni Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova'nın (39), Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi.

Trend 31-07-23 23:25

Vegan beslenenler vücut geliştirebilir mi, nasıl geliştirilir? Vegan sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır, bitki bazlı diyet programı nedir?

Veganlık son yıllarda popülerliği artan bir beslenme şeklidir ve çevre, hayvan refahı, sağlık gibi nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Veganlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar arasında spor yapmanın mümkün olmadığı bulunur. Sporcuların protein ve diğer besin maddelerine ihtiyacı olduğu doğrudur ancak vegan beslenme de bu ihtiyaçları karşılamak için uygun seçenekler sunar. Peki, vegan diyetinde kas nasıl geliştirilir?

Haber 28-04-23 15:15

Bebeklerde ishale ne iyi gelir, ishal olan bebeğe ne yedirilir? Bebeklerde ishal nasıl geçer bitkisel çözümler

İshal, halk arasında sık sık yer edinen hastalık türleri arasındadır. Hemen hemen her yaşta kendini gösteren ishalin çocuklarda ve bebeklerde görünmesi riskli olabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gerekir. İshal olan bebeğin beslenmesi, sıvı ihtiyacı, kalori alımı, boşaltım salgılaması ve sağlık durumuna ayrıca dikkat edilmelidir. Hassas olduklarından dolayı herhangi bir durumdan ishal olabilirler. Peki, bebeklerde ishale ne iyi gelir?

Haber 10-04-23 15:01

Sporcu beslenmesi nasıl olmalı, enerji ihtiyacını karşılayacak besinler nelerdir? Düzenli spor yapanlar için beslenme önerileri

İnsan vücudunun daha sistemli çalışabilmesi adına ihtiyacı olan enerji besinlerden sağlanır. Sporla uğraşan kişilerin harcadığı enerji miktarı daha fazla olduğundan dolayı bir sporcu için beslenme oldukça önemli olmaktadır. Sporcuların beslenme ile alakalı kurallara daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Buna göre sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır, sporcu besin listesi nasıl olmalıdır?

Haber 07-04-23 16:25

Sporcular ramazanda nasıl beslenmeli? Ramazanda spor ve beslenme nasıl olmalı, vücut geliştirme beslenme önerileri

Sporcuların ramazan ayında beslenmesi konusu oldukça önemlidir. Ramazan ayı boyunca oruç tutan sporcuların vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri alarak sağlıklı kalmaları ve performanslarını korumaları gerekir. Bu nedenle uygun bir beslenme planı hazırlamak ve doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Peki, spor yapanlar ve vücut geliştirenler Ramazanda nelere dikkat etmelidir?

Haber 07-04-23 15:42

Bebekleri neden hıçkırık tutar, bebeğin hıçkırması normal mi? Bebek hıçkırığı nasıl geçer, bebeklerde hıçkırık ne zaman başlar?

Bebekler doğumdan sonra birçok farklı refleks gösterirler ve hıçkırık da bu reflekslerin bir örneğidir. Hıçkırık, bebeklerin solunum sistemindeki kasların ani ve istemsiz kasılması sonucu oluşur. Bu durum bebeklerde oldukça sık görülür ve genellikle zararsızdır. Ancak bazı durumlarda hıçkırık uzun sürer veya bebeğin beslenmesi veya uyku düzenini etkiler bu durumda ebeveynler endişe duyabilirler. Peki, yeni doğan bebeğin hıçkırması normal mi?

Kadin 30-03-23 17:24

Hayvan severler buraya! Kısır kedileriniz için en iyi kedi maması markaları

Kediniz için en uygun mama seçimini yapmak, sağlığı ve mutluluğu için hayati önem taşıyor. Özellikle kısır kedilerin beslenmesi konusunda doğru seçim yapmak, sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için oldukça önemli. Ancak piyasada birçok kedi maması markası bulunuyor ve hangisinin kediniz için en uygun olduğunu seçmek zor olabiliyor. Daha mutlu patiler için en iyi kedi maması markalarına göz atmaya ne dersiniz?

Haber 21-03-23 12:31

6 aylık bebek beslenme tablosu nasıldır, neler yiyebilir? 6 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı, kaç saatte bir beslenmelidir?

6 aylık bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için doğru beslenmeye ihtiyaçları vardır. İlk aylarda sadece anne sütü ya da mamalarla beslenen bebekler, 6 aylık olduklarında katı gıdaları da yavaş yavaş almaya başlarlar. Bu aşamada anne babaların, bebeklerinin ihtiyaç duydukları besinleri sağlamak için doğru bilgiye sahip olmaları önemlidir. Peki, 6 aylık bebek beslenme tablosu nasıl olmalıdır, 6 aylık bebek ne yiyebilir?

Kadin 17-03-23 16:52

Bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi nasıl olmalıdır? Ek gıda dönemi beslenme listesi önerileri

Bebeklerin ek gıdaya geçiş süreci oldukça önemlidir ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi ilk altı ay boyunca önerilmektedir. Ancak bebekler büyüdükçe vücutlarının ihtiyaçları değişmektedir ve bu nedenle ek gıdalara ihtiyaç duymaktadırlar. Peki, bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi nasıl olmalıdır?

Kadin 17-03-23 16:37

Rezene çayı süt yapar mı, emzirirken rezene çayı içilir mi? Emziren anne günde ne kadar rezene çayı içmeli?

Hamilelik dönemi bittikten sonra emzirme dönemi başlar. Bu dönemde de kadınlar en az hamilelikte olduğu kadar beslenmelerine dikkat etmelidir. Çünkü annelerin tükettikleri besinler, sütlerinin kalitesini ve miktarını etkiler. Bu da bebeğin beslenmesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Emzirme dönemindeki kadınlar süt artırıcı bitkisel kaynakların neler olduğunu merak edebilir. Rezenenin süt üzerindeki etkisinin olumlu olduğu bilinmektedir. Emzirirken rezene çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:59

Hamilelikten önce ve hamileliğin ilk aylarında beslenme nasıl olmalıdır? Hamilelikte hafta hafta beslenme için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmelidir?

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için düzenli beslenmek oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde düzenli beslenmek daha önemli bir hâle gelir. Bu yüzden annenin hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekir. Anne adayının hamilelik döneminde sürdüreceği beslenme alışkanlığı, bebeğinin de ömrü boyunca sürdüreceği beslenme alışkanlığının temelini oluşturur. Peki, hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır ve nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 07-03-23 17:57

Hamileler kefir içebilir mi, bebeğe kilo aldırır mı? Hamilelikte kefir tüketimi nasıl olmalı, probiyotik kullanılır mı?

Hamilelik döneminde anne adaylarının yeterli ve dengeli beslenmesi oldukça önemlidir. Bu dönemde anne adaylarının hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıklı gelişimi için yedikleri ve içtikleri her şeye dikkat etmesi gerekir. Doktorlar anne adaylarına bu dönemde probiyotik içeren içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Peki, hamileler kefir içebilir mi? Probiyotik yönünden zengin olan kefir, hamilelikte nasıl tüketilmeli?

Kadin 24-02-23 17:30

Aman dikkat, aç bırakmayın! Patili dostlarımızı günde kaç defa beslemeliyiz? Acıktıklarını nasıl anlarız?

Evinizde patili bir dostunuz varsa onun sağlığı sizin için her şeyden önce gelir. Evcil hayvanınızın sağlıklı bir hayat sürmesi için de dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekir. Siz de minik dostunuzu günde kaç kere beslemeniz gerektiğini ve onların acıktığını nasıl anlayabileceğinizi merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Yazımızın detaylarını gözden geçirerek beslenme konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haber 23-02-23 16:26

Enkazdan 248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'in servise çıkarılması planlanıyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Durumu gayet iyi, beslenmesi tamamen normale geçti. Ameliyat geçirdiği için takibi devam ediyor ama morali de genel durumu da çok iyi. İnşallah bugün servise çıkarmayı da planlıyoruz" - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli: - "Ortopedi doktorlarımız, bugün yatağına oturup, sağa sola dönebileceğini söyledi. Çok şükür ki kliniği beklenmeyecek düzeyde iyi gidiyor"

Yurthaber 20-02-23 13:04

Saka kuşu besleyen şahsa 26 bin TL ceza kesildi, kuşlar doğaya salındı

Adana’da polisin bir adrese yaptığı baskında, beslenmesi yasak olan 20 saka kuşu ele geçirildi.

Yurthaber 12-12-22 09:53

Hakkari'deki besicilerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı

Hakkari'de son günlerde etkili olan kar yağışıyla besicilerin, kırsal bölgelerde hayvanların beslenmesi ve bakımı için zorlu kış koşullarıyla mücadelesi başladı.

Yurthaber 02-12-22 10:24

540 gram doğan mucize bebek Burak! Aylarca yoğun bakımda kaldı... 'Organı gelişmeden doğup yaşayan çok az bebek var'

Erzurumlu çift, 23 haftalık doğan bebeklerini 144 gün sonra kucaklarına aldı. 540 gram olarak doğan bebeğe organları gelişmediği için akciğer gelişimi için tedavi uygulandı ve damardan beslenmesi sağlandı. Öğretmen çift, evlatlarını 3 kilo 200 gram olarak kucaklarına alırken, bebeğin tedavisini üstlenen Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. İpek Kocaoğlu, ''Çok iyi bir savaşçıydı. Anne sütüyle beslendi. Organı gelişmeden doğup yaşayan çok az bebek var. Gerçekten mucize bebek'' ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-22 17:49

Tek çılgınlığı yedikleri değil! Yaptıklarına daha çok şaşıracaksınız: Erling Haaland’ın bilinmeyen yönü

22 yaşındaki Manchester City forvet oyuncusu, rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için bir dizi ilginç sağlık uygulamasını düzenli olarak yapıyor. Norveçli futbolcunun beslenmesi, A vitamini gibi yüksek mikro besinler olan inek kalbi ve karaciğeri gibi sakatatları içeriyor. Ayrıca iyileşmeye yardımcı olmak için yoga, buz banyoları ve kriyo odaları kullanıyor ve geceleri mavi ışıklı gözlük takıyor. Haaland’ın olağanüstü başarısının arkasındakileri bilim insanları yorumladı.

Haber 15-10-22 19:37

Okula yeni başlayacaklar için çok önemli olan beslenme çantası önerileri

Okul çağında olan çocuğunuzun, sağlıklı ve düzenli beslenmesi büyük önem taşır. Her ebeveyn çocuğunun sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimi için iyi beslenmesini ister. Özellikle okula yeni başlayacak olan minikler, okul malzemelerine ayrı bir ilgi duyarlar. Çocuğunuzun sizden ayrı kaldığı saatlerde beslenmelerini daha keyifli hâle getirecek birbirinden güzel beslenme çantalarını bir araya getirdik. Eğer siz de kaliteli ve kullanışlı bir beslenme çantası arıyorsanız listemize göz atın!

Haber 09-09-22 15:17

Yemek borusu nefes borusuna yapışık ve kapalı doğan bebeğe hayat operasyonu

Konya'da henüz 4 günlükken bebeğe müdahale eden çocuk cerrahisi ve ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Yapılan operasyon, çocuk cerrahisi ameliyatları içindeki en riskli olanlarından. Çünkü hastanın göğüs boşluğunu açarak yani akciğerlerini ilgilendiren sahada yaptığımız bir ameliyat" - Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Ameliyat sonrası bakımla bebeğin beslenmesi yavaş yavaş artırıldı. Sonrasında annenin direkt beslemesine izin verildi. Ameliyattan sonra yaklaşık iki haftalık bir süreci burada geçirmiş olduk"

Yurthaber 08-09-22 11:02

Uykusuz ve aç kalmak migren ataklarını artırıyor

Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebru Kolsal: - "Migreni olan hastanın uyku düzeninin olması ve düzenli beslenmesi çok önemlidir" - "Migrenle savaşarak değil, arkadaş gibi yaşayarak arayı iyi tutmak ve hoşlanmadığı davranışlardan uzak kalmak gerekiyor"

Yurthaber 08-09-22 10:23

Hayvan korkusunu hediye köpekle yendi, ömrünü sahipsiz can dostlara adadı

Diyarbakır'da hayvan fobisini 27 yıl önce arkadaşının hediye ettiği köpek sayesinde yenen Sevgi Ekmekçiler, yıllardır kentin cadde ve sokaklarında gezerek, sahipsiz hayvanların beslenmesi, tedavisi, bakımı ve sahiplendirilmesi için mücadele yürütüyor - HAYTAP kurucu üyesi, Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler: - "Hayvanlara gönül gözüyle bakmak gerekir. Yağmurda, çamurda, karda, arabam buzda kaya kaya o hayvanları aç bırakmamak için canımı hiçe saydım"

Yurthaber 29-08-22 11:41

Sakarya'da şehre inen tilkinin evin bahçesinde beslenmesi görüntülendi

Sakarya'da şehre inen tilkinin evin bahçesinde beslenmesi görüntülendi

Yurthaber 25-08-22 12:41

Çocukların vegan beslenmesi sağlıklı mı?

Dünyanın birçok bölgesinde, çok sayıda insan vegan diyete geçmeyi seçiyor, insanların seçimini etkileyen unsurlar genellikle hayvan hakları, iklim krizi ve sağlık yararları oluyor. Peki çocukların vegan olarak büyütülmesi sağlıklı mı? Vegan aileler, Hindistan mutfağından neler öğrenebilir?

Haber 02-06-22 07:39

Ruminant hayvanlarda süt verimliliği için püf noktaları

Trouw Nutrition Türkiye Ruminant Teknik Ürün Müdürü Dr. Kazım Bilgeçli: - "Süt sığırlarının içinde bulundukları gebelik, doğum, sıcaklık stresi ve yüksek süt verimi gibi dönemlere göre doğru ve dengeli bir şekilde beslenmesi, ekonomik ve sağlıklı bir besleme için büyük önem taşıyor"

Yurthaber 31-05-22 10:20

Yeşil arı kuşunun yaşam alanları ve beslenmesi araştırılıyor

Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezi Müdürlüğünce başlatılan çalışma kapsamında, yeşil arı kuşunun yaşadığı alanlar, beslenme şekli ve tercih ettiği doğal yapılar belirlenecek - Merkezin müdürü Emrah Çelik: - "Bu tür üzerine çalışmaları başlattık. Bir sonraki seneye kadar bu türle ilgili tüm çalışmaları tamamlamış olacağız"

Yurthaber 23-04-22 13:59

Bingöl yaylaları ömürleri hayvanlarının peşinde geçen göçerleri ağırlıyor

Elazığ'dan yola çıkan ve ilkbaharda yaklaşık bir ay Bingöl'de konaklayan göçer aileler, koyunların meraya çıkarılması, kuzuların beslenmesi ve sütün işlenmesi için hummalı çalışma yürütüyor - Göçerlerden Süleyman Elban: - "Bu yıl kar yağdı, sularımız var çok şükür. Geçen sene su yoktu, içme suyunu araçlarla getiriyorduk"

Yurthaber 22-04-22 11:30

Bağırsakları göğüs kafesinde doğan bebek ameliyatla iyileşti

Konya'da diyafram kası yırtık doğan bebeği ameliyat eden çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Bebeğin karnını açarak boşluktan çıkan organları karın boşluğuna çekip, yerlerine yerleştirdik. Ardından da diyaframda var olan yırtığı diktik" - Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Bebeğin göğüs kafesinde bağırsakları olduğu için akciğeri gelişmedi. Kademeli olarak oksijen cihazından ayırdık. Beslemeye başladık. Şu an 2 bin 100 grama ulaştı. Beslenmesi iyi, oksijen ihtiyacı kalmadı"

Yurthaber 14-04-22 13:03

Oruç tutarken kilo vermenin yöntemleri! Örnek iftar ve sahur menüleri

Ramazan ayı, sağlığı olumsuz yönde etkileyen beslenme alışkanlıklarından uzak durmak ve doğru alışkanlıklar kazanmak için bir fırsattır. Eğer bu süreç her gün kızarmış, fazla yağlı yiyecekler ve tatlılardan zengin bir beslenmeyle geçirilirse; kiloda artış, kan kolesterol ve şeker seviyelerinde bozulmalar görülebilir. Kişinin ihtiyacı olan miktarda, dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi Ramazan boyunca sağlıklı, aktif ve dinç kalmaya yardımcı olacaktır.

Haber 12-04-22 12:40

Kenya'dan ilginç karar! Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi için biberon ve emzik yasaklanıyor

Doğu Afrika ülkesi Kenya, bebeklerin anne sütüyle beslenmesini desteklemek için biberon ve emziği yasaklayacağını duyurdu. Bebek mamalarının yasaklanmadığı ancak yeni yasayla mamaların üretimine ve pazarlanmasına düzenleme getirileceği kaydedildi.

Haber 30-03-22 22:22

Türk Kızılayın çiftliği hem öğretiyor hem yaşatıyor

Türklere ve sığınmacılara tarım ve hayvancılık eğitimi verilen Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulu çiftlikten elde edilen taze meyve, süt ve yumurta çocukların beslenmesi için yetimhanelere dağıtılıyor - Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş: - "Seralardan hasat ettiğimiz 7.5 ton muz ve çilek Hatay genelindeki yetimhanelere teslim edildi, günlük süt ve yumurta dağıtımlarımız da devam ediyor"

Yurthaber 23-03-22 11:17

Kök hücreli saç ekimi ile kelliğe veda edin

Son yıllarda erkeklerin en önemli problemlerinden biri olan saç dökülmesi ve kelliğe teknolojik çözümler sayesinde veda edebilirsiniz. Kök hücre ile beslenen saç derisine ekim yapılan saçların tutunması ve beslenmesi desteklenmiş olur ve böylece ekim işlemi daha verimli hale gelir.

Haber 25-02-22 13:42

Küçükken evde kedi ve köpek beslenmesi alerji riskini azaltıyor

Çocuklar eve kedi ve köpek almak istiyorlar fakat ebeveynler çocukların hayvanlara karşı alerjisi olacağını düşünüp eve kedi ve köpek almaya karşı çıkabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre ebeveynlerin bu tutumu oldukça yanlış. Araştırmaların sonucuna göre erken yaşta evde kedi köpek beslenmesi kişinin alerji riskini azaltıyor.

Haber 23-02-22 16:45

Sosyal medya NASA'nın yarışmasını konuşuyor! Kazanana 1 milyon dolar ödül verecek

Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile ortaklık kuran Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotların daha iyi beslenmesi için "Deep Space Food Challenge" adı verilen bir yarışma başlattı. Yarışmada, minimum kaynak kullanan ve minimum atık üreten yenilikçi ve sürdürülebilir gıda üretim teknolojileri geliştirene 1 milyon dolar ödül verilecek.

Haber 27-01-22 11:11

Pitbull tehlikeli mi, beslemek yasak mı? Pitbull besleyenler nereye şikayet edilir?

İnsan tarafından ilk evcilleştirilen hayvan olan köpek, günümüzde milyonlarca hanede besleniyor. Ancak pitbull gibi tehlikeli, çevreye zarar verme olasılığı olan türlerin beslenmesi yasak kabul ediliyor. Pitbull ve diğer tehlikeli ırkları besleyenleri gerekli kurumları arayarak şikayet edebilirsiniz. İşte detaylar...

Haber 23-12-21 11:16

Prof. Dr. Elipek'ten yer altı suları dikkatli kullanılmalı uyarısı

TÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Belgin Elipek: - "İçme suyunu, tarımsal sulamayı ve endüstrinin ihtiyaç duyduğu suyu yer altı sularından kullanıyoruz. Yer altı suları göller ve derelerin beslenmesi için de önemli. O yüzden yer altı sularını kullanırken dikkatli olmalıyız"

Yurthaber 29-11-21 15:54

Konya’da beslenmesi yasak olan 2 maymun bulundu

Konya’da bir iş yerinde beslenmesi yasak olan hayvanlar kapsamında olan 2 adet maymun bulunurken, olayla ilgili 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Haber 30-10-21 14:11

Komana Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında Roma kılıcı bulundu

Kazı Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas: - "Kazı çalışmalarında bu yıl ilk defa Roma Dönemi (3. yüzyıl) yapı katmanına da ulaştık" - "Ağır yangın geçirmiş bir binanın kazılabilen küçük kısmında bir kap ile birlikte demir bir kılıç (spatha) bulduk" - "Yanık tabaka içindeki buğday, badem ve benzeri kalıntılar, gelecek yıl sürdürülecek kazı çalışmalarında yapının fonksiyonu ve dönemin ekonomisi, beslenmesi, yaşam biçimleri ile ilgili önemli bilgiler sağlayacağımızı göstermektedir"

Yurthaber 05-10-21 11:04

Polis memuru ve gece bekçisi pitbull saldırısında yaralandı

Sivas’ta beslenmesi yasak olan köpek gezdirildiği ihbarı üzerine olay yerine giden bir polis memuru ve gece bekçisi, pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Haber 11-09-21 23:01

Eşi hastalanınca yetiştirdi: Kilosu 380 TL! Siparişlere yetişmek için mesleğini bıraktı

Konya'da, kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için yurt dışından getirdiği fidanlarla "süper meyve" olarak bilinen aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Tosun, tıbbi tedavisi sonrası eşi iyileştikten sonra büyüttüğü bahçesiyle kendi mesleğini bıraktı, yeni iş sahibi oldu. Yetiştirdiği aronyaları yaş olarak 120 liraya, kurusu ise 380 liradan satmaya başladı.

Finans 08-09-21 15:36

Eşinin sağlığı için yetiştirdiği süper meyvede taleplere yetişemiyor

Konya'da kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için aronya meyvesi yetiştiren Tahsin Tosun: - "Aronya yetiştiricileri, dekar başına Türkiye'de yetiştirilen diğer bitkilerin tamamından daha yüksek gelir sağlıyor. Şu anda kilosunun perakende satış fiyatı yaş olarak 120 lira, kurusu ise 380 lira. Biz dört kişilik bir aileyiz ve yıllık geçimimizi çok rahat şekilde tamamen aronyadan sağlıyoruz" - "Aynı zamanda bunun sirkesini, reçelini de üretiyoruz. Dondurulmuş olarak da satıyoruz. Altıncı yılımızda bu sene bitki başına verimimiz 4 kilo civarında. Toplamda 5 ton meyve çıkacak"

Yurthaber 08-09-21 11:04

Irk köpek besleyenler dikkat! Kısırlaştırma ve kayıt zorunluluğu getirildi

Türkiye'de beslenmesi yasak olan köpek ırklarına çıkan kanunla kısırlaştırma, mikro çip ve kayıt zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek. Kayıt ve kısırlaştırma süresi ise 6 ay olarak belirlendi. Kurallara riayet etmeyen hayvan sahiplerine ilkinde 11 bin TL ceza kesilecek. Aynı kuralı ikinci ihlal de ise 11 bin TL para cezası ve hayvanına el koyulacak. Hayvanların sokağa terki halinde ise 30 bin TL idarî para cezası verilecek.

Haber 17-08-21 10:00