Damak Yarikliklari Haberleri

Lezzeti damak çatlatıyor: Vişneli beyaz çikolatalı brownie tarifi! En pratik brownie nasıl yapılır?

Brownie büyük küçük herkesin damak zevkine hitap eden tatlılardan. Klasik brownie tariflerinin yanı sıra vişne gibi kırmızı orman meyveleri veya beyaz çikolata gibi lezzetlerle süslenmiş brownie tarifleri daha ön plana çıkıyor. Tam ölçülü brownie tarifi arayanlar için lezzetinden damak çatlatan vişneli beyaz çikolatalı brownie tarifi...

Yemek 2024-04-19 10:01:31

Çat kapı gelen misafire kaşık tatlısı tarifi! Sadece 15 dakikada hazırlanan kaşık tatlısı nasıl yapılır?

'Misafire ne yapsam' diye düşünüyorsanız şipşak hazırlanan kaşık tatlısı tarifini deneyebilirsiniz. Muhteşem lezzetiyle adeta kaşık kaşık yediren bu tatlı yediden yetmişe herkesin damak zevkine hitap ediyor. Peki, kaşık tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-16 09:21:12

Ramazan'ın 27. günü iftar menüsü: 'Bugün iftara ne yapsam?' diyenlere pratik ve lezzetli tarifler burada!

'Bugün iftara ne yapsam?' sorusuna ramazanın son günlerinde de iftara hazırlık yapan birçok kişi tarafından yanıt arıyor. Ramazan ayının 27. gününde hem pratik hem de lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 6 Nisan 2024 Cumartesi gününe özel hazırlanan ramazan iftar menüsü yediden yetmişe herkesin damak zevkine uyuyor. Ramazan menüsüne haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 2024-04-06 10:07:14

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünenlere özel tarifler! Ramazan'ın 22. günü iftar menüsü

'Bugün iftara ne pişirsem?' sorusuna iftara hazırlık yapan birçok kişi yanıt arıyor. Ramazan ayının 2. gününde göz doyuran ve lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 1 Nisan 2024 Pazartesi gününe özel hazırlanan Ramazan iftar menüsünü özellikle misafir sofralarına da tercih edebilirsiniz. Birçok kişinin damak zevkine uyan Ramazan menüsü haberimizde.

Yemek 2024-04-01 09:14:55

Diğer Haber Etiketleri

tarif tarifi brownie tarifi tatlısı tarifi kaşık tatlısı aşlama Ramazan Ramazan menüsü fırın sütlaç tarifi makarna tavuk ezogelin çorbası haşlanmış yeşil mercimek istan cevizi tarhana çorbası bastı kadayıf tatlı iftar Diyarbakır gavurdağı kekin kirde püf noktası güveç farklı meyveler komposto nedir pirzola tar tar yoğurt çorbası yapımı menü Oruç patates tost Sahur yiyecekler Ramazan pidesi ramazan helvası helva tarifi Adana obez spor diyet Çay çay demleme püf noktası çay demleme tüyoları çay demlemenin incelikleri çay demlemenin püf noktaları güzel çay demlemenin sırları bir tarifi brokoli çorbası tarifi püf noktaları waffle nasıl waffle waffle tarifi kumpir pizza hamuru yemek marine etmek yemek tarifleri corn dog tarifi leziz pate türk yemeği türk mutfağı türk mutfağı yemekleri türk mutfağına özgü yemekler yemek tarifi Gluten damarlar Kalp‎ mon mayonez sos sarımsak taşköprü sarımsağı türk kahve kahve filtre kahve espresso granül kahve kahve çekirdeği kahve çeşitleri Kahve Dünyası Türk kahvesi türk kahvesi çeşitleri kahvaltıdan yayla çorbası yayla çorbası nasıl yapılır ju, kahvaltıda vegan çikolata bitter çikolata çikolata çeşitleri vegan beslenme Sakarya ıslama köfte midye dolma midye dolma tarifi abd doğum Masterchef pilav buharlı pişirici damak yarası damak yarasına ne iyi gelir dondurma yağ faydaları nelerdir zeytinyağı zeytinyağı faydaları zeytinyağının faydaları sızma zeytinyağı kırmızı erik kırmızı erikle ne yapılır düğü yoğurt çorbası muffin kek kalıbı kek kalıbında kek kelepçeli kek kalıbı sarımsak turşusu sarımsak turşusu faydaları domates sosu hazırlama günün menüsü bugün ne pişirsem çökertme kebabı alman pastası kek hamuru trileçe bayram nasıl yapılır barbekü barbekü mangal kadınbudu köfte kadınbudu köfte tarifi kadınbudu köfte püf noktası farklı tarifler izmir köfte izmir köfte tarifi böreği nasıl yapılır zuhal topal la yemekteyiz sıcak çikolata sıcak çikolata tarifi evde sıcak çikolata yapımı arda nın mutfağı glüt yulaf lapası yulaf lapası kaç dakikada pişer yulaf lapası muzlu yulaf lapası tarifi muzlu yulaf lapası muzlu yulaf lapası tarifi kapsül kahve kapsül kahve makinesi

Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diye düşünenlere leziz tarifler!

'Bugün iftara ne pişirsem?' sorusuna iftara hazırlık yapan birçok kişi yanıt arıyor. Ramazan ayının 13. gününde göz doyuran ve lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 23 Mart 2024 Cumartesi gününe özel hazırlanan Ramazan iftar menüsünü özellikle misafir sofralarına da tercih edebilirsiniz. Büyük küçük herkesin damak zevkine uyan Ramazan menüsüne haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 23-03-24 09:30

Tescilli Diyarbakır ciğerinin Ramazan ayında iştah kabartan yükselişi

Diyarbakır’ın en önemli lezzetleri arasında yerini alan ve her kesimin damak tadına hitap eden tescilli ciğer kebabı, kentte Ramazan ayında özellikle ocakbaşında en çok tüketilen yemeğin başında geliyor.

Yurthaber 20-03-24 11:19

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenlere muhteşem tarifler! Ramazan'ın 8. günü iftar menüsü

'Bugün iftara ne pişirsem?' sorusuna iftara hazırlık yapan birçok kişi yanıt arıyor. Ramazan ayının 8. gününde göz doyuran ve lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 18 Mart 2024 Pazartesi gününe özel hazırlanan Ramazan iftar menüsünü özellikle misafir sofralarına da tercih edebilirsiniz. Birçok kişinin damak zevkine uyan Ramazan menüsü haberimizde.

Yemek 18-03-24 09:05

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenler için enfes tarifler! Ramazan'ın 4. günü iftar menüsü!

'Bugün iftara ne pişirsem?' sorusu iftara hazırlık yapan birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Ramazan ayının 4. gününde hem lezzetli hem de doyurucu tarifler arıyorsanız bu iftar menüsüne göz atabilirsiniz. Birçok kişinin damak zevkine uyan lezzetlerden oluşan 14 Mart 2024 Perşembe Ramazan iftar menüsün özellikle misafir ağırladığınız iftar davetlerine çok yakışacaktır.

Yemek 14-03-24 00:32

Komposto tarifi: Komposto nasıl yapılır?

Özellikle yaz günlerinde, elinizin altında yer alan neredeyse her meyveden yapabileceğiniz, serinlik ve ferahlık verici bir içecek yapmak istiyorsanız aşağıdaki komposto tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Biz her mevsim kolayca bulabileceğiniz elma ile hazırlayabileceğiniz bir komposto tarifini sizin için seçtik. Damak tadınıza ve mevsime göre siz de farklı meyveler ile bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 13-03-24 23:13

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenler için nefis tarifler! Ramazan'ın 2. günü iftar menüsü!

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu nefis ve doyurucu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. Ramazan ayının 2. gününde hem karna hem de göze hitap eden tarifler arıyorsanız bu iftar menüsü tam size göre. Birçok kişinin damak zevkine uyan lezzetlerden oluşan 12 Mart 2024 Salı Ramazan iftar menüsünü misafir ağırladığınız iftar günlerinde de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Yemek 12-03-24 07:28

Sahur için patates tostu tarifi: Sahurda patates tostu nasıl yapılır?

Hem az vaktiniz varsa hem hızlıca hazırlanan tarifler arayıp hem de damak tadınızdan taviz vermek istemiyorsanız sahur için patates tostu tarifimizi çok seveceksiniz. Sahur sofralarında uzun süre tok tutması sayesinde çok tercih edilen sahur için patates tostu tarifimizi hazırlaması da çok kolay.

Yemek 11-03-24 22:34

Yumurtalı Ramazan pidesi tarifi: Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayında kurulan sofraların olmazsa olmaz yiyeceklerinden biri de ramazan pidesidir. Damak tadına göre ister yumurtalı ister yumurtasız olarak tercih edilebilen Ramazan pidesini isterseniz siz de evinizde, kendi mutfağınızda kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 19:37

Ramazan helvası tarifi: Ramazan helvası nasıl yapılır?

Her yıl 12 ayda bir, sadece 1 aylığına gelen Ramazan, beraberinde bereket, bolluk, sabır ve çeşitli Ramazana özel lezzetlerle gelir. Hem tatlı hem tuzlu Ramazana özel birçok yiyeceklerden biri de Ramazan helvasıdır. Bu eşsiz lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir damak tadınıza göre servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:59

Gece yemekleriyle meşhur...Türkiye'nin en obez ili zengin mutfağıyla şaşırtmadı! Uzmanların 'spor yapın' uyarısına 'şehir uygun değil' dediler

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı güzel lezzetler var. Her yörenin kendine göre bir damak tadı ve meşhur yemeği bulunuyor. Bu illerden Adana diğer illeri bir konuda geride bıraktı. Akıllara ilk önce gece yemeği ve sokak lezzetleri gelse de Adana'nın diğer illeri geride bıraktığı konu obezite. Türkiye'de ilk sırayı kimseye kaptırmayan Adana'da uzmanlar vatandaşları 'spor yapın' diyerek uyardı ancak karşılığında hastalardan 'Diyet için uygun bir şehir değil' karşılığını aldı.

Haber 04-03-24 10:37

Yıllarca çayı yanlış demlemiş olabilirsiniz! Bu hataları sakın yapmayın... İşte iyi çay demlemenin sırları

Yıllarca çayı yanlış demlemiş olabilirsiniz. Demliğe önce çay sonra su mu, yoksa önce su sonra çay mı ekliyorsunuz? Aslında bu ikilem çayı doğru demleme konusunda oldukça kritik bir nokta. Her evin çay konusundaki damak zevki farklıdır. Ancak çay demlerken bu hatalar yapılmamalıdır. İyi bir çay demlemek için dikkat emeniz gereken 5 püf noktayı haberimizde derledik.

Kadin 20-02-24 11:34

Brokoli çorbası tarifi: Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmek isteyen ama damak tadından da taviz vermek istemeyenler için harika bir tarifimiz var. Brokoli çorbası, hem kolay tarifi ile, hem lezzeti hem de içerdiği vitaminler ve mineraller ile son derece sağlıklı bir çorba olduğu için sofralarınızın, öğünlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-02-24 13:31

İki kişilik waffle tarifi! Kolay ve pratik 2 kişilik waffle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası...

Waffle tarifi yediden yetmişe herkes tarafından severek tüketiliyor. Hazırladığınız yumuşacık ve lezzetli waffle hamurunu dilediğiniz gibi çikolatalı fındık kreması, çikolatalı sos, meyveler, fındık tozu, antep fıstığı tozu gibi malzemeler ile süsleyerek damak zevkinize en uygun waffle tarifini elde edebilirsiniz. Peki, iki kişilik waffle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası...

Yemek 16-02-24 15:28

Kumpir tarifi: Kumpir nasıl yapılır?

Türkiye’nin her şehrinde görülen, en çok tüketilen sokak lezzetleri arasında yer alan kumpirin memleketi Yugoslavya olarak bilinir. Ancak ülkemizde çok sık tüketilmekte ve hatta artık evlerde de yapılmaktadır. Pratik olduğu kadar lezzetli de olan kumpiri isterseniz siz de kendi mutfağınızda damak tadınıza göre malzemeler kullanarak yapabilirsiniz.

Yemek 15-02-24 00:37

Pizza hamuru tarifi: Evde pizza hamuru nasıl yapılır?

Aslında İtalya kökenli olan ama artık neredeyse tüm dünya mutfaklarında yer alan pizzayı herkes ayrı malzemelerle, kendi damak tadına göre yapar hâle gelmiştir. Geleneksel hâlinde taş fırınlarda pişirilen pizzanın hamuru aslında son derece kolay bir şekilde yapılır. Az bir sürede yapılabilen ve püf noktası mayalanmasında saklı olan pizza hamuru tarifimizi yapmak için ise aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Yemek 14-02-24 21:52

Damak Tadına Göre Hangi Ülkenin İnsanısın?

Damak tadı ülkeden ülkeye, kültürden kültüre değişiklik gösterebilir. Peki ya sen damak tadına göre hangi ülkenin insanısın?

Yemek 13-02-24 13:34

Kalabalık sofralar için ailecek hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

Kalabalık sofralar, sevdiklerimizle bir araya gelip birlikte keyifli vakit geçirebileceğimiz, muhteşem lezzetlerin paylaşıldığı özel anlardır. Bu tarifler, aile büyükleri ve gençler tarafından birlikte hazırlanabilecek, sofraları şenlendirecek ve bağları güçlendirecek lezzet dolu seçenekler sunar. İster geleneksel Türk mutfağından, ister dünya mutfaklarından olsun, her damak zevkine uygun tarifler bulunur. Hazırsanız, birlikte bu muhteşem yemekleri hazırlayalım!

Yemek 12-02-24 23:14

Corn dog tarifi: Corn dog nasıl yapılır?

Amerikan mutfağına has fast food ürünleri artık herkesin mutfaklarında da kolaylıkla yapılmakta ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Bu ürünlerden biri de Amerikan kızartılmış sosisi ya da corn dog adı ile bilinen bir atıştırmalıktır. Eğer isterseniz siz de evinizde damak tadınıza göre kullanabileceğiniz baharatlarla ya da soslarla servis edebileceğiniz nefis corn dog'lar yapabilirsiniz.

Yemek 10-02-24 14:07

Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 harika yemeği

Türk mutfağının zenginliğini ne kadar anlatsak az kalır ama zamanla değişen damak zevkimiz bazı yemeklerin unutulmasına yol açabiliyor. Daha yöresel olan veya büyüklerimizin yaptığı ama zamanla kaybolan lezzetler... Bu içeriğimizde Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 enfes yemeğini sizler için derledik. Gelin, Türk mutfağının gizli kalmış birbirinden leziz 7 yemeğinin yer aldığı içeriğimize birlikte bakalım!

Yemek 09-02-24 15:22

Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerileri

Glutensiz bir diyet sürdürenler için lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Gluten içermeyen bir beslenme tarzı aslında birçok lezzetli alternatife kapı açar. Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerilerini derledik. Bu tarifler, hem besleyici hem de damak tadınıza hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Yemek 09-02-24 08:46

Sofralarda ketçap ve mayonezin yerine geçecek! 'Yıllandıkça değer kazanıyor, 30 yıl raf ömrü var' Lezzeti damak çatlatıyor, hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Kastamonu’da Taşköprü sarımsağından üretilen püre, tüp şeklindeki ambalajıyla ketçap ve mayonez gibi sofralarda yer almaya başladı. Ayrıca yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstraktı da, kalp krizi, kolesterol, damarlarda yağlanma gibi birçok hastalığı önlediği gibi hastalıklara karşı insan vücudunu dinç tutuyor.

Kadin 06-02-24 12:11

Kahve severlerin vazgeçilmezi! İşte en çok tercih edilen kahve çeşitleri

Hayatımızda önemli bir yer tutan kahve; sohbetlerin, dostlukların ve keyifli anların vazgeçilmez parçası olan bir içecek. Zamanla dünya çapında popülerleşen farklı kahve çeşitleri ve demleme yöntemleriyle birlikte kahve deneyimimiz daha da zenginleşti. Bu listemizde espressodan filtreye, Türk kahvesinden granül kahveye en sevilenleri sizler için bir araya getirdik. Damak zevkinize en uygun kahveyi keşfetmek istiyorsanız, gelin en çok satan 10 kahve çeşidine birlikte göz atalım.

Yemek 19-01-24 13:29

Dünya bu tadı konuşuyor! Türkiye'den bir lezzet dünyanın en iyi 20 çorbası listesinde... Yayla çorbası tarifi: Damak çatlatan yayla çorbası nasıl yapılır?

Türk mutfağı birbirinden güzel yemeklerin yanı sıra leziz çorbalarla dolu. Yaz-kış fark etmeksizin en az bir öğünde çorba tüketiliyor. Bu nedenle Türkiye, çorbalarıyla da oldukça meşhur. Boşuna olmayacak ki CNN Travel'ın son yayınladığı 'Dünyanın en iyi çorbaları' listesinde Türkiye'den de bir lezzet var: Yayla çorbası. Dünya bu eşsiz lezzetimizi konuşurken biz de yayla çorbası tarifi için gerekli malzemelere ve yapılışına bakalım. Peki damakları şenlendirecek yayla çorbası nasıl yapılır?

Yemek 11-01-24 17:52

Lezzetiyle damak çatlatan vegan çikolatalar

Vegan beslenme tarzını benimsemek hem sağlık hem de çevresel bilinç açısından önemli. Vegan beslenme tarzını benimseyenler için tatlı krizleriyle başa çıkması bazen zor olabiliyor. Vegan tatlı, çikolata seçenekleri bulmak bir külfet haline gelse de endişelenmeyin çünkü karamelliden naneliye, vişneliden kakao parçacıklıya farklı tatlarıyla damakları şenlendiren 10 muhteşem vegan çikolatayı sizler için seçtik. Tadına doyum olmayan çikolataların yer aldığı seçkimize gelin bir göz atalım.

Yemek 07-01-24 15:33

Damak 'şımartan' yemek! İkisi birlikte yenirse... Türkiye’nin her yerinden bu lezzeti tatmak için geliyorlar! İşte püf noktası ile ıslama köfte

Sakarya denilince ilk akla gelen ve şehrin yöresel yemeklerinden coğrafi işarete sahip ıslama köfte lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Lezzetini ekmeğinden alan ıslama köfteyi tatmak isteyenler ise ülkenin birçok yerinden Sakarya’ya geliyor.

Yemek 06-01-24 12:41

MASTERCHEF MİDYE DOLMA TARİFİ! Evde kolay ve sağlıklı midye dolma nasıl yapılır? İşte malzemeler

Midye dolma tarifi araştırılıyor. MasterChef All Star'ın son bölümünde kaptanlık yarışında midye dolma yapıldı. Sevilen sokak lezzetlerimizden olan midye dolması yapılışı merak edildi. Hem yüksek besin değeri hem de damak çatlatan tadıyla deneyenlerin bir daha vazgeçemediği efsane sokak lezzetinin tarifini sizler için derledik. Peki, Evde kolay ve sağlıklı midye dolma nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 11-12-23 21:47

'Gerçekten büyük bir şeye rastlamış olabiliriz' Yarık damak, alışılmadık derecede küçük kafalar... ABD'de çok sayıda bebekte benzer doğum kusurları tespit edildi! Uzmanlar ondan şüpheleniyor

ABD'de en az bir düzine bebekte birbirine benzer ciddi doğum kusurları olduğu görüldü. Bu doğum kusurlarının hamilelik sırasında fentanil kullanımına bağlı olabileceği üzerinde duruyor. Söz konusu bebeklerde; yarık damak, alışılmadık derecede küçük kafalar gibi doğum kusurlarının olduğu aktarıldı. Uzmanlar şüphelendikleri bulguların doğrulanması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Aynı zamanda söz konusu annelerin hamileliklerinde uyuşturucu kullandıkları üzerinde de duruluyor.

Haber 06-12-23 16:47

MASTERCHEF URFA DÜRÜM TARİFİ: Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Damak çatlatan lezzet

Urfa dürüm tarifi, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrası merak konusu oldu. Somer Sivrioğlu yaptığı açıklamada "Bugünkü konseptimiz dürümler" ifadesini kullandı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef'te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef'te yarışmacıların hünerlerini sergileyerek yaptıkları Şanlıurfa'nın meşhur lezzeti olan Urfa dürüm tarifi ve malzemeleri...

Yemek 05-12-23 20:50

Lezzetli pilavlar yapmak için kullanabileceğiniz en iyi pilav makineleri

İhtiyaçları olan enerjiyi sağladığı için pilav, sporcular başta olmak üzere birçok kişinin vazgeçemediği yemeklerden biri. Eğer öğle veya akşam yemeklerinde pilav tüketiyorsanız yüksek performanslı bir pilav makinesi, hayatınızı kolaylaştırabilir. Elektrikli ve buharlı pilav makinesi seçenekleri arasından tercihinizi yaparak damak zevkinize uygun yemekleri hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Siz de pratik bir pilav makinesi arıyorsanız işte karşınızda en iyi modeller!

Haber 26-10-23 17:07

Damak yarası neden olur? Damak yarasına ne iyi gelir?

Ağız içinde meydana gelen damak yaraları pek çok insanın hayatının belirli dönemlerinde karşılaştığı can sıkıcı bir sorundur. Gündelik yaşamın karmaşasında sıcak bir çayın yanlışlıkla içilmesi, bir cipsin damakta keskin bir şekilde takılıp tahrişe neden olması veya sadece stresin vücudu etkilemesi sonucu bu tür yaralar meydana gelebilir. Ancak ne sebeple olursa olsun damak yarasının yol açtığı rahatsızlık ve ağrıyla baş etmek için pek çok etkili çözüm bulunur.

Haber 24-10-23 23:23

Bu dondurma yedikçe ödem attırıyor! Kalori diye biliniyor ama yağı eritiyor!

Ödem savar dondurma olarak bilinen bu dondurma çeşidi yiyenlerin damak lezzeti alması dışında ödem atmasına yarıyor. Dondurma yemekten hoşlananlar için çarpıcı faydası olduğu öğrenilen ödem savar dondurmanın tarifi merak ediliyor. Bu tarifle yapılan dondurma yedikçe ödem attırıyor. Kalori diye bilinen ama yağ eritmeye yarayan dondurmanın tarifini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Yemek 10-09-23 17:55

Balın cilde faydaları nelerdir? Yüze bal sürmek ne işe yarar?

Bal, yüzyıllardır hem gıda hem de güzellik bakımında kullanılan doğal bir üründür. Balların çeşitleri, coğrafya ve bitki çeşitliliğine bağlı olarak farklı tat, koku ve renklere sahip olabilir. Ancak bal sadece damak tadını değil cilt güzelliğini desteklemek için de kullanılan etkili bir malzemedir. Bal, cilt maskeleri, yüz temizleyicileri, peeling ürünleri ve saç maskeleri gibi birçok güzellik ürününün içeriğinde bulunabilir.

Haber 26-08-23 22:12

Hem sağlıklı hem lezzetli beslenmek isteyenlere en iyi sızma zeytinyağı önerileri

"Mutfakta zeytinyağı olmadan yapamam." diyorsanız doğru yerdesiniz! Bir araya getirdiğimiz soğuk sıkım yağlardan organik olanlara, tek bahçe mahsulünden üretilenlerden kalite ödülü alan seçeneklere kadar en iyi sızma zeytinyağı listemizi inceleyerek damak tadınıza uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz. Haydi, başlıyoruz!

Yemek 23-08-23 14:35

Kırmızı eriğin faydaları nelerdir? Kırmızı erik hangi vitaminleri içerir?

Kırmızı erik meyve dünyasının lezzetli ve besleyici üyelerinden biridir. Genellikle yaz aylarında yetişen bu meyve, parlak kırmızı renkleriyle göz alıcı bir görünüme sahiptir. Tatlı ve hafif ekşi lezzeti, birçok insanın favorileri arasında yer almasını sağlar. Lif açısından zengin içeriğiyle sindiriminizi düzenler. Besleyici değeri ve hoş aromasıyla kırmızı erik, hem sağlık hem de damak zevki açısından değerli bir meyvedir.

Haber 30-07-23 22:42

Lezzetli ve kolay: Yayla çorbası tarifi! Yayla (yoğurt) çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yarmalısı da yapılan yayla çorbası genelde pirinç ile tercih ediliyor. Türkiye’nin her yerinde yapılan ve bilinen yayla çorbası her damak zevkine hitap eden bir lezzette olmasıyla deneyenlerden tam not alıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati tüketebileceğiniz bu pratik ve besleyici yayla çorbası tarifi püf noktalarına dikkat ederek yapıldığı takdirde lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Hem lezzetli hem pratik yayla (yoğurt) çorbası tarifi...

Yemek 13-07-23 17:24

Misafirlerinizin bayılacağı muffinler yapmak için en iyi muffin kek kalıpları

Özel günlerde, davetlerde ve çay saatlerinde misafirleriniz için birbirinden harika muffinler yapmak ister misiniz? Dilediğiniz gibi süslediğiniz minik muffinler, misafir ikramlarında vazgeçilmez bir seçenek oluyor. Damak zevkinize hitap eden birçok farklı tarifi muffin kalıbı sayesinde aynı anda hazırlamak ve kekleri farklı şekilde süslemek, işinizi oldukça kolaylaştırır. Lezzetli ve şık görünümlü muffinler elde etmenize yardım edecek en iyi muffin kek kalıplarını listeledik. İşte detaylar!

Haber 22-06-23 18:00

Sarımsak turşusu faydaları nelerdir, ne zaman yenir? Sarımsak turşusu nasıl tüketilir, günde kaç tane yenir?

Sarımsak turşusu sarımsak sevmeyenler için bile lezzetli bir seçenek olabilir. Aynı zamanda sağlık açısından da pek çok faydası bulunur. Sarımsak turşusu, sindirim sistemi sağlığına yardımcı olabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilir. Sağlık açısından pek çok faydaya sahip olan sarımsak turşusu pek çok damak zevkine hitap edebilir. Peki, sarımsak turşusu günde kaç tane yenir?

Haber 28-04-23 15:09

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü! 27 Nisan yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü kaçmaz! Bugünün menüsünde yer alan tarifler herkesin damak tadına uyum sağlıyor. 27 Nisan yemek menüsünde oldukça doyurucu tarifler bulunuyor. İşte 27 Nisan yemek menüsü...

Yemek 27-04-23 10:13

Bayrama hafif tatlı arayanların tercihi trileçe tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır?

Bayramda ağır tatlılar yerine hafif lezzetler arıyorsanız trileçe tatlısı kaçınılmaz bir fırsat. Kendi damak tadınıza göre sosunu değiştirebileceğiniz karamelli trileçe tarifi hem sizi hem de sevdikleriniz mutlu edecek. Karamelli trileçe nasıl yapılır merak ediyorsanız bu lezzeti deneyebilirsiniz.

Yemek 19-04-23 15:52

Bahçenize koyup istediğiniz pişirimi yapabileceğiniz en iyi barbekü modelleri

İlkbahar ve yaz aylarında açık havada ziyafet çekmek isteyenlere birbirinden farklı barbekü modelleri tavsiye ediliyor. Akıllı ızgara sistemi ve ideal ısı yöntemiyle etleri dışı çıtır, içi sulu şekilde pişiren barbekü modelleri; damak tadına önem verenlerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Gelin, her bütçeye ve beğeniye uygun sofralara lezzet katacak en kaliteli ve kullanışlı, en iyi barbekü modellerini beraber inceleyelim!

Haber 14-04-23 17:48

Mis gibi kokusuyla kadınbudu köfte tarifi! Tam kıvamında kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Her damak tadına uygun köfte tarifleri bulunuyor. Mis gibi kokusu ve leziz tadıyla kadınbudu köftesi de oldukça tercih ediliyor. Anne köfteleri arasında yer alan kadınbudu köfte nasıl yapılır merak ediliyor. Tam kıvamında kadınbudu köfte tarifi için bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 10-04-23 11:49

Fırında İzmir köfte tarifi! Mis gibi kokusu tüm evi saracak

Köftenin her damak tadına uygun farklı farklı tarifleri bulunuyor. Anne köftesi olarak da bilinen fırında İzmir köfte tarifi birçok insanın en sevdiği tarifler arasında yer alıyor. Mis gibi kokusu tüm evi saracak İzmir köfte nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 02-04-23 17:26

Damak çatlatan Türk böreği nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Türk böreği tarifi ve malzemeleri

Türk böreği, içeriğinden önce adıyla oldukça ilgi çekiyor. Yemesi kadar yapımı da keyifli olan börek, bugün Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de yapıldı. Programın ardından Türk böreği ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki damak çatlatan Türk böreği nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz Türk böreği tarifi ve malzemeleri...

Yemek 29-03-23 17:02

Soğuk günlerde içinizi ısıtacak, tadına doyum olmayacak orijinal sıcak çikolata nasıl yapılır?

Serin havalarda kendimizi sıcacık hissedebilmek için içimizi ısıtacak içeceklere ihtiyaç duyarız. İşte, tam da bu anda farklı malzemelerle hazırlanabilen sıcak çikolatalar yardımımıza koşar. Hem enfes kokularıyla bizi kendine çeken hem leziz tatlarıyla her türlü damak zevkine hitap edebilen, birbirinden lezzetli sıcak çikolata tariflerini bir araya getirdik. Gelin, bu tariflere birlikte göz atalım!

Yemek 06-03-23 17:50

Sağlıklı beslenen ve diyet yapan kişilerin tüketebileceği lezzetli, düşük kalorili yulaf lapası tarifleri

Lif açısından zengin besinleri tüketmek, sağlık için oldukça önemli. Eğer siz de öğünlerinize sağlıklı alternatifler eklemek istiyorsanız yulafla hazırlanan birbirinden leziz tarifleri deneyebilirsiniz. Üstelik bu öğünleri hazırlamak çok kolay. İşte karşınızda hem damak tadınıza uygun hem lezzetli yulaf lapası tarifleri!

Yemek 23-02-23 16:50