Dermokozmetik Urunler Haberleri

Dermokozmetik ürünler nelerdir? Neden dermokozmetik ürünler kullanmalıyız?

Dermokozmetik cilt sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye yönelik farmasötik ve kozmetik ürünlerin bir sentezi olarak ortaya çıkan önemli bir kavramdır. Dermokozmetik ürünler, cilt bakımında bilimsel yaklaşımı ve etkinliği bir araya getirerek, dermatolojik sorunları tedavi ederken aynı zamanda güzellik ve estetikle ilgili ihtiyaçları da karşılamayı amaçlar.

Kadin 2023-08-29 16:55:19

Bayram öncesi üç ürünün de fiyatı arttı!

E-ticaretten yapılan alışverişlere bakıldığında vatandaşların bayram tatilini yaz tatili ile birleştirdiklerinin görüldüğünü söyleyen e-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi ve Projesoft CEO’su Yüksel Eminoğlu, “Dermokozmetik ürünlere yoğun bir ilgi oluşurken yolculuğa hazırlığın etkisiyle araba lastiği satışlarında da geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya artış yaşandığını görüyoruz. Güneş sonrası koruyucu bakım ürünü satışları geçen seneye göre yüzde 54 arttı." dedi.

Finans 2021-07-19 16:44:23

İnternet üzerinden satılan gıda takviyelerine ve dermokozmetik ürünlere dikkat

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, internet üzerinden satılan gıda takviyelerinin ve dermokozmetik ürünlerin birçoğunun sahte olduğunu ve direk insan sağlığını etkileyecek boyutta zararlı maddeler içerdiğini söyleyerek, "Sağlığı ilgilendiren herhangi bir şeyde mutlaka hekim tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında kullanılması gerekiyor" dedi.Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, yaptığı açıklamada, internet üzerinden satılan gıda takviyelerine ve dermokozmetik ürünlere dikkat çekti.

Yurthaber 2021-03-17 15:14:34

Neden dermokozmetik ürünler kullanmalıyız?

Makyajın ve makyaj malzemelerinin kadınların hayatındaki yeri nasıl tarif edilebilir? Öncelikle müthiş bir şans, beğenilmeyen detaylardan kurtulmanın en hızlı ve pratik yolu.

Kadin 2020-06-23 11:42:06

Gül suyunun cilde faydalarını gördüğünüzde inanamayacaksınız!

Pürüzsüz görünen bir cilde sahip olmak bütün kadınların arzusudur. Ergenlikte baş gösteren akne problemine bir de hormon değişikliklerinin yarattığı cilt sorunları eklenince kadınların korkulu kabusu başlar. Dermokozmetik sektöründeki ürün çeşitliliği ile kabus bir kat daha perçinlenir. Çünkü cilt bakım rutinlerinde söylenen kadar kusursuz bir cilde kavuşmak için onlarca ürün alınması gerekir.

Kadin 31-03-20 13:42

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için evde kolayca yapabileceğiniz cilt bakım kürleri! Yulaf, bal...

Cilt, bakıma muhtaç çocuk gibidir. Onunla yeteri kadar ilgilenmezsiniz size küsüp kuruyabilir ya da sivilceler ile baş başa kalmanıza neden olabilir. Yoğun ve yorgun geçen bir günün ardından cildinizi bazen pratik bazen de derinlemesine temizleyerek ferahlatmanız gerekir. Dermokozmetik sektöründeki hızlı ilerlemenin sonunda piyasaya sürülen birçok üründen hangisini seçeceğine kadar vermek herkes için zor olmaya başladı. İşte, cilt bakım önerileri…

Kadin 25-03-20 17:24

Babası için ürettiği kremin ihracatına başladı

Babasının hastalığı nedeniyle tanıştığı dermokozmetik alanına hiçbir bilgisi olmadan başlayan Aylin Kaya, KOSGEB desteğiyle büyüttüğü şirketinde 88 kişiye iş kapısı açtı - Bu yıl ilk kez üç ülkeye ihracat da yapan Kaya, ürününü daha fazla sayıda ülkeye pazarlamayı istiyor - Aylin Kaya: - "Biz yola babamızın yarasını iyileştirme çabasıyla çıkmıştık ama iş bambaşka bir hale geldi. Konuyla ilgili hiçbir fikrim ve bilgim olmamasına rağmen o girişimcilik ruhuyla şu anda bulunduğum konuma geldim"

Haber 15-01-20 11:10

Babası için ürettiği kremin ihracatına başladı

Babasının hastalığı nedeniyle tanıştığı dermokozmetik alanına hiçbir bilgisi olmadan başlayan Aylin Kaya, KOSGEB desteğiyle büyüttüğü şirketinde 88 kişiye iş kapısı açtı - Bu yıl ilk kez üç ülkeye ihracat da yapan Kaya, ürününü daha fazla sayıda ülkeye pazarlamayı istiyor - Aylin Kaya: - "Biz yola babamızın yarasını iyileştirme çabasıyla çıkmıştık ama iş bambaşka bir hale geldi. Konuyla ilgili hiçbir fikrim ve bilgim olmamasına rağmen o girişimcilik ruhuyla şu anda bulunduğum konuma geldim"

Haber 15-01-20 11:08

Makyaj Festivali başlıyor

Bakımlı ve güzel görünmek isteyen kadınların vazgeçilmezi ‘’makyaj ve makyaja dair’’ tüm sorular, Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin Make-Up Festivali’nde yanıt bulacak.Söyleşilerin, makyaj şovlarının ve defilelerinin, özel uygulamaların yapılacağı festivale ünlü Makyaj Sanatçısı Alp Kavasoğlu ve sosyal medyada sevilerek takip edilen influencerlar ve bloggerlar katılacak.2020 yılının makyaj trendlerinin, hangi yüz şekline nasıl makyaj yapılması gerektiğinin, cilt tipine uygun hangi ürünlerin kullanılması gerektiğinin konuşulacağı makyaj söyleşisine Alp Kavasoğlu moderatörlük yapacak.Kadınların vazgeçilmezi, kozmetik ve dermokozmetik markalarının birbirinden özel ürünleri ve makyaj sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde, influencerlar ve bloggerlar güzellik sırlarını açıklayacak.2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalde, Adanalı kadınlar dünyaca ünlü markaların yepyeni ürünleriyle ücretsiz makyaj yaptırma imkanı da bulacak.

Yurthaber 30-10-19 13:28

Kepçe kulak sorunu okul hayatını olumsuz etkiliyor

Kulak estetiğinde en çok yapılan ameliyatların başında kepçe kulak şekil bozukluğu geliyor. Kepçe kulağın yaklaşık olarak toplumun yüzde 5’ini etkilediğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Ataşehir Tıp Merkezi Dermokozmetik ve Estetik Kliniği Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ercan Cihandide, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Trend 02-09-19 11:43

Genç girişimci kenevir yağı ile dermokozmetik ürünler üretiyor

Türkiye’de endüstriyel olarak kullanılan kenevirden bir çok ürün elde ediliyor.

Haber 07-05-19 13:57

Koltuk altı kararması neden olur? Koltuk altı kararması nasıl geçer?

Baharın gelmesiyle birlikte koltuk altı kararması içimizi karartıyor. Derinin gevşemesi, renk değişiklikleri ve deride koyulaşma gibi bedenimizde oluşan belirtiler, özel kaygılara neden oluyor. Dermokozmetik bilimi bu şikâyetlerin tedavisinde nasıl etkili oluyor ve tedavide neler yapılıyor?

Kadin 23-04-19 09:22

Bir gün de olsa

Erzurum’da Dermokozmetik ve Yaşam Merkezi Healt Club, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel kadın sığınma evinden gelen hemcinslerine ücretsiz hizmet sundu.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile koordine yürütülen çalışma ile kadın sığınma evinde kalan kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ücretsiz kişisel bakım hizmeti aldı.

Yurthaber 08-03-19 17:05

Dermokozmetik kavramı tüketiciyi yanıltıcı bir kavramdır

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman: - "Dermokozmetik kavramı tüketiciyi yanıltıcı bir kavramdır, Türkiye'deki yasalara göre. Hepsinin yeri ayrıdır, kozmetik ayrı, ilaç ayrıdır" - "Türkiye'de resmi olarak dermokozmetik adı altında bir literatür yok. Piyasada tüketici bunu ilaç etkisi yapan ürün olarak algılıyor. İlaç etkisini yapan ürünü kozmetik ürün mevzuatına göre üretemezsiniz, yasaktır ama satarken söylüyorlar, bu da yasaktır"

Haber 16-12-18 11:02

Dermokozmetik ürünler mutlaka eczaneden alınmalı

DERMOKOZMETİK ürünlerin cildi güzelleştirmenin yanı sıra tedavi edici bir etkiye sahip olduğunu belirten Eczacı Neylan Zırhlıoğlu, "Bu alanda Türkiye'de tek eğitimli meslek grubu eczacılardır.

Haber 29-09-18 12:24

Dermokozmetik ürünler mutlaka eczaneden alınmalı

DERMOKOZMETİK ürünlerin cildi güzelleştirmenin yanı sıra tedavi edici bir etkiye sahip olduğunu belirten Eczacı Neylan Zırhlıoğlu, "Bu alanda Türkiye'de tek eğitimli meslek grubu eczacılardır.

Haber 29-09-18 12:16

Ünlü Fransız Dermokozmetik Markası Türkiye’de

Fransız eczacılık geleneğinden gelen dermokozmetik markası CODAGE Paris, kişiye özel analizlere dayanan cilt bakım formülleriyle...

Yurthaber 11-09-18 15:13

Biota’dan yüzde 100 termal su içerikli inovasyon

Biota Laboratuvarları, Türkiye’nin zengin mineral içeriğine sahip termal su kaynaklarını ilk kez şampuan kategorisinde dermokozmetik alanına taşıdı.

Haber 16-04-18 14:49

Bursa’nın termal suyu, şampuan oldu

Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük’ün mineral zengini termal suları, Türkiye’de ilk kez şampuanda kullanıldı.Deriyi güzelleştirirken tedavi etmeyi amaçlayan dermokozmetik ürünleri, tüm dünyada kozmetik pazarının yükselen yıldızı konumunda bulunuyor.

Haber 16-04-18 11:13

Kış aylarında cilt bakımı için tavsiyeler

Dermokozmetik Uzmanı Filiz Abay, soğuk havalarda büyük bir endişe haline gelen cilt bakımı için tavsiyelerde bulundu.Kışın sert geçtiği bugünlerde cilt bakımı büyük bir endişe haline geliyor.

Haber 03-02-18 13:13

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Tavsiyeler

Dermokozmetik Uzmanı Filiz Abay, soğuk havalarda büyük bir endişe haline gelen cilt bakımı için tavsiyelerde...

Yurthaber 03-02-18 10:23

Bebek gibi pürüzsüz bir cilt için: Evde cilt bakımı önerileri

Cildinize doğru ve etkili bir bakım yapmak konusunda karşınıza yüzlerce tavsiye ve birbirinden farklı binlerce ürün çıkacaktır. Dermokozmetik sektörü teknolojiden aldığı güçle sınırlarını zorlarken hangi ürünü neye göre seçeceğiniz konusunda karasız kalmamak pek de mümkün görünmüyor. Üstelik işe yaradığından tam olarak emin olamadığınız tavsiyelerle cildinizi deneme tahtasına dönüştürmeniz de olası. Peki doğru bir cilt bakımı için size sihirli bir değnek yerine geçecek öneriler versek...

Kadin 23-10-17 17:06

Boyun Ve Dekolte Bölgesi Yaşınızı Ele Veriyor

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, boyun ve dekolte bölgesindeki cildin yüz...

Yurthaber 20-01-16 11:13

Dudak Üstü Kırışıklıklarınızdan Kurtulun

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, ileri yaşlar ya da yoğun...

Yurthaber 30-12-15 11:37

Siğillerinizden Lazerle Kolayca Kurtulun

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, toplumda yaygın bir şekilde görülen ve...

Yurthaber 30-10-15 10:39

Göz Altı Morluk Ve Torbalanması Sorunu

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, gözaltı morlukları ve torbalanması sorununa etkili...

Yurthaber 26-10-15 12:02

Cilt Bakımında Altın Standart Karbon Peelıng

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, peeling yöntemleri arasında son dönemde...

Yurthaber 24-09-15 10:21

’kaz Ayağı’ Çizgilerinizden Yarım Saatte Kurtulun

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, fokuslu ultrason sayesinde yaşlanmayla birlikte...

Yurthaber 18-09-15 10:56

Dermatoloji Uzmanı Yüksek: “gençlik Aşısı Hyalüronik Asit İçeren Bir Güzellik Kokteylidir”

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Jale Yüksek, cilt güzelliğinin sağlanması ve yaşlı görünümün ortadan...

Yurthaber 28-08-15 10:18

Kıl Dönmesi Ve Kıl Batıklarına Lazerle Çözüm

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, kıl dönmesi ve kıl batıklarında uygulanan...

Yurthaber 04-08-15 09:42

Genç Görünümlü Cildin Sırları

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, cildimizin erken yaşlanmaması hatta genç...

Yurthaber 30-01-15 10:03

Soğukta Cildin ‘nem Mantosu’ Azalıyor

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, kış aylarında cildin sürekli olarak...

Yurthaber 09-01-15 12:08

Omega Pharma’ya yeni pazarlama müdürü!

Avrupa’da dermokozmetik ve OTC sektörünün lideri kabul edilen Omega Pharma’nın, Türkiye Pazarlama Müdürlüğü’ne Dr. Özgür Selçuk getirildi

Yurthaber 24-09-13 12:12

Eczacılar Seminerde Bir Araya Geldi

Samsun Eczacı Odası tarafından “Dermatolojik hastalıklar ve Kozmetik-Dermokozmetik” konuları ile ilgili “Sektörel Buluşmalar-Eğitim Günleri 4”...

Yurthaber 04-05-13 11:34

Dermatolojik Hastalıklar Ve Kozmetik Samsun'da Tartışılacak

Dermatolojik Hastalıklar ve Kozmetik-Dermokozmetik konularının ele alınacağı Sektörel Buluşmalar-Eğitim Günleri 4 Toplantısı Samsun’da yapılacak. Samsun...

Yurthaber 02-05-13 16:53

İlkokul Öğrencilerine Güneşin Zararları Anlatıldı

Samsun Bahçeşehir Koleji'nde bir dermokozmetik firması ve Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen konferansta, öğrencilere artan

Yurthaber 25-04-13 16:02

Optimer, Hedef Allıance İle Anlaştı

Dermokozmetik ürünleriyle tanınan Optimer Sağlık Grubu, dermokozmetik markası Babe’nin dağıtımı için tüm Türkiye’deki eczanelere ilaç...

Yurthaber 22-12-12 14:53

Anzer, Restorex Ile Dünya Markası Olacak

Bitkisel içerikli inovatif ürünleriyle dermokozmetik sektöründe hizmet veren B’iota Laboratuvarları, adını, dünyaca ünlü Anzer balı...

Yurthaber 21-06-12 10:42