Dir Floortime Yontemi Haberleri

Probiyotik nedir? Probiyotik besinler ve faydaları

Probiyotikler sindirim sistemimizde bulunan yararlı mikroorganizmalar olarak bilinen "iyi bakteriler"dir. Bu dostça mikroplar sindirim sisteminin denge ve sağlığı için önemli bir rol oynarlar. Probiyotik besinler, canlı ve yararlı mikroorganizmalar içererek sindirim sistemine yardımcı olur ve vücudun sağlıklı bakteri dengesini yeniden kurmasına yardımcı olabilir.

Haber 2023-08-28 17:36:47

Bakan Soylu tarih vererek ilan etti: Şu anda sayı 77, bir tek terörist bırakmayacağız

Katıldığı Bakırköy'de Şehit ve Gazi aileleriyle akşam yemeğinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada terörle mücadele konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Soylu, u, "29 Ekim 2023 yılında Cumhuriyetin 100. Yılında Allah nasip edecek, bu ülkenin dağlarında şu anda sayı 77'dir, bir tek terörist bırakmayacağız. İster arkasında Amerika olsun, ister arkasında batı olsun, kim olursa olsun" diye konuştu.

Haber 2023-05-24 10:34:06

Mirasyedi nasıl yazılır, mirasyedi yazımı nasıl olmalıdır? Mirasyedi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizin gelişmesinden ve korunmasından sorumlu olan Türk Dil Kurumu yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Kişiler en çok bitişik ya da ayrı yazılması gereken kelimeleri sorgular. Bu kılavuzlar sayesinde kelimelerin anlamları ve yazılış biçimleri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Yazılışı merak edilen ve iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan sözcüklerden biri de "mirasyedi"dir. Peki, mirasyedi yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-04-28 14:58:32

Gelgelelim nasıl yazılır, gelgelelim yazımı nasıl olmalıdır? Gelgelelim ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelime anlamları ve imla kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu güncel yazım kılavuzuna çevrimiçi ortamdan ulaşmak mümkündür. Dilimizdeki pek çok kelimenin nasıl yazılması gerektiği bu güncel sözlük sayesinde kolayca öğrenilebilmektedir. Dil kılavuzlarında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılması gereken kelimelerdir. Bu sözcüklerden biri de "gelgelelim"dir. Peki, gelgelelim yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-04-20 09:42:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin YSK'dan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 haziran 2018'de başladı." ifadelerine yer verildi.

Haber 03-04-23 18:07

Övgün Ahmet Ercan'dan Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama: İşin ilginç tarafı...

Kahramanmaraş'ta meydana gelem depremler Türkiye'yi yasa boğdu. 11 ili etkileyen depremler sonrasında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu belirterek, "İşin ilginç tarafı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." dedi. Ercan, beklenen Marmara depremiyle ilgili de açıklama yaptı.

Haber 19-02-23 19:45

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı! İşte Türkiye'deki Suriyeli sayısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısını açıkladı. Soylu, hala 3 milyon 506 bin 784 Suriyeli olduğunu belirterek, "2018’den beri bu sayıda yeni doğumlar dahil ciddi bir artış olmamıştır. 5 yıldır sayı 3 milyon 500 bin bandındadır. 850 bin toplam yeni doğum olmuştur. 2011 yılından itibaren 850 bin doğum olmasına rağmen sayı 3 milyon 506’dir. 1,3 milyon da ikametli yabancı vardır" dedi.

Haber 03-02-23 12:37

123/5 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 123/5 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç sürebilmek için kişilerin sürücü belgesi yani ehliyete sahip olması gerekir. Ülkemizde ehliyet alma yaşı 18’dir. Sürücü kurslarına başvurularak sınavların başarıyla tamamlanmasının ardından ehliyet sahibi olunabiliyor. Ehliyet alabilmek için sürücü kursuna gidilmesi zorunluluktur. Sürücü kursları da gerekli makamlardan izin ve belgeleri alarak kurs açabilir ve işletebilirler. Kanun tarafından belirlenmiş yasalar ve cezalar sürücü kursları için de geçerlidir.

Haber 03-02-23 11:34

Prostat kanserine kalkan oluyor: Haftada iki porsiyon tüketin!

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Prostat kanseri, normal bir prostat hücresinin DNA'sındaki anormal değişiklikler sonucunda gelişir. Prostat kanseri, sıklık bakımında dünyada yüz binde 28 iken ülkemizde bu oran biraz daha fazla olup, yüz binde 37’dir. Bazı uzmanlara göre doğru yiyecekleri yiyin ve prostat kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.

Haber 19-10-22 16:40

Toshiba BIOS tuşu nedir? Toshiba laptop BIOS tuşu nasıl öğrenilir?

Türkçe karşılığı Temel Giriş Çıkış Sistemi olan BIOS İngilizce'deki Basic Input Output System ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Bilgisayarın çalışmasındaki en önemli ögelerden biridir. Anakart üzerindedir. Kalıcıdır ve bilgisayara format atılsa dahi işlevi devam eder. Birçok sorunun çözümü olarak en geçerli yöntem BIOS menüsünden işlem yapmaktır. Tüm cihazlarda, marka ve modellere göre farklı kısayol tuşları BIOS menüsünü açar. Toshiba cihazlar için BIOS kısayol tuşu F2'dir.

Haber 11-10-22 15:44

Dell BIOS tuşu nedir? Dell laptop BIOS tuşu nasıl öğrenilir?

Türkçe ismi Temel Giriş Çıkış Sistemi olan ve İngilizce Basic Input Output System ifadesinin baş harflerinden oluşan BIOS, bilgisayarın en önemli ögesidir. Cihazın sağlıklı olarak çalışmasında büyük bir etkisi vardır. Herhangi bir arıza ya da sorun durumunda BIOS menüsünden işlem yaparak sorunu gidermek mümkündür. Tüm bilgisayarlar için BIOS menüsüne ulaşmanın farklı kısayol tuşları vardır. Dell marka bilgisayarlar için BIOS kısayol tuşu F2'dir.

Haber 11-10-22 15:44

Monster BIOS tuşu nedir? Monster laptop BIOS tuşu nasıl öğrenilir?

BIOS, İngilizce Basic Input Output System ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe karşılığı Temel Giriş Çıkış Sistemi'dir. Bir bilgisayarın çalışmasındaki temel etkenlerden biridir. Ekran kartı ve RAM donanımlarında açılış sırasında testler yapar. Her bilgisayar için BIOS menüsüne girmek için farklı kısayol tuşları bulunur. Monster marka bilgisayarlarda ise kısayol tuşu F2'dir.

Haber 11-10-22 15:43

Deva eş anlamlısı nedir? Deva kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Deva sözcüğü dilimize Arapçadan geçmiştir. Türk Dil Kurumuna göre deva sözcüğünün anlamı "hastalığı iyileştiren nesne, çözüm ve çare"dir. Deva sözcüğü ile aynı anlama gelen fakat yazılışları farklı eş anlamlı kelimeler vardır. Bu kelimeler birbirleri yerine cümle içerisinde kullanılabilmektedir. Peki, deva kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 12-09-22 14:37

Bor metal mi ametal mi? Bor periyodik tabloda hangi gruptadır?

Bor elementi periyodik tabloda "B" ile gösterilir. Elementin atom numarası ise 5'tir. Saf hâldeki bir bor, koyu renktedir. Amorf hâldeki bir tozdur. Güneş sisteminde ve yeryüzünde az miktarda bulunur. Yer kabuğunun az bir kısmını oluşturur. Bu oran da yüzde 0,001'dir. Peki, bor periyodik tabloda hangi gruptadır?

Egitim 09-09-22 16:26
Bor

Hidrojen metal mi ametal mi? Hidrojen periyodik tabloda hangi gruptadır?

Periyodik tabloda "H" simgesiyle gösterilen element hidrojendir. Atom numarası ise 1'dir. Kimyasal bir element olan hidrojenin atom ağırlığı 1.008'dir. Periyodik tablodaki hafif element olarak geçer. Peki, hidrojen periyodik tabloda hangi gruptadır?

Egitim 09-09-22 16:25

Magnezyum metal mi ametal mi? Magnezyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Magnezyum periyodik tabloda "Mg" olarak gösterilir ve atom numarası 12'dir. Kimyasal bir elementtir. Periyodik tablonun ikinci sütununda yer alan beş element ile fiziksel bakımdan benzerlik göstermektedir. Buna ek olarak gri renkte ve katı bir yapıya sahiptir. Magnezyum ametal mi?

Egitim 07-09-22 15:03

Nikel metal mi ametal mi? Nikel periyodik tabloda hangi gruptadır?

Korozyana karşı dayanıklı olması sayesinde nikel sıklıkla kullanılan bir elementtir. Atom sayısı 28'dir. Genellikle endüstriyel ürünlerinde kullanılan nikel ametal mi metal mi?

Egitim 05-09-22 17:45

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yeni adli yılı değerlendirdi:

"20 Temmuz 2022 itibarıyla hukuk daireleri ve hukuk genel kurulunda toplam 70 bin 200, ceza daireleri ile ceza genel kurulunda toplam 287 bin 464, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında ise 101 bin 224 derdest dosya bulunmakta olup, Yargıtay genelindeki toplam dosya sayısı 458 bin 888'dir" - "Herkesin eleştiri ve ifade özgürlüğü hakkına saygı duyuyoruz ancak yargılama süreçleri bitmeden yargının işine herkesin müdahil olmaması gerekir. Adalet süreçleri kendi mekanizması içerisinde eksikleri, yanlışları, hataları düzeltebilecek güce, potansiyele, usul ve kanun hükümlerine sahip"

Yurthaber 26-08-22 14:11

1'den 100'e kadar asal sayılar tablosu (1 ve 2 basamaklı tüm asal sayılar): Asal sayı nedir?

Sadece iki pozitif tam sayı böleni olan doğal sayılar, asal sayı olarak tanımlanır. Asal sayılar yalnızca 1'e ve kendisine kalansız olarak bölünebilir. Öklid'den beri var olan asal sayıların en küçüğü 2'dir. Asal sayılar, sonsuza kadar devam eder. Asal sayı nedir? İşte 1'den 100'e kadar asal sayılar tablosu...

Egitim 15-07-22 14:32

Kaç tane çift asal sayı vardır? Çift asal sayılar hangileridir?

Kendisine ve 1'e bölünebilen sayılara asal sayılar denir. Asal sayılar arasında tek çift olan rakam 2’dir, 2 dışında başka bir çift asal sayı bulunmamaktadır. Çünkü çift sayıların hepsi 2'ye bölünür. 2 ise sadece kendisine ve 1 rakamına bölünür, başka bir böleni bulunmaz.

Egitim 15-07-22 14:32

İki basamaklı en büyük asal sayı kaçtır? İki basamaklı asal sayılar hangileridir?

Asal sayılar, tek basamaklı sayılardan başlar ve sonsuza kadar devam eder. Yalnızca 1 ve kendisine bölünebilen asal sayıların en küçüğü, 2'dir. Peki, iki basamaklı en büyük asal sayı kaçtır? İki basamaklı asal sayılar hangileridir?

Egitim 27-05-22 04:48

Limited şirketlerin zorunlu organları nelerdir? Limited şirketin özellikleri nelerdir?

Limited şirketler her türlü ticari amaca yönelik kurulan şirket türlerinden biridir. Bu şirketler birden fazla kişi ile şirket kurmak isteyen yatırımcılar tarafından çok tercih edilir. Kanunen yasaldırlar. Limited şirketlerin ortak sayısı en az 2, en fazla 50'dir. Bir ticaret unvanı altında kurulması gereken bu şirket türünde ticaret unvanları mutlaka iş ile alakalı olmalıdır. Limited şirketlerin zorunlu organları nelerdir? Zorunlu organlar arasında alt-üst ilişkisi var mıdır?

Finans 18-05-22 09:36

Survivor'a veda eden Seda Ocak kimdir? Seda Ocak kaç yaşında ve nerelidir?

Survivor All Star'da yeni bir isim daha elendi. 2022 Survivor All Star'a 17 Mayıs Salı akşamı Seda Ocak yarışmadan ayrılan isim oldu. Survivor'ın Gönüllüler takımında yer alan Seda Ocak hayallerine veda etti. Bilindiği üzere Survivor Ünlüler takımında yer alan Sema Aydemir'in ikizi olan Seda Ocak (Seda Aydemir)'dir. Survivor meraklıları bu veda sonrası Seda Ocak hakkındaki detayları araştırmaya başladı. İşte o detaylar!

Magazin 18-05-22 00:55

Et beniyle karıştırmayın! Risk altında olabilirsiniz: Kaşıntı, cinsel ilişki sırasında kanama...

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Kadin 22-03-22 09:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'tan doğalgaz açıklaması: Depolarda doluluk oranı yüzde 27

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İran'ın doğalgaz sevkiyatını durdurması sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili "Uyarı yaptığımızda doğal gaz depolarımızda doluluk oranı yüzde 54'e düşmüştü. Bugün itibarıyla doluluk oranı sadece yüzde 27'dir" dedi. Bakan Varank da Saros Körfezi LNG Terminali'nin inşasıyla ilgili CHP'li vekilleri eleştirerek, "Eğer biz o LNG Terminali‘ni bir sene gecikmeden açsaydık, İran’dan yapılan bu ani kısıntıyı hiç yaşamamış olacaktık” demişti.

Haber 25-01-22 17:53

Nizamülmülk kimdir, tarihte önemi nedir ve nasıl öldü?

Nizamülmülk kelimesinin anlamı nizam-ül mülk, yani "mülkün nizamı", yani "devletin düzeni"dir. Nizâmülmülk'ün gerçek adı Ebu Ali Kıvamuddin Hasan bin Ali bin İshak et-Tûsî. Vezirliği Alparslan ve Melikşah dönemlerine yayılan Nizamülmülk devlet yönetiminde etkili biri oldu.

Haber 08-11-21 14:43

Son Dakika: 4 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı

4 Kasım Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 228 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 29 bin 482 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tablodaki aşı oranları bizi yanıltmamalı, 84 milyon içindeki karşılıklarını dikkate almalıyız. Bir doz aşı olanların tüm nüfusa oranı %67,2’dir. İki doz aşı olanların oranı ise sadece %59. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70’in üzerine çıkarılması gereklidir." ifadelerini kullandı.

Haber 04-11-21 19:17

Ağrı'da aşılamada mavi kategori hedefleniyor

İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı: - "Aşı sayımız 380 bini buldu. Bu sayının 220 bini birinci doz ve geriye kalan sayı ise ikinci ve üçüncü dozdan oluşuyor. Birinci doz aşılama oranımız yüzde 68'dir. Bu çalışmalarımızla 4 gün içerisinde 'mavi' kategoriye geçmeyi amaçlıyoruz"

Yurthaber 01-09-21 13:49

Sakaltutan Geçidi'ndeki kaçış rampası sürücülere can simidi oluyor

Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan Geçidi'ne yapılan 465 metre uzunluğundaki kaçış rampası, zemininin mıcır ve kumla kaplı olması sebebiyle yokuş inerken lastik patlaması ya da fren arızası gibi nedenlerle kaza tehlikesi geçiren araçların güvenli şekilde durmasını sağlıyor - Karayolları Sivas 16. Bölge Müdürü Mustafa Horuz: - "Sakaltutan Geçidi'nde, zirve ile kaçış rampası arasındaki mesafe 6,5 kilometre, eğimi ise yüzde 8'dir. Söz konusu eğim ağır taşıtların fren sistemlerini olumsuz yönde etkilediği ve kazalara sebebiyet verdiği için bu bölgede kaçabilecekleri bir yer oluşturmak durumundaydık"

Yurthaber 11-08-21 11:06

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir" - "Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 2 yıllık vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anını en verimli, en etkili, en dolu şekilde değerlendirmenizi istiyorum" - "Önümüzdeki dönemde salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere ve diğer hususlara bakarak milletimiz için ilave destek adımları atabiliriz" - "İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz" - "2023'e eğer kararlı bir şekilde hazırlanacaksak. Bizim için şurada son iki durak var, çok önemli. Bu 2021'dir, 2022'dir. 2023 tamamen seçim yılıdır"

Yurthaber 08-07-21 14:28

Eşini öldürüp cesedini halıya sarmıştı! 'Asıl katil para göndermeyen kızımdır'

İzmir'de eşini öldürdükten sonra halıya sararak evde saklayan Bülent Soro'nun müebbet hapis cezası ile yargılanmasına devam edildi. Mahkemede konuşan Bülent Soro, "Asıl katil yurt dışında geliri olmasına rağmen bizlere maddi destekte bulunmayan kızım E.S.Ş.'dir" dedi.

Haber 21-04-21 16:46

DÜZELTME - Kocaeli'de 2021 yılı yatırımlarının proje tutarı 14 milyar 571 milyon lira başlıklı haberimizin beşinci paragrafındaki Yılın ilk 3 ayında ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 50'dir verisi kaynağından yüzde 7 şeklinde düzeltilmiştir

Kocaeli'de 2021 yılı yatırımlarının proje tutarı 14 milyar 571 milyon lira - Vali Seddar Yavuz: - "Birinci dönem sonu itibarıyla biten proje sayısı 13, devam eden 231, ihale aşamasında olan 45, henüz başlanamayan ise 50'dir"

Yurthaber 09-04-21 11:46

Anlık Tether ne kadar oldu? Tether (USDT) nedir? Tether yatırımcıları neden endişe ediyor?

Tether’in değeri ABD Dolarına sabitlenmiş bir “stablecoin”dir. Stablecoin ise sabitlenmiş para birimi anlamına gelir. Tether, 2015 yılında ilk piyasaya sürüldüğünde arkasındaki düşünce “istikrarlı sanal para”ydı. Ancak Bitcoin’in fiyatını ve diğer kripto para birimlerini şiddetli bir şekilde etkileyebileceği gündeme geldiğinde, yatırımcılar bu durumdan endişe duymaya başladı. USDT olarak da bilinen Tether’in kurucuları Tether değerinin ABD dolarına sabitlenmiş olduğunu söyledi.

Finans 22-03-21 12:07

Fendoğlu, turizm desteği istedi

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Malatya’nın Arapgir İlçesinde bulunan Onar Köyü’nün tarihi önemine değinerek, Arapgir, Kemaliye ve Ağın Turizm destinasyon bölgesi içerisinde bulunan ve bu bölgede turizm açısında ayrı bir çekim merkezi oluşturacak yatırımlar istedi.Arapgir Onar Köyü’nde Anadolu’nun en eski Cem Evi olduğunu, tarihi kaya mezarları ve Göktürk Alfabeleri ile Yazılı Yazıtlarının bulunduğunu belirten Fendoğlu, bu tarihi değerlerin incelenmesi, kazı çalışmalarının ve araştırmaların yapılması, ayrıca çevre düzenlemesinin yapılması için Turizm Bakanlığından destek istedi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Fendoğlu, “Danişmentlilere ev sahipliği yapmış Arapgir’de, Oğuzların Bozok Kolu, Bayat Boyu, On-Ar Oymağından, Hoca Ahmet Yesevi Soyundan Gelen Şeyh Hasan Onar’ın Kurduğu, Anadolu’nun En Eski Cemevi Onar Köyünde dir.

Yurthaber 10-02-21 18:03

AIDS bulaşma yolları neler? Bu belirtilere dikkat: 1 ayda 10 kilo kaybettiriyor!

AIDS, Human Immunodeficiency Virus (İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) adı verilen bir virüsle bulaşmaktadır. Bu virüsün baş harfleri kullanılarak HIV virüsü denmektedir. HIV virüsünün iki tipi vardır. Bunlar HIV 1 ve HIV 2'dir. HIV 1, genellikle bizim de içinde bulunduğumuz Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde yaygındır. HIV 2 ise, Afrika ve çevresinde yaygın olarak bulunmaktadır.

Haber 27-01-21 17:54

37 nerenin plakası? Hangi ilin araç plaka kodu 37?

Tüm arabalarda bulunan plakalar, değişik harf ve rakamlardan oluşur. Bu rakam ve harf gruplarının her biri farklı bir anlam taşır. Plakada bulunan ilk sayı, il kodunu belirtirken harf grubu, ilçe kodunu bildirir. Her bir il için farklı olan plaka kodlarından biri de 37'dir. 37 nerenin plakası, hangi şehirde kullanılan plaka kodu 37 gibi soruların yanıtları sizler için hazırladığımız yazımızda...

Haber 07-01-21 15:39

ASKİ Genel Müdürü Öztürk'ten Başkentte 110 günlük su kaldı uyarısı:

"Barajlarımızın doluluk oranı şu anda yüzde 20,91'dir. Geçen yıla göre 13 milyon 469 bin metreküp daha az su bulunuyor. Barajlara hiç su gelmemesi durumunda 110 günlük suyumuz kaldığını söyleyebiliriz" - "Bu yıl kişi başı su tüketim oranları pandemi nedeniyle daha da yüksek. Hijyen kurallarına mutlaka dikkat edelim ama suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya da özen göstermek zorundayız"

Yurthaber 05-01-21 15:35

İl Müdürü Akgün: “Başvurun, fırsatları kaçırmayın”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün borç yapılandırmaya ilişkin yaptığı açıklamada son günün 31 Aralık 2020 olduğunu hatırlatarak, “İşveren ve sigortalılarımız, gelin başvurun, fırsatları kaçırmayın” dedi.31 Aralık 2020 tarihinde son bulan yapılandırma kapsamında işveren ve sigortalılara yönelik açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Bilal Akgün, “7256 yapılandırmaya son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’dir.

Yurthaber 25-12-20 12:06

Borcu olanlar dikkat! Son başvuru tarihi 31 Aralık

SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş borç yapılandırmaya ilişkin çağrı yaptı. Göktaş, '7256 yapılandırmaya son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’dir. Buna göre işveren ve sigortalılarımız gelin başvurun fırsatları kaçırmayın. Yapılandırma büyük fırsat, yapılandırın kazançlı çıkın' dedi.

Finans 22-12-20 09:36
sgk

Kayıp Gülsüm ninenin 'cinayet' davasında 'yasak aşk' itirafı

Antalya'da Gülsüm Çınar'ı (92) öldürdükleri iddiasıyla damadı Mustafa Avcı ve kızları Ayşe Avcı ile Neriman Çiftçi'nin yargılandıkları davada tanık olarak dinlenen yaşlı kadının torunu Sacide Can, "Anneannemin ölüp ölmediği belli değilken, Ayşe teyzem 'Annem öldü' diye dizlerini dövüyordu" dedi. Teyzesinin kocası Mustafa Avcı ile ilişki yaşadığını itiraf eden Can, "Bunu ailede herkes biliyordu. Burada 'yasak aşk' yaşayan ben değilim. Teyzem Neriman Çiftçi'nin kızı N.'dir" dedi.

Haber 18-12-20 14:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminde son durumu ve yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkartılmıştır. Bin 27 yaralımız vardır. Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı 107'dir" ifadelerini kullandı. Erdoğan koronavirüs tedbirleri ile ilgili "Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22.00’da sona erecektir" dedi.

Haber 03-11-20 19:31

Bakan Kurum, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu:

"Vefat sayımız 83'e yükseldi" - "Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık" - "Acil, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Toplam bağımsız bölüm sayımız ise 1572'dir. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var" - "Vatandaşlarımızın daha sıcak alanda barınmalarını sağlamak amacıyla konteyner kent kurulumunu başlattık. Bayraklı'da Ziraat GYO'ya ait 46 bin 300 metrekarelik alana, 1000 kişilik konteyner kent kuruyoruz"

Yurthaber 02-11-20 12:40

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: (İzmir'deki deprem) Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896'dır. Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "(İzmir'deki deprem) Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896'dır. Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede altına olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor."

Yurthaber 01-11-20 11:21

Bakan Koca, 6 ilin sağlık müdürleri, başhekimleri ve saha koordinatörleriyle görüştü: (1)

"Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31'dir" - "Diyarbakır'da temaslılara ulaşma süremizi 12 saate kadar düşürdük. Bu tedbirler sayesinde hasta sayılarındaki artış durduruldu ve aktif hasta sayıları düşmeye başladı"

Yurthaber 04-09-20 20:11

Çocuklarda öz güven eksikliği neden olur?

Günümüzde sıkça rastladığımız durumlardan biri olan ‘’Öz güven Eksikliği’’ hakkında neler biliyoruz? Özel Eğitim Öğretmeni, Floortime Terapisti ve Psikoterapist Mine Ağır, çocuklardaki öz güven eksikliği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kadin 23-07-20 14:22

Kovid-19 ile mücadelede kök hücre tedavisi umut veriyor

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül: - "Pandemi sürecinin başından itibaren plazma tedavisi veren ilk merkezlerden biriyiz. Kısa zaman önce kök hücre tedavisi de yapmaya başladık. Kök hücre tedavisi umut veriyor" - "Bugüne kadar 17 bin hastaya PCR testi yapıldı, 222 hasta yoğun bakımda tedavi edildi. Ölüm oranımız ise 1,2'dir. Bu çok başarılı bir sonuç. Üniversite olarak TÜBİTAK grubunda aşı çalışması yapan üniversitelerden biriyiz"

Yurthaber 22-07-20 11:16

Çocuklar için oyun terapisinin tam zamanı!

Yeni Normalle birlikte sosyal hayatın çocukların psikolojisinde yarattığı yıpratıcı etkiler nasıl tamir edilecek? Özel Eğitim Öğretmeni, Floortime Terapisti ve Psikoterapist Mine Ağır, çocukların oyun terapisi ile nasıl normalleşebilecekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 01-07-20 13:02

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özkan koronavirüs bağışıklık oranını açıkladı

Sağık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, "Türkiye'deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8'dir. Biz demek ki 11 Mart’tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler" dedi.

Haber 29-06-20 11:54

MCH nedir? MCH yüksekliği, düşüklüğü, normal değeri

MCH’nin açılımı hematolojide, "mean corpuscular hemoglobin"dir. Corpuscular kırmızı ve beyaz kan hücreleridir. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde oksijen taşıyan pigmenttir. Mean (ortalama) ise, kırmızı kan hücresi başına ortalama hemoglobin ağırlığını ifade eder.

Haber 24-06-20 11:04