Diş Çıkarma Haberleri

Diş çıkaran bebeklere ne iyi gelir? Diş çıkaran bebekler için rahatlama yöntemleri

Bebeklerin diş çıkarma dönemi, ebeveynler için hem heyecan verici hem de bazen zorlayıcı bir süreç olabilir. Bu evre, genellikle bebekler altı ay ile bir yaş arasında diş çıkarmaya başlarlar ve bu süre zarfında hem bebek hem de ebeveynler için bir dizi değişiklik ve öğrenme fırsatı sunar. Her bebek farklıdır ve diş çıkarma süreci her birinde farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Ebeveynler, bebeklerinin ihtiyaçlarına özel bir şekilde yaklaşarak bu dönemi daha kolay atlatabilirler.

Haber 30-11-2023 20:44

Bebeklerin diş bakımı nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

Bebeklerde diş çıkarma, sorunlu bir sürece dönüşebilir. Bu sürecin dördüncü ay kadar erken başlayabildiğini duyan anne ve babalar çok şaşırmaktadırlar. Bu dönemde bebeğinizin yanında olmanız ve sık sık ilgilenmeniz onun bu süreci geçirmesini kolaylaştıracaktır.

Haber 22-09-2022 18:44

Kalıcı dişler ne zaman çıkar? Çarpık olmasının nedeni nedir? Tırtıklı çıkıyorsa...

Kalıcı dişlerin çıkma zamanı ile birlikte çocuklar bazı sorunlar yaşamaya başlar. Çocuklar için süt dişi çıkarmak zorlu bir süreç olsa da kalıcı diş çıkarma zamanı bu tür belirtiler ortaya çıkmaz. Öyle ki çocuklar çoğu zaman farkında bile olmadan yeni dişleri çıkabilir. Peki kalıcı dişlerin tırtıklı olmasının nedeni nedir? Kalıcı diş çıkarma zamanı ve çarpık çıkan dişlerle ilgili bilgi veren Pedodonti Uzmanı Neşve Kayabaşoğlu, bilinmesi gerekenleri anlattı.

Kadin 01-07-2021 08:01

Diş çıkaran bebekler için ailelere öneriler

Bebeklerin diş çıkarma belirtilerinin ağız ve diş etlerinde görülebileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, bebekleri bu dönemde rahatlatmanın ipuçlarını paylaştı.

Haber 23-06-2021 11:40

Diş çıkaran bebekte yüksek ateş ve ishal tesadüf

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, diş çıkaran bebekte yüksek ateş ve ishalin tamamen tesadüf olduğunu söyledi.

Haber 07-07-2007 11:00

Çocuklarda 6 yaş dişlerine dikkat

Uzmanlar, çocukların 6 yaş dişi konusunda aileleri uyarıyor. 6 yaş dişleri konusunda anne babaların daha dikkatli ve duyarlı olmasını isteyen uzman diş hekimleri, meydana gelen çürükler nedeniyle çekilen dişlerin, çocuklar için ilerleyen yaşlarda sorun olabileceğini kaydediyor.

Haber 17-12-2005 13:32

Çocukların 6 yaş dişlerine dikkat

Uzmanlar, çocukların altı yaş dişi konusunda aileleri uyarıyor.

Haber 30-11-1999 00:00