Diş Fırçası Haberleri

Garip ama gerçek! Diş fırçasını bütünüyle yutan kadın boğulmaktan son anda kurtuldu... Yeniden nefes alabildiğime sevindim

İspanya'nın Galdakao bölgesinde yaşayan 21 yaşındaki Heizea isimli kadın yemek yerken boğazına kaçan et parçasını çıkartmak istedi. Bir diş fırçası yardımıyla parçayı çıkartmak isteyen kadın daha büyük bir tehlike yaşadı. Diş fırçasının tamamı yutan 21 yaşındaki kadın hastanelik oldu. Doktorları şaşkına çeviren olayın ardından Herzai, "Yeniden nefes alabildiğime sevindim" dedi.

Trend 09-12-2023 15:21

Üniversiteye ilk kez gideceklerin bavulunda olmazsa olmazlar

Üniversite okumak on binlerce öğrencinin hayallerini süsleyen, en heyecan verici deneyimlerden biri. Eğer bu sene üniversiteye başlayacaklardansanız ilk etapta ihtiyacınız olacak pek çok eşya var. Özellikle şehir dışında üniversite okuyacakların mutlaka bavuluna koyması gereken kurtarıcı ürünleri listeledik. İncelemeye ne dersiniz?

Haber 27-09-2023 15:26

Dokunmadan önce bir daha düşünün! Çok şaşıracaksınız, bu eşyalar klozet kapağından kat kat daha kirli olabilir

Temiz olmak veya bulunduğumuz yerin hijyenini sağlamak birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır. Uzmanlar, gün içinde çok sık dokunulan eşyaların ya da vakit geçirilen alanların kirli olabileceğini açıkladı. Bu eşyalara dokunmadan önce bir kez daha düşünün.

Haber 22-08-2023 06:55

Ağız sağlığına dikkat eden herkesin kullanması gereken elektrikli diş fırçaları

Sağlıklı ve bembeyaz bir gülüş, sağlımız ve öz güvenimiz için oldukça kıymetlidir. Gülüşünüzü güzelleştirmenin yolu ise düzenli ağız bakımından geçiyor. Elektrikli diş fırçaları, daha iyi bir gülümseme sağlamanın yanı sıra ağız sağlığı ve hijyeni üzerinde de fark yaratır. Temizlikte manuel diş fırçanın vadettiğinden bir adım öteye geçmeye kararlıysanız gelin elektrikli diş fırçası modellerini birlikte inceleyelim!

Haber 15-06-2023 17:17

Diş hekimi dişinizi fırçalamadan önce asla yapmamanız gereken hatayı açıkladı

Diş sağlığı için diş temizliği rutini oluşturmak gerekiyor. Diş fırçalamasını atlamak diş sağlığında bozulmalara neden olabiliyor. Diş hekimi toplumda birçok kişinin dişini fırçalamadan yanlış bir uygulama yaptığını belirterek doğru diş fırçalama yöntemini açıkladı.

Haber 02-06-2023 17:17

Diş fırçanızı asla banyoda tutmayın! Gerçekler mide bulandırdı

Diş fırçası kullanımı diş sağlığı ve hijyeni için oldukça önem taşıyor. Diş fırçaları genellikle banyoda lavabonun üst veya yan bölgelerinde tutuluyor. Ancak yapılan araştırmalar diş fırçalarının banyoda tutulmaması gerektiğini tespit etti. Sıklıkla yapılan bu hatanın sonuçları mide bulandırdı.

Kadin 16-05-2023 17:12

Geleneksel diş fırçalarının tahtını sarsan Philips ve Oral-B şarjlı diş fırçası karşılaştırması

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yapan şarjlı diş fırçaları, ağız bakım ürünleri arasında büyük bir popülerliğe sahip. Diş fırçalamayı daha kolay hale getirmesinin yanında ağız ve diş eti bakımı konusunda da üstün performans sergileyen ürünlerin birbirinden farklı özelliklere sahip seçenekleri de mevcut. En popüler markalardan olan Philips ve Oral-B'nin hangi modellerinin daha kullanışlı olduğunu anlayabilmek için iki markanın karşılaştırmasını sizler için hazırladık.

Haber 02-05-2023 15:29

Beyaz spor ayakkabınızı yeni gibi yapan temizleme yöntemi! Sakın makineye atmayın: Ayakkabılarınızı mahvediyor

Spor ayakkabıları bahar aylarında artış gösteren yağışlar nedeniyle oldukça yıpranıyor ve pisleniyor. Özellikle beyaz spor ayakkabılarının temizliği için etkili yöntemler aranıyor. Bu yöntemler arasında yer alan çamaşır makinesinde yıkama yöntemi spor ayakkabınıza yapacağınız en büyük hataların başında geliyor. Ayakkabılarınızı mahvetmeden yeni gibi temizlemek ve bembeyaz yapmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 24-04-2023 13:42

Ağız sağlığımız için normal diş fırçası mı yoksa elektrikli diş fırçası mı kullanmamız gerekiyor?

Günümüzde şarj edilebilir diş fırçalarının popülerliği artmaya devam ederken manuel mi yoksa elektrikli diş fırçası mı kullanmanız gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Eğer hâlâ bir seçim yapmadıysanız ve bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa avantajlarıyla ve dezavantajlarıyla her iki tipteki diş fırçası hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Haber 24-02-2023 15:44

Mide bulandıran gerçek! Diş hekimi diş fırçanızdaki görünmeyen riski açıkladı

Diş sağlığımızı korumak için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamızın önemi her fırsatta belirtiliyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir diş hekimi diş fırçaları hakkında bilmediğimiz çarpıcı gerçekleri açıkladı. Paylaşılan videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları bu mide bulandırıcı gerçekten sonra düzenlerini değiştirdiklerini söyledi.

Haber 22-01-2023 13:40

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Z kuşağından birine hediye almak zorundaysanız bu listeye kesinlikle göz atmalısınız

Z kuşağı olarak adlandırdığımız günümüz gençlerini hediye konusunda memnun edebilmek biraz zor olabilir. Gençler için hediye seçimi yaparken onlara hitap edebilmek oldukça önemli. Her neslin ilgi alanının farklı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Sizler için Z kuşağının ilgisine yönelik hediye önerileri listeledik. Gelin, bu ürünleri hep birlikte inceleyelim.

Haber 24-11-2022 14:54

Tam bir bakteri yuvası! Paylaştığınızda hastalık saçan eşyalar

Günlük hayatımızda kullandığımız eşyalar sağlık için riskli durumlara neden olabiliyor. Farkına bile varmadığımız gözle görünmeyen birçok bakteri ve mikrobun birikmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar kişisel eşyalarınızı asla başkalarıyla paylaşamamanız gerektiğini belirtiyor. İşte asla paylaşılmaması gereken eşyalar...

Haber 28-10-2022 13:53

Her evde bulunuyor! Doğal pembe dudaklar için kullanabileceğiniz malzemeler

Dudakların renksiz olması solgun ve hasta bir görünüme sebep oluyor. Kadınlar dudaklarını renklendirmek için çeşit çeşit rujlar ve dudak renklendirme işlemleri uyguluyorlar. Ancak evde bulunan doğal malzemeler ile uzun süre kalacak pembe dudaklara sahip olabilirsiniz.

Kadin 27-10-2022 13:36

Ufak gibi görünen can sıkıcı sorunları etkili bir biçimde çözecek ürün önerileri

Günlük hayatınızda kimi zaman gereğinden fazla uğraştırıcı işlerle zaman kaybediyor olabilirsiniz. Kişisel bakım yaparken ya da evinizi düzenlerken karşılaştığınız zorluklar bunlardan birkaçı olabilir. Peki, canınızı sıkan bu ufak sorunları en etkili ve hızlı şekilde çözebileceğiniz ürünleri incelemeye ne dersiniz? Haydi gelin, sizler için seçtiğimiz bu ürünlere birlikte göz atalım.

Haber 26-10-2022 17:53

Diş sağlığına önem verenlerin tercihi en iyi elektrikli diş fırçası modelleri

Diş sağlığına önem veriyorsanız veya sürekli olarak diş problemleri yaşıyorsanız elektrikli diş fırçasına şans verebilirsiniz. Normal bir diş fırçasından çok daha etkili bir temizlik sağlayan bu ürünler, diş taşları gibi istenmeyen sorunlarla çok daha iyi mücadele eder. Yapay zekâ desteğiyle beklentilerin çok üstüne çıkan en iyi elektrikli diş fırçalarını sizler için derledik. İşte detaylar!

Haber 05-10-2022 14:49

Grip olduktan sonra yapmanız gereken ilk şey! Hiçbir yere değmediğinden emin olun

Grip havası kapıda. Bir serin bir sıcak bahar havası peşi sıra birçok hastalığı getiriyor. Bu mevsimde en sık karşılaşılan hastalık ise grip oluyor. Grip olduğunuz zaman kendinizi eve kapatıp, iyi bakmak olmalı. Peki, gripten iyileştikten sonra ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Grip olduktan sonra tekrar grip olmak istemiyorsanız hemen diş fırçanızı değiştirmelisiniz! Grip olduğunuz zaman diş fırçanız diş macunu tüpüne değdiyse onu bile atmalısınız!

Haber 21-09-2022 18:40

Dişlerimizi yıllardır yanlış fırçalıyormuşuz! Bu yöntem diş çürüklerini önlüyor, dişleri bembeyaz yapıyor

Diş bakımı hem sağlık hem de görünüm için oldukça önem taşıyor. Kimse çürük ve bakımsız görünen dişlere sahip olmak istemiyor. Diş bakımında en sık kullanılan diş fırçalama dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak uzmanlar diş fırçalamanın yanlış yapıldığını belirtiyor. İşte daha sağlıklı ve beyaz dişler için doğru fırçalama yöntemi...

Haber 20-09-2022 10:35

Uzmanlar uyarıyor! Temizliğine dikkat edilmemesi hastalanmanıza yol açabilir

Diş sağlığı ve temizliği hem görünüş hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Diş temizliği için birçok ürün bulunuyor. Özellikle son yıllarda sıklıkla kullanılan elektrikli diş fırçaları dişleri istenilen düzeyde temizlese de sağlığınızı tehlikeye atabiliyor. Uzmanlar elektrikli diş fırçalarının temizliği hakkında uyarıyor.

Haber 17-08-2022 11:52

Tüm hayatınızı değiştirecek en kullanışlı TikTok ürünleri

Her gün TikTok'ta birbirinden kullanışlı ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu ürünlerin bazıları gerçekten gereksiz olsa da bazıları hayatımızı oldukça kolaylaştırabilir gibi görünüyor. Yine de bu ürünleri alışveriş sitelerinde veya mağazalarda bulmak düşündüğünüzden çok daha zor olabiliyor. Sizin için bir araştırma yaptık ve hayatınızı değiştirecek en kullanışlı TikTok ürünlerini bir araya getirdik. İşte detaylar!

Haber 09-08-2022 13:56

Araştırmalara göre çoğu kişi dişini doğru fırçalamıyor: Hangi macun ve fırça kullanılmalı?

Doğru şekilde diş fırçalamak sadece dişleri ve diş etlerini korumakla kalmıyor, bazı sağlık sorunlarına karşı riski de azaltıyor. Ancak araştırmalara göre çoğu kişi dişini doğru fırçalamıyor. Diş fırçalamanın en iyi yolunu, hangi macun ve fırçanın kullanılması gerektiğini derledik.

Haber 21-07-2022 07:35

Sakın makineye atmayın! Ayakkabılarınızı mahvediyor: Spor ayakkabılarınızı yeni gibi yapacak temizleme yöntemi

Spor ayakkabıların yıpranmasını engellemek ve daha temiz görünmesini sağlamak için çeşitli yöntemler deneniyor. Bu yöntemler arasında bulunan çamaşır makinesinde yıkamak spor ayakkabınıza yapacağınız en büyük hataların başında geliyor. Kirden görünmeyen bembeyaz spor ayakkabısını çamaşır makinesinde yıkamak pratik olsa da asla yapmamalısınız. Ayakkabılarınızı yıpratmadan temizlemek için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 08-07-2022 07:05

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber 24-06-2022 18:19

Uzun ömürlü bir hayat için dişlerinizi ne zaman fırçaladığınız çok önemli

İyi genler, sağlıklı yaşam ve spor yapmak uzun bir ömrün anahtarı gibi görünse de başka faktörler de bu durumu etkileyebiliyor. Değiştirilebilir faktörler arasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Araştırmaya göre, önemli olan değiştirilebilir bir faktör, dişlerinizi günün belirli bir saatinde fırçalamak.

Haber 23-06-2022 16:02

Dişlerinizi kahvaltıdan önce mi sonra mı fırçalamalısınız? İşte cevabı

Diş fırçalamak, ağız ve diş sağlığının en temel adımıdır. Uzmanlar ağız ve diş sağlığı için günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerektiğinin altını çiziyor. Ancak, “günde iki kere” tavsiyesi kafa karışıklığı yaratmaktadır. Çoğu kişi diş fırçalamak için en uygun zamanın hangisi olduğunu tam olarak ne zaman yapılması gerektiğinin farkında değil.

Haber 04-06-2022 09:02

Hiçliğin ortasında bir hayat! Ne duş alıyor ne de dişlerini fırçalıyor

TikTok’ta ‘Annabelmaud’ kullanıcı ismiyle paylaşım yapan bir kadın koronavirüs pandemisinin değiştirdiği hayat tarzından söz etti. Pandeminin etkili olduğu ilk günlerde şehir merkezindeki evinden taşındığını dile getiren Annabel Fenwick Elliott isimli kadın, insanlarla görüşmediği için kişisel bakımına dikkat çekmediğini söyledi. Paylaşımı kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Trend 18-05-2022 13:30

Diş fırçalama değil! İnanması güç ama diş bakımında en iyi yöntem...

Şimdiye kadar ağız ve diş bakımı ve sağlığı için en önemli unsurun diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak olduğunu öğrendik. Ancak yeni yapılan bir açıklamaya göre ikisine de çok gerek yok! Ağız ve diş bakımı için günde dört dakika boyunca öpüşmenin diş ipi kullanmak veya dişleri fırçalamak kadar etkili olduğu ortaya çıktı.

Haber 26-04-2022 12:06

Rahatsız edici ağız kokusunu önlemek için etkili öneriler

Ağız kokusu her kesimden insanın yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Hem ağzı kokan kişinin hem de çevresindekilerin hayatını olumsuz etkileyen bu durum özellikle Ramazan ayında oldukça artan ağız kokusunu önlemek için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Kadin 08-04-2022 14:06

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş fırçalanır mı? Diyanet açıkladı!

Diş fırçalamak orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs Pazar akşamı ise sona erecek. Bu kapsamda Diş fırçalamak orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş fırçalanır mı? sorularının yanıtı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 04-04-2022 12:25

Yağ lekelerini kolayca çıkarabilirsiniz

Yağ lekeleri hem hijyen hem de görüntü olarak rahatsız edici oluyor. Yağ lekelerini çıkarmak oldukça zorlu olabiliyor. Yağ lekelerini kolayca çıkarmak için eski bir diş fırçasından yararlanabilirsiniz.

Kadin 31-03-2022 15:08

Toprakta, kayada ve diş macununda var! Dikkat etmezseniz...

Birçok diş macunu, toprakta ve kayalarda doğal olarak bulunan bir mineral olan florür içerir. Ancak ideal kullanımda faydalı olan florür çok fazla kullanıldığında sağlık için risk oluşturabilir. Diş macunu hekimlerin önerdiği şekilde kullanılırsa içerdiği florür bakımından zararsızdır. Ancak tavsiye edilen miktarın üzerine çıkıldığında zararlı olabilir.

Haber 08-03-2022 15:24

En az iki tanesini yapıyorsunuz! Henüz ölümcül olduğunu bilmiyorsunuz

Çok iyi bir şey olduğunu düşündüğünüz bazı alışkanlıkların hayati tehlikesi olduğunu öğrenince anında yapmayı bırakacaksınız. Hepsi sıradan olarak görülen, muhtemelen en az iki tanesini yaptığınız alışkanlıkları abarttığınızda sağlığınız için çok ciddi hatta ölümcül tehlike yaratıyor.

Haber 22-02-2022 11:47

Sadece dişleri fırçalamak yeterli mi? Diş fırçasındaki görünmez tehlike

Diş sağlığını korumanın temel adımı evimizdeki hijyenden başlıyor olabilir. Düzenli diş fırçalamak, uygun diş fırçası kullanmak ve uygun diş macunu kullanmak ağız ve diş sağlığımızı korumakta temel davranış. Fakat bu durumun sürdürülebilir olması için dişlerimizle direkt olarak temas eden diş fırçalarımızın hijyeni ve saklanması çok daha önemli olabilir.

Haber 20-01-2022 07:24

İnci gibi dişler için en iyi diş fırçası önerileri

İnci gibi dişlere, bembeyaz bir gülüşe sahip olmak ister misiniz? Bunun için ağız bakımına dikkat etmeniz gerekiyor. Ağız bakımının en önemli adımı ise dişleri düzenli fırçalamak. Sağlıklı ve beyaz bir gülüş için ihtiyacınız olan en iyi diş fırçası modellerini sizler için araştırdık.

Haber 13-11-2021 22:07

Hayalini kurduğunuz bembeyaz dişlere sahip olmak çok kolay! Muz, portakal…

Herkes sağlıklı ve inci gibi parıldayan dişlere sahip olmak ister. Ancak gün içerisinde tüketilen bazı besinler ve içecekler beyaz diş hayalini suya düşürür. Neyse ki büyük paralar harcamaya gerek kalmadan ve sadece birkaç malzeme ile diş beyazlatma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte, evde diş beyazlatmak için uygulayabileceğiniz birbirinden etkili tarifler…

Haber 13-10-2021 07:50

Daha sağlıklı dişler için en iyi şarjlı diş fırçası çeşitleri

Kişisel hijyenin en önemli adımlarından olan diş sağlığı, belki de en çok aksatılan konulardan biri. Ancak sadece estetik ve mükemmel bir gülüş için değil, sağlık için de en önemli adım ağız bakımı ile başlıyor. Diş bakımı denince de akla ilk gelen ürünler elbette diş fırçaları. Şarjlı fırçalar ağız bakımı için hem manuel fırçalardan daha etkili bir temizlik hem de daha beyaz dişler vadediyor. Şarjlı diş fırçası kullananların öve öve bitiremediği en iyi ürünleri sizler için araştırdık.

Haber 09-10-2021 16:34

Dişlerinizi namuslu fırçalayın uyarısı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, Türkiye'de ağız ve diş sağlığının çok kötü olduğunu vurgulayarak, "Ne olur dişlerinizi 'namuslu' fırçalayın" dedi.

Haber 19-11-2007 14:34

Ağız ve diş sağlığı önemsenmiyor

Türkiye'de daha önce hiç diş hekimine gitmeyenlerin oranı yüzde 26'yı bulurken, kişi başına düşen yıllık diş macunu tüketimi ise 86 gramda kalıyor. Bu rakam Amerika'da 572 gram, Almanya'da 470 gram, Çin'de ise 202 grama kadar çıkıyor.

Haber 30-10-2007 13:30

Diş sağlığı tavsiyeleri

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, vatandaşların serinlemek için yedikleri dondurma ve soğuk asitli içeceklerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Haber 20-08-2007 13:44

Diş fırçalamak diş etlerini güçlendiriyor

Diş fırçalarken hücrelerin zarar görmesinin dişetinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

Haber 14-08-2007 12:59

Diş sağlığı için pratik bilgiler

Diş sağlığı için önemli ipuçları veren diş hekimi Cem Güngör, ıslatılmadan kullanılan diş fırçasının kıllarının sert kalacağını ve böylelikle diş temizliğinde daha etkili olacağını söyledi.

Haber 11-07-2007 00:25

Diş fırçalamanın püf noktaları

İngiliz bilim insanları, dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancının yanlış, dişleri bu şekilde fırçalamanın zararlı olduğunu bildirdiler.

Haber 30-04-2006 21:09

Dişleri korumanın en etkili yolu

Samsun-Sinop-Ordu-Amasya Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, dişleri korumanın en etkili yolunun düzenli olarak uygun şekilde fırçalamak olduğunu söyledi.

Haber 21-01-2006 11:50

Diş macunu tarihe karışıyor

ABD'nin Illinois eyaletinde geliştirilen titanyumlu fırçalar sayesinde diş macunları tarihe karışacak gibi görünüyor.

Haber 16-01-2006 10:41

Doğru ve sağlıklı diş fırçası seçimi

Gaziantep Dişhekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, sert diş fırçasının dişleri daha iyi temizleyeceğine inanıldığını ama bunun doğru olmadığını söyledi.

Haber 19-12-2005 00:17

Diş fırçalamanın püf noktaları

İngiliz bilim adamları, dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancının yanlış, dişleri bu şekilde fırçalamanın zararlı olduğunu bildirdiler.

Haber 05-09-2005 00:40

Diş fırçalamanın püf noktaları

İngiliz bilim adamları, dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancının yanlış, dişleri bu şekilde fırçalamanın zararlı olduğunu bildirdiler.

Haber 02-05-2005 06:08