Disleksi Haberleri Ve Son Dakika Disleksi Haberleri

Disleksi Haberleri Ve Son Dakika Disleksi Haberleri

Okuma ya da öğrenme bozukluğu olarak da bilinen disleksi, büyük çoğunlukla harflerin ve seslerin daha güç kavranmasına veya anlaşılamamasına sebep olur. Zeka düzeyiyle hiçbir alakası olmayan bu hastalık, genelde çocukluk çağlarında görülür ve fark edilir. Geç konuşmak ya da yeni kelimeleri öğrenirken zorlanmak erken teşhise yardımcı olabilir fakat çocukların disleksi belirtileri genelde okul çağından sonra belirginleşir. Dış görünümde ya da farklı alanlarda belirgin olmayan disleksi, kelimeleri okumada, hecelemede ya da harfleri telaffuz etmede zorlanmakla anlaşılabilir. Genetik olabileceği gibi, sonradan yaşanan bir travma ya da felç sebebiyle de ortaya çıkabilir. Disleksinin bilinen kesin bir tedavisi olmasa bile, okulda özel öğrenim görmek, iş hayatında profesyonel ve psikolojik destek almakla başarılı bir hayat sahibi olunabilir.

Disleksi Haberleri

Öğretmeni sınıf arkadaşlarından ayırmıştı: Tepki çeken olay sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı! Sınıfta da tek başına izlemiş

Afyonkarahisar'da bir ilkokulda 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamalarında öğretmeni tarafından disleksi rahatsızlığı olduğu ve dans hareketlerini yapamadığı iddiasıyla sınıf arkadaşlarından ayrılan M. E. T. ile sınıf arkadaşlarının prova görüntüleri de ortaya çıktı. Kutlama esnasında öğretmenin bu davranışı tepkilere neden olmuştu. Prova görüntülerine yorum yapan velilerin öğretmeni tebrik etmesi dikkat çekti.

Haber 31-10-2023 12:46

Harry Potter'ın yıldız ismi Daniel Radcliffe'in mücadele ettiği hastalığı: Ayakkabı bağlamak bile oldukça zorlayıcı

Dünya üzerinde çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Toplum bunların birçoğuna karşı farkındalık geliştirmiş değil. Diğer hastalıklara oranla daha az görülen hastalıklar ünlülerde meydana geldiğinde merak uyandırıyor. Küçük yaşta başrol oynadığı Harry Potter filminde yıldızı parlayan Daniel Radcliffe'in gündelik yaşamını zorlayan dispraksi hastalığı hayranların araştırdığı hastalıklar arasında yer aldı.

Haber 10-10-2022 10:22

Oğluna konulan teşhisle disleksi olduğunu 53 yaşında öğrendi! 'Yıllarca aptal denildi'

Kapalıçarşı'da değerli taşları işleyen kuyumcu Aharon Küçükmatar, çocuğuna uzmanlar tarafından teşhis konulunca kendisinin de özel öğrenme güçlüğü olarak bilinen disleksi olduğunun 53 yaşında farkına vardı. Küçükmatar, ''Harfleri ve rakamları yanlış yazıyordum. Çocukluğumuzda disleksinin ne olduğu bilinmediği için bizler 'aptal' olarak yaftalandık. Halbuki disleksi olanlar bir yıllık çalışmayla okuma ve yazmasını layıkıyla yapıyor'' ifadelerini kullandı.

Haber 25-04-2022 14:26

Fenerbahçe Kulübü disleksi hastalığına dikkati çekti

Fenerbahçe Kulübü disleksi hastalığına dikkati çekti

Yurthaber 06-11-2021 18:35

Disleksi

Disleksi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Disleksi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Disleksi belirtileri ilkokulda ortaya çıkıyor! Sorun zekâda değil, algıda

Disleksi belirtileri ilkokul çağında kendini belli etmeye başlıyor. Özgül öğrenme güçlüğü olarak da bilinen disleksi belirtileri, bazı harfleri tanımada güçlük çekme ve karıştırma, okumada gecikme, imla hataları ve çarpım tablosunda zorlanma gibi davranışlarla anlaşılabiliyor. Özgül öğrenme güçlüğü çeken bir kişinin zeka ile ilgili değil, algı ile ilgili sorun yaşadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Neriman Kilit, disleksi hastalarının mutlaka özel eğitim alması gerektiğini söyledi.

Haber 04-11-2021 14:04

İstanbullu Gelin'in Süreyya'sı Aslı Enver'in bilinmeyen hastalığı ortaya çıktı! Sevenlerini üzdü

Pek çok yapımda yer alan ve son olarak İstanbullu Gelin dizisinde canlandırdığı Süreyya karakteriyle bilinen başarılı oyuncu Aslı Enver'in bilinmeyen bir rahatsızlığı ortaya çıktı. Güzel oyuncunun hastalığı sevenlerini üzdü. İşte Aslı Enver ve diğer ünlü isimlerin hiç bilinmeyen hastalıkları...

Magazin 29-07-2021 11:44

Teknolojinin olumsuz etkilediği dislektik çocuklara hazırladığı kitap setiyle destek oluyor

Karabük'te özel öğrenme güçlüğü yaşayan dislektik çocukları teknolojinin olumsuz etkilerinden kurtarmak için mücadele eden sınıf öğretmeni Evren Özen Çavuşoğlu, hazırladığı 5 kitabıyla öğrencilerine dikkat, okuma, yazma, ritmik sayma ve matematik beceresi kazandırıyor - Çavuşoğlu: - "2009'dan sonra Türkiye'de ve dünyada dislektik olan çocukların sayısında artma görüldü çünkü dokunmatik tabletler, telefonlar hayatımıza girdi"

Yurthaber 22-07-2021 12:51

MasterChef yarışmacısının duygusal anları! Disleksi hastalığı nedir? İşte belirtileri...

TV8’in yüksek reytingleriyle bilinen yarışması MasterChef’te bugün Kağıt Kebabı rüzgarı esti. Üçlü düelloların devam ettiği yarışmada şefler büyük süre kaybı yaşayan yarışmacıları pek çok kez azarladı. Yarışan isimler arasında yer alan Disleksi hastası Ece Aysal ise, tabağı şefler tarafından tadılırken duygusal anlar yaşadı ve göz yaşlarına hakim olamadı.

Magazin 17-07-2021 01:27

Disleksi nedir? Disleksinin belirtileri neler? Disleksi nasıl tedavi edilir?

Okul çağındaki çocuklarda belirtilerin daha kolay anlaşıldığı Disleksi, bir zeka geriliği veya anlama güçlüğü değildir. Hatta disleksi bir hastalık bile değildir. Disleksi’nin tanımı öğrenme farklılığı olarak yapılır. Özellikle çocuk yaşlarda anlaması daha kolay olan Disleksi sahibi kişilerde, öğrenme güçlüğü olarak ortaya çıkar. Peki disleksinin belirtileri nelerdir? Disleksi neden olur?

Haber 02-07-2021 12:01

Disleksiyi yenen genç kız, su altı zenginliklerini keşfetmek için dalgıç oldu

Bir tür öğrenme bozukluğu olan disleksiyi geride bırakıp dalgıçlık yapan 20 yaşındaki Buse Bozhüyük : -"İlerdeki hedefim köpek balıklarıyla ilgili araştırma yapmak" - Uzman Psikolog Nazlı Yeşilağaç: - "Disleksi yaşayan bireylerin kendilerini kapatmak yerine, topluma açılıp bir şeyler yapabileceklerini göstermeleri gerek"

Yurthaber 01-07-2021 11:09

Yüzde 70'i genetik! Bu belirtiler varsa çocuğunuzda 'Disleksi' olabilir

Özgül Öğrenme Güçlüğü’nü dinleme, konuşma, okuma, yazma, mantık yürütme, problem çözme ya da matematik alanındaki yeteneklerin kullanımında güçlük yaşanması olarak tanımlayan Psikolog Namal, 'bu durum, aynı zamanda, bilgiyi depolaması, işlemlemesi ve bilgiyi kullanması konusunda da zorluk yaşamasına neden olmaktadır. Çoğunlukla ilköğretim 1.sınıf 2. Dönem tanı konmaktadır' diyerek ebeveynleri uyardı.

Kadin 27-10-2020 10:48

Maya Hawke disleksi olduğunu açıkladı

Uma Thurman ve Ethan Hawke'nin kızı Maya Hawke, disleksi (okuma ve öğrenme bozukluğu) olduğunu açıkladı. Hawke, bu yüzden çocukken zor zamanlar yaşadığını ve okumayı geç öğrendiği için okuldan atıldığını söyledi.

Magazin 08-09-2020 17:35

Aslı Enver'den disleksi açıklaması! 'Senaryo okurken...'

Bir süre önce adı eski basketbolcu Kerem Tunçeri ile aşk dedikodularına karışan oyuncu Aslı Enver sosyal medya hesabından takipçilerinin sorularını yanıtladı.

Magazin 02-05-2020 10:16

Aileler çok geç fark ediyor! Geç kaldıkça öğrenemediklerinin sayısı da artıyor

Toplumda çocuklarda yaygın şekilde görülen disleksi, çocuğun okul başarısını olumsuz şekilde etkiliyor. Disleksiye başka sorunların da eşlik edebileceğini belirten uzmanlar, erken tanı konusunun önemine işaret ediyor. Kimi zaman ailelerin öğrenme güçlüğünü geç fark ettiğine dikkat çeken uzmanlar tanıda geç kalındıkça çocuğun öğrenemediği şeylerin miktarının da arttığına vurgu yapıyor.

Kadin 11-11-2019 13:46

Radyo Televizyon Üst Kurulunda disleksi farkındalık etkinliği düzenlendi

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin: - "Disleksi erken fark edilince eğitimle çözülebilecek öğrenme güçlüğü"

Yurthaber 01-11-2019 15:25

Radyo Televizyon Üst Kurulunda disleksi farkındalık etkinliği düzenlendi

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin: - "Disleksi erken fark edilince eğitimle çözülebilecek öğrenme güçlüğü"

Haber 01-11-2019 15:24

Disleksi nedir, disleksi nasıl anlaşılır?

Toplumda öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan disleksi, doğuştan gelen bir sağlık sorunu olarak ortaya çıkıyor. Disleksi hastalığı, erkek çocuklarda kız çocuklarına göre daha fazla görülüyor. Hastalığın belirtilerinin dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, disleksi tanısının genelde ilköğretim döneminde konulduğuna dikkat çekiyor. Disleksi nedir, nasıl anlaşılır? Uzm. Dr. Emine Demirbaş Mynet okuyucuları için anlattı.

Trend 30-10-2019 09:43

Disleksiyi aşan genç, hayallerini çizgi filmlerde yaşatmak istiyor

Bir tür öğrenme bozukluğu olan disleksiyi aşarak Atılım Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünü burslu kazanan 20 yaşındaki Berkay Doğançay, dünyaca ünlü bir çizgi film yapımcısı olabilmenin hayalini kuruyor - Berkay Doğançay: - "Hiçbir şeye odaklanamıyordum, anlasam dahi başında duramıyordum. Tanı konulup tedavi başladıktan sonra sanki sihirli bir şekilde yapamadıklarımı yapabildiğimi fark ettim" - "Çok sevdiğim, takip ettiğim animasyonlar var ve o çizgi filmler benim için gayet ufuk açıcı. Aynısını yapıp insanlara bir şeyleri anlatmayı, onlar üzerinde etki yaratmayı istiyorum" - Anne Özlem Özle: - "Berkay çok azimli bir çocuk. Her şeyin üstüne üstüne gitti, zorlukların farkına vardı ve uğraştı. Bana bile umutsuz kaldığımda destekçi olmuştur"

Haber 26-10-2019 11:05

Disleksiyi aşan genç, hayallerini çizgi filmlerde yaşatmak istiyor

Bir tür öğrenme bozukluğu olan disleksiyi aşarak Atılım Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünü burslu kazanan 20 yaşındaki Berkay Doğançay, dünyaca ünlü bir çizgi film yapımcısı olabilmenin hayalini kuruyor - Berkay Doğançay: - "Hiçbir şeye odaklanamıyordum, anlasam dahi başında duramıyordum. Tanı konulup tedavi başladıktan sonra sanki sihirli bir şekilde yapamadıklarımı yapabildiğimi fark ettim" - "Çok sevdiğim, takip ettiğim animasyonlar var ve o çizgi filmler benim için gayet ufuk açıcı. Aynısını yapıp insanlara bir şeyleri anlatmayı, onlar üzerinde etki yaratmayı istiyorum" - Anne Özlem Özle: - "Berkay çok azimli bir çocuk. Her şeyin üstüne üstüne gitti, zorlukların farkına vardı ve uğraştı. Bana bile umutsuz kaldığımda destekçi olmuştur"

Yurthaber 26-10-2019 11:05

Anne ve babalar dikkat! Bu belirtiler çocuğunuzda varsa disleksi olabilir

Disleksi nedir, her geç konuşan çocuk disleksi midir? Özel Eğitim Öğretmeni ve Psikolog Mine Ağır, en sık karşılaşılan özel öğrenme güçlüklerinden biri olan disleksi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 06-08-2019 09:23

Disleksi hastası İkbal'in Kur'an aşkı

Zonguldak'ta yaşayan 14 yaşındaki disleksi hastası İkbal Adıyaman, hafızlık eğitimini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor - İkbal Adıyaman: - "İlk başta çok zorlandım, zamanla alıştım. İyi ki hafızlık eğitimine katılmışım" - İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı: - "İkbal gibi bir kardeşimizin hafızlığı bitirmesi, diğer hafızlık yapan öğrencilere büyük motivasyon sağlamış oldu. Başarmanın önünde hiçbir engelin olmadığını, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmayacağını diğer öğrencilerimize de göstermiş oldu" - Baba İbrahim Adıyaman: - "Bu tür rahatsızlığı olan çocuklarda diyalog kurmak, onları topluma kazandırmak çok kolay değil. Bazen üzüldük, bazen kızdık, bazen yorulduk, bazen küstük ama hiçbir zaman pes etmedik"

Haber 26-07-2019 11:20

Disleksi hastası İkbal'in Kur'an aşkı

Zonguldak'ta yaşayan 14 yaşındaki disleksi hastası İkbal Adıyaman, hafızlık eğitimini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor - İkbal Adıyaman: - "İlk başta çok zorlandım, zamanla alıştım. İyi ki hafızlık eğitimine katılmışım" - İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı: - "İkbal gibi bir kardeşimizin hafızlığı bitirmesi, diğer hafızlık yapan öğrencilere büyük motivasyon sağlamış oldu. Başarmanın önünde hiçbir engelin olmadığını, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmayacağını diğer öğrencilerimize de göstermiş oldu" - Baba İbrahim Adıyaman: - "Bu tür rahatsızlığı olan çocuklarda diyalog kurmak, onları topluma kazandırmak çok kolay değil. Bazen üzüldük, bazen kızdık, bazen yorulduk, bazen küstük ama hiçbir zaman pes etmedik"

Yurthaber 26-07-2019 11:19

Disleksi nedir? Disleksi belirtileri nelerdir?

Disleksi, çocuğun öğrenmesini olumsuz yönde etkileyen, bir zekâ sorunu olmamasına rağmen okuma yazma becerilerinin kazanımını engelleyen ya da zorlaştıran, nöropsikiyatrik gelişimsel bir sorundur. Disleksi genellikle çocuğun okula başlayıp okuma yazma öğrenmesiyle birlikte fark edilir. İşte disleksinin en belirgin belirtileri...

Trend 05-03-2019 11:26

Disleksi zihinsel bir yetersizlik değildir

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Atıf Tokar: "Disleksi zihinsel bir yetersizlik değildir. Ancak çocukların akademik başarılarını doğrudan etkilemesi sebebiyle erken dönemlerde sağlanacak eğitim desteği son derece önemlidir"

Haber 06-11-2018 15:07

Disleksi nedir? Disleksi nasıl anlaşılır? Disleksi belirtileri nelerdir?

Disleksi belirtileri ilk olarak okul öncesi dönemde görülmeye başlanıyor. Anne- babaların önemle üzerinde durması gereken disleksi belirtileri arasında kendini en kolay ele vereni okuma bozukluğu. Peki disleksi nedir? Disleksi belirtilerinin önceden fark edilmesi hastalığın seyrini nasıl etkiler? Disleksi tedavisi mümkün bir hastalık mıdır? İşte ebeveynlerin disleksi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 05-11-2018 15:36

Aslı Zen: 'Kızımın rahatsızlığını öğretmeni fark etti'

Söz yazarı ve şarkıcı Aslı Zen, teve2'de yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. Disleksi olan kızı hakkında konuşan Aslı Zen, "Kızımın rahatsızlığını 1'inci sınıfa başladığında İngilizce öğretmeni fark etti. Kızım baskı altında hissettiği için acısını bizden çıkartıyor." dedi.

Magazin 23-10-2018 19:41

Okuma sorunu olan çocukların eğitimi bireyselleştirilmeli

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Konrot: - "Okuma bozukluğu sorunlarından etkilenen her çocuğun ayrı ayrı değerlendirilerek, sonuçların belirlenmesi ve bireye uygun çözümlerin geliştirilmesi gerekmektedir. Yani, eğitim programları bireyselleştirilmelidir. Bireyselleştirilmiş eğitim programlarının oluşturulması için kurulan ekipte, alan uzmanlarının yanı sıra öğretmenlerin ve ailelerin de yer alması gerekir" - "Onlardan daha az yazılı ödev isteyin. Çünkü, disleksi sorunu olan çocuklarda okuma ile birlikte yazma ve yazılı ifade alanı da etkilenecektir. Ödevlerinizi kısa yönergelerle ve maddeler halinde 'şunu yap', 'sonra bunu yap' şeklinde sıralı olarak düzenleyin, yazılı olarak ya da bir bilgisayar yazıcı çıktısını defterine yapıştırarak verin" - "Disleksi sorunu olan bireyler, cümle bağlamı dışındaki tek sözcükleri telaffuz etmede daha çok zorlanırlar. Sözcükleri okuma becerileri zayıftır. Harfleme becerisi sorunludur. Dilin hece yapısını çözümlemede sorunlar gözlenebilir. Bu kişilerde yazılı sözcük becerileri, metin anlama ve sözel akıl yürütme gibi diğer üst düzey becerilerine göre daha yavaş gelişir" - "Uygun bir eğitim ve destek ile birey disleksi sorununa rağmen yaşamını kaliteli bir biçimde sürdürmenin yolları kazanabilir. Okuma becerilerinde de gelişmeler gösterebilir"

Haber 15-09-2018 11:35

Beşiktaş duvarları disleksi farkındalığı için grafitiyle süslendi

Beşiktaş duvarları "disleksi" farkındalığı için grafitiyle süslendi

Haber 17-04-2018 18:19

Beyin taramasıyla disleksiye erken teşhis

Araştırmacılar disleksinin, henüz okuma-yazma bilmeyen ana okulu çağındaki çocuklarda beyin taraması yoluyla tespit edilebileceğini ifade ediyor.

Haber 14-08-2013 13:30

Çocuklarda disleksi hastalığı

Özel öğrenim bozukluğu olarak adlandırılan "Disleksi" hastalığı, öğretmenler ve veliler tarafından zeka geriliği ile karıştırılıyor.

Haber 30-11-1999 00:00