Dogum Egzersizleri Haberleri

'Vaktim yok' artık bir mazeret değil! Günde sadece 5 dakikanızı ayırın... Aynaya baktığınızda çok şaşıracaksınız

Daha fit, daha ince ve daha kıvrımlı bir vücuda sahip olmak isteyen kadınların bir kısmı egzersiz yapmak için zaman bulamamaktan yakınıyor. Ama artık 'Vaktim yok' cümlesi egzersiz yapmamak ve daha fit bir vücuda kavuşmamak için bir mazeret değil. Günde sadece 5 dakika ayırarak vücudunuzun istediğiniz bölgesinde hayallerinizdeki görünüme kavuşmanız mümkün. Ancak elbette egzersizleri düzenli olarak yapmak önemli. İşte günde sadece 5 dakikayla sizi hayalinize ulaştıracak o egzersizler...

Kadin 2024-01-11 12:30:56

7 Çakra açma yöntemi: Çakra açma egzersizleri nelerdir?

Çakra Sanskritçe bir terim olup "çarka" veya "disk" anlamına gelir ve vücudunuzdaki yedi ana çakra yaşam enerjisinin akışını temsil eder. Çakra açma egzersizleri vücuttaki enerji merkezlerini dengelemek, blokajları gidermek ve içsel dengeyi sağlamak amacıyla kullanılan etkili uygulamalardır. Peki, çakra açma egzersizleri nelerdir, çakra nasıl açılır?

Haber 2023-09-29 09:52:52

Omurga eğiriliği belirtileri ve egzersizleri - Omurga eğriliği nasıl düzelir, hangi bölüm bakar?

Günümüzde pek çok insanın yaşam tarzı, çalışma koşulları ve fiziksel aktiviteleri, omurga sağlığını olumsuz etkileyebilecek faktörler içermektedir. Bu etkenlerin bir sonucu olarak omurga eğriliği, yaygın bir sorun haline gelmiştir. Omurga eğriliği, omurganın normalden sapmasıyla karakterize edilen bir durumdur ve genellikle ilerleyici bir süreç olarak ortaya çıkar.

Haber 2023-08-30 02:03:29

Skolyoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Skolyoz egzersizleri

Skolyoz omurganın yan yatışı veya eğrilikleri olarak bilinen bir ortopedik sorundur. Genellikle adolesan dönemlerde başlayan skolyoz, omurganın sağa veya sola doğru anormal bir eğrimesi ile karakterizedir. Bu eğrilik, kişinin omurgasında "S" veya "C" şeklinde görünen bir eğri oluşturabilir. Skolyozun erken teşhisi ve yönetimi önemlidir, çünkü tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar etkili olabilir.

Haber 2023-08-30 01:52:41

Diğer Haber Etiketleri

kayla egzersiz sağlıklı yaşam fit vücut çakralar nasıl açılır skolyoz skolyoz omurga eğriliği skolyoz belirtileri skolyoz dereceleri kreatin kreatin ne işe yarar kreatinin nedir yağ yakımını hızlandıran yiyecekler yağ yakımını hızlandırmak vücuttaki yağ yakımını hızlandıran yiyecekler kilo verme boyun ağrısı boyun ağrısına ne iyi gelir boyun ağrısı hangi bölüm boyun ağrısı için hangi bölüme gidilir boyun ağrısı için hangi doktora gidilir boyun ağrısına hangi bölüm bakar boyun tutulması boyun tutulmasına ne iyi gelir dambıl dumbell spor kardiyovasküler bacak hareketleri bacak inceltme bacak crossfit göbek eritme göbek eritme hareketleri göbek yağı kardiyo nedir evde egzersiz evde spor hareketleri karın kası evde egzersiz hareketleri sporcu beslenmesi sporcu beslenme programı direnç bandı direnç spor yapmak Fitness esneklik nedir fitness aletleri fitness salonu ayaklar sırt anne bebek gebe gebelik hamile hamilelik doğum normal doğum boy uzatma fizik tedavi fizik tedavi neye bakar zeka zeki Optik illüzyon araştırma kaplan görmek IQ testi plank bağ doku mon kegel kegel egzersizi Vajina vajinal mantar ABD Amerika Birleşik Devletleri Teksas müze tarihi eser 10 bin dolar bin dolar astım boyun düzleşmesi Diyarbakır nefes egzersizi varis Ağrı Beslenme Ve Diyetetik diyet Karaciğer‎ koronavirüs (Covid-19) Akciğer‎ köpek Ankara yağ yakma cilt bakımı bilgisayar Cinsel isteksizlik Cinsel sorunlar Judo Tayvan spor salonu Dil Ve Konuşma Terapisi diksiyon Honor bel ağrısı Model tiktok

Kreatin nedir? Kreatin nasıl kullanılır?

Kreatin, vücutta bulunan hücrelerin ve kasların enerji üretmesine yardımcı olduğu bilinen organik asittir. Vücutta üretilir ancak sentetik olarak da alınabilir. Doğal kreatin ihtiyacı kırmızı etten ve balıktan karşılanabilir. Genellikle sporcularda ve yaşlı insanlarda performansı ve kas kütlesini artırmak için kullanılır. Sporcuların ağırlık kaldırma ve yüksek performans gereken egzersizleri sırasında enerji üretimine yardımcı olur. Kreatin nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:25

Kilo vermeden yağ yakımı! Yağ nasıl yakılır?

Kilo verme süreci pek çok insan için zorlu bir hedef olabilir. Ancak kilo vermeden önce vücudunuzda bulunan yağ depolarını yakmak, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi destekleyen önemli bir adımdır. Yağ yakma, metabolizmanızı hızlandırarak ve enerji harcamanızı artırarak gerçekleşir. Bir haftada beş kilo verdiren diyetler ya da vücudunuzun kaldıramayacağı yoğunluktaki egzersizleri yapmadan, sizin için daha sağlıklı olacak şekilde yağ yakmak daha iyi olacaktır.

Haber 26-06-23 16:14

Boyun ağrısı nasıl geçer, boyun ağrısı için egzersizleri nelerdir? Boyun ağrısı neden olur, hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı günümüzde yaygın bir şikayet haline gelmiştir. Günlük yaşam aktivitelerinde yer alan uzun süreli bilgisayar kullanımı, yanlış duruş, stres, kas gerilimi ve travma gibi faktörler, boyun ağrısının ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir. Boyun ağrısı yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Ayrıca baş ağrısı, omuz sertliği ve kollarda uyuşma gibi eşlik eden semptomlar da görülebilir. Peki, boyun ağrısına ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 11:57

Boyun tutulması nasıl geçer, neden olur? Boyun tutulması egzersizleri ve evde çözüm yöntemleri nelerdir, ne iyi gelir?

Pek çok insanın en az bir kere başına gelen durumlardan biri boyun tutulmasıdır. Boyun tutulması bazen geçici olmakla birlikte daha ciddi hastalıkların da belirtisi olabilir. Bu tür tutulmalar kişiler için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bazı boyun tutulmaları alınacak birkaç basit önlemle geçerken bazıları daha uzun sürebilir. Peki, boyun tutulması nasıl geçer, evde çözüm yöntemleri ve egzersizler nelerdir?

Haber 25-05-23 09:22

Dambıl antrenmanı nasıl yapılır, ne işe yarar? Dambıl çalışmanın faydaları nelerdir, dambıl ile vücut geliştirilir mi?

Dambıl antrenmanı fitness dünyasında oldukça popüler olan ve ağırlık kaldırma egzersizleri yaparken kullanılan ekipmanlardan biridir. Dambıllar sporcuların evde veya spor salonlarında kendi başlarına yapabilecekleri birçok farklı egzersiz sunar. Dambılların avantajlarından biri kardiyo ve kuvvet antrenmanı gibi farklı hedefler için kullanılabilmeleridir. Peki, dambıl ile vücut geliştirilir mi, spora yeni başlayanlar kaç kg dambıl seçmeli?

Haber 08-05-23 14:04

Sadece kardiyo yaparak zayıflanır mı, kardiyonun yararları nelerdir? Zayıflamak için kardiyo önerileri nelerdir, ne sıklıkla kardiyo yapılmalıdır?

Kardiyovasküler egzersizler yani kardiyo egzersizleri, kalp ve dolaşım sistemi sağlığı için önerilen fiziksel aktivitelerdir. Ancak kardiyonun faydaları sadece kalp sağlığıyla sınırlı değildir. Düzenli kardiyo egzersizleri, metabolizmayı hızlandırarak ve vücuttaki yağ yakımını artırarak kilo vermeye de yardımcı olabilir. Peki, sadece kardiyo yapmak sağlıklı mı, ne sıklıkla kardiyo yapmak sağlıklı?

Haber 08-05-23 13:52

En etkili bacak egzersizleri nelerdir? Bacak kası geliştirmek için evde uygulanabilecek egzersizler

Bacak kası geliştirmek, spor ve fitness dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bacak kaslarınızın güçlü olması hem sağlıklı bir yaşam sürdürmeniz hem de spor performansınızı artırmanız için oldukça önemlidir. Bacak kaslarınızın güçlenmesiyle, daha fazla dayanıklılık, denge ve koordinasyon kazanabilirsiniz. Bacak kası geliştirmenin en büyük faydalarından biri daha fazla kalori yakarak yağ yakımını artırmaktır. Peki, bacak egzersizleri nasıl yapılır?

Haber 28-04-23 15:56

Yeni başlayanlar için crossfit nasıl olmalıdır? Crossfit nedir, nasıl yapılır, crossfit sakatlar mı?

Crossfit, yüksek yoğunluklu bir antrenman programıdır ve fitness dünyasında son yıllarda giderek popülerleşmektedir. Çeşitli egzersizleri birleştirerek yapılan bu program, dayanıklılık, güç, hız, çeviklik, esneklik, koordinasyon ve denge gibi temel fiziksel yetenekleri geliştirmeyi hedeflemektedir. Crossfit antrenmanları genellikle kısa süreli ve yoğun olmakla birlikte birçok farklı egzersiz türünü içerir. Peki, crossfit nasıl yapılır?

Haber 28-04-23 15:03

En iyi göbek eritme hareketleri nelerdir, göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek yağı eritme diyeti ve egzersizleri

Yoğun gündelik hayatta ve iş temposunda beslenmeye yeterince dikkat edilmediğinde yağlanma, kilo alma gibi sorunlar yaşanabiliyor. İnsanların genetik yapısına bağlı olarak fazla kilolar vücutların belirli bölgelerinde depolanıyor. Bu bölgelerden biri de göbek ve çevresi olarak göze çarpıyor. Fit bir görünüme sahip olmak için anahtar özelliklerden biri olan ince bel, düzenli egzersizler ve beslenme programları sayesinde ulaşılabilir bir sonuçtur.

Haber 10-04-23 14:52

Kardiyo nedir, ne işe yarar? Evde kardiyo yapmak için en pratik egzersizler ve başlangıç hareketleri

Kardiyo spor yapanlar için önemli egzersiz türlerinden biridir. Hem sağlıklı ve estetik bir bedene sahip olmak hem de fazla kilolardan kurtulmak için düzenli spor alışkanlığı edinilmesi şarttır. Kardiyo egzersizleri ile fazla yağlarınızdan kurtularak istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca hayatın her alanında sportif bir bedenle daha aktif yaşayabilirsiniz. Kardiyo ile günlük rutinlerin ve masa başı işlerin olumsuz etkilerinin önüne geçebilirsiniz.

Haber 10-04-23 14:52

En etkili ve pratik karın egzersizleri nelerdir, Spor yaparken beslenme nasıl olmalı? İşte evde yapabileceğiniz karın kası hareketleri

Estetik ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin ilk beklentilerinden biri sıkı bir karın bölgesine sahip olmaktır. Etkili egzersiz hareketleri ile fazla yağlardan kurtularak sağlığınıza kavuşurken iyi bir görünüm de elde edebilirsiniz. Karın ve bel çevresindeki yağları eritmek pek çok insan için zor görünebilir. Fakat düzenli çalışma programlarıyla bu yağlardan kurtulmak mümkündür.

Haber 10-04-23 14:51

Spor öncesi ve sonrası beslenme nasıl olmalı? Spordan önce ve sonra ne yemeli, kilo vermek için spordan sonra ne yenir ve içilir?

Hem profesyonel hem de amatör sporcuların ya da egzersizleri hayatının önemli bir yerine koyan insanların performanslarını daha da iyileştirmek adına pek çok arayışa girdiğini görmek mümkündür. Bu arayışlar arasında iyi bir beslenme, hedeflere daha kolay ulaşma adına da oldukça önem taşımaktadır. Hemen hemen herkesin kolaylıkla hayatına geçirebileceği bu beslenme düzeni için spor öncesi ve sonrası beslenme nasıl olmalıdır?

Haber 07-04-23 16:25

Direnç bandı nedir, ne işe yarar? Direnç bandı egzersizleri nasıl yapılır, kilo verdirir mi?

Spor yaparken vücut sağlığı ve performansını artırmak için birçok farklı ekipman kullanılır. Bu ekipmanlar sporcuların daha fazla kalori yakmalarını, kasları güçlendirmelerini, denge ve esnekliklerini geliştirmelerini sağlar. Spor ekipmanları farklı spor dallarına ve sporcuların ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Örneğin direnç bantları sporcuların kas güçlerini arttırmak, esnekliklerini geliştirmek ve vücutlarını şekillendirmek için kullandıkları egzersiz aracıdır.

Haber 30-03-23 17:04

Sporda esneklik ve mobilite nedir, neden önemlidir? Sporda esneklik çalışmanın faydaları nedir?

Esneklik bir kasın veya kas grubunun uzatılabilirliği veya esnekliği olarak tanımlanır. Mobilite ise bir eklem veya eklem grubunun hareket açıklığıdır. Bu iki faktör sporcuların hareketlerini daha verimli ve etkili hale getirmelerine yarar. Esneklik ve mobiliteyi artırmak için düzenli olarak germe ve esneme egzersizleri yapmak gerekir. Bu egzersizler kasların ve eklemlerin esnekliğini ve hareket açıklığını artırır.

Haber 28-03-23 17:43

Crossfit nedir, faydaları nelerdir, fitnessle farkı nedir? Crossfit antrenman hareketleri nelerdir?

Crossfit işlevsel fitness antrenmanları kardiyo egzersizleri, ağırlık kaldırma, vücut ağırlığı egzersizleri ve diğer çeşitli egzersizlerin bir kombinasyonunu içeren yüksek yoğunluklu bir antrenman programıdır. Ancak bilinenin aksine Crossfit sadece bir antrenman programından daha fazlasıdır. Aynı zamanda bir topluluk, bir yaşam tarzı ve bir felsefedir. Program zorlu egzersizlerle sınırlarınızı keşfetmenize ve kendinize meydan okumanıza olanak tanır.

Haber 28-03-23 17:41

Normal doğum egzersizleri nelerdir, bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapılabilir? Normal doğum egzersizlerine ne zaman başlanmalı?

Kadınlar normal doğum yapma kararı aldıktan sonra doğum hazırlıkları yapmaya başlarlar. Normal doğum egzersizleri, doğum sürecine hazırlık yapmak için çok önemlidir. Bu egzersizler doğum sırasında kasların güçlenmesine ve esnekliğin artmasına yardımcı olur. Ayrıca ağrıları azaltarak rahatlama sağlar. Normal doğuma hazırlığın bir parçası olan normal doğum egzersizlerine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Peki, normal doğum egzersizlerine ne zaman başlamak gerekir?

Kadin 17-03-23 16:51

En hızlı ve etkili bel inceltme egzersizleri nelerdir? Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bel inceltme hareketleri önerileri

Her insan sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak ister. Bunun için dengeli beslenme, verimli bir uyku ve tabii ki spor ilk sıralarda akla gelir. Formda bir vücut için etkili egzersiz programları oluşturarak çalışmak önemlidir. Bölgesel vücut çalışmaları da bu programların önemli bir kısmını oluşturur. Bel çevresi için etkili bel inceltme egzersizlerini uygulayarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Peki, simit bölgesini inceltmek için hangi egzersizler yapılabilir?

Haber 03-03-23 17:34

Kineziterapi egzersizleri nelerdir, ne işe yarar? Kineziterapi ile boy uzatılır mı?

Kişilerin doğdukları andan itibaren gelişimleri belirli bir yaşa kadar devam edebilir ve sonrasında durabilir. Kişinin boyunun uzunluğunu etkileyen en önemli faktörlerden birisi genetik yapısıdır. Genetik yapısının yanında beslenme, egzersizler ve hormonlar da kişinin boy uzunluğunu etkilemektedir. Özellikle ergenlik döneminde boy hızla uzamaktadır. Kişiler de bu dönemlerde boylarını uzatmak için çeşitli yöntemler denemektedir. Peki, kineziterapi egzersizlerinin faydaları nelerdir?

Haber 03-03-23 17:21

Resimdeki kaplanı sadece aşırı zekiler görebilir! İnsanların %2' si görebiliyor

Optik İllüzyonlar insanların dikkat dağınıklığını ölçmek için oldukça etkili testler arasında bulunuyor. Gün içerisinde yaşanılan stresten uzaklaşmak isteyenler optik illüzyon görsellerine bayılıyor. Optik illüzyonlarla basit IQ egzersizleri yapılıyor. Görselde yer alan kaplanı görebilenlerin çok zeki olduğu belirtiliyor.

Haber 30-11-22 14:44

Sırt yağlarına elveda deyin! Bu yöntemler yağları cayır cayır yakıyor

Sırt yağları diyabet, obezitenin habercisi olabiliyor. Pek sevilmeyen bir görüntü olan sırt yağlarından egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kurtulabilirsiniz. Sırt yağlarını yakmanız için yapmanız gereken egzersizleri haberimizde derledik.

Haber 03-11-22 13:16

TikTok’un sahte trendleri yüzünden cinsel organınızı perişan etmeyin

Bir jinekoloğa göre vajinayı güvenli ve etkili bir şekilde sıkılaştırmanın bazı yöntemleri var. Ancak TikTok gibi platformlarda, kaynağı güvenilmez ve uzmanlığı belirsiz kişilerin verdiği bazı yöntemler cinsel organınıza zarar verebilir. Evde kullanılan lazerler, çeşitli çubuklar, şifalı otlar ve jeller gibi vajina daraltma yöntemleri test edilmediği için kesinlikle güvenli değildir. Vajinanızı sıkılaştırmanın en güvenli yolu, pelvik tabanınızı güçlendiren Kegel egzersizleri yapmaktır.

Kadin 23-10-22 07:19

Kız arkadaşına kızdıktan sonra akılalmaz bir şey yaptı: Verdiği zararın yeri ise asla doldurulamaz!

Herhangi bir konuda çok öfkelendiğinizde ne yaparsınız? Asla doğru bir davranış olmasa da çevredeki eşyalara mı zarar verirsiniz, yoksa nefes egzersizleri yapıp bir köşede sakinleşmeye mi çalışırsınız? Sizi bilemeyiz ancak kız arkadaşına öfkelenen 21 yaşındaki Brian Hernandez'in kızgınlıkla verdiği zararın yeri pek doldurulamayacak.

Haber 03-06-22 18:03

Astıma ne iyi gelir? Astım tedavisi için evde ne yapılmalı?

Günlük yaşantıyı negatif etkileyen ve bazı egzersizleri yapmayı zorlaştırabilen astıma ne iyi gelir? Solunum yolu kaynaklı bir rahatsızlık olan astım belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Astımı hafifletmek için nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık gibi astım belirtilerine iyi gelen çözümleri bilmek gerekir. Astım tedavisi için nasıl bir yol izlenmelidir? Astım nasıl geçer, evde ne yapmak gerekir?

Kadin 31-05-22 14:38

Boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde tedavi mümkün mü, belirtileri neler?

Boyun düzleşmesi, artık birçok hastalık gibi erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Bununla birlikte sırt ağrısı, ellerde uyuşma, güç kaybı gibi boyun düzleşmesi belirtileri de ortaya çıkmaya başlıyor. Günlük yaşam konforunu azaltan ve dinmeyen ağrılara neden olan boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir mi? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde çözüm ve tedavi mümkün mü?

Kadin 24-05-22 17:16

Diyarbakır'da öğrenciler İlk Dersimiz Egzersiz projesiyle sınıfa zinde girecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında kent genelinde okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ilk derse girmeden beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde 15 dakika kültür fizik egzersizi yapacak - Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali: - "Öğrencilerimizin güne ve derse zinde ve mutlu başlamaları için etkinliğimizi uyguluyoruz. 17 ilçede 350 bin öğrencimiz aynı anda bu egzersizleri yaparak derse başlayacak"

Yurthaber 06-04-22 11:07

Bu nefes egzersizleri hayatınızı değiştirecek! Sadece 10 dakika ayırmanız yeterli

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren nefes alıp veriyoruz. Fakat günlük koşuşturmalardan dolayı nefesinizin değerini fark etmediğiniz zamanlar oluyor mu? Nefes egzersizleri yaparak stresten arınıp sakinleşmek ister misiniz? Nefes egzersizlerini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yazımız tam size göre!

Kadin 01-03-22 13:08

İnce ve sımsıkı bacaklar için spor salonlarına ihtiyacınız yok! İşte basit ama çok etkili bacak egzersizleri

Tüm vücudunuzun yükünü üstlenen bacaklarınızın hem çok güçlü hem de incecik ve sımsıkı olmasını istemez misiniz? Üstelik gayet basit birkaç egzersizle... Pandemi ile birlikte daha hareketsiz, eve kapalı bir yaşama adapte olmaya çalışırken ev ortamında bacaklarınızı inceltmek istiyorsanız bu egzersiz listesi tam size göre!

Kadin 28-02-22 15:47

Yuvarlak ve güzel bir kalçaya sahip olmak mı? İşte hayalinize giden 3 kestirme yol...

Kadın ya da erkek, herkes fit bir vücuda ve şekilli hatlara sahip olmak ister. Ancak genetik faktörler ve yanlış beslenme gibi sebepler, sizi hayalinizdeki vücut formundan uzaklaştırabilir. Dik ve yuvarlak bir kalçaya sahip olmak istiyorsanız kararlı olmak ve düzenli egzersiz yapmak da oldukça önemli. Kalça ve basenlerinizi forma sokacak egzersizleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kadin 28-02-22 15:47

Varisler kabusunuz olmasın! Varis tedaviniz için bu yöntemlerden yararlanırsanız...

Hem görünüm hem sağlık açısından ciddi sorunlara sebep olabilen varis; bacaklarda ağrıya, şişliğe, gece kramplarına ve kaşıntıya neden olabilir. Varis, sürekli ayakta duran kişilerde daha sık görülmekle birlikte hamilelikte kilo artışından ve hareketsiz yaşam biçiminden de kaynaklanabilir. Neyse ki varis tedavisine yardımcı olan bazı basit egzersizler var. Bu egzersizleri öğrenmeye ne dersiniz?

Kadin 24-02-22 13:57

Diz ağrıları kabusunuz olmasın! Bu egzersizleri düzenli olarak yaptığınızda...

Yoğun iş temposu, fazla hareket etmek ya da hareketsiz kalmak, yaşın ilerlemesi gibi birçok sebep; bacakları zamanla güçsüzleştirir ve diz ağrılarının başlamasına yol açar. Peki, birkaç basit egzersiz ile gününüzü zorlaştıran diz ağrılarını hafifletebileceğinizi biliyor musunuz?

Kadin 24-02-22 13:57

Dinmek bilmeyen boyun ağrılarına çözüm bulundu! Bu basit ama etkili egzersizlerle boyun ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz

Saatlerce masa başında oturmak, uzun süre telefon veya araba kullanmak gibi birçok faktör; boyun ağrılarına neden olabiliyor. Neyse ki günlük hareketlerinizi kısıtlayan ve işinizi zorlaştıran ağrılardan bazı yöntemler ile kurtulabilirsiniz. Evde veya iş yerinde kolayca yapabileceğiniz basit ama etkili egzersizleri beraber keşfetmeye ne dersiniz?

Kadin 15-02-22 17:20

Çiğ beslenme: Hem kilo vermeniz hem de ödem atmanız mümkün!

Kilo ve ödem sağlığımız için sorun yaratabiliyor. Fazla ödem şişkinliğe neden oluyor, yaşantımızı etkiliyor. Beslenme şeklini değiştirerek, uygun egzersizleri yaparak kilo ve ödemi çözmek mümkün. Her gün yeni diyetler ortaya çıkıyor. Bilinçsizce yapılan diyetler sağlığa zararlı olabiliyor. Yiyeceklerinizi çiğ olarak veya az pişirerek kilo ve ödem atmanız mümkün.

Haber 10-02-22 14:52

Koronavirüs geçirenlerin akciğerlerini güçlendiren nefes egzersizleri!

Koronavirüs sonrası akciğer yıpranmalarına karşı ciğerleri güçlendiren nefes egzersizleri büyük önem taşır. Covid-19 virüsü nedeniyle yıpranan akciğerleri güçlendirmek için uygulanması gereken nefes egzersizleri hakkında bilgi veren Fizyoterapist Çağıl Ertürk, akciğerleri güçlendiren nefes egzersizleri sayesinde sürecin daha kolay atlatılabileceğine dikkat çekti. Doğru nefes almanın yalnızca ciğerleri değil bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini söyleyen Ertürk'ün açıklamaları...

Haber 06-01-22 10:05

Ciğerlerinizi Covid'e hazırlayan nefes egzersizi! ''Donanımlı bir silah gibi''

Covid-19 virüsü dolayısıyla en çok yıpranan akciğerler için güçlendirici nefes egzersizlerini aktaran fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Doğru nefes egzersizleri sonrasında güçlenen ciğerlerimizle Covid virüsüne karşı daha hazırlıklı hale geliriz. Ayrıca güçlü ciğerler sizin muhtemel hastalık sürecinizi daha rahat atlatmanızı sağlar. Ciğerlerimizin fonksiyonel kapasitesini ne kadar kuvvetlendirirsek ona karşı elimizde donanımlı bir silah barındırmış oluruz” dedi.

Haber 06-01-22 09:17

Obez köpek Paşa'nın şaşırtan değişimi! 55 kilodan 24 kiloya düştü

Ankara'da 3 yıl önce aşırı kilosu nedeniyle veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedaviye alınan 'Golden Retriever' cinsi köpek 'Paşa', 30 kilo vererek 55 kilodan 24 kiloya düştü. Yapılan testlerin ardından egzersiz terapisi tedavisi uygulanan Paşa'ya, her gün koşu bandı ve engelli parkurunda yürüme egzersizleri yaptırıldı. Ayrıca dışarıda da yürüyüşe çıkarılan Paşa; elektro terapi yöntemleri, yüzme, fizik tedavi, rehabilitasyon tedavilerinden geçti.

Haber 19-12-21 11:55

Bu yöntemlerle kısa sürede yağ yakacaksınız! Evde yapabileceğiniz yağ yakma egzersizleri

Spor yapmak, güzel görünmenin yanında sağlıklı olmak için de uygulanan bir rutin. Ancak spor salonuna gidip bir türlü istediğiniz sonucu alamamaktan şikayetçiyseniz, bir de evde spor yapmayı deneyin! Hem kolayca yapılan hem de yağ yakımında etkili olan egzersiz hareketlerinin neler olduğunu biliyor musunuz? İşte detaylar...

Haber 19-11-21 15:23

Estetiğe ne gerek var? Sarkmalara ve kırışıklıklara veda etmeyi sağlayan anti-aging etkili yüz egzersizleri

Yaş aldıkça cildimiz sarkabiliyor. Bizi de bir bakım telaşı sarıyor. Olası sarkmaları geciktirmek ve daha genç bir cilde sahip olmak için pahalı kremlere para harcamaktan usanmış olabilirsiniz. Peki size kremlere para harcamadan evde yapabileceğiniz yüz egzersizleri ile sarkmaları önleyebileceğinizi söylesek? Bu yazımızda sarkmaları önleyen ve anti-aging etkili yüz egzersizlerini sizler için derledik.

Kadin 11-11-21 23:41

Bilgisayar başında çalışanlar için büyük uyarı! Kambur kalmamak için bunları uygulamalısınız...

Karantina günlerinin başlamasıyla birlikte hepimiz bilgisayarlara hapsolduk. Birçok iş yeri ve eğitim online ortama taşındı. Bu da bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmek anlamına geldi. Bilgisayar başında doğru pozisyon alınmadığı takdirde duruş bozuklukları meydana gelebilir. Neyse ki bunu önleyen bazı egzersizler var. Gelin, evde yapabileceğiniz bu egzersizleri inceleyelim.

Haber 26-10-21 07:46

Eşli katılım önemli! Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor

Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanan cinsel terapilerde ağırlıklı olarak ‘vajinismus’ ve ‘erken boşalma’ sorunları tedavi ediliyor. Her iki cinsel işlev bozukluğunun tedavisinde yüzde 90-95 oranlarına kadar olumlu sonuçlar alınabildiğini belirten uzmanlar, birkaç farklı cinsel sorun olması durumunda bile üstesinden gelinebildiğini ifade ediyor. Soruna yönelik birtakım ev egzersizleri veren uzmanlar, tedaviye eşli katılımı öneriyorlar.

Haber 05-09-21 09:40

Judo sınıfında 27 kez yere atılan 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Tayvan'da judo sınıfında 27 kez yere atılan 7 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Henüz ismi açıklanmayan çocuk, Nisan ayında judo egzersizleri sırasında hocası ve sınıfındaki başka biri tarafından yere atılması sonrası beyin kanaması geçirmişti. Komaya giren çocuk, yaşam destek cihazına bağlı olarak yaşatılıyordu.

Haber 30-06-21 12:01

Spor salonuna yüzlerce lira harcamadan karın kasları ile şov yapmak isteyenler için 9 muhteşem egzersiz

Dengeli beslenip düzenli egzersiz yaparak siz de yaz aylarına dümdüz ve kaslı bir karın görünümüyle girebilirsiniz. Peki; görenlerin gözlerini alamayacağı, sımsıkı karın kasları için hangi egzersizleri yapmalısınız? Bu yazımızda alt ve üst karın bölgenizi çalıştıracak egzersizleri inceliyoruz.

Kadin 18-06-21 11:06

Diksiyon nedir? Diksiyon alıştırması ve eğitimleri için yaş önemli mi?

Dış görünümümüz kadar konuşma şeklimiz de iş ve sosyal hayat için büyük önem taşır. Diksiyon ne kadar düzgün olursa karşımızdaki insanlarda bıraktığımız izlenim de ok adar iyi olur. Bu nedenle konuşurken diksiyonumuza dikkat etmemiz oldukça önemlidir. Kendimizi ifade yeteneğimizin düzgün olması için diksiyon eğitimi oldukça önemlidir ve kişilere büyük fayda sağlar. Spiker Ayşenur Yazıcı da diksiyon egzersizleri ve eğitiminin önemine vurgu yaparak konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 17-06-21 15:43

Evde göbek eritme egzersizleri ve karın sıkılaştırma hareketleri ile istediğiniz görünüme kavuşun!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte plaj kıyafetlerinin ortaya çıkması ve giydiklerimizin incelmesi daha kusursuz görünme arzusunu da beraberinde getiriyor. Bu noktada vücudumuzun en dikkat çeken noktaları arasında karın bölgesi geliyor. Karın sıkılaştırma ve göbek eritme egzersizlerinin daha çok önem kazandığı şu günlerde evde yapacağınız egzersizlerle görünümünüzü kusursuzlaştırabilirsiniz. Evde göbek eritme egzersizi ve karın sıkılaştırma için neler yapıldığını merak edenlere bazı tüyolar...

Haber 07-06-21 08:50

Honor Watch GS Pro'dan nefes egzersizleri özelliği

Honor Watch GS Pro'dan nefes egzersizleri özelliği

Yurthaber 07-04-21 12:00

Bel ağrısı egzersizleri ile 7 adımda sağlığınıza kavuşun!

Pandemi ile birlikte başlayan hareketsizlik bel ağrılarında da artış yaşanmasına neden oldu. Bel ağrısı nedenleri farklı sebeplerle ortaya çıkarken, konu uzmanı, egzersizlerle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Bel ağrılarının yüzde altmış nedeninin kas kaynaklı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil Koyuncu, yapılması gereken 7 egzersizle ilgili bilgi verdi.

Haber 05-04-21 13:52