Dogum Sonrasi Depresyon Nasil Tedavi Edilir Haberleri

Fobi neden olur? Fobi nasıl tedavi edilir?

Psikolojik rahatsızlıklar, genellikle bireylerin yaşamında travmatik olaylar, çocukluk dönemindeki olumsuz deneyimler veya aile geçmişi gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Örneğin şiddet, istismar, aile içi sorunlar gibi travmatik olaylar, kaygı bozuklukları, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Fobiler de bu doğrultuda ortaya çıkabilen bir durumdur.

Haber 2023-10-26 23:04:25

Distimi: Süregiden depresyon bozukluğu nedir ve nasıl tedavi edilir?

Zaman zaman üzgün ve mutsuz hissetmeniz doğaldır. Ancak uzun süredir üretkenlikten yoksun ve umutsuz bir şekilde günlük aktivitelere olan ilginizin azaldığını hissediyorsanız süregiden depresyon bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz!

Haber 2020-12-31 10:55:19

Kronik depresyon nasıl tedavi edilir?

Distimik bozukluk olarak da adlandırılan kronik depresyon, en az 2 yıl boyunca devam eden hafif depresif belirtilerle kendini gösteren bir psikolojik rahatsızlık durumudur. Peki kronik depresyon tedavisinde hangi yöntemlere başvurulur? İşte kronik depresyon ve kronik depresyon tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 2020-01-22 11:03:16

Her 4 kişiden birinde görülüyor! Tetikleyense...

Dünyada erken ölüme yol açan 10 hastalıktan 5’ini psikiyatrik rahatsızlıklar oluşturuyor. Büyük şehirlerde yaşayan ve aşırı stres barındıran işlerde çalışan insanlarda depresyon ve kaygı bozukluğu daha çok görülüyor. Peki, bu rahatsızlıkların çaresi nedir, ruh sağlığını olumsuz etkileyen faktörler nelerdir, ruh sağlığı nasıl tedavi edilir?

Trend 2019-10-08 11:22:25

Diğer Haber Etiketleri

Tiroit hastalığı belirtileri nelerdir? Hipotiroidi ve Hipertiroidi nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Sıcaklık değerlerindeki değişkenlik tiroit bezlerimizi de etkiliyor. Aslında ‘havadandır’ diye geçiştirdiğimiz sıcak basması, üşüme, kas ağrısı veya depresyon belirtileri tiroit hastalıklarının işareti olabilir. İşte tiroid bezi hastalıklarına yol açan etmenler, belirtileri ve tedavi yöntemleri.

Trend 27-02-19 10:33