Dukan Diyetinin Zararlari Haberleri

Dukan diyeti nedir, nasıl yapılır? Dukan diyetinini ilk haftası ne yenir?

Dukan diyeti beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan tarafından geliştirilen, protein temelli ve aşamalı bir kilo kaybı programını içeren bir diyet planıdır. Bu diyet, düşük kalorili ve düşük yağ içeren protein zengini gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesine dayanır ve dört farklı aşamadan oluşur.

Haber 2023-10-31 23:10:54

50 yaşındaki Hande Yener'in 1 haftada 4 kilo verdiren diyeti bakın nasılmış!

Çıkardığı şarkılar ve sahne tarzıyla çok konuşulan Hande Yener formda vücudu ile de dikkat çeken isimlerden biri. 50 yaşındaki ünlü ismin bir haftada 4 kilo veren diyetinin nasıl olduğu ortaya çıktı.

Magazin 2023-05-02 09:41:49

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 2023-03-07 09:07:59

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 2022-12-16 15:55:46

Su diyeti nedir, nasıl yapılır? 7 günde hızla kilo vermenizi sağlayacak su diyeti!

Su diyeti son dönemlerde popüler olmasıyla gündemde yer almaya başladı. Su diyeti gün içerisinde bol miktarda su ve sıvı içecek dışında herhangi bir besin alınmamasıyla yapılıyor. Fazla kilolarından şikayetçi olanların bir hafta içerisinde hızla kilo vermesine yardımcı olacak su diyetinin nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. Peki su diyeti nedir, nasıl uygulanır? Sizler için derledik.

Haber 22-07-22 00:47

Diyete sadık kalamayanların hayatını kurtaracak bir yöntem! Montignac diyetinin faydaları saymakla bitmiyor...

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam yüzünden zaman zaman kilo problemi yaşayabilirsiniz. Belli aralıklarla yapılan diyetler de insanları yasaklardan oluşan bir beslenme biçimine zorlar. Kısa süreli diyetlerden sonra başlayan irade kaybı, verilen kiloların tekrar geri alınmasıyla sonuçlanır. Peki kısıtlamalardan uzak ve hayat boyu uygulanabilecek bir diyet biçimi olduğunu biliyor musunuz?

Haber 22-10-21 15:02

Eskiden vegan olan TikToker’ın yeni çiğ organ diyeti şaşkınlık yarattı

‘EricaEatsOrgans’ isimli TikTok hesabıyla gündeme gelen Erica Dobeck, alışılmışın dışındaki diyetiyle sosyal medyada merak uyandırdı. Uzun yıllar boyunca vegan olduğunu açıklayan Dobeck, şimdilerde ise diyetinin bir parçası olarak çiğ organ yemeye başladığını söyledi.

Trend 28-09-21 15:22

Olmaz denileni başardı! Sadece patates yiyerek 1 yılda 53 kilo verdi

Ergenlik döneminden bu yana hep kilolu olduğundan söz eden Adrew Taylor, bu gidişe bir dur demek için kendi geliştirdiği diyetini uygulamaya başladı. Diyetisyene ve spor salonuna gitmekten kilo verme sürecini devam ettiren Taylor, tam 1 yılda 53 kilo verdi. Diyetinin en önemli sırrı ise sadece patates yemekti.

Trend 21-09-21 10:45

Protein diyeti nedir? Protein diyeti yapanlar zararlarına dikkat!

Karbonhidrat ve yağdan uzak durarak yapılan protein diyeti, hızlı kilo verdirdiği için tercih ediliyor. Ancak protein diyetinin zararları da saymakla bitmiyor. Kolesterol yükselmesine, böbrek hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına neden olan protein diyeti, kalıcı kilo kaybı sağlamamasıyla da biliniyor. Peki hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyet listesinde hangi yiyecekler yasaklı hangileri serbest olarak yer alıyor?

Haber 26-05-21 17:21

DASH diyeti nedir? İşte DASH diyetinde yenilecek yemekler

Birçok insan zayıflamak için farklı yöntemler ve farklı diyetler denemektedir. Bu diyetler kişiden kişiye değişiklik göstermekte ve diyeti seçerken kronik rahatsızlıklar göz önünde bulundurulmalıdır. DASH diyeti, yüksek tansiyon hastaları için tavsiye edilmektedir. DASH diyetinin felsefesinde hipertansiyonu önlemek olduğu için özellikle hipertansiyon sorunu çeken bireylerin zayıflarken bu diyetini uygulaması yerinde olacaktır. Peki DASH diyeti nedir? İşte DASH diyetinde yenilecek yemekler

Haber 30-03-21 16:30

Gaps diyetinin sağlığımız üzerindeki etkisi

Günümüzde GAPS diyetine dair birçok bilgi ve ön yargı bulunmaktadır. Peki, bu GAPS diyeti nedir? Vücudumuzda ne gibi değişikliklere yol açıp sağlığımızı nasıl etkilemektedir? Bağırsak sorunu yaşayan aynı zamanda psikolojik ve psikiyatrik sorunlar yaşayan bireylerin aynı zamanda otizmli kişiler üzerinde bu diyetin etkisini ve merak ettiklerinizi yazımızda inceleyelim!

Haber 30-12-20 13:57

Eser Yenenler şok diyetinin etkisini gördü! Eser Yenenler’in verdiği kilolar sosyal medyanın gündeminde!

“Çok Güzel Hareket Bunlar” programıyla ünlenen Eser Yenenler sonrasında yaptığı başarılı projeler ile Türk halkının takdirini kazanmayı başardı. TV 8 ekranlarına gelen Eser Yenenler Show (EYS) talk şovunu sunan ünlü sanatçı kendisi için yaptığı şişman şakalarıyla insanları gülümsetmeyi başarıyor. Şişman şakalarının sonrasında EYS programına “linç @(et)” bölümü koymaya karar veren Eser Yenenler sıkı bir diyete girdi.

Magazin 22-07-20 13:08

Gebelik diyetinde tek taraflı beslenmekten kaçının

Gebelik diyetinin kişisel sağlık kadar bebeğin sağlığı için önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı bir gebelik diyeti sayesinde bebeğin büyümesi ve gelişmesinin desteklenebileceğinin altını çizdi.

Haber 30-06-20 15:44

1 haftada 5 kilo verdiren Dukan Diyeti: Diyet listesi ve bilmeniz gerekenler

Dukan diyeti ilk olarak 2000'li yıllarda uygulanmaya başlandı. Dr. Pierre Dukan tarafından hazırlanan bu diyet, öyle popüler oldu ki günümüzde bile hala sıklıkla uygulanan diyetlerin başında geliyor.

Kadin 23-06-20 13:56

Detoks diyeti nedir, nasıl yapılır?

Detoks diyetinin amacı, tamamen doğal beslenerek vücudu zehirleyen toksin maddelerden arındırmak, beslenme dengesizliğinden dolayı oluşan vitamin ve mineral eksikliğini gidermek, işlenmiş gıda, kafein, alkol gibi metabolizmayı yavaşlatan gıdaları vücuttan uzaklaştırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektir.

Kadin 23-06-20 13:54

Dukan diyeti nedir, nasıl yapılır?

Dukan Diyeti, kilo yönetimi konusunda uzmanlaşmış Fransız bir pratisyen olan Dr. Pierre Dukan tarafından yaratılmıştır. Peki Dukan diyeti nedir?

Kadin 23-06-20 13:54

Dash diyeti nedir, nasıl yapılır?

Açılımı “Dietary Approaches to Stop Hypertension” olan DASH diyetinin Türkçe karşılığı “Hipertansiyonu Önlemek İçin Diyet Yaklaşımları” şeklindedir.

Kadin 23-06-20 13:54

Protein diyeti nedir, nasıl yapılır?

Protein diyetinin amacı kısa sürede kolay kilo kaybı sağlayabilmektir.

Kadin 23-06-20 13:54

Karbonhidrat diyeti nasıl yapılır?

Karbonhidrat diyetinin amacı doğal, sağlıklı ve işlem görmemiş gıdalarla beslenmektir.

Kadin 23-06-20 13:53

Antalya’da jandarmadan kaçak sigara denetimi

Antalya’da, Türkiye Duman Uygulaması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından denetlenen 256 işletmeye 26 bin 908 lira cezai işlem uygulandı.İl Jandarma Komutanlığı, Türkiye Dukan Uygulaması kapsamında kaçak sigara satışına yönelik 320 kişilik ekiple tüm ilçeleri kapsayacak şekilde denetim gerçekleştirdi.

Haber 29-01-20 19:48

GAPS Diyeti nedir? GAPS diyeti ile bağırsak floranızı yenileyin

GAPS diyeti bağırsak ve beyin/beden arasındaki ilişkiden doğan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. GAPS diyeti ile ilgili bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Nur Topçu, GAPS diyetinin GAPS tedavisinde nasıl bir rol üstlendiğini anlattı.

Haber 22-01-20 11:09

“Aralıklı oruç diyeti olumsuz yan etkilere yol açabilir

Aralıklı oruç diyetinin ömrü uzattığı, kanser, kalp ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği söylense de Dr.

Haber 11-01-20 12:26

“Aralıklı oruç diyeti olumsuz yan etkilere yol açabilir”

Aralıklı oruç diyetinin ömrü uzattığı, kanser, kalp ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği yönündeki söylemlerle ilgili Dr.

Haber 11-01-20 10:36

Aralıklı oruç nedir? Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti. Aralıklı oruç nedir, aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır gelin hep birlikte öğrenelim.

Yemek 31-12-19 12:05

Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti.Yüzyıllardır oruç tutma ibadetinin insanlar tarafından icra edildiğini belirten Hülya Çağatay Öke, “Oruç tutan fazla kilolu bireyler ya fazla kilo almaktan yakınırlar ya da kilo kaybederler ve mutlu olurlar” dedi..İF diyeti bilinen oruç tutma kurallarından farklı ve çeşitleri olduğunu dile getiren Hülya Çağatay Öke, açıklamasını şöyle sürdürdü;“8/16 metodu, örneğin her gün sabah 09:00 dan 17:00 ye kadar olan zaman diliminde beslenebilir, geriye kalan vakitlerde su, bitki çayı ve sade kahve dışında başka besin alımı yapamazsınız.

Yurthaber 31-12-19 11:09

Aralıklı oruç nedir, aralıklı oruç diyetinin sağlığa olan etkileri nelerdir?

ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, gün içinde 16-18 saat aç kalmanın (Aralıklı oruç diyeti) insan ömrünü uzatabileceğine işaret ediyor. "Aralıklı oruç nedir, sağlığa olan etkileri nelerdir?" açıklıyoruz.

Yemek 26-12-19 16:43

Pirinç diyeti nedir, pirinç diyeti nasıl yapılır?

Son zamanların popüler diyetlerinden biri haline gelen pirinç diyetinin tarihi aslında çok eskilere dayanıyor. Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem haline gelen pirinç diyetinin iddiası da büyük: Bir haftada 4 kilo verdirmek. Pirinç diyeti nedir, pirinç diyeti nasıl yapılır? İşte detayları...

Yemek 06-12-19 15:13

GAPS diyeti zayıflatır mı? GAPS diyeti hakkında merak edilenler

Son yılların en popüler diyeti olan GAPS diyetinin amacı, öncelikli olarak kilo verdirmek değil, bağırsak sağlığını desteklemek ve bağırsak duvarını onarmaktır. Otizm hastası oğlunu tedavi etmek isteyen bir doktorun ortaya koyduğu bu diyet hakkında Diyetisyen Müge Bozok, detaylı açıklamalarda bulundu. İşte GAPS diyeti hakkında merak edilenler ve cevapları.

Yemek 07-11-19 09:47

Diyetle verilen kiloyu korumanın şifreleri nelerdir? İşte kilo koruma yöntemi

Çok aç kalınarak yapılan diyetlerin tehlikelerine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kenan Yıldırım, kilo vermek kadar kilo koruma diyetinin de önemli olduğunun altını çiziyor.

Yemek 20-09-19 11:16

İddiası büyük: Bir haftada 7 kilo verdiren Türk kahvesi diyeti

Önemli yöresel içeceklerimizden biri olan Türk kahvesi, en güzel sohbetlerin en lezzetli eşlikçisidir. Lezzetinin ve sağlığımıza olan faydalarının yanı sıra şimdi de kilo verme üzerine etkilerinden bahsedeceğiz. Üstelik Türk kahvesi diyetinin iddiası büyük, bir haftada 7 kilo vermeyi vadediyor.

Yemek 10-09-19 10:33

Lübnan'da ekonomik durum çok kötü

Fransa'nın Lübnan Özel Temsilcisi Pierre Dukan: - "Lübnan'da ekonomik durum çok kötü. Ülkede 2020'den itibaren elektrik sektöründe fiyat tarifelerinin artırılmaya başlanması ve yolsuzlukla mücadelenin güçlendirilmesi zorunludur"

Haber 05-09-19 20:43

Sağlıklı bir yaşam doğru beslenmeden geçiyor

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verdi.Akdeniz diyetinin temel kaynağı olan zeytinyağının düzenli olarak tüketilmesinin insan sağlığı üzerinde çeşitli yararlar sağladığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, 5 gram yağ 45 kalori iken, 5 gram etin 12 kalori olduğunu belirtti.

Haber 27-08-19 09:00

Akdeniz diyetinin sağlığa olan faydaları nelerdir?

Doktorlar tarafından da önerilen bir diyet türü olan Akdeniz diyeti, sadece zayıflamak değil vücudun tüm sağlığını korumaya yardımcı olan bir beslenme modelidir. Akdeniz diyetinin önemli bir detayı olan zeytinyağını her gün içerek kendinizi birçok hastalığa karşı korumanız mümkün.

Yemek 22-08-19 10:44

Verilen kiloları geri aldırmadığı iddia ediliyor: 3 haftada 7 kilo verdiren aristo diyeti

Kilo vermek için uygulanan diyet türlerine bir yenisi daha eklendi; Aristo diyeti. İddiası ise çok büyük sevgili okur; hem 3 haftada 7 kilo verdiriyor hem de verilen kiloların geri alınmasına engel oluyor. İşte Aristo diyetinin detayları.

Yemek 26-07-19 09:40

Erisin gitsin fazlalıklar! 5 günde 3 kilo verdiren limon diyeti

Limon diyetini uygulayarak vücutta biriken toksinlerden arınıp kilo verebilirsiniz. Metabolizma hızını artıran bu narenciye, vücuttaki fazlalıkları yakmaya yardımcı olacak. İşte bol miktarda C vitamini içeren limon diyetinin detayları...

Yemek 05-07-19 09:10

Oruç diyeti diyabeti tetikleyebilir

Son günlerde giderek popülerleşen oruç diyetinin insan sağlığına olan etkilerini değerlendiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Damla Zeynep Bakmaz, bu diyetin kilo verdirirken diyabet ve pankreas rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini belirtti.

Yemek 26-06-19 11:39

“Oruç diyeti diyabeti tetikleyebilir”

Son günlerde giderek popülerleşen oruç diyetinin insan sağlığına olan etkilerini değerlendiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Damla Zeynep Bakmaz, bu diyetin kilo verdirirken diyabet ve pankreas rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini belirtti.

Haber 26-06-19 10:35

Akdeniz diyeti şeker hastalarına zihinsel fayda sağlıyor

Akdeniz diyetinin bir yararı daha ortaya çıktı. Son bir araştırmaya göre şeker hastalarının beyin sağlığı, Akdeniz diyetiyle gelişti.

Yemek 07-06-19 16:31

Akdeniz Diyeti Şeker Hastalarına Zihinsel Fayda Sağlıyor 

Akdeniz diyetinin bir yararı daha ortaya çıktı. Son bir araştırmaya göre şeker hastalarının beyin sağlığı Akdeniz diyetiyle gelişti.

Haber 06-06-19 21:05

3 haftada 10 kilo verdiren 8 saat diyeti

Aralıklı oruç diyetinin bir türü olan 8 saat diyeti, 'ne zaman' yediğinize dikkat etmeniz gerektiğinin üzerinde duran bir diyet biçimidir. Bu diyetin 8 saat içinde yemek yedikten sonra 16 saat boyunca aç kalarak zayıflattığı söylenir. 8 saat diyetini uygulayanlar 3 haftalık süreçte yaklaşık 10 kilo verdiklerini söylüyorlar. İşte 8 saat diyenin tüm detayları...

Yemek 28-05-19 09:30

Karaciğer dostu enginarın tam zamanı

Doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin yanı sıra yüksek antioksidan kapasitesine sahip enginarın, iftarda sofradan eksik edilmemesi öneriliyor - Akdeniz diyetinin vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan, karaciğer dostu enginar, pazar tezgahlarında tanesi 4-5 liradan satılıyor - BUÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur: - "Enginar, vücuttaki probiyotiğin; faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlıyor. Özellikle oruç nedeniyle vücudumuzun uzun süre besinsiz kalması ve daha sonra aldığımız gıdaların sindiriminin faydalı bakteriler tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı enginarı şiddetle tavsiye ediyoruz"

Haber 21-05-19 11:11

Karaciğer dostu enginarın tam zamanı

Doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin yanı sıra yüksek antioksidan kapasitesine sahip enginarın, iftarda sofradan eksik edilmemesi öneriliyor - Akdeniz diyetinin vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan, karaciğer dostu enginar, pazar tezgahlarında tanesi 4-5 liradan satılıyor - BUÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur: - "Enginar, vücuttaki probiyotiğin; faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlıyor. Özellikle oruç nedeniyle vücudumuzun uzun süre besinsiz kalması ve daha sonra aldığımız gıdaların sindiriminin faydalı bakteriler tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı enginarı şiddetle tavsiye ediyoruz"

Yurthaber 21-05-19 11:10

Iraklılar taşma seviyesine gelen Dukan Barajı'na akın etti

Iraklılar taşma seviyesine gelen Dukan Barajı'na akın etti

Haber 10-04-19 13:35

Irak’taki Dukan Barajı 31 yıl aradan sonra doldu

Irak’ta yaklaşık bir haftadır etkili olan şiddetli yağışlar Dukan Barajı’nı 31 yıl aradan sonra doldurdu.Irak’ı yaklaşık bir haftadır etkisi altına alan sağanak yağışlar 31 yıldır dolmayan Dukan Barajı’nı ağzına kadar doldurdu.

Haber 03-04-19 13:56

Aralıklı oruç diyeti meme kanserine karşı koruma sağlıyor!

Yeni yapılan araştırmalara göre 8 saat yemek yiyip 16 saat boyunca midenizi dinlendirme üzerine kurulu olan aralıklı oruç diyetinin meme kanserine karşı koruma sağladığı iddia ediliyor.

Kadin 01-04-19 10:23

Karatay beslenme planına göre 3 öğün nasıl beslenmeliyiz?

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından sınırları çizilen beslenme programı, diyet listesinden çok sağlıklı beslenmeyi hedefleyen bir yemek planıdır. Karatay diyetinin temelinde şeker ve karbonhidrat dışında, protein ağırlıklı doğal bir şekilde beslenme yatar. Siz de Canan Karatay beslenme programını uygulamak istiyorsanız bunun için hangi öğünlerde nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz.

Yemek 18-03-19 12:20

Dünyanın en sağlıklı ülkesi İspanya, Türkiye 51'inci sırada

Bloomberg tarafından hazırlanan En Sağlıklı Ülkeler Endeksi'nde, İspanya ilk sırada yer aldı. Türkiye ise 169 ülke arasında 3 basamak yükselerek 51. sırada yer aldı. Araştırmacılar, Akdeniz diyetinin yaşam süresine olumlu yansıdığını vurguluyor.

Finans 26-02-19 11:32

Dünyanın en sağlıklı ülkesi İspanya, Türkiye 51'inci sırada

Bloomberg tarafından hazırlanan En Sağlıklı Ülkeler Endeksi'nde, İspanya ilk sırada yer aldı. Türkiye ise 169 ülke arasında 3 basamak yükselerek 51. sırada yer aldı. Araştırmacılar, Akdeniz diyetinin yaşam süresine olumlu yansıdığını vurguluyor.

Haber 26-02-19 11:32

Haftada 5 kilo vermeyi garantiliyor: Lahana çorbası diyeti

Lahana çorbası diyetinin aslında önemli bir geçmişi var; Sacred Kalp Hastanesi diyeti olarak bilinen diyet, ciddi operasyonlara girecek olan hastalara ameliyat öncesi zayıflatma amacıyla yaptırılırdı çünkü bu diyet son derece hızlı bir şekilde kilo verdiriyordu. Geçmişi bu kadar sağlam olunca da halk arasında yayıldı ve lahana çorbası diyetinbi bugün birçok kişi uygulamaya devam etmekte. Bakalım lahana çorbası diyeti nasıl yapılıyormuş...

Yemek 24-10-18 11:01