Eglenceli Sporlar Haberleri

Hamilelik boyunca ağırlık kaldırdı! Doğan bebeğinin kasları görenleri şaşırtıyor

Anne adaylarının hamilelik boyunca yedikleri, içtikleri ve hissettikleri hem kendilerini hem de bebeklerini etkiliyor. Hamilelikte sağlıklı ve hafif tempolu sporlar yapmanın önemi olduğu belirtiliyor. Hamileyken ağırlık kaldıran sporcu bir annenin yeni doğan bebeğinin görüntüsü görenleri hayrete düşürüyor.

Kadin 2023-03-01 10:08:49

Uzun boy sanıldığı kadar iyi değilmiş! Boy uzunluğunuz 6 ölümcül hastalık riskini artırıyor

Uzun boy birçok kişinin övündüğü fiziksel özellikleri arasında yer alıyor. Çocukluktan itibaren daha uzun olabilmek adına çeşitli sporlar yapılıyor ve boy uzatacak gıdalar tüketiliyor. Ancak yapılan araştırmalarda boy uzunluğunun 6 ölümcül kanser riskini artırabileceği bulundu.

Haber 2023-01-18 16:08:39

Rahatlığı ve şıklığıyla sizi kendine bağlayacak en iyi Nike marka ayakkabılar

Spor ayakkabı sektörünün lideri olarak adlandırabileceğimiz Nike, her sezon göz kamaştıran yeni ayakkabılar üretmeye devam ediyor. Yürüyüş, koşu, tenis ve basketbol gibi sporlar ile günlük kullanıma uygun farklı modeller üreten ünlü markanın ayakkabıları; sağladığı konfor ile dillerden düşmüyor. Siz de kendinize yeni bir ayakkabı almak istiyorsanız Nike'ın birbirinden güzel modellerini keşfedebilirsiniz!

Haber 2022-11-10 13:33:55

Üniversitede araştırma konusu oldu! İkisinin aynı yaşta olduğuna kimse inanmıyor

Bursa'da aynı yaştaki iki esnaf yan yana geldiğinde kimse ikisinin de aynı yaşta olduğuna inanmıyor. Yaşıtlarından 20 yaş genç gösterdiği söylenen Enver Koç'un bu durumu Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nde araştırma konusu oldu. Koç, ''Yaptığım sporlar sayesinde sağlığıma kavuşup genç bir görünüme kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse aynı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar'' açıklamasında bulundu.

Haber 2022-09-24 10:57:59

Bakan Kasapoğlu, 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın İznik'teki tanıtımına katıldı

Kasapoğlu: "Göçebe Oyunları, milli kimliğimiz açısından, milli kimliğimizi inşa eden unsurlar açısından önemli bir özellik ve sadece Türk dünyasının değil, tüm insanlık açısından bir ortak birikim ve bunun yansıması ve tabii ki gelecek nesillere, yarınlara aktarılması gereken bir emanet" - "Dünden bugüne uzanan geleneksel sporlar 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda icra edilecek. Bu anlamda oluşturulacak mekanlarla, spor alanlarıyla programın ince detaylarıyla çok güzel organizasyonlarıyla, unutulmaz bir ev sahipliğine sahip olacak"

Yurthaber 06-09-22 15:54

Plaj güreşi 2024 Paris Olimpiyatları'na gösteri sporu olarak girebilir

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu: "Plaj güreşi 2024 Paris Olimpiyatları'nda belki de gösteri sporu olarak girecek. Olimpiyatlarda yarışacak ve gösterisi yapılan bütün sporlar, branşlar çok fazla gelişir. Bütün dikkatleri üzerine çeker, bu da çok önemli"

Yurthaber 05-06-22 11:58

Vurduğunuzun gol olmasını sağlayacak, en iyi futbol topu tavsiyeleri

Futbol, dünyada en çok oynanan sporlar arasında yer alır. Özellikle ülkemizde çok fazla oynanan ve seyredilen futbol maçları, çekişmeli spor müsabakaları haline gelir. Bu kadar sevilen futbolu kaliteli futbol toplarıyla oynamak, sporu daha profesyonel ve keyifli hale getirir. Arkadaş gruplarının bir araya gelmesiyle oynanan halı saha maçları, en çok tercih edilen hobiler arasında bulunur. Halı saha için en iyi futbol topu hangisi öğrenmek isteseniz yazının devamını mutlaka incelemelisiniz.

Haber 01-02-22 12:19

Kaymayan ve dayanıklı en iyi basketbol ayakkabısı modelleri

Sağlıklı bir yaşam için spor büyük bir önem taşır. Takım olarak oynanan sporlar ise hem sağlıklı kalmayı hem sosyalleşmeyi sağlar. Basketbol da bu sporlar arasında yer alan keyifli aktivitelerden biri. Ancak her sporda olduğu gibi basketbol oynarken de belirli özelliklere sahip ayakkabıları tercih etmeniz gerekir. Eğer siz de basketbol için kaliteli bir ayakkabı arayışındaysanız sizin için hazırladığımız listeyi incelemeye davetlisiniz!

Haber 25-01-22 14:52

Soğuk kış günlerinde bile yerinde duramayanlara outdoor sporlar için ürün önerileri

Kış geldi diye eve kapanmak yok! Deniz ve güneşi unutup karların üste atlamanın vakti geldi. Bembeyaz manzaraların hayalini kurup kış tatili planları yapanlar, outdoor sporları deneyimlerken ihtiyacınız olacak ve sizi sıcacık tutacak ürünleri bir araya getirdik. İhtiyacınız olan ürünleri seçip eksiklerinizi gidererek adrenalin ve maceranın keyfini çıkarın.

Kadin 06-12-21 14:40

Sizi olduğunuzdan bir beden ince gösterecek, en etkili toparlayıcı ürünler

Yaz aylarına yaklaşırken zorlayıcı sporlar ve nefsimizi var gücümüzle tuttuğumuz diyetler yaparak verdiğimiz kiloları kış aylarına girerken yavaş yavaş geri almaya başladığımız maalesef hepimizce bilinen bir gerçek. "Peki yok mu bu kiloları saklamanın kolay bir yolu?" diyorsanız, gelin sizi olduğunuzdan daha ince gösterecek, mucizevi şekilde toparlayıcı kadın giyim harikalarını birlikte keşfedelim.

Kadin 18-10-21 17:41

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çorum'da söyleşiye katıldı:

"Dünyanın en önemli, en ciddi geleneksel spor kuruluşu, Dünya Etnospor Konfederasyonu. UNESCO, Birleşmiş Milletlerin Habitat Kurumu ile yakın çalışmalarımız var. Avrupa'nın geleneksel sporlar kurumu ile diyaloglarımız başladı"

Yurthaber 13-10-21 20:23

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporlar, binicilik ve okçuluk tesisinin açılışını yaptı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporlar, binicilik ve okçuluk tesisinin açılışını yaptı

Yurthaber 18-09-21 16:31

Hangi spor, kaç kalori yaktırıyor?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hareketsiz geçen 1,5 yılda kilo almak kaçınılmaz oldu. Yeme alışkanlıklarını değiştiren süreçten dolayı kilo alan kişiler, havanın ısınmasıyla birlikte gelen enerjiyi de kullanarak istedikleri görünüme kavuşmak için spor yapmaya başladı. Yaz aylarında hareket alanının artmasını avantaja çevirmek isteyenler kilo verirken hangi sporları tercih ediyor dersiniz? İşte yaz aylarında pandemiye rağmen kilo vermenizi sağlayacak o sporlar ve yakacağınız kalori miktarları...

Haber 24-06-21 10:05

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için nasıl beslenilmelidir?

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için beslenme alışkanlıkları ve yapılan spor oldukça önemlidir. Kalsiyum kaynaklarını tüketmeyi rutine oturtmanın yanı sıra topuğa basılarak yapılan sporlar kemik ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçilmesini sağlar. İşte Uzman Diyetisyen Işın Sayın'dan kemik erimesi, eklemlerde oluşacak kireçlenme gibi hastalıkları önlemek için neler yapmalıyız sorusunun yanıtı...

Haber 10-06-21 08:14

Dolandırıcılık şokunu böyle atlatıyor! Engin Altan Düzyatan ve oğlunun yaptıklarına çok şaşıracaksınız

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, dolandırılmanın şokunu ailesiyle birlikte vakit geçirerek atıyor. Düzyatan, oğlu Emir'le birlikte adrenalin yüklü sporlar yapıyor.

Magazin 05-06-21 18:42

Down sendromlu yetim ve öksüz Selçuk, atlı cirit aşkıyla yaşama tutunuyor

Anne ve babasını 3 yıl önce kaybettiği için Erzurum'da ağabeyi ile yaşamını sürdüren 30 yaşındaki Selçuk Davulcu, korktuğu için yanaşamadığı atları şimdi bir sporcu gibi dörtnala koşturarak cirit atıyor - Türk Dünyası Geleneksel Sporlar Uzmanı Uğur Karcıoğlu: - "8 yıl önceki Selçuk ile bugün arasında dağlar kadar fark var ve özgüveni geldi. Topluma kendini kabul ettirebiliyor"

Yurthaber 09-04-21 11:09

Çanakkale Zaferi Anma Kupası Halter İl Birinciliği Tamamlandı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halter İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi Anma Kupası Büyükler Halter İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı.27 Mart 2021 tarihinde İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezi Halter Spor Salonunda düzenlenen müsabakalara 27 erkek 12 bayan olmak üzere 39 sporcu katıldı.Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş tarafından verildi.

Yurthaber 29-03-21 10:27

'Sağlamlaştırılmış' Apple Watch neler sunacak?

Çizilmeye ve 50 metreye kadar suya dayanıklı olan Apple Watch Series 6, yüzücüler, yürüyüşçüler ve diğer sporcular arasında şimdiden popüler. Bununla birlikte, Bloomberg’den Mark Gurman’a göre ekstrem sporlar ve hava koşulları için tasarlanmış daha sağlam bir sürüm bu aralar Apple’ın ajandasında.

Haber 29-03-21 09:17

Koronavirüs etkisi: E-spora ilgi arttı! Oyun oynayarak 10 bin TL kazanan var

Adana Elektronik Sporlar İl Temsilcisi Yusuf Genç, profesyonel anlamda oyun oynayan e-sporcuların aylık 4 bin ila 10 bin lira para kazandığını söyledi. Pandemiyle birlikte elektronik spora ilginin arttığını belirten Genç, "E-Spor o kadar kapsamlı bir iş haline geldi ki bu sporu profesyonel anlamda yapanlar için bir meslek kolu oluştu" dedi.

Trend 18-03-21 13:51

SAÜ’nün ilk büyük çaptaki E-Spor festivali başlıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Dijital Oyunculuk ve Elektronik Sporlar Öğrenci Topluluğu tarafından Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin desteğiyle SAÜ’nün ilk büyük çaptaki E-Spor Bahar Festivali 20-28 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.Festivalde bazı oyunların turnuvaları online olarak gerçekleşecek.

Yurthaber 17-03-21 11:34

Başkan Alkan’dan güreş branşına ziyaret

Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Arif Alkan, korona virüs tedbirleri kapsamında spor faaliyetlerini devam ettiren kulüp sporcularını ziyaret etti.Yunusemre Belediyespor Kulübü Başkanı Arif Alkan, Yunusemre Belediyespor Kulübü Bireysel Sporlar Koordinatörü Güliz Onater, Yunusemre Belediyespor Kulübü Kadın Lokalleri Sorumlusu Özlem Narinç, Yunusemre Belediyespor Kulübü Altyapı Futbol Takımları Sorumlusu Etem Salih Aytaş ve Yunusemre Belediyespor Sportif Direktörü Sedat Öngider ile birlikte korona virüs tedbirleri kapsamında spor faaliyetlerinin çalışma saatlerine uygun şekilde devam eden Yunusemre Belediyespor Kulübü ferdi güreş branşınının antrenmanını ziyaret etti.

Yurthaber 29-01-21 16:18

Blumia nedir? Bulimia nervoza tedavisi belirtilere göre mi belirleniyor?

Blumia, aşırı yeme davranışından sonra ortaya çıkan bir suçluluk, bunun ardından yemenin kilo almaya sebep olacağı korkusuyla telafi edici davranışların yapılmasıdır. Müshil kullanmak, kusmak, ağır sporlar yapmak bu davranışlara dahil edilebilir. Bu atakların 3 ay boyunca haftada 2 kez olması gerekir. Toplumda yaklaşık yüzde 1-2 oranında görülmektedir. Klinik ara formları çok fazladır ve çok yeni tanınan bir hastalıktır.

Haber 27-01-21 13:49

Başkan Arif Alkan’dan ferdi spor branşlarına ziyaret

Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Arif Alkan, korona virüs tedbirleri kapsamında spor faaliyetlerini devam ettiren kulüp sporcularını ziyaret etti.Yunusemre Belediyespor Kulübü Başkanı Arif Alkan, Yunusemre Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullah Can, Yunusemre Belediyespor Kulübü Kadın Lokalleri sorumlusu Özlem Narinç, Yunusemre Belediyespor Kulübü Altyapı Futbol Takımları Sorumlusu Etem Salih Aytaş ve Yunusemre Belediyespor Kulübü Bireysel Sporlar Koordinatörü Güliz Onater ile birlikte korona virüs tedbirleri kapsamında spor faaliyetlerinin çalışma saatlerine uygun şekilde devam eden Yunusemre Belediyespor Kulübü ferdi branşlarının antrenmanlarını ziyaret etti.

Yurthaber 26-01-21 15:40

Klasik sporlardan sıkıldıysanız bu liste tam size göre! Mantığın sınırlarını zorlayan birbirinden eğlenceli sporlar

Eski sporlardan bıktınız ve biraz sıra dışı bir şey mi arıyorsunuz? Deniz seviyesinden 5.000 metre yükseklikte gömleğinizi ütülemeye veya sınırlı bir süre ile yaklaşık 570 solucanı yerden uzaklaştırmaya ne dersiniz? Kulağa garip gelse de, her yıl dünyanın her yerinden yüzlerce insan bu sporların neşesini Dünya Şampiyonası'nda yarışmak ve yakalamak için bir araya geliyor. Sizler için geleneksel spor algılamalarına meydan okuyacak 10 tuhaf spor etkinliklerinin bir listesini hazırladık.

Trend 21-01-21 14:33

Aklınıza bile gelmezdi! Regl düzensizliğinin nedeni bu olabilir!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nadir Cömert, kadınların regl döneminde hafif sporlar yapmasının yaşanan krampları hafifleteceğini ancak fazla egzersizin adet düzenini bozabileceğini söyledi

Kadin 06-01-21 12:07

Hasankeyf su sporları ile bir başka güzel

Batman'ın tarihi yapılarının yeni Hasankeyf'e taşınmasıyla bölgede tekne turları, kano, dalış, tekne paraşütü gibi sporlar yapılmaya başlandı. Hasankeyf su sporları ile bir başka keyifli...

Trend 07-12-20 11:53

Ordu’da okullara spor malzemesi desteği sürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda spor faaliyetlerinin artırılması için spor malzemesi desteği devam ediyor.Okullarda spor faaliyetlerinin sürdürülmesi ve öğrencilerin sporlar daha çok bağdaşması adına sağlanan malzeme desteği devam ediyor.

Yurthaber 25-11-20 12:40

Gaziantep League of Legends Solo Q turnuvası ertelendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliği ile Gaziantep League of Legends Solo Q turnuvası için kayıtlar başlamıştı. Dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceği turnuva koronavirüs tedbirleri gereği ertelendi.

Trend 18-11-20 16:50

Büyükşehir, FIFA 2020 e-spor turnuvası için ödül töreni düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gençlerin sosyal aktivitelerini koruyucu önleyici tedbirler eşliğinde gerçekleştirebilmesi amacıyla hayata geçirilen FIFA 2020 E-Spor Turnuvası için ödül töreni düzenlendi.“Spor Dostu Kent” anlayışından hareketle Türkiye’de sportif faaliyetlerinin merkezi konumuna gelen Gaziantep için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde organize ettiği FIFA 2020 E-Spor Turnuvası’nda 455 kişi içerisinden derece alarak başarı sağlayan yarışmacılar için Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında ödül töreni gerçekleştirdi.

Yurthaber 19-10-20 14:32

Nilüfer’de adrenalin parkı kurulacak

Nilüfer Belediyesi, Gümüştepe Mahallesi’nde Karting Pisti’nin olduğu alanda bir adrenalin parkı kurmaya hazırlanıyor.Nilüfer Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı ikinci oturumunda gündeme gelen konu hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Orhaneli yolu üzerinde belediyeye ait alanda yap-işlet-devret modeliyle adrenalin parkı kurulacağını söyledi.İklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılında Avrupa Komisyonu İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak, kentteki karbondioksit oranını azaltmayı taahhüt ettiğini hatırlatan Başkan Erdem, bu nedenle Karting Pisti’nden vazgeçtiklerini ifade etti.2020 yılına kadar Nilüfer’de karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Nilüfer Belediyesi’nin bu hedefi yüzde 16,29 seviyesinde tutturduğunu ve çıtayı bir adım daha yükselterek 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Başkan Erdem, bu nedenle motorlu araçlarla yapılan sporlar yerine doğa sporlarına yöneldiklerini söyledi.

Yurthaber 14-10-20 10:45

’Nilüfer Gamefest’ e-spor tutkunlarını buluşturacak

Bilgisayar oyunlarına meraklı olanları internet ortamında buluşturacak olan Nilüfer Belediyesi “evde oyna” sloganıyla bir oyun festivali organize ediyor.Günümüzde çocuk ve gençlerin bilgisayar oyunlarına olan merakı salgın koşulları ile birleşince, internet ortamında organize edilen elektronik sporlar ve oyun festivalleri de yaygınlaşmaya başladı.

Yurthaber 29-09-20 10:46

“Fıfa 2020 turnuvası” başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “FIFA 2020 Turnuvası” başladı, yarışmacıların mücadelesi nefes kesti.“Spor Dostu Kent” anlayışından hareketle Türkiye’de önemli sportif faaliyetlerin merkezi konumuna gelen Gaziantep için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde pandemi sürecinde örnek oluşturacak bir etkinliğe imza atılarak 455 kişinin kayıt yaptırdığı “FIFA 2020 Turnuvası” start verdi.

Yurthaber 23-09-20 16:56

Atlı sporlar yeniden hayat buluyor

Manisa Atlı Spor Kulübü Başkan yardımcısı ve kulüp basın sözcüsü Haşim Çelik, Şehzadeler ilçesi Kuşlubahçe Mahallesinde 18 dönümlük alan üzerinde kurulu kulüpte eğitmenler tarafından unutulmaya yüz tutmuş ata sporlarından biri olan at biniciliğini tekrar hayata kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.Derneğin 2009 yılında kurulduğunu ancak faaliyet açısından son 10 yılda etkinlik yapılmadığını kaydeden kulüp basın sözcüsü Çelik, yapılan genel kurul sonrasında dernek yönetiminin değiştiğini ve bundan böyle derneğin aktif olarak birçok aktiviteye imza atacağını kaydetti.Atları rehabilite etmek için sahile götürüyorlarManisa Atlı Spor Kulübü bünyesinde 20 at bulunduğunu ifade eden Çelik, 18 dönümlük alan üzerinde atların fazla hareket edemediğini ve sahilde atların daha rahat ve özgürce koştuğunu belirterek “Atların rehabilitasyonunu sağlamak için 1,5 ay aralıklarla ve hava şartlarına göre İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak sahiline gidiyoruz.

Yurthaber 22-09-20 11:09

FIFA 2020 Turnuvası için geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu iş birliğinde düzenlenecek olan “FIFA 2020 Turnuvası” için kayıtlar başladı.

Yurthaber 01-09-20 12:19

Gençlik ve Spor Bakanı’ndan müjde: “Yalova su sporları merkezi olacak”

Yalova’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, kısa süre içerisinde yapılacak yatırımlarla Yalova’nın bir su sporlar merkezine dönüştürüleceğini dile getirdi.Yalova’daki spor tesisleri ve inşa çalışması devam eden 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda incelemelerde bulunmak üzere Yalova’ya gelen Kasapoğlu, Yalova Valiliği’ne gelişinde il protokolü tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yurthaber 22-08-20 15:56

İl Hıfzısıhha Kurulu açılacak olan halısahalar ile ilgili tedbirleri açıkladı

Kayseri İl Hıfzısıhha Kurulu, Korona virüsle mücadele kapsamında kapatılan halısahaların tekrar faaliyete geçmesiyle alınacak tedbirler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.Yapılan açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Korona virüs (Covid- 19) salgınının yayılmasına engel olmak amacıyla ilgi (a) Genelgemiz ile spor merkezlerinin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulması ve ilgi (b) Genelgemiz ile spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate gibi) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamaların geçici bir süreliğine devam etmesi kararlaştırılmıştı.

Yurthaber 12-08-20 16:05

Yaz sıcağında spor yaparken bu 6 hataya dikkat!

Yaz mevsimiyle beraber dış mekanlarda yapılan sporlar hayatımızda daha fazla yer almaya başladı. Açık havada gerçekleşen koşular, tenis maçları, bisiklet turları ve havuz sporları yaz aylarının vazgeçilmezlerinden oluyor. Ancak dikkat!

Haber 23-07-20 09:28

Ağrı’da Kütüphane ve Okuma Salonu projesi

Ağrı’nın Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı’nın korona virüs sürecini fırsata çevirerek hayata geçirdiği Kütüphane ve Okuma Salonu açılışı yapıldı.Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde daha önce Sanat Merkezi, Bireysel Sporlar Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Atletizm sahaları gibi asfalt, su deposu, cami taziye evi bakım onarımı gibi olağan hizmetler yapan Kaymakam Sarı, kendi tasarımı yada ikili ilişkileri sayesinde Eleşkirt’e kazandırdığı eserlere bir yenisi eklendi.Yaptığı yeni binaların yanı sıra, eski, metruk, kullanılmayan ama sağlam binaları dönüştürerek israfı önlemesi ve çok az kamu kaynağı kullanması ile tanınan Kaymakam Sarı, bu kez Eleşkirt merkezinde yer alan ve daha önce vakıf binası olarak kullanılan binayı kütüphaneye dönüştürerek bu alandaki büyük bir eksikliği giderdi.Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Sarı, "Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize kendilerini ifade edebilecekleri, özgüvenlerinin gelişeceği, hayallerini gerçekleştirmek için uğraş verecekleri yaşam alanları yaratmaya çalıştık.

Yurthaber 10-07-20 16:57

Atlı sporlar büyükşehirle şahlanıyor

Oğuzlardan günümüze ulaşan ve Türk kültürü olan Rahvan atçılığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 dönümlük alanda inşa edilen tesisle yeniden hayat buluyor.

Yurthaber 06-07-20 09:37

Karate Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Karate Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Karate Aday Hakem Kursu başarıyla tamamlandı.Karate İl Temsilciliğinin 2020 yılı faaliyet programında yer alan Karate Aday Hakem Kursu 06-08 Mart 2020 tarihleri arasında İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezi ve Atatürk Spor Salonunda yapıldı.Kayseri, Gaziantep, Isparta, Antalya, Rize, Elazığ, illerinden 18 Hakem adayın katıldığı kursta Federasyon Merkez Hakem Kurulundan İsmail Günay ve Musa Tepe eğitmen olarak katıldı.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, karate hakem kursuna katılımlarından dolayı kursiyerlere teşekkür ederek spor yaşamlarında başarılar diledi.

Yurthaber 09-03-20 14:23

Kayseride Muaythai Hakem Kursu yapıldı

Türkiye Muaythai Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği’nin 2020 faaliyet planlamasında yer alan Muaythai Aday Hakem kursu yoğun katılımla yapıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezi Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen kursa Türkiye Muaythai Federasyonu MHK Başkanı Hamit Durmaz ve profesyonel hakem kurulu başkan yardımcısı ve Kayseri il hakem kurulu başkanı Hüseyin Gazi Sönmez kurs eğitimcisi olarak katıldı.

Yurthaber 09-03-20 12:50

Kaymakam Sarı, metruk binayı bireysel sporlar merkezine çevirdi

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde Kaymakam Gülhani Ozan Sarı, yaptığı çalışmayla herkesi şaşırttı.

Yurthaber 07-03-20 10:41

Ekstrem sporcular, Ergan Dağı'nı dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor

Base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak ile yamaç paraşütü pilotu Ferdi Toy, Erzincan'daki Ergan Dağı'nın ekstrem sporlar için elverişliliğini test edip, burayı dünyaya tanıtmayı amaçlıyor - "Çılgın Türk" olarak bilinen Cengiz Koçak'ın, kayak merkezinde yamaç paraşütüyle havalanıp yaklaşık 500 metre yükseklikten kendini boşluğa bırakarak yaptığı wingsuit atlayışı nefes kesti - Yamaç paraşütü pilotu Toy: - "Serbest atlayışlar, paraşütle kayak gibi birçok şey yaptık. Çok daha büyük projeler bizi bekliyor. Yakında Ergan Dağı dünyaya duyurulacak"

Yurthaber 03-03-20 11:30

GüestGO! oyunseverleri başkentte buluşturdu

Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğunca düzenlenen "GüestGO!" etkinliğinde oyunseverler yeni içerikleri deneyimleme fırsatı bulurken, oyun ve film karakterlerinin tasarımlarını giyen yarışmacılar sayesinde renkli görüntüler ortaya çıktı - Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu Kurucusu Alişan Çağlar: - "Türkiye'de elektronik spor ve dijital oyunlar sektörü henüz emekleme aşamasında. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Türkiye e-Spor Federasyonumuzun özellikle üniversiteler ile daha çok iş birliği yapması gerekiyor"

Yurthaber 09-02-20 14:40

Satranç İl Birinciliği Sona Erdi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği 2019-2020 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kupası Kayseri Satranç İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.Ferdi Sporlar Merkezinde yapılan mücadelede doğru hamlelerle rakiplerini geçmek isteyen sporcuların birbirinden güzel maçlarına sahne oldu.Mücadeleler sonunda Muhammed Kaan Bacak birinci olarak, Türkiye Kupasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Birincisi olan Muhammed Kaan Bacak’ı tebrik ederek, katılacağı Türkiye Kupası müsabakalarında başarılar diledi.

Yurthaber 09-01-20 09:16

Okullar arası Gençler Dart İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2019-2020 sezonu Okullar Arası Gençler Dart İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı.İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezinde yapılan müsabakalara genç erkeklerde 26 okuldan 155 sporcu, genç kızlarda ise 25 okuldan 140 sporcu katıldı.Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda;Genç Erkeklerde; 1.

Yurthaber 06-01-20 11:35

Okullar arası Yıldız-Genç Halter il Birinciliği Tamamlandı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2019-2020 Sezonu Okullar arası Yıldız-Genç Halter İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı.24 Aralık 2019 tarihinde İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezinde Düzenlenen müsabakalara 13 okuldan 50 sporcu katıldı.

Yurthaber 31-12-19 12:12