Erken Menopoz Haberleri

Menopoz belirtileri - Menopoz nedir, erken menopoz neden olur?

Menopozla birlikte, bazı kadınlarda sıcak basmaları, terleme, uyku problemleri, cilt değişiklikleri ve ruh hali dalgalanmaları gibi semptomlar görülebilir. Menopoz, kadınların yaşamında önemli bir dönüm noktasıdır ve fiziksel ve duygusal açıdan bazı zorluklar getirebilir. Bu süreçte kadınların sağlıklı yaşam tarzı ve doktorun önerileriyle yakından ilgilenmesi, menopozun etkilerini hafifletmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Kadin 31-07-2023 16:36

Erken menopoza sebep oluyor! Menopoz sonrası felç riski duyanları ürkütüyor

Erken menopoz çağımızın en sık rastlanılan hastalığı. Yapılan bir araştırmaya göre, erken menopoza giren veya hormon replasman tedavisi görmeyen kadınların felç geçirme riski daha yüksek çıktı.

Kadin 15-03-2023 17:40

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 16-12-2022 15:55

Hormon bozukluklarına dikkat! Kansere neden olabiliyor

Kadınlar değişen yaşam şartları nedeniyle sıklıkla hormon bozuklukları yaşıyor. Hormon bozukluklarının tedavi edilmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar hormon bozuklukları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Kadin 04-07-2022 14:46

Menopoz hakkında tüm bilgiler! Erken menopozdan korunmak için...

Yaş arttıkça vücutta ve sağlıkta birçok değişiklik yaşanıyor. Bu değişiklikler arasında bulunan menopoz kadınlarda belirli bir yaştan sonra yaşanıyor. Menopoz süreci kadınlar için oldukça zorlu geçebiliyor. Bazı kadınlar menopoza çok daha erken giriyor. Erken menopozu önlemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Kadin 13-05-2022 14:10

Sigara kullananlar... Erken menopoza neden oluyor

Sigara kullanmak birçok sağlık sorununun oluşmasına yol açıyor. Kanser gibi çok ciddi hastalıklara neden olan sigara kullanımı erken menopoza da sebep oluyor. Uzmanlar 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun erken menopoz olduğunu söyleyen uzmanlar uyarıyor.

Kadin 02-03-2022 15:37

Her kadın yaşıyor! Menopoz döneminde nelere dikkat edilmeli?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, menopozun kadınların yaşam sürecinin doğal bir parçası olduğunu söyledi.

Kadin 15-10-2021 16:58

13 yaşında menopoza girdiği halde şu anda 2 çocuk annesi olan Claire Pape, sosyal medyadan ilham oluyor

Claire Pape, erken menopoz teşhisi konulan bütün kadınlara ilham olmak için sosyal medya hesabından kendi hikayesini paylaşıyor. Hayatı boyunca sadece bir kez regl olan ve henüz 13 yaşındayken menopoza giren Pape, çocuk sahibi olmayı çok istiyordu. Ancak 17 yaşında çocuk sahibi olamayacağını öğrendi. Pape, şimdi 43 yaşında ve 2 çocuk annesi.

Trend 21-09-2021 11:11

Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün mü?

Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.

Kadin 02-09-2021 11:29

Erken menepoz önlenebilir! İşte yapılması gerekenler

Kadınların yaşamlarında son derece önemli bir dönem olan menopozun erken yaşandığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, sigara kullanımının artması, beslenme hataları ve çevresel faktörlerin erken menopoz için zemin hazırladığına dikkat çekti. Yumurtalık işlevlerinin önceden belirlenmesinin kadının doğurganlığın korunması açısından çok önemi olduğunu hatırlatan Attar, konu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 09-06-2020 16:04

Erken menopozu engellemenin yolu düzenli cinsel ilişkiden geçiyor

Bilim insanlarına göre, düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek erken menopoza girme riskini azaltabilir. Buna göre haftada bir veya birden fazla kez cinsel ilişkiye girenlerin menopoza erken girme ihtimali yüzde 28 daha az.

Kadin 30-01-2020 09:37

Menopoz sonrası kanamalara dikkat

Kadın Hastalıkları-Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cazip Üstün, menopoz sonrası kanaması olan hastaların zaman kaybetmeksizin bir kadın hastalıkları ve kadın doğum uzmanına başvurması gerektiğini söyledi.

Trend 06-12-2019 11:31

'Sağlıklı yaşam' menopozu yavaşlatıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Niyazi Emre Turgut, erken menopoz riski olanların sağlıklı beslenme ile bu süreci yavaşlatabileceğine dikkat çekti.

Trend 05-11-2019 09:42

’’Erken menopoz sürecini yavaşlatmak mümkün’’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Niyazi Emre Turgut, iyi bir yaşam tarzı ile erken menopoz sürecinin yavaşlatılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Trend 04-11-2019 11:39

Menopoz ilaçları meme kanserini tetikler mi, erken menopoz riskini düşürmek için ne yapmak gerekir?

Menopoz bir kadının adetten kesilmesi olarak tanımlanıyor. Ülkemizde ortalama menopoz yaşı 48-49 olarak kabul ediliyor. Erken menopoz ise 40 yaşından önce adetin kesilmesi anlamına geliyor. Menopozun toplumda fazla bilinmemesi bu sürecin kadınlar arasında endişe verici bir dönemin başlangıcı olarak anılmasına yol açıyor.

Kadin 27-08-2019 10:26

Erken menopoz hastalık habercisi olabilir

Her kadının doğal bir süreç olarak yaşadığı menopoz beklendiği dönemin tersine daha erken geldiğinde bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.

Kadin 10-06-2019 13:38

Gece çalışan kadınların menopoza erken girme olasılıkları yüzde 9 daha fazla

Uyku hormonu melatonin yumurtalıkları, stres ve yorgunluk östrojene müdahale ederek erken menopozu tetikleyebilir. Erken menopoz, kalp hastalığı ve osteoporoz riskini artırabilir. Yapılan yeni bir çalışmaya göre gece vardiyasında çalışan kadınların menopoza erken girme olasılıkları yüzde 9 daha fazla olduğu açıklandı. Bu önemli çünkü menopaza giren genç kadınlar kardiyovasküler hastalık, osteoporoz riski taşır ve hatta hafıza problemleri yaşayabilirler.

Kadin 04-03-2019 10:17

Erken menopoz ve kemik sağlığı üzerindeki etkileri

Menopoz yumurtalık aktivitesinin sona ermesi olarak tanımlanan durumdur. Kadınlarda hayat süresinin yaklaşık üçte birini kapsamaktadır. Bu dönemde yumurta atılımının durması nedeni ile kendiliğinden gebelik oluşmaz ve yumurtalıklardan salınan hormon düzeyleri oldukça azalır.

Kadin 04-03-2019 10:05

Erken menopoz yaşayanlar hamile kalabilir mi?

Eski Yunanca’daki men (ay) ve pausis (sonlanma) kelimelerinden köken alan menopoz kelimesi yumurtalıkların aktivitesi yitirilmesi sonucunda adet kanamalarının kalıcı olarak sonlanması durumunu ifade eder. Menopoz dönemi DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü)' nün sınıflamasına göre üçe döneme ayrılmıştır. Premenopozal dönem, adet kanamalarının düzenli veya düzensiz olarak oluştuğu dönemdir.

Kadin 23-10-2018 17:42

Sigara erken menopoza yol açıyor

Sigara içen kadınların 45 yaştan önce menopoza girme ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi. Oslo Üniversitesinden Dr. Thea F. Mikkelsen ve ekibinin 59-60 yaş arasındaki 2,123 kadın arasında yaptığı araştırmada, sigara içenlerin erken menopoza girme olasılığının içmeyenlere oranla yüzde 59 daha fazla olduğu belirlendi.

Haber 20-07-2007 16:23

Kalp ve damar hastalıklarına karşı riskiniz

Uzmanlar uyarıyor, menopoz döneminde östrojen azalmasına bağlı olarak kalp damar hastalıklarının analizi yaparken sadece kolesterol seviyesinin ölçümüyle yetinmeyip, iyi kolesterolün aktifleşmesini taşınmasını sağlayan "Apo-A1", kötü huylu kolesterolün damar duvarına geçişini hızlandırarak damarlardaki hasarı artıran "homosistein" ve bağımsız risk faktörü olan "Lp(a)" düzeylerinin mutlaka tespit edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Haber 29-08-2006 00:59

Hangi kadın ne zaman menopoza girer?

Schering Alman İlaç tarafından Türk kadınlarının menopoza bakışı ve menopoz tedavi yöntemlerine yaklaşımlarını anlamak amacıyla 19 ilde 1007 kadın üzerinde gerçekleştirilen "Türk Kadınları ve Menopoz Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

Haber 21-05-2005 06:00

Erken menopozun nedenleri! Sigara ve yetersiz beslenme başı çekiyor

Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şenol Kalyoncu, sigara ve yetersiz beslenmenin menopozun erken başlamasını sağlayan önemli etkenler olduğunu belirterek, "Kadınlar sigara kullanmazlarsa daha geç menopoza girerler" dedi.

Haber 19-01-2005 10:55

Kanser korkusu tedaviyi bıraktırıyor

Kadınların kanser korkusu yüzünden menopoz tedavisinden kaçtıkları, buna karşılık kadınlık hormonu ostrojen azlığı nedeniyle kalp damar ve kemik erimesi hastalıkları ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Haber 09-07-2002 13:41

Menopozda AB standardının altındayız

Kadın Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Zehra Demir, Türkiye'deki kadınların 5 yaş önce menopoza girdiğini öne sürerek, "Türkiye'deki kadınların ortalama yaşamının 26 yılı menopozla geçiyor" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00