Gastrit Cesitleri Haberleri

Gastrit nedir, belirtileri nelerdir? Gastrit neden olur?

Midenin iç yüzeyini kaplayan mukoza tabakasının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan gastrit, günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Hafif ve kronik olabileceği gibi ani ve şiddetli ataklar şeklinde de ortaya çıkabilir. Gastrit mide duvarının hasar görmesiyle birlikte mide asidinin normalden daha fazla salgılanmasıyla başlar.

Haber 2023-11-23 15:02:02

Metpamid nedir? Metpamid nasıl kullanılır?

Mide bulantısı, çeşitli hastalıklara ya da fiziksel veya psikolojik durumlara bağlı olarak gerçekleşebilir. Gıda zehirlenmeleri, taşıt tutması, ishal, aşırı ağır ya da yağlı besinlerin tüketildiği zamanlarda, reflü ya da gastrit gibi rahatsızlıklar nedeni ile mide bulantısı hissedilebilir. Sık olarak kusmanın eşlik ettiği mide bulantısını engelleyebilmek için beyindeki bulantıyı engelleyecek olan kısma müdahale eden bazı ilaçlar kullanılabilir.

Haber 2023-09-16 00:13:45

Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı neden olur ve nasıl geçer?

Mide ağrısı birçok insanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen yaygın bir şikayettir. Sindirim sistemi sorunları, ülserler, enfeksiyonlar, gastrit veya stres gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Şiddetli ve rahatsız edici olabilen bu ağrı, hayat kalitesini düşürebilir. Neyse ki, doğru teşhis ve tedavi ile mide ağrısı hafifletilebilir. Bir uzmana başvurarak, ağrının nedenini belirleyebilir ve uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Haber 2023-06-29 19:08:12

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 2023-05-08 13:19:49

Anzer Balı faydaları nelerdir, hangi çiçeklerden yapılır? Anzer Balı ne işe yarar, özellikleri neler, neden değerlidir?

Anzer Balı, Türkiye'nin Rize ilindeki Anzer Yaylası'nda üretilen doğal bir baldır. Anzer Balı dünyanın en pahalı balları arasında yer alır ve yüksek antioksidan özellikleriyle ünlüdür. Yayla çiçeklerinden elde edilen bal, özel bir aroma ve tat profiline sahiptir. Anzer Balı doğal antibiyotik özellikleri sayesinde grip, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca mide ve bağırsak sağlığını destekleyerek hazımsızlık ve gastrit gibi problemleri de azaltır.

Haber 08-05-23 10:21

Bu sakız tam 2.500 TL! Fiyatı duyan inanamıyor: Boksörlerin de tercihi oldu

Kayseri’de sertliğiyle ve çene yapısına birçok faydasıyla bilinen kenger sakızının kilosu 2 bin 500 TL’den satılıyor. Tazeliğini 1,5 yıla kadar koruyan kenger sakızının yüz felci, migren ağrısı, kulak tıkanması, gastrit gibi rahatsızlıklara iyi geldiği ifade ediliyor.

Finans 02-01-23 13:58

Midenin en büyük düşmanı! Soğanı sakın bu şekilde yemeyin

Çoğu kişinin şikayet ettiği mide yanmasının en büyük nedeni yediklerimizdir. Özellikle sıklıkla mide yanması yaşayan kişilerin bazı besinlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Gastrit ve reflünün belirtileri benzerlik gösterse de bu ikisinin de en büyük belirtisi mide ekşimesidir. Özellikle Türk mutfağının en sevilen temel malzemesi soğanı bu şekilde yerseniz mide rahatsızlığınızı tetikleyecektir.

Haber 23-09-22 16:05

Reçel değil adeta ilaç: Kanser ve gastritin önüne geçen C vitamini deposu! Ahududu reçeli tarifi

Ahududu lezzetinin yanı sıra sağlıklı bir meyvedir. Antioksidan deposu olan ahududu, vücuttaki toksinlerin kolaylıkla atılmasını sağlar. Kanı temizler, ateş düşürücü etkisi vardır. Gastrit ve kanserin önüne geçer. Tam bir C vitamini deposu olan ahududuyu reçel olarak tüketebilirsiniz. Ahududu piştiği zaman etkisi iki katına çıkar. Pişirme sayesinde ahudududa bulunan fenoller iki katına çıkar. Ahududu reçeli ile kahvaltılarınızı tatlandırabilir ve sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Yemek 16-08-22 08:48

Gastrit ne demek? Gastrit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Gastrit kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Gastrit ne demektir?

Egitim 18-05-22 00:05

Canan Karatay, vücudun doğal ilacını verdi: Her gün aksatmadan...

Prof. Dr. Canan Karatay, verdiği doğal beslenme önerileri ile gündemden düşmüyor. Obezitenin ülkemizdeki bir numaralı düşmanı olan Canan Karatay, sağlıklı insanın kilolu olmaması gerektiğini vurguluyor. Hastalıklardan uzak durmak için doğal beslenmenin önemine her fırsatta değinen Karatay, bu sefer gastrit ve reflü gibi çok şikâyet edilen hastalıklarla ilgili öneride bulundu.

Haber 12-05-22 07:04

Bu belirtilere dikkat! Zehirlenmiş olabilirsiniz

Toplumda en yaygın şikayetlerden biri olan mide bulantısı, yemeği fazla kaçırmak, araç tutmaları, hoş olmayan koku ve görüntülere karşı tepki ya da üşütmek gibi daha masum nedenlerden kaynaklanabildiği gibi, ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Bulantı; ülser, mide bağırsak enfeksiyonları, ani başlayan gastrit, bağırsak tıkanıklığı, apandisit gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere stres, gebelik, vertigo, migren, tansiyon sorunları hatta beyin tümörüne işaret edebiliyor.

Haber 15-04-22 14:26

Bu kan grubunda daha sık görülüyor! Gastrit veya ülserdir deyip ihmal etmeyin!

Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor.

Haber 24-02-22 11:29

Mide yanması ile gastrit aynı şey değil! Bu besinleri yemezseniz acı çekmezsiniz

Halk arasında sıklıkla karıştırılan ve uzmana danışılmadan müdahale edilen gastrit ile reflü kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Reflü; asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesi iken gastrit ise mide zarı iltihabı türleri için ortak olarak kullanılan bir terimdir. İkisi arasındaki farkı bilmeli ve mide yanmasına sebep olan besinlere karşı dikkatli olmalısınız.

Haber 05-02-22 10:59

Soğuk hava mide ve bağırsak problemlerini artıyor

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral: -"Kışın sağlığımıza dikkat etmek ve üşütmemek gerekir. Yüzümüz, ayaklarımız ve ellerimiz soğuğa en çok maruz kalan yerlerimizdir. Bunun sonucunda midede ağrı, yanma, ekşime, gastrit ve reflü şikayetinde artma, karında gaz, ishal ve karın ağrısı oluşabilir"

Yurthaber 28-01-22 11:53

Birçok hastalığa iyi gelen kudret narı virüs ve bakterilere de karşı koyuyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit: - “Kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminlerine dair zengin bir içeriğe sahip. Ana etkisi vücudumuza giren enfeksiyon etkenlerini öldürmek olan doğal öldürücü kudret narı hücrelerimizi harekete geçirerek bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Birçok bakteri, virüs ve mantar türü üzerine direkt öldürücü etkisi olduğu bilinen kudret narı insülin direncini kırmasının yanı sıra gastrit, reflü ve ülser iyileşmesini hızlandırır”

Yurthaber 24-09-21 11:58

Akupunktur yöntemiyle gastrit ve reflü tedavisi mümkün!

Akupunktur pek çok hastalıkta olduğu gibi gastrit ve reflü tedavisinde de etkili sonuçlar vermektedir. Strese dayalı oluşabilen gastritte limbik sistemin düzenlenmesine yardımcı olarak etkili sonuç almayı sağlayan akupunktur, reflü tedavisinde de kullanılmaktadır. İşte reflünün gastrit ve reflü tedavisindeki etkisi...

Haber 16-06-21 08:40

Mide rahatsızlıklarına iyi gelen bitki çayları! Reflü ve gastrit hastaları dikkat

Doğanın şifa dağıtan bitkileri çay olarak tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Etkileriyle mucizevi sonuçlar elde etmeyi sağlayan bitki çayları mide rahatsızlıkları için yaygın şekilde kullanılsa da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bitki çayları bilinçsiz şekilde kullanıldığında bir takım rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka doktora ya da diyetisyene danışarak kullanmak gerekir.

Yemek 15-06-21 16:03

Mide kanseri nedenleri arasında gastrit de var! Mide kanserinden korunmak için bunlara dikkat

Dünyada ölümcül kanserler arasında 3. sırada olan mide kanseri, dünyada en çok görülen kanser türleri arasında ise 5. sırada bulunuyor. Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon, ülkemizde ise 12 bin kişiye mide kanseri teşhisi konulduğuna dikkat çeken uzmanlar, 700 bin kişinin de ölmesine neden olan bu hastalık için önlem almanın şart olduğunu söylüyor.

Haber 23-03-21 11:23

Gastrit nedir? Bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Bakın ne iyi gelir

Gastrit, midede asit salgılama özelliğindeki dokunun hasarıyla meydana gelir. Midede bir duvar vardır, mide duvarı 4-5 kattan oluşur. Bu katmanlarda mideyi koruyan bir denge vardır. Mide mukus denilen koruyucu bir bezle kaplıdır. Midedeki asit - baz dengesinde, mideye saldırı ön plandaysa, bu dokuda hasar meydana geldiyse gastrit adı verilir. Biraz daha derinse erozyon, biraz daha derinse ülserdir.

Haber 26-01-21 13:58

Gastrit nedir? Gastrit belirtileri nelerdir?

Günümüzde değişen yaşam koşulları ile beslenme alışkanlıkları da değişmeye başladı. Özellikle hazır gıdaların bilinçsizce tüketimi sebebiyle mide rahatsızlıklarına daha sık rastlanır oldu. Gastrit de bu bu rahatsızlıklardan biri. Peki gastrit belirtileri neler?

Haber 21-12-20 16:14

Kurban bayramını sağlıklı geçirmek bunlara dikkat

Kurban Bayramı süresince kırmızı et tüketiminin artmasından dolayı özellikle hipertansiyon, kalp ve diyabet hastaları ile ülser, reflü, gastrit gibi mide problemleri yaşayan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini belirten Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr.

Yurthaber 30-07-20 11:08

Gastrit : Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Gastrit, genellikle yanlış beslenme düzeni nedeni ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Eğer erken fark edilebilirse tedavisi mümkündür. Hastalığın nedeni bakteriyel enfeksiyonlardır.

Haber 24-06-20 10:19

Ramazan ayında mide rahatsızlıklarıyla başa çıkmanın yolu

Ramazan ayı ile birlikte gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarında ciddi artışlar gözlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalara yemek yemeden 5-10 dk önce ilaçlarını almaları gerektiği uyarısında bulundu. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Ergün, “İftarda ve sahurda yemek yedikten sonra hemen yatılmamalı” diyerek tercih edilmesi gereken besinlerle ilgili öneriler verdi.

Haber 04-05-20 15:34

Ramazanda mide rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi gerekenler

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı tüm bereketiyle geldi. Reflü, gastrit ya da ülseriniz varsa oruç tutarken mide problemleri yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Neden mi? Oruç süresince uzun saatler aç kaldığınız için mideniz fazla asit salgılamaya başlıyor ve bu durum midenizde yanma, kazınma, ekşime gibi sorunları ortaya çıkarıyor. Hatta ülseriniz varsa midenizin delinme riski ile bile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haber 01-05-20 15:06

Alkol ve tütün kullanımı mide hastalıklarına yol açabilir

Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Keskin: - "Alkol ve tütün kullanımı mide hastalıklarına yol açabilir. Mide iç yüzeyini kaplayan mukozanın iltihaplanması olarak tanımlanabilen gastrit, alkol, tütün, kimyasal maddeler ve bunun gibi tahriş edici ürünlerden ve beslenme tarzından kaynaklanabilir"

Yurthaber 04-11-19 15:03

Alkol ve tütün kullanımı mide hastalıklarına yol açabilir

Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Keskin: - "Alkol ve tütün kullanımı mide hastalıklarına yol açabilir. Mide iç yüzeyini kaplayan mukozanın iltihaplanması olarak tanımlanabilen gastrit, alkol, tütün, kimyasal maddeler ve bunun gibi tahriş edici ürünlerden ve beslenme tarzından kaynaklanabilir"

Finans 04-11-19 15:02

Çiğnemeden sarımsak yut tavsiyesine uyunca canından oluyordu

ÇİĞNEMEDEN yuttuğu bir diş sarımsak yemek borusunda takılı kalan Turan Pütün canından oluyordu Gastrit problemi nedeniyle, yakınlarının tavsiyesi üzerine bir diş sarımsağı çiğnemeden yutan 45 yaşındaki Turan Pütün, yediği ve içtiği her şeyi kusmaya başladı.

Haber 01-10-19 12:06

Çiğnemeden sarımsak yut tavsiyesine uyunca canından oluyordu

ÇİĞNEMEDEN yuttuğu bir diş sarımsak yemek borusunda takılı kalan Turan Pütün canından oluyordu Gastrit problemi nedeniyle, yakınlarının tavsiyesi üzerine bir diş sarımsağı çiğnemeden yutan 45 yaşındaki Turan Pütün, yediği ve içtiği her şeyi kusmaya başladı.

Haber 01-10-19 11:57

İSTANBUL - (ÖZEL) ÇİĞNEMEDEN SARIMSAK YUT TAVSİYESİNE UYUNCA CANINDAN OLUYORDU

ÇİĞNEMEDEN yuttuğu bir diş sarımsak yemek borusunda takılı kalan Turan Pütün canından oluyordu Gastrit problemi nedeniyle, yakınlarının tavsiyesi üzerine bir diş sarımsağı çiğnemeden yutan 45 yaşındaki Turan Pütün, yediği ve içtiği her şeyi kusmaya başladı.

Haber 01-10-19 11:52

Sakız çiğnemek reflüyü tetikliyor

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi'nden Dr. Erkan Koçyıldız: - "Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Gastrit ise mikroskobik iltihaplanmadır. Stres, sakız çiğnemek, aşırı yağlı yemek tüketimi reflüyü artırabilir" - "Genel olarak yağlı yiyecekler, reflüyü artıracağı için sakınmak gerekir. Sakız çiğnemek, hava yutulmasını artırarak reflüyü tetikler"

Finans 23-09-19 12:01

Ağızların tadını kaçıran reflü

Türkiye’de yaygın olarak görülen ve ağızların tadını kaçıran reflü hastalığı hayatı kabusa çevirebiliyor.Çoğu zaman gastrit hastalığı ile karıştırılan reflü ile ilgili açıklama yapan VM Medical Park Samsun Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğinden Uzm.

Haber 18-09-19 14:48

Aloe vera suyunun sağlığa olan mucize etkileri

Antik Mısır'da kadınların güzellik ve şifa amaçlı kullandığı aloe vera bitkisi, ülser, gastrit ve sindirim bozuklukları gibi problemlere ilaç olur. Siz de aloe vera suyundan faydalanarak şifa bulabilirsiniz.

Yemek 23-08-19 13:32

Stres ve alkol gastrit nedeni

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof.

Yurthaber 08-07-19 09:45

Gastrit ile ülserin belirtileri birbirine benziyor, endoskopik tetkik şart

Gastroenterolog Azmi Serin, çoğu kişinin midenin en sık görülen hastalıklarından gastrit ve ülseri birbiriyle karıştırdığını söyledi.

Haber 18-05-19 11:46

'Gastrit ve ülserde ayırıcı tanı için endoskopi şart'

GASTROENTEROLOG Azmi Serin, çoğu kişinin, midede en sık görülen hastalıklardan gastrit ve ülseri birbiriyle karıştırdığını söyledi.

Haber 18-05-19 10:41

Kronik hastalığı olanlar Ramazan'da nelere dikkat etmelidir? Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?

Ramazan ayında uzun süren açlık ve susuzluğun yol açabileceği sorunlara karşı kronik rahatsızlığı olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Ancak yanlış beslenme sonucu reflü ve gastrit sorunu yaşayan hastalar ile insülin direncinin kırılması gibi rahatsızlıklarda Ramazan ayı iyi bir fırsat bile olabiliyor.

Trend 09-05-19 10:03

Dünyanın en yaygın enfeksiyonuna nefes testi ile çözüm

Dünyada insanların yüzde 50'sinde, Türkiye'de ise yüzde 80'inde görülen ve mide ile oniki parmak bağırsakta birikerek iltihaba, ülsere ve tedavi edilmediğinde kansere yol açan dünyanın en yaygın enfeksiyonu helicobacter pylori, Erzurum'da nefes testiyle tespit edilerek tedaviye başlanıyor - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin: "DSÖ verilerine göre helicobacter pylori enfeksiyonu dünyada yüzde 50 oranında görülürken ülkemizde yaklaşık yüzde 70 ila 80 oranında insanlarda pozitif çıkıyor. Bu bakteri, pozitif çıkan hastaların yarısında mide ağrısı, şişkinlik, bulantı, kusma, gastrit, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserine neden olmaktadır" - Hastalardan Sebiha Koçak: "Üfleyerek nefes testi yaptırdım pozitif çıktı. İnşallah hastalığıma şifa bulurum"

Haber 09-12-18 12:08

Neröendokrin tümörler son 10 yılda artış gösterdi

Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayib Yalçın: - "Neröendokrin tümörler nadir kanser türlerindendir fakat son 10 yılda en çok artan tümörlerdir. Diğer kanserler dünyada azalırken, bu kanserlerde artış söz konusu. En yaygın kanserlerden birisi durumunda" - "Akciğer ve sindirim sistemini en çok etkileyen tümörlerdir. Bunlar iyi huylu astım, bronşit, tansiyon, bağırsak hastalığı, gastrit gibi günlük hayatta birçok kez karşılaşılan genel yakınmalarla bir arada olduğu zaman yıllarca tanısı gecikebiliyor. İlk semptomların ortaya çıkışından tanı konana kadar 8 yıllık bir süre geçtiği rapor edilmiş. Bir tarama testi yok. Bu nedenle şüphelenmezsen yakalayamazsın" - "Her alt tümör tipinde çok etkili ilaçlarımız söz konusu. Hastalığın ileri evresinde bile yeni ilaçların ortaya çıkmasıyla sağkalımda artış oluyor"

Haber 06-11-18 13:33

Günde ne kadar su içmeliyiz? Su içmeniz için 11 önemli neden

Özellikle yaz aylarında daha önemli hal alan su tüketimi sağlığınız için oldukça önemli. Gün içindeki yoğunluk sebebiyle çoğu zaman unutulan ve tüketilmeyen su yeterli derecede içildiğinde bedeniniz için pek çok fayda da sağlıyor. Peki günde ne kadar su içilmesi gerekiyor? İşte reflü ve gastrit tedavisinde dahi önemli olan su tüketimi ile ilgili bilmeniz gerekenler..

Haber 06-07-18 09:35

Gastrit belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Sağlıksız beslenmenin bir sonucu olan gastrit genelde yetişkinlerde görülür ve hastalığa sebep olan birden fazla etken mevcuttur. Gastrit belirtileri doğru şekilde gözlenip erken tedavi gerçekleştirilirse hastalıktan kurtulmak daha kolay olur.

Kadin 07-06-18 17:37

bahar Aylarında Mide Hastalıkları Artıyor

Peptik ülser, gastrit ve gastroözofageal reflü gibi mide hastalıklarının özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi geçiş...

Yurthaber 07-05-18 16:50

Cennetin Asâsı: Aloe Vera Suyunun Mucize Etkisi

Vücuttaki birçok sorun için kullanılan aloe veranın en bilinen yararları ülser, akne, gastrit, sindirim bozuklukları gibi rahatsızlıklardaki etkisidir. Antik Mısır'daki kadınların güzelleşmek için kullandığı bir bitkidir.

Yemek 25-07-17 16:21

Gastrit Ve Ülser Hastalarını Rahat Nefes Aldıracak Beslenme Tavsiyeleri

Kahveden uzak durması gereken gastrit ve ülser hastaları, bundan sonra güne özledikleri o kahve keyfiyle başlayabilir.

Yemek 28-04-17 00:53

İhmal Edilen Gastrit Ciddi Hastalıklara Neden Olabilir

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Remzi Beştaş, midede yanma, ağrı ve şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterebilen gastritin,...

Yurthaber 21-02-17 12:50

Dünyanın Yarısı Helikobakter Riskiyle Karşı Karşıya

Uzmanlar, dünya nüfusunun yarısını tehdit eden ve gastrit, ülser, sindirim güçlüğü gibi tedavisi uzun süren...

Yurthaber 21-08-16 10:03

Gece Yatmadan Önce İçilen Süte Dikkat

Dr. Atilla Bektaş, son yıllarda yapılan araştırmalarda yoğurtun; peptik ülser, gastrit üzerindeki iyileştirici etkisinin ortaya...

Yurthaber 14-06-16 12:57

Reflü Hastaları Oruç Tutabilir

İzmir Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Vedat Göral, reflü ve gastrit hastalarının oruç tutabileceğini söyledi....

Yurthaber 07-06-16 11:57

Gastrite İyi Gelen Yiyecekler

Mide zarında iltihap oluşması sonucu meydana gelen gastrit, Helicobacter pylori adı verilen ve mide üzerinde zararlı etkiler gösteren bakteri nedeni ile gelişmektedir.

Yemek 03-04-16 17:17

Çabuk Yemek Gastrit’e Neden Olabiliyor

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Kayahan, sindirim sistemi denildiğinde ilk akla gelen rahatsızlıklardan birisinin gastrit...

Yurthaber 25-06-15 11:06