Gebeligin 10 Haftasinda Beslenme Haberleri

Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu!

Ramazan ayı, birçok kişi için kilo verme hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olabilir. Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu bulunuyor. Bu ipuçları, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte etkili kilo kaybını teşvik eder. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bu ipuçlarını takip ederek, Ramazan ayı boyunca istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kadin 2024-03-11 10:40:29

İşe, okula yemeğinizi evden götürenler için kullanışlı ve pratik yemek taşıma kapları

Günümüzün hızlı tempolu yaşamında dengeli beslenmek her zamankinden daha önemli hale geldi. İşe veya okula giderken sağlıklı atıştırmalıklarınızı yanınızda taşımak genellikle zor olsa da saklama kapları dengeli beslenmeyi sürdürmek için mükemmel bir çözüm sunuyor. Biz de sizler için farklı tasarım ve özelliklere sahip birbirinden pratik ve kullanışlı beslenme kaplarını derledik. Hadi, sağlıklı beslenmeyi kolaylaştırmanın yanında çevre dostu bir seçenek sunan 10 beslenme kabına birlikte bakalım.

Yemek 2024-02-08 18:54:23

Sabah aç karna tüketildiğinde cayır cayır yağ yakıyor! '1 ayda 10 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif'

Kişilerin kilo verme süreçlerinde deneyimledikleri yöntemler ve elde ettikleri sonuçlar daima ilgi çeki oluyor. Özellikle sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konularında bilgi edinmek isteyenler için bu tarz içerikler oldukça değerlidir. Diyetisyen Hatice Nur Ege '1 ayda 10 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif' başlığı altında cayır cayır yağ yakan o karışımı paylaştı.

Kadin 2024-02-07 16:07:39

Lezzetiyle damak çatlatan vegan çikolatalar

Vegan beslenme tarzını benimsemek hem sağlık hem de çevresel bilinç açısından önemli. Vegan beslenme tarzını benimseyenler için tatlı krizleriyle başa çıkması bazen zor olabiliyor. Vegan tatlı, çikolata seçenekleri bulmak bir külfet haline gelse de endişelenmeyin çünkü karamelliden naneliye, vişneliden kakao parçacıklıya farklı tatlarıyla damakları şenlendiren 10 muhteşem vegan çikolatayı sizler için seçtik. Tadına doyum olmayan çikolataların yer aldığı seçkimize gelin bir göz atalım.

Yemek 2024-01-07 15:33:31

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-23 11:03

Hatay’da yaklaşık 10 bin depremzede ’can dost’ mama desteği bekliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkımı yaptığı Hatay’da, evcil yada sahipsiz hayvanların beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi için acil destek istendi.

Yurthaber 19-05-23 10:54

Ramazan ayında en sık yapılan 10 hata! Yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

Ramazan ayında beslenmenin değişmesiyle birlikte sağlık konusundan çeşitli problemler yaşanabiliyor. Her sene iftarda ve sahurda doğru beslenme üzerine çeşitli tavsiyeler veriliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar sağlığı büyük ölçüde tehdit edebiliyor. Beslenme uzmanı ramazan ayında en sık yapılan beslenme hatalarını paylaştı.

Haber 28-03-23 14:35

Sağlıklı bir ramazan için bu önerilere dikkat! 'Aşırı yiyeceklerden kaçının, iftarla sahur arasında 10 bardak su için'

On bir ayın sultanı ramazan ayı bu yıl 23 Mart'ta başlıyor. Oruç tutacak olan vatandaşlar, 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkacaklar. Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Gençyürek Yılmaz'dan sağlıklı bir ramazan için öneriler geldi. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Haber 21-03-23 12:22

Botoks yaptırmaya gerek yok! İşte 10 sene genç gösteren mucizevi bitkinin faydaları...

Yaş ilerledikçe cilt sıkılığını kaybetse de kaçınılmaz bir son olan yaşlanmayı yavaşlatmak için birçok yol bulunuyor. Sağlıklı yaşam, beslenme, egzersiz daha genç görünüme neden oluyor. Bunun yanı sıra mucizevi bitkiler sayesinde de 10 yaş daha genç bir görünüm elde etmek mümkün! İşte detaylar...

Kadin 11-03-23 12:51

Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları

Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor.

Haber 11-02-23 17:12

Vücudunuz zehir dolu olabilir: Kötü ağız kokusunun tek nedeni diş sağlığı değil!

Ağız kokusu, vücutta olağandışı damar şişmesi karaciğer toksisitesinin gizli belirtileri olabileceği belirtiliyor. Dünya çapında gizli bir sağlık sorunu olarak yükselişe geçen karaciğer sorunlarının 10 kişiden birini etkilediği tahmin ediliyor. Aşırı alkol kullanımı karaciğer yetmezliğinin önde gelen nedenlerinden biri olsa da sağlıksız beslenme de nedenlerinden biri olabilir.

Haber 28-10-22 16:36

Okullar Açıldı! Çocuğunuzun Beslenme Çantası İçin 10 Pratik Tarif

Keyifli bir yaz tatilinin ardından çocukların merakla beklediği okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Okulların açılış zamanı yaklaşırken, çocuklar kadar ebeveynler de belirli bir hazırlığın içerisine giriyor. Çocukların temel okul ihtiyaçlarının yanı sıra, beslenme çantası için hazırlanması gereken gıdalar hakkında ebeveynler tarafından kapsamlı bir araştırma yapılıyor. Bu noktada içiniz rahat olsun. Çocuğunuzun beslenme çantası için birçok farklı sağlıklı gıda alternatifi bulunuyor!

Haber 14-09-22 10:12

Daha zehirlisi yok: Ölüm saçıyorlar! Kanser, kalp hastalığı ve obezite sebebi...

Sağlıklı beslenmenin önemi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Kanserden sonra günümüzün ve gelecek yılların en büyük sorunu olarak görülen obezite oranları başta ülkemiz olmak üzere dünyada inanılmaz bir hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, yaşam tarzı ve hareketsizlik obeziteye neden oluyor. Obeziteyle başlayan süreç ise kalp hastalıkları ve kanser gibi asla olmak istemeyeceğiniz hastalıklara neden oluyor. İşte uzmanların kesinlikle uzak durulması gerektiğini söylediği en zararlı 10 yiyecek..

Haber 06-07-22 09:47

Vücudun yağ ihtiyacının karşılanması için fındık ve çiğ badem önerisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut: - "Bitkisel yağlara alternatif olarak balık tüketimini artırabilir, yağlı tohumlarla da yağ ihtiyacımızın bir kısmını karşılayabiliriz. Aynı zamanda günlük tüketeceğimiz 10-15 fındık, çiğ badem veya 5-6 cevizle de vücudun yağ ihtiyacı karşılanabilir"

Yurthaber 01-07-22 10:35

Canan Karatay çok sinirlendi: Günde 10 tane yiyin!

Canan Karatay, verdiği demeçlerle şaşırtmaya devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken çıkışlar yapan Canan Karatay, beslenme ve sağlık alanında yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. Yumurtanın en sağlıklı besinlerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Günde gönül rahatlığı ile 10 tane yiyebilirsiniz” dedi. Yumurta için 'süper besin' diyen Canan Karatay, “Yumurta kolesterolü yükseltiyor vs. diye senelerce insanların beyni yıkandı” diyerek isyan etti.

Haber 25-06-22 15:39

Alkolden daha zararlı! Ağzınıza bile sürmeyin: Karaciğerde yara oluşmasına neden oluyor

Obezite krizini körükleyen en büyük etkenlerden biri son 10 yıldan uzun bir süredir devam eden sağlıksız beslenme alışkanlıkları, artık hayatı risk eden en büyük sağlık sorunlarından biri olarak gösteriliyor. Araştırmacılar, bazı yiyeceklerin özellikle sorunun temelinde önemli rol oynadığına inanıyor. Özellikle şeker ve yapay tatlandırıcıları mercek altına alan araştırmalarda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Belli içerikli tatlandırıcıların alkolden daha zararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 01-06-22 07:07

Diyet sırasında çok sık tartılmayın uyarısı

Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Branşı'ndan Diyetisyen Sena Çelik: - "Ölçüm sıklığının artması motivasyon kaybına ve tartı stresine neden olabilir. İlk kuralımız çok sık tartılmamak. Haftada 1 ya da 10 günde bir kez tartılabilirsiniz" - "Doğru tartı alımı; aç karnına, haftanın aynı gününde, aynı saatlerde, tuvalet sonrasında, ince kıyafetlerle düz bir zeminde olmalıdır"

Yurthaber 24-05-22 13:25

Pişirildiğinde vitamini ölüyor! Mutlaka çiğ yemeniz gereken 10 besin

Eskilerden beri bilinen bir gerçek var ki o da bazı besinlerin pişirildiğinde vitaminin azalması. Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendi ile birlikte beslenme tarzı ve besinlerin tüketilme şekilleri de önem kazandı. Bazı sebze ve meyveler var ki muhteşem faydaları pişirildikçe uçup gidiyor. İşte pişirilmemesi gereken yiyecekler.

Haber 06-04-22 09:09

Ömrünüze ömür katacağı bilimsel olarak kanıtlandı! Yapmanız gereken çok basit

Sağlıklı yaşam, düzenli beslenme ve bağışıklığı güçlü tutmak sağlıklı ve uzun bir ömrün kapısını araladığı uzun yıllardır bilinen bir gerçek. Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre; sebze ve meyve ağırlıklı beslenen kişilerin ömürlerine 13 yıl ekleyebilecekleri belirtildi. Akdeniz tipi beslenen 20 yaşında bir erkeğin yaşamına 13 yıl ekleyebileceği belirtilen çalışmada, aynı yaştaki kadınların da yaşamlarını 10 yıldan fazla artırabilecekleri aktarıldı.

Haber 10-02-22 07:14

10 Aralık günlük burç yorumları: Para trafiği hızlanabilir

Terazi burcunun beslenme konusunda kendisine dikkat etmesi, aşırıya gitmemesi gerekiyor. Yay burcunun arkadaşları ile bir araya gelmesi enerjisini yükseltmeye yardımcı olabilir. İşte Astrolog Merve Rençber’den Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa, ve Koç burçlarının günlük burç yorumları...

Kadin 10-12-21 07:30

Bilinçsiz diyet kilo vermeyi engelliyor! İşte sağlıklı diyet için 10 öneri

Yanlış diyetin sağlık sorunlarına yol açtığının altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, bilinçsiz yapılan diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir kiloya kavuşma hayallerini de suya düşüren bilinçsiz diyetler, yanlış yollara başvurmanın da önünü açıyor.

Haber 02-11-21 13:54

Reflü tedavisinde önemli rol oynayacak 10 etkili öneri! Pandemide mutlaka uygulayın

Reflüye neden olan hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişimler pandemiyle birlikte artış gösterdi. Ülkemizde her 4 kişiden birinin kabusu olan reflüde tedavi için 10 etkili öneriden bahseden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, yeme alışkanlıklarından yatma düzenine, kıyafet seçiminden içecek tercihlerine kadar nasıl hareket edilmesi, nelerin seçilmesi gerektiğini anlattı. İşte reflü tedavisi için yapılması gerekenler...

Haber 28-07-21 13:54

Yeni evli çiftler dikkat! Evlenince kilo almamak için 10 altın öneri!

Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden koronavirüs pandemisinde gerek hareketsizlik gerekse beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kilo alımı hızlandı. Düğün yasaklarının kalkmasıyla evliliklerini öteleyen pek çok çift soluğu nikah dairelerinde alırken, bu süreçte ince ve fit görünmeye imkan vermeyen fazla kilolar can sıkıcı olabiliyor. Ancak yeni evli çiftler dikkat! Asıl tehlike daha sonra başlıyor.

Yemek 26-07-21 10:46

Uzun süre tok tutan 10 yiyecek! Hiç acıkmadan tüm günü geçirebilirsiniz

Beslenme uzmanları sağlık açısından 3 ana ve 2 ara olmak üzere 5 öğünün dengeli bir şekilde vücuda alınmasını tavsiye eder. Ancak yoğun günlük rutinler içerisinde kimi zaman yemek yemeye fırsat dahi bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda uzun süreli tokluk hissi veren yiyecekler kurtarıcınız olur. İşte uzun süre tok tutan 10 yiyecek...

Yemek 08-06-21 16:12

Hareketsiz yaşam ve beslenme düzenine dikkat! Pandemide kalp sağlığını korumanın 10 yolu

Koronavirüs pandemisinin etkisiyle günlük yaşam alışkanlıkları köklü bir şekilde değişti. Yüzyılın salgını olarak kabul edilen koronavirüs pandemisi kalp hastalarının yanı sıra kalbinde herhangi bir sıkıntı yaşamamış kişileri de olumsuz etkiliyor. Buna karşın bir de koronavirüse yakalananlarda sorunlar daha tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.

Haber 04-06-21 14:02

Dikkat! Bayramda reflüyü tetikleyen 10 hata

Koronavirüs pandemisinde ziyaretlerden uzak bir bayram geçirecek olsak da şüphesiz yemek alışkanlıklarının devam ettiği günler geçirilecek. Birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla donatılacak masalar, hazımsızlık, şişkinlik ve gaz sorunlarına neden olabilir. Ramazan’da bir ay boyunca dinlenen midemize aniden yüklenilmesi ve yüksek kalorili besinler alınmasıyla ilgili uyarılarda bulunan Doç. Dr. Suna Yapalı, Ramazan Bayramı'nda beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Haber 11-05-21 10:16

Ramazan ayını kilo almadan geçirmek için 10 altın kural!

Ramazan ayı öğün sayısındaki azalma ve saat değişiklikleri sindirim ve kilo problemini beraberinde getiriyor. Beslenme düzenindeki değişikliklerle birlikte daha fazla yeme eğilimine girdiğimiz Ramazanda ay boyunca metabolizma yavaşlıyor, kilo alımı kaçınılmaz oluyor. Ancak bazı önlemler alınarak Ramazanı rahat şekilde geçirmek mümkün.

Yemek 13-04-21 14:54

Gömeç Devlet Hastanesi’nde son viraj

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen inşaat aşaması tamamlanan ve geçici kabulü yapılan Devlet Hastanesi için geri sayım başladı.Bu kapsamda; donanım ve tefrişat çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanan hastanenin son durumu ile ilgili AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’in yanı sıra Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak ile AK Parti Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu incelemelerde bulundu.Hizmete girmesi için geri sayımın yapıldığı hastanedeki incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, hastanenin beklediğinde de erken hizmete girecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.Donanımı ile adeta 5 yıldızlı otelleri aratmayacak olan hastanenin yaklaşık 10 milyon liralık bütçesiyle Gömeç’in en önemli yatırımlarından biri olduğunu kaydeden Aydemir, “10 yataklı olarak yapılan hastanemizde 7/24 esasına göre acil sağlık, laboratuvar, röntgen grafik, ana-çocuk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, KETEM, yaşlı sağılığı, beslenme ve obezite ile mücadele hizmetleri gibi birinci basamak koruyucu hizmetleri verilecektir.

Yurthaber 20-03-21 20:20

İştahsız çocuklara yemeyi sevdirecek 10 öneri

İştahsızlık ve beslenme reddi çocukluk döneminde en sık rastlanan sorunlar arasında yer alır. Ebeveynleri endişelendiren bu durumla ilgili bilgi veren Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Makbule Eren, doğru yöntemlerle bu problemden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Yemek 14-03-21 14:53

Kovid-19 salgını sağlık hizmetlerinde dijital dönüşümü hızlandırdı

Sağlık iletişimcisi Serap Öcal: - "Salgın döneminde evde daha fazla vakit geçirildiğinden mobil cihazlar ile cep telefonu kullanım süresi arttı. Son dönemde gebelik takibi, sağlıklı beslenme, hastalık takibi, fiziksel aktivite hesaplayıcı ve düzenli uyku için uyarıcı mobil uygulamaların kullanımı da arttı" - "10 yıl önce insanlara bir video oyununa benzer cihazla acılarının azaltabileceğini söylemek pek çok boş bakış toplardı. Sanal gerçeklik sağlık hizmetlerinde dijital dönüşümün en önemli noktasıdır"

Yurthaber 27-02-21 15:50

Sevgi Öğünü Projesi, Suriyeli öğrencilerin yüzlerini güldürüyor

Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen ‘Sevgi Öğünü’ projesi kapsamında beslenme ikramı yapılıyor.İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kampları ve merkezi yerleşim yerlerindeki bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Sevgi Öğünü’ adı altında bir proje başlatıldı.Bu proje kapsamında 10 bin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim gördükleri okullarında haftanın 4 günü beslenme ikram ediliyor.Öğrencilere dağıtılabilmesi için beslenme uzmanları tarafından hazırlanan menülerde; lahmacun, sandviç, galeta, falafel, kek, ayran ve meyve suyu gibi çeşitli besinler bulunuyor.Vakfın Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, projenin eğitim yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.Aydın, Sevgi Öğünü projesinin bağışlarla yürütüldüğünü belirterek, ‘‘BM raporuna göre Suriye’de 2 milyonu aşkın çocuk okula gidemiyor.

Yurthaber 11-02-21 14:27

Yeşilyurt’ta sokak hayvanları için örnek proje

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Barınma ve beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması adına, atık ve kullanılmayan malzemelerden yaptığımız 10 adet kedi ve köpek evlerini ilçemizin muhtelif alanlarına yerleştireceğiz” diye konuştu.Toplum hayatını kolaylaştıracak çözüm metotlarının aynısını doğada yaşayan minik canlılar içinde uygulamaya özen gösteren Yeşilyurt Belediyesi, etkili olan kar yağışı sonrası beslenme ve barınma gibi sorunlar yaşayan sokak hayvanlarının imdadına yetişti.

Yurthaber 20-01-21 16:33

Kanseri beslenme alışkanlığınız ile önleyin!

Kanser hastalığının ortaya çıkmasında beslenme alışkanlığının yüzde 30 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, genetik etkenlerin yüzde 5-10 gibi bir etkiye sahip olduğunu söyledi.Hastalığın oluşumunda yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerin etkili olduğunu söyleyen Küçük, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 14-12-20 15:36

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arama kurtarma çalışmalarını 3 bin 999 kişi ve 475 araçla sürdürüyoruz. Herhangi bir ekip, ekipman eksiği yaşanmamaktadır. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla AFAD, Kızılay tarafından bölgeye 3 bin çadır sevk edil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Arama kurtarma çalışmalarını 3 bin 999 kişi ve 475 araçla sürdürüyoruz. Herhangi bir ekip, ekipman eksiği yaşanmamaktadır. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla AFAD, Kızılay tarafından bölgeye 3 bin çadır sevk edildi. 10 bin yatak, 20 bin battaniye çadırlarımız içinde bölgeye sevk edildi. 56 bin 300 kişilik mobil beslenme üniteleri bölgeye sevk edildi."

Yurthaber 31-10-20 03:10

Bu besinleri bol bol tüketin! Nar, sarımsak, pırasa...

Meme kanseri, dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmak için en etkili yöntem, erken teşhis, düzenli hekim kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı olduğu unutulmamalıdır. Biruni Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Buse Özdemir, meme kanserine karşı koruyucu olan besinler ve beslenme yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Kadin 28-10-20 10:08

Gençler tehlike altında! Kolon kanserinin en büyük nedeni...

Genellikle 50-70 yaş arasında görülen kolon kanserinin son yıllarda gençlerde de görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Öncel, "Son 10-15 yıldır 40 yaş altında kalın bağırsak kanseri görülme oranı arttı. Buradaki en önemli şey beslenme ve hareketsizliğe bağlı obezite. Gençlerin öz değerlerimizden olan tencere yemeklerine, aile kavramının içinde bulunduğu iyi beslenme özelliklerine dönmesi gerekiyor” dedi.

Haber 26-10-20 08:03

Kansere karşı 7 etkili beslenme şekli

Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalığın yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkilendiğini söylediKanser hastalığında çevresel faktörlerin yüzde 30’unu da beslenme alışkanlıkları oluşturduğunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, "Dolayısıyla sağlıklı beslenerek aslında kanserden yüzde 30 gibi bir oranda korunabiliriz.

Yurthaber 04-10-20 13:21

Bu 10 kuralı uygulayan iğne ipliğe dönüyor

Diyetisyen Ramle Duzcan, Covid 19 ile mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde önemi daha da artan sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi.

Yemek 17-09-20 10:32

İşte sağlıklı beslenmeye geçiş kolaylaştıran 10 adım

Diyetle kilo veremeyenlere yaşam tarzlarını değiştirmeleri gerektiği önerisinde bulunan uzmanlar, sağlıklı beslenme şeklini benimsemenin fit ve sağlıklı olma noktasında işleri çok daha kolaylaştıracağına dikkat çekiyor. Kişiler için bu kararı alma ve uygulamaya başlamanın ne denli zor olduğunu bilen Diyetisyen Ramle Duzcan, sağlıklı beslenmeye geçişi kolaylaştıran önerilerde bulundu. İşte 10 madde ile beslenme düzenini değiştirmenin tüyoları...

Haber 17-09-20 10:01

Çelik gibi güçlü bir bağışıklık sistemi için kesinlikle bunu tüketin

Sonbaharda alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız. Bunun için günde 4- 6 öğün beslenin ve kahvaltınızı çok geç yapmayın” diyerek, 10 maddede bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.

Haber 03-09-20 14:42

Sağlıklı yaşlanmak için bu önerilere dikkat! İşte beyni genç tutmanın 10 püf noktası

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve strese teknolojideki hızlı gelişme de eklendiğinde unutkanlıktan yakınanların sayısı her geçen gün artıyor. Prof. Dr. Göksel Somay, günümüzde kağıda yazılan yazıların azaldığını ve bilgisayarlara aktarıldığını, akılda tutulması gereken bilgilerin teknolojik cihazlara kaydedildiğini belirtirken, her geçen gün modeli ve kapsamı gelişen bilgisayarların ve akıllı telefonların da insan hafızasını gitgide olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Haber 12-08-20 09:59

Sağlıklı yaşlanmak için bu önerilere dikkat! İşte beyni genç tutmanın 10 yolu

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve strese teknolojideki hızlı gelişme de eklendiğinde unutkanlıktan yakınanların sayısı her geçen gün artıyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Göksel Somay, günümüzde kağıda yazılan yazıların azaldığını ve bilgisayarlara aktarıldığını, akılda tutulması gereken bilgilerin teknolojik cihazlara kaydedildiğini belirtirken, her geçen gün modeli ve kapsamı gelişen bilgisayarların ve akıllı telefonların da insan hafızasını gitgide olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Haber 11-08-20 14:56

Üniar “Akademik ekoloji” değerlendirme çalışması

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Ekoloji” değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci sırada yer aldı.Değerlendirme, 126’sı devlet, 68’i vakıf olmak üzere toplam 194 üniversiteden 16 bin 624 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen ve 11 kriterden oluşan ‘Akademik Ekoloji Anketi’ sonuçlarına göre yapıldı.Bu kapsamda, SANKO Üniversitesi, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci, Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralamasına göre dokuzuncu, Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 10’uncu, Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında ise 15’inci oldu.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 30-07-20 09:49

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için bu önerilere dikkat

Artan kırmızı et ve tatlı tüketiminin sağlık sorunlarını tetiklediğine dikkat çeken uzmanlar, Kurban Bayramı için önerilerde bulundu. Kırmızı et ve tatlı tüketiminin mide-bağırsak hastalıkları, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, bayramı sağlıklı geçirmek için 10 öneri paylaştı:

Haber 29-07-20 11:43

Selülitlere karşı 10 etkili kural!

Koronavirüs ile birlikte 3 aylık bir sürenin evde geçirilmesi sonucu fiziksel aktivitelerdeki azalma ve karbonhidrat içeren gıda tüketimleri nedeniyle kilo alımı da kaçınılmaz oldu. Pastalar, kekler, börekler ve çörekler bizi mutlu etseler de, hareketsizlikle birleşen bol kalorili ve karbonhidratlı beslenme, özellikle kadınların kabusu olan selülit oluşumuna veya var olan selülitlerin daha da belirginleşmesine yol açtı.

Haber 07-07-20 17:59

Zamanı durduran 10 farklı kırışıklık maskesi ve tarifleri

Yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, yorgunluk ve karşılaşılan stresli durumlar gibi birçok sebep yüzünden cildimiz her geçen gün yaşlanıyor ve bunun doğal bir sonucu olarak kırışıklıklar ortaya çıkıyor.

Kadin 23-06-20 11:42

Arslan: Makarna ve bulgur tüketimi yüzde 10 artacak

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Başkanı Hüseyin Arslan, yeni normalde insanların restoranlar ve toplu beslenme alanlarını daha az tercih edip, evlerinde tüketimlerini sürdüreceğini belirterek, "Bu alışkanlığın güçlenmesiyle özellikle makarna ve bulgur tüketiminde yüzde 10’luk artış öngörüyoruz" dedi.Başkan Arslan, yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınında makarnanın da bakliyat ürünleri ve bulgur gibi geleneksel tüketim maddelerinden biri olduğunu belirtti.Türkiye’nin 2020 yılı Ocak-Mayıs aylarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla bakliyat ihracatında yüzde 38 artışla 173 milyon dolar, makarna ihracatında yüzde 19 artışla 301,1 milyon dolar gelir sağladığını açıklayan Başkan Arslan, “Pandemi sürecinde insanlar, evlerinde pişirmesi kolay ve raf ömrü uzun bakliyat çeşitleri ile makarnaya yöneldi.

Yurthaber 11-06-20 14:57

Obeziteyi önlediği kanıtlanan 10 mucizevi besin

Obezitenin en sık görüldüğü ülkelerden biri arasında yer alan Türkiye'de çocukluk çağında başlayan obezitenin yetişkinlik döneminde de devam ettiğine dikkat çeken uzmanlar, bu duruma sağlıksız beslenme alışkanlıklarının neden olduğunun altını çiziyor.

Haber 19-05-20 15:02

Çölyak hastası Ecrin'e ailesinden glütensiz beslenme desteği

Bilecik'te çölyak hastası olduğu 5 yıl önce ortaya çıkan 10 yaşındaki Ecrin Bozkurt'un ailesi, glütensiz beslenerek çocuklarına destek oluyor - Anne Sebile Bozkurt, başka çölyaklılara ve yakınlarına da destek sağlamak amacıyla kurduğu derneği 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde faaliyete geçirecek

Yurthaber 08-05-20 11:19