Gebeligin 11 Haftasinda Beslenme Haberleri

'11 gün boyunca dışarıda yemek yedim ve hiç kilo almadım' Basit hilesini paylaştı 'Siz de yapabilirsiniz'

Instagram fitness ve beslenme ile ilgili verdiği tavsiyelerle tanınan Shannon Collins, son zamanlarda dışarıda çok fazla yemek yediğini ancak bunun kilosunu etkilemediğini açıkladı. Uyguladığı basit hileleri paylaşan Collins'in önerilerine yorum yağarken pek çok kişi bu tavsiyeler için kendisine teşekkür etti.

Kadin 2024-04-17 12:50:35

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 2024-02-02 15:02:41

Pürüzsüz bir cilde sahip olmamanızın 11 nedeni! Cilt bakımından sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız...

Pürüzsüz bir cilt her kadının hayali. Bunun için cilt bakımının yanı sıra beslenme alışkanlıkları, su içme sıklığı ve stressiz bir yaşam gibi faktörlere de dikkat etmek gerekiyor. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız bakın bazen gözden kaçırdığınız önemli noktalar olabiliyor. İşte pürüzsüz bir cilde sahip olmak için dikkat edilmesi gereken 11 madde ve detayları...

Kadin 2024-01-31 14:48:03

Bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler nasıl yapılır? 6 - 11 aylık bebek kahvaltısı tarifleri önerileri

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için beslenmelerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yıllarda oluşacak olan beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturur. Bu nedenle, bebeklerin kahvaltı alışkanlıklarına da özen göstermek gerekir. Bebek kahvaltısı, bebeğin gün içerisinde ihtiyaç duyacağı enerji ve besin öğelerini sağlamak için en önemli öğündür. Anneler ve anne adaylarımız için bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler önerileri

Kadin 2023-03-17 16:52:07

Kan şekerini dengeler, tansiyonu anında düşürür... Sadece 3 baharata ihtiyacınız var

Yüksek tansiyon ve kan şekeri rahatsızlıkları inanılmaz bir hızda artıyor. Dünyada her 11 kişiden 1’ i şeker, her 7 kişiden 1’ i ise tansiyon hastası. Yaş ortalamalarının yeni doğanlara kadar düştüğü öne sürülüyor. Sağlıksız beslenme, stres ve yaşam tarzının etkili olduğu kan şekeri ve yüksek tansiyon için alabileceğiniz bazı önlemler var. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimseyerek ilk adımı atabilirsiniz. Doğanın verdiği iyileştirici güçleri olan baharatları da deneyebilirsiniz.

Haber 28-06-22 09:30

Böbrek taşı oluşumunu önlemek için ne yapmalı? Bu besinleri tüketirken dikkat!

Her 11 kişiden birinde görülen böbrek taşı oluşumunu önlemek için neler yapılması gerektiği sıkça sorulan sorular arasında yer alır. Özellikle tekrarlayan böbrek taşı rahatsızlığında önlem almak daha büyük önem taşır. Böbrek taşının tekrarlama riskini en aza indirmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yaşam tarız değişikliği ve sağlıklı beslenme ile böbrek taşı oluşumunu önlemek mümkündür.

Haber 09-06-21 15:57

Kocasinan’da sevimli küçük dostlara yem ve mama takviyesi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan 30 adet besleme noktasının yanı sıra 11 farklı bölgedeki besleme ünitelerine mama ve yem bırakıldığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların bizim için değerli olduğunu göstermiş oluyoruz.

Yurthaber 06-12-20 12:36

Üniar “Akademik ekoloji” değerlendirme çalışması

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Ekoloji” değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci sırada yer aldı.Değerlendirme, 126’sı devlet, 68’i vakıf olmak üzere toplam 194 üniversiteden 16 bin 624 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen ve 11 kriterden oluşan ‘Akademik Ekoloji Anketi’ sonuçlarına göre yapıldı.Bu kapsamda, SANKO Üniversitesi, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci, Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralamasına göre dokuzuncu, Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 10’uncu, Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında ise 15’inci oldu.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 30-07-20 09:49

Oruç tutmanın faydaları nelerdir?

11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Beslenme ve Diyet uzmanı Şeyda Demirçelik de oruç tutmanın insan sağlığına faydalarını anlattı.

Yemek 27-04-20 10:19

Kocasinan Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Yem ve Mama Takviyesi

Kocasinan Belediyesi Coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri nedeniyle beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için yemleme çalışması yapıyor.Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan 30 adet besleme noktasının yanı sıra 11 farklı bölgedeki besleme ünitelerine düzenli aralıklarla mama ve yem bırakıyor.

Yurthaber 30-03-20 13:12

İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi “Kadın Başına” konuşacak

İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi, İzmit Belediyesinin katkılarıyla İzmit Yelken Kulübünde, Sağlıklı Beslenme, Kadının Gelişiminde Karşılaştığı engeller ve Motivasyon Kaynakları konulu panel düzenleyecek.İzmit Kent Konseyi (İKK) Kadın Meclisi, İzmit Belediyesi ve İzmit Yelken Kulübü iş birliğiyle 11 Mart Çarşamba günü akşam saat 18.00’de İzmit Yelken Kulübü’nde kadın sağlığı, beslenme sorunları, kadın gelişiminde karşılaşılan engeller ve motivasyon kaynakları üzerine panel düzenlenecek.

Yurthaber 11-03-20 09:52

Ömrü kısaltan yiyecekler nelerdir?

Küresel Hastalık Yükü Çalışması (GBD) verilerine göre her yıl 11 milyon kişi yanlış ve sağlıksız beslenme yüzünden hayatını kaybediyor. Yapılan çalışmalarda yanlış beslenmenin sigaradan daha fazla zarar verdiği ortaya koydu. Belki de bilmeden tükettiğiniz bazı yiyecekler sizi yavaş yavaş ölüme sürüklüyor olabilir. Önlem almak için muhakkak bu listeye göz atın sevgili okur. Ömrü kısaltan yiyecekler nelerdir?

Yemek 25-12-19 10:04

Kepez’den beslenme uzmanı desteği

Kepez Belediyesi, ilçenin 11 ayrı noktasında açtığı Spor Merkezleri ile güne sporla başlayan kadınlara, Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı desteği de veriyor.Profesyonel antrenörler tarafından verilen kurslara katılan kadınlara sağlıklı kilo vermenin ve bunu muhafaza etmelerinin yolları da Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Serap Bozkır tarafından anlatılıyor.

Yurthaber 11-12-19 12:50

Adıyaman 1. Badem Zirvesi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç: - "Hakikaten süper bir gıda. Günde 10-11 badem tüketilmelidir" - "Sporcular, büyüme çağındaki çocuklar, tok kalmak isteyenler için badem, nefis bir alternatif ürün"

Haber 05-09-19 12:53

Yazın karpuz tüketmenin 11 faydası

Bir porsiyonunun 60 kalori olması sayesinde diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin tercihleri arasında yer alan karpuzun çok önemli faydaları bulunuyor. Tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmanın iyi bir yolu olan karpuz, obeziteden kalp hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa karşı doğal bir koruma sağlıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, karpuzun faydaları hakkında bilgi verdi.

Yemek 28-06-19 10:02

Şengün, Ramazan’da dengeli beslenmeye dikkat çekti

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Gökmen Şengün, Ramazan ayında dengeli beslenmeye dikkat çekti.11 ayın sultanı Ramazan ayında insanların beslenme düzeninde ciddi değişiklikler olduğunu kaydeden Gökmen Şengün, “Öğün sayısı azalıyor ve öğün saatleri değişiyor.

Yurthaber 06-05-19 16:23

Beslenme Uzmanı Koçak, ‘’Diyetler parmak izi gibidir, herkes her diyeti yapamaz’’

İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak; “Herkes her diyeti yapamaz, parmak izi gibi her insanın diyet programı ayrıdır” dedi.Uzun yıllardır bireylere ve kurumlara beslenme danışmanlığı yapan İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, sağlıklı mutfak, doğru kilo yöntemi, dengeli beslenme önerileri gibi yaşam kalitesini etkileyen konuları 11.

Haber 30-04-19 15:17

Her Beş Ölümden Birinin Nedeni Sağlıksız Beslenme

2017 yılında dünya genelinde 11 milyon kişinin yüksek şeker, tuz ve işlenmiş et içeren kötü beslenme alışkanlıklarının tetiklediği kalp hastalıkları, kanser ve diyabet nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı

Haber 04-04-19 18:32

2017’deki 11 milyon ölümün nedeni 'kötü beslenme'

Küresel çapta yapılan bir araştırma 2017 yılındaki 11 milyon ölümün fazla miktarda tuz, şeker ve işlenmiş etten kaynaklı olduğunu ortaya koydu.

Haber 04-04-19 14:21

DHA DIŞ - 2017’deki 11 milyon ölümün nedeni 'kötü beslenme'

Küresel çapta yapılan bir araştırma 2017 yılındaki 11 milyon ölümün fazla miktarda tuz, şeker ve işlenmiş etten kaynaklı olduğunu ortaya koydu.

Haber 04-04-19 14:20

Sivas'taki KYK yurdu rekor sürede tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Türkiye'nin tek seferde yapılan ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik yurdu, 10 ay gibi rekor bir sürede hizmete sunduk. İlk etapta 5 bin öğrencinin yararlandığı yurdumuzda 2 yurdun da açılmasıyla gelecek eğitim döneminde tam kapasiteye ulaşılacak" - "2002'de 190 olan yurt sayısı, yüzde 311 artışla 781'e yükseldi. Yatak sayısı ise yüzde 284 artışla 182 binden 700 bine yükseldi" - "Öğrencilerimize, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için aylık 375 lira beslenme katkısı sağlıyoruz. 2002 yılında beslenme yardımı aylık 11 liraydı"

Haber 25-02-19 15:30

Sivas'taki KYK yurdu rekor sürede tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Türkiye'nin tek seferde yapılan ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik yurdu, 10 ay gibi rekor bir sürede hizmete sunduk. İlk etapta 5 bin öğrencinin yararlandığı yurdumuzda 2 yurdun da açılmasıyla gelecek eğitim döneminde tam kapasiteye ulaşılacak" - "2002'de 190 olan yurt sayısı, yüzde 311 artışla 781'e yükseldi. Yatak sayısı ise yüzde 284 artışla 182 binden 700 bine yükseldi" - "Öğrencilerimize, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için aylık 375 lira beslenme katkısı sağlıyoruz. 2002 yılında beslenme yardımı aylık 11 liraydı"

Yurthaber 25-02-19 15:26

Sokak hayvanlarının bakımı hayvanat bahçesinden

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, sadece bünyesindeki hayvanlara değil sokaklarda başı boş dolaşan köpek ve kedilere de sahip çıkıyor - Kentin dört bir yanında hayvanların aç kalmaması için beslenme noktaları oluşturan hayvanat bahçesi yetkilileri, bu yıl sokaklardan topladıkları 11 bin 825 köpeğe kısırlaştırma işlemi sonrası çip taktı - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Hayvanseverler, barınaklardan ücretsiz olarak istedikleri kediyi ve köpeği sahiplenebilirler"

Haber 26-12-18 11:03

Sokak hayvanlarının bakımı hayvanat bahçesinden

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, sadece bünyesindeki hayvanlara değil sokaklarda başı boş dolaşan köpek ve kedilere de sahip çıkıyor - Kentin dört bir yanında hayvanların aç kalmaması için beslenme noktaları oluşturan hayvanat bahçesi yetkilileri, bu yıl sokaklardan topladıkları 11 bin 825 köpeğe kısırlaştırma işlemi sonrası çip taktı - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Hayvanseverler, barınaklardan ücretsiz olarak istedikleri kediyi ve köpeği sahiplenebilirler"

Yurthaber 26-12-18 11:02

Fizyomer’den öğrenci ve velilere sağlıklı beslenme semineri

Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezinde görev yapan Diyetisyen Bengü Büyükdereci, Reşat Benli İlkokulunda düzenlenen seminerde öğretmen, öğrenci ve velilere sağlıklı beslenme konusunda eğitim verdi.Büyükdereci, büyüme çağındaki çocukların her gün 2-3 porsiyon süt ve süt ürünleri, 6-11 porsiyon tahıl, 5 porsiyon sebze, 2-3 porsiyon et grubu yiyerek beslenmeleri gerektiğini söyledi.

Yurthaber 23-12-18 11:45

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Dünya Obezite Günü mesajı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım: - "Her yıl 11 milyon insanın yetersiz beslenme ve açlık sebebiyle hayatını kaybettiği dünyamızda, obeziteyle mücadelede insanımızı diğerkam bir şekilde yetiştirmenin çözüme yardımcı olacağı kanaatini taşıyorum"

Haber 11-10-18 22:00

Kocasinan Akademi İle 11 Ayda 42 Kilo Verdi

Kurban Bayramı sonrası diyetisyenlerin üst üste yapmış oldukları uyarılarla sağlıklı beslenme konusu gündemi meşgul ediyor....

Yurthaber 27-08-18 13:18

Sağlık Müdürlüğünden Beslenme Önerileri

11 Ayın sultanı ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğünden sağlıklı orucun tutulması adına beslenme...

Yurthaber 17-05-18 11:17

Beslenme Ve Diyetetik Günleri

SANKO Üniversitesi’nde I. Beslenme ve Diyetetik Günleri kapsamında 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde, “Temel Klinik Beslenme...

Yurthaber 12-05-18 14:22

Sanko Üniversitesi’nde temel Klinik Beslenme Sempozyumu-2018 Düzenlenecek

SANKO Üniversitesi’inde I. Beslenme ve Diyetetik Günleri kapsamında 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde, “Temel Klinik Beslenme...

Yurthaber 04-05-18 17:05

Böbrek taşı riskine karşı 7 önlem!

Böbrek taşı hastalığı, toplumda her 11 kişiden birini etkileyen bir hastalıktır. 70 yaşına kadar erkeklerin %19’u kadınların ise %9’u bu hastalıkla karşı karşıya kalabilir. Hastalığın tedavisinde ise birçok seçenek bulunmakla birlikte genellikle hastanın durumuna, taşın yerine ve büyüklüğüne göre bir planlama yapılır. Böbrek taşının tekrarlama riskini en aza indirmenin yolu,yaşam tarzı değişikliği ve sağlıklı beslenme düzeni oluşturmaktan geçiyor.

Haber 06-03-18 17:10

Şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi

Elazığ’da şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi.Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat’ projesi kapsamında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2-11 yaş arası şehit çocuklarına bisiklet hediye edildi.

Haber 06-03-18 14:30

Obeziteden Korunmak İçin 11 Altın Öneri

Beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlik, çeşitli hastalıklar ve hareketsiz yaşam, obeziteye neden oluyor. İnsan ömrünü kısaltan; diyabet,...

Yurthaber 07-12-16 10:02

Obez Olmamak Için Dikkat Edilmesi Gereken 11 Önemli Konu

KAYSERİ, Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Hülya Tulgar, İnsan ömrünü kısaltan; diyabet, kalp, tansiyon, solunum yolu ve

Yurthaber 07-12-16 09:32

Tika Pakistan’da Yetersiz Beslenme İle Mücadelede Çözüm Ortağı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Sindh Eyaleti Sağlık Bakanlığına 11 adet...

Yurthaber 19-03-16 12:41

Kalp Sağlığı İçin En Doğru 11 Gıda

Sağlıklı 20'li yaşlarda olanlar genel olarak kalp problemlerini düşünmezler. Genç olmak ne yazık ki kalp rahatsızlıklarına bir engel değil. İyi haber ise kalp hastalıklarının 80%'inin beslenme ve yaşam tarzı seçimleriyle önlenebilir olması. Gelin bunun nasıl mümkün olduğunu görelim:

Yemek 21-01-16 18:31

Seyhan’da Sokak Hayvanları İçin 11 Beslenme Odağı

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacı noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdiklerini...

Yurthaber 19-10-15 10:58

Ramazanda 11 Adımda Sağlıklı Beslenme

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, Ramazan ayında oruç tutacaklara 11...

Yurthaber 16-06-15 12:52

(özel Haber) Ramazan Ayı Boyunca Sağlık

Ekol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Demirci Çalışkan, 11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca...

Yurthaber 12-06-15 09:08

Yemeklerde Yağı Azaltmanın 11 Püf Noktası

KAYSERİ, Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, özellikle yağın insanları en çok korkutan besin grubu olduğunu ancak

Yurthaber 19-02-15 16:37

Şehirlerde Yaşayan 11 Milyon Çocuk Hava Kirliğinden Hayatını Kaybediyor

Şehir hayatındaki egzoz dumanları, hava kirliliği, beslenme alışkanlıkları, gürültü, kalabalık ve dar oyun alanları gibi...

Yurthaber 23-05-14 11:26

Muğla'da Yetersiz Beslenmeye Dikkat Çekildi

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, dünyada 11 milyon çocuğun, yetersiz beslenme...

Yurthaber 24-10-13 11:20

11 Okula Beslenme Dostu Okul Sertifikası

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan Sakarya’da 11 okulun Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak...

Yurthaber 19-10-12 11:04

İlkokul çocuğunda beslenme önemli

Enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli karşılanabilmesi için 6-11 yaş grubu çocukların tüketmeleri gereken...

Yurthaber 16-09-11 15:49

Velilere beslenme uyarısı

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 6-11 yaş grubundaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinde ailelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Haber 07-09-05 13:02