Gebeligin 14 Haftasinda Beslenme Haberleri

17 yaşında kör kaldı! Korkunç gerçeği testler ortaya çıkardı: Sebebi ise herkesin bayılarak yediği yiyecek

İngiltere’de gündem 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden bir genç. 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden genç üzerinde yapılan tetkikler korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Ciddi oranda vitamin ve mineral eksikliği yaşayan gencin beslenme planı ise tamamen kızarmış, hazır ürünlerden oluşuyordu. Beslenme hataları yüzünden hasta olan çocuk ilk kez 14 yaşında doktora gitti. Doktorların tavsiyesine kulak asmayan genç, hayatına görme yetisini kaybetmiş şekilde devam edecek.

Haber 2022-10-01 20:56:37

8-14 Kasım haftalık burç yorumları! Önyargılarla fırsatları reddetmeyin

İkizler burcu bu hafta spor, diyet, beslenme konularıyla meşgul olabilir. Aslan burcu ise kasım ayında yakın ilişkilerine, gelecek planlarına odaklanacak. İşte Astrolog Merve Rençber’den Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa, ve Koç burçlarının haftalık burç yorumları...

Kadin 2021-11-08 07:36:37

Bu öneriler kanser riskini düşürüyor!

Kanserle baş etmek için hayat tarzı değişiminin önem taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Teoman Yanmaz, kanser türleri ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı benimsemenin kanserden korunmada en önemli faktörler olduğunu söyleyen Yanmaz, kanserden korunmak için 14 maddelik bir öneri paylaştı.

Haber 2021-03-31 11:42:12

Başkan Fırat’ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü mesajı

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.Başkan Mahmut Fırat, insanoğlunun ilk gayesinin barınma ve beslenme olduğunu belirterek, beslenmenin insanın yaşamsal döngüsünü sürdürmesinde temel ihtiyaç olarak çeşitli kazanımlar elde etmesine olanak sağladığını söyledi.Başkan Fırat açıklamasında, “Bu olağanlığı sağlamanın ise geçtiği yer toprak olmuş ve toprağın insanlar için önemi son derecede artmıştır.

Yurthaber 2020-05-14 15:19:36

Deniz Akkaya 14 günlük beslenmesini anlattı: Şişkinlik bitti, bomba gibiyim

Manken ve sunucu Deniz Akkaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla karantina günlerinde sağlıklı kalabilmek adına önerilerde bulundu. 14 gün boyunca sağlıklı beslenme planını uygulayan Akkaya, yaşadığı olumlu sonuçları da tek tek anlattı.

Yemek 30-04-20 11:18

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi sertifikaları hak eden okullara verildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Devrek ve Gökçebey’de dahil olmak üzere 14 okul beyaz bayrak, 27 okul beslenme dostu okul sertifikası aldı.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi " çerçevesinde 3 yıl süreli sertifika almaya hak kazanan okulların ve kurumların sertifika töreni gerçekleşti.

Yurthaber 13-02-20 14:11

Sungurlu’da sürü yönetim elemanı kursu açıldı

Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, çobanlığın daha cazip hale getirilmesi amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortak çalışması ile sürü yönetimi elemanı kursu açıldı.Sungurluda Özel Veteriner Hekim olarak görev yapan Çağlar Gedik tarafından 14 gün boyunca toplam 104 saat verilecek olan eğitimde kursiyerlere; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatılacak.İlki 55 kişi ile açılan ve 29 Ocak 2020 tarihinde sona erecek olan kursun ikincisi için müracatlar İlçe Halkeğitim Müdürlüğünde devam ediyor.’Amaç bilinçli hayvansal üretim’Toplantıda Sürü yönetimi elemanı yetiştirmenin önemine vurgu yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, "Sungurlu ilçemiz mera kapasitesi ve küçükbaş hayvan varlığı bakımndan önemli bir yerdedir.

Yurthaber 29-01-20 12:17

Kadınlara yönelik ücretsiz spor egzersiz programları başlıyor

Nevşehir Belediyesi tarafından ev hanımları ile çalışan kadınlara yönelik ücretsiz spor egzersiz programları düzenlenecek.Mesleğinde uzman çalıştırıcılar tarafından düzenli bir program dahilinde yapılacak olan çalışmalarda ayrıca katılımcılara diyetisyen vasıtasıyla sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bilgiler verilecek.Katılımcı sayısına göre çeşitli spor salonlarında gerçekleştirilecek olan spor egzersiz programına katılmak isteyenlerin 14 Ocak 2020 Salı günü mesai saati bitimine kadar Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Yurthaber 06-01-20 09:43

Zayıflamak için ne yapmalı? İşte kilo vermek isteyenler için 14 altın öneri

Kilo vermek isteyenlere 14 temel öneride bulunan Diyetisyen Melda Demiröz, beslenme programı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Demiröz, “Uzman bir diyetisyen takibinde sağlıklı beslenme programı hazırlanmalı. Hazırlanacak çalışma sağlıklı kilo vermeyi sağlar” dedi.

Trend 16-12-19 17:00

Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor

Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, “Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır” dedi.

Yemek 26-11-19 11:40

“Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor”

Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, “Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır” dedi.

Trend 26-11-19 09:58

Öğrenci-mezun buluşmasında ‘diyabet’ farkındalığı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında öğrenci-mezun buluşması düzenledi.Etkinlikte, OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme Bilimlerinde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Diyetisyeni Uzm.

Yurthaber 15-11-19 13:53

GAÜN Hastanesi’nde dünya diyabet günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet farkındalığını artırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla GAÜN Hastanesi’nde hastaneye gelen vatandaşların bilinçlendirilmesi için sağlıklı beslenme standı, ücretsiz kan şekeri ölçümü standı ve ayak sağlığı merkezi(podoloji) standı açıldı.Standa gelen vatandaşlara gerekli bilgilendirmelerin ve kan şekeri ölçümlerinin yapılmasının ardından, hastane oditoryumunda “Diyabet ve Aile” konulu toplantı düzenlendi.Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ile Diyabetle Yaşam Derneği Gaziantep şubesi iş birliğinde düzenlenen programda diyabetle ilgili tüm merak edilenler konuşuldu.

Yurthaber 14-11-19 18:08

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla bir dizi etkinlik yapıldı.Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personelleri tarafından Kent Meydanı’nda stant açılarak, vatandaşların şeker, tansiyon ve boy-kilo ölçümünü yaparak; sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obezite ve diyabet konularında bilgilendirmede bulundu.

Yurthaber 14-11-19 17:17

Ordu’da ’Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’

Ordu’da, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, ‘Sağlıklı yaşam Yürüyüşü’ yapıldı.Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında, 14 Kasım tarihinde kutlanan ‘Dünya Diyabet Günü’ nedeniyle yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 14-11-19 15:01

Eyüpsultan Belediyesi’nde “Diyabet Günü”nde personele sağlık taraması

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Alanı’nda düzenlenen programda belediye personeline diyabet ölçümü yapıldı.Tüm dünyada diyabet farkındalığını arttırmak amacıyla etkinliklerin gerçekleştirildiği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Alanı’nda personele kan şekeri ölçümü ve diyetisyen eşliğinde vücut kitle indeksi ölçümü yapıldı.Personele süt ve elma ikram edildiSosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Uysal’ın da katıldığı etkinlikte, Diyetisyen Şeyda Demirçelik beslenme ile ilgili bilgilendirme konuşması yaptı.

Yurthaber 14-11-19 11:10

Fatsa’daki okullara beyaz bayrak

Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi kapsamında düzenlenen “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” belge töreni Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması, toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında yapılan denetimler neticesinde ilçemiz genelindeki 14 okul “Beyaz Bayrak” sertifikası, 18 okul ise “Beslenme Dostu Okul” sertifikasını almaya hak kazandı.Beyaz Bayrak Projesi Belge Töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve İlçe Sağlık Müdürü Sayın Işıl Aralan’ın konuşmalarının ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan eğitim kurumlarına Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikaları ile pirinç levhalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

Yurthaber 21-10-19 14:35

TGDF Başkanı Kopuz’dan Dünya Gıda Haftası mesajı

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü de kapsayan 14-18 Ekim Dünya Gıda Haftası’nda “Sıfır Açlık olan bir Dünya için Sağlıklı Beslenme” temasıyla etkinlikler gerçekleştiriyor.

Haber 16-10-19 14:44

Zayıflamak isteyenlere altın değerinde 14 besin tavsiyesi

Kilo vermek sizin için eziyete dönüşüyorsa bu bilgilere kulak verin! Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, zayıflamak isteyenler için hayat kurtaran önemli uyarılarda bulundu.

Yemek 26-08-19 10:19

Anne sütünün önemi! Hiç emzirilmeyen bebeklerin ölüm olasılığı 14 kat fazla

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. İlke Mungan Akın 'Bebekler için optimal beslenme, ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonra 2 yaşına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesiyle mümkündür' diyerek anne sütünün sağlık yararları hakkında bilgi verdi.

Kadin 30-07-19 16:31

İlk 6 ay sadece anne sütü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. İlke Mungan Akın: - "Bebekler için optimal beslenme, ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonra 2 yaşına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesiyle mümkündür. Anne sütü, bebek beslenmesinde yeri doldurulamayan ideal, özgün ve doğal bir besindir. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin gebelik haftasına, doğum ağırlığına ve ayına uygun değişim göstermesidir" - "Küresel ölçekte, maalesef 6 aydan küçük bebeklerin sadece yüzde 43'ü anne sütüyle beslenmektedir. Hiç emzirilmeyen bebeklerin ölüm olasılığı yalnızca anne sütüyle beslenenlere göre 14 kat fazladır. Emzirmeye başlanması ne kadar gecikirse çocuğun ilk 1 ayda ölme riski artmaktadır"

Haber 30-07-19 11:07

SANKO’da Fermente besinler ne kadar probiyotikler konulu konferans

SANKO Üniversitesi’nde 14 Haziran 2019 Cuma günü “Fermente Besinler Ne Kadar Probiyotikler” konulu konferans düzenlenecek.Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi salonunda düzenlenecek konferansa Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 13-06-19 12:12

Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Dünya Çiftçiler Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür" sözünü hatırlattı.14 Mayıs 1946 tarihinin Uluslar Arası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş yıl olduğunu ve bu tarihin tüm dünyada “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanmakta olduğunu belirten Özdemir, “Yoksulluk, kıtlık, açlıkla mücadelede, beslenme ve ülke ekonomisi açısından önemli bir yeri olan çiftçilerimiz; üretim ve kaliteye göre desteklenmeli, desteklerden alınan kesintiler kaldırılmalı, dengeli ve adil olacak şekilde, enerji, mazot, yem, kredi desteği verilmelidir.

Yurthaber 14-05-19 08:30

Başhekim Sezikli: “Böbrekleriniz için tuzu azaltın, suyu yeterli için”

Merzifon Kara Mustafapaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Selçuk Sezikli, böbrek hastalığından korunmak için tuz tüketiminin azaltılması, sağlıklı beslenme ve ideal vücut ağırlığının korunması, düzenli egzersiz yapılması, yeterli su içilmesi ile sigara ve aşırı alkol tüketiminden kaçınılması tavsiyesinde bulundu.Böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve kronik böbrek hastalığının insan sağlığı ve ülke ekonomisi üzerindeki ağır yükü hakkında 14 Mart Dünya Böbrek Günü’nde bilgilendirme faaliyetleri yapıldığını belirten Başhekim Sezikli, “Böbreklerimiz vücudumuzun boşaltım sistemini oluşturarak kandaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

Yurthaber 13-03-19 17:50

SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden etkinlik

SANKO Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, öğrencilerine yönelik mesleki eğitimlere devam ediyor.Stil Sahibi Sofraların ve Aver Gıda’nın Kurucusu, BESTYLE Magazine de Food and Design Editörü İrem Ekin Avcı, 13 Mart 2019 tarihinde SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu’nda “Endüstriyel Yemek Üretimi Yapan Tesislerin Kurulumu ve Üretim Süreçleri” konulu söyleşide öğrencilerle bir araya gelecek.Toplu üretim yapan firmaların kurulum süresi, toplu üretimde iş akış sistemi, toplu üretim yapan firmalarda operasyonun sağlanması, mevcut üretim planı, ham madde temini ve üretimin tüketiciye ulaşma safhası, var olan sistemin kurulumu ve doğru yürütülmesi konularına değinilecek söyleşi, saat 15.30 - 17.00 arasında düzenlenecek.ÇalıştayAvcı ayrıca SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarında 14 Mart 2019 tarihinde “Dünya Mutfakları Sentezi”, 18 - 19 Mart 2019 tarihlerinde “Glütensiz Gıdalar Atölyesi” konulu çalıştaylarda öğrencilerle paylaşımda bulunacak.14 Mart 2019 tarihinde saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında “Dünya Mutfakları Sentezi” konulu çalıştayda, Fas Mutfağı Mergues Sosis Yapımı, Taze İtalyan makarnası yapımı (Vermicelli, rigatoni types), Fransız Baget Ekmeği yapımı (Bruschetta sunumu ile) ve Balkabaklı Vol Au Vent yapım aşamalarını uygulamalı olarak öğrencilere aktaracak.18 - 19 Mart 2019 tarihlerinde ise öğrencilerle Glütensiz Gıdalar Atölyesi çalıştayında saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında Ispanak ve Glütensiz Peynir Yapımı İle Hazırlanan Kiş, Dev Grissini Çubukları (Baharatlı), Taze İtalyan Makarnası Yapımı ve Truff Pasta yapımı gerçekleştirecek.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 12-03-19 12:13

Adanalılar sağlıkla buluşacak

Adana’da bu yıl ilki düzenlenecek Sağlık Festivali 14-15-16 Mart tarihlerinde Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Adana Valiliği koordinasyonunda, Güney Adana Kalkınma Programı 2018-2023 Eylem Planı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Sağlık Festivaliyle, insanlarda sağlık bilinci oluşturmak, sağlık hizmetleri ve sağlıkla ilgili insanların farkındalıklarını yükseltmek amaçlanıyor.Sağlık Festivali’nde Adana’daki kamu, özel, vakıf hastaneleri, sivil toplum kuruluşları, sağlık dernek ve odaları ile sağlık alanında hizmet veren firmalar, yabancı katılımcılarla sağlık çalışmalarını, çalışanlarını ve kurumları halka tanıtmak için bir araya gelecek.Sağlık Festivali’ne, beslenme adına çığır açan ve insanların sağlıklı beslenerek zayıflamasını sağlayan Prof.

Yurthaber 11-03-19 12:55

Müjde! Bu besinler sevgilisi olmayanları mutlu ediyor

14 Şubat’ta mutluluğu hak eden sadece sevgilisi olanlar mı? Mutlu olmanın tek yolu, çift olarak vakit geçirmek mi? Sevgilisi olmayanlar hazır olun! Sizleri mutlu edecek besinler var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Köşkeroğlu, yalnızlar için mutluluk reçetesi besinler hakkında bilgi ve önerilerini paylaştı.

Yemek 11-02-19 11:07

Köy kadınları sporla obeziteden korundu

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce yürütülen "Obezite Kaderimiz Değil Projesi" kapsamında, 14 köy ile bir beldede 350 kadına spor ve beslenme eğitimi verildi

Yurthaber 26-12-18 09:41

Köy kadınları sporla obeziteden korundu

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce yürütülen "Obezite Kaderimiz Değil Projesi" kapsamında, 14 köy ile bir beldede 350 kadına spor ve beslenme eğitimi verildi

Haber 26-12-18 09:40

DHA YURT BÜLTENİ - 9

DHA YURT BÜLTENİ - 9 YERLİ MALI HAFTASINDA ZEHİRLENEN 14 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU  Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde 14 ortaokul öğrencisi, yedikleri kekten zehirlendi.

Haber 18-12-18 12:49

Sağlıklı bir yeni yıl için 14 altın öğüt

Uzmanlar 2019’a sayılı günler kala sağlıklı bir yıl geçirmek isteyenlere 14 altın öğütte bulundu.Medicalpark Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Işıl Turgay Canbolat, sağlıklı beslenme programlarının her zaman her insan için aynı olmadığına dikkat çeke çekti.

Yurthaber 13-12-18 16:30

İştahsız çocuklarda tanı ve tedavi yaklaşımları

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümütarafından “İştahsız Çocuklarda Tanı ve Tedavi Yaklaşımları” ve “Vaka Sunumları” konulu panel düzenlenecek.SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda 26 Kasım 2018 Pazartesi günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında düzenlenecek panelde, Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof.

Yurthaber 22-11-18 17:25

Hakkari’de ‘sağlıklı beslenme’ konulu bilgilendirme

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘sağlıklı beslenme’ konulu bir bilgilendirme yapıldı.14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çarşı merkezinde Sağlık Yaşam Aracı ile stant açıldı.

Yurthaber 14-11-18 17:15

Van’da Dünya Diyabet Günü etkinliği

Van İl Sağlık Müdürülüğü, Sağlık Bakanlığınca "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla hastalık hakkında toplumsal farkındalık sağlamak ve halkı bilgilendirmek amacıyla Van’da etkinlik düzenledi.Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personelleri, “15 Temmuz Şehitler Meydanında” sağlıklı yaşam aracın katılımıyla stant açarak vatandaşlara sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, şeker ölçümü, boy kilo ölçümü, obezite ve diyabet konularında bilgilendirmeler yaparak katılımcılara broşürler dağıtıldı.

Yurthaber 14-11-18 17:10

14 Kasım Dünya Diyabet günü

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 13-11-18 15:25

İngiltere'ye okul üzümü ihracatı

İlköğretim çağındaki çocukların beslenme çantaları için 14 gramlık ambalajlarda üretilen organik kuru üzümlere İngiltere pazarından gelen talep artıyor - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Işık: - "İngiltere'de tam gün eğitim olması nedeniyle ebeveynler ilkokula giden çocuklarının beslenme çantalarına her gün mutlaka organik kuru meyve koyuyor" - "Bu yıl bin 500 ton üzümü sadece okulda tüketilmek üzere ihraç edeceğiz"

Finans 13-09-18 11:27

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Hayatını hasta çocuklarına vakfetti

İkinci çocuğunu nedeni belirlenemeyen bir kas hastalığından 14 yaşında kaybeden Zöhre Nair, hayatını, ölen oğlunun adını verdiği, 5 yıldır yatalak olan 19 yaşındaki MPS Tip3 hastası Fatih'e ve diğer oğluna adadı - Nair: - "Fatih'in bakımı konusunda her şeyi kendim yapıyorum. Altını bezliyorum, banyosunu yaptırıyorum, mama veriyorum, aspire ediyorum, beslenme tüpünü kendim takıyorum, boğazındaki aparatı kendim değiştiriyorum. Önceden geceleri sıkıntılı dönemler geçirdi. Çok sık nöbet geçiriyordu. Biz de nöbet geçirmesinden korkuyorduk ve ona müdahale edebilmek için gece gündüz sürekli başında bekliyorduk" - "Ben hep Fatih'e bağımlı yaşadım. Önceden de bir yere giderken Fatih'i götürebileceksem gidiyordum, şimdi de öyle. Fatih yanımda olmadığında içim rahat etmiyor. Onu kimseye emanet etmek istemiyorum"

Haber 02-05-18 11:15

Zihinsel engelliler kendi bardaklarını yaptı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından “Bağımlılıklarla Mücadelede Engel Tanımıyoruz” Projesi kapsamında Umut Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda etkinlik gerçekleştirildi.14-23 yaş grubu orta ve ağır derecede zihinsel engelli 39 öğrenci ile kendi isimlerine özel tasarlanan kupa bardakları yapıldı.Yaşam becerileri, beslenme ve kişisel temizlik eğitimleri dışında İş becerileri için de el sanatları, galoş üretimi, tarım ürünleri, atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırma gibi eğitici ve öğretici çalışmalarda yapılan okulda akranları ile birlikte el becerilerini geliştirmek adına Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi ile yaptıkları kupa bardakları mutluluklarına mutluluk kattı.Adıyaman Üniversitesi Genç Yeşilay gönüllüleri ile çalışmaları yaparken müzik eşliğinde oyunlar oynandı.

Haber 20-03-18 09:42

Yumurta diyetiyle 14 günde 6 kilo verme garantisi

Kilo verme, fit bir vücuda sahip olma, sağlıklı beslenme son yılların popüler deyimleri arasındadır. Konu sağlık ve kilo verme olunca vazgeçemeyeceğimiz besinlerden biri de yumurtadır...

Yemek 30-01-18 23:51

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 14 altın kural

2016 yılını geride bırakırken yılbaşı gecesi sofranızda hem doyurucu hem de sağlıklı bir beslenme için nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Haber 30-12-16 10:02

Yemen'de 500 bine yakın çocuk yaşam savaşı veriyor

27 milyon nüfuslu Yemen'de 14 milyon kişi yetersiz besleniyor. 500 bine yakın çocuk ise yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle yüz yüze. BBC ekibi, savaşın yıkımının ve insani krizin en yoğun yaşandığı noktalardaki çaresizliği yerinde görüntüledi.

Haber 07-12-16 20:00

Beü’de ‘diyabet İçin Farkındalık’ Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet...

Yurthaber 02-12-16 17:31

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulundan Örnek Çalışma

Didim Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Beslenme Dostu Okul projesi ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü...

Yurthaber 17-11-15 14:34

Diyabette Beslenme Önerileri

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Diyetisyeni Elanur Yılmaz, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, diyabet hastalarına...

Yurthaber 13-11-15 11:31

Şeker Hastalarına Özel Beslenme !

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle açıklamalar yapan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, diyabet hastalığında beslenebileceğimiz...

Yurthaber 13-11-15 10:58

Sevgililer Gününe Özel Beslenme Önerileri

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, 14 Şubat’a özel beslenme önerilerinde bulundu.Yaklaşan Sevgililer Günü’nde beslenmeyle ilgili...

Yurthaber 13-02-15 12:09

Bu Besinler Aşka Hazırlıyor !

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Gününe özel açıklamalarda bulunan Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan,...

Yurthaber 11-02-15 10:39

Diyabet Hastalarına Altın Öneriler !

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, diyabet hastalarına önerilerde bulunan Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan,...

Yurthaber 14-11-14 09:05

Diyabet Hastaları Nasıl Beslenmeli?

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, diyabet hastalarına önerilerde bulunan Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan,...

Yurthaber 13-11-14 14:06