Gebeligin 15 Haftasinda Beslenme Haberleri

15 yaş genç gözükmesini sağlayan gizli formülünü açıkladı! Yıllara meydan okuyor

Genç gözükmenin genetikle ilgili olduğu düşünülse de bu eksik bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Doğru cilt bakımı, beslenme ve ufak müdahalelerle yıllara savaş açmak mümkün olabiliyor. TikTok'ta 49 yaşındaki bir kadın 15 yaş genç gözükmesini sağlayan yaşlanma karşıtı gizli formülünü açıkladı.

Kadin 2023-05-10 13:54:38

İçişleri Bakanı Soylu, İRAP Hazırlık ve İzleme Sürecini Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

"Sadece gönüllülük sistemine başvurumuz AFAD, 561 bin 5. Bu, şu demektir; biz bu konuda bir farkındalık oluşturmuşuz. Yani yarım milyonu aşkın insanımız bu konuda 'Ben gönüllüyüm.' diyor" - "Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir. Yani 561 bin gönüllü, 16 bin 292 destek AFAD gönüllüsü, 54 ilde 15 bin kişinin yerel destek ekibinin eğitimi, 26 ilde 4 bin 624 korucunun eğitimi... Yine 61 ekip 1629 kişiyle beraber hem arama kurtarma hem beslenme hem de lojistik alanında akreditasyonlar sağlandı"

Yurthaber 2022-09-22 15:58:05

Vücudun yağ ihtiyacının karşılanması için fındık ve çiğ badem önerisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut: - "Bitkisel yağlara alternatif olarak balık tüketimini artırabilir, yağlı tohumlarla da yağ ihtiyacımızın bir kısmını karşılayabiliriz. Aynı zamanda günlük tüketeceğimiz 10-15 fındık, çiğ badem veya 5-6 cevizle de vücudun yağ ihtiyacı karşılanabilir"

Yurthaber 2022-07-01 10:35:06

Uzmanından iftarı ikiye bölerek yapma tavsiyesi

Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Çelik: -"İftarı 2 periyot halinde 15-20 dakika ara vererek tamamlayabilirsiniz. Orucu ılık suyla 2 bardağı geçmeyecek şekilde yudum yudum içerek açmalısınız"

Yurthaber 2022-04-12 12:05:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (4)

"Yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor" - "(1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu) Gece gündüz çalışarak tamamladığımız otoyolumuzu ve köprümüzü 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz" - "Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yine yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır" - "Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan yaklaşık 3'te 1'lik artışla 750 liraya yükseltiyoruz" - "Pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini 1 ay öne çekiyor, cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz"

Yurthaber 16-02-22 22:27

Çoban buldu! Bursa'da bilim dünyasını heyecanlandıran keşif

100'ün üzerinde mağara ve 15 milyon yıl önceki fosil yataklarına ev sahipliği yapan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde toprak kayması sonucu ortaya çıkan bir mağarada heyecan verici bir keşfe rastlandı. Daha önce literatüre Paşa Fil (Gamphotherium Paşalarensis) olarak geçen dünyanın en büyük fil fosilinin bulunduğu ilçede son tarihi bulgular, özellikle beslenme alışkanlıkları ve mutfak kültürünün yeniden gözden geçirilmesine neden olacak.

Haber 22-07-21 13:51

Kovid-19 salgını sürecinde cilt hastalıklarına karşı uyarı

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Uce Özkol: - "Kovid-19 salgınıyla birlikte maske kullanımının artması, hijyen alışkanlıklarının değişmesi, sedanter yaşam ve güneş görmemenin artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, stres gibi etkenler, cilt hastalıkların artmasına neden oldu" - "Böyle durumlarda hastanın cildine uygun yüz yıkama jeliyle günde iki kez yüzünü yıkaması, nemlenmiş maske kullanmaması, 3-4 saatte bir cildini 15-20 dakika havalandırılması ve maske altına aşırı makyaj yapmaması gerekiyor"

Yurthaber 25-03-21 11:44
Van

Kovid-19'a karşı bağışıklığın güçlendirilmesi için kekik önerisi

Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya: - "Kekik, vücut direncini artıran, mikrop öldürme özelliği olan doğal dezenfektan olarak da kullanılabilecek güçlü bir antioksidandır. Kekik suyu ve kekik yağı vücutta direnç oluşturur, bağışıklık güçlendirir" - "İki su bardağı kaynamış sıcak suya iki tatlı kaşığı kekik eklenip 15 dakika demlendikten sonra süzülerek içilebilir. Günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde tüketilebilir"

Yurthaber 02-01-21 12:04

Sahipsiz hayvanlara mama desteği sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hayvansever vatandaşlar Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sahipsiz hayvanlar için mama bağışı yaptı.Hayvanseverler ve bazı kurumlar Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan sahipsiz hayvanlarına mama bağışı yaparak destek oluyor.Özel bir şirkette görevli ‘Kıvılcım’ isimli gönüllü ekip tarafından 15 kiloluk 6 poşet mama bağışı yaparak örnek bir davranış sergiledi.Öte yandan bölgenin en geniş kapsamlı barınağı olan merkezde acil müdahale ekipleri tarafından yaralı ve güçten düşmüş hayvanlar getirilerek, uygun yöntemlerle muayene edilerek tedavileri yapılıyor.Sahipsiz sokak hayvanları için doğal ortamlarında barınmalarını sağlayacak kedi ve köpek evleri yapıldığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Sahipsiz sokak hayvanlarımızın barınma ve beslenme gibi ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar gideriyoruz.

Yurthaber 15-12-20 13:09

2 milyon kişi bu sorunu yaşıyor! Brokoli ve lahana tüketin

Halk arasında 'kısırlık' olarak bilinen infertilite, 'en az 1 yıl süreyle korunmasız düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik sağlanamaması durumu' olarak tanımlanıyor. Hem kadın hem de erkekten kaynaklanan bir sorun olabilen kısırlığın çiftlerin yaklaşık yüzde 15’ini etkilediğini ve bu oranın her geçen gün arttığını belirten İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, beslenme önerileri paylaştı.

Haber 05-11-20 09:57

Gençler tehlike altında! Kolon kanserinin en büyük nedeni...

Genellikle 50-70 yaş arasında görülen kolon kanserinin son yıllarda gençlerde de görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Öncel, "Son 10-15 yıldır 40 yaş altında kalın bağırsak kanseri görülme oranı arttı. Buradaki en önemli şey beslenme ve hareketsizliğe bağlı obezite. Gençlerin öz değerlerimizden olan tencere yemeklerine, aile kavramının içinde bulunduğu iyi beslenme özelliklerine dönmesi gerekiyor” dedi.

Haber 26-10-20 08:03

Veli eğitiminde ilk ders yarın! Bakan Selçuk ilk dersi verecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, ‘Pandemi Döneminde Veli Eğitimi’ kapsamında 15 programdan oluşan yeni bir paket hazırlandı. Eğitim paketi, salgın döneminde çocukla iletişim, evde eğitici oyun etkinlikleri, özbakım becerileri, sağlıklı beslenme, öğretmenle iletişim, verimli ders çalışma teknikleri, zaman yönetimi, sosyal etkileşim, aile içi iletişim, eğitim okur yazarlığı, EBA okur yazarlığı ve din eğitimi gibi başlıklardan oluşuyor. Veli eğitiminde ilk dersi yarın Milli Eğitim Bakanı Selçuk verecek.

Haber 24-09-20 15:20

Üniar “Akademik ekoloji” değerlendirme çalışması

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Ekoloji” değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci sırada yer aldı.Değerlendirme, 126’sı devlet, 68’i vakıf olmak üzere toplam 194 üniversiteden 16 bin 624 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen ve 11 kriterden oluşan ‘Akademik Ekoloji Anketi’ sonuçlarına göre yapıldı.Bu kapsamda, SANKO Üniversitesi, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci, Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralamasına göre dokuzuncu, Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 10’uncu, Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında ise 15’inci oldu.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 30-07-20 09:49

Sağlık Bakanlığı'ndan dikkat çeken araştırma! Başı Güneydoğu çekiyor

Sağlık Bakanlığınca yapılan Türkiye Sağlık ve Beslenme Araştırmasının verilerine göre, 15 yaş ve üzeri bireyler kişi başı yıllık 12,5 litre süt, 41,1 kilogram da yoğurt tüketiyor. Güneydoğu Anadolu, süt, peynir ve yoğurt grubunda günlük tüketimi en yüksek, Orta Anadolu ise en düşük bölge olarak dikkati çekiyor.

Haber 01-06-20 11:17

Zonguldak’ta “Tuza Dikkat Haftası” bilgilendirme standı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 9-15 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında Merkez Acılık Caddesi Belediye Bulvarı pazar yeri girişine stant kurularak halka tuz tüketimi konusunda bilgilendirme yapıldı.Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr.

Yurthaber 12-03-20 14:26

Zigana Dağı’nda -15 derecede kış eğitimi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Trabzon ekibi gönüllüleri, Zigana Dağı’nda-15 derecede kış temel eğitimi gerçekleştirdi.AKUT Trabzon ekibinden 18 gönüllü ile eğitmenlerin katılımıyla yapılan ve iki gün süren eğitim kapsamında kış koşullarında barınma, beslenme, yürüyüş teknikleri, kazma kullanma, kar mağarası ve acil durum barınakları oluşturma, karda alınabilen emniyet sistemleri, hedik ve krampon kullanımı, kazma ile düşme konuları işlendi.

Yurthaber 05-02-20 12:04

Zigana Dağı’nda -15 derecede kış eğitimi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Trabzon ekibi gönüllüleri, Zigana Dağı’nda-15 derecede kış temel eğitimi gerçekleştirdi.AKUT Trabzon ekibinden 18 gönüllü ile eğitmenlerin katılımıyla yapılan ve iki gün süren eğitim kapsamında kış koşullarında barınma, beslenme, yürüyüş teknikleri, kazma kullanma, kar mağarası ve acil durum barınakları oluşturma, karda alınabilen emniyet sistemleri, hedik ve krampon kullanımı, kazma ile düşme konuları işlendi.

Yurthaber 05-02-20 12:03

Sokak kedileri için sığınma ve beslenme evi

Hacılar Belediyesi tarafından ilçe içerisinde sahipsiz kedilerin yağışlı ve rüzgârlı havalarda güvende olacakları ve dış etkenlerden korunabilecekleri sığınma ve beslenme evi yapıldı.15 Temmuz Şehitleri Parkı’na konulan 18 yuvalı sığınma ve barınma evi ilk günden ilçedeki sahipsiz kedilerin uğrak yeri oldu.

Yurthaber 19-12-19 14:55

Tatvan Can Hastanesi’nden ‘Öğretmenler günü’ indirimi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Özel Tatvan Can Hastanesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, öğretmenlere özel Check-Up, beslenme ve diyetisyenlik ile lazer epilasyon ve saç ekim hizmetlerinde indirim yapıyor.Özel Tatvan Can Hastanesi tarafından başlatılan ve 15 Aralık tarihine kadar sürecek olan kampanyaya ilişkin yapılan açıklama, “Check-Up ücretlerinde yüzde 20, beslenme ve diyetisyenlik hizmetlerinde yüzde 25, lazer epilasyon hizmetinde yüzde 20, saç ekiminde yüzde 10 indirim uygulanacak.

Yurthaber 23-11-19 14:40

Her yıl 15 milyon bebek hayata erken başlıyor

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 15 milyon bebek prematüre doğuyor. Bunun sonucunda 1 milyonun üzerinde bebek ise yaşamının ilk yılını tamamlayamadan hayata gözlerini yumuyor - Küçük yaşta gebelik, sık doğum, yetersiz beslenme ve yetersiz gebelik bakımı gibi nedenler, prematüre bebek doğurma riskini artırıyor

Trend 16-11-19 11:12

Nijerya'da 15 milyon çocuk acil yardım bekliyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Enugu Koordinatörü İbrahim Conteh: - "Ülkede yaklaşık 15 milyon çocuk sağlık, beslenme ve eğitim gibi alanlarda acil yardım bekliyor"

Haber 07-11-19 17:40

Red Bull Music Festival İstanbul Seyircileri için Beslenme Tüyoları

Red Bull Music Festival Istanbul 1-15 Ekim tarihleri arasında şehri ele geçirirken festivale tam performansla katılmanı sağlayacak tüyoları öğrenmenin tam vakti. Diyetisyen Büşra Ünlen'e kulak ver!

Trend 07-10-19 10:00

Oryantasyon Programı Atatürk Üniversitesi’nde başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen, 2019-2020 Oryantasyon Programı, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen açılış programıyla başladı.Öğrencilerin akademik çalışmalara ve kampüs hayatına uyumlarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısı ile olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak ve alışma sürecini hızlandırmak amacıyla fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik uyum ve eğitim semineri düzenlenmeye başlandı.Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ortaöğretimden yükseköğretim programlarına sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını sağlamak ve kampüste yaşam, eğitim, ulaşım, beslenme, barınma, sağlık, spor vb.

Yurthaber 02-10-19 16:43

Hisarcık’ta ‘Beyaz bayrak’ olmayan okul ve kurum kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ’Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ projesi kapsamında Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 6 okulun daha beyaz bayrak almasıyla Beyaz Bayrak’ olmayan hiçbir okul ve kurum kalmadı.Temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, ayrıca öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Hisarcık ilçe genelinde belirlenen kriterlere uyan Karbasan İlk ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Şehitler Ortaokulu, Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında, son olarak 15 Temmuz Anadolu Şehitleri Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutluhallar İlk-Ortaokulu, Dereköy İlk-Ortaokulu ve Hasanlar İlk-Ortaokulu 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.İlçede Beyaz Bayrak olmayan hiçbir okul ve kurum kalmadığına dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, göreve geldikleri ilk günden itibaren bu alandaki mevcut durumu tespit ederek Beyaz Bayrak sahibi okul sayısının artırılmasına yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.Ayrıca Merkez Şehitler Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu’nda ’Beslenme dostu okul’ sertifikasına sahip bulunduğunu belirten Cebeci, ”Okullarımızın daha temiz ve nezih ortamlarda eğitim öğretim vermelerine imkan sağlamak amacıyla Müdürlüğümüz idari kadrosu ve Okul Müdürlerimizle el birliği içerisinde çalışmalar yürütmeye gayret ettik.

Yurthaber 26-09-19 11:53

Gastroantep’te Sanko Üniversitesi de yer aldı

SANKO Üniversitesi ve Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi GASTROANTEP’te (Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali) stant açtı.Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliği ile 12 - 15 Eylül 2019 tarihleri arasında Festival Park’ta düzenlenen GASTROANTEP’te yerel ve ulusal pek çok firmanın yanında SANKO Üniversitesi akademik ve idari kadrosuyla bilgilendirme yaparken, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından dileyen ziyaretçi ve katılımcılara ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılıyor.Hastanede verilen hizmetler ve gerçekleştirilen uygulamalar hakkında da bilgi verilen stant, birbirinden değerli şeflerin ve konukların katıldığı festival süresince ziyaret edilebilecek.SANKO ÜNİVERSİTESİ2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.Sani Konukoğlu Uygulama Ve Araştırma HastanesiÇağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Yurthaber 13-09-19 17:16

Yerli ilaç üretimi ekonomiye yüz milyonlarca lira kazandıracak

Türk Silahlı Kuvvetleri yararına faaliyet gösteren vakıflar tarafından kurulan TURKTIPSAN, bugüne kadar yurt dışından alınan, yüksek katma değere sahip birçok serum ve tıbbi malzemeyi, yerli ve milli imkanlarla üreterek yüz milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağladı - TURKTIPSAN Genel Müdürü Ömer Türk: - "Türkiye'de üretimi olmayan ve tamamı yurt dışından tedarik edilen, ağızdan beslenemeyen hastaların kullandığı 'Total Parenteral Beslenme Solüsyonu'nu 4 yıllık çalışmanın sonunda üreterek ülkemizin istifadesine sunduk" - "İthal edilen bu beslenme solüsyonu için başka ülkelerdeki firmalara yıllık yaklaşık 300 milyon lira ödenirken biz bunu dörtte bir fiyatına imal ettik" - "Ar-Ge merkezimizdeki 15 kişilik ekibimizle çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Şu an 17 proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor"

Haber 03-08-19 11:13

Fazla yağlara ıspanaklı kivili karışım

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, "Bel bölgesindeki inatçı yağları 10-15 günlük diyet ve sporun yanı sıra; soda-ayran-limon kürü veya yeşil çay-limon-soda kürü ile; basen yağlarını da yine sporu ihmal etmeden ıspanaklı-kivili smoothie ile eritebilirsiniz” dedi.

Yemek 02-08-19 11:18

Fazla yağlara ıspanaklı kivili karışım

 Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, “Bel bölgesindeki inatçı yağları 10-15 günlük diyet ve sporun yanı sıra; soda-ayran-limon kürü veya yeşil çay-limon-soda kürü ile; basen yağlarını da yine sporu ihmal etmeden ıspanaklı-kivili smoothie ile eritebilirsiniz” dedi.

Haber 02-08-19 09:23

60 milyon olan sperm hücresi 15 milyona düştü! 'Çocuğum olsun' istiyorsanız...

Erkeklerde sperm sayıları sağlıksız beslenme, sigara kullanımı ve kronik stres gibi faktörlere bağlı olarak her geçen yıl azalıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre yetişkin bir erkeğin çocuk sahibi olabilmesi için sperm analizinde mililitrede en az 60 milyon sperm hücresi olması gerekiyor. Oysa artık bu rakam 15 milyonlara düşmüş durumda. Buna paralel olarak tüp bebek tedavileri de giderek gelişiyor, başarı oranları ise giderek artıyor. Ancak yaşam ve beslenme tarzı da çok önemli.

Kadin 24-07-19 11:23

Uzun süreli emzirmenin anne ve bebek için 15 faydası

Anne sütünün, anne ve bebek açısından pek çok faydası bulunuyor. Bu nedenle doğumdan hemen sonra bebeklerin anne sütü ile beslenmesi ve bunun ilk altı ay yalnızca anne sütü ile devam etmesi öneriliyor. Bebeğin 6’ıncı aydan sonra anne sütüne ek olarak destek gıdalar ile beslenme programının oluşturulması ve sürecin de 2 yaşına kadar devamı önem taşıyor. Çünkü bebek, anne sütü ile ne kadar uzun süre beslenirse yararı o kadar fazla ve kalıcı oluyor.

Kadin 08-07-19 11:41

Göçmen kuşlar açısından Türkiye'nin önemi büyük

Türkiye; Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında göç eden kuşlar için köprü oluşturmasının yanı sıra dünyanın iki büyük kuş göç yolu üzerinde bulunması ve 400'ü aşkın göçmen türü barındırması, beslenme ve üreme alanı olarak büyük öneme sahip - Tarım ve Orman Bakanlığınca göçmen kuş sınıfında yer alan leylek, turna, kızıl şahin, şah kartal, bozkır ve yılan kartalları gibi kuş türleri vericilerle izleniyor - Bu yıl, 15 Ocak-15 Şubat'ta 154 alanda 102 farklı türde 1 milyon 982 bin 579 su kuşu gözlemlendi

Haber 09-05-19 11:22

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Uzmanlardan ramazanda doğru beslenme uyarıları

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. Dr. Elvan Yılmaz Akyüz: - "Uzun süre açlık sonrası fazla besin tüketimi, midede gerginlik hissi oluşturur. Hazımsızlık, kan şekerinde dalgalanma ve tansiyon gibi problemlere neden olabilir" - "Bunu önlemek için tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftarda ve sonrasında azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmelidir. İftara hurma, peynir, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanılması, 15-20 dakika sonra az yağlı kırmızı ya da beyaz et, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygun olacaktır" - Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Niyazoğlu: - "İftar ve sahur arasında yaklaşık 7 saat kadar bir süre kaldığından sadece iftar yapıp sahuru su ile geçiştirmek hata olur, mutlaka sahura kalkılmalıdır. Aksi halde gün boyu yaşanacak baş ağrısı, halsizlik ve hastalık hissi yakamızı bırakmaz. Sahurda yine ağır tuzlu ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, susuzluk çekmeyeyim diye litrelerce su içilmemelidir"

Haber 06-05-19 11:13

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verin

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Neslihan Yumakgil, ani yüklenmelerin midede kramplara, gastrite, reflüye yol açabileceğini söyledi.Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Neslihan Yumakgil, Ramazan ayında beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgi verdi.

Haber 05-05-19 11:51

Uzmanından Ramazan ayı beslenmesi önerileri

Özel Denizli Tekden Hastanesi beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, Ramazan ayı beslenmesi ile ilgili uyarılarda bulunarak, “Bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 saat süren bir oruç söz konusudur.

Yurthaber 04-05-19 15:55

Diyetisyenlerden ‘zayıflatma çayı’ uyarısı

Diyetisyenler piyasada ve sosyal medyada sürekli göze çarpan zayıflatma çayları ve bilinçsiz diyetlerin geri dönülmez sağlık sorunlarına yol açtığı konusunda uyardı.Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Seda Demetgül, “Diyet sağlık için yapılmalıdır, daha güzel görünmek uğruna aç kalıp kaslarınızı kaybetmeyin“ dedi.Haftada 5 kilo verdiren karışım, ayda 15 kilo verdiren meyve, bir hafta da 7 kilo zayıflatan çay gibi reklamların aldatıcı olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt.

Yurthaber 01-05-19 11:37

Ulusal Beslenme Konseyi ilk toplantısını yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "15 yaş üstü bireylerin beslenme alışkınlarını ortaya koyan 'Türkiye'nin Beslenme Haritası' çıkarıyoruz. Araştırma aşaması bitti, raporlama aşamasında da sona geldik" - "Analizlerin neticesinde önümüze çıkacak tablo, bize hem beslenme yetersizliklerinin hem de fazla kilonun sebeplerini verecek. Folik asit, demir, D vitamini eksiklikleri, anemi gibi bulgulara göre yol haritamızı belirleyeceğiz" - "Her yaza doğru mucizevi diyet programları lanse ediliyor, bir bitkinin suyu öneriliyor, bir başka bitkinin tozu yere göğe sığdırılamıyor. Tam da bu konulardaki tartışmalara yön verebilmek, bilimsel kanıtlara dayalı görüşler oluşturabilmek adına Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda geniş katılımlı Ulusal Beslenme Konseyini kurmuş bulunuyoruz"

Haber 30-04-19 12:48

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki dava

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu - Mütalaadan: -"Sözcü gazetesinin basılı gazete ve sosyal medya hesaplarında işlenen ve incelemeye konu haberlerin, haber kaynaklarından, ajanslardan beslenme açısından bakıldığında, FETÖ yayın organlarında ve örgüte bağlı olduğu düşünülen sosyal medya hesaplarındaki donelerle birebir örtüşme ve ciddi bir benzeşme içinde olduğu görülmüştür" -"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sözcü gazetesinde yayımlanan bazı yazılarda, örtülü mesajlarla darbe girişiminin inkar edildiği, o gece yaşanan kanlı sürecin adeta devlet tarafından planlandığının ima edildiği ve yazılarda FETÖ'cü çevrelerin iddialarına yer verildiği görülmüştür" -"Şekli olarak FETÖ'ye karşı olmak, onu ağır bir şekilde eleştirmek, onunla davacı-davalı olmak, hatta ona açıkça hakaret etmenin başlı başına FETÖ'yü desteklememek sonucunu doğurmaz. Sözcü gazetesinin olaylardaki yaklaşımı, örgütün karşısındaymış görüntüsü vermiyor"

Haber 18-04-19 13:22

Kolon kanseri, dünyada ve Türkiye'de en sık görülen kanser türüdür

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Kaytan Sağlam: - "Kolon bölgesinde görülebilecek en tehlikeli hastalık kolon kanseridir. Kolon kanserleri, dünyada ve Türkiye'de en sık görülen kanser türlerinden biridir. Hemen hemen bütün kolon kanserlerinin polip sebebiyle oluştuğu bilinmektedir.

 Ailede öykü varsa kolonoskopi şart
tır" - "Toplumda daha sık kolon kanseri görülmekle birlikte, üçte bir oranında rektum kanserine de rastlanmaktadır. Kalın bağırsağın son 10-15 santimetrelik bitiş bölümü olan rektumdaki tümörler kendini daha çok kanama belirtileriyle göstermekte ve erken evrede belirti vermeden sincice ilerleyebilmektedir" - "Genetik risk dışında kolon kanseri risk faktörleri arasında beslenme, sigara, şişmanlık ve sedanter yaşam yer almaktadır. Hayvansal yağlar, düşük lifli gıdalarla beslenme, sigara, alkol, şişmanlık ve hareketsizlik kolon kanserine sebep olabilmektedir. Özellikle yağlı beslenenler, kırmızı et, kızartma tüketenler, şarküteri ürünlerini tercih edenler, tütsülenmiş ya da mangal etleri yiyenler, kolon kanserleri konusunda riskli grup arasında yer almaktadır"

Haber 07-04-19 11:08

Kalbi korumak için nasıl beslenmeliyiz? İşte kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler...

Ülkemizde önemli bir sorun olan kalp damar hastalıklarının görülme sıklığı 50 yaş üstündeki yetişkinlerde yüzde 12-15 arasında değişiyor. Yetişkin nüfusun yarıya yakını da risk altında. Hareketsizlik, obezite, sigara ve alkol tüketimi kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini artıran önemli etkenler. İşte kalp sağlığınız için beş önemli beslenme kuralı!

Trend 04-04-19 10:16

Flamingolar Kayseri’de

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi civarında bulunan Hürmetiçi Sazlığı Sulak Alanı, tabiatın narin kuşları olan flamingolara ev sahipliği yapıyor.Her yıl olduğu gibi flamingolar bu yılda, Kayseri’ye sadece 5 km uzaklıkta bulunan, yoğun insan nüfusu ve şehir hayatıyla içiçe olan, Hürmetiçi Sazlığı Sulak Alanını dinlenme ve beslenme alanı olarak tercih etti.Bu yıl Mart ayının ilk haftasından itibaren alana adeta akın eden flamingolar, şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen meraklı gözlere çok fazla aldırış etmeden alanı dinlenme ve beslenme yeri olarak kullanıyor.Alan sadece flamingolar için değil diğer birçok kuş çeşidi içinde (büyük akbalıkçıl, sakarmeke, sazdelicesi, kızkuşu, çamurcun, angıt, leylek, gri akbalıkçıl) cazibe merkezi olurken, kuş gözlemciler ve fotoğraf sanatçıları içinde eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.Ayrıca alanda Kış Ortası Su Kuşu Sayımları Uluslararası Su kuşu Sayımları’nın bir parçası olarak 60’lı yıllardan beri 15 Ocak- 15 Şubat tarihleri arasında yapılmaktadır.2019 yılında Hürmetçi Sazlığı Sulak Alanında kış ortası su kuşu sayımları 26 Ocak 2019 tarihleri arasında Tarım Orman Bakanlığı VII.

Yurthaber 22-03-19 15:05

Adanalılar sağlıkla buluşacak

Adana’da bu yıl ilki düzenlenecek Sağlık Festivali 14-15-16 Mart tarihlerinde Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Adana Valiliği koordinasyonunda, Güney Adana Kalkınma Programı 2018-2023 Eylem Planı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Sağlık Festivaliyle, insanlarda sağlık bilinci oluşturmak, sağlık hizmetleri ve sağlıkla ilgili insanların farkındalıklarını yükseltmek amaçlanıyor.Sağlık Festivali’nde Adana’daki kamu, özel, vakıf hastaneleri, sivil toplum kuruluşları, sağlık dernek ve odaları ile sağlık alanında hizmet veren firmalar, yabancı katılımcılarla sağlık çalışmalarını, çalışanlarını ve kurumları halka tanıtmak için bir araya gelecek.Sağlık Festivali’ne, beslenme adına çığır açan ve insanların sağlıklı beslenerek zayıflamasını sağlayan Prof.

Yurthaber 11-03-19 12:55

Van’da Dünya Diyabet Günü etkinliği

Van İl Sağlık Müdürülüğü, Sağlık Bakanlığınca "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla hastalık hakkında toplumsal farkındalık sağlamak ve halkı bilgilendirmek amacıyla Van’da etkinlik düzenledi.Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personelleri, “15 Temmuz Şehitler Meydanında” sağlıklı yaşam aracın katılımıyla stant açarak vatandaşlara sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, şeker ölçümü, boy kilo ölçümü, obezite ve diyabet konularında bilgilendirmeler yaparak katılımcılara broşürler dağıtıldı.

Yurthaber 14-11-18 17:10

Atatürk Üniversitesinde uyum günleri başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Uyum Günleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen açılış programıyla başladı.Öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini hızlandırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen uyum günleri kapsamında fakülte ve yüksekokullara yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik uyum ve eğitim seminerine başlandı.Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kampüste yaşam, eğitim, ulaşım, beslenme, barınma, sağlık, spor vb.

Yurthaber 14-11-18 16:40

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında etkinlik düzenlendi

Kilis’te, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında etkinlik düzenlenerek, engelli koşu yarışmasında birinci olan 4 öğrenciye bisiklet ödülü verildi.Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Kilis’te 15 Temmuz Şehitler Ortaokulunda İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan etkinlikte beden kitle indeksi ölçümü, genel ağız sağlığı taraması, sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirme yapılmış; öğrencilere ağız diş sağlığı seti, Sağlık Çocuk dergisi ve beslenmeyle ilgili broşür dağıtılmıştır.Yapılan engelli koşu yarışmasında birinci olan 4 öğrenciye bisiklet ödülü verildi.

Yurthaber 09-10-18 00:03

On diyabetliden biri kan şekerini kontrol altında tutabiliyor

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneğinin araştırması, diyabet hastalarının istenilen kan şekerine ulaşamadığını, hastaların kan basıncı ve kan yağlarını da kontrol edemediklerini ortaya çıkardı - Dernek Diyabet Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Alper Sönmez: - "Diyabet hastalarımızda üç ayda bir şeker kontrolü hedeflerine bakarız. Tip 1'lerin sadece yüzde 15'inde bu kontrolü sağlayabilmiş durumdayız. Bu da demek oluyor ki her 10 tip 1 diyabet hastasından sadece biri, yaklaşık olarak kan şekeri hedefine ulaşabilmiş durumdadır. Her 10 tip 2 diyabet hastasından ise sadece 4'ü hedefe ulaşmış, 6'sı ulaşamamış durumdadır" - "Hastalarımızın kontrolleri ve takipleri çok iyi yapılamadığı için onlar da beslenme alışkanlığı ve yaşam biçimlerini yönetmeleri konusunda çok başarılı değiller. Diyabetin tedavisi sadece ilaçla olacak bir tedavi değil. Bu bir yaşam biçimi hastalığı. Hastalarımızın yaşam tarzları da çok uyumlu görünmüyor. Her on diyabetli hastadan 2'si düzenli egzersiz yapıyor"

Haber 03-10-18 12:07

Ankara’da ‘Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ kongresi

ANKARA’da ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası’ etkinlikleri kapsamında, ‘Uluslararası AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi 2018’ kongresi düzenlendi.

Haber 14-07-18 11:49

Ankara’da ‘Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ kongresi

ANKARA’da ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası’ etkinlikleri kapsamında, ‘Uluslararası AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi 2018’ kongresi düzenlendi.

Haber 14-07-18 11:32

Bilim dünyasından 15 Temmuz Anma Haftası etkinliklerine destek

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında yapılan, AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi bu yıl, 12-15 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek - AVRASYA Doğal 2018 Genel Koordinatörü Mehmet Rüştü Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ilki 2015'te Sapanca'da, ikincisi de 2016'da Antalya'da yapılan zirvenin bu yılki bölümüne, 20'ye yakın ülkeden katılım beklendiğini belirtti

Haber 08-07-18 15:23

(özel) Çenesiz Dana Görenleri Şaşırtıyor

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, doğum sırasında çenesini kaybeden ve beslenme sorunu nedeniyle "yaşamaz” denilen dana 15...

Yurthaber 24-05-18 10:43