Gebeligin 16 Haftasinda Beslenme Haberleri

31 bin liralık 'iftar ve sahur' önerisi! Sağlık Bakanlığı'nın listesi tepki topladı: Asgari ücretli 16, emekli 9,5 gün oruç tutabiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın Ramazan ayı için paylaştığı sağlıklı beslenme için menü önerisi, 4 kişilik bir aileye aylık 31 bin liraya mal oluyor. Asgari ücretli bir aile bu tavsiye ile ancak 16 gün, emekli ailesi de 9.5 gün oruç tutabiliyor.

Finans 2024-03-13 08:17:13

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 2024-02-02 15:02:41

Kilo vermek isteyenler dikkat: 16 saat tok tutan salata tarifi!

Hem kilo vermek hem de daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler genelde sağlıklı beslenme ve diyet listeleri ile besleniyorlar. Bu salata tarifi içeriğindeki zengin besin maddeleri ile saatlerce tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda iştahı da keserek zayıflamanıza yardımcı oluyor.

Kadin 2023-09-29 09:00:08

Aralıklı oruç diyeti listesi nasıldır, neler yenir? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, örnek menü listesi

Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?

Haber 2022-11-01 17:11:29

İçişleri Bakanı Soylu, İRAP Hazırlık ve İzleme Sürecini Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

"Sadece gönüllülük sistemine başvurumuz AFAD, 561 bin 5. Bu, şu demektir; biz bu konuda bir farkındalık oluşturmuşuz. Yani yarım milyonu aşkın insanımız bu konuda 'Ben gönüllüyüm.' diyor" - "Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir. Yani 561 bin gönüllü, 16 bin 292 destek AFAD gönüllüsü, 54 ilde 15 bin kişinin yerel destek ekibinin eğitimi, 26 ilde 4 bin 624 korucunun eğitimi... Yine 61 ekip 1629 kişiyle beraber hem arama kurtarma hem beslenme hem de lojistik alanında akreditasyonlar sağlandı"

Yurthaber 22-09-22 15:58

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Elver: Dünya genelinde 35 milyon insan açlıktan ölüyor veya ölmek üzere

"Gıda krizinin en somut yaşandığı 55 ülke veya bölgede 5 yaş altı 16 milyon çocuğun durumu çok kritik. 16 milyon çocuk öldü ölecek. Dünya genelinde 150 milyon çocuk ise beslenme yetersizliğinden muzdarip"

Yurthaber 01-09-21 11:06

İlk kez aralıklı oruç yapacaklar dikkat! 8 saat boyunca...

Son dönemlerin popüler diyeti aralıklı beslenme hakkında açıklama yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, ilk kez aralıklı oruç diyeti yapacakları uyardı. Diyetisyen Aksu, "Açlık zamanınızı kademeli artırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü açlık zamanını birden 16 saate çıkarmak, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir" dedi.

Yemek 10-11-20 15:24

Başkan Bozkurt’tan “Dünya Gıda Günü” mesajı

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim 1945 ten bu yana her yıl 16 Ekim gününün “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını belirten Başkan Çetin Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:“Bilindiği gibi dünya genelinde insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlardan en önemlisi beslenme sorunudur.

Yurthaber 16-10-20 12:17

Üniar “Akademik ekoloji” değerlendirme çalışması

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Ekoloji” değerlendirme sonuçlarına göre, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci sırada yer aldı.Değerlendirme, 126’sı devlet, 68’i vakıf olmak üzere toplam 194 üniversiteden 16 bin 624 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen ve 11 kriterden oluşan ‘Akademik Ekoloji Anketi’ sonuçlarına göre yapıldı.Bu kapsamda, SANKO Üniversitesi, Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında yedinci, Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralamasına göre dokuzuncu, Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 10’uncu, Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında ise 15’inci oldu.SANKO Üniversitesi2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor.

Yurthaber 30-07-20 09:49

Dengeli beslenme için sağlıklı atıştırmalıklar

Korona virüs salgınına karşı sokağa çıkmadığımız bu süreçte İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, evde kolayca hazırlanabilecek 16 sağlıklı atıştırmalık tarifi hazırladı.İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle iftar soflarına da zenginlik katacak tariflerin detaylı anlatımları İzmir Ekonomi Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından https://www.youtube.com/user/izmirekonomiuni linkiyle takip edilebilecek.

Yurthaber 21-05-20 10:06

Dengeli beslenme için sağlıklı atıştırmalıklar

Korona virüs salgınına karşı sokağa çıkmadığımız bu süreçte İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, evde kolayca hazırlanabilecek 16 sağlıklı atıştırmalık tarifi hazırladı.İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle iftar soflarına da zenginlik katacak tariflerin detaylı anlatımları İzmir Ekonomi Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından https://www.youtube.com/user/izmirekonomiuni linkiyle takip edilebilecek.

Yurthaber 21-05-20 10:06

Dikkat çeken obezite araştırması!

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Nazan Yardım, "Obezite, batıya gittiğinizde 16'ya çıkıyor, Trakya'da yüzde 13'lerde, İstanbul 13,5'larda, Batı Karadeniz'de de yüzde 12,6 civarında. Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gittiğinizde obeziteyi görmüyoruz." dedi.

Haber 16-01-20 21:04

Obezite batı bölgelerinde daha yüksek

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Nazan Yardım: - "Obezite, batıya gittiğinizde 16'ya çıkıyor, Trakya'da yüzde 13'lerde, İstanbul 13,5'larda, Batı Karadeniz'de de yüzde 12,6 civarında. Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gittiğinizde obeziteyi görmüyoruz"

Haber 16-01-20 17:57

Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti.Yüzyıllardır oruç tutma ibadetinin insanlar tarafından icra edildiğini belirten Hülya Çağatay Öke, “Oruç tutan fazla kilolu bireyler ya fazla kilo almaktan yakınırlar ya da kilo kaybederler ve mutlu olurlar” dedi..İF diyeti bilinen oruç tutma kurallarından farklı ve çeşitleri olduğunu dile getiren Hülya Çağatay Öke, açıklamasını şöyle sürdürdü;“8/16 metodu, örneğin her gün sabah 09:00 dan 17:00 ye kadar olan zaman diliminde beslenebilir, geriye kalan vakitlerde su, bitki çayı ve sade kahve dışında başka besin alımı yapamazsınız.

Yurthaber 31-12-19 11:09

Gümüşhane’nin ilk kapama kuşburnu bahçesi Kelkit’e kuruldu

Adı pestil ve kömenin yanı sıra kuşburnu ile özdeşleşen ve Kuşburnu meyvesinin gen merkezi olarak kabul edilen Gümüşhane’de deneme amaçlı ilk kapama kuşburnu bahçesi kuruldu.Dağlarında Türkiye’deki 27 tür kuşburnudan 17’sinin doğal olarak yetiştiği Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından finanse edilen ‘Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kelkit ilçesinde 16 dönüm alanda 3 bin 500 adet tescilli Yıldız çeşidi sertifikalı kuşburnu fidanı dikildi.“Gümüşhane’de 2019 yılında yaklaşık bin 500 ton kuşburnu rekoltesi elde edildi”İlçeye bağlı Büyükcami Mahallesindeki bahçe tesisi etkinliğine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, burada yaptığı açıklamada planlı kalkınmanın getirdiği hayat standartlarındaki yükselme, dengeli ve doğal beslenme konusundaki toplumdaki bilinçlenme sonucu kuşburnu ürünlerine olan talebin gün geçtikçe arttığını belirterek, “İnsan yaşamı için son derece önemli bir besin kaynağı olan ve C vitaminini bünyesinde bulunduran kuşburnu meyvesi, geniş bir kullanım ve tüketim alanına sahip bir bitkidir.

Yurthaber 26-12-19 10:06

MEB'den 18 milyon öğrenciye etkinliklerle dolu ilk ara tatil modeli

Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 milyona yakın öğrencinin 18-22 Kasım'da yapacağı ilk ara tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için 81 ilde yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle hayata geçirilecek etkinlik programı hazırlandı - İllerde düzenlenecek etkinlikler, "gezi", "sağlık doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık altında düzenlendi - Etkinliklerin takibi ve planlaması "Ara Tatil Çocuk Etkinlik Komisyonları" aracılığıyla dijital ortamda yapılacak ve kamuoyuna duyurulacak - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: - "Biz ara tatillerle, okulun kapılarını doğaya, spora, kültüre, sanata kısacası hayata açtık, eğitimi çok daha geniş bir alana yaydık. Çocuklarımızın 81 ilde yapabileceği faaliyetleri oluşturduk, hazırladık. Çocuklar için bu bir hafta hem dinlenme hem de hayattan beslenme, yaşamdan öğrenme için bir fırsat olacak"

Haber 07-11-19 11:01

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

Yurthaber 20-10-19 11:24

Minik aşçılar gıda israfına dikkat çekti

Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) mutfak atölyesi öğrencileri 16 Ekim Beslenme ve Gıda İsrafı Önleme gününde bayat ekmeklerden pizza, pasta ve kanepe yaparak israf etmemeye vurgu yaptılar.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde etkinlikler devam ediyor.

Yurthaber 17-10-19 18:20

Tarsus Belediyesi, Dünya Gıda Gününde stant açtı

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliği kapsamında stant açarak, vatandaşları israfa karşı alınmasını gereken önlemler ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirdi.

Yurthaber 17-10-19 10:46

Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Gıda Günü etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere mevsim meyveleri dağıttı.Her yıl farklı bir tema ile 16 Ekim günü kutlanan Dünya Gıda Günü, bu yıl sağlıklı beslenme temasıyla kutlanıyor.

Yurthaber 16-10-19 16:20

Erzincan’da minik öğrenciler gıda denetimi yaptı

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine minik gıda denetçisi kimlik kartı verilerek marketlerde denetim yaptırıldı.Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, ilkokul öğrencilerine “16 Ekim Dünya Gıda Günü” olması dolayısıyla gıda güvenirliliği, yeterli ve dengeli beslenme, gıda zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler, gıda ve personel hijyeni, yaşanan olumsuzluklarda Alo-174 Gıda Hattı’nın kullanılması ve gıda satış noktalarından ürün satın alınmasında dikkat edilecek hususlarda slayt sunumu eşliğinde teorik eğitim verilerek minik gıda denetçisi kimlik kartları verildi.Eğitimin ardından Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi personelleri minik gıda denetçileri ile birlikte marketlerde gıda denetimi yaptı.Verilen eğitimden sonra öğrencilerin alış veriş yaparken daha dikkatli olacaklarını ifade eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ise sizlerde artık birer minik gıda denetçisi oldunuz, bundan böyle ailenizle yapacağınız gıda alışverişinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini, olumsuz bir durumda nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrendiniz” dedi.

Yurthaber 16-10-19 15:06

TGDF Başkanı Kopuz’dan Dünya Gıda Haftası mesajı

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü de kapsayan 14-18 Ekim Dünya Gıda Haftası’nda “Sıfır Açlık olan bir Dünya için Sağlıklı Beslenme” temasıyla etkinlikler gerçekleştiriyor.

Haber 16-10-19 14:44

Başkan Kılca: “Sağlam kafa sağlam vücutta olur”

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” etkinliğine katıldı.Avrupa Birliği’nin (AB) sürdürülebilir ulaşım politikası alanındaki hedeflerine dikkat çekmek amacıyla 16 - 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Yurthaber 23-09-19 16:06

Bursa’da yetenek avına çıkacaklar

Bursa’da 4-18 yaş grubu arasında kız ve erkek öğrencilere eğitim veren Paris Saint-Germain Academy Bursa, 18-27 Eylül’de futbol tutkunlarıyla PodyumPark’ta buluşacak.Paris Saint-Germain tarafından hazırlanan antrenman programları ile futbol akademi eğitiminin yanı sıra, yabancı dil, beslenme doktoru, spor psikoloğu, spor pedagogu, TFF hakem eğitimleri de veren Paris Saint-Germain Academy Bursa, 18-27 Eylül’de saat 16:00-23:00 arası saatlerinde PodyumPark’ın etkinlik alanına kurulacak çeşitli parkurlarıyla hem eğlendirecek hem de yetenek avına çıkacak.

Yurthaber 16-09-19 10:40

Erkeklerin çocuk sahibi olma şansını artırabilen 16 besin

Doğru gıdalarla dengeli beslenme vücut sağlığı için olduğu kadar sağlıklı nesillerin devamı için de büyük önem taşıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen ancak sperm değerleri sınırda bulunan erkeklerin de baba olma şansını arttırmak amacıyla sıklıkla bitkisel kaynaklara yönelmektedirler.

Yemek 26-07-19 15:26

Düşünce tuzakları ve beslenme alışkanlığı

Sağlıksız yeme davranışlarını sürdüren ve kilo vermeyi zorlaştıran pek çok etmen olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Begüm Derici Ülker, düşünce tuzaklarına dikkat çekti.Ortalama 16 saat uyanık olan bir insanın zihninden günde yaklaşık 60 bin düşünce geçtiğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Begüm Derici Ülker, "Bu düşünceleri işlevselliklerine göre üç gruba ayırabiliriz.

Haber 19-07-19 12:18

Hayır demeyi öğrendi 4 ayda 16 kilo verdi

Eskişehir’de yaşayan ve uzun yıllar kilo sorunu olan 36 yaşında 2 çocuk annesi Seda Gökmen, istediği kiloya bir türlü ulaşamayınca Diyetisyen Ayda Erken ile görüşerek sağlıklı beslenme sonucu 4 ayda 16 kilo verdi.

Yemek 26-06-19 09:24

4 Ayda 16 kilo verdi

Eskişehir’de yaşayan ve uzun yıllar kilo sorunu olan 36 yaşında 2 çocuk annesi Seda Gökmen, istediği kiloya bir türlü ulaşamayınca Diyetisyen Ayda Erken ile görüşerek sağlıklı beslenme sonucu 4 ayda 16 kilo verdi.108 kilo ile Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Diyetisyeni Ayda Erken’e başvuran Seda Gökmen, kısa bir sürede 92 kiloya düştü.

Haber 25-06-19 11:30

Bayburt’ta kadın çiftçilere yönelik “Süt Ürünleri ve Sağlıklı Yaşam” eğitimi verildi

Bayburt’ta kadın çiftçilere yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan uzman mühendis ve doktorlar tarafından “Süt Ürünleri ve Sağlıklı Yaşam” eğitimi verildi.Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan himayesinde başlatılan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan konu uzmanı mühendis ve doktorların; dengeli beslenme, güvenilir gıda, hayvanlardan insanlara bulaşabilen (zoonoz) hastalıklar, sağım hijyeni, üretim teknikleri, kanser hastalığı, erken teşhisin önemi ve tedavi yöntemleri hakkındaki farkındalık eğitimleri Bayburt merkeze bağlı 10, Aydıntepe ilçesine bağlı 3, Demirözü ilçesine bağlı 3 olmak üzere toplamda 16 köyde; bin 600 kadın üreticiye verildi.İlgili müdürlükler tarafından yürütülen “Süt Ürünleri ve Sağlıklı Yaşam” eğitimi projesi kapsamında kadın çiftçileri bilinçlendirmeye yönelik bilgilendirme eğitimlerinin sonuncusu Aşağı Kırzı Köyünde Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Aşağı Kırzı Köyü kadınları ile bir araya gelen Pehlivan, köy sakinlerine eğitimlere olan ilgileri ve gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti.Kurum amirlerinin eşlerinin de katıldığı program, ilgili müdürlüklerin uzmanlarının “Süt Ürünleri ve Sağlıklı Yaşam” eğitimi hakkında katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Yurthaber 17-06-19 13:20

Üniversite sınavına 5 gün kala, Nesibe Aydın’dan son taktikler

35 yıllık yayıncılık tecrübesi ve uyguladığı dershane+okul eğitim modeli ile binlerce öğrencinin ulusal ve uluslararası en prestijli üniversitelere yerleşmesini sağlayan Nesibe Aydın Okulları Eğitim Uzmanları, milyonlarca adayın ter dökeceği üniversite sınavına son 5 gün kala, sınava girecek adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.Son Güne Kadar Çalışan Kazanır15 Haziran Cumartesi günü uygulanacak TYT (Temel Yeterlilik Testi) ile 16 Haziran Pazar günü uygulanacak olan AYT’nin (Alan Yeterlilik Testi) akıl yürütme ve bilgi gerektiren sorulara dayandığını belirten uzmanlar, sınav sonuçlarına etki edecek en önemli faktörün, sınavdan önceki son güne kadar çalışmak olduğunu belirttiler.TYT’de (Temel Yeterlilik Testi) belirleyici faktörün, soruları “hızlı ve doğru çözmek” olduğunu hatırlatan uzmanlar, adayların sınav stratejilerini oluşturmaları ve eksiklerini gidermeleri için son güne kadar “süre tutarak” soru çözmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladılar.AYT’nin (Alan Yeterlilik Testi) ise bilgiyi ölçmeye ve kullanmaya yönelik bir sınav olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Nesibe Aydın Okulları uzmanları, adayların sözel konuları sık sık tekrar etmelerinin ve formülleri son güne kadar gözden geçirmelerinin bilginin kalıcı olarak hafızada yer etmesi için en faydalı yöntem olduğunun altını çizdiler.Heyecanı ve Stresi YönetinSınava sayılı günler kala birçok adayın, başarılı olamama endişesi ve emeklerinin boşa gideceği korkusu yaşadığını belirten uzmanlar, kontrol altına alınan heyecanın sınava odaklanmaya yardımcı olacağını, endişelerinden arınarak stresi yönetebilen ve ders çalışmaya devam eden adayların kendilerine olan güveninin artacağını söylediler.Beslenme ve Uyku Düzenine Dikkat EdinHeyecan ve stres olgusunun arttığı dönemlerde, yeme alışkanlığı ve uyku düzeninde çeşitli değişimler yaşanmasının normal olduğunu belirten uzmanlar, adayları bu durumla başa çıkabilmeleri için beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden az yağlı ve hafif yiyecekler yemelerini tavsiye ettiler.

Haber 10-06-19 14:16

Elazığ’da “Otizmli Çocuklarda Beslenme eğitimi

Elazığ’da otizmli çocuğu olan ailelere, rehber ve özel etiğim öğretmenlerine yönelik, “Otizmli Çocuklarda Beslenme Eğitimi” semineri verildi.Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 10-16 Kasım Dünya Engelliler Haftası kapsamında “Otizmli Çocuklarda Beslenme Eğitimi” semineri düzenlendi.Belediye Kültür Merkezinde yapılan otizmli çocuğu olan ailelere, rehber ve özel eğitim öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerde, otizmin tanınması, bilinmesi ve otizmli çocuklara yönelik dikkat edilmesi gereken konular üzerinden bilgiler aktarıldı.

Yurthaber 13-05-19 13:20

Diyetisyen Ezgi Yaşar’dan ramazanda sağlıklı beslenme ipuçları

Diyetisyen Ezgi Yaşar, “Ramazan ayında beslenmeyle ilgili sık yapılan hataların başında sahura kalkmamak ve iftarı hızlı yapmak geliyor” dedi.Mayıs ayına denk gelen ramazanda oruç tutanlar, sahur ve iftar arasında yaklaşık 16 saat besin ve su almayacaklar.

Yurthaber 10-05-19 10:30

Oruç tutarken halsiz kalmamak için 7 öneri

Oruç tutarken yaklaşık 16 saati bulan açlık süresi boyunca vücudun enerji depolarının boşalması ve iftardan sahura kadar yapılan yanlış besin seçimleri gün içerisinde daha halsiz ve yorgun hissedilmesine neden oluyor. Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, oruç tutarken gün içerisinde daha enerjik hissetmek ve sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek için önerilerde bulundu.

Kadin 06-05-19 10:55

Tuzu azaltmak, böbrek sağlığını korumak için elzem

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü ve Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu: - "Türkiye'de yapılan araştırma ve çalışmalar, günlük tuz miktarının 16 ila 18 gram aralığında olduğunu gösteriyor. Normalde alınması gereken günlük tuz miktarı 4 ila 6 gramdır. Dolayısıyla günlük beslenme rutinimiz içerisinde tuzu azaltmak, böbrek sağlığını korumak için elzemdir" - "Böbrek hastalığı genellikle sessizce ilerler, sıklıkla ciddi bir belirtiye neden olmadan önce, kişi, böbrek fonksiyonlarının bir kısmını zaten kaybetmiş olabilir"

Haber 12-03-19 11:24

Tuzu azaltmak, böbrek sağlığını korumak için elzem

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü ve Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu: - "Türkiye'de yapılan araştırma ve çalışmalar, günlük tuz miktarının 16 ila 18 gram aralığında olduğunu gösteriyor. Normalde alınması gereken günlük tuz miktarı 4 ila 6 gramdır. Dolayısıyla günlük beslenme rutinimiz içerisinde tuzu azaltmak, böbrek sağlığını korumak için elzemdir" - "Böbrek hastalığı genellikle sessizce ilerler, sıklıkla ciddi bir belirtiye neden olmadan önce, kişi, böbrek fonksiyonlarının bir kısmını zaten kaybetmiş olabilir"

Yurthaber 12-03-19 11:23

Adanalılar sağlıkla buluşacak

Adana’da bu yıl ilki düzenlenecek Sağlık Festivali 14-15-16 Mart tarihlerinde Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Adana Valiliği koordinasyonunda, Güney Adana Kalkınma Programı 2018-2023 Eylem Planı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Sağlık Festivaliyle, insanlarda sağlık bilinci oluşturmak, sağlık hizmetleri ve sağlıkla ilgili insanların farkındalıklarını yükseltmek amaçlanıyor.Sağlık Festivali’nde Adana’daki kamu, özel, vakıf hastaneleri, sivil toplum kuruluşları, sağlık dernek ve odaları ile sağlık alanında hizmet veren firmalar, yabancı katılımcılarla sağlık çalışmalarını, çalışanlarını ve kurumları halka tanıtmak için bir araya gelecek.Sağlık Festivali’ne, beslenme adına çığır açan ve insanların sağlıklı beslenerek zayıflamasını sağlayan Prof.

Yurthaber 11-03-19 12:55

Edirne’de rahim ağzı kanserine farkındalık

Edirne’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla yapılan açıklamada erken teşhisin önemine dikkat çekildi.Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden, Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yapılan yazılı açıklamada, dünyada kadınlarda meme kanserinden sonra rahim ağzı kanserinin görülme oranının üçüncü sırada, Türkiye’de ise dokuzuncu sırada yer aldığı belirtildi.“Önlenebilir bir hastalık”Rahim ağzı kanserinin, nedeninin tamamen aydınlatıldığı ve önlenebilir bir hastalık olduğu belirtilirken, rahim ağzı kanseri için risk faktörlerinin; Human Papilloma Virus (HPV) enfeksiyonu, erken yaşta (16 yaştan önce) cinsel ilişki, çok eşlilik, sigara içme, sağlıksız beslenme, çok sayıda doğum yapma, sosyoekonomik düzeyin düşük olması, 5 yıldan daha uzun süre doğum kontrol hapı kullanımına bağlı farklılık gösterildiği kaydedildi.“Belirti ve bulgular takip edilmeli”Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, rahim ağzı kanseri ile ilgili belirtiler açıklanırken, "Düzensiz adet görmek (düzensiz menstrüasyon), adet dönemleri arasında veya cinsel ilişki sonrası (vajinal) kanama olması, cinsel ilişki sırasında ağrı, sırt, bacak veya kadın cinsel organlarının olduğu bölgede ağrı, kötü kokulu vajinal akıntı, idrar yaparken ağrı, tek bacakta şişlik" denildi.“Erken teşhisin önemi”Rahim ağzı kanserinin tanısı ile ilgili de tarama ve erken teşhisin önemine dikkat çekilerek, "Tedavisi yüzde 100 mümkün olan rahim ağzı kanseri, günümüzde kanserden ölüm nedenleri arasında çok geride yer almaktadır.

Yurthaber 15-01-19 17:20

LÖSEV’den YENİMEK kursiyerlerine seminer

Yenimahalle Belediyesinin farklı günlerde 16 noktada düzenlediği “Sağlıklı Beslenme ve Kansere Karşı Korunma Yolları, LÖSEV’de Gönüllülük Bilinci” semineri, son gününde YENİMEK Karşıyaka Kurs Merkezi’nde düzenlendi.LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) işbirliğinde gerçekleşen “Sağlıklı Beslenme ve Kansere Karşı Korunma Yolları, LÖSEV’de Gönüllülük Bilinci" seminerinde, LÖSEV eğitmenleri Selin Çakıcı ve Elif Kara çağın hastalığı kanser hakkında vatandaşları bilgilendirdi.İlk olarak kursiyerlere LÖSEV’in tarihçesi ve amaçlarından bahseden eğitmenler, kanserden korunma yolları, sağlıklı beslenme ve Lösemi konusunda vatandaşları aydınlattı.

Yurthaber 04-12-18 09:50

LÖSEV’den YENİMEK kursiyerlerine seminer

Yenimahalle Belediyesinin farklı günlerde 16 noktada düzenlediği “Sağlıklı Beslenme ve Kansere Karşı Korunma Yolları, LÖSEV’de Gönüllülük Bilinci” semineri, son gününde YENİMEK Karşıyaka Kurs Merkezi’nde düzenlendi.LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) işbirliğinde gerçekleşen “Sağlıklı Beslenme ve Kansere Karşı Korunma Yolları, LÖSEV’de Gönüllülük Bilinci" seminerinde, LÖSEV eğitmenleri Selin Çakıcı ve Elif Kara çağın hastalığı kanser hakkında vatandaşları bilgilendirdi.İlk olarak kursiyerlere LÖSEV’in tarihçesi ve amaçlarından bahseden eğitmenler, kanserden korunma yolları, sağlıklı beslenme ve Lösemi konusunda vatandaşları aydınlattı.

Yurthaber 04-12-18 09:50

İştahsız çocuklarda tanı ve tedavi yaklaşımları

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümütarafından “İştahsız Çocuklarda Tanı ve Tedavi Yaklaşımları” ve “Vaka Sunumları” konulu panel düzenlenecek.SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda 26 Kasım 2018 Pazartesi günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında düzenlenecek panelde, Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof.

Yurthaber 22-11-18 17:25

Yemen'de yetersiz beslenme sorunu

BM, 2018'in ilk yarısında Hudeyde'de yetersiz beslenme sorunu yaşayan yaklaşık 16 bin çocuğa yardım ulaştırıldığını belirtti

Haber 09-07-18 11:03

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Uzmanlarında Ramazan'da iftar ve sahur önerileri

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir merak ediliyor. Yaz aylarına denk gelen mübarek Ramazan aylarında yaklaşık 16-17 saat oruç tutuyoruz. Bu uzun süre boyunca açlık ve susuzluk ile mücadele ediliyor. Peki bunları hafifletmek için neler yapmalıyız? Sahurda neler yesek tok tutar ve susuzluğumuzu hafifletir? Beslenme uzmanları, Ramazan ayında yapılan beslenme yanlışlıkları nelerdir, sağlıklı beslenme nasıl olur haberimizde anlattılar. İşte sahurda tok tutan yiyecekler...

Haber 19-05-18 16:12

İftar ve sahur için sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan ayında bu yıl 16 saati aşkın süre oruç tutacağız. Oruç tutacakların mide-bağırsak sorunu yaşamamaları için uzmanlar bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. İşte Ramazan ayını sağlıklı şekilde geçirmenin püf noktaları...

Haber 14-05-18 11:42

Ramazan’ı Sağlıklı Geçirmek İçin Öneriler

Bu yıl 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak Ramazan ayı için beslenme önerileri sunan Yaşar Üniversitesi...

Yurthaber 13-05-18 13:56

Farklı spor dallarında egzersiz ve beslenme sempozyumu

SANKO Üniversitesi ile Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliği ile “Farklı spor dallarında egzersiz ve beslenme sempozyumu” düzenlenecek.Türkiye genelinden uzmanların katılacağı sempozyum, 16-17 Şubat 2018 tarihlerinde, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.Sempozyumun başlayacağı 16 Şubat 2018 Cuma günü Doç.

Haber 06-02-18 18:31

Sultanbeyli’de Sokak Hayvanlarına 16 Noktada Beslenme Desteği

Sultanbeyli Belediyesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle (İBB) 16 noktada sokak hayvanlarına...

Yurthaber 31-01-18 11:33

Madagaskar'da kaplumbağa etinden zehirlenen 8 çocuk öldü

- Ülkenin kuzeyindeki Antsiranana kentinde deniz kaplumbağası etinden zehirlenen ikisi bebek 8 çocuk hayatını kaybetti, 16 kişi tedavi altına alındı - Sağlık Müdürü Rakotoarivony: - "Bölgedeki insanları bu canlıların etini yememeleri konusunda her zaman uyarıyoruz ancak beslenme sıkıntısından dolayı kimse tehlikeli olduğuna aldırış etmiyor"

Haber 16-01-18 07:36

Özel Hatem Hastanesi’nden Kalp Hastalarına Ramazanda Beslenme Önerileri

GAZİANTEP (İHA) Sıcak yaz aylarında 16 saati aşan oruç tutma süresinin kalp hastaları üzerindeki etkilerine...

Yurthaber 14-06-16 12:57

İlk Kez Bisikletleri Oldu

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Demre’de, 16 öğrenciye bisiklet...

Yurthaber 27-04-16 11:06