Gebeligin 2 Haftasinda Beslenme Haberleri

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 2024-03-21 17:34:37

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 2024-03-11 15:43:07

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 2024-03-11 13:34:07

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 2024-01-26 07:16:07

Sadece 2 ayda 20 kilo verdiren karışım! Her sabah aç karnına tüketildiğinde inanılmaz sonuç veriyor

Fazla kilo problemi kadın, erkek fark etmeksizin bir çok kişinin muzdarip olduğu bir durum. Sağlıklı beslenme ve diyetle kilo vermek kolay gibi görünse de istikrarlı bir şekilde devam edebilmek bazen zor olabiliyor. Eğer siz de kilo verme serüveninizi hızlandırmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 13-01-24 11:19

Kilo sorunu olanlar dikkat! 2 hafta sonra kendinizi tanıyamayacaksınız

Kilo sorunu yaşayan vatandaşlara ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar sağlıklı beslenme ile düzenli yapılan egzersizin önemine dikkat çekiyor. Kilo sadece dış görüntü açısından değil sağlık konusunda da sakıncalıdır. İşte, göbek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlayacak o mucize yöntem...

Haber 04-12-23 14:31

KYK beslenme yardımı ne kadar, günlük kaç TL? 2023 KYK yemek ücreti!

KYK yurdu beslenme yardımı ve yemek ücretleri merak konusu oldu. 29 Ağustos - 2 Eylül 2023 tarihleri arasında alınan KYK yurt sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt sonuçların adayların erişimine açıldığını duyurdu. Herhangi bir yurda yerleşen adaylar kayıt sürecine ve yurt yemeği ücretlerine ilişkin araştırmalara başladı. Peki, KYK beslenme yardımı ne kadar, günlük kaç TL? 2023 KYK yemek ücreti belli oldu mu? İşte detaylar...

Finans 15-09-23 09:43

Araştırmalar en güçlü 42 gıdadan biri diyor! Kanseri önlüyor, bağışıklığı zırh gibi koruyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri vitamin ve antioksidanlar ile vücuda büyük faydalar sağlıyor. Bu yeşil yapraklı sebzelerden biri araştırmalara göre en güçlü 42 gıdadan biri olarak gösterildi. İşte 2 yaprağı bile büyük faydalar sağlayan o besin...

Haber 31-08-23 09:51

Kilo sorunu olanlar dikkat! Yağları yok eden mucize diyet ile 2 hafta sonra kendinizi tanıyamayacaksınız

Fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler için en iyi çözüm sağlıklı beslenmenin yanında spor ve egzersiz yapmak. Birçok vatandaş, yoğun çalışma saatlerinin yanında düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle bazı zamanlar egzersiz yapmaktan vazgeçebiliyor. Bu diyetle yalnızca haftada 2 kilo vermeniz mümkün. İşte, kilo sorunu olanlar için 2 haftada yağ yaktıran mucize diyet...

Haber 14-08-23 09:32

Aralıklı oruç diyeti listesi nasıldır, neler yenir? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, örnek menü listesi

Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?

Haber 01-11-22 17:11

Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme ve spor önerisi

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"

Yurthaber 05-10-22 13:02

Sağlık Bakanı Koca'dan Emzirme Farkındalık Haftası paylaşımı

"İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebek oranı 5 yılda yüzde 31'den yüzde 41'e çıktı" - "İlk 6 ay anne sütüyle beslenme, emzirme süresinin 2 yıl veya daha uzun olması çocuklarda obezite dahil pek çok beslenme sorununa karşı güçlü bir savunma sağlıyor"

Yurthaber 05-10-22 12:39

Kilo vermeyi kolaylaştırır, tokluk süresini uzatır... Tokluk hissi nasıl olur? Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Tokluk hissi sağlayan leptin dediğimiz tokluk hormonudur ve tokluk hissi veren yiyecekler bakımından zengin bir beslenme, leptin üretimini destekler. Fakat tek başına tok tutan besinler yemek yeterli değildir çünkü leptin, yemeklerden 2-3 saat sonra salgılanmaya başlar.

Haber 01-10-22 17:37

Patara'da köpek balığı ve vatoz kemikleri bulundu! Tam 2 bin 600 yıllık

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, köpek balığı ve vatoza ait omurga kemiği bulundu. M.Ö. 6'ncı yüzyıla dayandığı belirtilen kemikler hakkına konuşan Prof. Dr. Havva İşkan Işık, ''Köpek balıklarından birisinin boyunun yaklaşık 130 santimetre, diğerinin ise yaklaşık 2 metre olduğu tahmin ediliyor. M.Ö. 6'ncı yüzyıla ait tabakalardan gelen bu kemikler, 2 bin 600 yıl önce yaşamış Pataralıların beslenme alışkanlıkları konusunda bilgi veriyor'' dedi.

Haber 12-08-22 17:32

Yemeden önce iki kere düşünün! Yediğiniz an kan şekerini yükseltir

Beslenme rutininizin kan şekerini doğrudan etkilediğinin farkında olmak özellikle tip 2 diyabet gibi hastalığı olanlar için oldukça önemli bir konu. Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz birçok yiyecek aslında kan şekerini önemli ölçüde yükseltiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğiniz bu besinler kan şekerinizin çok hızlı şekilde yükselmesine neden oluyor. Özellikle tip 2 diyabet hastasıysanız bu besinleri tüketmeden önce iki kere düşünmelisiniz.

Haber 12-08-22 06:55

Belirti vermiyor, sinsi ilerliyor, henüz ilacı yok ve ölümcül olabilir! Karaciğerin gizli düşmanı: NASH

Modern çağın en sinsi hastalığı NASH, alkole bağlı olmayan iltihaplı karaciğer yağlanması olarak da bilinen dünyanın en yaygın kronik karaciğer hastalığı. Türkiye’de 20 milyon yağlı karaciğer hastası bulunuyor ve bunun en az 2 milyonu siroz riski taşıyan ‘NASH’ hastası. Belirti vermeden ilerleyen ve çok ciddi hatta zamanla ölüme bile neden olabilen bu hastalığın ana nedeni sağlıksız beslenme ve hareketsizliğe bağlı obezite!

Haber 02-06-22 10:57

Üç ay vegan beslenme 'kilo verdiriyor, diyabetlilerde kan şekerini düşürüyor'

Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre vegan beslenmek, fazla kiloluların kilo vermesine ve Tip 2 diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini düşürmesine yardımcı oluyor.

Haber 08-05-22 10:43

Uzmanından iftarı ikiye bölerek yapma tavsiyesi

Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Çelik: -"İftarı 2 periyot halinde 15-20 dakika ara vererek tamamlayabilirsiniz. Orucu ılık suyla 2 bardağı geçmeyecek şekilde yudum yudum içerek açmalısınız"

Yurthaber 12-04-22 12:05

Tüp mide ameliyatı sonrası cinsel ilişkiye girilir mi? Tüp mide ameliyatı sonrası beslenme nasıl olmalı?

Son yılların popüler uygulamalarından tüp mide ameliyatıyla ilgili akıllarda birçok soru yer alıyor. Tüp mide ameliyatı; İleri derece obez olan kişiler, 35-40 arası vücut kitle indeksine sahip olup aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet vb. rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur. Tüp mide ameliyatı sonrası cinsel ilişki kişinin sağlığı açısından önerilmemektedir. Ameliyattan 2 hafta sonra daha uzun bir yürüyüşe çıkabilir veya yüzebilirsiniz.

Haber 08-04-22 15:18

Harvard’lı uzman iddialı konuştu! Beyin sağlığına en faydalı besinler

Sağlık yaşam son yılların en çok dikkat çeken konularının başında geliyor. Değişen hayat ve çalışma şartları, 2 yılı aşkın süredir hayatımızda olan Covid-19 virüsü ve bir türlü önlenemeyen çevre kirliliği insan sağlığını ciddi oranda tehdit etmekte. Harvard Üniversitesi’nde beslenme psikiyatristi ve beyin uzmanı olarak görev yapan Dr. Uma Naidoo, beyin sağlığı için en faydalı altı besini açıkladı.

Haber 16-03-22 13:55

Erkeklere göre kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor

Kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yaşanan ölümler tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölümdür. Bir anda gelişen kalp krizine neden olan oldukça fazla etken bulunmaktadır. Çeşitli hastalıklar kalp krizine yol açabildiği gibi yanlış beslenme ve sigara kullanımı da kalp krizinin nedenleri arasındadır. Açıklanan verilere göre kadınların genç yaşta kalp krizinden ölme oranı erkeklerden iki kat daha fazladır. Kalp krizinden korunmak için…

Haber 08-03-22 16:57

En sık ölüme neden olan kanserler arasında yer alıyor! Bu kanser ‘kolonoskopi’ yöntemiyle önlenebiliyor

Kolon, kalınbağırsak sindirim sisteminin son bölümünü oluşturuyor. Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. Dahası hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşması nedeniyle son yıllarda görülme sıklığı 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor.

Haber 01-03-22 10:17

Bildiğiniz her şeyi unutun! Hangisi daha sağlıklı: Tam yağlı süt mü, yarım yağlı süt mü veya yağsız süt mü?

Süt, dünyadaki en doğal besleyici içecektir. Özellikle çocuklar için temel gıdalardan biri olan süt, beslenme çantalarının da vazgeçilmezlerinden biridir. Onlarca yıldır sağlıklı beslenme kurallarından biri olarak 2 yaşından büyük herkes için en sağlıklısının az yağlı süt olduğu söylendi. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar durumun öyle olmadığını ortaya çıkardı.

Haber 24-02-22 14:06

2. Uluslararası Beslenme Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı düzenlendi

2. Uluslararası Beslenme Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı düzenlendi

Yurthaber 12-02-22 12:55

Antalya'da görüntülendi! Ormanın hayaleti olarak bilinen karakulak, tavuk kümesinde yakalandı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, bir vatandaşa ait tavuk kümesinde, 'ormanın hayaleti' olarak da bilinen nesli tehlike altındaki yabani kedi karakulak (caracal caracal) yakalandı. Karakulakların tavşan, küçük kemirgenler ve çeşitli kuş türlerini kapsayan geniş beslenme alışkanlığı olduğu belirtilirken, kendi ağırlığının 2 ya da 3 katı ağırlığında avları avlayabilmesi bu kedi türünü eşsiz kılıyor.

Haber 06-01-22 17:28

Pergamon'da yaşayanlar karbonhidrat ağırlıklı beslenmiş

Türk ve Alman bilim insanlarının Bergama Antik Kenti'nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında incelenen ve en eskisi 2 bin yaşındaki yaklaşık 300 iskelet, bölgedeki yaşam, beslenme alışkanlıkları ile hastalıkların ipuçlarını verdi - Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeoloji Uzmanı Prof. Dr. Wolf Rüdiger Teegen: - "Karbonhidrat zengini bir beslenme biçiminin yaygın olduğunu görüyoruz. Ekmek ve yulaf lapası gibi. Birçok insanın bitki bazlı beslendiğini anladık. Belirli bir yüzde düzenli olarak et yiyebiliyordu. Çok et yiyen kişi sayısı ise azdı çünkü et yemek sosyal duruma bağlı olarak değişiyordu"

Yurthaber 24-11-21 11:11

Yumurta üreticileri tedbir alınmazsa batacak! Yumurta 2 lira olabilir

Artan maliyetler karşısında dayanamayan yumurta üreticileri iş yerlerini kapatma noktasına gelirken, üreticiler Bakanlıktan kanatlı üreticileri için de bir destekleme çalışması yapılmasını istiyor. Veteriner Hekim ve Beslenme Rasyon Uzmanı İsmail Kanburoğlu,“Bugün geldiğimiz noktada küçük ve orta ölçekli yumurta üreticisinin artık dayanma gücü kalmadı. Bu biraz daha böyle sürerse çok yakın bir zamanda tüketici tanesi 2 liradan yumurta almak zorunda kalabilir" dedi

Finans 17-11-21 09:33

Sağlıklı beslenmeyi yeniden öğreneceksiniz! Bayram öncesi bir haftada 2 ile 5 kilo hafifleyin!

Bütünsel Beslenme Danışmanı ve Sağlıklı Yaşam Eğitmeni Bersu Ekinci adını, 23 kilo verdirdiği Ece Çavuşoğlu ve sadece 5 ayda 35 kilo zayıflamasını sağladığı Simge Birben ile yaptığı çalışmalarla duyurmuştu.

Haber 12-07-21 12:39

Sıcaklıklar yükseldi, çocuklarda enfeksiyon hastalıkları arttı

Şanlıurfa'da, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çocuklarda görülen salgın enfeksiyon hastalıklarında yüzde 50 artış yaşandı. Uzm. Dr. Deniz Akça, günlük 1500 ile 2 bin arasında çocuğun ishal ve enfeksiyon hastalıkları şikayetiyle acil servise başvurduğunu belirterek, ailelere hijyen ve beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 18-06-21 12:16

Uzun süre tok tutan 10 yiyecek! Hiç acıkmadan tüm günü geçirebilirsiniz

Beslenme uzmanları sağlık açısından 3 ana ve 2 ara olmak üzere 5 öğünün dengeli bir şekilde vücuda alınmasını tavsiye eder. Ancak yoğun günlük rutinler içerisinde kimi zaman yemek yemeye fırsat dahi bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda uzun süreli tokluk hissi veren yiyecekler kurtarıcınız olur. İşte uzun süre tok tutan 10 yiyecek...

Yemek 08-06-21 16:12

Bisam: Dört kişilik ailenin aylık beslenme harcaması 2,816 lira!

Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (Bisam) hesaplamalarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı, Mart ayındaki 2 bin 716 liradan, Nisan ayında 2,816 liraya yükseldi.

Finans 17-05-21 13:43

Tam kapanma da beslenme önerisi! İki ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün

17 günlük tam kapanma boyunca bedensel ve psikolojik sağlığı korumak açısından uzmanlar beslenmenin önemine dikkat çekti. Tam kapanma boyunca sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulunan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “17 gün sürecek kapanma başladı. Bu süreçte oruç ya da 2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün” diye konuştu.

Yemek 30-04-21 12:20

Bisam: Dört kişilik ailenin aylık beslenme harcaması 2,716 lira!

Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (Bisam) hesaplamalarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı, Şubat ayındaki 2 bin 681 liradan, Mart'ta 2 bin 716 liraya yükseldi.

Finans 15-04-21 15:45

Aydın Gençlik Merkezi üyeleri Türkiye 2’ncisi oldu

Fikir maratonu olan GENÇ Ideathon’a katılan Aydın Gençlik Merkezi üyeleri Türkiye 2’ncisi oldu.Gençlik ve Spor Bakanlığınca sağlık, beslenme, barınma, şiddetten korunma gibi sevimli dostlarımız hayvanları etkileyen tüm alanlarda genç beyinlerden hayvan dostu fikirler üretilen bir yarışma gerçekleştirildi.

Yurthaber 05-04-21 13:33

Aydın Gençlik Merkezi üyeleri Türkiye 2’ncisi oldu

Fikir maratonu olan GENÇ Ideathon’a katılan Aydın Gençlik Merkezi üyeleri Türkiye 2’ncisi oldu.Gençlik ve Spor Bakanlığınca sağlık, beslenme, barınma, şiddetten korunma gibi sevimli dostlarımız hayvanları etkileyen tüm alanlarda genç beyinlerden hayvan dostu fikirler üretilen bir yarışma gerçekleştirildi.

Yurthaber 05-04-21 13:33

Otizm tedavisinde doğru beslenme semptomları hafifletiyor!

Genetik bir sorun olduğu düşünülen otizmin bilinenin aksine toksik bombardımanı nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, otizm tedavisi için doğru beslenme modelinin benimsenmesi gerektiğini söyledi. Otizm tedavisinde semptomları hafifletmeye yardımcı olan beslenme şekli için neler tüketmek ve nelerden kaçınmak gerektiğini anlatan Aktaş, doğru beslenme şekli benimsenmediğinde 30 yıl sonra her 2 çocuktan 1'inin otistik olabileceğine vurgu yaptı.

Haber 01-04-21 17:54

Koçarlı MYO’da ’Pandemide Beslenme ve Bağışıklık’ semineri düzenlendi

Koçarlı Meslek Yüksek Okulunda üretimde Kalite Kontrol, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laboratuvar Teknolojisi, Organik Tarım Programları 2.

Yurthaber 23-03-21 15:54

Böbrek hastalığına bu yanlışlar neden oluyor! Önlemek mümkün

Böbrek hastalığına neden olan faktörler arasında sağlıksız beslenme, yetersiz su içme, aşırı tuz tüketimi ve hareketsizliğin olduğunu söyleyen uzmanlar, böbrek hastalarının sayısının hızla arttığına dikkat çekiyor. Birçok yanlış davranış nedeniyle ortaya çıkan böbrek hastalığını önlemek için düzenli egzersiz, günde 2 litre su tüketiminin, aşırı tuz tüketiminden kaçınmanın ve fazla kilolardan kurtulmanın düşündüğünüzden çok daha fazla etkisi var.

Haber 09-03-21 11:47

Beslenme şekli kalp sağlığında etkili oluyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: - "Hareketlerin kısıtlandığı pandemide kalp hastalığına yakalanma ve olası kriz riski katlanarak büyüdü. Bel çevresini incelten diyetle kalp sağlığınızı koruyabilir, tüm tehditleri bertaraf edebilirsiniz" - "Sağlıklı ve kalp dostu bir diyet, tansiyonunuzu ve kolesterolünüzü iyileştirmeye ve tip 2 diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Sağlığınız için yedikleriniz, bel çevreniz ve kilonuz hayati önem taşıyor"

Yurthaber 12-02-21 12:14

Sevgi Öğünü Projesi, Suriyeli öğrencilerin yüzlerini güldürüyor

Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen ‘Sevgi Öğünü’ projesi kapsamında beslenme ikramı yapılıyor.İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kampları ve merkezi yerleşim yerlerindeki bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Sevgi Öğünü’ adı altında bir proje başlatıldı.Bu proje kapsamında 10 bin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim gördükleri okullarında haftanın 4 günü beslenme ikram ediliyor.Öğrencilere dağıtılabilmesi için beslenme uzmanları tarafından hazırlanan menülerde; lahmacun, sandviç, galeta, falafel, kek, ayran ve meyve suyu gibi çeşitli besinler bulunuyor.Vakfın Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, projenin eğitim yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.Aydın, Sevgi Öğünü projesinin bağışlarla yürütüldüğünü belirterek, ‘‘BM raporuna göre Suriye’de 2 milyonu aşkın çocuk okula gidemiyor.

Yurthaber 11-02-21 14:27

2 Şubat dünya Sulak Alanlar Günü yemleme faaliyeti ile kutlandı

Sulak alanların önemi, korunması ve doğaya katkıları konularında kamuoyu bilincini geliştirmek maksadıyla her yıl 2 Şubat tarihinde kutlanan “Dünya Sulak Alanlar Günü” kapsamında Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda yaban hayvanları için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yemleme çalışmaları yapıldı.Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park Şubesi yetkilileri, "Sulak alanlar; içerisinde barındırdığı canlılara beslenme, konaklama ve ev sahipliği yaparken, suyu filtre ederek bizlere de temiz su sağlar.

Yurthaber 03-02-21 11:52

Orgazm olamamak, vajinusmus gibi cinsel sorunlar hipnozla gideriliyor! 2 saat boyunca...

Afrodizyak etkili beslenme, cinsel gücü artıran ilaçlar ve terapi sertleşme bozukluğu, orgazm olamama ve erken boşalma gibi cinsel işlev bozuklukları için en iyi bilinen ilaçlardan bazıları. Ancak kulağa biraz saçma gelse de aslında işe yarayabilecek başka bir yöntem daha var: Cinsel hipnoz. Gelin cinsel sorunlarda hipnozun yeri nedir, bakalım.

Kadin 01-02-21 07:41

Kovid-19'a karşı bağışıklığın güçlendirilmesi için kekik önerisi

Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya: - "Kekik, vücut direncini artıran, mikrop öldürme özelliği olan doğal dezenfektan olarak da kullanılabilecek güçlü bir antioksidandır. Kekik suyu ve kekik yağı vücutta direnç oluşturur, bağışıklık güçlendirir" - "İki su bardağı kaynamış sıcak suya iki tatlı kaşığı kekik eklenip 15 dakika demlendikten sonra süzülerek içilebilir. Günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde tüketilebilir"

Yurthaber 02-01-21 12:04

Tekirdağ’da 2 bin 540 kedi ve köpeğe tıbbi müdahale

Süleymanpaşa Belediyesi, 2 bin 540 kedi ve köpeğe tıbbi müdahale yaptı.İhtiyaç sahibi vatandaşların beslenmeden barınmaya, giyimden ev eşyasına kadar her türden ihtiyacına çözüm üreten Süleymanpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarının da beslenme, barınma ve sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

Yurthaber 23-12-20 11:14

Tekirdağ’da 2 bin 540 kedi ve köpeğe tıbbi müdahale

Süleymanpaşa Belediyesi, 2 bin 540 kedi ve köpeğe tıbbi müdahale yaptı.İhtiyaç sahibi vatandaşların beslenmeden barınmaya, giyimden ev eşyasına kadar her türden ihtiyacına çözüm üreten Süleymanpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarının da beslenme, barınma ve sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

Yurthaber 23-12-20 11:04

Çameli Belediyesi sokak hayvanlarına özel ilgi gösteriyor

Çameli Belediyesi, korona virüs nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokaktaki dostlarını yalnız bırakmayarak beslenme noktalarına ve sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlere mama bıraktı.Korona virüs salgını riski nedeniyle ilçe genelinde vatandaşlara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sağlamak için tüm tedbirlerini alan Çameli Belediyesi, genelge sonrası 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanlarının beslenmesinde önemli rol alarak mama dağıtımlarını sıklaştırdı.“Çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir”Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, sokağa çıkma kısıtlaması harici günlerinde bile düzenli olarak mama takviyesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Yurthaber 13-12-20 15:12

İşte Derbiye damga vuran Aboubakar'ın sırrı

Beşiktaş'taki ikinci macerasına tutuk başlayan Vincent Aboubakar, hem kariyeri hem de özel hayatında yaptığı değişikliklerin ardından derbiye damga vurdu. Çalışma, beslenme, uyuma ve boş vakitlerini değerlendirme konusunda düzenlemeye giden Aboubakar, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde attığı 2 golle programının karşılığını aldı.

Spor 01-12-20 10:13

2 milyon kişi bu sorunu yaşıyor! Brokoli ve lahana tüketin

Halk arasında 'kısırlık' olarak bilinen infertilite, 'en az 1 yıl süreyle korunmasız düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik sağlanamaması durumu' olarak tanımlanıyor. Hem kadın hem de erkekten kaynaklanan bir sorun olabilen kısırlığın çiftlerin yaklaşık yüzde 15’ini etkilediğini ve bu oranın her geçen gün arttığını belirten İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, beslenme önerileri paylaştı.

Haber 05-11-20 09:57

İhmal etmeyin! Özellikle kış aylarında haftada 2 kez tüketirseniz...

Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.

Haber 22-10-20 07:44