Gebeligin 4 Haftasinda Beslenme Haberleri

Günümüzde hızla yayılıyor! Kansere savaş açan 4 besin

Kanser, günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline geldi. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olmak, kanser riskini azaltmak için önemlidir. Öte yandan beta sitosterol adlı çok güçlü olan bu besin kaynağı kansere adeta savaş açıyor. Bu besini içeren 4 gıdayı haberimizde derledik.

Haber 2024-04-06 10:59:36

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 2024-03-21 17:34:37

31 bin liralık 'iftar ve sahur' önerisi! Sağlık Bakanlığı'nın listesi tepki topladı: Asgari ücretli 16, emekli 9,5 gün oruç tutabiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın Ramazan ayı için paylaştığı sağlıklı beslenme için menü önerisi, 4 kişilik bir aileye aylık 31 bin liraya mal oluyor. Asgari ücretli bir aile bu tavsiye ile ancak 16 gün, emekli ailesi de 9.5 gün oruç tutabiliyor.

Finans 2024-03-13 08:17:13

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 2024-03-11 15:43:07

Bu sebzelerin çiğ halleri pişmiş hallerinden katbekat daha faydalı! Pişirmeden önce bir kez daha düşünün

Sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, bazı sebzelerin çiğ hallerinin pişirildikten sonraki hallerine göre besin değerleri açısından daha zengin olduğunu ortaya koymaktadır. İşte çiğ halinin daha faydalı olduğu 4 sebze...

Kadin 30-01-24 11:14

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 26-01-24 07:16

Sık tüketiyoruz ama hiç belirti vermeden zehir saçıyor! Kansere neden olan en büyük tehlike

Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Haber 13-08-23 09:00

Ata Demirer 4.5 ayda 22 kilo verdi! Ata Demirer nasıl zayıfladı?

Bursa Bülbülü filmiyle gündemde olan Ata Demirer, 'Fatih Altaylı ile Bire Bir'e konuk oldu. Ünlü komedyen Ata Demirer, 4 - 5 ayda 22 kilo verdim. Meğersem glutenle ilgili sorunum varmış demek ki..." diyerek beslenme biçimine dair detayları anlattı.

Magazin 13-01-23 09:00

Bu yiyeceği sık tüketiyorsanız dikkat: resmen zehir saçıyor! Kansere yol açabilir

Günümüzde yaygın olarak bilinen ölümcül hastalıkların başında gelen kanser birçok türüyle insan hayatına etki edebiliyor. Mide kanseri dünyada en sık görülen 4. kanser türü kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Çocukluktan başlayan bilinçsiz beslenme alışkanlığının yanı sıra sigara ve alkol tüketiminin de tetiklediği mide kanserine yakalanmamak adına bazı besinleri tüketirken dikkat etmek gerekiyor. İşte o yiyeceğe dikkat...

Haber 21-12-22 20:37

Tedavi edilen caretta carettalar mavi sulara kavuşmayı bekliyor

Muğla'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan 4 caretta caretta, yeniden doğal yaşam alanlarına bırakılacak - DEKAMER Laboratuvar Sorumlusu Melis Yılmaz: - "Tedavisi süren deniz kaplumbağalarını özel tanklarda titizlikle takip ediyoruz. Beslenme sorunu yaşayan caretta carettalara da özel bir tedavi yöntemi uyguluyoruz"

Yurthaber 10-10-22 11:05

İçişleri Bakanı Soylu, İRAP Hazırlık ve İzleme Sürecini Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

"Sadece gönüllülük sistemine başvurumuz AFAD, 561 bin 5. Bu, şu demektir; biz bu konuda bir farkındalık oluşturmuşuz. Yani yarım milyonu aşkın insanımız bu konuda 'Ben gönüllüyüm.' diyor" - "Bizim zihnimizin arkasında büyük İstanbul depremi var. Bütün hazırlığımız buna göredir. Yani 561 bin gönüllü, 16 bin 292 destek AFAD gönüllüsü, 54 ilde 15 bin kişinin yerel destek ekibinin eğitimi, 26 ilde 4 bin 624 korucunun eğitimi... Yine 61 ekip 1629 kişiyle beraber hem arama kurtarma hem beslenme hem de lojistik alanında akreditasyonlar sağlandı"

Yurthaber 22-09-22 15:58

Sağlık Bakanlığından okul çağı çocukları için beslenme uyarıları

Sağlıklı ve dengeli beslenme, öğrencilerde büyüme ve gelişimin yanında okul başarısı, algılama, dikkat ve bilişsel yeteneklerin artmasında önemli rol oynuyor - Süt ve süt ürünlerinin 4-6 yaş grubunda günlük 2,5, 7-18 yaş grubunda ise 3 porsiyon olarak tüketilmesi, her gün bir yumurta yenmesi, sebze ve meyvelerin çeşitlendirilmesi, ayrıca günde 60 dakika açık havada oyun oynanması öneriliyor

Yurthaber 08-09-22 11:01

4 günde 4 kilo verdiren harika tarifi!

Yaz ayları geldikçe kilo vermek için yeni yollar araştırılmaya başlandı. Sporla beraber sağlıklı beslenmeye de dikkat edildiğinde kilo vermemek işten bile değil. Ancak bazı özel beslenme yollarıyla daha kısa zamanda daha fazla kilo verme imkanı da bulunuyor.

Haber 17-05-22 16:44

Kars'ta kaybolduktan 4 gün sonra bulunan çocuğun tedavisi Van'da sürüyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer: - "Uzun süreli açlık ve susuzluğa bağlı bilinçte uykuya meyil, hafif bulantı, böbrek fonksiyonlarında hafif bozulma eğilimi nedeniyle hastayı yoğun bakım servisimize yatırdık. Gerekli sıvı tedavisi ve beslenme takviyesi yapıldı. Hastamız şu an gayet iyi bir durumda" - Baba Oktay Altun: - "Oğlumla konuşmaya çalışıyorum. Tam olarak kendine gelemediği için nasıl kaybolduğunu bilmiyor. Kendine geldiğinde yaşadıklarını, nasıl kaybolduğunu anlatacak"

Yurthaber 05-05-22 13:09
Van

Kilo vereyim derken daha fazla almayın! Göründükleri kadar masum olmayan sinsi yiyecekler

Sağlıklı yaşam için öncelikle yapılması gereken sağlıklı beslenme ve sporu hayatınıza katmaktır. Havaların ısınmasıyla beraber birçok kişi yaza hazırlık için kilo verme telaşına düştü. Ancak bazı yiyecekler var ki siz farkında olmadan kilo almanıza neden oluyor. Diyet yaparken özellikle göbek bölgenizdeki yağlardan neden kurtulamadığınızı düşünüyorsanız sebebi yanlış beslenme olabilir. Ne kadar diyet ve egzersiz yapsanız da gitmeyen göbek yağlarının sebebi bu 4 besin olabilir.

Haber 14-04-22 15:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (4)

"Yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor" - "(1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu) Gece gündüz çalışarak tamamladığımız otoyolumuzu ve köprümüzü 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz" - "Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yine yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır" - "Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan yaklaşık 3'te 1'lik artışla 750 liraya yükseltiyoruz" - "Pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini 1 ay öne çekiyor, cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz"

Yurthaber 16-02-22 22:27

2050'de dünya nüfusunun 4'te 1'i orada yaşayacak! BM bekleyen tehlikeye dikkat çekti

Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu (UNECA) Genel Sekreteri Vera Songwe dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve dünyayı bekleyen tehlikeye işaret etti. Songwe, 2050’de dünya nüfusunun 4’te 1’inin Afrika kıtasında yaşayacağını belirtti. Buna karşılık Songwe, iklim değişimi sebebiyle gıda üretiminde de azalma olacağı uyarısında bulundu. Songwe, “Her dört kişiden birinin yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya kalması sorunuyla baş edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Haber 02-02-22 21:09

4 ayda 31 kilo! 'Çok kilolu' denilip iş verilmedi, kilo verince ilk başvuruda işe alındı

Manisa'da pandemi sürecinde düzensiz ve sağlıksız beslenme nedeniyle kilo alan Fatma Mutlu, iş bulmakta zorlanınca, spor ve diyetle 4 ayda 31 kilo verdi. 55 kiloya düşen Mutlu, yaptığı ilk başvurusunda da işe alındı. Kilo verdikten sonra ilk iş başvurusunun kabul edildiğini belirten Fatma Mutlu, "Mutluyum, özgüvenim tamamen yerinde. Kilo vermek isteyen kişiler kendine inanmalı. Gerçekten hayatım değişti" şeklinde konuştu.

Haber 21-12-21 11:53

Diyetisyenler uyarıyor: Çocuklar 4 temel besin grubunu mutlaka tüketsin

Okula yetişme telaşının bazen günün en önemli öğünü kahvaltının atlanmasına sebep olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinin bir yandan büyüyüp gelişmeleri öte yandan da derslere olan konsantrasyonlarını sağlayıp başarılı olabilmeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk, günlük olarak 4 temel besin grubundan süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kurubaklagiller, sebze ve meyveler, ekmek ve tahılların da tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kadin 02-09-21 11:48

Reflü tedavisinde önemli rol oynayacak 10 etkili öneri! Pandemide mutlaka uygulayın

Reflüye neden olan hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişimler pandemiyle birlikte artış gösterdi. Ülkemizde her 4 kişiden birinin kabusu olan reflüde tedavi için 10 etkili öneriden bahseden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, yeme alışkanlıklarından yatma düzenine, kıyafet seçiminden içecek tercihlerine kadar nasıl hareket edilmesi, nelerin seçilmesi gerektiğini anlattı. İşte reflü tedavisi için yapılması gerekenler...

Haber 28-07-21 13:54

Türkiye'nin 4 aydaki su ürünleri ihracatı 400 milyon doları aştı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir: - "Sektörümüz salgın döneminde artan sağlıklı beslenme talebinin etkisiyle yeni bir rekora adım adım gidiyor"

Yurthaber 05-05-21 11:08

Kovid-19 salgını sürecinde cilt hastalıklarına karşı uyarı

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Uce Özkol: - "Kovid-19 salgınıyla birlikte maske kullanımının artması, hijyen alışkanlıklarının değişmesi, sedanter yaşam ve güneş görmemenin artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, stres gibi etkenler, cilt hastalıkların artmasına neden oldu" - "Böyle durumlarda hastanın cildine uygun yüz yıkama jeliyle günde iki kez yüzünü yıkaması, nemlenmiş maske kullanmaması, 3-4 saatte bir cildini 15-20 dakika havalandırılması ve maske altına aşırı makyaj yapmaması gerekiyor"

Yurthaber 25-03-21 11:44
Van

Sevgi Öğünü Projesi, Suriyeli öğrencilerin yüzlerini güldürüyor

Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen ‘Sevgi Öğünü’ projesi kapsamında beslenme ikramı yapılıyor.İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kampları ve merkezi yerleşim yerlerindeki bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Sevgi Öğünü’ adı altında bir proje başlatıldı.Bu proje kapsamında 10 bin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim gördükleri okullarında haftanın 4 günü beslenme ikram ediliyor.Öğrencilere dağıtılabilmesi için beslenme uzmanları tarafından hazırlanan menülerde; lahmacun, sandviç, galeta, falafel, kek, ayran ve meyve suyu gibi çeşitli besinler bulunuyor.Vakfın Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, projenin eğitim yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.Aydın, Sevgi Öğünü projesinin bağışlarla yürütüldüğünü belirterek, ‘‘BM raporuna göre Suriye’de 2 milyonu aşkın çocuk okula gidemiyor.

Yurthaber 11-02-21 14:27

4’üncü halk sağlığı günlerinde bu yıl kadın sağlığı konuşulacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen ve dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Halk Sağlığı Günleri’nde, bu yıl “Kadın Sağlığı" teması ele alınacak.Korona virüs nedeniyle Zoom Video Konferans platformu üzerinden 19-20 Aralık 2020 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek olan sempozyuma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile HKÜ Rektörü Prof.

Yurthaber 18-12-20 16:57

Erken doğuma bile neden olabilir! Ayda 4 kilodan fazla almak...

Evde hareketsiz geçirilen sürenin uzaması ve değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle, anne adaylarının normalden fazla kilo alabileceğini belirten Biruni Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadide Korkut, “Gebelik döneminde normalden fazla kilo artışı; diyabet, gebelik tansiyonu, erken doğum gibi riskleri beraberinde getirerek anne adayı ve bebek açısından önemli sağlık sorunları oluşturabilir” uyarısında bulundu.

Kadin 04-12-20 15:25

Bağışıklığı güçlendirmek için bunlara dikkat! İşte 4 temel yol

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin bugünlerde büyük önem taşıdığını söyleyen Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, bunun sağlıklı beslenme, uyku, egzersiz ve stres yönetimiyle mümkün olduğunu anlattı. İşte pandemi nedeniyle havaların soğumasıyla birlikte artan tedirginliği geride bırakmanızı sağlayacak öneriler...

Haber 06-10-20 12:30

Akşehir Belediyesi sokak hayvanlarını beslemeyi sürdürüyor

Sokak hayvanlarını yaz ve kış aylarında rutin olarak beslemeyi sürdüren Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle de sokaktaki hayvanları unutmadı.Özellikle kış aylarında sokak hayvanların beslenme de güçlük yaşaması nedeniyle beslenme odaklarında ve kedi evlerinde onlara mama ve ekmek vererek yardımcı olan Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında da sık sık bu noktalarda besleme çalışmaları yapıyor.

Yurthaber 05-10-20 10:00

İpekyolu Belediyesinden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında sokak hayvanları için beslenme etkinliği gerçekleştirildi.İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla “Can Dostlarımızı Birlikte Besleyelim” sloganıyla Sıhke Gölü ve Van Kalesi çevresinde sokak hayvanlarını besleme etkinliği gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-10-20 17:47

Esenyurt Belediyesi hayvan dostlarını unutmadı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilçedeki beslenme noktalarına köpekler için kulübeler yerleştiren Esenyurt Belediyesi ekipleri, okul bahçelerindeki ağaçlara kuş yuvası koydu, ilçenin çeşitli noktalarına Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili pankartlar astı.Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde bir dizi çalışma yürüttü.

Yurthaber 04-10-20 16:49

Hayvanları Koruma Günü’nde ‘Patili’ dostlar için yem bırakıldı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü organizasyonu ile hayvanların beslenme noktalarına yem bırakıldı.Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü organizasyonu ile 4 Ekim Dünya Havanları Koruma Günü hayvanseverlerin de katılımı ile kutlandı.

Yurthaber 04-10-20 13:50

Başkan Tarhan, sokak hayvanlarını besledi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilçede yaşayan kedi-köpeğe kendi elleriyle mama yedirerek farkındalık oluşturdu.Sokakta yaşayan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla parklarda bulunan beslenme odaklarını gezen Başkan Tarhan, mama dağıtarak sokak hayvanlarının bakım ve beslenme ihtiyaçlarını sağlamanın büyük bir sevgi işi olduğunu dile getirdi.

Yurthaber 04-10-20 11:34

Akgün Ergül’den ’Dünya Hayvanları Koruma Günü’ mesajı

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Akgün Ergül’ü mesajı şu şekilde:"Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü biz onlara zarar vermedikçe onlarında bize zarar vermeyeceğini bir kez daha hatırlamamız gereken, doğal yaşam alanlarını işgal ettiğimiz için kendi hayatlarını sürdürmekte bize muhtaç duruma düştüklerini, beslenme, barınma ve en önemlisi korunma konusunda bizden büyük beklentileri olmasına rağmen bizim onları itip kalktığımız, aç-susuz bıraktığımız, bu dünyanın sadece bize ait olduğunu sanıp paylaşmadığımız ve hatta kapalı kamyon kasalarında bir şehirden başka bir şehre göndermeye ve ne acıdır ki bu rezillik esnasında hatta vicdansızca ölmelerine izin verdiğimizi, ama buna rağmen onların bizi hala çok sevdiklerini yazının başında da söylediğim gibi bilerek ve isteyerek bizlere asla zarar vermediklerini ve vermeyeceklerini unutmamamız ve unutturmamamız gereken gün.

Yurthaber 03-10-20 11:43

Türk Kızılay Manisa Şubesi Afet Timleri olası afetlere hazır

152 yıllık tarihinde Türkiye’de ve yurt dışında meydana gelen afetlerde müdahale faaliyetlerini aralıksız sürdüren Türk Kızılayı afet timleri de olası afetlere karşı eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.Kendi bölgelerinde meydana gelebilecek olası bir afet ve acil durumda müdahale faaliyetleri içerisinde yer alan şubelerinin yapısı, hizmetleri, faaliyet kapasitelerinin desteklenmesi, arttırılması, yerelde yararlanıcıların bulunduğu bölgelerin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yapılanması gerekliliğinden hareketle 81 il ve ilçede bulunan Türk Kızılay Şube Başkanlık ve Temsilciliklerine yönelik olarak Genel Merkez Yönetim Kurulunun desteği ile Şube Segmentasyon çalışmaları başlatıldı.Segmentasyon çalışmaları kapsamda Manisa Şube Başkanlığı personel ve gönüllülerinden oluşan 3 ekip olmak üzere toplamda 21 kişiye 21-24 Eylül 2020 tarihleri arasında Afet Yönetimi Direktörlüğü Uzman Eğiticileri tarafından Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimleri verildi.Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, 3 günlük teorik eğitiminde Kızılay tarihçesi, afet yönetim sistemi ve Türk Kızılay rolü, afet haberleşme sistemleri, afetlerde ihtiyaç tespiti, beslenme hizmeti, barınma ve kamp yönetimi, afetlerde psikososyal hizmetler, doğada yaşam becerileri, afetlerde güvenlik ve davranış kuralları eğitimlerini alan timlerin 4.

Yurthaber 28-09-20 14:25

Sokak kedilerinin kaderini mahkeme belirleyecek

Denizli'de, oturduğu mahallenin 4 yerinde sokak kedileri için beslenme noktaları oluşturarak, 70 can dostuna bakan Ali Coşkun (55) hakkında komşusu şikayetçi oldu. Şikayet edilen beslenme noktalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ve kedilerin apartman çevresinden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı, mahkeme sonucu belli olacak.

Haber 27-09-20 11:58

Alaşehir’de ’Beslenme Dostu Okullar’ artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet, özel okul ve kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 4 yeni okul belge alma hakkı kazanırken 5 okulun da belge sertifikaları yenilendi.Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan ’Beslenme Dostu Okul Programı Projesi’ kapsamında 4 okulun belge almaya hak kazandığını, 5 okulun ise sertifikalarının yenilendiğini söyledi.

Yurthaber 19-09-20 12:42

Çelik gibi güçlü bir bağışıklık sistemi için kesinlikle bunu tüketin

Sonbaharda alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız. Bunun için günde 4- 6 öğün beslenin ve kahvaltınızı çok geç yapmayın” diyerek, 10 maddede bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.

Haber 03-09-20 14:42

Pratik Bir Şekilde 1 Haftada 4 Kilo Vermenizi Sağlayacak Diyet ve Egzersiz Listesi

Özellikle yaz aylarının başlangıcında ve yaz mevsimi boyunca dert haline getirilen ve görsel açıdan önemli bir sorun olarak görülen fazla kilolardan, düzenli bir beslenme programına göre beslenip yine düzenli bir şekilde egzersiz yapıldığı takdirde kurtulmak mümkündür.

Kadin 23-06-20 13:56

Başkan Türkyılmaz, sokak hayvanlarını besledi

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanlarına mama ve yiyecek bıraktı.Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Ramazan Bayramında, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmesi için Yahşihan’ın muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına mama ve yiyecekler bırakıldı.

Yurthaber 26-05-20 13:43

Emet’te sokak hayvanları unutulmadı

Emet Belediyesi, korona virüs salgını dolayısıyla ülke genelinde ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı dolayısıyla aç kalan sokak hayvanları için seferber oldu.İnsanların evde olması sebebiyle sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanları yiyeceksiz bırakmayan belediye zabıta ekipleri, ilçenin farklı noktalarındaki beslenme alanlarına yiyecek bıraktı.Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada, "4 günlük sokağa çıkma yasağı dolayısıyla sokak hayvanlarımızın aç kalmaması için gerekli çalışmaları titizlikle yapıyoruz.

Yurthaber 25-05-20 11:32

Ramazan sofralarında bu 4'lüden uzak durun

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, sağlık sorunları yaşamamak için ramazan sofralarındaki 4 tehlikeye dikkat çekti, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Yemek 14-05-20 11:03

Ücretsiz online gebe okulu

Medical Park İzmir Hastanesi, anne-baba adayları için düzenlediği Gebe Okulu’nu pandemi sürecinde ücretsiz olarak online sürdürüyor.Medical Park İzmir Hastanesince gebelik sürecinde psikoloji, beslenme ve egzersiz gibi konulara yer verilen ve bu ay 40’ıncısı gerçekleştirilen Gebe Okulu, 4-6 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi konuşma programı üzerinden düzenlenecek.

Yurthaber 03-05-20 10:04

Öğrencilerine obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme anlatıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 4 Mart Dünya Obezite ile mücadele günü etkinlikleri kapsamında Fen Lisesinde eğitim gören öğrencilere Obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme konularında eğitim verildi.Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Eğitimde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr.

Yurthaber 04-03-20 14:20

Mezitlili Kadınlara ‘Sağlıklı Beslenme’ eğitimi verildi

Mezitli Belediyesinin, Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EV-KA) kapsamında, kadınlara yönelik ‘Sağlıklı Beslenme’ eğitimi verildi.Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve 4 hafta sürecek olan seminerler dizisinin ikinci haftasına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Burak Hosta, kulüp üyeleri ve Mezitlili kadınlar katıldı.Eğitimde, Diyetisyen Duygu Bilgin tarafından ‘Sağlıklı beslenme ve obezite’ konusunda eğitim verildi.

Yurthaber 06-02-20 11:14

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının saygınlığının artırılması projesi

Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Saygınlığının Artırılması Projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Destek Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.Proje Programı dâhilinde, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirilecek.Proje ile derneklerin planlamalarını yaparak özel sektör, kamu ve akademisyenler arasında işbirliği ve koordinasyonun artırılması yoluyla kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.Eylül ve Ekim aylarında iki çalıştay Erzurum da, Aralık ayında İstanbul’da olmak üzere üç çalıştay gerçekleştirildi.Marmara Üniversitesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonı Derneği’nin katkıları ve Türkiye’den 12 derneğin katılımı ile gerçekleşti.Projeye iştirakçi olarak katılan dernekler, Ekolojik Yaşam Derneği Kocaeli, Girişimci Kadınlar Derneği Erzurum, Eğitim ve Meslek Edindirme Derneği Erzurum Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Kayseri, Akçakoca Organik Güvenilir Gıda Derneği Düzce, Açık Alan Derneği İstanbul, Organik Güvenilir Gıda Derneği Erzurum, Çukurova Organik Tarım Derneği Adana, Ekolojik Tarım Organizasyonu Adana, Buğday Ekolojik Yaşam Derneği İstanbul, Organik Tarım Derneği Konya,Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Manisa olarak açıklandı.4.

Yurthaber 15-01-20 10:21

Minik öğrencilere animasyonlu beslenme eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, OMÜ Vakfı Koleji 4.

Yurthaber 27-12-19 16:58

Bakan Selçuk:Çocukların ekranla ilişkileri kontrol edilmeli

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Beslenme konusunda bir dikkat sergilendiğinde, çocukların 3-4 yaşına kadar ekranlardan uzak tutulması sağlandığında çok büyük bir ilerleme kaydedilebiliyor.

Haber 18-12-19 15:49

Doktorlara Sabri Ülker Vakfı himayesinde beslenme ve sağlık iletişimi eğitimi

Farklı üniversitelerin tıp fakültelerinde eğitimlerine devam eden 4-5-6. sınıf öğrencileri, hemşireler, uzmanlık eğitimi devam eden tıp fakültesi mezunlarından oluşan 400 kişilik geniş bir katılımcıyla gerçekleştirilen “Medikal Klinik Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı”nın ilki Sabri Ülker Vakfı himayesinde 7-8 Aralık günleri arasında İstanbul’da Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nde düzenlendi

Yurthaber 09-12-19 12:40

Regl döneminizde yemeniz gereken 6, kaçınmanız gereken 4 gıdayı biliyor muydunuz?

Kadınların beslenme ihtiyaçları adet döngüsü boyunca değişir ve hormon dalgalanması bunun tek nedeni değildir. Regl döneminde kanama yoluyla gerekli mineral ve vitaminleri kaybeden kadınlar için uzmanlar dengeli bir beslenme öneriyorlar. Bazı besinler kramp, şişkinlik, bulantı ve halsizlikle mücadele etmenize yardımcı oluyor. İşte regl döneminiz boyunca yemeniz gereken ve kaçınmanız gereken besinler.

Kadin 06-11-19 14:23

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Karabük Belediyesi sokak hayvanlarını 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde de unutmadı.Şehri çeşitli mahallerinde, belediye tarafından daha önceden yerleştirilen sokak hayvanları beslenme ve su odaklarının 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde de temizlikleri ve mama takviyeleri 7/24 hizmet veren Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı.Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, hayvan haklarına her zaman saygılı olduklarını belirterek, "Sevimli dostlarımızın her türlü yardım ve ihtiyaçlarını giderme konusunda ne hizmet gerekiyorsa yapıyoruz.

Yurthaber 04-10-19 18:16